Pp anulováno - co to je?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

12.3.2012 16:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.167

mám dotaz narazila jsem na inzerát a je tam pp fenky bude anulováno, to jako že ho vyhodí? http://zvirata.bazos.cz/inzerat/14824624/MINI-Jorksirsky-yorksirsky-yorkshire-terier.php

Neregistrovaný uživatel

12.3.2012 16:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.21

Spíš fenka pp vůbec nemá ;)

Neregistrovaný uživatel

12.3.2012 16:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

Zadavatelka inzerátu nechová pod FCI, ale pod nějakou jinou organizací (pravděpodobně UCI), tam je to nejspíš s PP trochu jinak, než jak to známe z normálního FCI chovu...
http://www.vonperstadt.com/uvod/

Neregistrovaný uživatel

12.3.2012 16:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.167

tak ale když pes jednou pp má, tak snad ho prodám i s tím ne?

Neregistrovaný uživatel

12.3.2012 16:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.3

Teď jsme dělali oblastní výstavu. Přišla přihláška Yorkshire Terriera s papíry od UCI. Paní jsem telefonovala, že jí fenu na výstavu nevezmeme, že nemá FCI papíry. Paní se nejprve čertila, že její fena není o nic horší než ty s PP od FCI a pak se mi rozplakala do telefonu, že nalítli, že koupili na inzerát štěně s PP a těšili se na výstavy a že je nikde nechtějí. A že to zkusila alespoň na oblastku. Bylo mi jí strašně líto. Lidi, kteří si kupují prvního psa se v těch papírech neorientujou a pak naletí podvodníkům. A "chovatelé" pod UCI se nepochlubí, že jejich papíry jsou leda tak na .....

Neregistrovaný uživatel

12.3.2012 17:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.75

jen se tak trošku mimo téma zeptám,kdysi jsem zahlídla v nějakém psím časopise dobrovolnickou pomoc chovatelky kavalírů, s výběrem štěněte s pp aby nebyl pak nový majitel nemile překvapen. funguje něco takového ještě?

Neregistrovaný uživatel

12.3.2012 17:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.187

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Teď jsme dělali oblastní výstavu. Přišla přihláška Yorkshire Terriera s papíry od UCI. Paní jsem telefonovala, že jí fenu na výstavu nevezmeme, že nemá FCI papíry. Paní se nejprve čertila, že její fena není o nic horší než ty s PP od FCI a pak se mi rozplakala do telefonu, že nalítli, že koupili na inzerát štěně s PP a těšili se na výstavy a že je nikde nechtějí. A že to zkusila alespoň na oblastku. Bylo mi jí strašně líto. Lidi, kteří si kupují prvního psa se v těch papírech neorientujou a pak naletí podvodníkům. A "chovatelé" pod UCI se nepochlubí, že jejich papíry jsou leda tak na .....

Tak tohle je krásné shrnutí s tím,jak je to s papíra od UCI a podobných organizací,kam se VĚTŠINOU uchylují ti,co je FCI vyhodila,nebo dělají takový čuňárny,že tam ani nikdy nebyly.A lidičky pak chodí a koukají...Máme takhle v ordinaci 2 biewry s papíra od UCI -JEN za 25000! No ale to už je chyba i těch lidí,že se neorientovali dřív.Je ale fakt,že tihle množitelé umí lidem krásně vymít mozky :-(

Neregistrovaný uživatel

12.3.2012 18:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.10

Ale ono kdyby si kupovali pračku nebo mobil tak by si zjistili více informací, letáky, reference, zajeli se podívat a pak koupili po rodinné poradě. Když si někdo nezjistí základy o papírovém psovi tak smůla, poučil se na příště a pokud se lidé stále budou nechávat oblbovat, přestože na netu dnes po zadání pár slov jim vyjede naservírované vše...tak pak komu není rady tomu není pomoci, bohužel.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2012 18:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.85

tak ale když pes jednou pp má, tak snad ho prodám i s tím ne?

