Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.20
Ahojte,
Pořád hledám jeden typ psa, který nemůžu najít. Zjistila jsem si z jakých nynějších plemen by se dal vyšlechtit, ale bohužel nevím jaké papíry a co dalšího je k tomu potřeba. Pokud již budu mít pár zástupců tohoto plemene, jak je mám prezentovat? A jak vůbec začít? Můžu vůbec něco takového zkusit? Je možné, že by FCI uznalo toto plemeno? Nemáte s něčím podobným zkušenosti? V tomto ohledu mi moc na penězích nezáleží. Děkuji za všechny rady a pomoc. M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojte,
Pořád hledám jeden typ psa, který nemůžu najít. Zjistila jsem si z jakých nynějších plemen by se dal vyšlechtit, ale bohužel nevím jaké papíry a co dalšího je k tomu potřeba. Pokud již budu mít pár zástupců tohoto plemene, jak je mám prezentovat? A jak vůbec začít? Můžu vůbec něco takového zkusit? Je možné, že by FCI uznalo toto plemeno? Nemáte s něčím podobným zkušenosti? V tomto ohledu mi moc na penězích nezáleží. Děkuji za všechny rady a pomoc. M.
nic ve zlém, ale k tomuto nestačí jen najít plemena ze kterých "by to šlo". A peníze také nejsou vše. Chce to znalosti problematiky, genetiky a tak. Ale jinak dobré pořízení......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nic ve zlém, ale k tomuto nestačí jen najít plemena ze kterých "by to šlo". A peníze také nejsou vše. Chce to znalosti problematiky, genetiky a tak. Ale jinak dobré pořízení......
Jasný o tom taky "něco vím". Dá se říct, že docela hodně. Nevím jaké papírování je k tomu potřeba o zbytek se postarám. Po genetycké stránce i problematické je to vpohodě. Jen ty papíry aj. Tak prosím poraďte, třeba i co si o tom myslíte vy. M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jasný o tom taky "něco vím". Dá se říct, že docela hodně. Nevím jaké papírování je k tomu potřeba o zbytek se postarám. Po genetycké stránce i problematické je to vpohodě. Jen ty papíry aj. Tak prosím poraďte, třeba i co si o tom myslíte vy. M.
poku tedy neco o tom víte, pak víte, že:
je třeba najít plemena vhodná.
zjistit zda je dobré vzít psa z toho a fenu z onoho, nebo naopak, nebo lze obojí.
je nutno odchovat pár jedinců a vyzjistit základní u nich charakterové vlastnosti, genetiku, nemoce a pod, jejich předpoklady k dalšímu křízení a podobně
pak se obvykle podává jakýsi popis křížení a vet. doložitelné výsledky a to by mělo být předáno klubům těch daných plemen k posouzení pro případně prudké odchylky a malformace či degeneraci a pak se to předává na a teď nevím název- registraci plemen kyn. un. - nebo nevím jak se to jmenuje
pak se odchová pod jejich dohledem pár vrhů a ty se posoudí a tak teprve se žádá o zaregistrování pod jménem a číslem jako národní plemeno a pak teprve se žádá o registraci FCI.
Takže práce tak na 7let?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.89
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můžu se zeptat jaký typ psa chcete vytvořit? Není to myšleno špatně. Jen mně to zajímá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
poku tedy neco o tom víte, pak víte, že:
je třeba najít plemena vhodná.
zjistit zda je dobré vzít psa z toho a fenu z onoho, nebo naopak, nebo lze obojí.
je nutno odchovat pár jedinců a vyzjistit základní u nich charakterové vlastnosti, genetiku, nemoce a pod, jejich předpoklady k dalšímu křízení a podobně
pak se obvykle podává jakýsi popis křížení a vet. doložitelné výsledky a to by mělo být předáno klubům těch daných plemen k posouzení pro případně prudké odchylky a malformace či degeneraci a pak se to předává na a teď nevím název- registraci plemen kyn. un. - nebo nevím jak se to jmenuje
pak se odchová pod jejich dohledem pár vrhů a ty se posoudí a tak teprve se žádá o zaregistrování pod jménem a číslem jako národní plemeno a pak teprve se žádá o registraci FCI.
Takže práce tak na 7let?
Úplně v pohodě.S tím jsem počítala.Počítala jsem s prací tak na 10 let.Nevadí mi to.Jde mi o konečný výsledek pracovního všestranného psa, který mi v naší kynologii dost chybí.Díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můžu se zeptat jaký typ psa chcete vytvořit? Není to myšleno špatně. Jen mně to zajímá.
Všestranný pes, více pracovní, ale hodně rýchlý a ovladatelný s loveckým pudem. Pro informaci můj e-mail monie009@seznam.cz M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.96
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Všestranný pes, více pracovní, ale hodně rýchlý a ovladatelný s loveckým pudem. Pro informaci můj e-mail monie009@seznam.cz M.
Já budu jedovatá. Ale když píšete ve slově genetika tvrdé Y, tak o ní nic moc nevíte a chcete se pouštět do blbostí. Doufám, že vám to nevajde, protože plemen je habaděj a mimochodem 10 let vám na to nestačí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojte,
10 let se mi taky zdá málo, než se tihle kříženci trochu ustálí, bude to trvat dýl. Krysařík je tady hodně dlouho a pořád nemá mezinárodní uznání. český strakatý pes je na tom podobně a českého horského psa jsem už dlouho neviděla, na výstavách..
Další problém je chovatelská základna, vy sám jako chovatel tohle nevytrhnete. Plemen je hodně, opravdu nevím, jestli najdete dost zájemců o vznikající plemeno. I když máte skvělou vizi, člověk, který chce skvělého pracovního psa, asi nepůjde po kříženci (to do uznání bude), ale radši šáhne po tom, co je.
Můžu se zeptat, ze kterých plemen chcete vycházet? tohle nemyslím zle, opravdu by mě to zajímalo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
10 let se mi taky zdá málo, než se tihle kříženci trochu ustálí, bude to trvat dýl. Krysařík je tady hodně dlouho a pořád nemá mezinárodní uznání. český strakatý pes je na tom podobně a českého horského psa jsem už dlouho neviděla, na výstavách..
Další problém je chovatelská základna, vy sám jako chovatel tohle nevytrhnete. Plemen je hodně, opravdu nevím, jestli najdete dost zájemců o vznikající plemeno. I když máte skvělou vizi, člověk, který chce skvělého pracovního psa, asi nepůjde po kříženci (to do uznání bude), ale radši šáhne po tom, co je.
Můžu se zeptat, ze kterých plemen chcete vycházet? tohle nemyslím zle, opravdu by mě to zajímalo.
ovladatelný pracovní pes a lovecký pud se víceméně vylučují . To jako chcete psa,který bude zároveň pracovní (tím tedy chápu služební?) i lovecký?? Tak teda hodně štěstí a až to budete mít tak zkuste třeba perpetum mobile
Liba
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To fakt, třeba u ovčáků je pasení modifikované lovecké chování, není dotaženo do konce. Docílilo se toho ostrou selekcí, takže pokud chcete třeba k psovi ze skupiny 1 přišoupnout ohaře,jste v podstatě na začátku. Opravdu neuvedete plemena? třeba by vám tu někdo (v dobrém) poradil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojte,
Opravdu hezká myšlenka, ale hodně nevděčná..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Opravdu hezká myšlenka, ale hodně nevděčná..
Já nevím ale 10 let? Podle mě je to trochu málo...
Je pár plemen která jsou na světě už dlouho (a aurčitě je to mnohem delší doba než 10 let) a v seznamu FCI nejsou - jako příklad Am. pitbullterier. Prosím nechci nějaké urážky tohoto plemene - byl to jenom příklad, ju? :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já nevím ale 10 let? Podle mě je to trochu málo...
Je pár plemen která jsou na světě už dlouho (a aurčitě je to mnohem delší doba než 10 let) a v seznamu FCI nejsou - jako příklad Am. pitbullterier. Prosím nechci nějaké urážky tohoto plemene - byl to jenom příklad, ju? :-)
Za tu genetiku se opravdu omlouvám, jaksi mi to ulítlo.Neříkám, že za 10 let chci vypěstovat psa s mezinárodním uznáním se spoustou chovatelů na celém světě.Je na každém, jak se plemeno ujme. Jak jsem psala o loveckém pudu, nemyslela jsem loveckého psa, ale pouze pokud jej VYŠLETE za zajícem nebo srnou, nebude na vás koukat jako z jara, jak je u některých plemen vyloženě šlechtělo. Nejaký zájem by tam podle mně být určitě měl.Každý si ho pak přizpůsobí podle sebe. Chtěla bych využít pracovní krve se kterou jsem měla možnost se setkat a spojit vynikající vlastnosti některých plemen. Dokud nebudu mít na 100% jasno jaké, tak si je raději nechám pro sebe. Vím, že na světě je mnoho plemen neuznených FCI, ale o to mi nejde. Chci psa, jakého potkávám velmi málo.Najít kompromis mezi obranou a třeba flyballem nebo agility. Nemějte mi to za zlé, ale takového psa jsem ještě nepotkala a to ho zháním již hodně dlouho. M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojte,
k tomu zkoušet křížit psy žádné papíry nepotřebuješ. Musíš mít jen peníze na jídlo, veterináře a poplatky, dost času na výcvik a výběr chovných psů, dobré znalosti o genetice psů a odbyt nevhodných štěňat. Psa prezentuj jako nově vznikající plemeno, nic jiného to není. O uznání FCI nemá smysl uvažovat, dokud nebudeš mít opravdu hotové plemeno, se stabilním fenotypem. Je dost současných plemen, který stále FCI uznaný nejsou. Řekla bych že o tom můžeš uvažovat v horizontu několika desítek let.
