Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Žiju v malé vesnici která má 100 obyvatel. Už se mi 4 krát stalo že jeden chlap tu nechal na volno běhat svoji asociální ovčandu, která vyjíždí po lidech a po psech, bez dozoru, a sám byl bůhvíkde, vůbec jsem se ho nemohla ani jednou dovolat. Chodím se svojí fenou ovčáka a s malou 3 měsíční kříženkou, kterou by stačilo aby ji vzala do huby a překousne jí jak klacík a bude po ní :(. Když mu řeknu aby si fenu hlídal, tak má jen blbé řeči. Nemůžu si ani stěžovat na úřadě, jelikož on, jeho syn a jeho synovec jsou v zastupitelstvu a hlavně já jsem "náplava" a oni "domorodci" takže pochybuju že by s tím někdo něco udělal. Myslíte, že se mohu obrátit rovnou na policii? Nebo kam?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.167
Na policii! Opakovaně volat a "otravovat", že Vás (Vás! ne Vaše psy) ohrožuje volně pobíhající agresivní pes toho a toho majitele. Budete asi muset mít trochu výdrž a párkrát to zopakovat, aby se skutečně něco začalo dít, ale jiná cesta zřejmě není.
Nebo fenu sbalit, odvézt ji do nejbližšího města a tam zavolat měšťáky, že jste ji teď (tam v tom městě) odchytla, ať si ji převezmou a odvezou do tamního útulku.
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Žiju v malé vesnici která má 100 obyvatel. Už se mi 4 krát stalo že jeden chlap tu nechal na volno běhat svoji asociální ovčandu, která vyjíždí po lidech a po psech, bez dozoru, a sám byl bůhvíkde, vůbec jsem se ho nemohla ani jednou dovolat. Chodím se svojí fenou ovčáka a s malou 3 měsíční kříženkou, kterou by stačilo aby ji vzala do huby a překousne jí jak klacík a bude po ní :(. Když mu řeknu aby si fenu hlídal, tak má jen blbé řeči. Nemůžu si ani stěžovat na úřadě, jelikož on, jeho syn a jeho synovec jsou v zastupitelstvu a hlavně já jsem "náplava" a oni "domorodci" takže pochybuju že by s tím někdo něco udělal. Myslíte, že se mohu obrátit rovnou na policii? Nebo kam?
Neco podobného jsem u nás na vsi řešila už 2x. Když zavoláte policii, ať normální nebo městskou, ta udělá jen jedno, zavolá starostovi. Starosta má v případě volně pobíhajícího psa povinnost zavolat do útulku, se kterým má obec smlouvu a ti by měli přijet psa odchytit. Jak donutit starostu, aby to udělal, se nikde nedozvíte. Mě se to nepodařilo nijak.
Nevím, možná kdybyste na policii sehrála do telefnu divadlo na téma, že vám ten pes chce sežrat dítě nebo tak nějak, tak by možná přijeli, jenže než se k vám dostanou, pes může být bůhví kde. Je to těžký. U nás to bylo naopak, náplava nechávala pobíhat rotvíka, nakonec pomohlo až když chlapi z vesnice na páníka nastoupili a pohrozili mu rozbitím držky a zabitím psa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.145
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neco podobného jsem u nás na vsi řešila už 2x. Když zavoláte policii, ať normální nebo městskou, ta udělá jen jedno, zavolá starostovi. Starosta má v případě volně pobíhajícího psa povinnost zavolat do útulku, se kterým má obec smlouvu a ti by měli přijet psa odchytit. Jak donutit starostu, aby to udělal, se nikde nedozvíte. Mě se to nepodařilo nijak.
Nevím, možná kdybyste na policii sehrála do telefnu divadlo na téma, že vám ten pes chce sežrat dítě nebo tak nějak, tak by možná přijeli, jenže než se k vám dostanou, pes může být bůhví kde. Je to těžký. U nás to bylo naopak, náplava nechávala pobíhat rotvíka, nakonec pomohlo až když chlapi z vesnice na páníka nastoupili a pohrozili mu rozbitím držky a zabitím psa.
Ona někdy takováhle ostřejší domluva je tisíckrát účinnější
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Jednou nás napadla když měli otevřená vrata, šla jsem se třemi dětmi, podruhé byla u souseda - příbuzného a vyjela na mě ze vrat když jsem šla s kočárkem s malou a dvakrát když jsem šla večer s čubinama a chtěla se rvát. Se starostou opravdu nic nezmůžu, jsou kamrádi, a když ani policie s tím nehodlá nic dělat...Podotýkám že chlap byl na úřadě a čubu tam zřejmě venku nechal prostě běhat. Přemýšlela jsem koupit si paralyzér..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.51
když na Vás zautočí, zkrotte ji a převedte na svou stranu a bude po problému, jednoduché řešení
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
když na Vás zautočí, zkrotte ji a převedte na svou stranu a bude po problému, jednoduché řešení
Dost pitomá rada... Bych Vás chtěla vidět, jak krotíte cizího psa, který navíc vyjíždí a kamarádíte s ním...
Navíc, mě už by to z principu vytáčelo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.51
když se tomu věnujete nějaký čas tak to problém není ... trošku pátrat v jeho psychice, vyhodnotit jeho reakce a protireakcí si ho získat ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
když se tomu věnujete nějaký čas tak to problém není ... trošku pátrat v jeho psychice, vyhodnotit jeho reakce a protireakcí si ho získat ...
Proč by zadavelka měla ztrácet čas s cizím psem???
Pro zadavatelku - zkuste si ještě pohledat zákon o obcích, mám takový dojem, že když pošlete písemnou stížnost na obec, tak to budou muset řešit a když se vám výsledek nebude zdát, tak se stížnost postupuje nadřízenému orgánu, tudíž na městský úřad, kam vaše obec spadá. Tam už předpokládám dotyčný známosti nemá, tudíž máte šanci se něčeho domoci. Ale radši si to ověřte. A taky je asi důležitá vaše obecní vyhláška o pohybu psů, co tam vůbec je, jeslti psi smí volně pobíhat nebo ne, pokud ano, tak to asi bude složitější.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.109
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak tohle opravdu nemá smysl komentovat....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.34
Fajn, takže ráno vstanu v 5, rychle nakrmím zvířata (prase, koza, kočka, pes), vzbudím malého (násilím oblíct, umýt) a pádíme na autobus do školky, v 6 musím být v práci... Ve tři zkončím, fičím do školky, nakoupit a domů... To je 16.00...
Jsem ráda, že se stihnu trochu pověnovat alespoň svému psovi, opět kolečko kolem zvířat...
Malý mě taky potřebuje, nechci ho potkávat pouze v postýlce u pohádky. A to nemluvím o např. sekání trávy na zahradách-jsou dvě (jaro-podzim) a odklízení sněhu (zima), navození dřeva na topení (zima), atd...
Kde brát čas na cizího "čokla" od neschopného pána???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Fajn, takže ráno vstanu v 5, rychle nakrmím zvířata (prase, koza, kočka, pes), vzbudím malého (násilím oblíct, umýt) a pádíme na autobus do školky, v 6 musím být v práci... Ve tři zkončím, fičím do školky, nakoupit a domů... To je 16.00...
Jsem ráda, že se stihnu trochu pověnovat alespoň svému psovi, opět kolečko kolem zvířat...
Malý mě taky potřebuje, nechci ho potkávat pouze v postýlce u pohádky. A to nemluvím o např. sekání trávy na zahradách-jsou dvě (jaro-podzim) a odklízení sněhu (zima), navození dřeva na topení (zima), atd...
Kde brát čas na cizího "čokla" od neschopného pána???
Vůbec se neomlouvejte, i kdybyste ten čas měla, tak ani to by nebyl důvod, proč se věnovat cizímu psovi, ten pes má svého pána a ten je za něj zodpovědný, ne vy, tak ať se snaží on.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vůbec se neomlouvejte, i kdybyste ten čas měla, tak ani to by nebyl důvod, proč se věnovat cizímu psovi, ten pes má svého pána a ten je za něj zodpovědný, ne vy, tak ať se snaží on.
Děkuji, sice nejsem zadavatelka, ale máme stejný problém
Takže naprosto chápu její problém
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
JO takže mám se dvěma psy na vodítku krotit acociála co mě napadá, super rada. A když jdu s malou (1 rok) tak jí mám asi hodit přes plot abych mohla krotit psa ... úžasný
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Samozřejmě jít sama tak vím co mám dělat, ale v mém případě kdy NIKDY nejdu sama, mám s sebou minimalně svojí čubu na kterou fena útočí takže mám dost práce jí odehnat a nenechat se taky pokousat, nedokážu si představit tu radu ještě u toho tu čubici krotit.. navíc co je mi do cizího psa, tu si měli socializovat a vycvičit snad majitelé, kteří zřejmě koukaj z okna a ještě se tomu řehtaj .. páč nemohli neslyšet, že
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.202
Nikomu nepřeji nic zlého, ale kdyby ten pes někoho opravdu pokousal, tak by se to vyřešilo raz dva ... Takhle a ještě když je majitel jedna ruka se starostou, to bude těžší.