pokud má pes PP od FCI a i kdyby nebyl vhodný do chovu dostane PP a ty se předávají pri prodeji psa novému majiteli a nijak anulovat nejdou.
Pokud chová někdo pod jinou organizací (třeba ta UCI) je to jako by si na každého voříška vytiskl "chovatel" PP sám a jestli ho vystaví nebo vyhodí je vlastně úplně jedno. Pořád bude pes voříšek s nějakým podomácku dělaným rodokmenem který ve finále stejně můžete vyhodit páč je vám k ničemu.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2012 19:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.187

pokud má pes PP od FCI a i kdyby nebyl vhodný do chovu dostane PP a ty se předávají pri prodeji psa novému majiteli a nijak anulovat nejdou.
Pokud chová někdo pod jinou organizací (třeba ta UCI) je to jako by si na každého voříška vytiskl "chovatel" PP sám a jestli ho vystaví nebo vyhodí je vlastně úplně jedno. Pořád bude pes voříšek s nějakým podomácku dělaným rodokmenem který ve finále stejně můžete vyhodit páč je vám k ničemu.

:-)

Neregistrovaný uživatel

12.3.2012 19:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Ale ono kdyby si kupovali pračku nebo mobil tak by si zjistili více informací, letáky, reference, zajeli se podívat a pak koupili po rodinné poradě. Když si někdo nezjistí základy o papírovém psovi tak smůla, poučil se na příště a pokud se lidé stále budou nechávat oblbovat, přestože na netu dnes po zadání pár slov jim vyjede naservírované vše...tak pak komu není rady tomu není pomoci, bohužel.

když on je problém v tom, že všude je když už proč s PP a ne bez PP. Ale jaksi se tam zapomíná psát, že PP od FCI. Že s tím od UCI si tady moc neškrtnete..krom výstav klubu, což je jen pár krát do roka. My jsme měli první fenu s PP FCI, takže když jsem někde viděla UCI bylo mi jasné, o co go. Ale někoho nezkušeného tohle netrkne. Řekne si, pes s PP hurá a neřeší. :-|

Neregistrovaný uživatel

12.3.2012 19:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4

když on je problém v tom, že všude je když už proč s PP a ne bez PP. Ale jaksi se tam zapomíná psát, že PP od FCI. Že s tím od UCI si tady moc neškrtnete..krom výstav klubu, což je jen pár krát do roka. My jsme měli první fenu s PP FCI, takže když jsem někde viděla UCI bylo mi jasné, o co go. Ale někoho nezkušeného tohle netrkne. Řekne si, pes s PP hurá a neřeší. :-|

A ono s PP UCI bývají štěňata o něco levnější než s PP FCI, aby je vůbec jako s PP udali - a nezkušený a neznalý zájemce, který se najde vždy, který řeší hlavně a jen cenu, a nic jiného ho moc nezajímá, tak snadno nalítne a koupí si s PP UCI - a pak se diví, že ho na žádnou normální výstavu od FCI ani krajskou ani oblastní ( natož na nějakou vyšší ) nikde nepustí ... smajlík Jak už tady někdo psal - když kupují mobil nebo počítač nebo televizi, tak si zjistí více informavcí než při koupi psa, to se potom nemohou divit - stačilo byx dopředu vznést na pejskařských forech pár dotazů nebo si najít stránky klubů či se spojit s poradcem chovu pro dané plemeno nebo alespoň zagooglit - a hned by věděli. Jo, za neznalost a blbost se holt platí, tak to bylo vždy.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 00:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.33

No tak to se pletete PP FCI lze zneplatnit u jakéhokoliv psa, samozřejmě za jistých podmínek.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 06:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.34

No tak to se pletete PP FCI lze zneplatnit u jakéhokoliv psa, samozřejmě za jistých podmínek.

