Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.162
Zdravím.
Zajímalo by mě zda-li jsou v linii red nose pouze pitbulové nebo i americký staffordi? Jsou k dostání v ČR?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím.
Zajímalo by mě zda-li jsou v linii red nose pouze pitbulové nebo i americký staffordi? Jsou k dostání v ČR?
Red nose linie není k dostání v ČR, pokud máte na mysli OFRN, a jsou to pouze piti. Ale můžete koupit psa který má červený nos a barvu. U AST je to vada.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.162
Děkuju za odpověď. Škoda, staffíkům by to slušelo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.92
Tak sehnat red nose stafíka bez PP určitě není problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to je legrace, ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.92
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to je legrace, ne?
Ne, proč by to měla být legrace? Myslím to smrtelně vážně Moucho.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jistě že není, stejně tak seženete bez PP stafíka s dlouhou srstí Jak jen si budete přát
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Jen pit. Jinak " červený nos" má v popisu více plemen.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.6
Jaký je vůbece rozdíl mezi pitem a stafíkem? Často zavadím o nějakou zmínku, ale pořádně vysvětlené jsem to ještě nikde neviděla. Poučíte neznalého?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jaký je vůbece rozdíl mezi pitem a stafíkem? Často zavadím o nějakou zmínku, ale pořádně vysvětlené jsem to ještě nikde neviděla. Poučíte neznalého?
laicky řečeno pit je atletičtější postavy, stafík je menší, zavalitější (svalnatější v oblasti hrudníku) :) taky se liší dle hlavy..no, ale to chce vidět fotky. Např. zde stafík: http://www.celysvet.cz/americky-stafordsirsky-terier.php (existuje i http://www.celysvet.cz/stafordsirsky-bulterier.php - ten je z VB) a pit: http://www.celysvet.cz/americky-pitbull-terier.php .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Rozdíl mezi Pitbullem a Am.Staf. je diametrální, úplně jiní psi.. Problé, je, že se často kříží a neznalí lidé v tom pak nevidí rozdíl, ale je, ohromný a v povaze to samé.. Pitbull je právem král
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.125
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Rozdíl mezi Pitbullem a Am.Staf. je diametrální, úplně jiní psi.. Problé, je, že se často kříží a neznalí lidé v tom pak nevidí rozdíl, ale je, ohromný a v povaze to samé.. Pitbull je právem král
aleluja!!!!!!na 100 percent suhlas.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.173
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jistě že není, stejně tak seženete bez PP stafíka s dlouhou srstí Jak jen si budete přát
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.62
Videla som na bazoši inzerát,že ponúka psa na krytie blue nose neviem či to bol AST,pitbul alebo mix.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Videla som na bazoši inzerát,že ponúka psa na krytie blue nose neviem či to bol AST,pitbul alebo mix.
pokud použil tenhle název, tak to byl uplně obyčejný voříšek bez PP.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
laicky řečeno pit je atletičtější postavy, stafík je menší, zavalitější (svalnatější v oblasti hrudníku) :) taky se liší dle hlavy..no, ale to chce vidět fotky. Např. zde stafík: http://www.celysvet.cz/americky-stafordsirsky-terier.php (existuje i http://www.celysvet.cz/stafordsirsky-bulterier.php - ten je z VB) a pit: http://www.celysvet.cz/americky-pitbull-terier.php .
tak já sem si myslela že vypadaj přesně opačně ,to co jsem považovala za pitbula je stafik a naopak
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak já sem si myslela že vypadaj přesně opačně ,to co jsem považovala za pitbula je stafik a naopak
tak zrovna galerie na celysvet je ukázkou všeho možného, co lidi kde sehnali
Jinak pro zadavatele, pokud sháníte psa s krví OFRN, zkuste kouknout po těch kterým v krvi kolují psi např. Sitze's Red Star, nebo psi po psech Ironline's vzadu v rodokmenu (těch je v čr plno, ale ....), tito jsou v čr dostupní (ti druzí snadněji), ale sehnat čistého red nose psa pokud myslíte linku a ne barvu se vám nepodaří
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.38
