Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Zdravíčko, potřebuji psa ke strážní službě ochrany osoby a majetku, pro přijetí do HPP mi byla uložena podmínka vlastnictví psa služebního plemene se zkouškou podle z.ř. TART a to OPT3 složenou na výbornou. se psy už nějaký ten rok pracuji a momentálně mám doma dvouletého Rottweilera který má doposud zkoušky ZMT a OPT1. Bohužel vím že na dosažení požadovaného výsledku mu chybí povaha a doposud byl cvičen spíše volně a byl kladen veliky duraz na socializaci s lidmy a zviraty kterou dnes zvlada za 1.Jelikož se jedná o tvrdou práci a ne jen o sportovní kynologii tak potřebuji plemeno které bude vykonávat práci na 100% a nemůžu si dovolit stratit čas výcvikem psa který nakonec podmínku nesplní. Takže proč sem vlastně píšu: potřebuju pár názorů na výběr plemene psa který bude schopen toto vše absolvovat. Pes bude cvičen mnou a pod odborným dohledem,v práci přijde ke styku s veřejností minimálně takže přílišný důraz na možnost socializace tu nejní kladen. NO nechci z osobních důvodů, RTW či Dobrman je jedna z možností, ovšem se bojím že najít v dnešní době, kdy je množení psů i s PP bezvadná výdělečná činnost jedince, co bude povahově na úrovni bezchybně pracujícího psa je dosti mizivá. Osobně by mě zajímal Bandog, ovšem jsme s těmito psy přišel do styku jen párkrát ale vždy jsme si odnesl pozitivní dojmy, takže bych rád toto plemeno trochu rozvinul v debatě.
Díky moc za názory, ale prosím pouze k tématu výběru psa. Ostatní dotazy na pracovní pozici či o použitelnosti takového psa jsou zcestné a nebudu na ně odpovídat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravíčko, potřebuji psa ke strážní službě ochrany osoby a majetku, pro přijetí do HPP mi byla uložena podmínka vlastnictví psa služebního plemene se zkouškou podle z.ř. TART a to OPT3 složenou na výbornou. se psy už nějaký ten rok pracuji a momentálně mám doma dvouletého Rottweilera který má doposud zkoušky ZMT a OPT1. Bohužel vím že na dosažení požadovaného výsledku mu chybí povaha a doposud byl cvičen spíše volně a byl kladen veliky duraz na socializaci s lidmy a zviraty kterou dnes zvlada za 1.Jelikož se jedná o tvrdou práci a ne jen o sportovní kynologii tak potřebuji plemeno které bude vykonávat práci na 100% a nemůžu si dovolit stratit čas výcvikem psa který nakonec podmínku nesplní. Takže proč sem vlastně píšu: potřebuju pár názorů na výběr plemene psa který bude schopen toto vše absolvovat. Pes bude cvičen mnou a pod odborným dohledem,v práci přijde ke styku s veřejností minimálně takže přílišný důraz na možnost socializace tu nejní kladen. NO nechci z osobních důvodů, RTW či Dobrman je jedna z možností, ovšem se bojím že najít v dnešní době, kdy je množení psů i s PP bezvadná výdělečná činnost jedince, co bude povahově na úrovni bezchybně pracujícího psa je dosti mizivá. Osobně by mě zajímal Bandog, ovšem jsme s těmito psy přišel do styku jen párkrát ale vždy jsme si odnesl pozitivní dojmy, takže bych rád toto plemeno trochu rozvinul v debatě.
Díky moc za názory, ale prosím pouze k tématu výběru psa. Ostatní dotazy na pracovní pozici či o použitelnosti takového psa jsou zcestné a nebudu na ně odpovídat.
Vážený nevím kdo a za kolik vás chce zaměstnat ale podmínka která k tomu je je utopie ,myslím že moc kvalitních psu se složenou zkouškou jakou tam po vás požadují je velmi malé procento a na výbornou to už asi skoro žádné........
Většina agentur které tohle dělá tak má minimální požadavky na psa a krom toho za plat který tam dávají toho ani moc nemužou chtít.
K vašemu požadavku máte 2 možnosti bud si pořídit štěně a s ním pracovat a připravovat ho ale to je otázka minimálně 2-3 let než se pes dostane na takovou urověn což nevím zda na vás bude tato práce čekat..
A druhá možnost je koupit psa hotového při čemž musíte počítat s cenou několik desítek tisíc což nevím zda vám budou tak dobře platit.
Další věc je už použití takto připraveného psa pokud vím tak psa mužou použítpouze psovodi státní policie a omezeně městská policie nikoliv BA
A ještě k bodu socializace ......pokud chcete kvalitního ,spolehlivého a v praxi použitelného obranáře tak právě socializace je velmi duležitíá protože pouze zdravě sebevědomý pes s chladnou hlavou je schopen praktického spolehlivého použití jaký koliv stres,strach nejistota velmi snižuje schopnost použití takového psa.
Protože pouze pes který je socializovan je schopen správně rozlišit chování a toto chování vyhodnotit a adekvátně zasáhnout
Vyběr plemene je nepodstatný protože je spousta kvalitních psu u většiny pracovních plemen. A dokonce je uplně jedno jestli je to s pp nebo bez zda je to určité plemeno nebo kříženec
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Nečekaně hned první přízpěvek mimo mísu, prosím opravdu k tématu. :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jakou čekáte odpověd když napíšete že chcete do služby psa s OTP3 , na výbornou navíc bez socializace už jen z toho je vidět vaše neznalost a nezkušenost takže k tomu je adekvátní odpověd ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.197
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nerekl bych ze je to prispevek mimo misu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.218
Když pominu, že požadavek zaměstnavatele je přinejmenším pofiderní, a spíš vám dali nešešitelné podmínky, aby vás odradili, tak na bandoga nebo jiného molosse klidně zapomeńte - to nejsou psi, kterým by bylo vlastní přijít do cizího objektu, a cíleně prohledávat každé zákoutí, a hledat někoho, kdo jej ani jeho pána nijak neohrožuje, nebo dělat kontrolák na 200 metrů přes překážku, a to opět na někoho kdo je daleko, a nepředstavuje pro něj žádnou hrozbu. Tohle jsou psi kteřým je vlastní bránit své teritorium a pána v případě napadení, ale slídit někde po tmě mimo své teritorium, a hledat kohosi schovanýho je jim cizí.
Pro tyhle účely můžete vynechat i dobrmana, protože jejich zdraví i povahy jsou už tak mizerný, že nějaká lepší obranářská speciálka je u nich spíš sci-fi
V podstatě vybírejte jenom mezi kvalitníma a tvrdýma NO, BOM, anebo jejich kříženci. I tak ale takovej výcvik zabere 3 roky, a hotovej, zdravej pes pracující na takové úrovni je neprodejný (pokud teda na něj nemáte připravených 150 tis.)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
koukám že řešit tu takéto téma byl omyl. Tímto ho považuji za naprosto zbytečné. Poslednímu přizpevovateli děkuji za jediný komentář ze kterého se dá něco dozvědět. Dále to tu sledovat nebudu, ať to někdo smaže. I tak děkuji a nashledanou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
koukám že řešit tu takéto téma byl omyl. Tímto ho považuji za naprosto zbytečné. Poslednímu přizpevovateli děkuji za jediný komentář ze kterého se dá něco dozvědět. Dále to tu sledovat nebudu, ať to někdo smaže. I tak děkuji a nashledanou.