Každopádně opravdu otravujte policajty, pokaždé když psa uvidíte volně běhat, zavolejte. A tím, že podáte písemnou stížnost, taky nic nezkazíte, oni to řešit musí a pokud to řešit nebudou, tak to postupte výš.
No a jinak mě napadá, co takhle zavolat přímo do útulku, aby psa odchytili?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nikomu nepřeji nic zlého, ale kdyby ten pes někoho opravdu pokousal, tak by se to vyřešilo raz dva ... Takhle a ještě když je majitel jedna ruka se starostou, to bude těžší.
Každopádně opravdu otravujte policajty, pokaždé když psa uvidíte volně běhat, zavolejte. A tím, že podáte písemnou stížnost, taky nic nezkazíte, oni to řešit musí a pokud to řešit nebudou, tak to postupte výš.
No a jinak mě napadá, co takhle zavolat přímo do útulku, aby psa odchytili?
Útulky mají smlouvy s obcema a žádost o odchyt psa jim musí dát starosta.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.193
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dost pitomá rada... Bych Vás chtěla vidět, jak krotíte cizího psa, který navíc vyjíždí a kamarádíte s ním...
Navíc, mě už by to z principu vytáčelo
to snad nemyslíte vážně,vy nechcete poradit,vy chcete do někoho jen rýpat,rád bych se sváma seznámil,abyste mého NO získal na svou stranu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.193
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to snad nemyslíte vážně,vy nechcete poradit,vy chcete do někoho jen rýpat,rád bych se sváma seznámil,abyste mého NO získal na svou stranu
sory ,ale patří to k názoru o bezproblemovém získání cizího psa na svou stranu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Tak se mi to rozložilo v hlavě a budu postupovat tak že podám písemnou stížnost s tím že si nechám kopii a pošlu to na místní úřad doporučeně a pokud to nebudou řešit tak to zkusím řešit přes tu policii. Nejhorší je že je tu vyhláška o volném pohybu psů (psi na vodítku, nad 10kg s náhubkem) a dodržujou jí tu jen přistěhovalci a místní si tu choděj s jejich nevychovanýma navolno, a to jsem měla dosud štěstí že aspoň s majitelem. A já tu vážně nehodlám převychovávat cizí psy v celé vesnici, rozhodně s plnejma rukama se nedá usměrňovat cizí útočící pes, to fakt ne
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak se mi to rozložilo v hlavě a budu postupovat tak že podám písemnou stížnost s tím že si nechám kopii a pošlu to na místní úřad doporučeně a pokud to nebudou řešit tak to zkusím řešit přes tu policii. Nejhorší je že je tu vyhláška o volném pohybu psů (psi na vodítku, nad 10kg s náhubkem) a dodržujou jí tu jen přistěhovalci a místní si tu choděj s jejich nevychovanýma navolno, a to jsem měla dosud štěstí že aspoň s majitelem. A já tu vážně nehodlám převychovávat cizí psy v celé vesnici, rozhodně s plnejma rukama se nedá usměrňovat cizí útočící pes, to fakt ne
Proč jste nezůstala ve městě a nechodila se psem na vodítku do parku ? Možná ten pes útočí jen ve vašich očích, ostatním obyvatelům vesnice nevadí? Na vesnici vždycky byly a vždycky budou, nejen co se týče psů, trochu jiné zvyklosti. Najednou se přistěhujete vy a všechno je špatně ? A chcete všechny předělat ? Co vám bude vadit pak ? Kohout, že ráno v 5 kokrhá, koza, že měčí, hnůj, že smrdí ? Jo a taky, že vám občas přes zahradu přejde kočka - cizí, ať si jí lidi zavřou, nebo uvážou. ( to si nevymýšlím, to všechno už se někde řešilo). Každý chce z města na venkov. Ale přijmout ho pak, to je mu zatěžko !
Někdo chytrý řekl : Svět nezměníš, změň sebe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.233
Mám stejný problem jsem také na vesnici a v ulici blb, který také takhle venčí NO. Sice mu dá koš ale pes stejně na psy útočí . Jistě si dovedet představit situaci kdy já jdu se dvěma kavkazy. My na vodítku a košíky a on se řítí na nás. Jako udržet 130 kg na vodítku a kavkaze tak mi dáte určitě za pravdu dost těžká situace. Došla jsem za ním s tím, že příště psovi koš sundám a ať mi dokáže, že mu ho jeho pes nestrhl. Sice na chvíli byl pokoj ale opět ho začíná pouštět. Takže bavte se s blbem. A určitě se s jeho psem nebudu kamarádit aby nás nenapadal. Dost stupidní rada
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.135
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč jste nezůstala ve městě a nechodila se psem na vodítku do parku ? Možná ten pes útočí jen ve vašich očích, ostatním obyvatelům vesnice nevadí? Na vesnici vždycky byly a vždycky budou, nejen co se týče psů, trochu jiné zvyklosti. Najednou se přistěhujete vy a všechno je špatně ? A chcete všechny předělat ? Co vám bude vadit pak ? Kohout, že ráno v 5 kokrhá, koza, že měčí, hnůj, že smrdí ? Jo a taky, že vám občas přes zahradu přejde kočka - cizí, ať si jí lidi zavřou, nebo uvážou. ( to si nevymýšlím, to všechno už se někde řešilo). Každý chce z města na venkov. Ale přijmout ho pak, to je mu zatěžko !
No to je super rada... Trochu jiné zvyklosti? To jako, že je normální agresivního psa nechat běhat na volno po vsi? Jako už jsem si zvykla, že na vesnici je každý, kdo se psem chodí ven, považován za magora - protože pes přece má být na řetěze u boudy... Ale to, že se někdo přistěhuje na vesnici, snad neznamená, že má sebe a své děti v zájmu "splynutí s davem" nechat ohrožovat cizím nezvládnutým psem?
Při výletu na běžkách mého otce napadl pes, který utekl z nedovřených vrat jednoho venkovského stavení - nebýt zimního oblečení dopadlo by to asi o dost hůř. Takhle má jen hluboké jizvy... Je to taky ten "trochu jiný přístup"?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.113
Pokud vás napadá pravidelně, skuste si s sebou vzít nějaký maso a hodit mu ho. Pokud to sní, super. Než se stížnost vyřídí, můžete být pokousaná.(nebo pesani)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.51
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
myslím to vážně ... je jasné když na mě cíleně pošle někdo psa tak se s ním budu muset bít a dokázat mu že si neměl začínat, ale jinak není problém získat si psa, pokud vím že má nějaký problém .... a pro paní která má dva KAO, pokud vás napadne cizí pes, tak pro KAO nebude problém ho "srazit" a co na tom? vy za nic nebudete moct, jen jde o to abyste je měla pod kontrolou, protože znám ženské, jeden přiklad místní má dva buldogy a jen řve at si všichni drží psi, protože není schopna vést tyhle psy ....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám stejný problem jsem také na vesnici a v ulici blb, který také takhle venčí NO. Sice mu dá koš ale pes stejně na psy útočí . Jistě si dovedet představit situaci kdy já jdu se dvěma kavkazy. My na vodítku a košíky a on se řítí na nás. Jako udržet 130 kg na vodítku a kavkaze tak mi dáte určitě za pravdu dost těžká situace. Došla jsem za ním s tím, že příště psovi koš sundám a ať mi dokáže, že mu ho jeho pes nestrhl. Sice na chvíli byl pokoj ale opět ho začíná pouštět. Takže bavte se s blbem. A určitě se s jeho psem nebudu kamarádit aby nás nenapadal. Dost stupidní rada
Tak mu ten koš sundejte ! Nikdo vám to nemůže mít za zlé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to je super rada... Trochu jiné zvyklosti? To jako, že je normální agresivního psa nechat běhat na volno po vsi? Jako už jsem si zvykla, že na vesnici je každý, kdo se psem chodí ven, považován za magora - protože pes přece má být na řetěze u boudy... Ale to, že se někdo přistěhuje na vesnici, snad neznamená, že má sebe a své děti v zájmu "splynutí s davem" nechat ohrožovat cizím nezvládnutým psem?
Při výletu na běžkách mého otce napadl pes, který utekl z nedovřených vrat jednoho venkovského stavení - nebýt zimního oblečení dopadlo by to asi o dost hůř. Takhle má jen hluboké jizvy... Je to taky ten "trochu jiný přístup"?
Ale ono i na vesnici je to vodaď pocaď. U nás je to podobný, i máme podobnou vyhlášku, i přes to spousta psů volně pobíhá, ALE nikdy ne bez dozoru majitele, spíš je to tak, že majitel někam jde a tak psa vezme bez vodítka sebou. Ale to nikomu nevadí. Ale jak začal rotvík pobíhat sám bez dozoru, byl oheň na střeše hned, i když nijak agresivní nebyl. Ono totiž není nic příjemného, když vám rotvík strčí do kočáru a nebo doráží na tříleté dítě, které jí rohlík. To jestli je pes agresivní nebo ne s tím nemá až tak co dělat.
Pravda je, že pokud to vadí jen vám, můžete si uškodit a vpodstatě volit mezi dobrými sousedskými vztahy a nebo klidným životem bez psího agresora. Je to fakt těžký.