tady píšete ale žvásty.........:), musím se Vám většině smát !!! Nebudu to vypisovat do detailů, kupte si knihu o historii bojových psů a zjistěte si to sami, není to problém. AST je předek pita, plemeno AST se po zákazu psích zápasů rozdělilo na dvě části, jedni psi zůstali v Evropě a zapsali se pod FCI ( dnes proto jsou jeden pes jako druhý, kde se klade důraz pouze na vzhled a né povahu, zaměřeno pouze na svaly a hlavu, já jím říkám kruhoví blbouni, mají měkčí povahu a méně agresivní ke psům pokud vůbec, jsou spíše už na parádu ) a druzí se dostali do USA tam se zaměřovali stále na zápasy a sport a to pro co byli vyšlechtěni, proto je FCI odmítla a jsou pod ADBA, BRBA. Proto tito psi jsou co pes to úplně jiný pes, pita můžete potkat od 18kg do 40kg různé výšky, šířky a stavby těla od úplně hubené hlavy až po širokou hlavu, někteří méně či více osvaleni. Pitbull si nehraje na vzhled ale na geim, můžete mít svalovce a nemá žádnou výdrž a můžete mít vyžli s 18kg a udělá rekord na pitbull show. Proto může pit vypadat jako staff a naopak, a kdo tady mele takové krávoviny to nechápu. Jste úplně mimo, pokud tady někdo říká že pozná staffa od pita a naopak je totální BLBEC!!!!!
Jen u staffa je větší pravděpodobnost čtvercového úhledného a trochu silnějšího formátu, díky několika desitkách let chození v kruhu, ale pravidlem to není vždy. Také Vám rozeznám cizího psa pita či staffa, jednoduchý test a každej zkušenej ho zná, zavěsíte psa na peška, pokud spadne jako švestka je to staff, pokud vydrží déle až moc déle, je to pit, jak složité že? Staff při zákusu na psa či peška překusuje a snadno mu z tlamy vše seberete, proto tolik neublíží, u pita moc šancí není, zákus je pouze jeden a na pořád, vůbec nepřekusuje a nepoučtí, tak poznáte velmi kvalitního pita, také to nezvládají všichni piti! Proto 90% staffů je spíše k smíchu a jako dekorace na sport vůbec. VÍCE ČTĚTE A CHODTE NA PITBULL SHOW a neptejte se stejně blbých lidí když hledám informaci, musím za znalcem. Ani já nejsem tak zažraná do problematiky ale stále jako rekreační chovatelka znám víc než Vy, to mě zaráží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.138
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tady píšete ale žvásty.........:), musím se Vám většině smát !!! Nebudu to vypisovat do detailů, kupte si knihu o historii bojových psů a zjistěte si to sami, není to problém. AST je předek pita, plemeno AST se po zákazu psích zápasů rozdělilo na dvě části, jedni psi zůstali v Evropě a zapsali se pod FCI ( dnes proto jsou jeden pes jako druhý, kde se klade důraz pouze na vzhled a né povahu, zaměřeno pouze na svaly a hlavu, já jím říkám kruhoví blbouni, mají měkčí povahu a méně agresivní ke psům pokud vůbec, jsou spíše už na parádu ) a druzí se dostali do USA tam se zaměřovali stále na zápasy a sport a to pro co byli vyšlechtěni, proto je FCI odmítla a jsou pod ADBA, BRBA. Proto tito psi jsou co pes to úplně jiný pes, pita můžete potkat od 18kg do 40kg různé výšky, šířky a stavby těla od úplně hubené hlavy až po širokou hlavu, někteří méně či více osvaleni. Pitbull si nehraje na vzhled ale na geim, můžete mít svalovce a nemá žádnou výdrž a můžete mít vyžli s 18kg a udělá rekord na pitbull show. Proto může pit vypadat jako staff a naopak, a kdo tady mele takové krávoviny to nechápu. Jste úplně mimo, pokud tady někdo říká že pozná staffa od pita a naopak je totální BLBEC!!!!!
Jen u staffa je větší pravděpodobnost čtvercového úhledného a trochu silnějšího formátu, díky několika desitkách let chození v kruhu, ale pravidlem to není vždy. Také Vám rozeznám cizího psa pita či staffa, jednoduchý test a každej zkušenej ho zná, zavěsíte psa na peška, pokud spadne jako švestka je to staff, pokud vydrží déle až moc déle, je to pit, jak složité že? Staff při zákusu na psa či peška překusuje a snadno mu z tlamy vše seberete, proto tolik neublíží, u pita moc šancí není, zákus je pouze jeden a na pořád, vůbec nepřekusuje a nepoučtí, tak poznáte velmi kvalitního pita, také to nezvládají všichni piti! Proto 90% staffů je spíše k smíchu a jako dekorace na sport vůbec. VÍCE ČTĚTE A CHODTE NA PITBULL SHOW a neptejte se stejně blbých lidí když hledám informaci, musím za znalcem. Ani já nejsem tak zažraná do problematiky ale stále jako rekreační chovatelka znám víc než Vy, to mě zaráží.
pane znalče, a k čemu je dobrý ten pravý pitbull (kromě zvyšování mizernýho sebevědomí majitele) ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.71