Docela ráda bych věděla něco víc o tvém plánu, který psy chceš křížit a jaký je očekávaný výsledek. Nemohla bys mi to napsat na mail, když nechceš podrobnosti rozebírat tady na diskusi? Chingis@seznam.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Za tu genetiku se opravdu omlouvám, jaksi mi to ulítlo.Neříkám, že za 10 let chci vypěstovat psa s mezinárodním uznáním se spoustou chovatelů na celém světě.Je na každém, jak se plemeno ujme. Jak jsem psala o loveckém pudu, nemyslela jsem loveckého psa, ale pouze pokud jej VYŠLETE za zajícem nebo srnou, nebude na vás koukat jako z jara, jak je u některých plemen vyloženě šlechtělo. Nejaký zájem by tam podle mně být určitě měl.Každý si ho pak přizpůsobí podle sebe. Chtěla bych využít pracovní krve se kterou jsem měla možnost se setkat a spojit vynikající vlastnosti některých plemen. Dokud nebudu mít na 100% jasno jaké, tak si je raději nechám pro sebe. Vím, že na světě je mnoho plemen neuznených FCI, ale o to mi nejde. Chci psa, jakého potkávám velmi málo.Najít kompromis mezi obranou a třeba flyballem nebo agility. Nemějte mi to za zlé, ale takového psa jsem ještě nepotkala a to ho zháním již hodně dlouho. M.
Upřímně - větší blbost jsem už dlouho nečetla... Co obnáší šlechtit nové plemeno? Tak například opatřit si chovnou základnu - to jest několik jedinců, ze kterých chcete vycházet. Tyto jedince mezi sebou křížit, vybírat ty, jejichž vlastnosti a exteriér vám vyhovují. Pářit je dál mezi sebou a zpětně s rodiči. Získáte obrovské množství štěňat, různých v typu i v povaze. Musíte si je ponechat do věku, kdy budete schopna posoudit jejich povahové vlastnosti, o které vám jde. Drtivá většina ovšem vašemu chovatelskému záměru nebude odpovídat - těch se musíte zbavit (kam s odrostlými kříženci? Útulky, utracení? Rozdávání? Kdo si je vezme?).
Takže suma sumárum - 20 - 30 let práce, stovky psů, peněz nepočítaje... Jak už uvedl někdo nade mnou - např. pražský krysařík má dnes už širokou chov. základnu, dá se říci, že je v typu ustálen a je uznán? Totéž se týká x dalších národních plemen.
Takže nic ve zlém - fakt hovadina. Kdybyste tušila něco o genetice a šlechtění, vůbec by vás to nenapadlo. Ani ve snu ne
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Upřímně - větší blbost jsem už dlouho nečetla... Co obnáší šlechtit nové plemeno? Tak například opatřit si chovnou základnu - to jest několik jedinců, ze kterých chcete vycházet. Tyto jedince mezi sebou křížit, vybírat ty, jejichž vlastnosti a exteriér vám vyhovují. Pářit je dál mezi sebou a zpětně s rodiči. Získáte obrovské množství štěňat, různých v typu i v povaze. Musíte si je ponechat do věku, kdy budete schopna posoudit jejich povahové vlastnosti, o které vám jde. Drtivá většina ovšem vašemu chovatelskému záměru nebude odpovídat - těch se musíte zbavit (kam s odrostlými kříženci? Útulky, utracení? Rozdávání? Kdo si je vezme?).
Takže suma sumárum - 20 - 30 let práce, stovky psů, peněz nepočítaje... Jak už uvedl někdo nade mnou - např. pražský krysařík má dnes už širokou chov. základnu, dá se říci, že je v typu ustálen a je uznán? Totéž se týká x dalších národních plemen.
Takže nic ve zlém - fakt hovadina. Kdybyste tušila něco o genetice a šlechtění, vůbec by vás to nenapadlo. Ani ve snu ne
Souhlasím s názorem, že jen blbec může začít v dnešní době šlechtit nové plemeno-myslím, že jich je opravdu požehnaně, každý, opravdu každý si dnes může vybrat. A pokud jde o to pravé, jak pisatelka uvádí, že prej ho dodnes nenašla
!!, tak nevím, co by chtěla. Jde tu především o povahu psa, jeho nadání a predispozice a to vše má každý jedinec jedno jakého plemene rozdílné
. Stejně jako nejde zaškatulkovat LABRADOR=každý hodný,přátelský,milý (najdeme mezi nimi vzteklé mrchy, agresivní raply atd.), NO= pracovitý,temperamentní, mohutný, chápavý (i zde najdeme nechápavé tupce,líné potvory,tenké lišky, hrbaté rezavé hyeny se žlutýma dravčíma očima atd.), stejně neexistuje ani nebude existovat absolutně nejnej plemeno, aby splňovalo úplně všechno a pes tohoto plemena aby uměl úplně všechno. To taky záleží nejen na psovi
, ale pokud má neschopného pána
, který psa nic nenaučí, může tento dokonalý
páníček hledat a tvořit dokonalé
plemeno až do skonání světa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojte,
"Všestranný pes, více pracovní, ale hodně rýchlý a ovladatelný s loveckým pudem. "
Já nevím ale osobně mám americkou pitbullterierku a tohle všechno splňuje :-)
Je všestraná - umí se přetahovat, agility, běh u kola i koně, výstavy, canissterapie (má zkoušky)...
Pracovní - poslušnost má na 1 s obranou sice nic moc na figuranta ale v realu super.
rychlá je jako střela - coursing
Ovladatelná to teda je
Lovecký pud nemá, ale když ji pošlu za střapcen a coursingu tak běží - kočičky taky honí....
Na co nová plemena když i z těch co jsou se dá takovýto pes vychovat?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Souhlasím s názorem, že jen blbec může začít v dnešní době šlechtit nové plemeno-myslím, že jich je opravdu požehnaně, každý, opravdu každý si dnes může vybrat. A pokud jde o to pravé, jak pisatelka uvádí, že prej ho dodnes nenašla
!!, tak nevím, co by chtěla. Jde tu především o povahu psa, jeho nadání a predispozice a to vše má každý jedinec jedno jakého plemene rozdílné
. Stejně jako nejde zaškatulkovat LABRADOR=každý hodný,přátelský,milý (najdeme mezi nimi vzteklé mrchy, agresivní raply atd.), NO= pracovitý,temperamentní, mohutný, chápavý (i zde najdeme nechápavé tupce,líné potvory,tenké lišky, hrbaté rezavé hyeny se žlutýma dravčíma očima atd.), stejně neexistuje ani nebude existovat absolutně nejnej plemeno, aby splňovalo úplně všechno a pes tohoto plemena aby uměl úplně všechno. To taky záleží nejen na psovi
, ale pokud má neschopného pána
, který psa nic nenaučí, může tento dokonalý
páníček hledat a tvořit dokonalé
plemeno až do skonání světa.
Tak toho neschopného pána bych si vyprošovala!Vychovala jsem spoustu psů a mezi nimi i pěkné bestie.Teď mám labradora,který jak jsem si ho vzala, byla kousavá bestie a dnes je to přítel pro každého do nepohody.A neptala jsem se co to obnáší.Ptala jsem se na papíry.Moc dobře vím co obnáší chov psů a kdo řekl,že budu psi nevyhovující chovu strkat do útulku?
To si děláte legraci?Nikdy.Znám majitele, kteří již teď ,mají zájem o štěňata a nebudu jich mít stovky!Copak jsem nějaký množitel?Čas mám, zkušenosti s výcvikem taky, a peníze též,tak alespoň každému štěněti zajístím dobrý domov o to se nebojte.Tak prosím někdo třeba poraďte jak postupovat. M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
"Všestranný pes, více pracovní, ale hodně rýchlý a ovladatelný s loveckým pudem. "
Já nevím ale osobně mám americkou pitbullterierku a tohle všechno splňuje :-)
Je všestraná - umí se přetahovat, agility, běh u kola i koně, výstavy, canissterapie (má zkoušky)...
Pracovní - poslušnost má na 1 s obranou sice nic moc na figuranta ale v realu super.
rychlá je jako střela - coursing
Ovladatelná to teda je
Lovecký pud nemá, ale když ji pošlu za střapcen a coursingu tak běží - kočičky taky honí....
Na co nová plemena když i z těch co jsou se dá takovýto pes vychovat?
