Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
Dobry den, jiz peknou dobu se s kolegy zajimame o myslenku skrizit rtw a pitbulla za ucelem sluzebniho psa. proto se snazim nacerpat co mozna nejvic postrehu co se tyce genetiky a podobne u vzniklych jedincu, mam ovsem pouze zkusenosti s chovem rtw a za sebou pracovni vycvik nekolika techto psu, ale v jistych vecech proste nevyhovuji. byl bych tedy moc rad kdyby se mi zde seslo co nejvice postrehu o krizeni techto psu, prosim o prizpevky ktere nam neco prinesou a ne typu jedna babka povidala. Jeste jednou bych rad zduraznil ze mi nejde o bezhlave krizeni dvou ras a uz vubec ne o vytvoreni psa se kterym si budu na ulici povysovat ego ale o psa pro sluzebni ucely kteremu bude dopran plnohodnotny vycvik a pece. dekuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobry den, jiz peknou dobu se s kolegy zajimame o myslenku skrizit rtw a pitbulla za ucelem sluzebniho psa. proto se snazim nacerpat co mozna nejvic postrehu co se tyce genetiky a podobne u vzniklych jedincu, mam ovsem pouze zkusenosti s chovem rtw a za sebou pracovni vycvik nekolika techto psu, ale v jistych vecech proste nevyhovuji. byl bych tedy moc rad kdyby se mi zde seslo co nejvice postrehu o krizeni techto psu, prosim o prizpevky ktere nam neco prinesou a ne typu jedna babka povidala. Jeste jednou bych rad zduraznil ze mi nejde o bezhlave krizeni dvou ras a uz vubec ne o vytvoreni psa se kterym si budu na ulici povysovat ego ale o psa pro sluzebni ucely kteremu bude dopran plnohodnotny vycvik a pece. dekuji.
Dobrý večer,
tohle vše co píšete je sice hezké, ale co právní odpovědnost za takové zvíře? Rotobull se používal u policie, ale když jeden z využívaných psů rozdrtil ruku pachateli, tak byli tihle psi staženi ze služby. Alespoň co já vím od přátel u psovodů u PČR. Jinak se tato diskuse zde již objevila. I já sám jsem se o toto křížení zajímal. Ale jsem realista, v době našich podivných zákonů, kdy zákon chrání útočníka, nikoliv oběť je využití takového psa v celku nemožné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
dobry den, mate zcela pravdu, ale nase slozky ostrahy pusobi zejmena v cizine kde jsou zakony trochu jine a je potreba i trochu jineho pristupu k pachateli :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.75
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dobry den, mate zcela pravdu, ale nase slozky ostrahy pusobi zejmena v cizine kde jsou zakony trochu jine a je potreba i trochu jineho pristupu k pachateli :-)
Vzhledem k tomu, že rotbull byl používám u policie, tak by dle mého na internetu bylo možné najít určitě pěkných pár článků. Asi to chce trochu zapátrat. Jestli máte zájem opravdu vážný, tak by bylo dobré možná zkusit zjišťovat u policejních kynologů i osobně. Není to tak dávno, určitě by se dali najít ti, kteří s nimi přišli přímo do styku a mají tak zkušenost nejlepší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.130
Co já vím tam minimálně jeden rotobul se u policie ještě používá, jde ale o křížence rtw a bulteriéra.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,chci se jen zeptat proč chcete křížit tato dvě plemena, když už máte s rtw zkušenosti ? Co hledáte v novém spojení,nebo naopak co chcete potlačit ? Kříženci budou asi dost povahově nevyrovnaní,a vznikne zase něco co je na dlouhou trať . Hodně úspěchů .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.31
tady hned jednoho rotobula máte http://zvirata.bazos.cz/inzerat/8234227/Nadherna-a-silna-stenatka-krizence-rottweilerky-a-pitbulla.php
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tady hned jednoho rotobula máte http://zvirata.bazos.cz/inzerat/8234227/Nadherna-a-silna-stenatka-krizence-rottweilerky-a-pitbulla.php
o tomto inzeratu vim , ale rad bych si vybral rodice pro vrh sam :-) chtel bych mit 100% jistotu puvodu kdyz uz do takoveho nebezpecneho spojeni pujdu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77
Před pár lety byl v PPP celý článek i s fotkou rotobula, ale nevím bohužel v kterém roce a v kterém čísle. Také tam byl rozhovor s jeho majitelem a psovodem zároveň. Upozorňoval na jeho obrovskou sílu, a je fakt, že ten pes vypadal impozantně. Nejsem si jistá, také tam pán říkal, že s ním byl někde mezi dětmi, a že si mohly pohladit, ale to byl možná nějaký další článek o rotobulech. Mám pocit, že to byl robobull a ne rotobull, ale nevím....?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co já vím tam minimálně jeden rotobul se u policie ještě používá, jde ale o křížence rtw a bulteriéra.
Ano to jsem jiz zjistil. jde o psa jmenem Argo na melnicku, znam tam nejake prislusniky tak se mi mozna podari neco vice zjistit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Před pár lety byl v PPP celý článek i s fotkou rotobula, ale nevím bohužel v kterém roce a v kterém čísle. Také tam byl rozhovor s jeho majitelem a psovodem zároveň. Upozorňoval na jeho obrovskou sílu, a je fakt, že ten pes vypadal impozantně. Nejsem si jistá, také tam pán říkal, že s ním byl někde mezi dětmi, a že si mohly pohladit, ale to byl možná nějaký další článek o rotobulech. Mám pocit, že to byl robobull a ne rotobull, ale nevím....?
dekuji za informaci, urciote rad zapatram :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.106
Dobrý den, pokud by jste toto spojení uskutečnili měla bych zájem o fenku. Měla by být na služební výcvik, zkušenosti s plemeny typu bull mám, více informací na emailu: EliPat@centrum.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
omlouvam se ale pokud nektere stene pujde mimo tak upozornuji ze si majitele predem dukladne proverime, pokud opravdu mate zajem rad si vas email ulozim a pak vas budu kontaktovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky jsem článek četla ale myslím si že to bylo loni nebo maximálně předloni.Zadavateli,zkuste hledat na stránkách PPČ.Pes to byl opravdu zajímavej.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.247.70
Ano mám opravdový zájem, a počítám s tím že si majitele budete vybírat. Prosím pokud by se spojení uskutečnilo, ozvěte se mi. Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.209
Může to být zajímavé spojení.Znám křížence kanárské dogy a bandoga,je to impozantí krásné zvíře,povaha spíš pitbull ze strany bandoga.Miluje lidi ale na psi je zlej.Při 60kg skáče 2metry z místa,ničeho se nebojí a strašně ho baví všechny aktivity třeba na dětském hřišti vyleze po schůdkách na lávku a sklouzne se ve skluzavce,nic pro něj není překážka a výšek se vůbec nebojí.Myslím si že rotobull bude asi podobný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.225
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano mám opravdový zájem, a počítám s tím že si majitele budete vybírat. Prosím pokud by se spojení uskutečnilo, ozvěte se mi. Děkuji
Promiňte, v jaké lokalitě ČR se pohybujete? Nemám totiž chuť dostat se se svými dětmi a psy do blízkosti vašeho budoucího psa! Takové spojení by mělo být využité pouze pro ozbrojené složky a ne pro i když služební účely do rukou civilistů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Promiňte, v jaké lokalitě ČR se pohybujete? Nemám totiž chuť dostat se se svými dětmi a psy do blízkosti vašeho budoucího psa! Takové spojení by mělo být využité pouze pro ozbrojené složky a ne pro i když služební účely do rukou civilistů.