Možná to chgtělo otázku položit jinak ,protože pokud takový dotaz zadáte lidem kteří se aktivně věnují výcviku služebních a sportovních plemen a dělají obrany tak musíte čekat takovou odpověd.
Protože kdybyste tento dotaz položil například ve výcvikovém centru psovodu st.policie tak by odpověd byla podobná jako moje ale podstatně tvrdší .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.133
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám bandoga a je to dobrý pesJestli můžu ještě poradit tak dobrý psi jsou taky dogo canario,lidi je moc neznají ale na strážní službu supr pes.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.218
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám bandoga a je to dobrý pesJestli můžu ještě poradit tak dobrý psi jsou taky dogo canario,lidi je moc neznají ale na strážní službu supr pes.
na strážní službu na konkrétním objektu možná, ale ne jako služební pes na noční vyhledávání ukrytých osob na cizích objektech, nebo na zadržení v cizím prostředí na velikou vzdálenost, a ještě přes překážku a za roh. Stejně tak je drilovat v poslušnosti a chtít po nich aport přes překážku je jim vlastní, asi jako chrtovi daunování před zvěří.
Trochu soudnosti by neškodilo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.123
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy jste BLB...a to už odpovídá struktuže Vašeho dotazu. Vycvičit psa na tuhle úroveň dá zabrat....ale taky nedá....ovšem vše je o vztahu a kontaktu....bože, vy jste debil!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.89
Nedostal tady někdo z toho vedra úpal?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.182
Vy jste fakt výborní! Všichni ste tu chytří, jako byste žrali Šalamounovi ho..no přímo z pr..ele. Neříkám, že nemáte pravdu, ale to jste si fakt nepřečetli poslední větu? Myslím, že otázka je položená jasně. Ptá se vás na nějaké zaručené plemeno, které je v tomto případě použitelné a úspěch je s ním hodně pravděpodobný. Pokud na to nemáte odpověď, tak proč sakra odpovídáte? To vám tak ničí ego, že neznáte odpověď a proto musíte co nejvíc pozurážet a "poučit" zadavatele? Jste fakt padlí na hlavu a obávám se, že vedrem to asi nebude
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.123
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy jste fakt výborní! Všichni ste tu chytří, jako byste žrali Šalamounovi ho..no přímo z pr..ele. Neříkám, že nemáte pravdu, ale to jste si fakt nepřečetli poslední větu? Myslím, že otázka je položená jasně. Ptá se vás na nějaké zaručené plemeno, které je v tomto případě použitelné a úspěch je s ním hodně pravděpodobný. Pokud na to nemáte odpověď, tak proč sakra odpovídáte? To vám tak ničí ego, že neznáte odpověď a proto musíte co nejvíc pozurážet a "poučit" zadavatele? Jste fakt padlí na hlavu a obávám se, že vedrem to asi nebude
Tak odpověď je NO. Ovšem musí se s ním pracovat a to s každým plemenem...mimo vořecha....ten bude ječet dycky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Položím otázku tedy znovu a budu se snažit být konkrétnější pro lidi co mají zájem odpovídat. Ostatní internetové geroje (hrdiny) lituji a upozorňuji ze vaše nadávky mě nechávají naprosto chladným. Nejsem superman abych vám sahal alespoň po kotníky a mohl se s vámi rovnat. Takže MÁTE PRAVDU!!!
Tže znovu:
Nabízí se mi velmi dobře placené místo ostrahy osob a majetku s vlastním psem, na které bych mohl po dohodě a zájmu nastoupit začátkem roku 2013. Tuto činnost již vykonávám s vlastním dvouletým psem rasy Rottweiler, který má úspěšně složené zkoušky ZMT a OPT1. K místu náleží podmínka psa se složenou zkouškou OPT3 popř. OPT1 a do roku po nástupu doplnit o OPT3.Bohužel si jsem vědom nedostatku povahových vlastností (mimo jiné i mojí chyby nepřipravovat psa na vyšší stupeň zkoušky) svého psa abych takovou zkoušku dokázal splnit, a tak jsem nucen pořídit ještě jedoho psa se kterým absolvuji výcvik a následné zkoušky. Teď se dostávám k jádru svého dotazu: vybrat plemeno psa které se bude hodit pro strážní službu kterou bude vykonávat nekompromisně a na 100%, a na kterého se budu moci vždy spolehnout. Zastávám názor že služební pes musí i takříkajíc "vypadat a budit respekt" proto nejsem moc příznivcem plemen typu NO, BO apod. Přemýšlím mezi plemeny: Rottweiler, Bandog, a potřeboval bych trochu usměrnit popřípadě poradit jiné vyhovující plemeno (všiml jsem si i činosti s AD). Ještě by bylo asi vhodné doplnit že strážní služba je situována do prostoru velmi členitého areálu zejména v nočních hodinách a je tedy vyšší pravděpodobnost kontrolních výkonů psa spíše na kratší vzdálenosti,zejména do 60m avšak 100% přesných. Předem děkuji za vaše reakce popřípadě radu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Položím otázku tedy znovu a budu se snažit být konkrétnější pro lidi co mají zájem odpovídat. Ostatní internetové geroje (hrdiny) lituji a upozorňuji ze vaše nadávky mě nechávají naprosto chladným. Nejsem superman abych vám sahal alespoň po kotníky a mohl se s vámi rovnat. Takže MÁTE PRAVDU!!!
Tže znovu:
Nabízí se mi velmi dobře placené místo ostrahy osob a majetku s vlastním psem, na které bych mohl po dohodě a zájmu nastoupit začátkem roku 2013. Tuto činnost již vykonávám s vlastním dvouletým psem rasy Rottweiler, který má úspěšně složené zkoušky ZMT a OPT1. K místu náleží podmínka psa se složenou zkouškou OPT3 popř. OPT1 a do roku po nástupu doplnit o OPT3.Bohužel si jsem vědom nedostatku povahových vlastností (mimo jiné i mojí chyby nepřipravovat psa na vyšší stupeň zkoušky) svého psa abych takovou zkoušku dokázal splnit, a tak jsem nucen pořídit ještě jedoho psa se kterým absolvuji výcvik a následné zkoušky. Teď se dostávám k jádru svého dotazu: vybrat plemeno psa které se bude hodit pro strážní službu kterou bude vykonávat nekompromisně a na 100%, a na kterého se budu moci vždy spolehnout. Zastávám názor že služební pes musí i takříkajíc "vypadat a budit respekt" proto nejsem moc příznivcem plemen typu NO, BO apod. Přemýšlím mezi plemeny: Rottweiler, Bandog, a potřeboval bych trochu usměrnit popřípadě poradit jiné vyhovující plemeno (všiml jsem si i činosti s AD). Ještě by bylo asi vhodné doplnit že strážní služba je situována do prostoru velmi členitého areálu zejména v nočních hodinách a je tedy vyšší pravděpodobnost kontrolních výkonů psa spíše na kratší vzdálenosti,zejména do 60m avšak 100% přesných. Předem děkuji za vaše reakce popřípadě radu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.133
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
na strážní službu na konkrétním objektu možná, ale ne jako služební pes na noční vyhledávání ukrytých osob na cizích objektech, nebo na zadržení v cizím prostředí na velikou vzdálenost, a ještě přes překážku a za roh. Stejně tak je drilovat v poslušnosti a chtít po nich aport přes překážku je jim vlastní, asi jako chrtovi daunování před zvěří.