Pokud to vadí víc lidem, tak ti budou nejspíš jen rádi, že to někdo vyřídí i za ně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.51
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak mu ten koš sundejte ! Nikdo vám to nemůže mít za zlé.
jak stupidní ty stupide ... kdo píše že se s ním má kamarádit, vy ste tak tupí všichni, hlavně že máte psy a neumíte si poradit s jiným psem co na vás zautočí, a pak jen píšete blafy na netu ... jednou pes zautočí tak mu vysvětlím po dobré že to tak nemá zkoušet, tím že si nastuduju v několika vteřinách jeho psychiku, tím se sním nebudu kamarádit, jen už to podruhé neudělá, tím že sem napsal že si ho přesměruju na svou stranu, ano, protože pochopí, že není nic víc aby si vyskakoval, to není kamarádství, máte nějaké studium vbec za sebou, nebo jen základní školy a strach ze všeho co se na mě vyřítí hmm? dobrá rada, nepořizujte si psy, když máte nasráno z ostatních psů , konec !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.135
Doporučuji zakoupení kvalitního pepřového spreje - ohlídejte si aby tam byla náplň OC (oleum capsicum).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jak stupidní ty stupide ... kdo píše že se s ním má kamarádit, vy ste tak tupí všichni, hlavně že máte psy a neumíte si poradit s jiným psem co na vás zautočí, a pak jen píšete blafy na netu ... jednou pes zautočí tak mu vysvětlím po dobré že to tak nemá zkoušet, tím že si nastuduju v několika vteřinách jeho psychiku, tím se sním nebudu kamarádit, jen už to podruhé neudělá, tím že sem napsal že si ho přesměruju na svou stranu, ano, protože pochopí, že není nic víc aby si vyskakoval, to není kamarádství, máte nějaké studium vbec za sebou, nebo jen základní školy a strach ze všeho co se na mě vyřítí hmm? dobrá rada, nepořizujte si psy, když máte nasráno z ostatních psů , konec !
Nejste vy z Vysočiny? To několikavteřinové studium mi to tak evokuje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale historka s běžkama, to už je jiný příběh. To ten pes napadá jen vás ? Nebo po vsi chodíte jen vy ? Ostatní lidi se ho nebojej ? Nemyslím, že je normální nechat běhat psa na volno, moje fena nikdy na volno po vsi neběhá, už proto, aby jí něco nepřejelo. Jen mi přijde divné, že je ten pes agresívní jen na vás.
Psa, který volně pobíhá se nebudu bát tolik, jako psa, který je trvale zavřený a najednou se dostane ven. To pak je opravdu na průšvih zaděláno. Nejhorší situace : Páneček zajíždí do vrat, než vystoupí z auta, psi se vyřítí ze vrat a trhali by všechno co je v dohledu a na co jindy přes plot nemůžou. Venkovský pes, který se trvale toulá má většinou ty "správné" návyky. Stačí se sehnout a naznačit, že cokoliv sbíráte a stáhne ocas a kouká zmizet z dosahu a z dálky pilně řve. Je to nepříjemné, ale většinou ne nebezpečné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak se pojďte projít vy chytrá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.233
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na tenhle příspěvek není co dodat. Tady si opravdu někdo dokazuje, že je chlap že? A určitě vy máte vysokou, je to znát.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A kam že ? Třeba je to za humnama.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pardon chytrej, vy musíte být asi hodně velkej kretén s prominutím!!!! Jak hodláte usměrnit čubu která se chce servat s jinou???? když máte plný ruce práce se štěnětem, se svým vlastním psem, nebo mát s sebou tři malé děti??? jste debil a nic jiného
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2
Trošičku mimo, že?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pardon chytrej, vy musíte být asi hodně velkej kretén s prominutím!!!! Jak hodláte usměrnit čubu která se chce servat s jinou???? když máte plný ruce práce se štěnětem, se svým vlastním psem, nebo mát s sebou tři malé děti??? jste debil a nic jiného
Tak v tom případě volejte co nejhlasitěji o pomoc, nebo hořííííí ( bez legrace ). Seběhnou se sousedi a s fenou si určitě někdo z nich poradí. Nebo vám třeba jen řekne ať se nebojíte, že nic nedělá, nebo vezme lopatu a přetře ji. Neříkejte mi, že tam jsou všichni takoví kreténi, že nechají maminu se třema dětma napospas nějaké bestii.
A netitulujte nás debily, snažíme se vám pomoct.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.51
beztak hysterčí bezduvodně
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bojí se tvoji psi dělobuchů?Jestli ne tak si jich pár pořiď a udělej feně Silvestr .Paralizér mám,můžeš vyzkoušet jestli by se ho lekla.Nás otravoval pes když mi hárala čuba tak jenom ten zvuk ho odradil.Dělá to pěkný rány.A na ty intoše nejchytřejší se vyprdni,to ani nemůžeš brát vážně co tu plkaj.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.41
Zrovna včera mi na psa na vodítku už potřetí skočil volně pobíhající dobrman z naší ulice, tak sem ho natřel pepřákem jak si cpal mýho psa pod sebe, dostal to přímo do huby a do očí z blízka. Učinek super, odletěl a začal pěnit, válet se po zemi a kvičet. A taky se pos......., takový to řídký stresový. Dneska nás obešel obloukem tak 50 m. Vřele doporučuji ! Jediný riziko je, že v tom zmatku a rvačce osolíte i svého psa nebo dítě pokud se tam taky motá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zrovna včera mi na psa na vodítku už potřetí skočil volně pobíhající dobrman z naší ulice, tak sem ho natřel pepřákem jak si cpal mýho psa pod sebe, dostal to přímo do huby a do očí z blízka. Učinek super, odletěl a začal pěnit, válet se po zemi a kvičet. A taky se pos......., takový to řídký stresový. Dneska nás obešel obloukem tak 50 m. Vřele doporučuji ! Jediný riziko je, že v tom zmatku a rvačce osolíte i svého psa nebo dítě pokud se tam taky motá.
Můžete specifikovat přípravek. Mám na mysli oficiální název, značku. Dík
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.24
Chudák pes ten az nic nemůže :/ já bych tedy asi nejdřív zkusila po dobrém domluvu s majitelem, pak po zlém když by to nezabralo ale pokud by to nešlo tak bych asi také použila pepřák ale v nějaké šetrnější formě. Ona možná i jen voda z rozprašovače by se mu nemusela nezamlouvat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.135
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chudák pes ten az nic nemůže :/ já bych tedy asi nejdřív zkusila po dobrém domluvu s majitelem, pak po zlém když by to nezabralo ale pokud by to nešlo tak bych asi také použila pepřák ale v nějaké šetrnější formě. Ona možná i jen voda z rozprašovače by se mu nemusela nezamlouvat
Já myslim, že pokud vám ten pes bude cupovat vašeho a majitel buď nikde nebo mu to bude jedno, tak nebudete řešit, jestli za to chudák pes může nebo ne... Navíc právě tím že tomu psovi dáte za vyučenou, tak příště se vám raději obloukem vyhne protože není blbej a ví že minule to nebylo příjemné. A abych řekla pravdu, raději cizímu agresivnímu psu hodně ublížím (třeba i zabiju, pokud by to bylo potřeba), než aby ublížil on mým vychovaným, socializovaným a neagresivním... protože ti mí za to fakt nemůžou, že nějaký pablb nezvládne vychovat psa a ani si ho zajistit. Moji psi mají zakázáno se prát, a v případě napadení se nebrání - od toho jsem tady já, abych se o ně postarala a ubližovat jim nenechám ani náhodou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já myslim, že pokud vám ten pes bude cupovat vašeho a majitel buď nikde nebo mu to bude jedno, tak nebudete řešit, jestli za to chudák pes může nebo ne... Navíc právě tím že tomu psovi dáte za vyučenou, tak příště se vám raději obloukem vyhne protože není blbej a ví že minule to nebylo příjemné. A abych řekla pravdu, raději cizímu agresivnímu psu hodně ublížím (třeba i zabiju, pokud by to bylo potřeba), než aby ublížil on mým vychovaným, socializovaným a neagresivním... protože ti mí za to fakt nemůžou, že nějaký pablb nezvládne vychovat psa a ani si ho zajistit. Moji psi mají zakázáno se prát, a v případě napadení se nebrání - od toho jsem tady já, abych se o ně postarala a ubližovat jim nenechám ani náhodou.
V tom s Vámi musím naprosto souhlasit kdyby nějaký pes napadl mého tak neřeším jestli za to ten pes může nebo ne a snažím se zachránit hned svého, ale zadavatelka psala že mají problém s volně se pohybujícím psem na vesnici. Já kdyby jsem měla takového psa v okolí tak prostě zkusím tomuto aktu více způsoby předejít a domluvit se s majiteli a až posledním řešením by bylo stříkat psovi pepřák.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
v případě napadení se vaši psi nebrání, co ste to z nich proboha udělal? ... jsou dvě věci, nedovolím jinému psovi napadnou mého, a v případě že by se stalo, proč by pes neměl se sám bránit?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
v případě napadení se vaši psi nebrání, co ste to z nich proboha udělal? ... jsou dvě věci, nedovolím jinému psovi napadnou mého, a v případě že by se stalo, proč by pes neměl se sám bránit?