Tak to by mě ty podmínky teda zajímaly. Protože pokud vím, pes s PP se v určitém věku zbonituje a v případě, že neodpovídá (špatný skus, jiné nemoci, špatné zbarvení, ap) tak se tam napíše nechovný. Ale pořád je čistokrevný s PP. V případě, že papírovou fenku nakryje pes bez PP, štěňata samozřejmě PP vůbec nemají. :-)

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 07:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.138

Tak to by mě ty podmínky teda zajímaly. Protože pokud vím, pes s PP se v určitém věku zbonituje a v případě, že neodpovídá (špatný skus, jiné nemoci, špatné zbarvení, ap) tak se tam napíše nechovný. Ale pořád je čistokrevný s PP. V případě, že papírovou fenku nakryje pes bez PP, štěňata samozřejmě PP vůbec nemají. :-)

třeba když se ukáže, že došlo k podvodu, a neodpovídají třeba rodiče, nebo někdo na něčí PP "postavil" jinýho psa apod., tak seberou PP i dodatečně

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 07:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.254

Tak tohle je krásné shrnutí s tím,jak je to s papíra od UCI a podobných organizací,kam se VĚTŠINOU uchylují ti,co je FCI vyhodila,nebo dělají takový čuňárny,že tam ani nikdy nebyly.A lidičky pak chodí a koukají...Máme takhle v ordinaci 2 biewry s papíra od UCI -JEN za 25000! No ale to už je chyba i těch lidí,že se neorientovali dřív.Je ale fakt,že tihle množitelé umí lidem krásně vymít mozky :-(

jejky nemaj ještě štěnátka za ty love beru njmín 5smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 11:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.91

Nemůžu teď najít, ale... určitě jsem četla, že pokud se majitel psa/feny s PP FCI zúčastní výstavy pořádané třeba pod hlavičkou UCI a výsledek si nechá do PP zapsat, tak že je tím pádem PP FCI znehodnocen, anulován. Později to bylo přepracováno a za určitý poplatek lze takový zápis z PP úředně vymazat, odstranit a PP opět platí. Ale teď fakt narychlo nemůžu dohledat smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 11:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.163

no to je nejlepší fór za poslední roky, co sem sem tam zabrousím smajlík
takže když vypíšu 15 generací zapsaných v knize Velké a mocné francouzské FCI, tak mám čistokrevného psa a pokud mám vypsaných 15 generací předků od jakého si Kennel Clubu, který exituje o pár desítek let déle, tak mám voříška smajlík
no teda, čumím jak puk, jak tady "osvěta" chovatelství s PP od jediné ideologicky povolené strany FCI dělá práci, asi se málo kupují ti značkoví kriplíci, co mají hodně nemocí, žijí 3 roky za velké peníze utracené na veterině a konec

prý podomácku dělaný rodokmen - a prosím vás, když teda ten správný je od FCI - můžete mi vysvětlit, když pošlu PP od FCI, kde je vypsáno x předků, jaký je rozdíl oproti x vypsaným předkům jiných organizací????? mají lepší papír? smajlík

princip je stejný - je dán standard a ti co prošli, jsou zapsáni a produkují zapsané potomky a ti pokud jsou schválení, můžou produkopvat další zapsané jedince. Nic víc a nic míň. Organizace jako organizace.

A je jasné, že každá organizace si sama určí, jestli uzná nebo neuzná potvrzení od jiné - tak jako když vystudujete nějakou univerzitu, tak některé země ji uznají a jiné ne a jste tam za nedouka, to je stejné s papíry pro psy, koně a jiná zvířata, ale povyšovat jednu administrativu nad druhou????

To už mi přijde logičtější ,když pro araby je jediný arabský kůň potomek jedné z klisen proroka Mohameda, které se nenapily u napajedla po útěku z Meky do Mediny a ostatní, i když mají rodokmeny nejslavnějších hřebčínů, tak jsou vořeši, ano korán a FCI jsou si velmi, ale opravdu velmi blízká náboženství smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 11:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60

takže když vypíšu 15 generací zapsaných v knize Velké a mocné francouzské FCI, tak mám čistokrevného psa a pokud mám vypsaných 15 generací předků od jakého si Kennel Clubu, který exituje o pár desítek let déle, tak mám voříška smajlík
no teda, čumím jak puk, jak tady "osvěta" chovatelství s PP od jediné ideologicky povolené strany FCI dělá práci, asi se málo kupují ti značkoví kriplíci, co mají hodně nemocí, žijí 3 roky za velké peníze utracené na veterině a konec