To je super.Taky jsem takového vlastnila.Pokud ale nemá pes chuť pracovat, většinou s ním nehneš.Pokud nemá lovecký pud, tak je to stejné.Máš velké štěstí. Ráda bych takové plemeno našla.Nedělám to pro peníze,ale z radosti práce se psy.M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojte,
Výše mi již někdo psal,že musím během křížení podat klubům nějaké papíry a oni to budou sledovat nebo tak něco. Co když budu sama postupovat nějakým stilem, vybírat štěňata aj.Potom mi s toho vznikne určité plemeno.A já ho začnu prezentovat popř. zažádám o uznání. Můsím ještě před tím někam dávat papíry.Nebo můžu ukázat hotové plemeno?M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.106
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak toho neschopného pána bych si vyprošovala!Vychovala jsem spoustu psů a mezi nimi i pěkné bestie.Teď mám labradora,který jak jsem si ho vzala, byla kousavá bestie a dnes je to přítel pro každého do nepohody.A neptala jsem se co to obnáší.Ptala jsem se na papíry.Moc dobře vím co obnáší chov psů a kdo řekl,že budu psi nevyhovující chovu strkat do útulku?
To si děláte legraci?Nikdy.Znám majitele, kteří již teď ,mají zájem o štěňata a nebudu jich mít stovky!Copak jsem nějaký množitel?Čas mám, zkušenosti s výcvikem taky, a peníze též,tak alespoň každému štěněti zajístím dobrý domov o to se nebojte.Tak prosím někdo třeba poraďte jak postupovat. M.
Nebudete jich mít stovky? Pak na vyšlachtění nového plemene zapomeňte.
Arti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.106
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Výše mi již někdo psal,že musím během křížení podat klubům nějaké papíry a oni to budou sledovat nebo tak něco. Co když budu sama postupovat nějakým stilem, vybírat štěňata aj.Potom mi s toho vznikne určité plemeno.A já ho začnu prezentovat popř. zažádám o uznání. Můsím ještě před tím někam dávat papíry.Nebo můžu ukázat hotové plemeno?M.
Tohle by si asi bylo nejlepší zjistit přímo na cmku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tohle by si asi bylo nejlepší zjistit přímo na cmku
Koukám , že si tady někdo dělá zase z lidí prdel a oni to berou vážně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.201
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je super.Taky jsem takového vlastnila.Pokud ale nemá pes chuť pracovat, většinou s ním nehneš.Pokud nemá lovecký pud, tak je to stejné.Máš velké štěstí. Ráda bych takové plemeno našla.Nedělám to pro peníze,ale z radosti práce se psy.M.
Tak si najděte takovéhle ideální jedince jednoho plemene a křižte je mezi sebou, ne? Když jedinci existují, proč vymýšlet nové plemeno?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.36
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Koukám , že si tady někdo dělá zase z lidí prdel a oni to berou vážně.
Já nevím, jak se díváš, že znáš velmi málo psů, kteří by odpovídali tvému popisu. Já jich několik znám a sama takového mám... Je velmi všestranný - solidní klasický výcvik, výborný čich, velké nadšení pro obrany, bezvadný v agility, šikovný v tanci se psem, výborný skokan ve frisbee, vytrvalý v dogtrekkingu, velice rychlý, no a tu zvěř občas (bohužel) taky prožene, ale už se mi to daří omezit na třeba padesát metrů a zpátky. A zároveň je to výborný rodinný kamarád... Vykašli se na šlechtění další rasy a pohledej mezi těmi, co už existují...budu držet pěsti
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.96
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já nevím, jak se díváš, že znáš velmi málo psů, kteří by odpovídali tvému popisu. Já jich několik znám a sama takového mám... Je velmi všestranný - solidní klasický výcvik, výborný čich, velké nadšení pro obrany, bezvadný v agility, šikovný v tanci se psem, výborný skokan ve frisbee, vytrvalý v dogtrekkingu, velice rychlý, no a tu zvěř občas (bohužel) taky prožene, ale už se mi to daří omezit na třeba padesát metrů a zpátky. A zároveň je to výborný rodinný kamarád... Vykašli se na šlechtění další rasy a pohledej mezi těmi, co už existují...budu držet pěsti
Jak jsem už tady psala - zadavatelka toho moc o genetice neví, když nepočítá se stovkami nepoužitelných štěňat. Chci vidět, co s nimi bude dělat!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak jsem už tady psala - zadavatelka toho moc o genetice neví, když nepočítá se stovkami nepoužitelných štěňat. Chci vidět, co s nimi bude dělat!
Zadavetlaka je asi těžce na palici a uvažuje jako malé dítě, bože za co takoví lidi. Prosim Vás nevšímejte si jí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zadavetlaka je asi těžce na palici a uvažuje jako malé dítě, bože za co takoví lidi. Prosim Vás nevšímejte si jí.
Zeptejte se třeba na ČMKU. Jsou na to určité parametry. Několik chovných liní atd. Jsou to stovky psů, někde bylo vypočteno kolik. Najdete to zcela jistě na netu. Nebo se zeptejte šlechtitele Turského harlekýna, ten se pokouší o něco podobného. Jinak je lepší zkřížit jen tak užitkově dvě vyhovující plemena a dál je nekřížit. V Americe je to teď velká móda. Lidi už nudí a nebaví stávající plemena, leckterá vykazují nepříjemné vlastnosti. Já jsem pro, ať to zkusí! Chtělo by to nějaké zajímavé ale společenské plemeno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zeptejte se třeba na ČMKU. Jsou na to určité parametry. Několik chovných liní atd. Jsou to stovky psů, někde bylo vypočteno kolik. Najdete to zcela jistě na netu. Nebo se zeptejte šlechtitele Turského harlekýna, ten se pokouší o něco podobného. Jinak je lepší zkřížit jen tak užitkově dvě vyhovující plemena a dál je nekřížit. V Americe je to teď velká móda. Lidi už nudí a nebaví stávající plemena, leckterá vykazují nepříjemné vlastnosti. Já jsem pro, ať to zkusí! Chtělo by to nějaké zajímavé ale společenské plemeno.
Z lidí si prdel nedělám. Naopak. Myslím to smrtelně vážně. A jsem ráda, že se mi alespoň těch pár snaží pomoct.M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Z lidí si prdel nedělám. Naopak. Myslím to smrtelně vážně. A jsem ráda, že se mi alespoň těch pár snaží pomoct.M.
Prosimtě jdi do háje ty huso blbá, která neumí česky natož, aby věděla něco o genetice!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosimtě jdi do háje ty huso blbá, která neumí česky natož, aby věděla něco o genetice!
cha cha lidi to vážně nepoznáte že si tu s nás dělá srandu puberták co nedostal na vánoce snowboard tak z nudy vymyšlí pi..viny? Torin
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
cha cha lidi to vážně nepoznáte že si tu s nás dělá srandu puberták co nedostal na vánoce snowboard tak z nudy vymyšlí pi..viny? Torin
Už jsem to říkal, že si někdo dělá prdel a lidi na to skočili.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.231
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslím, že poslední plemeno cíleně vytvořené křížením již existujících plemen je eurasier, tak si přečti něco o jeho historii. Ale měj na paměti, že jeho uznání proběhlo tak 10x rychleji než normálně, protože země vzniku Německo je jedním za zakládajících členů FCI, tudíž má značné výhody. Pokud si dobře pamatuju, je zapotřebí předvést před několik FCI rozhodčích nejméně 4 nepříbuzné linie s asi 8generačním rodokmenem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bohužel jich bude muset být opravdu požehnaně, jinak nic kloudného ani vzniknout nemůže. selekce je nutná a pokud není odkud vybírat pak není výsledku. Asi moc nevíte o čem hovoříte
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jsem byla já. Nelze postupovat sama, vše a to od počátku musí být pod kontrolou, zcela zdokumentováno, zcela doložitené, Musí být kompletní vet. zprávy o spojeních, vrzích, nemocech atd a to po dobu několika let, aby vznikly nepříbuzné, ale jinak povahově a exterierově podobné páry a teprve jejich štěňata mohla být zapsána do jakéhosi projektu pro křížení, ale do zapsání a uznání ještě mnoho chybí......A u toho všeho musí být vyjádření o původních jedincích a jejich křížencích a tak dál...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.96
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jsem byla já. Nelze postupovat sama, vše a to od počátku musí být pod kontrolou, zcela zdokumentováno, zcela doložitené, Musí být kompletní vet. zprávy o spojeních, vrzích, nemocech atd a to po dobu několika let, aby vznikly nepříbuzné, ale jinak povahově a exterierově podobné páry a teprve jejich štěňata mohla být zapsána do jakéhosi projektu pro křížení, ale do zapsání a uznání ještě mnoho chybí......A u toho všeho musí být vyjádření o původních jedincích a jejich křížencích a tak dál...