Trochu soudnosti by neškodilo
Jako v čem je problém??viděl jste někdy na živo vůbec bandoga a DC?Nikdo ty psi nechce drilovat ale ovladatelní by měli být v každém případě,navíc zadavatel myslel výcvik podle TARTU a né podle IPO.A to je trochu rozdíl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.10
Tak vybíráte psa pro práci nebo podle toho jak vypadá? Vaše požadavky nejlépe splní nějaký šikovný a tvrdý NO nebo BO. U RTW je dost malá šance, ale je tam když narazíte na dobrého psa. U bandoga podle mě není šance této zkoušky dosáhnout.
Mě by spíše zajímalo na co u psa u bezpečnostky OPT3? Jaký to má význam? Je to něco speciálního, kde tento druh výcviku upotřebí nebo si to dal někdo z bezpečnostky do požadavků, protože si to zrovna někde přečetl? Víte vůbec co znamená složit zkoušku na výborně ať už je to jakákoliv vrcholovka? To se i dobrému psovi nemusí podařit ani na podesáté a nijak to nesnižuje jeho praktickou upotřebitelnost, navíc mladý pes dělá více chyb a na výborně to podle mě nemám téměř žádnou šanci složit až tak v 5-6 letech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.123
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tže znovu:
Ani jsem dál nečetla...NO je pro Vás nedostačující? Nejlepší služební plemeno na světě? Tak to jste opravdu BLB...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak vybíráte psa pro práci nebo podle toho jak vypadá? Vaše požadavky nejlépe splní nějaký šikovný a tvrdý NO nebo BO. U RTW je dost malá šance, ale je tam když narazíte na dobrého psa. U bandoga podle mě není šance této zkoušky dosáhnout.
Mě by spíše zajímalo na co u psa u bezpečnostky OPT3? Jaký to má význam? Je to něco speciálního, kde tento druh výcviku upotřebí nebo si to dal někdo z bezpečnostky do požadavků, protože si to zrovna někde přečetl? Víte vůbec co znamená složit zkoušku na výborně ať už je to jakákoliv vrcholovka? To se i dobrému psovi nemusí podařit ani na podesáté a nijak to nesnižuje jeho praktickou upotřebitelnost, navíc mladý pes dělá více chyb a na výborně to podle mě nemám téměř žádnou šanci složit až tak v 5-6 letech.
Význam to má opodstatněný, bohužel nejní v mé kompetenci tu rozebírat více.
A pro slečnu či paní Janu co se zde schovává pod (jak se naivně domnívá anonimitou) internetu. Dejte si pozor koho Slovně napadáte, jednou by to mohlo špatně skončit, a mít pro vás nepříjemnou dohru. Nepovažujte to za jakoukoli výhružku či zastrašování, je to jen mé upozornění z dobré vůle k Vám a považuji to za vyřešené. Dále bych prosil aby jste sem již nepřizpívala pokud to nebude ku tématu rasy psa. Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Předem se omlouvám za pravopis. Nejsem původem čech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jako v čem je problém??viděl jste někdy na živo vůbec bandoga a DC?Nikdo ty psi nechce drilovat ale ovladatelní by měli být v každém případě,navíc zadavatel myslel výcvik podle TARTU a né podle IPO.A to je trochu rozdíl.
Pokud by tato plemena byla do služby vhodná tak myslíte že by se nepoužívala? Proč tedy převážná část služebních psu jsou právě BOM a NO a to i u složek které tpsa opravdu aktivně používají a to jak o ostraze tak u pořádkové služby a pokud si tato plemena udělají respekt v rozbouřeném davu fotbalových fanatiku ap rozbouřených davu tak na hlídání objektu by měla stačit vpohodě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.33
Co černý ruský teriér? Celkem tvrdý pes budící respekt, přesto cvičitelný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.238
A co třeba velký knírač z nějaké zahraniční a osvědčené pracovní linie?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.114.26
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to je jako byjste chtěl doporučit člověka ze kterého hodláte udělat prezidenta,nejlépe již aby ihned po příchodu k vám vládnul.Chcete nemožné na vaše požadavky by snad pasoval tyranosaur ale ten bohužel již pár let není k mání
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to je jako byjste chtěl doporučit člověka ze kterého hodláte udělat prezidenta,nejlépe již aby ihned po příchodu k vám vládnul.Chcete nemožné na vaše požadavky by snad pasoval tyranosaur ale ten bohužel již pár let není k mání
Děkuji za humornou vložku, rádi se jistě pobavíme.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.161
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ani jsem dál nečetla...NO je pro Vás nedostačující? Nejlepší služební plemeno na světě? Tak to jste opravdu BLB...
take mam pochybnosti o nekterych vyjmenovanych plemenech jako Bandog, ale to jeste neni duvod nekoho titulovat jako blba. Myslim ze pokud nechcete NO, tak jedine rotvajlera, kanarska doga je take vyuzivana a byla by samozrejme dobra na strezeni, ale nevim nevim jak zkousky:-( To je ostatne i pripad treba kavkazaka - na strezeni nejlepsi, ale neni sance na jakekoliv zkousky. Takze ja bych se bud prekonal a vzal dobreho NO nebo rotvajlera:-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co černý ruský teriér? Celkem tvrdý pes budící respekt, přesto cvičitelný.
Jelikož mi toto plemenu absolutně nic neřeklo tak jsem se trochu podíval po netu. Zaujalo mě prokřížení s RTW, kdyby měl někdo osobní zkušenost a pověděl co tento pes nabídne navíc oproti zmíněným byl bych rád.(u knírače platí stejný dotaz, v čem je podle vás lepší)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Kavkazský ovčák mě napadl, ale v tom případě bych raději moskevského strážného, ten má přeci jen k ostraze blíž než kavkaz. Ale co vím tak schopnost učit se těchto psů nedosahuje kvalit třeba právě RTW apod.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.114.26
Čistě k zůžení hledaného plemene jaké bude mít podmínky?Rozumějte-bandog a kanárská argentinská doga či jiná pero de presa a spol vám patrně-20c v zimě moc k užitku nebudou,možná by nebylo od věci hledat na netu ty psy jež vámi požadované zkoušky mají poté si pohovořit s majiteli(byt emailem)a následně si udělat vlastní představu o náročnosti toho co hledáte.Pokud vás ovšem fa.hodlá vyhodit zcela určitě najde jiný důvod k padáku než je vlastnictví tyranosaura v oběktu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jelikož mi toto plemenu absolutně nic neřeklo tak jsem se trochu podíval po netu. Zaujalo mě prokřížení s RTW, kdyby měl někdo osobní zkušenost a pověděl co tento pes nabídne navíc oproti zmíněným byl bych rád.(u knírače platí stejný dotaz, v čem je podle vás lepší)
Nechci hanit jiná plemena ale většina dnešních kníraču a stejně tak ruských terieru je spíše výstavních liniia dělají spíš společníky ,pokud máte jako podmínku zkoušku z výkonu tak moc na výběr nemáte ,připravit psa na takovouto vpodstatě vrcholovou zkoušku je fuška a na to potřebujete zvíře které má po několik generací zakotvené pracovní vlohy .Kromě pracovních vloh potřebujete taky plemeno které brzo dospívá a bude schopno ve 2-3 letech podávat stabilní výkon a aby ste ho na to připravil potřebujete vytrvalé zvíře které zvládne jak službu tak intenzívní přípravu na vrcholovou zkoušku.Příprava na vrcholovou zkoušku to je každý den několik hodin včetně tréninku obran ,jak v terénu tak místnosti ,
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Čistě k zůžení hledaného plemene jaké bude mít podmínky?Rozumějte-bandog a kanárská argentinská doga či jiná pero de presa a spol vám patrně-20c v zimě moc k užitku nebudou,možná by nebylo od věci hledat na netu ty psy jež vámi požadované zkoušky mají poté si pohovořit s majiteli(byt emailem)a následně si udělat vlastní představu o náročnosti toho co hledáte.Pokud vás ovšem fa.hodlá vyhodit zcela určitě najde jiný důvod k padáku než je vlastnictví tyranosaura v oběktu
tohle je bohuzel neresitelny problem, pes ktery bude k uzitku v -20°C nebude k uzitku v +30°C . výkon služby se vždy dá usměrnit pro potřeby zvířete.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechci hanit jiná plemena ale většina dnešních kníraču a stejně tak ruských terieru je spíše výstavních liniia dělají spíš společníky ,pokud máte jako podmínku zkoušku z výkonu tak moc na výběr nemáte ,připravit psa na takovouto vpodstatě vrcholovou zkoušku je fuška a na to potřebujete zvíře které má po několik generací zakotvené pracovní vlohy .Kromě pracovních vloh potřebujete taky plemeno které brzo dospívá a bude schopno ve 2-3 letech podávat stabilní výkon a aby ste ho na to připravil potřebujete vytrvalé zvíře které zvládne jak službu tak intenzívní přípravu na vrcholovou zkoušku.Příprava na vrcholovou zkoušku to je každý den několik hodin včetně tréninku obran ,jak v terénu tak místnosti ,
V tomto s vámi naprosto souhlasím, ovšem výstavní linie u nás v ČR postihují všechny plemena :-( Naštěstí pro mne nejní problém dovézt psa ze zahraničí a tak se mi výběr značně rozšiřuje.