Nemusite se obavat, pes nepujde nikomu kdo si o nej jenom pozada, pokud vubec nejake stene pustime mezi lidi tak budu chtet videt dosazene vysledky s vycvikem pracovnich psu apod.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemusite se obavat, pes nepujde nikomu kdo si o nej jenom pozada, pokud vubec nejake stene pustime mezi lidi tak budu chtet videt dosazene vysledky s vycvikem pracovnich psu apod.
A co vypovídá o povaze člověka pár složených zkoušek se psem ? To je jako když si uděláte zbrojní průkaz - o povaze člověka to nic nevypovídá ( na psychotestech můžete zalhat a přetvařovat se ), a co už bylo neštěstí a zastřelených lidí legálně drženou zbraní, když třeba psychopat se zbrojákem neunesl rozchod s přítelkyní nebo neshody v rodině či sousedské neshody. A takovýto kříženec se dá ke zbrani přirovnat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.221
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud do takového spojení půjdete, doufám, že zde či jinde budete o těchto křížencích informovat. Nejsem zájemce o štěně, ale velmi by mě toto spojení zajímalo (povaha, výkonost, vzhled, ..).
Držím pěsti, ať případně najdete to, co hledáte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co vypovídá o povaze člověka pár složených zkoušek se psem ? To je jako když si uděláte zbrojní průkaz - o povaze člověka to nic nevypovídá ( na psychotestech můžete zalhat a přetvařovat se ), a co už bylo neštěstí a zastřelených lidí legálně drženou zbraní, když třeba psychopat se zbrojákem neunesl rozchod s přítelkyní nebo neshody v rodině či sousedské neshody. A takovýto kříženec se dá ke zbrani přirovnat.
Vazena pani/pane, ja zbrojni prukaz vlastnim a psychotesty jsem prosel, vy take? Podle me o tom nemate ani paru jinak by jste toto srovnani nikdy nepouzil/a. Lhat a pretvarovat se na psychotestech musi kazdy nebot by je jinak nikdo neudelal. Tim sem se vsak dostal uplne mimo tema :-) jak nakladanim se stenaty tak zbrojnim prukazem. Kazdopadne vam preji at nepotkate nezodpovedneho majitele jek psa tak zbrane. Hezky vecer,.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.174
Osobně znám jednoho psa RTW x pitbull. Pes je přenádherný. Obří pitbull, hlavu jako dva RTW, temně černý, jen na slunci se mu občas zalesknou palené znaky po RTW. Povahou je to pes klidný, pekelně vychytralý.... rozhodně bych se toho zase tak extrémně nebála. Je ostrý, to ne že ne, ale s rozmyslem a to nemá žádný výcvik, výchovu, nic. Jen se válí po zahradě a nudí se. Ale myslím, že pracovat by rozhodně uměl a pracoval by velice rád. Toť má osobní zkušenost s tímto psem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.221
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Osobně znám jednoho psa RTW x pitbull. Pes je přenádherný. Obří pitbull, hlavu jako dva RTW, temně černý, jen na slunci se mu občas zalesknou palené znaky po RTW. Povahou je to pes klidný, pekelně vychytralý.... rozhodně bych se toho zase tak extrémně nebála. Je ostrý, to ne že ne, ale s rozmyslem a to nemá žádný výcvik, výchovu, nic. Jen se válí po zahradě a nudí se. Ale myslím, že pracovat by rozhodně uměl a pracoval by velice rád. Toť má osobní zkušenost s tímto psem.
Nemáte náhodou pro zajímavost nějakou fotku psa?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jak psal jiz nekdo nademnou velice by mne potesila fotka :-) popripade kontakt na majitele :-) osobne myslim ze nechat takovehoto ps azahalet je velice skoda, ale rad ybch si s nim vymenil treba par mejlu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.221
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.174
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jak psal jiz nekdo nademnou velice by mne potesila fotka :-) popripade kontakt na majitele :-) osobne myslim ze nechat takovehoto ps azahalet je velice skoda, ale rad ybch si s nim vymenil treba par mejlu.
Zkusím sehnat nějaké info, ale je to bývalý přítel kamarádky mé matky, takže si nejsem jistá ,že se zadaří. Bydlí v Žatci, ale co vím ,tak psa tam asi moc lidí znát nebude, protože co pamatuju, nic s ním nedělá. Psovi bude už tak 7 let si myslím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vazena pani/pane, ja zbrojni prukaz vlastnim a psychotesty jsem prosel, vy take? Podle me o tom nemate ani paru jinak by jste toto srovnani nikdy nepouzil/a. Lhat a pretvarovat se na psychotestech musi kazdy nebot by je jinak nikdo neudelal. Tim sem se vsak dostal uplne mimo tema :-) jak nakladanim se stenaty tak zbrojnim prukazem. Kazdopadne vam preji at nepotkate nezodpovedneho majitele jek psa tak zbrane. Hezky vecer,.
Páru asi nemáte Vy, o čem jsem psal já, co jsem tím myslel - .... pokud vubec nejake stene pustime mezi lidi tak budu chtet videt dosazene vysledky s vycvikem pracovnich psu apod..... Znovu píši, že pokud budete vidět jen pár složených zkoušek se služebními plemeny, tak to o člověku a jeho povaze nic nevypovídá ( stejně tak myšleno, že kdo udělá zbroják - také nemusí být vždy ten správný vlastník střelné zbraně ). A šířit tyto křížence volně mezi lidi ( byť píšete , že si je nějakým způsobem prověříte ) není podle mne dobrý nápad. Vlastníci na nich mohou dále chovat a křížit je a tím je šířit dále mezi další lidi - i každá další generece těchto kříženců bude nebezpečná v nesprávných rukách pro své okolí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Páru asi nemáte Vy, o čem jsem psal já, co jsem tím myslel - .... pokud vubec nejake stene pustime mezi lidi tak budu chtet videt dosazene vysledky s vycvikem pracovnich psu apod..... Znovu píši, že pokud budete vidět jen pár složených zkoušek se služebními plemeny, tak to o člověku a jeho povaze nic nevypovídá ( stejně tak myšleno, že kdo udělá zbroják - také nemusí být vždy ten správný vlastník střelné zbraně ). A šířit tyto křížence volně mezi lidi ( byť píšete , že si je nějakým způsobem prověříte ) není podle mne dobrý nápad. Vlastníci na nich mohou dále chovat a křížit je a tím je šířit dále mezi další lidi - i každá další generece těchto kříženců bude nebezpečná v nesprávných rukách pro své okolí.
myslim ze tuto otazku budu resit az to bude aktualni :-) zatim je potreba probrat mnoho veci apod. takze na tohle je casu dost, navic kdyz se podivam po internetu najdu hromadu takovychto krizencu "ze dvorku" a ti si mylsim jsou jeste nebezpecnejsi a jejich rozptyl mezi lidi nijak ani ja ani Vy neovlivnime.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
myslim ze tuto otazku budu resit az to bude aktualni :-) zatim je potreba probrat mnoho veci apod. takze na tohle je casu dost, navic kdyz se podivam po internetu najdu hromadu takovychto krizencu "ze dvorku" a ti si mylsim jsou jeste nebezpecnejsi a jejich rozptyl mezi lidi nijak ani ja ani Vy neovlivnime.
Prosím vás, z toho co píšete je vidět, že máte k věci zodpovědný přístup, tak se nesnažte diskutovat s místními pejskaři, co si myslí, že existují bojová plemena a jak vidí psa bez vodítka a s košíkem, tak si schovávají čivavu do náruče
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
obecně vzato platí, že nejúspěšnější jsou kříženci tzv generace F1 - to znamená přímí potomci (ve vašem případě) rotvajlera a pitbulla. Problém bych viděla v tom, že zjistil, zda štěňata "k něčemu" budou, musel byste zařídit dva vrhy - v jednom otec RTW a matka pitbull, ve druhém obráceně... Obecně platí, že po otci se dědí vlohy ( k práci i čemukoli jinému), po matce chování (co štěnda stihnou odkoukat).