prý podomácku dělaný rodokmen - a prosím vás, když teda ten správný je od FCI - můžete mi vysvětlit, když pošlu PP od FCI, kde je vypsáno x předků, jaký je rozdíl oproti x vypsaným předkům jiných organizací????? mají lepší papír? smajlík

princip je stejný - je dán standard a ti co prošli, jsou zapsáni a produkují zapsané potomky a ti pokud jsou schválení, můžou produkopvat další zapsané jedince. Nic víc a nic míň. Organizace jako organizace.

A je jasné, že každá organizace si sama určí, jestli uzná nebo neuzná potvrzení od jiné - tak jako když vystudujete nějakou univerzitu, tak některé země ji uznají a jiné ne a jste tam za nedouka, to je stejné s papíry pro psy, koně a jiná zvířata, ale povyšovat jednu administrativu nad druhou????

To už mi přijde logičtější ,když pro araby je jediný arabský kůň potomek jedné z klisen proroka Mohameda, které se nenapily u napajedla po útěku z Meky do Mediny a ostatní, i když mají rodokmeny nejslavnějších hřebčínů, tak jsou vořeši, ano korán a FCI jsou si velmi, ale opravdu velmi blízká náboženství smajlík

Ono to u těch rodokmenů stejně jako např. u univerzit jde o prestiž a s tím spojenou záruku určité úrovně, stejně jako Oxford nebo Harvard vám uznají všude a na nějakou univerzitu z Horní Dolní se vám ve většině světa vykašlou, tak stejně FCI jako prestižní organizace se nemůže srovnávat s Horní Dolní UCI. :-)

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 11:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.138

problém je v tom, že třeba UCI a podobné organizace vůbec nerespektují standardy země původu plemene, a chová se tam naprosto na všem (RTW s bílou náprsenkou, vady skusu, dysplazky apod), a tak není divu že se zvířaty z těchto organizací nechce mít nikdo seriozní nic společnýho.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 11:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.187

Ono to u těch rodokmenů stejně jako např. u univerzit jde o prestiž a s tím spojenou záruku určité úrovně, stejně jako Oxford nebo Harvard vám uznají všude a na nějakou univerzitu z Horní Dolní se vám ve většině světa vykašlou, tak stejně FCI jako prestižní organizace se nemůže srovnávat s Horní Dolní UCI. :-)

Nebo s Plzní!:-))

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 11:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.163

problém je v tom, že třeba UCI a podobné organizace vůbec nerespektují standardy země původu plemene, a chová se tam naprosto na všem (RTW s bílou náprsenkou, vady skusu, dysplazky apod), a tak není divu že se zvířaty z těchto organizací nechce mít nikdo seriozní nic společnýho.

nechme UCI, ať žije nebo zhyne, u nás v republice je to malý hráč, za hranicemi je to jinak ,ale neřešme to

vezmeme KC a FCI: obojí věhlasné a široká základna, uznávají si navzájem PP

no ale standardy se liší, takže FCI mi uzná PP od KC, jenže na výstavě mi napíše nestandardní - vyloučen z chovu!
no a stejně naopak, takže prosím vás, řekněte mi, jak pak vypadá "značkový" jedinec plemene???

podle FCI nebo podle KC je ten jediný správný čistokrevný představitel plemene? to je seriózní jednání???

takže kdy mám vořecha a kdy čistokrevné plemeno?

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 12:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.138

nechme UCI, ať žije nebo zhyne, u nás v republice je to malý hráč, za hranicemi je to jinak ,ale neřešme to

no ale standardy se liší, takže FCI mi uzná PP od KC, jenže na výstavě mi napíše nestandardní - vyloučen z chovu!
no a stejně naopak, takže prosím vás, řekněte mi, jak pak vypadá "značkový" jedinec plemene???

podle FCI nebo podle KC je ten jediný správný čistokrevný představitel plemene? to je seriózní jednání???

jediný seriozní standard je standard, který vydala ZEMĚ PŮVODU PLEMENE - co je na tom k nepochopení?