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Problém diskutovaných plemen tkví hlavně v tom, že přitahují takovéto "rekreační chovatelky"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.104
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pane znalče, a k čemu je dobrý ten pravý pitbull (kromě zvyšování mizernýho sebevědomí majitele) ?
Zkuste hádat :-( Většina chovatelů své psy testuje a pes plný jizev je hnus Jim to asi přijde krásný a vychlubačný, protože má přece GT nebo nějaké to W.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Problém diskutovaných plemen tkví hlavně v tom, že přitahují takovéto "rekreační chovatelky"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.158
Mám doma páreček pitu. Kluk se ke mě dostal ve 4 letech, jako opuštěný pes a holka(s registrací) ve 3,5 letech po zemřelé chovatelce, která jí zrovna nedávala moc najíst. Hlavně u ní to byla velice tvrdá práce, na to aby se adaptovala a naučila základním návykum. A stálo to za to. Teď po dvou a pul letech mohu s klidem říct, že neexistuje pro člověka věrnější psí rasa. Možná je muj pohled subjektivní, ale mohu srovnávat. Zdravím všechny rozumné chovatele a milovníky těchto krásných psu.
Měla bych jeden dotaz týkající se linie red nose. Měli jsme 9 štěňátek a jedna fenečka měla červenohnědý čumák. Je to běžné. Nebo ta moje puska byla nějak vyjímečná.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.203
Mohl by tu někdo kdo má zkušenost s obojím porovnat povahu pita a amstafa? Zajímalo by mne to... Já sám mám stafbula
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám doma páreček pitu. Kluk se ke mě dostal ve 4 letech, jako opuštěný pes a holka(s registrací) ve 3,5 letech po zemřelé chovatelce, která jí zrovna nedávala moc najíst. Hlavně u ní to byla velice tvrdá práce, na to aby se adaptovala a naučila základním návykum. A stálo to za to. Teď po dvou a pul letech mohu s klidem říct, že neexistuje pro člověka věrnější psí rasa. Možná je muj pohled subjektivní, ale mohu srovnávat. Zdravím všechny rozumné chovatele a milovníky těchto krásných psu.
Měla bych jeden dotaz týkající se linie red nose. Měli jsme 9 štěňátek a jedna fenečka měla červenohnědý čumák. Je to běžné. Nebo ta moje puska byla nějak vyjímečná.
Nebyla výjimečná, je to zcela běžné
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.141
Proč není linie ofrn k dostání v ČR? Chová tuto linii někdo v Evropě? Díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nebyla výjimečná, je to zcela běžné
Ale to je zcela běžné třeba i u spousta moloss plemen.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě bych dodala, že ještě na počátku 19. století mezi nimi žádný rozdíl nebyl, bylo to jedno plemeno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jak jste na tohle přišel, že jsou to úplně jiní psi, když mají pitbull a staford v minulém století stejné předky, neb to bylo jedno a to samé plemeno, než se rozdělilo...??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To plácáte trochu bludy obludy ne?? Jezdíme s naším pitem po pitbullshow už sedmým rokem a věřte, že ne vždy vyhraje v závěsu nebo při přetahování jen pit, myslím, že stafům trošku křivdíte!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak moment, moment...ast je předek apbt? směji se
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak moment, moment...ast je předek apbt? směji se
Taky mě to pobavilo. Kdyby napsala, že mají společného předka, tak prosím. Ale tohle je hovadina :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.241
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Placate kraviny :D k smíchu jste vy a ne stafordi..a pitbul se 40 kg ? :D haha to neni ale pitbull ale "moderní pitbull" nebo mozna american bully ale rozhodne ne cisty pravy pitak
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.222
Ten elaborát je celkově snůška bludů rektrační chovatelky. Pro toho, koho zajímá historie, rozdíly atd. je nejlepší to nastudovat trochu podrobněji, než na diskusi na ifauně.
A jen mimochodem, měl jsem stafordku (SBT, čili Staffordshire Bullterrier, čili ten nejmenší, z GB) a vydržela viset na peškovi na můj vkus až moc dlouho a bez překusování. Tento test bych tedy označil jako mírně řečeno k ničemu.
Proč by neměli v čr bylt k dostalní?Máme pita red nose a dokonce z útulku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