Další věc je, že vám mohou vyjít tyto varianty -
1 - perfektní pracovní pes, který ale do civilu bude naprosto nevhodný, protože se v něm znásobí povaha RTW zarputilostí pita, dominantní ostrý pes - což by byl skvělý pes pro ozbrojené složky, ale ne pro civilistu - byť by měl se psy zkušenosti.
2 - obrovský pes s povahou "škarpáka" - slabé zákeřné zvíře - může vám vzejít i po naprosto povahově vyrovnaných rodičích v PP vrhu, natož u kříženců - i když třeba zvířat s PP a zdravých.
3 - ideální kombinace obou povah - tedy zvíře ovladatelné, přátelské k lidem, ale schopné kdykoli zasáhnout, přemýšlející "dopředu", možná dominantnější ke psům - nicméně to se při správném vedení dá eliminovat.
bylo by potřeba taky zapřemýšlet, co uděláte se štěňaty, která nebudou vašemu ideálu odpovídat - bylo by maximálně nezodpovědné taková zvířata vůbec nabízet...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím Vás co tady šílíte?Tzv. bojové psy si pořizuje kde kdo, bez zkušeností, necvičí je a nijak to neovlivníte. Kromě toho jsou to psi klidných povah, v nesprávných rukou je každý pes nebezpečný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.92
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím vás, z toho co píšete je vidět, že máte k věci zodpovědný přístup, tak se nesnažte diskutovat s místními pejskaři, co si myslí, že existují bojová plemena a jak vidí psa bez vodítka a s košíkem, tak si schovávají čivavu do náruče
Já mu to říkala hned. Ať reaguje jen na ty normální a kašle na místní iFauňáckou eeeelitu.
Ale docela mne překvapuje, kolik rozumných názorů se tu sešlo. Zkusil to na jedné bullí diskuzi a tam ho teda místní eeeelita sjela na tři doby.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.212
Obecně platí, že po otci se dědí vlohy ( k práci i čemukoli jinému), po matce chování (co štěnda stihnou odkoukat).
A po matce vlohy k praci nededi?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chybička se vloudila, ne PPP, ale PPČ, jak už tady někdo napsal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ono je to úplně jedno jestli tenhle kříženec ,nebo jiný kříženec nebo pes s pp ,jakýkoliv pes ne nebezpečný když se dostane do rukou blbci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Obecně platí, že po otci se dědí vlohy ( k práci i čemukoli jinému), po matce chování (co štěnda stihnou odkoukat).
A po matce vlohy k praci nededi?
ano dědí, ale ne v takové míře, jako po otci... proto se kryjí průměrné feny špičkovými pracovními psy - a jejich štěňata pak pracují... kdyby se to dělalo obráceně, tak jsou štěňda dejme tomu lepší průměr... ale samozřejmě to neplatí stoprocentně... :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ano dědí, ale ne v takové míře, jako po otci... proto se kryjí průměrné feny špičkovými pracovními psy - a jejich štěňata pak pracují... kdyby se to dělalo obráceně, tak jsou štěňda dejme tomu lepší průměr... ale samozřejmě to neplatí stoprocentně... :)
Já jsem si myslela, že je to jako u lidí, někdo je po otci, někdo po matce....ale to neberte jako rýpání, v genetice se vůbec nevyznám, jenom mě to překvapilo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
U lidi se preci dedi po matce krasa a po otci chytrost :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U lidi se preci dedi po matce krasa a po otci chytrost :-)
Aha, proto mám krásné a chytré děti
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.90
Je to sice OT,ale na zbroják se běžně žádný psychotesty nedělají, jen pokud to uzná za vhodné obvodní lékař,od kterého je potřeba zdravotní potvrzení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
ktery to uznava v 99,9% ;-) protoze podle pravni stranky kdyby pak psychicky naruseny jedinec udelal "lumparnu" ponese lekar dusledky :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.90
V okolí neznám jediného člověka,který by byl na psychotestech a to znám tak sto lidí se zbrojákem,včetně mě a manžela
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.45
Potvrzuji. Proto ta poznámka zadatele, že u psychotestů lže každá, pro mě trochu snížila jeho věrohodnost...Jinak ale nechápu hysterii z představy, že tu budou běhat rotobulové - stejnou paseku nadělá i nevychovanýčistý rotvík, bandog nebo třeba jejich kříženci s NO apod. Vždy to je o lidech a jejich zodpovědnosti. Pokud se chce zadavatel vyhnout nebezpečí "nepovolaných rukou", nechť si vybere jedno štěně z vrhu hned po narození a zbytek utratí rovnou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.221
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ktery to uznava v 99,9% ;-) protoze podle pravni stranky kdyby pak psychicky naruseny jedinec udelal "lumparnu" ponese lekar dusledky :-)
To se bohužel pletete : ) Asi z dvaceti přátel, kteří mají zbroják, dělal psychotesty jen jeden.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem si myslela, že je to jako u lidí, někdo je po otci, někdo po matce....ale to neberte jako rýpání, v genetice se vůbec nevyznám, jenom mě to překvapilo
v podstatě záleží na tom, jak "silné" geny které zvíře má. Obecně je to prostě tak, že vlohy ( ne schopnost práce! ) se dědí po otci. S vlohou pro práci (či cokoli jiného) se štěně narodí a je na psovodovi, aby ji dál rozvíjel nebo tlumil.
Např exteriér se ale dědí napůl - některé zvíře je po otci, některé po matce. Kupříkladu jedna moje fena je jak exteriérem tak i povahou po svém otci (bohužel má i typicky samčí hlavu :)) a je neskutečný workoholik a druhá fena je ohromně podobná matce, ale povahu má daleko tvrdší - opět po otci - vynikajícím plemeníkovi z Německa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To se bohužel pletete : ) Asi z dvaceti přátel, kteří mají zbroják, dělal psychotesty jen jeden.