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 12:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.163

jediný seriozní standard je standard, který vydala ZEMĚ PŮVODU PLEMENE - co je na tom k nepochopení?

pošlete mi prosím odkaz, kde se to píše na stránkách KC - to je nejstarší a nejprestižnější organizace chovatelů čistokrevných psů na světě.

Děkuji

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 12:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

U kterého plemene se prosím vás liší standard KC od standardu FCI natolik, že jedinec plně odpovídající jednomu ze standardů by byl podle druhého vyloučený z chovu??

Jinak čistokrevné plemeno máte vždycky. Ať jedinec odpovídá standardu, nebo ne. Samozřejmě ale v případě vážných odchylek od standardu nebude chovný - přesto se může například zúčastňovat akcí vyhrazených pouze pro čistokrevné psy (například lovecké zkoušky).

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 12:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60

U kterého plemene se prosím vás liší standard KC od standardu FCI natolik, že jedinec plně odpovídající jednomu ze standardů by byl podle druhého vyloučený z chovu??

Jinak čistokrevné plemeno máte vždycky. Ať jedinec odpovídá standardu, nebo ne. Samozřejmě ale v případě vážných odchylek od standardu nebude chovný - přesto se může například zúčastňovat akcí vyhrazených pouze pro čistokrevné psy (například lovecké zkoušky).

Například německý špic, ale tam to KC x FCI je tak komplikovaný, že to radši ani nechtějte slyšet.:-)

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 13:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.241

Třeba takový italský chrtík - barva. Ale ta se liší nejen dle standardů uznávaných KC x FCI. I v rámci FCI je v tom "bordel nad bordel." Dle standardu země původu jsou bílé znaky povolené jen v omezené míře. V severských zemích se i pod FCI běžně chovají zvířata opravdu hodně znakatá. Stejně tak pod KC. Navíc se standard nijak moc nedodržuje ani co se výšky týká. Dle standardu je "výška do...", realita je opravdu velice velice jiná. K čemu potom standardy plemene jsou? Na nedodržování standardu není potřeba nějaká UCI, FCI si to klidně zvládne sama. smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 14:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.163

Třeba takový italský chrtík - barva. Ale ta se liší nejen dle standardů uznávaných KC x FCI. I v rámci FCI je v tom "bordel nad bordel." Dle standardu země původu jsou bílé znaky povolené jen v omezené míře. V severských zemích se i pod FCI běžně chovají zvířata opravdu hodně znakatá. Stejně tak pod KC. Navíc se standard nijak moc nedodržuje ani co se výšky týká. Dle standardu je "výška do...", realita je opravdu velice velice jiná. K čemu potom standardy plemene jsou? Na nedodržování standardu není potřeba nějaká UCI, FCI si to klidně zvládne sama. smajlík

jo jo, pamatuju aféru, kdy na světovce v Římě nebo kde (už je to pár let) vyhrál světového vítěze modrý chrtík s "kravatou" a to pod FCI, kde je bílá omezená na tlapky a pětikačku na hrudi :-)

dobře jste to připomněl/a

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 17:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.52

Například německý špic, ale tam to KC x FCI je tak komplikovaný, že to radši ani nechtějte slyšet.:-)

To jste mi připomněla - je možné dovést si amerického eskymáckého psa tak, aby měl i v ČR průkaz původu s tím, že je to americký eskymo, nebo mi z něj FCI udělá nestandardního německého špice?

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4

To jste mi připomněla - je možné dovést si amerického eskymáckého psa tak, aby měl i v ČR průkaz původu s tím, že je to americký eskymo, nebo mi z něj FCI udělá nestandardního německého špice?