MartinaRintintin
napsal(a):
Je to APTB, žádnej vořech, se koukněte radši na fotku než budete mlet o nějakým vořechoj!
Pokud nemá registraci, tak to vořech je.
MartinaRintintin
napsal(a):
A hlavně to máme i potvrzeno genetickými testy z chovné stanice pitbullů BOHEMIA GENETIC.
To by mě zajímalo kdo necha vořechovi udělat geneticke testy a hlavně s čím je tedy porovnají... ono pokud udělají test tk pro potvrzení paternity je musí mít s čím porovnat
A u pitu si myslím má největší cenu právě ta registrace.

MartinaRintintin
napsal(a):
A hlavně to máme i potvrzeno genetickými testy z chovné stanice pitbullů BOHEMIA GENETIC.
Genetické testy neprovádí ChS, nýbrž příslušná laboratoř.
Tazatelka

XXX.XXX.192.76
Dobrý den, obracím se na vás také s dotazem, snad trochu k tématu..
BLUE NOSE amstaff, existuje s PP nebo je to pouze genetická mutace u pitbullů?
Jsem laik, omluvte mou neznalost, jen jsem se s tímto termínem setkala náhodou a bylo mi řečeno, že modrý AST je něco jiného než blue nose, že blue nose není AST, ale vždy pitt.
Takže prosím, existuje AST modrý s PP a pak i blue nose s PP, ale to už je pouze pitt?
Není možné aby byl blue nose AST s PP? Pokud je to možné, jaký je tedy prosím rozdíl mezi modrým AST a blue nose AST ?
Snad se vyjadřuji srozumitelně :) Kdyžtak diskuze.
Předem díky za reakci.