v tom pripade plati porekadlo co kraj to jiny mrav, nebo by se sem spise hodilo co pes to jina ves, ja delal osobne psychotesty vcetne postrehovych testu pri naboru k AČR takze me se nejake smesne psychotesty u zbrojaku netykaji :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77
aha, tak to je můj pes po tátovi nadanej a pracovitej, a po mámě inteligentní až vyčůranej
Takhle by to sedělo, pochopila jsem to dobře? Ale v podstatě stejně záleží jak píšete na "síle" genu. Díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
aha, tak to je můj pes po tátovi nadanej a pracovitej, a po mámě inteligentní až vyčůranej
Takhle by to sedělo, pochopila jsem to dobře? Ale v podstatě stejně záleží jak píšete na "síle" genu. Díky
v podstatě jo nicméně inteligence se rozvíjí po celý život psa a navíc k jejímu rozvoji hodně pomáhá (nebo škodí) psovod, takže to bude částečně i vaše zásluha :D
Ještě to můžu napsat jinak - od matky se štěně učí reakcím - tedy okouká, jak se na co tváří fena a pak to opakuje taky - příklad - fena se bojí střelby, má štěňata a fena uslyší střelbu. Rozklepe se, nebo začne hysterčit, případně uteče - a štěňata to berou tak, jako že tohle je jediná správná reakce, tudít tak budou reagovat taky... opět platí pro většinu, ne pro všechny :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
v podstatě jo nicméně inteligence se rozvíjí po celý život psa a navíc k jejímu rozvoji hodně pomáhá (nebo škodí) psovod, takže to bude částečně i vaše zásluha :D
Ještě to můžu napsat jinak - od matky se štěně učí reakcím - tedy okouká, jak se na co tváří fena a pak to opakuje taky - příklad - fena se bojí střelby, má štěňata a fena uslyší střelbu. Rozklepe se, nebo začne hysterčit, případně uteče - a štěňata to berou tak, jako že tohle je jediná správná reakce, tudít tak budou reagovat taky... opět platí pro většinu, ne pro všechny :)
Díky, máte pravdu i v tom, že mě na výcvicích taky dávali vinu ze příliš rozvíjenou inteligenci psa. Myslela jsem to dobře, dělala jsem s ním různé testy, učila ho jak např. zvedat hrnečky za ouška, jak si otevírat dvířka od linky, jak si zvedat čumákem víko od koše s hračkama, jak mi nosit telefon když zazvoní, jak odnášet prádlo k pračce, jak se která hračka jmenuje....a teď mám doma psího vyčůránka, pro kterého není nic problém
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.35
Řekněme, že u rtw, se dají vyhledat pracovní linie, sourozenci, povaha atd, ale co s pitem? Jeden pit super, ale kdo zná jeho rodiče, sourozence, další předcházející generace ? Co když se po tomto super psovi projeví "cosi nežádoucího" po předcích ? Pokud si pamatuji,tak ten sloužící rotobul, byl odebranej nebo něco takového pro nezvladatelnost a dostal se do správných rukou k práci, která mu sedí. Stejně podle mě nikdo neví, čeho je to kříženec.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na mou otázku jste nereagoval ,nevadí. Že vaše křížení ,nebo tedy výsledky z něho budou používány někde v zahraničí je zajímavé ,ale opodstatněné ? Můžou vzniknout hezká zvířata ,ale co dál ?Nejde jen o vzled,jak tu kdekdo píše hezké štěnatko,ale zkušenost bohužel nemá s něčím podobným. Budou využívána jen u vás ? Myslím že se dostanou do rukou těm co myslí na to svoje ego,jak jste psal. Ti a mnozí jiní nezvládají ani rtw ,bull, a dokonce i jiné služebáky, či jiné plemena. Spojit dvě plemena je docela jednoduché,ale nést pak za to plemeno nějakou odpovědnost jako celek, je a bývá už horší. Chcete jít tak daleko že vaše nové plemeno bude uznáno,nebo jen experimentujete s povahama ,standardem obou ras a co s toho bude ? Ti co se vám budou hodit ano ,ti co ne co snima ? Je málo případů a problémů s napadnutím psem,natož s takovejma gladiátorma jaké chcete ztvořit. Jsou dosavadní plemena málo ostrá, nedosahují dobrých výsledků apod. Bude to taková nová zbraň - pro vás,ale co když se to dostane do rukou "nemajitelům zp" ,jak se tu o tom píše. Ty následky jsou mnohdy hrozné co si budem říkat. Samozřejmě pokouše i jezevčík nebo pudl atd. Ale tady je řeč nyní o něčem jiném. Jaké tedy bude vaše křížení ,když né bezhlavé ? Jaký to bude chov ? A že bude plnohodnotně cvičen to je snad i vaše povinost, jako zkušeného kynologa,k tomu to tvoříte.Jen mám obavu, že né ti ostatní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
od zacatku je myslenka takova ze se rozdeli par stenat mezi mne a kolegy ktere znam a dam za ne ruku do ohne a zbytek stenat by byl utracen aby s enedostali prave do spatnych rukou, mnoho lidi mne za to kamenuje ale pro mne to je lepsi reseni. to ze mi rtw nevyhovuje se uplne rici neda, je tu uzasnej pes pro praci a bezvadny k lidem ale schazi mi u nej ta razantnost v praci a "ochota jit prez mrtvoly" ktere bych rad docilil u toho spojeni. videl jsem par videi v cizine jak tito pri pracuji a jejich vysledky me nadchly natolik ze jsem se o to zacal hloubeji zajimat a proto pisi i sem :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
od zacatku je myslenka takova ze se rozdeli par stenat mezi mne a kolegy ktere znam a dam za ne ruku do ohne a zbytek stenat by byl utracen aby s enedostali prave do spatnych rukou, mnoho lidi mne za to kamenuje ale pro mne to je lepsi reseni. to ze mi rtw nevyhovuje se uplne rici neda, je tu uzasnej pes pro praci a bezvadny k lidem ale schazi mi u nej ta razantnost v praci a "ochota jit prez mrtvoly" ktere bych rad docilil u toho spojeni. videl jsem par videi v cizine jak tito pri pracuji a jejich vysledky me nadchly natolik ze jsem se o to zacal hloubeji zajimat a proto pisi i sem :-)
Jistě moc vás chápu,není nic lepšího než chtivej a rychle pracující pes, ochota k práci. Ta musí vždy nadchnout každého kynologa co má prac.plemeno. No jen bych měl strach nějak,právě o to co pak náhodou . Vím že to nemusí být má starost, ale když si vzpomenu na pár případů podobných pokusů různého křížení, o snahu vylepšit " plemeno" tak hrůza. Pak se k tomu nikdo nehlásil ,já nic, já jsem v tom nevině. A na cvičáku kdejaké komentáře kolegů. No pokud do toho jdete ,je to vaše věc. Tak ať to je k něčemu . Zdar .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jasne a jak jste psal, když budete něco prodavat, tak si pry podle Vás - lidi proverite, jaké mají zkušenosti a kolik mají zkoušek se služebními plemeny , a podobně ...To není moc dostačující kritérium.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Potvrzuji. Proto ta poznámka zadatele, že u psychotestů lže každá, pro mě trochu snížila jeho věrohodnost...Jinak ale nechápu hysterii z představy, že tu budou běhat rotobulové - stejnou paseku nadělá i nevychovanýčistý rotvík, bandog nebo třeba jejich kříženci s NO apod. Vždy to je o lidech a jejich zodpovědnosti. Pokud se chce zadavatel vyhnout nebezpečí "nepovolaných rukou", nechť si vybere jedno štěně z vrhu hned po narození a zbytek utratí rovnou.
Vaše věta o lidech a jejich zodpovědnosti je vskutku úsměvná. Kolik takových jedinců v pejskařském světě jste potkal-la?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Sympatická myšlenka, ale předpokládám, že žijete v ČR, a tady je všechno trochu jinak, tady pes nejen nesmí "jít přes mrtvoly", tady nesmí ani pomalu kousnou zloděje. Nechci být vlezlá ani zvědavá, ale k čemu by tady takový pes sloužil? Snad jedině k ochraně politiků, tam by mu razantnost v obraně "odpuštěna byla"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Sympatická myšlenka, ale předpokládám, že žijete v ČR, a tady je všechno trochu jinak, tady pes nejen nesmí "jít přes mrtvoly", tady nesmí ani pomalu kousnou zloděje. Nechci být vlezlá ani zvědavá, ale k čemu by tady takový pes sloužil? Snad jedině k ochraně politiků, tam by mu razantnost v obraně "odpuštěna byla"
ziji v CR a pracovne navstevuji vzdy dlouhodobe staty "Ruske federace" ale o tom tohle tema nejni. Do politiky pro vasi informaci nefusuji takze me ochrana vladnich cinitelu je naprosto volna.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jasne a jak jste psal, když budete něco prodavat, tak si pry podle Vás - lidi proverite, jaké mají zkušenosti a kolik mají zkoušek se služebními plemeny , a podobně ...To není moc dostačující kritérium.