Podívejte na právě zmiňovaného Eurasiera. nejednotný, ohavný, je na něm vidět křížení plemen. Turského harlekýna ať ani nikdo nevytahuje. Před časem se tady k vůli němu strhla pělná bitka. Doufám, že si fakt někdo jen krátí dlouhou chvíli, ikdyž lidi jsou neskonale blbý a vymýšlí nesmysly. Jsou užitečnější věci, na které byste se měla milá zadavatelko zaměřit, pokud nemáte co dělat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podívejte na právě zmiňovaného Eurasiera. nejednotný, ohavný, je na něm vidět křížení plemen. Turského harlekýna ať ani nikdo nevytahuje. Před časem se tady k vůli němu strhla pělná bitka. Doufám, že si fakt někdo jen krátí dlouhou chvíli, ikdyž lidi jsou neskonale blbý a vymýšlí nesmysly. Jsou užitečnější věci, na které byste se měla milá zadavatelko zaměřit, pokud nemáte co dělat.
Navíc si už každý všiml, že o tom skutečně víte h...o a mě nepřesvědčíte o opaku ani dalším milionem, nesmyslných příspěvků.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Navíc si už každý všiml, že o tom skutečně víte h...o a mě nepřesvědčíte o opaku ani dalším milionem, nesmyslných příspěvků.
Jak už jsem psala - kdyby zadavatelka jen mlhavě něco tušila o té "genetyce", jak píše, tak by jí vůbec nenapadlo, že by něco takového měla zkoušet. A pokud se o to přesto pokusí, skončí pěkně rychle - obklopena smečkou různorodých, naprosto neudatelných kříženců. Představa, že za plotem stojí zástup rozdychtěných čekatelů na míšence je pěkně naivní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.65
asi protože jsme všichni realisti. nechce moc psů, jak to tedy chce udělat? taky souhlasím s tím, aby od toho upustila, kříženců již máme dost, jak by to asi dopadlo, kdyby si každý chtěl vyšlechtit svoje plemeno? vždyť jich už je tolik, že nikdo nedokáže ani všechny pojmenovat. myslím, že si v nich každý vybere. Je opravdu blbost pouštět se do něčeho tak velikého. je to na mnoho let, pochybuji, že by to někdo stihl za 10 let, jak tu kdosi psal a je třeba opravdu veliká chovatelská základna. s tím, že většina štěňat stejně nebude dle představ. co pak s nimi? opuštěných pejsků je hrozná spousta a nikdo už je nechce. vzpamatujte se...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.152
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojte,
Proboha a kam budete ty desítky a desítky psů umisťovat?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zadavatelka je obyčejná, nezodpovědná kráva.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.65
ale jak to dopadne, když si každy usmysli, že vychova sve plemeno? nebylo by lepší tedy selektovat jedince stejného plemene s žádanou povahou? než mršit kolikrát již zmršené jedince?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.201
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
do útulku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.34
Ha ha ha....budou žádaní lidmi, kteří nemají dost peněz na psy s PP - to byl vtip, ne? Lidé, kteří nemají dost peněz na psy s PP si kupují psy bez PP a nebo si berou psa z útulku. A představa, že lidé zvažují koupi psa a pečlivě si vybírají podle povahy je značně idealistická. Věšina lidí takto neuvažuje. Zkuste si dát inzerát, že darujete středně velké křížence toho či onoho plemene, s předpokladem skvělé povahy. A uvidíte kolik bude zájemců a jací....
Celé je to ptákovina, zadavatelka si může zkusmo nakřížit nějaká dvě plemena a nechat si štěně pro svou potřebu, ale v životě nedosáhne toho, aby bylo "plemeno" uznáno. Pokud je milionářka, má rozsáhlé pozemky, možnost zaměstnat nějaký ten personál na ošetřování psů a je dost otrlá, aby nevyhovující většinu psů utratila, pak se možná za pár desítek let někam dopracuje. Neříkám, že k novému plemeni, ale snad alespoň ke smečce podobně vypadajících a podobně se chovajících psů. V opačném případě sežeru celou naši smečku (syrovou a bez česneku), jestli toho nenechá po dvou vrzích. Až bude mít plný dvůr vořechů, které nikdo nechce. Protože získat seriozní zájemce pro větší počet kříženců je nemožné. Leda tak si udělat smlouvu s čínskou restaurací
Mimochodem - vážená, genetika je pěkná potvora - vlastnosti, které má první filiální generace se v další obvykle vytrácí. Říká se tomu heterózní efekt. Přeloženo do češtiny - jestliže budete nadšená z vlastností prvního vrhu, buďte si jistá, že potomci tohoto vrhu budou zcela jinak vypadat a jinak se chovat. Ale to jen na okraj... Jak říkám, celý je to nehorázná krávovina a nechápu, proč tady vůbec ztrácím čas...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.202
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
do útulku
No na jednu stranu, to tahle asi opravdu vypadalo,ne?Kdyz slechtili nova plemena!!!!Ze tech nevyhovujicich se zbavili nebo jestli ne tak nevim co s nima delaly....mozna ze se lip udavali ty krizenci.......
Jenze na druhou stranu,pokud touzite po uznani tohoto krizence jako plemena...tak s tim podle me nepochodite!U FCI urcite ne!Podivejte se kolik je plemen,co nejsou uznana FCI,ale nekoukejte jen po ceskych!!!Treba mam jeden atlas...je tam hroooozne moooc plemen,ale docela dost neuznanych....takze jestli vam nejake dostupne plemeno nevyhovuje,tak se zkuste pidit,jestli vasi praci za vas uz neudelal nekdo jiny!!!!Bylo by mrhani casem a prostredky delat neco co uz nekdo delal!
Pak je moznost u UCI,coz je jina organizace nez FCI.Tam prave nekdo "slechti " plemeno Tursky harlekyn,jak uz tady nekdo zminoval,myslim.Takze kdyz byste touzila po uznani plemene,tak to je takova hodne volna organizace,sami se s tim vytahuji,ze klidne i uznaji nove vznikla plemena........podle me, je ta organizace celkem blbost,akorat tim matou kynologiskou verejnost...protoze pes odchovany pod UCI nemuze byt uznan FCI nikdy.
Ale pripadne dotazy o vytvoreni noveho plemena bych smerovala na ne....kdyz uz tedy.
Nevim ale myslim si ze cmku nebude mit zajem moc na novych plemenech tot muj nazor.
Kazdopadne nejdriv bych se podivala jestli uz takove plemeno,byt neuznane neni jiz vytvorene!
moused
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
do útulku
Tak pokud píšete, že tady ztrácíte čas, tak jste mi na můj dotaz neměli ani odpovídat. Myslím, že tuto věc jsem nevymyslela z nedostatku práce, které mám teď dost, ale z mé chuti. Kdyby kažký uvažoval jako vy, nikdy by žádné nové plemeno nevzniklo. A proč je jich vlastně teďka tolik? Kam se poděli ty miliony psů, kterých bylo zapotřebí k tomu aby nějaké plemeno vzniklo? A to pořád vznikají nová plemena, kde jsou ti jedinci?!Vůbec, je pravda, že lidé, kteří nemají peníze na psa s PP, si ho koupí bez PP. A to neznamená, že to jsou lidé NESERIOZNÍ. A kdo o genetice ví tolik, aby tady mohl odsuzovat něčí nápad, který byl mylšlen dobře? Procházeli jste si někdy plemeno německého ovčáka? Viděli jste kolik má toto plemeno problémů s kostrou DKK apod.?(Samozřejmě né všichni jedinci, ale celek). Přesto se považuje za výborného pracovního psa. Plemeno se rozdělilo na výstavní a pracovní psy. To tak má být? To se nakonec každé plemeno tak po....? Když někde na statku pobíhají psi o kterých náhodou někdo ví z čeho vznikli, to je šlechtitelská práce? Tak se dělá nové plemeno? Nechápu jak vážně můžou určití jedinci mluvit o práci se psi, o které nic, ale vůbec nic neví, zajímalo by mně kolik z vás nad podobnou věcí někdy uvažovalo. Proč to odsuzujete, bojíte se že to nezvládnu? Je mi jedno kolik let tím stratím, ale chci mít za sebou dobrou práci a jak již někdo psal, vrhů mám za sebou dost na to, aby mě to přetalo bavit. A pokud budu dobře pracovat, tak se nestane, že kolem mně bude na konci mé práce běhat několik nezkrotitelných kříženců!!!M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak pokud píšete, že tady ztrácíte čas, tak jste mi na můj dotaz neměli ani odpovídat. Myslím, že tuto věc jsem nevymyslela z nedostatku práce, které mám teď dost, ale z mé chuti. Kdyby kažký uvažoval jako vy, nikdy by žádné nové plemeno nevzniklo. A proč je jich vlastně teďka tolik? Kam se poděli ty miliony psů, kterých bylo zapotřebí k tomu aby nějaké plemeno vzniklo? A to pořád vznikají nová plemena, kde jsou ti jedinci?!Vůbec, je pravda, že lidé, kteří nemají peníze na psa s PP, si ho koupí bez PP. A to neznamená, že to jsou lidé NESERIOZNÍ. A kdo o genetice ví tolik, aby tady mohl odsuzovat něčí nápad, který byl mylšlen dobře? Procházeli jste si někdy plemeno německého ovčáka? Viděli jste kolik má toto plemeno problémů s kostrou DKK apod.?(Samozřejmě né všichni jedinci, ale celek). Přesto se považuje za výborného pracovního psa. Plemeno se rozdělilo na výstavní a pracovní psy. To tak má být? To se nakonec každé plemeno tak po....? Když někde na statku pobíhají psi o kterých náhodou někdo ví z čeho vznikli, to je šlechtitelská práce? Tak se dělá nové plemeno? Nechápu jak vážně můžou určití jedinci mluvit o práci se psi, o které nic, ale vůbec nic neví, zajímalo by mně kolik z vás nad podobnou věcí někdy uvažovalo. Proč to odsuzujete, bojíte se že to nezvládnu? Je mi jedno kolik let tím stratím, ale chci mít za sebou dobrou práci a jak již někdo psal, vrhů mám za sebou dost na to, aby mě to přetalo bavit. A pokud budu dobře pracovat, tak se nestane, že kolem mně bude na konci mé práce běhat několik nezkrotitelných kříženců!!!M.