Výcviku psa mohu věnovat většinu část dne, jelikož mám možnost mít ho sebou v práci. Což je i + že si už od mala bude zvykat na prostředí kde bude později pracovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.133
Svatá prostoto,tady se to odborníky jenom hemžíNěkdo ani neví jak vypadají některá plemena natož aby je viděl v reálu pracovat.Ke strážní službě někde na fotbalovém hřišti a na veřejnosti opravdu stačí NO a BO ale na objektu kde se má hlídat by při nějakém přepadení pohořeli jak papír.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V tomto s vámi naprosto souhlasím, ovšem výstavní linie u nás v ČR postihují všechny plemena :-( Naštěstí pro mne nejní problém dovézt psa ze zahraničí a tak se mi výběr značně rozšiřuje.
Výcviku psa mohu věnovat většinu část dne, jelikož mám možnost mít ho sebou v práci. Což je i + že si už od mala bude zvykat na prostředí kde bude později pracovat.
Možná byto chtělo nastavit odpověd tak proč jsou nejrozšířenější pracovní (tedy služební ) plemena právě NO a BOM ,proč psovodi neupřdnostnují plemena o které vy byste měl zájem
Prot pokud chcete jistou a spolehlivou cestu k uspěchu tak si pořídíte osvědčená plemena ale pokud chcete těžší a nejistou cestu tak budete vybírat mezi ostatními
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.161
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Svatá prostoto,tady se to odborníky jenom hemžíNěkdo ani neví jak vypadají některá plemena natož aby je viděl v reálu pracovat.Ke strážní službě někde na fotbalovém hřišti a na veřejnosti opravdu stačí NO a BO ale na objektu kde se má hlídat by při nějakém přepadení pohořeli jak papír.
spise tady je nejaky chytrak:-)) Tak povez co se hodi vic? Podotykam ze ten pes musi byt schopny udelat zkousky z vykonu!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.133
Poslušnost:
Přivolání psa za pochodu k noze 10
Ovladatelnost bez vodítka 10
Sedni, lehni, vstaň u nohy psovoda 10
Odložení za pochodu vleže 10
Aport přes překážku 1m 10
Šplh přes překážku 180 cm tam i zpět 10
Kladina nízká 1m jedním směrem 10
Štěkání psa u nohy psovoda 10
Dlouhodobé odložení 25 kroků 10
Střelba 10
100 bodů
Obrana:
Denní práce:
Průzkum objektu - označení pomocníka 30
Zákrok v místnosti 30
Přepad psovoda 20
Výslech doprovod 10
Hladké zadržení pomocníka 150 kroků 45/5
Kontrolní výkon 200 kroků 95/5
Noční práce:
Avizace za pochodu 30
Hladké zadržení pomocníka 60 kroků 30
300 bodů
Prováděcí připomínky:
Výcviková komise TARTu doporučuje, aby se nejvyšší obranářská zkouška skládala na vrcholových soutěžích jako je kupříkladu Velká cena, či jiné závody konané podle této zkoušky vzhledem ke konkurenci ostatních závodníků i vzhledem k tomu, že je tato zkouška vlastně zkouškou dvoudenní.
Všechny disciplíny probíhají podle propozic zkušebního řádu TART.
Avizace se provádí zásadně v noci, kdy je závodníkovi určena rozhodčím osa postupu, na které se ukrývá nejvýše 3 kroky od osy pomocník. Psovod se psem na vodítku postupuje po dané ose a pes musí psovoda pokud možno tichým způsobem upozornit na přítomnost ukrytého figuranta. Pokud je psovod přesvědčen, že pes pomocníka zaregistroval, zastaví se a oznámí rozhodčímu tuto skutečnost. Rozhodčí se rozsvícením svítilny přesvědčí o přítomnosti pomocníka a práci ohodnotí. Pokud se psovod zmýlí, je cvik ukončen.
Noční hladké zadržení se provádí tak, že psovod se psem stojí na určeném místě, ve vzdálenosti 60 kroků se objeví pomocník, který může být na krátkou dobu osvětlen kuželem svítilny a nebo ve tmě způsobí hluk, který upozorní psa na jeho přítomnost. Psovod vyzve pomocníka povelem stůj a psa vzápětí vypouští k zadržení. Psovod vybíhá současně se psem. Po doběhnutí psovoda dojde k odvolání psa a psovod ohlásí rozhodčímu ukončení práce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79
Jakýkoli pes bez socializace a vazby na psovoda pohoří v akci jak papír.
Plemeno nezaručí cvičitelnost, ani zkoušky obou rodičů na této úrovni ji nezaručí.
S bandogy si většina majitelů honila triko a ego, ale výsledek utekl.
Kupte si vycvičeného se složenou zkouškou. Nebude levný ale je to jediné spolehlivé řešení, je-li práce tolik lukrativní, že stojí za to ty zkoušky mít. Stejně mi to celé připadá jako hloupý žert.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.133
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
spise tady je nejaky chytrak:-)) Tak povez co se hodi vic? Podotykam ze ten pes musi byt schopny udelat zkousky z vykonu!!!
Nevím o tom,že si tykáme.A už nic povídat nebudu protože se bavím s někým co o psech ví velký kulový a myslí si že je odborník na slovo vzatý.Zkoušky zkládají i kříženci a na výbornou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
jenom se vratim k tomu vzhledu psa...
Rychle sem udelal takovy obrazek...Vžijte se do role "narušitele", co by vám nahnalo největší strach a tím vás spíše přinutilo uposlechnout ostrahu podobrém aby jste se vyhnuli kontaktu se zvířetem. (Kdo má praxi v ostraze ať už jakékoli tak mi dá za pravdu že tento krok je velice důležitý.)
http://imageshack.us/photo/my-images/805/abmbono.jpg/
Uz chapete ten muj nazor ze pes musi budit respekt?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jenom se vratim k tomu vzhledu psa...