Tak si ho přihlašte pod UCI, když Vám vadí FCI - ale to se Vám si moc líbit nebude, neboť s jejich PP nepůjdou štěňata tak na odbyt a za podstatně nižší ceny ... smajlík Vy na FCI pořád kydáte hnůj, ale pořád stojíte o jejich PP více než o PP UCI ... smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 18:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.241

Tak si ho přihlašte pod UCI, když Vám vadí FCI - ale to se Vám si moc líbit nebude, neboť s jejich PP nepůjdou štěňata tak na odbyt a za podstatně nižší ceny ... smajlík Vy na FCI pořád kydáte hnůj, ale pořád stojíte o jejich PP více než o PP UCI ... smajlík

Já si myslím, že takto tento příspěvek na který odpovídáte vážně myšlen nebyl. Jde o to, že uznává-li FCI průkazy původu daného klubu (a má to na svých stránkách uvedeno), měl by pes být uznán jako plemeno, které má psané v PP ze země původu a ne z něj dělat nestandarda jiného plemene. Nikdo se tady nedovolává toho, že by chtěl chovat pod UCI. Jde jen o to, že i v FCI - potažmo specielně u nás, v ČMKU, která se pyšní zastřešením FCI- je občas bordel až se na to člověku nechce koukat. To je asi tak vše. Nikdo nemluví o tom, že by UCI byla nějaká světaborná organizace (alespoň tedy v naší malé zemičce, v jiných zemích je tomu zase zcela jinak), jde jen o to, že pod FCI taky není vše zdaleka tak, jak by mělo (dle jejích vlastních vyjádření) být.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 18:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.52

Mohl by mi někdo normálně odpovědět na můj dotaz? Mám hovawarta s PP FCI, odchovanou už doma, žádný problém s tím nemám. K UCI bych nelezla. Ale onehda jsem viděla na Spectru toho eskymáckého psa a líbí se mi mnohem víc než německý špic, tak mě na okamžik napadlo, že bych si takového psa chtěla i přivést, ale jestli by v z něj v českých podmínkách byl jenom špic se špatným úhlením, tak to si nechám zajít chuť... proto jsem si troufla se zeptat, jak by to vlastně bylo.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 18:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4

Mohl by mi někdo normálně odpovědět na můj dotaz? Mám hovawarta s PP FCI, odchovanou už doma, žádný problém s tím nemám. K UCI bych nelezla. Ale onehda jsem viděla na Spectru toho eskymáckého psa a líbí se mi mnohem víc než německý špic, tak mě na okamžik napadlo, že bych si takového psa chtěla i přivést, ale jestli by v z něj v českých podmínkách byl jenom špic se špatným úhlením, tak to si nechám zajít chuť... proto jsem si troufla se zeptat, jak by to vlastně bylo.

Tak se zeptej přímo na ČMKU, tam ti to přesně řeknou, stačí tam zavolat nebo napsat ...

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 19:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Jen tak mimochodem, ta cena je někdy úplně stejná jako za psa s PP od FCI. Např. asi před 3 lety inzerát na KAO - štěně za 15 tisíc s PP UCi a hnedka pár inzerátů pod tím štěně za 15 tisíc s PP FCI.

Ale jinak jo, je v tom kapánek bordýlek....

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 19:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.85

můžete mi prosím najít mezi plemeny FCI třeba tůrského harlekýna http://zvirata.bazos.cz/inzerat/13918212/Prazsky-krasarik-Tursky-Harlekyn.php ? Asi ne že? Takže je to vlastně voříšek s rodokmenem UCI

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 19:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.254

Tursky harlekyn je pokud vim pokus jednoho strejdy z naseho ceskeho kocourkova o vytvoreni dalsi ceske echt rasy. Takze ten, kdo by si chtel takoveho psa poridit jako psa s PP, asi nebude velke kynologicke inteligence a nema smysl resit, ze pes ma PP UCI nebo PP FCI...

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 20:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4

Tursky harlekyn je pokud vim pokus jednoho strejdy z naseho ceskeho kocourkova o vytvoreni dalsi ceske echt rasy. Takze ten, kdo by si chtel takoveho psa poridit jako psa s PP, asi nebude velke kynologicke inteligence a nema smysl resit, ze pes ma PP UCI nebo PP FCI...

:-)smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 20:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.138

turský harlekýn je myslím kříženec russela a krysaříka, a samo se mu to nějak upevnilo příbuzenskou, když se mu to nekontrolovaně prznilo mezi sebou na dvoře ...