Jen to zkuste! Šla bych do toho taky! Myslíte si, že ty generace lidí před námi co vyšlechtili současná plemena, něco věděli o genetice? Ne! Jen křížili a vybírali zvířata , která jim v něčem vyhovovala, nebo se jim líbila. To je celá věda.! Dnes ze sebe každý dělá chytrolína a genetika a podívejte se na většinu plemen! Původní šlechtitelé se musejí v hrobě obracet! Ono selský rozum je většinou více, něž vědátorské řeči!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jen to zkuste! Šla bych do toho taky! Myslíte si, že ty generace lidí před námi co vyšlechtili současná plemena, něco věděli o genetice? Ne! Jen křížili a vybírali zvířata , která jim v něčem vyhovovala, nebo se jim líbila. To je celá věda.! Dnes ze sebe každý dělá chytrolína a genetika a podívejte se na většinu plemen! Původní šlechtitelé se musejí v hrobě obracet! Ono selský rozum je většinou více, něž vědátorské řeči!!!
Nic proti poctivým chovatelům ale psi, kteří nemůžou dýchat, a nepřekousnou ani pupeční šňůru, někteří jsou tak malí, že se jim hroutí vlastní kostra! Z některých se jen při TROŠKU špatném vedení stávají nezkrotné bestie? To jsou podle vás plemena životaschopná? A mě tady odsuzujete za myšlenku všestranného psa, který bude za DKK apod. vyločen z chovu? M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.2
Zas nějaký závistlivec..
Tohle přece vůbec není o papírech, ale o něčem úplně jiném!
Uvažujte prosím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.66
Pro zadavatelku dotazu -
1. V první řadě si uvědom, že VĚTŠINU plemen nevyšlechtil jeden člověk. Vznikly tak nějak samovolně... max. pak někdo trochu upevnil standart. Nebo si snad myslíš, že v nějaké zapadlé anglické vesničce se někdo ráno vzbudil a řekl si" potřebuju pořádného ovčáka, vyšlechtím border kolii" ?? A jeho soused si třeba zrovna to ráno řekl " tak, dneska začnu šlechtit anglického setra" ??
2. Jak si představuješ "univerzálního" psa? Na začátku diskuze jsi psala, že bude perfektně ovladatelný, snadno cvičitelný a přitom lovecký. Uvědomuješ si, že právě psi, kteří ještě mají lovecké vlohy (bíglové, setři, jezevčíci...) jsou právě kvůli nim hůř ovladatelní? To jako bude Tvůj pes mít na zádech tlačítko, kterým budeš přepínat, jestli je právě teď lovecký, nebo služební? Protože asi těžko můžeš chtít po psovi aby perfektně vypracoval stopu a nenechal se rozptylovat stopami zvěře, když odpoledne s ním vyrazíš na lov
3. Takových jako ty, kteří nutně potřebovali mít nové plemeno už tady (myslím teď v dějinách, ne tady na diskuzi) bylo docela dost. Namátkou třeba eurasier. Mohl by mi někdo vysvětlit praktické využití tohoto plemene? Nebo třeba český teriér. Pokud si vzpomínám, tak ten byl šlechtěn, protože čeští myslivci nutně takového psa potřebovali.. Nevzpomínám si ovšem, že bych jich po lesích vídala nějak moc.....
Nechci tím nějak zaútočit na majitele českých teriků, nebo eurasierů. Nic proti nim nemám a určitě jsou to milí pejsci. Jenom nějak nechápu proč má někdo potřebu šlechtit nové a nové plemena, když je jich kolem nás tolik?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro zadavatelku dotazu -
1. V první řadě si uvědom, že VĚTŠINU plemen nevyšlechtil jeden člověk. Vznikly tak nějak samovolně... max. pak někdo trochu upevnil standart. Nebo si snad myslíš, že v nějaké zapadlé anglické vesničce se někdo ráno vzbudil a řekl si" potřebuju pořádného ovčáka, vyšlechtím border kolii" ?? A jeho soused si třeba zrovna to ráno řekl " tak, dneska začnu šlechtit anglického setra" ??
2. Jak si představuješ "univerzálního" psa? Na začátku diskuze jsi psala, že bude perfektně ovladatelný, snadno cvičitelný a přitom lovecký. Uvědomuješ si, že právě psi, kteří ještě mají lovecké vlohy (bíglové, setři, jezevčíci...) jsou právě kvůli nim hůř ovladatelní? To jako bude Tvůj pes mít na zádech tlačítko, kterým budeš přepínat, jestli je právě teď lovecký, nebo služební? Protože asi těžko můžeš chtít po psovi aby perfektně vypracoval stopu a nenechal se rozptylovat stopami zvěře, když odpoledne s ním vyrazíš na lov
3. Takových jako ty, kteří nutně potřebovali mít nové plemeno už tady (myslím teď v dějinách, ne tady na diskuzi) bylo docela dost. Namátkou třeba eurasier. Mohl by mi někdo vysvětlit praktické využití tohoto plemene? Nebo třeba český teriér. Pokud si vzpomínám, tak ten byl šlechtěn, protože čeští myslivci nutně takového psa potřebovali.. Nevzpomínám si ovšem, že bych jich po lesích vídala nějak moc.....
Nechci tím nějak zaútočit na majitele českých teriků, nebo eurasierů. Nic proti nim nemám a určitě jsou to milí pejsci. Jenom nějak nechápu proč má někdo potřebu šlechtit nové a nové plemena, když je jich kolem nás tolik?
Pro Libu aj.
1. A to jako potkali venku vořecha a řekli, že za pár týdnů z toho bude border kolie? To si děláš srandu? Nevznikalo to samo! Jak by pak mohlo vzniknout 25 stejných jedinců pokud mají 10 předků různých plemen? Jistě, že to začalo myšlenkou.
2. Já takového psa mám. Na stopu se mi soustředí výborně a kořist štve taky výborně. Pokud to tvůj pes nedokáže (pokud vůbec nějakého máš) tak je to z velké části tvoje chyba.Chtěla bych psa, jak už jsem psala, který nemusí být lovecký, ale nebude se chovat jeko většina dnešních plemen, které vyšleš za zajícem a oni na tebe koukají jako z jara a nemají ponětí co po nich chceš. Nebo v dalším případě i v období hladu, pokud by nějakou zvěř vůbec chytili, nekokážiu jí zabít. Ten pes by to v konečné práci umnět mněl, a s jeho loveckým pudem, ať si potom kažký naloží jak bude potřebovat. Buď jej bude rozvíjet, nebo potlačovat.
3.Já jsem neřekla, že nutně potřebuji mít nové plemeno a opsat to co říkají jiní ti moc práce nezabralo. Co já vím euroasier už tady byl.A dala jsem ti popis jasného využití "mého" plemene? Napsala jsem, že to bude domácí "mazel" stejně jako plemena která jsi mi tady uvedla?Já napsala všestranný pes.Je takový? Teď budu uvádět pouze příklady.Nerada bych se někoho dotkla, sama jsem majitelkou jednoho z níže napsaných plemen. Většinou to platí pouze všeobecně.
NO - rozdvojující se plemeno
LB - neuhlídá ani pozemek, klasický miláček (já mám obranáře)
Čivava - malá, tak do kapsy a co zdraví?
Boxer - dýchání asi není podmínka života a to nemluvím porodech
A co dál?Radši se neptat. Proč se u psů nehledí na výstavy, zdraví a povahu dohromady? Proč musí mít každé plemeno to nej? Nejde to smísit? Zamyslete se nad tím a koukněte se kriticky a přestaňte obhajovat plemena co máte doma. Prostě jsem takové plemeno nenašla. Jedince ano, ale jakou budu mít alespoň z části jistotu, že nekoupím špatňě u celého plemene? Nešlechtím pro peníze, ale pro dobro plemen a lidí co s nimi pracují.M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro Libu aj.