Rychle sem udelal takovy obrazek...Vžijte se do role "narušitele", co by vám nahnalo největší strach a tím vás spíše přinutilo uposlechnout ostrahu podobrém aby jste se vyhnuli kontaktu se zvířetem. (Kdo má praxi v ostraze ať už jakékoli tak mi dá za pravdu že tento krok je velice důležitý.)
http://imageshack.us/photo/my-images/805/abmbono.jpg/
Uz chapete ten muj nazor ze pes musi budit respekt?
Tady se pořád bavíme o respektu ale to vám nezaručí že pes budící respekt vám v objektu pomuže.....Jenže respekt budí většina molosu ale taky pitbul,staford (což je lízátko....)a spousta velkých silných psu ale druha strana toho je že minimum těchto plemen je schopno složit vrcholovou zkoušku na výbornou .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tady se pořád bavíme o respektu ale to vám nezaručí že pes budící respekt vám v objektu pomuže.....Jenže respekt budí většina molosu ale taky pitbul,staford (což je lízátko....)a spousta velkých silných psu ale druha strana toho je že minimum těchto plemen je schopno složit vrcholovou zkoušku na výbornou .
Jistě, kdyz se budeme bavit ciste o zkousce, tak u RTW moznost urcite je, pokud se bude jednat o jedince s pracovni linii a ne o vystavniho chundelace. u AD opravdu nevím ale pokavad zvlada myslivecke zkousky ktere taky jsou dosti obtizne tak snad ucenlivost ma, a co se tyce bandoga tak bohuzel v CR neznám nikoho kdo by s ním vrcholové zkousky nedelal coz ale nemusi znamenat ze na to pes nema... spis se tu vsichni drzi osvedcenych NO atd.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jistě, kdyz se budeme bavit ciste o zkousce, tak u RTW moznost urcite je, pokud se bude jednat o jedince s pracovni linii a ne o vystavniho chundelace. u AD opravdu nevím ale pokavad zvlada myslivecke zkousky ktere taky jsou dosti obtizne tak snad ucenlivost ma, a co se tyce bandoga tak bohuzel v CR neznám nikoho kdo by s ním vrcholové zkousky nedelal coz ale nemusi znamenat ze na to pes nema... spis se tu vsichni drzi osvedcenych NO atd.
oprava
a co se tyce bandoga tak bohuzel v CR neznám nikoho kdo by s ním vrcholové zkousky *delal* coz ale nemusi znamenat ze na to pes nema
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.161
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
oprava
a co se tyce bandoga tak bohuzel v CR neznám nikoho kdo by s ním vrcholové zkousky *delal* coz ale nemusi znamenat ze na to pes nema
ano, ale je to docela risk - pokud vam na te praci zalezi, tak bych sel na jistotu. Nikde sice neni psano ze i NO ci rotvajler zkousky udelaji, ale jsou toho schopni
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ano, ale je to docela risk - pokud vam na te praci zalezi, tak bych sel na jistotu. Nikde sice neni psano ze i NO ci rotvajler zkousky udelaji, ale jsou toho schopni
já vás naprosto chápu, u RTW má i jednoznačné + že psa již mám a tak si dovolím říct ze "vím jak na něj" . Ovšem kdo někdy viděl razantnost obrany Bandoga tak mi dá za pravdu že se mu ani NO ci RTW nemuze rovnat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.161
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
já vás naprosto chápu, u RTW má i jednoznačné + že psa již mám a tak si dovolím říct ze "vím jak na něj" . Ovšem kdo někdy viděl razantnost obrany Bandoga tak mi dá za pravdu že se mu ani NO ci RTW nemuze rovnat.
to ano, ale treba pastevci jsou oproti bandogovi jeste o tridu vys co se tyka razantnosti utoku, ale v zivote by mne nenapadlo delat s nimi nejake zkousky.... Jinak rotvajler je take statny pes a podle meho se tomu Bandogovi muze rovnat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.218
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jenže i na Tartu je (světe div se) poslušnost, a pokud je podmínka složit OPT3 na výborně, tak to s molossem poněkud skřípe - nebo znáte snad nějakýho co tuhle zk. na výborně složil?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to ano, ale treba pastevci jsou oproti bandogovi jeste o tridu vys co se tyka razantnosti utoku, ale v zivote by mne nenapadlo delat s nimi nejake zkousky.... Jinak rotvajler je take statny pes a podle meho se tomu Bandogovi muze rovnat
Ted vam budu imponovat... co se tyce razantnosti+rychlosti+sile utoku proti cloveku tak bandogovi nemuze konkurovat zadny pes...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jenže i na Tartu je (světe div se) poslušnost, a pokud je podmínka složit OPT3 na výborně, tak to s molossem poněkud skřípe - nebo znáte snad nějakýho co tuhle zk. na výborně složil?
Chtěly bych vidět u molosa rychlý přesný aport přes překážku což při požadavku na výborně složenou zkoušku pes musí splnit i ten rtw bude mít s tímto problém
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chtěly bych vidět u molosa rychlý přesný aport přes překážku což při požadavku na výborně složenou zkoušku pes musí splnit i ten rtw bude mít s tímto problém
rtw nejni molos? proc by to o 10kg lehci a svalnatejsi bandog nezvladl stejne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ted vam budu imponovat... co se tyce razantnosti+rychlosti+sile utoku proti cloveku tak bandogovi nemuze konkurovat zadny pes...
Nemáte pravdu. Bandoga,co se týká razance útoku a agrese strčí fila do kapsy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.161
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak to mam uplne jiny nazor - ale ten ma asi kazdy clovek odlisny
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.218
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ono je to ale úplně šumák, prototže žádnej z vašich oblíbenců nesloží OPT3 ani na dostatečnou, ne tak na výbornou - ale to asi nechcete slyšet
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
bohužel filu jsem na obranách snad neviděl, takže jsem musel nahlížet na internetu a toto je asi nejlepší co jsem našel... http://www.youtube.com/watch?v=s8JDd7DnP5Y opravdu vam ta uboha rychlost a zakusy na zadnich pripadají razantni?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ono je to ale úplně šumák, prototže žádnej z vašich oblíbenců nesloží OPT3 ani na dostatečnou, ne tak na výbornou - ale to asi nechcete slyšet
zajímavé že v práci máme 2 RTW s T3 ovsem ted nevim na jaky pocet bodu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
bohužel filu jsem na obranách snad neviděl, takže jsem musel nahlížet na internetu a toto je asi nejlepší co jsem našel... http://www.youtube.com/watch?v=s8JDd7DnP5Y opravdu vam ta uboha rychlost a zakusy na zadnich pripadají razantni?
To video je komedie,kde učí psa kousat a navíc to není fila,ale kříženec !!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.218
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zajímavé že v práci máme 2 RTW s T3 ovsem ted nevim na jaky pocet bodu.
jenže řeč byla o bandogovi a file
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jenže řeč byla o bandogovi a file
V tom pripade se omlouvam. Myslel jsem ze mluvite o psech co jsme uvadel ja: Gandog, AD a RTW
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jakou čekáte odpověd když napíšete že chcete do služby psa s OTP3 , na výbornou navíc bez socializace už jen z toho je vidět vaše neznalost a nezkušenost takže k tomu je adekvátní odpověd ...