Paní píše že od toho tam je ona, asi má ostřejíš zuby a pěvnější skus než její pes :D :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.135
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nic jsem z nich neudělala... Zrovna má větší fena je taková odmala - zažila jsem s ní tuto situaci (tj. napadení cizím psem) několikrát a vždy průběh stejný - přikrčila se k zemi a čekala, až to přejde. Když jde o ni samotnou, NIKDY to jinak neřešila! Když mi cizí pes na cvičáku napadl malou čubinku, tahle velká jí šla zachránit a srovnala ho. O půl hodiny později ten stejný pes zaútočil na ni - to se jen skrčila a čekala... Je prostě taková a já jí neskutečně miluju, protože je to moje zlatíčko. Je to nejskvělejší pes na světě a beru jí rpostě takovou jaká je. Za svoji rodinu by položila život, ale sebe prostě nebrání. Takže mi přijde normální jí v této situaci zachránit, protože ze zkušenosti vím, že ona by pro mě udělala to samé...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak v tom případě volejte co nejhlasitěji o pomoc, nebo hořííííí ( bez legrace ). Seběhnou se sousedi a s fenou si určitě někdo z nich poradí. Nebo vám třeba jen řekne ať se nebojíte, že nic nedělá, nebo vezme lopatu a přetře ji. Neříkejte mi, že tam jsou všichni takoví kreténi, že nechají maminu se třema dětma napospas nějaké bestii.
A netitulujte nás debily, snažíme se vám pomoct.
Jako když mi někdo navrhne ať toho psa zkrotím tak co asi je... nedokáže si to asi představit. Nehodlám krotit psa co mi čubu kouše do zadku a nehodlám čubu pouštět aby si to s tou druhou vyříkala, to fakt NE a malou tu by ta agresorka překousla ve vteřině, opravdu napadá, nedělám si legraci a nehisterčím, se psy umím, ale v této situaci nevím na koho se obrátit aby se to neopakovalo. Jde mi o to JAK to řešit aby byl majitel postižitelný, nehodlám převychovávat cizí psy(!)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bojí se tvoji psi dělobuchů?Jestli ne tak si jich pár pořiď a udělej feně Silvestr .Paralizér mám,můžeš vyzkoušet jestli by se ho lekla.Nás otravoval pes když mi hárala čuba tak jenom ten zvuk ho odradil.Dělá to pěkný rány.A na ty intoše nejchytřejší se vyprdni,to ani nemůžeš brát vážně co tu plkaj.
Já nechci té feně ublížit, kdyby za mnou majitel přišel že s ní potřebuje pomoct, ráda pomůžu.. ale tohle je na mě moc, že jí pouští schválně a ještě se mi směje z okna když se snažím ubránit svoje psy. Mám fenu ještě neuchovněnou a s natrhlým uchem by asi na povinné výstavě nevypadala moc hezky :( ale ani o to mi tak nejde, jako o to že to prostě dělá schávlně :(( fena není vůbec socializovaná, napadá všechny psy (ze strachu, moje to dělala když jsem si jí pořídila jako odrostlejší štěně, ale už je v pohodě) a všechny lidi co potká, ale jak říkám zastupitelstvo plný bráchanců...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V tom s Vámi musím naprosto souhlasit kdyby nějaký pes napadl mého tak neřeším jestli za to ten pes může nebo ne a snažím se zachránit hned svého, ale zadavatelka psala že mají problém s volně se pohybujícím psem na vesnici. Já kdyby jsem měla takového psa v okolí tak prostě zkusím tomuto aktu více způsoby předejít a domluvit se s majiteli a až posledním řešením by bylo stříkat psovi pepřák.
Zad. ale já už jsem psala, s majitelem domluva není, má z toho legraci
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Co myslíte co je šetrnější, pepřák nebo paralizér... :(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.83
Asi peořák, ale tam pozor na protivítr a blízko se pohbující ostatní psy. Paralyzér dá dobře mířenou šlupku, ale u starších a citlivějších jedinců to může být nápor na srdce. Podle mě je ale paralyzér lepší, dají se tam nastavit různé intenzity.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.221
Jak je to možné??
Když jsem jako dítě jezdívala k rodině na vesnici, tak se všude volně pohybovaly slepice, husy, kachny. Po návsu klidně běhali psi, kočky se vyhřívaly na zápraží. Skoro v každém stavení byl kohout, koza, prase. Tehdy nikomu nic nevadilo. Že by se lidé za 40 let tak změnili, nebo čím to je? Dnes vadí kokrhající kohout, každý volně puštěný pes je ohrožující agresor. Mít volně na pastvě kozu, to už asi taky není správné, pokud není na vlastní zahradě. Na obecním pozemku to asi nepůjde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak je to možné??
Když jsem jako dítě jezdívala k rodině na vesnici, tak se všude volně pohybovaly slepice, husy, kachny. Po návsu klidně běhali psi, kočky se vyhřívaly na zápraží. Skoro v každém stavení byl kohout, koza, prase. Tehdy nikomu nic nevadilo. Že by se lidé za 40 let tak změnili, nebo čím to je? Dnes vadí kokrhající kohout, každý volně puštěný pes je ohrožující agresor. Mít volně na pastvě kozu, to už asi taky není správné, pokud není na vlastní zahradě. Na obecním pozemku to asi nepůjde.
Tak jako kdyby tam jenom pobíhala tak je mi taky šumák to bych vůbec neřešila, slepice tu běhaj, když jsme si chtěli pořídit kohouta tak nám soused řekl že ho zabije, to jsem taky nepochopila. My svoje slepice nepouštíme, nehodláme o ně přijít, psy po vesnici taky nepouštíme, nevím proč by měli běhat bez dozoru a otravovat ostatní lidi, i když naši nenapadaj, jelikož jsou na cizí lidi zvyklí, i na ostatní psy, což tahle fena není :(. Mě přijde že vesničanům připadá úplně normální že za svého psa nemusí nést zodpovědnost, jeden si tu stěžuje že mu pes utíká za háravkama a že za to můžou feny a pod. Za svého psa si každý ručí sám, ostatní nejsou povinni se mu o něj starat, "krotit" ho, když se pes hodlá rvát s tím jejich, vlastně ani nemusí přibrzdit když běhá po silnici že... Kam bychom došli :(((
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jako kdyby tam jenom pobíhala tak je mi taky šumák to bych vůbec neřešila, slepice tu běhaj, když jsme si chtěli pořídit kohouta tak nám soused řekl že ho zabije, to jsem taky nepochopila. My svoje slepice nepouštíme, nehodláme o ně přijít, psy po vesnici taky nepouštíme, nevím proč by měli běhat bez dozoru a otravovat ostatní lidi, i když naši nenapadaj, jelikož jsou na cizí lidi zvyklí, i na ostatní psy, což tahle fena není :(. Mě přijde že vesničanům připadá úplně normální že za svého psa nemusí nést zodpovědnost, jeden si tu stěžuje že mu pes utíká za háravkama a že za to můžou feny a pod. Za svého psa si každý ručí sám, ostatní nejsou povinni se mu o něj starat, "krotit" ho, když se pes hodlá rvát s tím jejich, vlastně ani nemusí přibrzdit když běhá po silnici že... Kam bychom došli :(((
Myslím si, že jste se přistěhovala na ves a chcete tam udělat pořádek. Myslím, že možná lidem, vesměs o generaci starším. Nedivte se, že jste narazila. Už jsem jednou psala, že když zavoláte o pomoc, že se prostě bojíte o své psy a o děti, neříkejte, že tam žijí takové bestie, aby vás nechali sežrat. Možná pak starosta majiteli řekne : Franto neblbni, ta mladá paní tu s námi žije a té tvé čuby se bojí. Ale myslím si, že neustálým stěžováním na policii a na úřadech si proti sobě jen všechny popudíte.
I když samozřejmě máte pravdu : Každý by si měl psa zajistit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nic jsem z nich neudělala... Zrovna má větší fena je taková odmala - zažila jsem s ní tuto situaci (tj. napadení cizím psem) několikrát a vždy průběh stejný - přikrčila se k zemi a čekala, až to přejde. Když jde o ni samotnou, NIKDY to jinak neřešila! Když mi cizí pes na cvičáku napadl malou čubinku, tahle velká jí šla zachránit a srovnala ho. O půl hodiny později ten stejný pes zaútočil na ni - to se jen skrčila a čekala... Je prostě taková a já jí neskutečně miluju, protože je to moje zlatíčko. Je to nejskvělejší pes na světě a beru jí rpostě takovou jaká je. Za svoji rodinu by položila život, ale sebe prostě nebrání. Takže mi přijde normální jí v této situaci zachránit, protože ze zkušenosti vím, že ona by pro mě udělala to samé...