1. A to jako potkali venku vořecha a řekli, že za pár týdnů z toho bude border kolie? To si děláš srandu? Nevznikalo to samo! Jak by pak mohlo vzniknout 25 stejných jedinců pokud mají 10 předků různých plemen? Jistě, že to začalo myšlenkou.
2. Já takového psa mám. Na stopu se mi soustředí výborně a kořist štve taky výborně. Pokud to tvůj pes nedokáže (pokud vůbec nějakého máš) tak je to z velké části tvoje chyba.Chtěla bych psa, jak už jsem psala, který nemusí být lovecký, ale nebude se chovat jeko většina dnešních plemen, které vyšleš za zajícem a oni na tebe koukají jako z jara a nemají ponětí co po nich chceš. Nebo v dalším případě i v období hladu, pokud by nějakou zvěř vůbec chytili, nekokážiu jí zabít. Ten pes by to v konečné práci umnět mněl, a s jeho loveckým pudem, ať si potom kažký naloží jak bude potřebovat. Buď jej bude rozvíjet, nebo potlačovat.
3.Já jsem neřekla, že nutně potřebuji mít nové plemeno a opsat to co říkají jiní ti moc práce nezabralo. Co já vím euroasier už tady byl.A dala jsem ti popis jasného využití "mého" plemene? Napsala jsem, že to bude domácí "mazel" stejně jako plemena která jsi mi tady uvedla?Já napsala všestranný pes.Je takový? Teď budu uvádět pouze příklady.Nerada bych se někoho dotkla, sama jsem majitelkou jednoho z níže napsaných plemen. Většinou to platí pouze všeobecně.
A co dál?Radši se neptat. Proč se u psů nehledí na výstavy, zdraví a povahu dohromady? Proč musí mít každé plemeno to nej? Nejde to smísit? Zamyslete se nad tím a koukněte se kriticky a přestaňte obhajovat plemena co máte doma. Prostě jsem takové plemeno nenašla. Jedince ano, ale jakou budu mít alespoň z části jistotu, že nekoupím špatňě u celého plemene? Nešlechtím pro peníze, ale pro dobro plemen a lidí co s nimi pracují.M.
JDI DO PRDELE TY VYPATLANÁ KRÁVO!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.71
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro Libu aj.
Všestranně použitelných plemen je dostatek na to, aby si každý normální člověk vybral. Pokud takového psa vycvičit nedokážeš, není to chyba plemene, ale tvoje. Z tvých výplodů je jasné, že máš rozumu poskrovnu a zkušeností ještě míň. Tak nás tu už neotravuj nesmyslama, čapni vodítko a mazej venčit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
JDI DO PRDELE TY VYPATLANÁ KRÁVO!
Díky za upřímnost, ale na to jsem se neptala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro Libu aj.
no M, tak to jste dorazila i mne. Snažila jsem se tady odpovídat tak jak jsem uměla, ale tímto, co jste nyní napsala jsem poznala, že opravdu asi nevíte o čem hovoříte. zprvu jsem měla pocit, že jen nevíte, jak svůj náhled vyjádřit, ale nyní vidím, že již celý váš náhled je volovina.
LB - neuhlídá ani pozemek, klasický miláček (já mám obranáře) - pro pána Jána, vždyť to není hlídací pes, je to jiná škatulka, ale nehledě na to, věřte, že ohlídá.... není LB jako LB navíc pozemek ohlídá i york.
Čivava - malá, tak do kapsy a co zdraví? -zdraví čivav není nijak strašné, jsou daleko, ale daleko horší a tak soudě podle toho co píšete, čivavy neznáte......
Boxer - dýchání asi není podmínka života a to nemluvím porodech- stejně tak boxer není až tak komplikovaný, Když už chcete vybrat plemeno s vyloženě chronickým problémem porodním, pak bostonek či někteří molosi.Ale boxer až tak strašné potíže nemá.
Vyloženě jste sáhla vedle a podle toho soudě, nemáte takového šajna, jak se snažíte vykázat.....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Všestranně použitelných plemen je dostatek na to, aby si každý normální člověk vybral. Pokud takového psa vycvičit nedokážeš, není to chyba plemene, ale tvoje. Z tvých výplodů je jasné, že máš rozumu poskrovnu a zkušeností ještě míň. Tak nás tu už neotravuj nesmyslama, čapni vodítko a mazej venčit.
O mém psovi jsem psala. Můj pes takový je. Tak si první přečti příspěvky, než začneš poučovat. Nejde mi o mně, ale o jiné lidi.
M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro Libu aj.
"Nešlechtím pro peníze, ale pro dobro plemen a lidí co s nimi pracují." Krásná věta. Pravdivá. Opravdu nebudeš křížit pro peníze. Ty peníze si totiž připrav. A hodně peněz. Nasypeš je do toho projektu jako do kanálu. A bez výsledku, protože si to představuješ jak Hurvínek válku... Ale budiž.... Jen si ten čumec natluč, protože jinak to nedopadne....
Jen by mne zajímalo, jestli máš dořešenou otázku co se psy, kteří se nehodí do dalšího chovu. Při každém šlechtění je hrozná spousta "odpadu".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.71
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
O mém psovi jsem psala. Můj pes takový je. Tak si první přečti příspěvky, než začneš poučovat. Nejde mi o mně, ale o jiné lidi.
M.
To jsem udělala, zlato. Ale z toho, co tu blábolíš, je mi jasné, že tvůj pes je z velké části výplodem tvé bujné fantazie.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no M, tak to jste dorazila i mne. Snažila jsem se tady odpovídat tak jak jsem uměla, ale tímto, co jste nyní napsala jsem poznala, že opravdu asi nevíte o čem hovoříte. zprvu jsem měla pocit, že jen nevíte, jak svůj náhled vyjádřit, ale nyní vidím, že již celý váš náhled je volovina.
LB - neuhlídá ani pozemek, klasický miláček (já mám obranáře) - pro pána Jána, vždyť to není hlídací pes, je to jiná škatulka, ale nehledě na to, věřte, že ohlídá.... není LB jako LB navíc pozemek ohlídá i york.
Čivava - malá, tak do kapsy a co zdraví? -zdraví čivav není nijak strašné, jsou daleko, ale daleko horší a tak soudě podle toho co píšete, čivavy neznáte......
Boxer - dýchání asi není podmínka života a to nemluvím porodech- stejně tak boxer není až tak komplikovaný, Když už chcete vybrat plemeno s vyloženě chronickým problémem porodním, pak bostonek či někteří molosi.Ale boxer až tak strašné potíže nemá.
Vyloženě jste sáhla vedle a podle toho soudě, nemáte takového šajna, jak se snažíte vykázat.....
Bylo lepší příklady nepsat. Opravdu jsem se nechtěla nikoho dotknout a hledala jsem příklady pracovních (nebo alespoň částečně) plemen. O porodech boxerů vím, samozřejmně, že jsou horší případy. Neuváděla jsem "uplné katasrofy", ale pouze taková "všestranná plemena".Vím, že LB není hlídač a proto ho zámněrně uvádím. Podle mě to není úplně v pořádku, ale to je pouze můj názor.Ohlídá i york, ano, ale do jaké míry?Čivavy podle mě nejsou úplně zravé plemeno jak by se patřilo, sice to není ukázka všestranného psa, ale přece. Nehledala jsem extrémní plemena, ale psala jsem plemena, která potkáváme a co mně napadly, v očích mého názoru. Pokud se to dotklo SERIOZNÍHO chovatele, tak se omlouvám. Všichni nejsou stejní. M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54
Samozřejmě že dochází argumenty. nelze argumentovat tam, kde jsou vyřčeny bludy.....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
"Nešlechtím pro peníze, ale pro dobro plemen a lidí co s nimi pracují." Krásná věta. Pravdivá. Opravdu nebudeš křížit pro peníze. Ty peníze si totiž připrav. A hodně peněz. Nasypeš je do toho projektu jako do kanálu. A bez výsledku, protože si to představuješ jak Hurvínek válku... Ale budiž.... Jen si ten čumec natluč, protože jinak to nedopadne....
Jen by mne zajímalo, jestli máš dořešenou otázku co se psy, kteří se nehodí do dalšího chovu. Při každém šlechtění je hrozná spousta "odpadu".
To tady každému jde o peníze? M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To tady každému jde o peníze? M.
Pokud by byly dokazatelné argumenty, tak by se daly nápady vyvrátit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bylo lepší příklady nepsat. Opravdu jsem se nechtěla nikoho dotknout a hledala jsem příklady pracovních (nebo alespoň částečně) plemen. O porodech boxerů vím, samozřejmně, že jsou horší případy. Neuváděla jsem "uplné katasrofy", ale pouze taková "všestranná plemena".Vím, že LB není hlídač a proto ho zámněrně uvádím. Podle mě to není úplně v pořádku, ale to je pouze můj názor.Ohlídá i york, ano, ale do jaké míry?Čivavy podle mě nejsou úplně zravé plemeno jak by se patřilo, sice to není ukázka všestranného psa, ale přece. Nehledala jsem extrémní plemena, ale psala jsem plemena, která potkáváme a co mně napadly, v očích mého názoru. Pokud se to dotklo SERIOZNÍHO chovatele, tak se omlouvám. Všichni nejsou stejní. M.