Tazatelka
napsal(a):
Dobrý den, obracím se na vás také s dotazem, snad trochu k tématu..
BLUE NOSE amstaff, existuje s PP nebo je to pouze genetická mutace u pitbullů?
Jsem laik, omluvte mou neznalost, jen jsem se s tímto termínem setkala náhodou a bylo mi řečeno, že modrý AST je něco jiného než blue nose, že blue nose není AST, ale vždy pitt.
Takže prosím, existuje AST modrý s PP a pak i blue nose s PP, ale to už je pouze pitt?
Není možné aby byl blue nose AST s PP? Pokud je to možné, jaký je tedy prosím rozdíl mezi modrým AST a blue nose AST ?
Snad se vyjadřuji srozumitelně :) Kdyžtak diskuze.
Předem díky za reakci.
Jsem mírně zmatena :)
Blue nose se říká modrým psům, i se mě na to ptají kolemjdoucí, jestli je můj pes blue nose. Nevím, kde to sebrali.
Teoreticky může být každý pes blue - není to barva, ani název nějaké linie, je to pouze vybledlá černá. Odborně - zředěná. Byly obavy, že s sebou nese zdravotní trable jako bílá. Je ale rozdíl mezi barvou a chybějícím pigmentem, není bílá jako bílá, modrá jako modrá, musíme vědět, kdo to způsobil.
Tady tohle je ředění - říká se tomu dilution, proto pojmenování těch, co to způsobují - - lokusu písmenem D a alely d1.
Jsou i plemena, kde za to může někdo jiný, více o tom zde
https://www.genomia.cz/cz/test/locus-d-dog/
Z černé se tím stane modrá, z červené taková vybledlá. Poznáte to právě na nose proti světlu. Nejlépe, když postavíte psa s černým nosem a druhého s modrým nosem vedle sebe, jinak to zas tolik vidět není. Není jen černá a červená, někdy je to dobře skryto, ale něco bude prosvítat. Teoreticky.
Tohle pojmenování psů je prostě jen moderní. Móda používání cizích názvů, i když to majitelé těch psů nemají ani laboratorně ověřeno, hlavně že se to dobře prodává.
Někde se tu zmínilo zbarvení játrové - tak tohle s tím nemá nic společného, jedná se o práci jiné alely.
Modrý může být pit, staff, není to linie, není to soukromé zbarvení, je to vlastně "nedostatečná" z barev.
Psi jsou to stejní, jen změna jména u AKC, později FCI.
Jinak k těm liniím.. existuje Red boy pitbulls a Red boys amstaff, to ale není celý název. Jedni z nějúspěšnějších byli cross Red boy psů a např. Colby´s Margie.
A byli a jsou opravdu červení :-)

impact
napsal(a):
"""Jinak k těm liniím.. existuje Red boy pitbulls a Red boys amstaff, to ale není celý název. Jedni z nějúspěšnějších byli cross Red boy psů a např. Colby´s Margie.
A byli a jsou opravdu červení """
To je naprostá hrůza.
Ale je to červené, ne? :-)
Mám to spravit, nebo je to jedno? :-) Že prý se Old reds neprodávají lidem, jako jsem já :-) No kdo ví, jestli vůbec ještě nějací jsou. Někde v pedigrees figurují, ale..
Hlavně ale je to linie, o které se ví, že jsou nějaké chovy s krví old family red, ale už ve 40.letech minulého století se hledaly - a našly ne čisté. Snad něco do deseti jedinců zůstalo opravdu. Z toho se pokračovalo.
Každopádně by mě zajímalo, na co je tehdy tady někdo hledal, protože jak legenda praví, už i ti malincí by se pozabíjeli.
O co jde - red nose neznamená, že je to pes z Old family reds, ale někde v předcích někdo z nich určitě byl, zatímco blue nose je jen označení barvy hrozně moderních psů dneška.
edit.: sledovačku můžeme začít tady https://pedigree.gamedogs.cz/offspring.php?id=65935
tito se tváří, že 100% https://www.southerninfernokennels.com/males
jeden z nich dělá reklamu na vesty tady
https://www.youtube.com/watch?v=GwqMX_F2SPQ
neodpustím si tohle - loví prasata a jizvy nic moc..
C00ocooo

