Kupní smlouva na štěně a reklamace

Čivava
Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Timmyšáček

Dnes 12:04
Timmyšáček

XXX.XXX.145.30

Dobrý den.
V sobotu jsem si přivezla čivavu bez PP od neregistrované chovatelky. Paní mi ukázala , že je pejsek čistý a zdravý. Čistá ouška , správný počet prstů , nemá kýlu ... atd. Upozornila mě jen na podkus. Viděla jsem prostředí , ve kterém žil i rodiče. Ale paní mi neukázala zprávu o vyšetření veterinářem. Prý je to v očkovacím průkazu. Smlouvu mi nedala - prý si mám vytisknout nějakou z internetu a poslat ji , že mi ji potvrdí. Jenže druhý den (v neděli) jsem si všimla , že má lehce zakalená očička. V pondělí jsem šla hned k veterináři - stejně jsem to měla v plánu , i když jsem ještě tu vadu nezjistila. Veterinář mi to pouhým okem taky potvrdil. Když ho prohlédl , tak mě poslal na odborné oční vyšetření a po vyšetření ro začnu řešit s chovatelkou. Jenže mě trápí to , že jsem ještě nestihla najít nějakou smlouvu a poslat ji. Takže nevím , jestli můžu uplatnit vrácení nějaké častky peněz nebo úhradu za léčbu. Nevím , jestli to bez smlouvy jde , ale nemůžu poslat smlouvu a pak hned po potvrzení jí napsat , že má vadu. Stejně by z lékařských zpráv zjistila , že jsem o vadě věděla , než jsem poslala smlouvu. Nevím , co mám dělat? Pejsem mě stál 15 tisíc a na vadného pejska je to moc. I když mě upozornila na podkus , tak jsem cenu akceptovala , ale tohle už bude asi vrozená vada. Vyšetření nás teprve čeká. Můžete mi prosím poradit , co a jak mám udělat a na co mám právo?
Velice děkuji za odpověď. Jana

Přidejte reakci

Přidat smajlík