Neregistrovaný uživatel

13.3.2012 23:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.3

V Německu byla minimálně jedna fena amerického eskima zapsaná jako velký bílý špic a normálně se na ní odchovávala VB štěnata, v PP třeba zde http://www.spic.cz/genealogie/index.php?pid=13354
takže FCI proti tomu nic nemá, jak by to bylo u nás by rozhodoval klub, takže pokud uvažujete o importu, tak se musíte obrátit nejspíš na příslušného poradce chovu. Myslím, že větší šance je právě u velikosti standard, která spadá do velkých špiců, nová krev by se hodila, u těch menších velikostí už by to asi bylo spornější. Ale je třeba si i uvědomit, že u eskima nejde ani tak o trochu jiné úhlení, ale že nesou modré oči a špatný pigment a pravděpodobně i chybějící zuby, protože na ty obvykle v USA neberou zřetel.

Neregistrovaný uživatel

14.3.2012 12:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.85

ještě mě napadlo jak je to u FCI s "barevnými" Yorky (a co Čivavy)? Co sleduji inzeráty řekla bych, že se nabízí jako super "zboží" barevná raritka s PP od UCI. A to za to chce "chovatelka" snad až 40 tisícsmajlík. Ti by byli také "uznáni" do chovu dle FCI?

Neregistrovaný uživatel

14.3.2012 13:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.187

ještě mě napadlo jak je to u FCI s "barevnými" Yorky (a co Čivavy)? Co sleduji inzeráty řekla bych, že se nabízí jako super "zboží" barevná raritka s PP od UCI. A to za to chce "chovatelka" snad až 40 tisícsmajlík. Ti by byli také "uznáni" do chovu dle FCI?

Jenže ofic barevní jorci a čivavy neexistují(až na biewra),takže máte vořecha za 40l....Sílasmajlík

Neregistrovaný uživatel

14.3.2012 13:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60

PP od UCI FCI neuznává a vořecha bepapíráka vám fakt FCI do chovu neuzná.:-)

Neregistrovaný uživatel

14.3.2012 13:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4

Barevná raritka to možné je - protože tam přikřížili jiné plemeno, tudíž je to potom kříženec a ne york, čivava nebo mops - v nějaké raritní barvě - takže tyto křížence v ,,raritní,, barvě FCI opravdu neuznává. A PP UCI jsou Vám vcelku na nic, s tím Vás u nás nikam jinam než na jejich akce nepustí. Takže pak máte jen předraženého křížence, s jehož PP si můžete leda tak zatopit v kamnech ...

Neregistrovaný uživatel

14.3.2012 14:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.178

turský harlekýn je myslím kříženec russela a krysaříka, a samo se mu to nějak upevnilo příbuzenskou, když se mu to nekontrolovaně prznilo mezi sebou na dvoře ...

Kdyby russel - regulérní "turští ořeši" to byly:-)) (cit. z vlastních stránek chovatele http://www.volny.cz/tharlekyn/vznik_novych_plemen.htm) :
Podnětem k vyšlechtění nového plemene ho vedla potřeba venkovských obyvatel mít u svých domovů malého, nenáročného, odolného psa, dobrého a neohroženého hlídače. V. Martínek si vypracoval projekt šlechtění, ve kterém stanovil vybrat vhodné místní psy a feny, které splňují po stránce povahy a zdraví základ nového plemene. V projektu si vypracoval předběžný standard, podle něhož předpokládal vyšlechtit z místních osvědčených psů a fen s přikřížením pražského krysaříka vícebarevného, malého psa a nazval jej “Turský harlekýn”.