ono to spíše bude v tom že jste ji přehnaně "chránila" zamlada a jestli ji milujete jak si myslím tak tou přehnanou láskou docílíte toho že bude na vás spoléhat ve všem a sama si již neporadí, říká se taky že všeho moc škodí, čeho je přílíš toho je někdy moc :) nesmí se to s tou láskou přehánět...jednou vás ztratí a neporadí si sama
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a nezveličujete to? ono někdy vypadá že pes chce bojovat a přitom je to jen hra, jak začnete vyplašeně bránit svého psa, přenesete i na něj stres a pak agresi na protivníka ... přitom možná jde jen o hru ... pochybuji že se na vás bude chlap dívat jak jeho pes napadá vás, vaše psy a dítě a ještě se smát, tohle mi nepovídejte a za další, dneska na vesnicích už není to tak jako kdysi že všude běhali slipky všech atd... zajistěte si ohradu a tam mějte kohouta, a nic se mu nemůže stát když je na vašem pozemku a pak nemáte chlapa v rodině? muže, bratra který by to s tím sousedem vyřešil? když to jinak nejde? i když mě se to pořád nějak nezdá, zvlášt když je ten pán v zastupitelstvu jak píšete
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a nezveličujete to? ono někdy vypadá že pes chce bojovat a přitom je to jen hra, jak začnete vyplašeně bránit svého psa, přenesete i na něj stres a pak agresi na protivníka ... přitom možná jde jen o hru ... pochybuji že se na vás bude chlap dívat jak jeho pes napadá vás, vaše psy a dítě a ještě se smát, tohle mi nepovídejte a za další, dneska na vesnicích už není to tak jako kdysi že všude běhali slipky všech atd... zajistěte si ohradu a tam mějte kohouta, a nic se mu nemůže stát když je na vašem pozemku a pak nemáte chlapa v rodině? muže, bratra který by to s tím sousedem vyřešil? když to jinak nejde? i když mě se to pořád nějak nezdá, zvlášt když je ten pán v zastupitelstvu jak píšete
Můžu vás ujistit že to fakt nezveličuju, samozřejmě bych poznala psa, který si chce jenom hrát, takhle opravdu nevypadá. Nevím jestli se smál ale koukal z okna výboru a rozhodně ho nenapadlo vyjít ven a čubu si okřiknout... Asi si myslíte že jsem blbá histerická kráva, ale psy chovám a cvičím již 15 let, poznám psa, který si chce hrát a psa, který si rozhodně hrát nechce. Neptala jsem se jak poznám psa co se chce prát to opravdu NE. Ptala jsem se jak to nejlépe řešit, domnívám se že přes obec to nepůjde, domluvu s majitelem jsem zkusila několikrát, policie s tím zřejmě také nic neudělá a já si nehodlám kazit dobrý pocit z krásné procházky tím, že při návratu domů budueme mít kolizi s nevychovaným agresivním ovčákem. Ohradu na slepice máme, ale není zvukotěsná a nehodlám poslouchat sousedovo řeči že ten kohout pořád kokrhá, už tak si stěžoval na psy že štěkaj ráno na pošťáka (a to je nenechám štěkat víc jak minutu, asi tak než doběhnu ke dveřím). Argumentoval tím, že pes za plotem nemá co štěkat. A hle pořídil si psa a štěká mu taky.. Někdo nám jednoho psa otrávil, nikoho jsem za ruku nechytila ale mám své podezření (asi tak jako nám stará paní hází na zahradu slimáky, které sbírá u nich na záhonech). Přece to že se někdo někam přistěhuje neznamená, že nemá žádná práva a že ho všici budou buzerovat :(( (nejsem jediná náplava, která má s místními problémy). A věc poslední, můj chlap by to šel vyřídit, ale už se s ním několikrát pohádal a nedopadlo by to dobře, ale to vám tady nemusím vysvětlovat, dotaz byl myslím zcela jasný, tudíž jsem doufala že se mi dostane zcela jasné odpovědi, nebo alespoň nápadu jak situaci řešit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můžu vás ujistit že to fakt nezveličuju, samozřejmě bych poznala psa, který si chce jenom hrát, takhle opravdu nevypadá. Nevím jestli se smál ale koukal z okna výboru a rozhodně ho nenapadlo vyjít ven a čubu si okřiknout... Asi si myslíte že jsem blbá histerická kráva, ale psy chovám a cvičím již 15 let, poznám psa, který si chce hrát a psa, který si rozhodně hrát nechce. Neptala jsem se jak poznám psa co se chce prát to opravdu NE. Ptala jsem se jak to nejlépe řešit, domnívám se že přes obec to nepůjde, domluvu s majitelem jsem zkusila několikrát, policie s tím zřejmě také nic neudělá a já si nehodlám kazit dobrý pocit z krásné procházky tím, že při návratu domů budueme mít kolizi s nevychovaným agresivním ovčákem. Ohradu na slepice máme, ale není zvukotěsná a nehodlám poslouchat sousedovo řeči že ten kohout pořád kokrhá, už tak si stěžoval na psy že štěkaj ráno na pošťáka (a to je nenechám štěkat víc jak minutu, asi tak než doběhnu ke dveřím). Argumentoval tím, že pes za plotem nemá co štěkat. A hle pořídil si psa a štěká mu taky.. Někdo nám jednoho psa otrávil, nikoho jsem za ruku nechytila ale mám své podezření (asi tak jako nám stará paní hází na zahradu slimáky, které sbírá u nich na záhonech). Přece to že se někdo někam přistěhuje neznamená, že nemá žádná práva a že ho všici budou buzerovat :(( (nejsem jediná náplava, která má s místními problémy). A věc poslední, můj chlap by to šel vyřídit, ale už se s ním několikrát pohádal a nedopadlo by to dobře, ale to vám tady nemusím vysvětlovat, dotaz byl myslím zcela jasný, tudíž jsem doufala že se mi dostane zcela jasné odpovědi, nebo alespoň nápadu jak situaci řešit
Ti říkám že nemáš reagovat na ty chytráky.Když hodíš petardu tak feně neublížíš,spíš si myslím že zdrhne a příště by vás mohla z dálky obejít.Ale záleží jak by snesla tu ránu tvoje NOčka,aby sis nezkazila reakci na střelbu.U nás na cvičáku se jak střílí tak i hážou petardy a jak jsou naučený tak tam opravdu všichni psi leží a nemaj reakci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ti říkám že nemáš reagovat na ty chytráky.Když hodíš petardu tak feně neublížíš,spíš si myslím že zdrhne a příště by vás mohla z dálky obejít.Ale záleží jak by snesla tu ránu tvoje NOčka,aby sis nezkazila reakci na střelbu.U nás na cvičáku se jak střílí tak i hážou petardy a jak jsou naučený tak tam opravdu všichni psi leží a nemaj reakci.
Nevím, na silvestra reakci neměla to byla v pohodě, na cvičáku reakci má - lekne se a z odložení v leže si stoupne, nebo při chůzi u nohy se zastaví a vyjukaně čumí okolo ale pak zase jde. Takže tohle asi ne radši.. zase ten pepřák se mi zdá drastickej, s paralizérem nemám zkušenosti. Kdyby třeba jen štěkala tak na ní taky seřu, ale minule už mi štípla čubu do nohy, já s ní měla problémy když byla malá a nechci aby se začala rvát kvůli nějakýmu nevychovanýmu čoklovi (spíš kvůli jeho majiteli). Zkusím to výhružkou majiteli že jsem si pořídila pepřák a že ho příště použiju, třeba to zabere :(( Jako si myslím, že je to hrozná nezodpovědnost a každej kdo tu tvrdí, že je normální že na vsi běhaj psi, tak je cvok.. nejsme ve středověku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím, na silvestra reakci neměla to byla v pohodě, na cvičáku reakci má - lekne se a z odložení v leže si stoupne, nebo při chůzi u nohy se zastaví a vyjukaně čumí okolo ale pak zase jde. Takže tohle asi ne radši.. zase ten pepřák se mi zdá drastickej, s paralizérem nemám zkušenosti. Kdyby třeba jen štěkala tak na ní taky seřu, ale minule už mi štípla čubu do nohy, já s ní měla problémy když byla malá a nechci aby se začala rvát kvůli nějakýmu nevychovanýmu čoklovi (spíš kvůli jeho majiteli). Zkusím to výhružkou majiteli že jsem si pořídila pepřák a že ho příště použiju, třeba to zabere :(( Jako si myslím, že je to hrozná nezodpovědnost a každej kdo tu tvrdí, že je normální že na vsi běhaj psi, tak je cvok.. nejsme ve středověku
No tak to radši ne.nechci ti brát iluze ale pepřák jsem měla a nic moc.Nedostříkne tak daleko a když se psi rvou tak se blbě stříká do rvací koule.A v obchodě se zbraněma mi říkal že tak do dvou let i když ho nepoužíváš tak pak už neučinkuje.A kdy vystříkáš pepřák že.Já mám ten paralizér,řekla bych že je lepší.A jak už jsem ti psala,mohlo by jí odradit už jen ten zvuk a ty krásný blesky co z něj lítaj
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak se nenechejte, jako on vás vyloženě buzeruje, co je mu do toho že vám štěká pes na poštáka, že kokrhaj kohouti, jste snad na vesnici, je to normální...ignorujte ho, vysmějte se mu také, proč se necháváte tak šikanovat a pak si jen stěžujete bezcenně na netu, ta policie je od toho aby pomáhala občanům, pokud se nedomluvíte na obecní policii, jděte výš, na statní, prostě problémy musí řešit policie...já bych si to vyřešil sám, jste prostě slabá osobnost, pak je jasné že vám tráví psy, hází slimáky na zahradu, šikanují za vše co si pořídite.... ale je tu i jedna věc pokud ten pes nepokouše vás nebo vaše dítě, nic nikdo neudělá...a jestli si to váš muž nechá líbit tak to není chlap
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
petardu bych nedoporučoval, zraní vám to psa, můlže mu to docela zlomit psychiku když uvidí že vy házíte petardu a váš pes je u toho
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Voda asi nepomůže, jednou jsem jí viděla jak pán zalejval a ona chytala ten proud z hadice, naše to dělá taky, i ze stříkací pistole to chytá...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
s tím že mu oznámíte že máte pepřák, tím si nic nepomůžete...takový člověk se vám jen vysměje :-) ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
s tím že mu oznámíte že máte pepřák, tím si nic nepomůžete...takový člověk se vám jen vysměje :-) ...