To co tady pán píše je asi požadavek jeho a ne zaměstnavatele. A zkušenosti nebude mt asi ani zadavatel ani zaměstnavatel. Psa s požadovanými zkouškami Vám nikdo jen tak neprodá , a když, tak za pořednej balík, který Vy ani zaměstnavatel nebudete ochotni zaplatit, takže zůstaň te nohama na zemi a nevymýšlejte nesmyslné kraviny .... Máte nějakou finanční představu, kolik byste za takového psa byli schopni nabídnout za cenu, aby ho byl někdo ochoten prodat ? To by mne fakt dost zajímalo ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To co tady pán píše je asi požadavek jeho a ne zaměstnavatele. A zkušenosti nebude mt asi ani zadavatel ani zaměstnavatel. Psa s požadovanými zkouškami Vám nikdo jen tak neprodá , a když, tak za pořednej balík, který Vy ani zaměstnavatel nebudete ochotni zaplatit, takže zůstaň te nohama na zemi a nevymýšlejte nesmyslné kraviny .... Máte nějakou finanční představu, kolik byste za takového psa byli schopni nabídnout za cenu, aby ho byl někdo ochoten prodat ? To by mne fakt dost zajímalo ...
Vy se naučte číst a přestaňte poučovat. zadavatel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Já umím číst a psům rozumím asi víc než Vy. Tak kolik byste byli Vy 2 znalci - Vy a zaměstnavatel za takového psa s Vámi uváděnou zkouškou na VÝBORNOU - schopni nebo ochotni zaplatit - napište cenu, zajímá mne to a možná i někoho, kdo by Vám ho byl schopen nabídnout. KOLK JSTE OCHOTNI ZAPLATIT ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Tak se vyslovte zadavateli, také by mne to zajímalo. Vaše požadavky známe, tak teď ještě kolik byste přibližně asi za takového psa podle Vás nabídli. Požadavky máte hodně vysoké, tak jestli je také umíte ocenit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak se vyslovte zadavateli, také by mne to zajímalo. Vaše požadavky známe, tak teď ještě kolik byste přibližně asi za takového psa podle Vás nabídli. Požadavky máte hodně vysoké, tak jestli je také umíte ocenit.
Proboha... opakuji NAUČTE SE ČÍST!!!! nikde nejni psano ze takoveho psa chci koupit!!! Nevím proč strácím čas Odpovědí na vaší otázku Tomáši.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.81.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naprostý souhlas nehledě na FAKT mám velkou obavu,že zadavatel zhola nemá páru o ZÁKONECH TÉTO REPUBLIKY páč pokud není u IRA nebo MOSAD snad v krajním případě armáda tak použití psa je zhola protizákonné u bezp.agentur a jiných obcházeču plotů náš zákon zcela vylučuje jakékoli pravomoce at už užití střelné nebo chladné zbraně včetně psa.Podotýkám,že i u tzv.vytloukačky s náhubkem budete mít problém se zákonem páč postižený byt by byl zloděj či dokonce ůtočník nesmí být zraněn víc než vy.(to jsem velmi zjednodušil neb nemám sil zde jmenovat příslušné paragrafy) Ad cena takovýho pejska i když hodně uberu stále se bavíme někde mezi 15tisíc20tisíc euro si to přepočtěte na kč ja a to si nedělám srandu takže bud mercedes nebo pes chci tam taky pracovat kde to dávat takové platy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proboha... opakuji NAUČTE SE ČÍST!!!! nikde nejni psano ze takoveho psa chci koupit!!! Nevím proč strácím čas Odpovědí na vaší otázku Tomáši.
cituji - .........Zdravíčko, potřebuji psa ke strážní službě ochrany osoby a majetku, pro přijetí do HPP mi byla uložena podmínka vlastnictví psa služebního plemene se zkouškou podle z.ř. TART a to OPT3 složenou na výbornou........ takže Vy píšete, že potřebujete psa, a teď píšete, že ho nechcete koupit ?????? Tomu nějak nerozumím. Tak o co Vám vlastně jde ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naprostý souhlas nehledě na FAKT mám velkou obavu,že zadavatel zhola nemá páru o ZÁKONECH TÉTO REPUBLIKY páč pokud není u IRA nebo MOSAD snad v krajním případě armáda tak použití psa je zhola protizákonné u bezp.agentur a jiných obcházeču plotů náš zákon zcela vylučuje jakékoli pravomoce at už užití střelné nebo chladné zbraně včetně psa.Podotýkám,že i u tzv.vytloukačky s náhubkem budete mít problém se zákonem páč postižený byt by byl zloděj či dokonce ůtočník nesmí být zraněn víc než vy.(to jsem velmi zjednodušil neb nemám sil zde jmenovat příslušné paragrafy) Ad cena takovýho pejska i když hodně uberu stále se bavíme někde mezi 15tisíc20tisíc euro si to přepočtěte na kč ja a to si nedělám srandu takže bud mercedes nebo pes chci tam taky pracovat kde to dávat takové platy
Také vím, že vůbec neví, co píše ... Právě proto se ptát, kolik jsou ti dva znalci - zaměstnavatel nebo on za takového psa zaplatit, aby jim ho byl ochoten vůbec někdo prodat. Každý, kdo by takového psa prodával, tak ho prodá za těžký peníz - nejlépe ven, protože tady toho psa nikdo nazaplatí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.81.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
cituji - .........Zdravíčko, potřebuji psa ke strážní službě ochrany osoby a majetku, pro přijetí do HPP mi byla uložena podmínka vlastnictví psa služebního plemene se zkouškou podle z.ř. TART a to OPT3 složenou na výbornou........ takže Vy píšete, že potřebujete psa, a teď píšete, že ho nechcete koupit ?????? Tomu nějak nerozumím. Tak o co Vám vlastně jde ...
Von chce zadavatel jaksi koupit náký štěně a zaručit že ty zkoušky udělá,načež zde vzešel názor,že bud ho koupí již hotového a nebo těch štěnat bude muset mít počítám tak20až30 a jedno z nich to dokáže složit ovšem kde veme čas na ten vodpad co to nedá tu jaksi už není zmíněno
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.35
Asi nejrozumnější by bylo takového psa si koupit, pokud je a je prodejný. Jinak by možná vaše požadavky mohl splnit hodně mohutný pitbul. S pár bandogy jsem měla tu čest. Obrany paráda, ovšem ten zbytek už na zkoušku na výbornou opravdu není. Pokud by ji někdy udělal, tak možná tak tak. Jedná se také svým způsobem o molose a ten si určí a vyhodnotí, zda se bude namáhat nebo nebude. Na Tart potřebujete určité množství drilu, opakování, přesnost a na to bohužel tato plemena nejsou. Jak už tu mnozí psali - proč armády, policie, atd nejvíce používají NO a BOM ? A věřte tomu, že taková malina, sice svým vzhledem připomínající veverku, je pěkně razantní a rychlá.
A zlobte se, nebo ne, taky mě přijdou požadavky zaměstavatele dost nepřiměřené, ale samozřejmě může se jednat o práci mimo ČR, kde mohou být pomínky použití psa jiné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi nejrozumnější by bylo takového psa si koupit, pokud je a je prodejný. Jinak by možná vaše požadavky mohl splnit hodně mohutný pitbul. S pár bandogy jsem měla tu čest. Obrany paráda, ovšem ten zbytek už na zkoušku na výbornou opravdu není. Pokud by ji někdy udělal, tak možná tak tak. Jedná se také svým způsobem o molose a ten si určí a vyhodnotí, zda se bude namáhat nebo nebude. Na Tart potřebujete určité množství drilu, opakování, přesnost a na to bohužel tato plemena nejsou. Jak už tu mnozí psali - proč armády, policie, atd nejvíce používají NO a BOM ? A věřte tomu, že taková malina, sice svým vzhledem připomínající veverku, je pěkně razantní a rychlá.