XXX.XXX.105.5
Není to spíš obráceně?...
Tazatelka

XXX.XXX.192.76
Dobrý den,
díky za reakci. Bohužel nejsem o nic moudřejší :D mám AST bez PP, je modré barvy, je to povahou i vzhledem AST, známý mne ale zesměšňuje, že ani nevím, že mám doma APTB, protože (podle něj blue nose AST neexistuje a je to bráno jako chyba pigmentu či tak nějak -_-). Znám AST s PP, které jsou modré barvy, znám spoustu chovných stanic s modrými AST. Ukázala jsem mu tyto chovné stanice a bylo mi řečeno, že to je ale modrý AST a ne blue nose, blue nose mám prostě prý já a to je vždy jen APTB. Přikládám foto pro srovnání. Foto na trávníku je moje čuba, to je dle něj blue nose APTB. Druhá foto je prý modrý ast. Jediné o co mi jde je, že mě nebude nikdo přesvědčovat, že mám doma APTB a nevím o tom, protože je to blue nose. Přitom tento výraz jsem od něj slyšela prvně. Poradíte prosím, vysvětlíte? Jsem z toho jelen. :(
Z jaké chovatelské stanice toho psa máte?
Pokud chovají AST, máte AST. Možná nestandarda (to nevím, tito psi jsou mimo můj okruh), ale pořád AST.
Pokud chovají APTB, máte APTB.
Pokud z žádné a nemáte k němu papíry, tak máte psa bez papírů, tj. voříška.
A aby se tu na mě nestrhl hon, jedním dechem říkám, že psa bez papírů jsem měla a měla jsem ho ráda, bezpapíráci mi nevadí a nepovažuji je za méněcenné.
Když se na toho psa koukám, tak mi přijde, že Vaše fenka je zesvětlená hnědá (lila nebo jak se to jmenuje), kdežto ten pes vpravo je modrý (zesvětlený černý).
Tazatelka
napsal(a):
Dobrý den,
díky za reakci. Bohužel nejsem o nic moudřejší :D mám AST bez PP, je modré barvy, je to povahou i vzhledem AST, známý mne ale zesměšňuje, že ani nevím, že mám doma APTB, protože (podle něj blue nose AST neexistuje a je to bráno jako chyba pigmentu či tak nějak -_-). Znám AST s PP, které jsou modré barvy, znám spoustu chovných stanic s modrými AST. Ukázala jsem mu tyto chovné stanice a bylo mi řečeno, že to je ale modrý AST a ne blue nose, blue nose mám prostě prý já a to je vždy jen APTB. Přikládám foto pro srovnání. Foto na trávníku je moje čuba, to je dle něj blue nose APTB. Druhá foto je prý modrý ast. Jediné o co mi jde je, že mě nebude nikdo přesvědčovat, že mám doma APTB a nevím o tom, protože je to blue nose. Přitom tento výraz jsem od něj slyšela prvně. Poradíte prosím, vysvětlíte? Jsem z toho jelen. :(
Máte psa bez PP, tudíž nemáte zaručený jeho původ a může v něm být cokoli. Může tam být klidně i AST, i APBT. Pes je hezkej, ale nemá smysl se dohadovat o tom, jestli je to AST nebo APBT, nebo co všechno v něm vlastně je, protože to nemůže vědět nikdo.
Mám xAST (klidně mohl být prodán jako AST bez PP, čistokrevný ), znám oba jeho rodiče - otec AST s PP, matka kříženka z útulku. No a můj pes vypadá vzhledem jako APBT . Možná právě proto, že u nich ten vzhled není tak ustálený, ale znám ze závodů dva psy APBT (s rodokmenem), kteří jako by z oka vypadli mému psovi . Přesto mám doma prostě křížence
Tazatelka