Tak psa má rád dle toho jak se k němu chová (jak k miminu), tak doufám že mě sice pošle do pr.. ale třeba mě vezme trochu vážně... ale možná taky ne, se uvidí :((
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak psa má rád dle toho jak se k němu chová (jak k miminu), tak doufám že mě sice pošle do pr.. ale třeba mě vezme trochu vážně... ale možná taky ne, se uvidí :((
on vás vezme vážně až mu ukážete že se nebojíte jeho, jeho psa, a dáte to patřičně najevo, dokud člověk dává najevo strach těmto lidem, nemáte šanci, a vyhrožováním už vůbec ne
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
on vás vezme vážně až mu ukážete že se nebojíte jeho, jeho psa, a dáte to patřičně najevo, dokud člověk dává najevo strach těmto lidem, nemáte šanci, a vyhrožováním už vůbec ne
Já se nebojím jeho psa ani jeho, jak mu to mám dát najevo? Nakopat zadek mu nemůžu na to nemám rozměry. Dobrá půjdu tedy asi sama v dobu kdy pes běhá venku a odvedu si ho domů, ať si ho hledá kde chce... nebo já nevim... rozhodně mě to minimálně dost zkazí náladu když se s čubicí potkáme, i když vím že za to nemůže
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Předtím měli ovčáka také a ten pokousal na vsi kde co prý... lidi i několik psů
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já se nebojím jeho psa ani jeho, jak mu to mám dát najevo? Nakopat zadek mu nemůžu na to nemám rozměry. Dobrá půjdu tedy asi sama v dobu kdy pes běhá venku a odvedu si ho domů, ať si ho hledá kde chce... nebo já nevim... rozhodně mě to minimálně dost zkazí náladu když se s čubicí potkáme, i když vím že za to nemůže
ale ostatním lidem z vesnice asi nevadí volně pobíhající pes, a jak tu někdo psal že máte křičet na celé kolo, tohle se ani nepokoušejte :-)) nebo si pokleknou a koukat jinam (tohle se používá na deprovanty-bázlivce), prostě přeneste pozornost na sebe a svého psa nechte za sebou, dejte ji najevo že problém bude řešit s váma ne s vašim psem...rozdýchejte se, snižte hladinu adrenalinu do normálu, a pak důrazně přesto klidně vyrovnaně mu vpalte mezi oči "odpal nebo se naseru", pokud budete mít vyšší sebevědomí v tu chvíli vy nežli on, pes se otočí a nechá toho...protože pochopí že najednou bude mít problém s váma, a to on nezná třeba, neznám toho psa, ale podle toho jak píšete není tu moc velká pravděpodobnost že by se pral s váma poté co si převedete jeho oči na své oči ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ale ostatním lidem z vesnice asi nevadí volně pobíhající pes, a jak tu někdo psal že máte křičet na celé kolo, tohle se ani nepokoušejte :-)) nebo si pokleknou a koukat jinam (tohle se používá na deprovanty-bázlivce), prostě přeneste pozornost na sebe a svého psa nechte za sebou, dejte ji najevo že problém bude řešit s váma ne s vašim psem...rozdýchejte se, snižte hladinu adrenalinu do normálu, a pak důrazně přesto klidně vyrovnaně mu vpalte mezi oči "odpal nebo se naseru", pokud budete mít vyšší sebevědomí v tu chvíli vy nežli on, pes se otočí a nechá toho...protože pochopí že najednou bude mít problém s váma, a to on nezná třeba, neznám toho psa, ale podle toho jak píšete není tu moc velká pravděpodobnost že by se pral s váma poté co si převedete jeho oči na své oči ...
Tady nikdo jiný se psem ven nechodí, nebo se psem jo ale ne v téhle době (večer za tmy, já třeba jindy nestíhám). A kdo jde bez psa v úřední hodiny, je pravidelně celou cestu vyštěkáván. Dík ale za rady, bohužel nevím nic nového, jelikož tak jak je tu popsáno já reaguju, pes se vzdálí, ale jakmile zruším oční kontakt a výhružný postoj a chci jít dál tak je zase u nás mýmu za prdelí, štěká, ježí se a štípe ho, a výzva ke hře to fakt není. Je to smutný no
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Já bych psa pořádně přetáhla aby si mne dobře zapamatoval. Nebo bych těsně před něj hodila petardu. Byla bych stejně drsná jako jeho jeho majitel. A kecy o tom, že to odnese nevinné zvíře už předem považuji za hloupost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já bych psa pořádně přetáhla aby si mne dobře zapamatoval. Nebo bych těsně před něj hodila petardu. Byla bych stejně drsná jako jeho jeho majitel. A kecy o tom, že to odnese nevinné zvíře už předem považuji za hloupost.
Jenže je otázka jestli se její chování ještě nezhorší jelikož je to agrese ze strachu, kdyby to byla agrese jako taková tak si myslím že prostě přiběhne a pustí se mi do čuby hned, tady jí štípe jen zezadu, jakmile se otočíme že teda jdem tak přiběhne a kousne jí zezadu... tak aby to pak nebylo ještě horší?? Do hlavy jí bohužel nevidím, asi jí zkusím usměrnít tím že vezmu pamlsky a zkusím čuby skamarádit (teď jde o to jestli nebude příliš dominantní a nebude se chtít potom rvát zase z jiného důvodu), ale to zase nemůžu brát malou, tu štípnout tak je vejpůl :(. No uvidíme jako ale nadšená z toho nejsem, celý den čekám až se vrátí manžel abych mohla se psy a tohle je jen další zbytečnej problém :(((
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak je to možné??
Ano, taky tyhle doby pamatuju, ale tehdy psi nebyli tak agresivní. Byli to totiž většinou malí kříženci, kdy stačilo jen naznačit, že se ohýbám pro kámen a byli v čudu. Jo, to byla pohodička. Dokonce i s lidma byla rozumná domluva...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, taky tyhle doby pamatuju, ale tehdy psi nebyli tak agresivní. Byli to totiž většinou malí kříženci, kdy stačilo jen naznačit, že se ohýbám pro kámen a byli v čudu. Jo, to byla pohodička. Dokonce i s lidma byla rozumná domluva...
NO hlavně dřív se do psů kopalo a házelo se po nich a každýmu to přišlo normální a psi to znali a věděli že když se ohneš tak něco poletí... MOje čuba když vidí že se někdo pro něco ohne a hodlá to hodit tak čeká že přiletí míček.. nečeká bolest, takže si myslím že pes co to nezná a jinak se k němu chovaj lidi slušně tak ho to netrkne a pak ten šutr musíš opravdu hodit :((((
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
NO hlavně dřív se do psů kopalo a házelo se po nich a každýmu to přišlo normální a psi to znali a věděli že když se ohneš tak něco poletí... MOje čuba když vidí že se někdo pro něco ohne a hodlá to hodit tak čeká že přiletí míček.. nečeká bolest, takže si myslím že pes co to nezná a jinak se k němu chovaj lidi slušně tak ho to netrkne a pak ten šutr musíš opravdu hodit :((((
No to bych neřekla, že se dřív do psů kopalo, kde jste proboha žila? Já vyrostla na vsi a nikdo nikdy do psů nekopal, naopak. Běhali navolno, nikoho si nevšímali a nikomu nevadili. ostatně každý věděl, komu který pes patří. Občas někde něco vyloudili a nejhorší averze proti cizímu psovi co znám bylo z úst táty- " neotravuj blbečku"
Tím nechci tvrdit, že tahle konkrétní fena nedělá problémy, ale možná jen chce zjistit, jak na tom Vaši psi jsou. Možná by stálo za pokus, zajít za majitelem a podobrém se pokusit nějak domluvit. Třeba zjistíte, že není takový blb, jak si myslíte. Možná má jen legraci z toho, jak nějaká ženská z města vyvádí( v jeho očích samozřejmě). Já bych na Vašem místě zkusila nejdřív domluvit se po dobrém. Co třeba psy seznámit, aby neměli důvod si něco vyjasňovat? Na nějaké radikální řešení je času dost, pokud selžou pokusy o domluvu ne?