A zlobte se, nebo ne, taky mě přijdou požadavky zaměstavatele dost nepřiměřené, ale samozřejmě může se jednat o práci mimo ČR, kde mohou být pomínky použití psa jiné.
Podle mne si toto žádný zaměstnavatel nevymyslel, nejspíš je to jen výmysl zadavatele ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jste první člověk co pochopil že se nemusí jednat o práci v ČR, očividně máte slečno víc rozumu než všichni chytráci tady. mě udivuje proč jsem se zde vůbec ptal :-) to jsme se rovnou mohl zeptat na Xchatu! Ovšem vám děkuji za přízpevek co má hlavu a patu.
Pro ostatní: z diskuze odcházím, je to pro mne zbytečně vyčerpávající. Co jsem potřeboval vědět již vím a dál tu opravovat tlachající umělce nemám v úmyslu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jste první člověk co pochopil že se nemusí jednat o práci v ČR, očividně máte slečno víc rozumu než všichni chytráci tady. mě udivuje proč jsem se zde vůbec ptal :-) to jsme se rovnou mohl zeptat na Xchatu! Ovšem vám děkuji za přízpevek co má hlavu a patu.
Pro ostatní: z diskuze odcházím, je to pro mne zbytečně vyčerpávající. Co jsem potřeboval vědět již vím a dál tu opravovat tlachající umělce nemám v úmyslu.
No tak kolik jsi ty chytráku ochotný za takového psa zaplatit ???? To jsi se ještě nevyslovil ....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.81.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hele a proč teda chcete zkoužky kerý se v zahraničí jaksi neskládají?Nevím kterej stát ,ale třá francie má ring každej stát má jiné tak nechápu proč chcete český a né tamní
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.161
takze bych to shrnul za mne :
na zkousky se po vylouceni ovcaku hodi nejvic rotvajler
bez zkousek, na ostrahu se nejvice hodi kavkazsky pastevecky pes, popripade jiny pastevec, kdy je ale rozdil ze pastevec jde cloveku po krku s umyslem zabit ( nejen po cloveku, nekdy i po panickovi) a ostatni pastevci "pouze" zadrzet
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.203.235
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No tak kolik jsi ty chytráku ochotný za takového psa zaplatit ???? To jsi se ještě nevyslovil ....
Zklidni hormon, frajere. Lezeš do každýho tématu, ale rada žádná, ale utahovat si z druhejch, to ti jde, to jo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
takze bych to shrnul za mne :
na zkousky se po vylouceni ovcaku hodi nejvic rotvajler
bez zkousek, na ostrahu se nejvice hodi kavkazsky pastevecky pes, popripade jiny pastevec, kdy je ale rozdil ze pastevec jde cloveku po krku s umyslem zabit ( nejen po cloveku, nekdy i po panickovi) a ostatni pastevci "pouze" zadrzet
Ale on nepotřebuje pastevce, který je v hlídání nepřekonatelný, on potřebuje psa se zkouškou cituji .... OPT3 složenou na výbornou.....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.161
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale on nepotřebuje pastevce, který je v hlídání nepřekonatelný, on potřebuje psa se zkouškou cituji .... OPT3 složenou na výbornou.....
vsak rikam...pokud jde o zkousky tak po vylouceni ovcaku jedine ten rotvajler, ostatne jako sluzebni plemeno se taky pouziva
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zklidni hormon, frajere. Lezeš do každýho tématu, ale rada žádná, ale utahovat si z druhejch, to ti jde, to jo.
Starej se o sebe buzerante, do toho ti nic není, kam lezu nebo nelezu. Prostě mne zajímá, když takového psa hledá ( prý ), tak kolik je za něj ochoten asi tak zaplatit, to tu jaksi nezaznělo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Starej se o sebe buzerante, do toho ti nic není, kam lezu nebo nelezu. Prostě mne zajímá, když takového psa hledá ( prý ), tak kolik je za něj ochoten asi tak zaplatit, to tu jaksi nezaznělo.
A on nema zajem psa kupovat, sam psal, ze si ho chce vycvicit, a proto ani sdelovat kolik by za takoveho psa dal, co je na tom k nepochopeni?
Asi by to chtelo se smirit s tim, ze ne kazdy ma chut se s takovym ifaunovym vykrikovatelem jako je nejaky 224.4 vybavovat, notabene OT...
Zadavateli se omlouvam, neprispeji k diskuzi, nejsem tak zkusena a chodim si sem pro rady (v ramci moznosti), ale tento clovek me uz lehce irituje, tak mi to neda na to nereagovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.148
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
On nechce platit, chce si vycvičit štěně sám a chce radu, jaké si má vybrat. Osobně si myslím, že si někdo dělá legraci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.81.126
Prosím vás at si koupíte nebo jak kolif opatříte toho psa budte tak hodný a upozorněte nás ostatní abysme jaksi preventivně začli chodit kanálem v rámci vlastního přežití páč podle vašich poznámek to bude mezinárodní průser
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
On nechce platit, chce si vycvičit štěně sám a chce radu, jaké si má vybrat. Osobně si myslím, že si někdo dělá legraci.
To já si myslím také, buď že tomu vůbec nerozumí nebo si dělá legraci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.133
Tady se stále bavíte o tom,že bandog by nesložil zkoušky a jak to prosím vás víte má ho snad někdo z vás doma,že víte jaký to je pes nebo z toho co jedna paní povídala nebo jen z doslechu?Já na rozdíl od vás mám bandoga doma jeho táta je import z USA tak je to statný 60kilový pes měří 74cm jen pro zajímavost.Od mala jsem s ním cvičila v žádném případě drilem na cvičák jsem přestala chodit když mu byl rok a už v tu dobu měl lepší poslušnost než nějaký NO.Je to pes co má svoji hlavu velice učenlivej co se jednou naučí nezapomene.Ničeho se nebojí je sebevědomí ale máme spolu moc dobrý vztah.Co se týče třeba nějakých překážek,kladin áček to skočí jak nic a odložit ho můžu kdekoliv.Do toho tahá pneumatiku atd.jde s ním dělat co kolivJezdíme dvakrát za rok na srazy.Být vámi tak bych toto plemeno neodsuzovala když se chce a umíte mu to vysvětlit né drilem( to by jste u bandoga nepochodil) tak z něj může být dobrý parťák a spolehlivý ochránce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.221
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dobrá kravina ... to by mě zajímalo kdo chce týhle zkoušky, trošku si mimo realitu, a pak když pracuješ se psy a dostal si takovou nabídku tak je celkem hloupé se na toto ptát :D ...si debil nemá cenu ani odpovídat :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
............Tady se stále bavíte o tom,že bandog by nesložil zkoušky a jak to prosím vás víte má ho snad někdo z vás doma,že víte jaký to je pes ........ A kolik že s ním teda máte těch zkoušek ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.35
To zcela jistě ano, to vám nikdo nebere,ale nedá T3 na výbornou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.218
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
............Tady se stále bavíte o tom,že bandog by nesložil zkoušky a jak to prosím vás víte má ho snad někdo z vás doma,že víte jaký to je pes ........ A kolik že s ním teda máte těch zkoušek ?