XXX.XXX.192.76
Díky všem, jde mi o ten slovní výraz ,,blue nose". Ano, moje fenka je světlejší a je to oříšek, o to nejde, dýchala bych za ní. Já svého psa znám 3 roky a znám povahové rysy ATS a APBT, ona v sobě z povahy APTB nic nemá. Na cvičáku nám pán co má s tímto pelemem zkušenosti od doby co jsou v ČR hned řekl, že by ji hned vzal do kola a že by mu přinesla pohár, jestli má papíry? Dle něj je to jasné AST i co se týče chování k jiným psům na cvičáku. Pochopte, já se ale nechci přít o to, co mám za rasu, nemá průkaz původu, tak je to prostě ořech, ale můžeme přeci říci, že je to z největší části ta nebo ta rasa, nebo ne? Já žiju 3 roky v tom, že mám voříška xAST pak ale potkám známého a ten mi hned řekne s přesvědčením na stopro, že mám blue nose APTB už na první pohled a vysmívá se mi, že nevím, co mám za psa.. Kde na to přišel? Je tedy rasa APTB blue nose a pak i AST modrý? Mě přijde, že psi na fotce mají oba modrou houbu, tak jak se pozná rozdíl jen podle vzhledu? Já jsem zkrátka přesvědčená, že mi tvrdí hlouposti. Díky moc za klidnou diskuzi. Hezký den
Tazatelka
napsal(a):
Díky všem, jde mi o ten slovní výraz ,,blue nose". Ano, moje fenka je světlejší a je to oříšek, o to nejde, dýchala bych za ní. Já svého psa znám 3 roky a znám povahové rysy ATS a APBT, ona v sobě z povahy APTB nic nemá. Na cvičáku nám pán co má s tímto pelemem zkušenosti od doby co jsou v ČR hned řekl, že by ji hned vzal do kola a že by mu přinesla pohár, jestli má papíry? Dle něj je to jasné AST i co se týče chování k jiným psům na cvičáku. Pochopte, já se ale nechci přít o to, co mám za rasu, nemá průkaz původu, tak je to prostě ořech, ale můžeme přeci říci, že je to z největší části ta nebo ta rasa, nebo ne? Já žiju 3 roky v tom, že mám voříška xAST pak ale potkám známého a ten mi hned řekne s přesvědčením na stopro, že mám blue nose APTB už na první pohled a vysmívá se mi, že nevím, co mám za psa.. Kde na to přišel? Je tedy rasa APTB blue nose a pak i AST modrý? Mě přijde, že psi na fotce mají oba modrou houbu, tak jak se pozná rozdíl jen podle vzhledu? Já jsem zkrátka přesvědčená, že mi tvrdí hlouposti. Díky moc za klidnou diskuzi. Hezký den
No, ale Vy skutečně nevíte, co máte za psa - může to být kříženec APBT x AST, může to byt APBT, a může tam mít klidně i jezevčíka.
A oficiální standard AST praví tohle:
Nosní houba: ZCELA ČERNÁ
Tazatelka

XXX.XXX.192.76
Díky za reakci. Já doufám, že chápete, že bez průkazu původu neříkám, že mám doma AST, ale křížence ATS. Takže ani nikdo jiný nemůže vědět, že mám doma na 100% blue nose ABPT. Prostě mi to přijde absurdní. Další věc, všechny chovné stanice, které mají modré psy mají modrou i houbu, jak je to možné, když mají PP? Viz. foto výše a mohu jich najít xxx.... Opakuji, vím, že mám doma ořecha, a vím, že v sobě muže mít i jezevčíka, ale asi už na první pohled je zřejmé, že to jezevčík nebude, proto nechápu, jak mi může nějaký mudrc sdělit, že mám doma 100% APTB blue nose a ještě jsem blbá, protože to nevím. :(

Tazatelka
napsal(a):
Dvě věci - geneticky modrý PES (to jsou na foto oba, jak Varaxi správně říká: jeden je ředěný hnědý, druhý ředěný černý)
a modrý NOS.
Ta ředěná barva je opravdu jako "vada", je to nedostatek pigmentu, ale opravdová vada je nedostatek pigmentu ohledně víček, celobílý pes, atp., z modré si nic nedělám.
To, že má pes červený nebo modrý nos, neznamená, že patří do nějaké linie (papírově, chovatelsky, o čem se zde diskutovalo),
jen se jim tak říká. Kdyby ten pes měl papíry, určitě víte, že se tam píše zbarvení psa. No a překvapení nakonec - žádný pes nemá napsané "blue nose".
Protože je to jen fan označení mezi lidmi, ve skutečnosti to nikoho nezajímá.
Jestli může být AST i APBT, ... blue nose, blue, lila, red nose, ........ ano, může,
protože je to jeden pes.
Abyste si to ověřila zcela sama a nespoléhala se na názory "odborníků" kolem,
otevřete si nějaký online pedigree a sledujte, co se tam píše, i obrázky u některých najdete....
Tazatelka
napsal(a):
Díky za reakci. Já doufám, že chápete, že bez průkazu původu neříkám, že mám doma AST, ale křížence ATS. Takže ani nikdo jiný nemůže vědět, že mám doma na 100% blue nose ABPT. Prostě mi to přijde absurdní. Další věc, všechny chovné stanice, které mají modré psy mají modrou i houbu, jak je to možné, když mají PP? Viz. foto výše a mohu jich najít xxx.... Opakuji, vím, že mám doma ořecha, a vím, že v sobě muže mít i jezevčíka, ale asi už na první pohled je zřejmé, že to jezevčík nebude, proto nechápu, jak mi může nějaký mudrc sdělit, že mám doma 100% APTB blue nose a ještě jsem blbá, protože to nevím. :(
Mně přijde absurdní tahle debata - sama nevíte, co máte, ale víte jistě, že ten známý 100% nemá pravdu...
... ale on tu pravdu klidně i mít může!
https://www.dogslife.cz/psi-plemena/3-terieri/americky-staffordsirsky-terier_i8/
Hypoteticky, kdyby Vaše fenka byla čistokrevná stafbulka, byla by nestandardní.
Pitbul blue nose je normální pitbul, není to žádná samostatná rasa. Je to prostě pitbul s modrým nosem.
Na známého se vykašlete. Máte psa, máte ho ráda, Vy neprokážete, co máte, on neprokéže, co máte. Je to diskuze o názoru, nikoli o zjištění pravdy, protože pravda je, že je to pes bez prokazatelného původu, tudíž pravdu můžete mít Vy, on, sousedovic babička...
Prostě nejde říci, jestli to je „víc“ staford nebo pitbul.
Tazatelka