Možná se mnou nesouhlasíte, ale já si myslím, že jestli v té vsi chcete žít, snažte se s lidmi vycházet a ne si je proti sobě poštvat, ať už se cítíte jakkoli v právu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to bych neřekla, že se dřív do psů kopalo, kde jste proboha žila? Já vyrostla na vsi a nikdo nikdy do psů nekopal, naopak. Běhali navolno, nikoho si nevšímali a nikomu nevadili. ostatně každý věděl, komu který pes patří. Občas někde něco vyloudili a nejhorší averze proti cizímu psovi co znám bylo z úst táty- " neotravuj blbečku"
Tím nechci tvrdit, že tahle konkrétní fena nedělá problémy, ale možná jen chce zjistit, jak na tom Vaši psi jsou. Možná by stálo za pokus, zajít za majitelem a podobrém se pokusit nějak domluvit. Třeba zjistíte, že není takový blb, jak si myslíte. Možná má jen legraci z toho, jak nějaká ženská z města vyvádí( v jeho očích samozřejmě). Já bych na Vašem místě zkusila nejdřív domluvit se po dobrém. Co třeba psy seznámit, aby neměli důvod si něco vyjasňovat? Na nějaké radikální řešení je času dost, pokud selžou pokusy o domluvu ne?
Možná se mnou nesouhlasíte, ale já si myslím, že jestli v té vsi chcete žít, snažte se s lidmi vycházet a ne si je proti sobě poštvat, ať už se cítíte jakkoli v právu.
U nás se do psů nekopalo ale nejsem z vesnice a když jsem jako malá jezdila na prázdniny, tak tam se ke psům moc mile na vsi nechovali nikde. S tímto pánem nevychází po dobrém moc lidí. Naši známí (domorodci, aby se neřeklo) nechali jejich fenku běžet k té jejich když by štěně a chlap jediný co ho napadlo bylo do fenky kopnout, takže jestli tohle považuje za normální tak se s ním ani nijak blíže seznamovat nechci, děkuji pěkně. Týden na to ho ta nakopnutá fenka kousla a to bylo keců... S ním domluva není, psala jsem jeho snaše, snad to půjde přes rodinu ?? (samozřejmě se omlouvala atd... a že mu to řekne ať si čubu ohlídá) Jako já fakt nejsem blázen, o problémy nestojím, ale taky nehodlám nikomu lézt do zadku. Je to jeho pes tak má snad vůči němu nějaké povinnosti a zodpovědnost (a platí tu nějaká vyhláška že, kterou tady dodržuje jen málokdo), to snad platí všude, i na vesnici
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.34
Bože Už několikrát paní psala, že se s majitelem nedá domluvit... Chtěla poradit (v dobrém) a nakonec je ta nejhorší!!!
Já jsem taky "náplava" jsem úplně divná, že psa a kočku pravidelně očkuju, odčervuju a odblešuju!!! Prý občas stačí dát česnek a to stačí...
Navíc mám psa s PP za 10.000, tak to už vůbec nemůžou rozdýchat...
Prostě, já z "města" jsem si jednou pořídila zvířata, o které mi připadá samozřejmé se postarat se vším všudy, ale pro místní "tupé" vesničany (65 obyvatel-důchodců) jsem k vůli tomu na hlavu...
K vůli zvířatům jsme pořídili statek, ale mám sto chutí se vrátit do paneláku!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máte pravdu, pes ve městě a na vsi byl rozdíl, dnes díky zákonům a vyhláškám je to jinak ,díky i za to.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máte pravdu, pes ve městě a na vsi byl rozdíl, dnes díky zákonům a vyhláškám je to jinak ,díky i za to.
JJ
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To nemáte pravdu, i dřív byli lidé stejní jako dnes, kruťasi a ti normální. Ale když bych měla potkat volně běhajícího a na mně útočícího psa, tak bych jistě uvítala, kdyby ten náznak hození kamene znal a zdrhnul. Co mám z toho, že se někdo sice ke psu chová slušně, ale nevychová ho, nechá volně běhat a útočit? O tom, že si lidé pořizují k sobě naprosto neadekvátní plemena, raději mlčím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To nemáte pravdu, i dřív byli lidé stejní jako dnes, kruťasi a ti normální. Ale když bych měla potkat volně běhajícího a na mně útočícího psa, tak bych jistě uvítala, kdyby ten náznak hození kamene znal a zdrhnul. Co mám z toho, že se někdo sice ke psu chová slušně, ale nevychová ho, nechá volně běhat a útočit? O tom, že si lidé pořizují k sobě naprosto neadekvátní plemena, raději mlčím.
Nemám pravdu nebo jsem jen zažila něco jiného než vy.. JJ pořizují, asi je to baví když jejich pes způsobí někomu újmu na zdraví, jako ten jejich starej.. nechápu, přitom NO je pes co se dobře učí, co se rád učí a ta čuba nemá ani přivolání, natož nějakou socializaci. No už to nebudem natahovat, řečeno bylo myslím dost
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže je otázka jestli se její chování ještě nezhorší jelikož je to agrese ze strachu, kdyby to byla agrese jako taková tak si myslím že prostě přiběhne a pustí se mi do čuby hned, tady jí štípe jen zezadu, jakmile se otočíme že teda jdem tak přiběhne a kousne jí zezadu... tak aby to pak nebylo ještě horší?? Do hlavy jí bohužel nevidím, asi jí zkusím usměrnít tím že vezmu pamlsky a zkusím čuby skamarádit (teď jde o to jestli nebude příliš dominantní a nebude se chtít potom rvát zase z jiného důvodu), ale to zase nemůžu brát malou, tu štípnout tak je vejpůl :(. No uvidíme jako ale nadšená z toho nejsem, celý den čekám až se vrátí manžel abych mohla se psy a tohle je jen další zbytečnej problém :(((
vidím problém jen v tom že neumíte pracovat s problémovými psy ...ale to vám nevyčítám málo kdo to umí, rád pracuju s takovýma a rád učím lidi umět pracovat s něma...ale na netu tohle nevyřešíme
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
vidím problém jen v tom že neumíte pracovat s problémovými psy ...ale to vám nevyčítám málo kdo to umí, rád pracuju s takovýma a rád učím lidi umět pracovat s něma...ale na netu tohle nevyřešíme
Přesně tak, mnoho majitelů není se svým psem tzv. zžito a o vladatelnost žádná, pes neposlouchá a nereaguje na povel. To je hlavní důvod a příčina mnoha problémů vlastíků psů. Pes, který nerespektuje sváho pána zavaří vždy na problém,jakej koliv.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.43
Celé jsem nečetla, takže nevím co přesně radili vám. Ale klasicky pepřový sprej a psovi pořádně nastříkat, protože když to nejde s majitelem řešit podobrém budete si to muset vyřešit sama. Pes by se Vám měl pak už vyhýbat. Nic se mu nestane a neuškodí, jen si zapláče. Nebo druhá cesta volat policajty a dožadovat se ať přijedou a psa odchytí (pokud vyhláška zakazuje volný pohyb psů je to jejich povinnost, přijet odchytit a odvézt do útulku, můžete jim dát kontakt i na majitele, oni mu zavolají i s naúčtovaným pobytem psa). A další cesta - která většinou jediná zbyde - je volat policii nebo 112 s tím, že Vás ohrožuje pes (ne vašeho psa, musí ohrožovat vás a vy se bojíte a nemůžete jít dál) až přijede policie a psa odchytí a odveze do útulku - je třeba počkat na místě a vše řádně zapsat, jak se bojíte cizích psů atd.
Jednou na mě (mé psy i dítě) vyběhl cane corso místního boháče (bylo to u rodiny na dovči) a všichni né né nebudeme volat policii (já naštěstí stihla utéci), no nakonec na policii volali, šlo se tam a snad se to i šetřilo, když o výjezdu musel být zápis. Uvidíme příští rok, jestli CC bude opět na volno za metrovým!!! plůtkem. Lidi si mají své psy zabezpečit a starat se, takže klidně použiju zákony ve svůj prospěch a hlavně kvůli bezpečnosti mé, mých dětí a psů. Nevím proč se tady každý bojí a pláče a nejlépe člověka odkáže ať to nechá tak...co to jako je? To jsme blbé ovce, které sklapnou krovky a nechá si otravovat dalších deset let života votravným vořechem jen proto, že má nezovpodědného majitele?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.193
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejste vy z Vysočiny? To několikavteřinové studium mi to tak evokuje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.193
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na tenhle příspěvek není co dodat. Tady si opravdu někdo dokazuje, že je chlap že? A určitě vy máte vysokou, je to znát.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.193
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zad. ale já už jsem psala, s majitelem domluva není, má z toho legraci
je to kruté ,ale když má z toho legraci,tak ho upozorněte,že budete chodit s vidlemi(co mají krásné špice),kduž jsem byl malý kluk tak jsem měl podobný problém,dneska bych po prvním upozornění neváhal
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás se do psů nekopalo ale nejsem z vesnice a když jsem jako malá jezdila na prázdniny, tak tam se ke psům moc mile na vsi nechovali nikde. S tímto pánem nevychází po dobrém moc lidí. Naši známí (domorodci, aby se neřeklo) nechali jejich fenku běžet k té jejich když by štěně a chlap jediný co ho napadlo bylo do fenky kopnout, takže jestli tohle považuje za normální tak se s ním ani nijak blíže seznamovat nechci, děkuji pěkně. Týden na to ho ta nakopnutá fenka kousla a to bylo keců... S ním domluva není, psala jsem jeho snaše, snad to půjde přes rodinu ?? (samozřejmě se omlouvala atd... a že mu to řekne ať si čubu ohlídá) Jako já fakt nejsem blázen, o problémy nestojím, ale taky nehodlám nikomu lézt do zadku. Je to jeho pes tak má snad vůči němu nějaké povinnosti a zodpovědnost (a platí tu nějaká vyhláška že, kterou tady dodržuje jen málokdo), to snad platí všude, i na vesnici
Samozřejmě, že má povinnosti vůči psovi i na vsi, to je bez debat. Nechtěla jsem Vás naštvat, jen vím, že když se ves změní v bojiště, je to děsný a kdo tam pak má vydržet. Když člověk nechce vyjít z domu, aby se nemusel potkat se sousedem nebo přes plot poslouchá nadávky tak má ze života peklo. Proto jsem psala, že bych se raději snažila vyřešit vše smířlivě. Blbci se najdou bohužel všude. Taky jich tu pár máme a vždy se snažíme do poslední chvíle vyjednávat. Nám bohužel znepříjemňují život ti přistěhovalci...