Taky jsem napsal ze nevim jestli vubec nejaka stenata mezi lidi pujdou jinak co se meho stenete tyce tak vec uz je vyresena, alůe treba se nekomu tema bude hodit :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ziji v CR a pracovne navstevuji vzdy dlouhodobe staty "Ruske federace" ale o tom tohle tema nejni. Do politiky pro vasi informaci nefusuji takze me ochrana vladnich cinitelu je naprosto volna.
Já jsem to myslela jako humor
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemáte náhodou pro zajímavost nějakou fotku psa?
něco málo zde :
http://zvirata.megainzerce.cz/images/inzeraty/big/120080805114737.jpg
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.141
Ale to už tady přeci je křížení mastifa s pitem=bandog.Podívejte se na americké stránky k čemu slouží.Jako ostraha ve věznicích.Pochybuji že rotoobull by byl něco víc.Podle mě je to další výmysl lidí jen proto,že někde viděli nějakého křížence.Jak už tady někdo psal,to nemáme dost pracovních plemen?Proto musí vznikat další
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale to už tady přeci je křížení mastifa s pitem=bandog.Podívejte se na americké stránky k čemu slouží.Jako ostraha ve věznicích.Pochybuji že rotoobull by byl něco víc.Podle mě je to další výmysl lidí jen proto,že někde viděli nějakého křížence.Jak už tady někdo psal,to nemáme dost pracovních plemen?Proto musí vznikat další
Videla jste nekdy na vlastni oci pracovat bandoga? :-) Mozna by vam na tohle radeji lepe odpovedel kolega ktery s bandogem slouzi a je z toho nestastny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem to myslela jako humor
Však nebojte ja to tak beru a chapu :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.141
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Videla jste nekdy na vlastni oci pracovat bandoga? :-) Mozna by vam na tohle radeji lepe odpovedel kolega ktery s bandogem slouzi a je z toho nestastny.
To nechápu proč by měl být nešťastný?????A jako z čeho???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
Nejsem chovatel ani psovod tohoto plemene takze vam osobne neodpovim. Mohu vsak vasi otazku polozit kolegovi a on vam jiste rad odpovi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.141
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejsem chovatel ani psovod tohoto plemene takze vam osobne neodpovim. Mohu vsak vasi otazku polozit kolegovi a on vam jiste rad odpovi.
Děkuji.Ale zaráží mě jak můžete napsat,že je kolega ze psa nešťastný a ani nevíte proč.Takto přesně vznikají fámy,jedna paní povídala.Bandoga jsem určitě viděla pracovat,proto bych to ani nepsala kdyby né.Je to nepříjemné,že váš kolega s ním není spokojený ale to neznamená že,ostatní bandogové stojí za prd.I když u nás v ČR jsou někteří jedinci divní,vzhledem připomínají spíše labradory.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.28
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
zkušenosti s tímto spojením nemám.
Jen si říkám, jestli je "nutné" křížit tato dvě plemena, když "nevíte" co z toho vznikne. Protože to nevíte nikdy. I když obecně šěňata dědí něco po otci a něco po matce.
Sama mám doma křížence (malých plemen), kamarád také. Matku štěňat znám poměrně dobře. A nějak si vůbec nejsem vědomá toho, co by po ní mohla obě dvě štěňata (v současnosti už skoro dvouletí dospělci) mít. Otce štěňat neznám tolik, abych mohla soudit.
Ale k jednotlivým štnatům. Kámoše pes a moje fena jsou štňata narozená po sobě (jako páté - předposlední štěně pes, a šesté - poslední štěně fenka). Do odběru oba dva vyrůstali ve stejných podmínkách s matkou, další fenkou stejného plemene, dětmi.
Fena: Obětavá, snaživá, udělá snad i to na co psovod jen pomyslí, občas přehnaně zbrlká. Bez problému vychází s každým psem a fenou. Bojí se chlapů a dětí - dříve obcházela obloukem, po roce se začala zlepšovat. Nyní bez probému, ale ne od každého se nechá pohladit, raději stáhne zadek a běží k psovodovi.
Pes: jakš takš poslouchá (dle mě teda skoro vůbec, ale to je vedlejší věc), ale jen protože musí. Na člověka není vázaný, raději si bude někde dělat něco svého. S ostatními psy - samci se rve (bez ohledu na velkost). Fenky jsou pro něj jen na to aby je mohl vojížd*t (bez ohledu na to zda hárají, nehárají nebo jsou vykastrované). Cizí lidi nejsou probém a je jedno, zda je to muž žena nebo dítě.
Nejvím, jestli jsem to napsala srozumitelně, tak jako jsem to myslela. Ale chtěla jsem říct, že kromě toho, že každé štěně je jiné, tak i hoooodně záleží na tom, jaké si to ono štěně "uděláte".
Jestli by nebylo lepší místo času a energie věnované do křížení (F1 generace prý je nejlšpší, ale v F2 se projeví to nejhorší - jen načteno) věnovat tohle všechnbo hledání toho ideálního spojení dvou jedinců, po kterých si pak vezmete to jedno štěně.
Ale je to jen Vaše rozhodnutí.
Pokud toto křížení bude? Můžete prosím informovat? Jen pro zajímavost. Jak vše pro zajímavost. Kolik štěňat z kolika opravdu spolnila Vaše požadavky a očekávání, atd
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.212
proto se kryjí průměrné feny špičkovými pracovními psy
jestli to nebude spis tim, ze kdyby nekdo nakryl VD fenu VD psem, tak ma pulku vrhu do roka doma, protoze ostatni chovatele zaplavujou potencialni zajemce informace o intrech a sampionech, coz by chovatel VD vrhu nemohl. To je vubec tady takovej zvyk, priveze se pes, udela se nam ch, mozna ich nebo grand ch a tak za 5 let tenhle fesak nakreje mraky a mraky fen, protoze je v mode, tak s nim kryje kazdej. Obavam se, ze je to spis tou modou a tim, ze je pes zrovna videt, ne jeho kvalitama :-D
Lze si nekde precist o ty dedicnosti otec x matka vice, nebo je to jen pavlacovej kec a vlci mha majitelu krycich psu?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.32
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jestli to nebude spis tim, ze kdyby nekdo nakryl VD fenu VD psem, tak ma pulku vrhu do roka doma, protoze ostatni chovatele zaplavujou potencialni zajemce informace o intrech a sampionech, coz by chovatel VD vrhu nemohl. To je vubec tady takovej zvyk, priveze se pes, udela se nam ch, mozna ich nebo grand ch a tak za 5 let tenhle fesak nakreje mraky a mraky fen, protoze je v mode, tak s nim kryje kazdej. Obavam se, ze je to spis tou modou a tim, ze je pes zrovna videt, ne jeho kvalitama :-D
Lze si nekde precist o ty dedicnosti otec x matka vice, nebo je to jen pavlacovej kec a vlci mha majitelu krycich psu?