a co to tak postavit jinak - kolik znáte těch, co mají zkoušku aspoň 2. stupně, a ani to nemusí být na výbornou...? Já žádnýho! A ani jsem o žádným nikde neslyšela ani nečetla. Naproti tomu NO a BOM skládají vrcholový zkoušky různých odvětví zcela běžně - tak to už snad o něčem vypovídá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a co to tak postavit jinak - kolik znáte těch, co mají zkoušku aspoň 2. stupně, a ani to nemusí být na výbornou...? Já žádnýho! A ani jsem o žádným nikde neslyšela ani nečetla. Naproti tomu NO a BOM skládají vrcholový zkoušky různých odvětví zcela běžně - tak to už snad o něčem vypovídá
Tak já neznám osobně žádného bandoga co by měl alespoň jedničkovou zkoušku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.133
Tady to je o ničemPoslední co napíšu je to,že každý se nemusí honit za zkouškama mě třeba stačí,že mám v psovi dobrého parťáka.Ale podle diskutujících je vidět,že toto plemeno viděli z rychlíku a nic o něm nevědí ale rady a zkušenosti sypou z rukávu jak o život
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.81.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tady to je o ničemPoslední co napíšu je to,že každý se nemusí honit za zkouškama mě třeba stačí,že mám v psovi dobrého parťáka.Ale podle diskutujících je vidět,že toto plemeno viděli z rychlíku a nic o něm nevědí ale rady a zkušenosti sypou z rukávu jak o život
Vídíš ty všeználku a já třeba vím o člověku co sem psal byl tazatelem poslán do piče a tento člověk se vývozem psů na ostrahu do arabských zemí zabývá velmi mnoho let takže set sakra dobře ví,že dotaz je nesplnitelná hovadina a nákej magor si tu honí triko.Jediné co mu můžu poradit aby v těch sepranej maskáčích laskavě nestřílel z plynovky když fouká protivítr páč pak to tak vypadá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vídíš ty všeználku a já třeba vím o člověku co sem psal byl tazatelem poslán do piče a tento člověk se vývozem psů na ostrahu do arabských zemí zabývá velmi mnoho let takže set sakra dobře ví,že dotaz je nesplnitelná hovadina a nákej magor si tu honí triko.Jediné co mu můžu poradit aby v těch sepranej maskáčích laskavě nestřílel z plynovky když fouká protivítr páč pak to tak vypadá
Ale to víme většina z nás, že to co napsal zadavatel je hovadina, a nerozumí tomu co píše nebo si z nás dělá srandu - osobně se přikláním k tomu prvnímu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.81.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale to víme většina z nás, že to co napsal zadavatel je hovadina, a nerozumí tomu co píše nebo si z nás dělá srandu - osobně se přikláním k tomu prvnímu.
Jako mám obavu že ty nesmyslné výmysly bere zadavatel vážně a kdo mu to nevodkejve je nazván blbem pak tu nákej dobrák hodí link na nákýho posledního překupníka z řetězu výkupu co se nemůže zbavit cholerické bestie a pak to vodsere pár nevinejch když bude chytrák stát u díry v plotě a zírat jakto,že to tejdne nesložil tart dyž je to zaručený zvíře na todle vhodný.A eště bé nasranej že jich pejsánek porval málo lidí jako moc slušného jednáni sme se vod něj nedočkali že jo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.55
Pro zadavatele: nečetl jsem celou diskusi, takže nevím jaký byl posun. Krátce, jasně a stručně. Poavhy RTW už nejsou co bývali, jestliže toužíte po složení zkoušky OPT 3 na výbornou, je to u rottweilera práce na 4-5 let. Co se týká bandoga, tak ten je na tom s délkou výcviku na takovéto úrovni dosti podobně, nel-li o stupeň hůře. Bavíme se o případě, kdy narazíte na psa s kvalitní povahou, což je u těchto plemen v rámci účelu na který ho chcete VELKÁ sázka do loterie.
Výcvik povahově kvalitního NO nebo BOM by vám na takovouto úroveň mohl trvat 3 roky. Nikde není dáno, že se psem na první pokus složíte OPT 3 na VÝBORNOU - toto se podaří opravdu jen velmi kvalitním psům, s velmi kvalitním psovodem a vlemi kvalitním figurantem a ještě i tak je to sázka do loteie. Ve vašem případě, bych šla do štěněte, kterého si tzv. "uděláte" sám, než-li do staršího psa, který už může mít v rámci výcviku své mouchy, nedodělky, negativa.
Shrnuto: radši bych si vybrala BOM tvrdší povahy z pracovního chovu, kde je pravděpodobnost dosažení vašich kritérií zcela nejvyšíí a nejrychlejší. Hodně štěstí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Takže na něj holt budoucí zaměstnavatel bude muset tak 3 až 4 roky nebo i déle s prací počkat, než udělá s nějakým psem požadovanou zkoušku na výbornou ... To mi nepřijde moc reálné, stejně jako celé zadání ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.121
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže na něj holt budoucí zaměstnavatel bude muset tak 3 až 4 roky nebo i déle s prací počkat, než udělá s nějakým psem požadovanou zkoušku na výbornou ... To mi nepřijde moc reálné, stejně jako celé zadání ...
Tak hlavně až bude mít OPT3 aby mu ho pak povolili na OPBH
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.218
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro zadavatele: nečetl jsem celou diskusi, takže nevím jaký byl posun. Krátce, jasně a stručně. Poavhy RTW už nejsou co bývali, jestliže toužíte po složení zkoušky OPT 3 na výbornou, je to u rottweilera práce na 4-5 let. Co se týká bandoga, tak ten je na tom s délkou výcviku na takovéto úrovni dosti podobně, nel-li o stupeň hůře. Bavíme se o případě, kdy narazíte na psa s kvalitní povahou, což je u těchto plemen v rámci účelu na který ho chcete VELKÁ sázka do loterie.
Výcvik povahově kvalitního NO nebo BOM by vám na takovouto úroveň mohl trvat 3 roky. Nikde není dáno, že se psem na první pokus složíte OPT 3 na VÝBORNOU - toto se podaří opravdu jen velmi kvalitním psům, s velmi kvalitním psovodem a vlemi kvalitním figurantem a ještě i tak je to sázka do loteie. Ve vašem případě, bych šla do štěněte, kterého si tzv. "uděláte" sám, než-li do staršího psa, který už může mít v rámci výcviku své mouchy, nedodělky, negativa.
Shrnuto: radši bych si vybrala BOM tvrdší povahy z pracovního chovu, kde je pravděpodobnost dosažení vašich kritérií zcela nejvyšíí a nejrychlejší. Hodně štěstí.
Néééé, malinu néééé - prosím
takovým individuím nepatří tak skvělej pes, jako je BOM do ruky - pokud bude mít malin vyšší IQ, než jeho pán, tak bude psychicky strádat, a možná pána i spapá
wu-wei

XXX.XXX.133.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak odpověď je NO. Ovšem musí se s ním pracovat a to s každým plemenem...mimo vořecha....ten bude ječet dycky.
líp by to vořech nenapsal...
wu-wei

XXX.XXX.133.60
jestli mohu doporučit plemeno, které se velice snadno a celkem bez práce naučí na OPT3, to je MOPS, často je využíván MOSADem, protože MOPS znamená ve zkratce MOsadu PeS a učí se rychle za odměnu...
Uživatel s deaktivovaným účtem

jde vůbec tartovou zkousku splnit na - vyborne?
jsem to ve zkusebním řádu nikde nenašla...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Právě že nejde, a navíc rozhodčí TARTU nemají razítka, takže si každý může načmárat do výkonnostky klidně i OPT4😂
tak hlavne ze to byla potrebna kvalifikace na nove místo