A co se týká chování ke psům, Já mám zkušenosti jiné. Na vsi v každé chalupě vždy nějaký pes byl. Jeden se měl lépe, jiný méně dobře, ale vyloženě týraný nebyl žádný. Zato teď sem jezdí na chalupu lufťáci z města a to je něco. sami psa nemají, ale všichni místní psi jim vadí. Jejich děti běhají kolem plotu s klackem , drnkají s ním o plaňky a když pes přiběhne, tak ho tím klackem skrz plot bodají. jaký div, že na ně štěká, což je záminka k nadávkám a výhružkám.
Ona lufťanda na nás několikrát přes plot hulákala( a nejen na nás) že jestli psa potká venku za plotem ( podotýkám, že se netoulá ani nikdy neutekl a ven jde na vodítku) tak vezme klacek a zpřeráží mu nohy. To už jsem vystartovala i já, ač jsem se do poslední chvíle snažila být diplomat. Tak jsem na ni chvíli řvala zase já, že psa provokují oni a jestli nepřestane vyhrožovat, potkáme se u soudu. No dala pokoj, teď dělá, že mne nevidí, ale na zahradě jsme našli hozeného buřta plného střepů
Tohle Vám nepřeju, proto jsem psala, to co jsem psala. Přeji pevné nervy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vždycky si říkám, že už tady do těch hloupých diskuzí nebudu přispívat, ale některé názory mě fakt vytočí. Taky jsem náplava, problém mám podobný, s několika psy starousedlíků. Jejich názor je v podstatě totožný s tím vaším. Jsme na vesnici a tady je to jiné než ve městě. Ve městě je nepřípustné aby volně pobíhající pes někoho obtěžoval, natož ohrožoval, tady je to úplně normální, vždyť jsme přece na vesnici, kde psi pobíhali po staletí. Takže volně pobíhající fena amstafa zabila, nebo vážně zranila již několik psů, majitelé jsou finančně velmi dobře zajištěni a vždy uhradí všechny vzniklé škody a víc se tím nikdo zabývat nebude. Prostě je to normální, že se psi perou a občas to některý nepřežije. Rozhodně mi nevadí venkovský způsob života, i s jeho pachy domácích zvířat, kohouty kokrhajícími ve 3, cizími kočkami na mém dvorku, ale nic z toho neohrožuje život mých blízkých, zatímco volně pobíhající agresívní pes ano.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samozřejmě, že má povinnosti vůči psovi i na vsi, to je bez debat. Nechtěla jsem Vás naštvat, jen vím, že když se ves změní v bojiště, je to děsný a kdo tam pak má vydržet. Když člověk nechce vyjít z domu, aby se nemusel potkat se sousedem nebo přes plot poslouchá nadávky tak má ze života peklo. Proto jsem psala, že bych se raději snažila vyřešit vše smířlivě. Blbci se najdou bohužel všude. Taky jich tu pár máme a vždy se snažíme do poslední chvíle vyjednávat. Nám bohužel znepříjemňují život ti přistěhovalci...
A co se týká chování ke psům, Já mám zkušenosti jiné. Na vsi v každé chalupě vždy nějaký pes byl. Jeden se měl lépe, jiný méně dobře, ale vyloženě týraný nebyl žádný. Zato teď sem jezdí na chalupu lufťáci z města a to je něco. sami psa nemají, ale všichni místní psi jim vadí. Jejich děti běhají kolem plotu s klackem , drnkají s ním o plaňky a když pes přiběhne, tak ho tím klackem skrz plot bodají. jaký div, že na ně štěká, což je záminka k nadávkám a výhružkám.
Ona lufťanda na nás několikrát přes plot hulákala( a nejen na nás) že jestli psa potká venku za plotem ( podotýkám, že se netoulá ani nikdy neutekl a ven jde na vodítku) tak vezme klacek a zpřeráží mu nohy. To už jsem vystartovala i já, ač jsem se do poslední chvíle snažila být diplomat. Tak jsem na ni chvíli řvala zase já, že psa provokují oni a jestli nepřestane vyhrožovat, potkáme se u soudu. No dala pokoj, teď dělá, že mne nevidí, ale na zahradě jsme našli hozeného buřta plného střepů
Tohle Vám nepřeju, proto jsem psala, to co jsem psala. Přeji pevné nervy.
Bydlím tady tři roky, sousedům vadí už to že tu bydlíme, protože tu byli vlastně na samotě, na naší chalupu se jezdilo jen v létě a teď tu jsme furt. Vadilo jim i když se jednou za měsíc jela návštěva projet na motorce, takže museli startovat až dole na silnici aby páni neměli řeči. Já už tohle neřeším, konečně pochopili že když jde někdo za plotem tak pes štěká, skobičky kterými stříleli naše psy jim snad už dávno došli a mladej už nám taky na slepice nestřílí kuličkovkou, musím říct že bylo hůř a až na tohle jsem se tu začínala pomalu i cítit dobře. LUfťáci mi taky vaděj, je tu v okolí několik set chatek a lidi jsou zlí a sprostí a jak píšete vy, provokujou psy, štěkaj na ně, bouchaj klackama do vrat atd. :(( Ale jsem doma a můžu to ohlídat takže vždy vylezu a zeptám se jestli si chtějí se psy povídat, že jim klidně otevřu. Jednoho pejska nám někdo otrávil a jelikož byl týden doma a byl otráven něčím hodně toxickým tak mu musel někdo něco hodit, druhý pes byl naštěstí pomalejší a ten první to snědl všechno sám :(. Přes to přes všechno se snažím k lidem chovat mile nebo alespoň normálně, každého zdravím, psy vodím po vsi na vodítku, prostě se snažíme nikomu nevadit. Ale kdo chce psa bít.. znáte to. To je dobře že vaši psi buřta nesnědli, dopadlo by to špatně :((
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
je to kruté ,ale když má z toho legraci,tak ho upozorněte,že budete chodit s vidlemi(co mají krásné špice),kduž jsem byl malý kluk tak jsem měl podobný problém,dneska bych po prvním upozornění neváhal
No už vidím jak mi nevěří a já ty vidle táhnu na naše dvouhodinové procházky abych tím zahnala na cestě zpátky jejich fenu. Ale tak možná vidličku :)))))))))))))))))))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.136
máte prostě strach a ti lidé to cítí ... stejně jako pes cítí strach a pak reaguje agresivně :-) ... mě se lidé vyhýbají, protože když se někdo ozval, dostal takovou sadu že už si nic nedovolí, to samé psi ... odpálkuju psa tak efektivně že je rád že vypad :) prostě nebojte se ...že budete diplomat, to děte do politiky ale i tam neuspějete :-) život je jiný, tvrdý, tak proč se chovat jak měkota a pak si stěžovat že vám všichni jen ubližují ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.193
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No už vidím jak mi nevěří a já ty vidle táhnu na naše dvouhodinové procházky abych tím zahnala na cestě zpátky jejich fenu. Ale tak možná vidličku :)))))))))))))))))))
to vás napadá pes celé dvě hodiny,strčím vidle do škarpy a jdu bez vidlí.A v místě,kde mně napadá pes tak je mám.Na majitele zazvoním ,že jdu s vidlema.Jeví se to tak,že z vás mají prču a za záclonou se ještě chechtají.Jak už bylo výše zmíněno,nenechte si srát na hlavu
Tomasonves

XXX.XXX.134.58
Řešil jsem dlouhodobě problém s chlapem z vesnice, jeho pes (Australský pastevecký) se neustále pohybuje volně po vesnici a já mám fenku labradora. Dva roky mi přelézal, podlézal a prokousávol pletivo, aby se k ní dostal. Pes je nevychovaný a nepředvídatelný a já mám tři malé děti... Předemnou vždy utekl, ale dětí se nebojí. Chlapa jsem upozornil snad 100krát, vždy jen sliboval, že se to nebude opakovat a druhý den jsem měl psa zase na zahradě ( měl ze mě akorád srandu) Na konec jsem pořídl elektrický ohradník, ne pro psy, ale pro ovce a natáhl lanko zvenčí zahrady a zapnul na plný výkon 7 joulů. Po první noci kdy se fena hárala a pes přišel znovu byl problém vyřešen. Pes pobíhá po vesnici nadále, ale můj pozemek obchází obloukem :-) Pokud někdo řeší podobný problém, tak neváhejte a pořiďte si ohradník.