Též mi to přijde jako blbost. To by bylo strašně jednoduchý, za chvíli bysme tu měli samý super psy, ptž superotcové by potlačili horší geny matky. Navíc VD fena se kryje výborným psem, aby ty štěňata vůbec udali, po VD rodičích by ,,chovatel" prodal možná tak za polovic na gauč. Navíc ne každá čuba musí mít štěňata, ne? Neříkám u pracovních (služebních, loveckých) plemen, když je pes dobrej na práci, tak nějaký VD z výstav nevadí, ale na co opakovaně krýt VD fenu společenského plemene? Pokud není nadprůměrně zdravotně OK a nedává opravdu pěkná, zdravá štěňata, což je málokdy. Taky mě ta módní vlna určitejch plemeníků vytáčí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.243
hezký večer....Mam za to ,že tady nejde o vistavní psi ,ale o hafany co budou pracovně vedeni.U nas v čechach je ve službě nejméně 6 těchto psů/jsou již ve veku od 4 do 8 let/ .Kvalitní psy obranáři slouží např.vězenské služby.Záleží na vedení jak psa vedete a kdo ho má ....tak že není řečeno že to jsou psi zabijáci ...Kamard má maltezáka a ten mu ukousnul nos Tak že je to zabijak???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Též mi to přijde jako blbost. To by bylo strašně jednoduchý, za chvíli bysme tu měli samý super psy, ptž superotcové by potlačili horší geny matky. Navíc VD fena se kryje výborným psem, aby ty štěňata vůbec udali, po VD rodičích by ,,chovatel" prodal možná tak za polovic na gauč. Navíc ne každá čuba musí mít štěňata, ne? Neříkám u pracovních (služebních, loveckých) plemen, když je pes dobrej na práci, tak nějaký VD z výstav nevadí, ale na co opakovaně krýt VD fenu společenského plemene? Pokud není nadprůměrně zdravotně OK a nedává opravdu pěkná, zdravá štěňata, což je málokdy. Taky mě ta módní vlna určitejch plemeníků vytáčí.
no já jsem psala na základě zkušenostní vlastních a dalších dlouholetých chovatelů PRACOVNÍCH PLEMEN... tedy zvířat, u kterých je podstatné jak dělají, ne jak vypadají
navíc info o dědičnosti si můžete přečíst v odborných knihách od ing Hartla - zakladatele plemene československý vlčák a dlouholetého chovatele NO... On sám byl jedním z průkopníků křížení psů pro založení nového plemene a toto jsou jeho - léty ověřené - poznatky... Jelikož s ním poměrně dlouho spolupracuji, tak vím, že je to člověk, který narozdíl od spousty jiných "chovatelů" ví o čem mluví...
a pokud se kryje VD fena VD psem - pak proto, aby z nich byla zdravá a pracovně špičková štěňata, pro která se zájemci najdou...
nemluvila jsem o gaučových mazlících a výstavních psech a o tom není ani tahle diskuze
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ještě podotýkám, že mám již pěkných pár let výhradně feny, nikoli psy...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.92
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Řekněme, že u rtw, se dají vyhledat pracovní linie, sourozenci, povaha atd, ale co s pitem? Jeden pit super, ale kdo zná jeho rodiče, sourozence, další předcházející generace ? Co když se po tomto super psovi projeví "cosi nežádoucího" po předcích ? Pokud si pamatuji,tak ten sloužící rotobul, byl odebranej nebo něco takového pro nezvladatelnost a dostal se do správných rukou k práci, která mu sedí. Stejně podle mě nikdo neví, čeho je to kříženec.
Jinak jste naprosto OK? Moc mi to nepřipadá.. Nebo máte pocit, že u APBT nejdou dohledat linie, povaha a zdraví a deset generací zpátky, a podobně? Prosím Vás, než začnete o něčem blbě pindat, tak si zkuste něco zjistit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
hahaáááá, to si děláte srandu ne? Pokud je pit papírovej stačí jeho rodiče a není nejmenší problém vyhledat jeho rodokmen až do desátého kolene s tím, že spousta pitbullářů zde zná ty zvířata i osobně (pokud to nejsou psy z 50 . let 20. století - a i ty znají z nejrůznějších článků atd).
Jsem se zasmála teda teď :DD Eva N.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.121
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no já jsem psala na základě zkušenostní vlastních a dalších dlouholetých chovatelů PRACOVNÍCH PLEMEN... tedy zvířat, u kterých je podstatné jak dělají, ne jak vypadají
navíc info o dědičnosti si můžete přečíst v odborných knihách od ing Hartla - zakladatele plemene československý vlčák a dlouholetého chovatele NO... On sám byl jedním z průkopníků křížení psů pro založení nového plemene a toto jsou jeho - léty ověřené - poznatky... Jelikož s ním poměrně dlouho spolupracuji, tak vím, že je to člověk, který narozdíl od spousty jiných "chovatelů" ví o čem mluví...
a pokud se kryje VD fena VD psem - pak proto, aby z nich byla zdravá a pracovně špičková štěňata, pro která se zájemci najdou...
nemluvila jsem o gaučových mazlících a výstavních psech a o tom není ani tahle diskuze
ano s tímhle souhlasím , sama mám čsv, plánuji chov a pana Hartla už nějaký čas vídám, a opravdu má co k chovu a k účelovému křížení co říct. díky jeho radám se z čsv stali skvěli psi, kteří začínají i hezky pracovat, NO a jiným se asi nikdy nevyrovnají, ale lepší se
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.212
navíc info o dědičnosti si můžete přečíst v odborných knihách od ing Hartla - zakladatele plemene československý vlčák a dlouholetého chovatele NO...
za vetsiho odbornika pres genetika povazuju s dovolenim Dostala, ktery uvadi, ze dedivost pracovnich vlastnosti je velmi nizka az nizka, kolem 20%. Kdyby byla dedivost tak vysoka, jak rikate vy, tak uz stovky let nemame u pracovnich plemen psy nevlohovy nebo jen malo, coz bohuzel neni ani zdaleka pravda. A uprimne receno, o "praci" cevecek mam svy pochybnosti, takhle si ja pracovniho psa nepredstavuju.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.8
Je to celé blbost, takovéto křížence nepotřebuje ani armáda a ani policie - vystačí si se služebními plemeny, takže , že by je nevyhnutelně potřebovala něajká hlídací služba nebo soukromníci, o tom dost pochybuju. S píš si myslím, že to není o potřebě, ale o tom, že toho křížence prostě někdo jen chce. Povahové vlastnosti smícháním těchto dvou plemen mohou být hodně nevyzpytatelné. Jinak ČSV jsem mimo stopy také ještě pořadně makat neviděl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.1
Zajiste alespon v jedne z vyjmenovanych slozek pusobite a proto jste o tom tak urputne presvedcen ze? :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zajiste alespon v jedne z vyjmenovanych slozek pusobite a proto jste o tom tak urputne presvedcen ze? :-)
Tak dělat trotla u hlídačky, za pár drobných a mraky hodin - tam bych opravdu nepůsobil a nechtěl působit. A ano, jsem o tom přesvědčen, že když si tyto křížence pro svoje služební potřeby a hlídání objektů nekříží ani policie, ani armáda, ani vězeňská služba, tak si myslím, že hlídací služby i obyčejní občané se bez těchto kříženců obejdou. A čím jich bude mezi lidmi méně, tím lépe. Už takhle se přemýšlí o zákazu chovu některých plemen a na západ od našich hranic jsou již některá plemena a jejich kříženci zakázáni - za chvíli tady můžeme také tak dopadnout, až pár nezodpovědných jedinců s těmito nebo podobnými kříženci udělá zase nějaké průsery a televize to ještě rozmázne. Takže si myslím, že si lze vystačit s již vyšlechtěnými plemeny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Křížení je křížení, kde co se dá pokřížit,nebo se pokříží samo, není to až taký problém a um. Není k tomu nutno znalostí genetiky a pod. Jsou to jenom pokusy a náhody. Dnešní plemena prošla dlouhým vývojem, výběrem ,selekcí a bylo to jistě na leta práce mnoha zkušených kynologů znalých toho či onoho plemene,genetiky ,povah a exteriéru . Z minulosti víme ,že to vždy nebylo jednoduché,vyskočila nežádoucí povaha, špatné dědičné vlastnosti ,osrstění atd. Šlo o plemenitbu ,o snahu vytvořit uznané rasy -plemena zejmána pro práci, ale nebyl to jistě jen pokus o nějaké " křížení " zkusme co to dá .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.224
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak dělat trotla u hlídačky, za pár drobných a mraky hodin - tam bych opravdu nepůsobil a nechtěl působit. A ano, jsem o tom přesvědčen, že když si tyto křížence pro svoje služební potřeby a hlídání objektů nekříží ani policie, ani armáda, ani vězeňská služba, tak si myslím, že hlídací služby i obyčejní občané se bez těchto kříženců obejdou. A čím jich bude mezi lidmi méně, tím lépe. Už takhle se přemýšlí o zákazu chovu některých plemen a na západ od našich hranic jsou již některá plemena a jejich kříženci zakázáni - za chvíli tady můžeme také tak dopadnout, až pár nezodpovědných jedinců s těmito nebo podobnými kříženci udělá zase nějaké průsery a televize to ještě rozmázne. Takže si myslím, že si lze vystačit s již vyšlechtěnými plemeny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.121
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je to celé blbost, takovéto křížence nepotřebuje ani armáda a ani policie - vystačí si se služebními plemeny, takže , že by je nevyhnutelně potřebovala něajká hlídací služba nebo soukromníci, o tom dost pochybuju. S píš si myslím, že to není o potřebě, ale o tom, že toho křížence prostě někdo jen chce. Povahové vlastnosti smícháním těchto dvou plemen mohou být hodně nevyzpytatelné. Jinak ČSV jsem mimo stopy také ještě pořadně makat neviděl.