V UCI jsou vůbec nějací Mičurinci - černý šery taký není marný: http://www.ciernysery.eu/Uvod.html:-):
Zvláště doporučuji prohlédnout si fotky v sekci "Chovní psi / Suky". Dokonale naplňují rčení "každý pes, jiná ves" - něco vypadá jako ovčoun, něco jako knírač, něco jako vlkodav... A kdyby náhodou šeryů bylo málo, stačí zajít do útulku, vybrat libovolného většího černého čokla a brnkout na UCI (cit. z http://www.ciernyseryvnudzi.wbs.cz/Krizenci-NOCierny-Sery.html:
"Ak psíka ste našli v útulkoch ktorý sa podobá na túto rasu bez majiteľa a bez evidenčného čísla (a chcete ho nazvať čiernym šery) môžete skontaktovať SFK-UCI. "

V původu se odvolávají na belgického ovčáka a jakéhosi Altdeutschen Hütehunda - už samotný překlad "staroněmecký kloboukový pes" napovídá, že je to jen další odrůda ořecha (dokonce to nemá prakticky žádný standard). Posoudit můžete sami:
http://www.huetefuchs.de/537096981f0b7d705/537096981f0b8b813/index.html
http://www.altdeutschehuetehunde.de/?id=21

Jelikož podle obrázků soudě mohu za "kloboukového psa" prohlásit prakticky cokoliv, ve skutečnosti se jedná o ořeší směsku místy střihlou tu belgičákem, tu bezpapírovým NO, tu vlkoušem nebo kniračem...

Tak ať mi někdo ještě něco vykládá o "nových plemenech" a obstrukcích v FCI - tohle by přece uznal jen blázen:-)

PS: Kdo trochu vládne slovenštinou, jistě ocení vytříbený syntax a pravopis na "Sherry" stránkách. Z čehož jasně plyne, že ten pes nakonec vlasně není slovenské plemeno, ale uherské:-).

Neregistrovaný uživatel

14.3.2012 15:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.10

Co máte proti maďarům - já uherák a barack pálinku mám rád :-)

Neregistrovaný uživatel

14.3.2012 19:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.254

Ja mam doma praveho ceskoslovenskeho vrtichvostika. Samozrejme je jediny sveho druhu na svete a hodnekrat se mi stalo, ze i lidi a temer kynologove nedokazali prijit na to, coze to je za specialni plemeno a ze o nem nikdy neslyseli a to dokonce hledali informace v literature. Strasne tezko se mi pak darilo vysvetlovat, ze je pes "ceskoslovensky", protoze muj manzel je slovak a ja ceska a ze je vrtichvostik, protoze porad vrti chvostikem, chteli po me znat i jmeno chovky odkud ho mam smajlík.

pro neznalce slovenskych vyrazu jen upresnim, ze chvostik je slovensky ocasek a slovo vrtet je stejneho vyznamu v cestine i slovenstine.

myslite, ze bych si na neho mohla vyridit PP UCI, kdyz znam otce i matku?:-))

Neregistrovaný uživatel

14.3.2012 22:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.187

Určitě!:-))

Lední_Medvěd

3.4.2019 15:18
Lední_Medvěd

XXX.XXX.162.101

Problém je, že na oznámeních zpravidla neuvádíte dost jasně, že výstava je výhradně pro psy chované pod FCI. Majitel psa s UCI je potom právem rozzlobený, když psa na výstavu připraví, jede kdovíkolik kilometrů, a vy ho arogantně vyhodíte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2019 16:31
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lední_Medvěd napsal(a):
Problém je, že na oznámeních zpravidla neuvádíte dost jasně, že výstava je výhradně pro psy chované pod FCI. Majitel psa s UCI je potom právem rozzlobený, když psa na výstavu připraví, jede kdovíkolik kilometrů, a vy ho arogantně vyhodíte.

Jak jasně? Vždycky bývá minimálně logo ČMKU/FCI. Pokud je majitel psa s PP UCI ignorant rozumu mdlého, tak za to nemůžou organizátoři výstav. Ale to je fuk, tenhle výkřik do tmy bude asi stejně jen troll.

3.4.2019 22:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Lední_Medvěd napsal(a):

Majitel psa s cárem papíru od UCI určitě nejde kdoví kolik kilometrů na výstavu, protože mu není ani přijata přihláška a platba🤫

Neregistrovaný uživatel

15.5.2019 01:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Přidejte reakci

Přidat smajlík