Už nebudu zasahovat do diskuse, je to dokola, jen vám chci říci, že není plemene, které by bylo zdrávo tak jak by se patřilo...... How, tohle nemá smyslu, pěkný večer.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jsem udělala, zlato. Ale z toho, co tu blábolíš, je mi jasné, že tvůj pes je z velké části výplodem tvé bujné fantazie.
Pro : Datum: 26.12.2005 21:19:03
No tak to si děláš srandu, že? To jako nikdo neumí vycvičit psa? To jako, když pes umí štvát kořist, tak neumí stopařit? Není ovladatelný? No, tak to je pro mně pochvala,díkyM.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud by byly dokazatelné argumenty, tak by se daly nápady vyvrátit.
není dokazatelný argument tam, kde je diskuse vedena v oblasti fantazie. ....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.71
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No tak to si děláš srandu, že? To jako nikdo neumí vycvičit psa? To jako, když pes umí štvát kořist, tak neumí stopařit? Není ovladatelný? No, tak to je pro mně pochvala,díkyM.
Děvčátko, ty si fakt mimo! Ale máš pravdu, dělám si srandu - z tebe. Někoho tak hloupého totiž člověk jen tak nepotká a tak toho musím využít. Dík, fakt jsi mě rozesmála.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A ty plemena co už jsou, to je (nebo byla) fantazie? Proboha, je to pořád dokola. Pište prosím, něco k věci.M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nooo je-li pes skvělý honič, pak je obvykle horší barvář, je-li skvělý v obraně, pak obvykle neprorazí v záchranařině. Pokud umí vše, pak dám ruku do ohně za to, že vše umí jen zcela průměrně. Přesvědčíte-li mne o opaku, pak končím s profi výcvikem.Toho se ale nebojím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.202
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A ty plemena co už jsou, to je (nebo byla) fantazie? Proboha, je to pořád dokola. Pište prosím, něco k věci.M.
Tady bych se byvala vami vubec neptala......nevite kdo tomu rozumi,kdo ne......kazdej ma svoji pravdu....najdete si nekoho kvalifikovanejsiho a domluvte se s nim osobne....ted jsem cetla...ze nekdo krizil buldoka s necim,ale melo to jeste horsi dedicny vady....a nebo ze jedna zenska chtela u NO zlikvidovat jeho blbou povahu a zlepsit stav kycli a to plemeno je Shilohsky ovcak,ale taky to neni uznany....
moused
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro zadavatelku dotazu
Napřed k bodu 1. Nemyslím si, že by někdo vstal, prohlédl si vořecha a řekl " zítra z něho bude border kolie" . Ale pokud víš o chovu psů alespoň to, co desetileté dítě (o čemž upřímně řečeno začínám pochybovat) tak asi budeš vědět, že téměř všechny plemena vznikly samovolně. Tedy kupříkladu tím, že v Anglii byli psi, kteří tam pásli ovce a VŠICHNI ovčáci (ne tedy jeden člověk) si vybírali štěňata s předpoklady k pasení. Protože takového psa potřebovali... Už to chápeš? Nebyl to jeden člověk, byli to všichni lidé, kteří v té oblasti žili a věnovali se této činnosti. Stejný případ by to byl třeba u novofundlanďáků, nebo kavalírů.
2. Nezlob se na mě, ale nevěřím ani náhodou tomu,že máš "přepínacího" psa, který se nenechá vyrušit ze stopy zajícem, který mu přeběhne před nosem a vzápětí je schopen toho zajíce na tvůj povel uštvat :-)) . Spíš bych to viděla tak, že za tím zajícem si klidně vyrazí (což udělá 95% ostatních psů), chvíli ho pronásleduje a pak to vzdá :-))
3. Zkus se vyjadřovat tak, aby bylo možno tě pochopit, prosím. Mě každopádně smysl tvých slov v tomto bodě trochu unikl. To jako chceš zkřížit labradora, čivavu, boxera a NO??? Já jsem naopak přesvědčena, že je moc dobře, že je labrouš domácí mazlíček, čivava malá až do kapsy a vůbec, že je taková různorodost plemen. Protože pokud budu chtít domácího mazlíčka tak si koupím čivavu a pokud budu chtít psa na hlídání tak kavkazana. A vím, že stejně tak bude ta čivava štěkat u plotu a kavkazáka budou moje děti mazlit. Opravdu nechápu, co jsi tím chtěla říci. Pokud Ti vadí zdravotní stav NO, nebo boxerů tak se věnuj jejich zdr. stavu a vytvoř zdravou linii. To až takový problém není :-))
A k Tvému dotazu ohledně mé odbornosti. Ano mám psa (dokonce dva), ano věnuji se výcviku (agility, asistenční psi, canisterapie, poslušnost, coursing, flyball, frisbee,) mám instruktorský kurz a vedu školu pro psy (docela úspěšně :-)) ) Ještě něco o mě potřebuješ vědět?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zapoměla jsem se podepsat. Ten poslední příspěvek je ode mě
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to jsme na tom stejně. Dělám agility, začínám s freesbee a flyballem, stopy, obrany, sportovní kynologii celkově, dogtreking, caniscoss apod. Jen nemám to osvědčení.Tím posledním jsem samozřejmě nemyslela je zkřížit
trošku volovina, ne?
Ale zadávala jsem příklady plemen, která by mi většinou kynolog doporučil (až na tu čivavu, tu jsem uvedla kvůli zravotnímu stavu) a něco co na nich třeba není úlně o.k. Jinak k tvým psům. Nepamatuji se, že bych se na něco takového ptala, ale neva.A labrador není hlídací pes ale pokud by jsis chtěla pořídit nějaké plemeno zastupující kavkazana a labradora, alespoň zhruba spojením povah obou, asi by si nenašla (v žádném případě nemám v úmyslu tato plemena zařařiť).To mám k tvému příspěvku asi tak včechno.M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud bych náhodou potřebovala psa, který by byl na agility, obrany i stopy s největší pravděpodobností bych sáhla po belgičákovi, nebo borderce. Určitě bych našla i spoustu jiných plemen Co se týče hlídání labradora jsem přesvědčená, že svůj pozemek si hlídá každý pes. Mám šeltii a ač to není typické hlídací plemeno tak hlídá celkem spolehlivě.
Navíc každý zloděj si rozmyslí vlézt na pozemek i kdyby tam byla právě třeba jen ta šeltie. To je spíš o psychologii, ale věř tomu, že to tak opravdu funguje.
No nic, pokud opravdu nutně potřebuješ psa, který má vlastnosti labrouše a kavkazana tak tedy do toho
Myslím, že už ti spousta lidí vysvětlila, že děláš nebetyčnou kravinu. Pokud skutečně vytrváš dál, než na odchování dvou vrhů tak končím s kynologií a dám se na chov akvarijních rybiček
Liba
P.S. Mám zkušenost, že univerzální plemena třeba bývají opravdu univerzální, ale ve všem jsou jenom průměrné
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.170
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojte,
Tak som si prešla celou diskusiou a prihodím aj svoj názor:
Je potrebné si najprv uvedomiť, čo rozumieme pod pojmom plemeno. Plemeno je dostatočne veľká skupina zvierat rovnakého druhu s rovnakými charakteristikami (exteriér, povaha). Tá skupina musí byť preto do určitej miery príbuzná (rovnakí predkovia na pozadí), ale zasa nie príliš, aby bolo možné pokračovať v chove bez rizík degenerácie.
Z toho vyplýva, že pri šľachtení je potrebné
1. mať v jeho priebehu dosť veľkú skupinu jedincov (rádovo minimálne stovky)
2. neustále ju podrobovať prísnemu výberu (čo s vyradenými jedincami?)
3. zabezpečiť si pokračovateľov, lebo je to práca na desaťročia
Mňa osobne genetika baví a chovu sa venujem, ale ak sa budem chcieť hrať so šľachtením alebo k nemu priviesť svoju dcéru, vyberiem si na to myšky - tam nie je problém mať rýchlo väčšiu skupinu jedincov, ani ju "ubytovať a kŕmiť, generačný cyklus je dosť krátky na to, aby na to stačil môj život (dokonca nemusí byť ani celý) a s vyradenými jedincami tiež problém nebude (stačí sa skontaktovať s teraristickým krúžkom).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.96
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je potrebné si najprv uvedomiť, čo rozumieme pod pojmom plemeno. Plemeno je dostatočne veľká skupina zvierat rovnakého druhu s rovnakými charakteristikami (exteriér, povaha). Tá skupina musí byť preto do určitej miery príbuzná (rovnakí predkovia na pozadí), ale zasa nie príliš, aby bolo možné pokračovať v chove bez rizík degenerácie.