no já mám štěstí že znám čsv co makaj krom stop i na poslušnosti a někteří i koušou. Spíše upřímně je málo majitelů co s nima něco dělaj většina lidí co si je pořídí, se výcviku nevěnuje. Ale jsou i výjimky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.43
Dědivost povahových vloh ve smyslu jak si někteří představují "von má na MR IPO 99 bodů na obraně, tak jeho děti to budou mít taky" tak to nefunguje. Ale pokud máte doma feny z různých linií (bavíme se o pracovním plemeni ne o výstavákách kde stačí, že se pes nebojí a je přátelský) tak krásně vidíte v čem se která fena prosazuje, jak moc se třeba dědí lovecká vášeň, jak moc se dědí agresivita, zákus, nervozita v zákusu, vlohy ke stopám...toto vše vidím na potomcích se dědí vysokou měrou, určitě více než 20% (přestože jsem české i zahr. výzkumy četla) vidím něco jiného na odchovech. Nedědí se to jak majitel psa zvládne nacvičit na mistrák. Ale ten kdo si odchoval ví a vidí a to v žádných knihách nevyčte.
Štěně podle genetických zákonistotí zdědí 50% gen. materiálu od feny a 50% od psa. Od feny má navíc "odkoukáno" prvních cca 8 týdnů jak reaguje na různé podněty (ať už dobře nebo špatně), ale nelze to zaměňovat s genetickou výbavou tak je půl napůl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197
ale klidně se může stát, že zdědí vzhled po jednom rodiči a povahu po druhém...nikdy nikdo neví, jak se to namixuje
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.125.197
Bojové plemeno žádné neexistuje !!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.101
Chápu, že jste nejspíš majitel/milovník bojových plemen, ale co takhle se smířit s realitou a s tím, že některá plemena jsou tak označována? Spíš než ten termín popírat byste se měl/a věnovat řekněme šíření osvěty, jaká specifika jednotlivá plemena mají a vůči komu jsou/nejsou nebezpečná.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chápu, že jste nejspíš majitel/milovník bojových plemen, ale co takhle se smířit s realitou a s tím, že některá plemena jsou tak označována? Spíš než ten termín popírat byste se měl/a věnovat řekněme šíření osvěty, jaká specifika jednotlivá plemena mají a vůči komu jsou/nejsou nebezpečná.
Já si myslím, že "osvětu" zvládají naše média
A ať se snažíte jakkoli, některým lidem nevysvětlíte, že je to o jedinci a hlavně majiteli, že nebezpečný může být zástupce každého plemene, že podle statistik napadají nejvíce jezevčíci a NO a většina z těch "bojových" je až daleko za nimi apod.
Já třeba znám agresory jen mezi labroušema a NO. Ta "bojová plemena" v mém okolí jsou všechno milí a kontaktní pesani, včetně mých dobrmanů.
Bohužel média umí skvěle vyvolávat masovou hysterii
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.121
dobře, tak mi osvětlete co je bojové plemeno a proč sou v nich i některý východní pastevecká plemena? čím je to tedy dané? kdo určuje co je bojové a co ne? jaké mají společné znaky?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dobře, tak mi osvětlete co je bojové plemeno a proč sou v nich i některý východní pastevecká plemena? čím je to tedy dané? kdo určuje co je bojové a co ne? jaké mají společné znaky?
Tak se zeptejte v Německu (nebo ve Švýcarsku), tam Vám dají přesný seznam, kteří psi ( i jejich kříženci ) jsou na seznamu ,,bojových plemen,, a proč je tam zakazují a podle jakých kriterií, a podle čeho to vybírali, a proč tam třeba není jejich národní plemeno - NO.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.92
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bojové plemeno žádné neexistuje !!!!
Plemen se zápasovou minulostí je hned několik. A jstli řekne člověk boj nebo zápas, je naprosto jedno. Takže ano, bojové plemeno je třeba pitbull, historii bojového plemene má za sebou například Amstaff, Sharpei, Tosa-inu.. A pokud si to neumíte přiznat, je to váš problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.121
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak se zeptejte v Německu (nebo ve Švýcarsku), tam Vám dají přesný seznam, kteří psi ( i jejich kříženci ) jsou na seznamu ,,bojových plemen,, a proč je tam zakazují a podle jakých kriterií, a podle čeho to vybírali, a proč tam třeba není jejich národní plemeno - NO.
no toho proč sem si tam teda nepřečetla, jinak seznam znám, to se nebojte:) ale nci chytrýho tam prostě není
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.121
a proč tam patří dobrman, rtw a v dánsku snad i SAo atd?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.244
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já si myslím, že "osvětu" zvládají naše média
A ať se snažíte jakkoli, některým lidem nevysvětlíte, že je to o jedinci a hlavně majiteli, že nebezpečný může být zástupce každého plemene, že podle statistik napadají nejvíce jezevčíci a NO a většina z těch "bojových" je až daleko za nimi apod.
Já třeba znám agresory jen mezi labroušema a NO. Ta "bojová plemena" v mém okolí jsou všechno milí a kontaktní pesani, včetně mých dobrmanů.
Bohužel média umí skvěle vyvolávat masovou hysterii
To jako že si média vybírají,o jakých plemenech budou psát?Že když někde někoho rozsápe labrador,tak se to zamlčí?Nebude to ono spíš tím,že o normálním pokousání se nepíše?Koho by to zajímalo,že někde někoho kousl jezevčík.To až usmrtí nějaké dítě,bude mít taky tu čest být na titulní stránce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.151
Přečtěte si to,moc zajímavé: http://www.jbednik.estranky.cz/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.92
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a proč tam patří dobrman, rtw a v dánsku snad i SAo atd?
Kdo říkal, že tam patří? Nějací páni nahoře? Jestli jste si nevšim/la, tak reaguji na příspěvek, že neexistují žádná bojová plemena. A ne na nějaké nesmysly v zákonech.
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jako že si média vybírají,o jakých plemenech budou psát?Že když někde někoho rozsápe labrador,tak se to zamlčí?Nebude to ono spíš tím,že o normálním pokousání se nepíše?Koho by to zajímalo,že někde někoho kousl jezevčík.To až usmrtí nějaké dítě,bude mít taky tu čest být na titulní stránce.