XXX.XXX.192.76
Inspektore Pišivore, světe div se, ale právě proto já se ptám tady v diskuzi, aby mi to někdo vysvětlil. Kde jsem psala, že vím, že nemá pravdu? Psala jsem ,že jsem předsvědčená, bla bla, protože nemám jiné informace, a proto jsem se tu ptala. Třeba je tu někdo, kdo se v AST a APTB vyzná lépe nebo mi právě řekne, ano Váš známý má pravdu. Takže jste mi nevysvětlil/a nic protože to nevíte a proto je debata o ničem. čecháčská klasika :D
Díky Varaxi a Megi-the-dog, to jsem přesně chtěla vědět. :) Pohodový den přeji.
Tazatelka
napsal(a):
Inspektore Pišivore, světe div se, ale právě proto já se ptám tady v diskuzi, aby mi to někdo vysvětlil. Kde jsem psala, že vím, že nemá pravdu? Psala jsem ,že jsem předsvědčená, bla bla, protože nemám jiné informace, a proto jsem se tu ptala. Třeba je tu někdo, kdo se v AST a APTB vyzná lépe nebo mi právě řekne, ano Váš známý má pravdu. Takže jste mi nevysvětlil/a nic protože to nevíte a proto je debata o ničem. čecháčská klasika :D
Díky Varaxi a Megi-the-dog, to jsem přesně chtěla vědět. :) Pohodový den přeji.
Ale tady nejde nic vysvětlit - standardní AST to prostě není (takže tvrzení někoho ze cvičáku, ze by s ním vyhrál výstavu je z cesty), a může to být kromě standardniho AST cokoliv.
Na tom proste Vy, já, ani nikdo jiný NIC nevymýšlí, ať se Vám to líbí, nebo ne...
Tazatelka

XXX.XXX.192.76
Moje chyba radit se na webu amatéru. ;)

Tazatelka
napsal(a):
Moje chyba radit se na webu amatéru. ;)
...pravil odborník.....

Já třeba vůbec nechápu, o co tazatelce jde. Má voříška a záleží jí na tom, jestli pes vypadá jako jiný plemeno, než si myslí její známej, aby se s ním mohla hádat?

Já třeba nechápu, proč se po roce ptala znovu. Jak moc na tohle musí být
člověk blbý?
Varaxi, jaká je šance, že pes bude celý vybledlý, ale nos bude mít černý?

Varaxi
napsal(a):
Limitně se blíží nule. Ale exponenciálně stoupá s přístupem k lihovce. :)
Jé, tak jsem jednou také něco trefila :-)
Krycí psi jsou asi uchovněni, takže standardní, výstavy "výborný", tudíž modrá je dobrá.
http://old.kchmpp.cz/plemena/americky_stafordsirsky_terier.html