Mňa osobne genetika baví a chovu sa venujem, ale ak sa budem chcieť hrať so šľachtením alebo k nemu priviesť svoju dcéru, vyberiem si na to myšky - tam nie je problém mať rýchlo väčšiu skupinu jedincov, ani ju "ubytovať a kŕmiť, generačný cyklus je dosť krátky na to, aby na to stačil môj život (dokonca nemusí byť ani celý) a s vyradenými jedincami tiež problém nebude (stačí sa skontaktovať s teraristickým krúžkom).
Můžeš mi milá zadavatelko vysvětlit, jak dáš dohromady dvě, případně více vloh, které budou na jednom lokusu?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
K předešlému příspěvku - perfektní, ale bohužel zbytečná námaha. Klasické házení perel sviním. Zadavatelka totiž nic z toho, co tu je napsáno nehodlá akceptovat. Je přesvědčena, že skříží Puňtu a vlastnostmi X s Bobinou s vlastnostmi Y, narodí se super štěňata s vlastnostmi XY a ta budou nadále produkovat jen další super jedince s vlastnostmi XY. A všichni včetně FCI padnou na záda nad superplemenem (loví, když je třeba a neloví, když psovod nechce, stopuje, aportuje, hlídá, běhá coursing, noruje, tahá sáně a večer přinese majiteli pantofle a uvaří kafe).
Zadavatelka ani jednou nezodpověděla dotaz, co bude dělat s těmi psy, které negativně vyselektuje. Asi žádní nebudou. Protože to plemeno bude tak dokonalý, že vlastně žádný "odpad " během "šlechtění" nevznikne.
Vím, že jsem jedovatá, ale někdy mne lidská blb....pardon, neznalost, doslova zaráží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.71
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můžeš mi milá zadavatelko vysvětlit, jak dáš dohromady dvě, případně více vloh, které budou na jednom lokusu?
K odpovědi na tuto otázku by bylo třeba, aby zadavatelka znala význam slov "vloha" a "lokus".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.96
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
K předešlému příspěvku - perfektní, ale bohužel zbytečná námaha. Klasické házení perel sviním. Zadavatelka totiž nic z toho, co tu je napsáno nehodlá akceptovat. Je přesvědčena, že skříží Puňtu a vlastnostmi X s Bobinou s vlastnostmi Y, narodí se super štěňata s vlastnostmi XY a ta budou nadále produkovat jen další super jedince s vlastnostmi XY. A všichni včetně FCI padnou na záda nad superplemenem (loví, když je třeba a neloví, když psovod nechce, stopuje, aportuje, hlídá, běhá coursing, noruje, tahá sáně a večer přinese majiteli pantofle a uvaří kafe).
Zadavatelka ani jednou nezodpověděla dotaz, co bude dělat s těmi psy, které negativně vyselektuje. Asi žádní nebudou. Protože to plemeno bude tak dokonalý, že vlastně žádný "odpad " během "šlechtění" nevznikne.
Vím, že jsem jedovatá, ale někdy mne lidská blb....pardon, neznalost, doslova zaráží.
A proč myslíte, že jsem se pokusila o odbornost? Přesně jak jsem předpokládala. Neví nic o genetice, jak jsem tady již dvakrát psala. Bohužel jistá kategorie lidí si nenechá poradit. Mimochodem by mě zajímalo, co by řekli jazykovědci slovnímu spojení "založit plemeno".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.96
Chudinko.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.121
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chudinko.
PRO ZADAVATELKU: NEJSEM ZASTANCE UCI,ALE KOUKNETE:
http://www.volny.cz/uci.cz/nova%20plemena.htm
Je tu popsano uznavani plenem pod FCI:
"Tak to je složitá cesta. Nejprve musí být plemeno uznáno národním kynologickým svazem ( platí pouze pro svaz, který je členem FCI ). Směrnice pro uznání národním plemenem zatím ČMKU nevydal a tak záleží pouze na benevolenci předsednictva ČMKU zda uzná národní plemeno a začne jej zapisovat do plemenné knihy. Tato národní plemena by neměla být vystavována na mezinárodních výstavách a dostávat mezinárodní ocenění. Nemohou být rovněž zapisována do plemenných knih psů v jiných zemích, které jsou členy FCI. Pro mezinárodní uznání plemene jsou FCI vydány směrnice, podle kterých musí mít nové plemeno 4 chovné linie nepříbuzné do 3. generace, musí být dostatečně početné a předvedeno na určené mezinárodní výstavě před komisí jmenovanou FCI. Po té může FCI přiznat pro plemena mezinárodní uznání s tím, že 10 let nemůže být zapisováno v plemenných knihách jiných členských zemích FCI. Po 10letech musí být znovu požádáno o konečné mezinárodní uznání plemene. Žádost musí obsahovat rozbor šlechtění plemene za posledních 10 let s popisem dosažených jak kladných tak záporných výsledků. Po té FCI určí na které mezinárodní výstavě musí být předvedena určená kolekce plemene různého stáří a pohlaví. Na této výstavě komise FCI rozhodne s konečnou platností buď o další čekací době nebo o trvalém mezinárodním uznání."
a pod UCI:
"U jiného mezinárodního kynologického svazu UCI, který neudržuje s FCI kontakty, je to s uznáním plemene jednodušší.
Zde stačí, když žádost o uznání plemene doporučí národní kynologická organizace UCI a potom určený mezinárodní rozhodčí, zpravidla předseda chovatelské komise UCI, posoudí předvedená zvířata a podá předsednictvu návrh na mezinárodní uznání plemene.
Tak vzniká zajímavá situace u některých národních plemen psů, které neuznalo FCI, ale uznala je UCI.
A tak Pražský krysařík má světového šampiona, ale nesmí vystavovat na výstavách pořádaných FCI. Normální chovatel psů tento stav těžko pochopí, když u jiných plemen domácích zvířat a ptáků je postup uznávání plemene jasně stanoven."
"A nyní ke vzniku nových plemen psů.
Ve světě je stále několik chovatelů, kteří se pokouší vyšlechtit nové plemeno psů křížením místních plemen s některým mezinárodně uznaným plemenem.
Tyto pokusy u FCI narážejí na stanovisko FCI neuznávat nová plemena. I u UCI probíhá šlechtění nového plemene psů.
Toto šlechtění provádí chovatel V.Martínek v Tursku. V.Martínek si vypracoval projekt šlechtění, ve kterém stanovil vybrat vhodné místní psy a feny, které splňují po stránce povahy a zdraví základ nového plemene.
V projektu si vypracoval předběžný standard, podle něhož předpokládal vyšlechtit z místních osvědčených psů a fen s přikřížením Pražského krysaříka vícebarevného, malého psa a nazval jej Turský harlekýn.
Šlechtění nového plemene se V.Martínkovi podařilo a třetí generaci těchto zvířat předvedl v Rokycanech na bonitaci psů mezinárodnímu rozhodčímu UCI, a na jeho návrh zapsat tato zvířata do plemenné knihy a vystavit na ně právoplatné průkazy původu. Šlechtění tohoto plemene pokračuje za účasti dalších chovatelů."
To tam vsechno je( www.volny.cz/uci.cz)
moused
Mr.Inspiration

XXX.XXX.87.205
Tak jak to dopadlo? 🤔
Dobrý den,
nechci zakládat nové téma tak se ptám tady.
V sobotu jsem slyšela na zahraniční TV jak pojmenovaly nového psa Cavachon. Hned jsem si ho vyhledala co je pejsek za křížence a je s Cavalíra a Bišonka.
Já vím, no zase USA, ale nevíte o někom jestli má něco takového doma?
Docedla mojeho manžela tohle zaujalo.
Děkuji a nebyte mě po uších
Dája
Dája6
napsal(a):
Dobrý den,
V sobotu jsem slyšela na zahraniční TV jak pojmenovaly nového psa Cavachon. Hned jsem si ho vyhledala co je pejsek za křížence a je s Cavalíra a Bišonka.
Dája
Myslím, že když projdete nabídku českých utulků, tak se tam určitě najde i nějaký ten "covachon"
Uživatel s deaktivovaným účtem

Znám takovou nějakou kříženku bišona a kdovíčeho, vypadá to postavou podobně, jen je černá. A je to velmi veselá tryskomyš, ale to může být jen povaha konkrétního jedince :)
Mě vždy hrozně bavěj lidi co zkřížej labradora a pudla a řeknou: "Dívej co sem vyšlechtil, čupr nový plemeno a říkam mu labradoodle" (příklad)
Dája6
napsal(a):
Dobrý den,
Dája
To jsou v USA populární hybrid dogs. Kříží se různá plemena, dávají se tomu honosné názvy a prodává se pouze první generace, protože další generace už jsou typičtí vořeši. Nejsou to plemena, ale kříženci F1.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jenže v F1 je spousta "odpadu". Měli jsme tady dva "labradoodly", zůstal jen jeden. Ten povedený s kadeřavou srstí, co skoro nelíná, je veselý a nekonfliktní, nicméně trochu klidnější než pudl. Z toho druhého byl majitel šílený, protože chlupy měl prý všude, pes těžší konstituce, prapodivný vzled, nehezký střední voříšek. Po roce a půl se vypařil.