To jako že když pokouše zástupce "bojového plemene", dělá se z toho větší cirkus, než když pokouše NO.
Zadejte si to do vyhledávače, že pokousání NO a jejich kříženci nebývají jen "normální", možná budete překvapen/a. Nebo si myslíte, že to je NORMÁLNÍ plemeno, tak se o tom psát nemusí, že to nemá takový význam?!
Nepejskařská veřejnost je mystifikována, neznalci si myslí, že když si pořídí NEbojového psa, nepotřebuje výchovu ani výcvik a bude prostě fajn... To je ten důvod, proč je mnohem víc případů napadení jinými plemeny, než těmi, proti kterým tu vy tak brojíte.
Dobrman je původně pracovní plemeno, nyní společenské. Z jakého důvodu je počítán mezi bojové??? Proč mezi ně tedy není počítáno mnohem rozšířenější plemeno podobné velikosti - NO?
Tenhle seznam je pouze výsledkem subjektivních pocitů a názorů jeho autorů, není ničím podložen a proto by výraz "bojová plemena" neměl být mezi opravdouvou pejskařskou veřejností používán. My totiž víme, co máme doma - konkrétně já už 15 let bez jediného problému!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.227
Pokusim sa to sformulovat takto: Bojove plemeno /z angl. fighting dog breed/ je take plemeno resp. skupina, typ psov, ktore sa cielene pouzivaju alebo pouzivali na psie zapasy alebo zapasy psov s inymi zvieratami, a boli alebo su na tento ucel vedome slachtene. Zapasy zvierat boli sucastou viacerych kultur od japonska cez strednu aziu, anglicko, kontinentalnu europu a usa. Nebudeme si lestit oci, aj v sucasnosti sa tato nie moc elegantna zabavka Homa sapiensa prevadzkuje. Thats all. Moj prispevok prosim nepokladajte za reakciu v prospech ktorehokolvek vo fore prezentovaneho nazoru, cista faktografia.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.62
Vážená paní,je zcela evidentní,že jste to právě vy,kdo má problémy s psychikou a jedná se o přílišný strach.Je-li oprávněný na základě nějaké vlastní zkušennosti,dá se to pochopit,ale pokud není,může se tedy jednat o tzv. paranoidní chování a v tom případě byste měla především vy vyhledat odbornou pomoc.Je evidentní,že tento pán se
Vás snažil pouze uklidint tím,že se snaží být zodpovědný a udělat maximum pro to,aby se tento případný kříženec nedostal do nepovolaných rukou,ale mohu Vám z vlastní praxe potvrdit,že k psychopatickému zkratu může dojít u naprosto zdravého a vyrovnaného člověka ba co víc,bývá to v celkém vysoké míře neboť Ti,jenž jsou nemocní,tak se buď léčí a jsou pod dohledem nebo se často jedná o pouhopouhou pózu v životě člověka,kdy se snaží navenek působit jako "psychopat" aby se ho ostatní báli a kompenzuje si tím nějaký komplex,ale často toto své "divadlo" nepřetvoří v realitu naopak člověk od kterého byste to nejméně čekala a který je "duševně zdráv" neunese tíhu situace do které se možná dostal prvně a je schopen jednat zkratkovitě a neuvážlivě a to je nebezpečné.Nikdy nemůže o nikom s určitostí tvrdit,že by nebyl schopen vraždit ať už zbraní nebo čímkoliv jiným !!! Omlouvám se,že jsem musel vstoupit do této diskuze s příspěvkem,který se netýká psů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vážená paní,je zcela evidentní,že jste to právě vy,kdo má problémy s psychikou a jedná se o přílišný strach.Je-li oprávněný na základě nějaké vlastní zkušennosti,dá se to pochopit,ale pokud není,může se tedy jednat o tzv. paranoidní chování a v tom případě byste měla především vy vyhledat odbornou pomoc.Je evidentní,že tento pán se
Vás snažil pouze uklidint tím,že se snaží být zodpovědný a udělat maximum pro to,aby se tento případný kříženec nedostal do nepovolaných rukou,ale mohu Vám z vlastní praxe potvrdit,že k psychopatickému zkratu může dojít u naprosto zdravého a vyrovnaného člověka ba co víc,bývá to v celkém vysoké míře neboť Ti,jenž jsou nemocní,tak se buď léčí a jsou pod dohledem nebo se často jedná o pouhopouhou pózu v životě člověka,kdy se snaží navenek působit jako "psychopat" aby se ho ostatní báli a kompenzuje si tím nějaký komplex,ale často toto své "divadlo" nepřetvoří v realitu naopak člověk od kterého byste to nejméně čekala a který je "duševně zdráv" neunese tíhu situace do které se možná dostal prvně a je schopen jednat zkratkovitě a neuvážlivě a to je nebezpečné.Nikdy nemůže o nikom s určitostí tvrdit,že by nebyl schopen vraždit ať už zbraní nebo čímkoliv jiným !!! Omlouvám se,že jsem musel vstoupit do této diskuze s příspěvkem,který se netýká psů.
Myslím, že váš vstup do diskuze po roce a půl je tak trochu od věci....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.31
Byl to Rotobull, majitelem byl můj již zesnulý kamarád Karel Bureš, psa jsem viděl a jeho sílá byla opravdu impozantní. Též zákrok byl masakrovitý. Po tomto jedinci byla vytvořena spermobanka, ale ta byla už asi zrušena. Bylo to nádherné zvíře a velice poslušné a milé k lidem, prostě BOURÁK.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.137
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vážený pane,
podle mého soudu jste zralý na odebrání ZP, ale o tom tady tato diskuze není.
Padla zde otázka, na kterou jste neodpověděl. Jaký máte důvod pro křížení těchto dvou plemen.
Které vlastnosti chcete potlačit, které posílit. Máte představu, jak dlouho trvá vyšlechtění pracovního plemene? Máte v týmu odborníky, kteří jsou schopní celou metodu křížení nejen sledovat a dokumentovat, ale také určit směr? Nemluvě o odpovědnosti, kterou tím na sebe berete.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.72
Nahodou jsem zahledl diskusi na tema ke kteremu trochu neco vim... Vlastnim krizence RTW a pitbullteriera, letos ma 10 let, zije u mne od stenete... Jedine co obcas nekdo podotkne a lze s tim souhlasit je ten fakt, ze kazdy jedinec je osobnost. Zbytek co pisete, bez urazky, jsou nesmysly a hlouposti plynouci z neznalosti jakehokoli jedince takto krizeneho a troufam si tvrdit i z neznalosti etologie... Nepiste bludy o tom co neznate, jsou totiz lide, kteri na netu nedokazi odfiltrovat pravdu od nepravdy a z podobnych pseudodiskusi plynou ty nejhorsi dusledky pro psy ( viz. trestni pravo)...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.174
Dědičnost je trochu jina a matka na tom ma velký podíl stačí se podívat na křížení osla a koně pokud je matka osel tak vysledek mezek je menší a výc v typu oslika pokud je matka kobyla tak vysledek mula je větší než oslík a je víc do typu koně.
Rottobul

XXX.XXX.75.9
Dobrý den.
Vím, je už to dlouho co jste to tu řešili, ale mám fenu rottobulku od Karla Bureše, který už bohužel neni mezi námi.
Chtěla jsem se zeptat jestli se da někde sehnat stěně, protože už nechci nikdy jiného psa. Je skvělá! Ale nechci jen tak křižence, on se tomu věnoval a měl to propočitané, jeji tata byl rottobul ( vice procent bulíka) a mama rotvajlerka.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Za tohle by se mělo trestat.