Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 09:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.45

Dobrý den, máte někdo prosím zkušenosti s granulemi Husse- Valp maxi, či jiným druhem této značky? Narazila jsem na tyto granule a vcelku se mi líbí složení, proto by mne zajímalo, zda někdo máte odzkoušeno? Dají se kvalitou srovnat s Acanou, kterou krmím? Předem děkuji :)

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 12:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, máte někdo prosím zkušenosti s granulemi Husse- Valp maxi, či jiným druhem této značky? Narazila jsem na tyto granule a vcelku se mi líbí složení, proto by mne zajímalo, zda někdo máte odzkoušeno? Dají se kvalitou srovnat s Acanou, kterou krmím? Předem děkuji :)

Taky mi byly nabídnuty a v pátek budu mít vzorečky, ale nevím - těch granulí je tu už tolik ............

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 13:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.1

Zkušenost s nimi nemám protože bych je nikdy nekoupila. Nelíbí se mi právě to složení. S Acanou se určitě srovnat nedají.

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 15:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.4

Zkušenost s nimi nemám protože bych je nikdy nekoupila. Nelíbí se mi právě to složení. S Acanou se určitě srovnat nedají.

Co je mi platný, že je Acana kvalitní, když mi po ní pes se*e :-(((

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 15:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60

Kvalitních granulí je víc značek, ale Husse mezi ně nepatří.

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 16:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.1

Tak zkuste Dog Lovers Gold. Jsou taky kvalitní a průjerm by mohl být zažehnán.

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 20:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.4

Tak zkuste Dog Lovers Gold. Jsou taky kvalitní a průjerm by mohl být zažehnán.

No na ten jsme právě přešli :-) a jsem velice spokojená. Jen mám ten dojem, že za ušima mi po nich začíná krapet reznout :- /

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 21:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

To se může stát. Jak Acana, tak Dog lover´s gold nejsou na 100% pro psy citlivé na reznutí. Huse, jsou kvalitativně úplně mimo. Složení totální hypermarket....Miloš

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 21:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.45

patří mezi psi citlivé na reznutí i výmarští ohaři? děkuji za odpověď

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 21:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.3

Tak výmarák je hnědý, tudíž reznutí asi moc nehrozí, spíš by mohl teoreticky šisovat jako tmaví hnědáci, ale praktickou zkušenost nemám.

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 21:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

Tam bych to neřešil. Boloňák ano, ale výmarák...Miloš

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.52

slozeni je hrozne a ta cena silena..za tuhle cenu mate zminovany dog lovers gold..brit premium stoji pulku a slozenim je lepsi...
.

Neregistrovaný uživatel

7.6.2012 06:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.4

To se může stát. Jak Acana, tak Dog lover´s gold nejsou na 100% pro psy citlivé na reznutí. Huse, jsou kvalitativně úplně mimo. Složení totální hypermarket....Miloš

No já mám psa černýho a za těma ušima je to reznutí vidět :-( Nerada bych hledala zase něco jinýho.

Neregistrovaný uživatel

14.8.2012 13:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.200

zakoupili jsme, tusim ze optimal mini. Od te doby, cca tri mesice, nam papilon zhubnul o vic nez kilo. Vsimnul jsem si toho, ze z nej nejak zacali lezt zebra, nasledovala vaha a rozdil byl 1,3 kg. Ne ze by granule nezral, naopak mi prijde, ze zere podstatne vic, nez predchozi, ale nejak to na nem neni videt. Dalsi veci, kterou jsem zaznamenal, je velmi caste vyprazdnovani, pri kazdem venceni, a to se snazime nejdele kazdych 6 hodin byt venku a pokazde je to siska jak brno (brnaci se neurazi:). Proste tohle krmivo uz nikdy vice, je to predrazeny smejd

Neregistrovaný uživatel

15.8.2012 13:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.236

Dobrý den, i my jsme tyto granule vyzkoušeli ale naši psíci je odmítali žrát, tak abychom je vůbec zkrmili museli jsme koupit krmení, který jim chutnalo a tyto granule do nich přimíchat. Takže za mně je to mínus. Mirka

Neregistrovaný uživatel

15.8.2012 13:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.188

Bylo mi nabídnuto několik vzorků, mohu jen říct že v misce ležely týden a nikdo se jich ani netkl - čuchli a odešli s pohledem to si sežer sám.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2012 13:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.178

Moji dva psi v pohodě, oboum chutnaj a jsou v kondici. Pořád lepší jak ProPlan a podobné.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2012 20:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.7

Já krmím DLG a bylo mi nedávno nabídnuto Husse. Můj laický názor je ten, že za stejný peníze mám teda mnohem lepší kvalitu a kdybych odešla od DLG, šla bych s kvalitou granulí hodně dolů a to nechci.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2012 08:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.212

slozeni je hrozne a ta cena silena..za tuhle cenu mate zminovany dog lovers gold..brit premium stoji pulku a slozenim je lepsi...
.

fakt je brit - modrej - lepší .-))
to mám raodst, mě se snažila jedna paní namluvit, že husse je nej kvalita a že své psy trápím, když žerou Brit :-D

Neregistrovaný uživatel

11.9.2012 14:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.125

No já tedy nevím lidičky, ale když to tady čtu... :-) ... každému psíkovi chutná něco jiného, což samozřejmě neznamená že ho budu krmit "hnojem" když mu chutná... Já mám dost vybíravou fenečku, tak to s ní nemám jednoduchý, musel jsem už pár granulek vystřídat...jedno vím a tím se řídím...granule viz Eukanuba a podobné mediálně známé ať už vyráběné v ČR a nebo kupované v eshopech za nej - nižší ceny ANI NÁHODOU...Kvalitní maso prochází kolem ČR velkým obloukem u klasických masných výrobků o granulích se vůbec nedá povídat o mase (rozemletý zobáky, kopyta apod.) Dlouhou dobu jsem krmil Acanou, ta vyhovovala, bohužel pak už moc nechutnala. Poté jsem přešel na Husse, cca rok už s ní krmím..pokaždé prázdná miska během chvilky, hovňousky také vpořádku...krmení jsem si našel sám, nikdo mě nemusel přesvědčovat. "Raději 25% stoprocentního potravinářského masa než 100% rozemletých zobákůůů....;-)

Neregistrovaný uživatel

11.9.2012 14:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.125

No já tedy nevím lidičky, ale když to tady čtu... :-) ... každému psíkovi chutná něco jiného, což samozřejmě neznamená že ho budu krmit "hnojem" když mu chutná... Já mám dost vybíravou fenečku, tak to s ní nemám jednoduchý, musel jsem už pár granulek vystřídat...jedno vím a tím se řídím...granule viz Eukanuba a podobné mediálně známé ať už vyráběné v ČR a nebo kupované v eshopech za nej - nižší ceny ANI NÁHODOU...Kvalitní maso prochází kolem ČR velkým obloukem u klasických masných výrobků o granulích se vůbec nedá povídat o mase (rozemletý zobáky, kopyta apod.) Dlouhou dobu jsem krmil Acanou, ta vyhovovala, bohužel pak už moc nechutnala. Poté jsem přešel na Husse, cca rok už s ní krmím..pokaždé prázdná miska během chvilky, hovňousky také vpořádku...krmení jsem si našel sám, nikdo mě nemusel přesvědčovat. "Raději 25% stoprocentního potravinářského masa než 100% rozemletých zobákůůů....;-)

Jo a jen doplním bonus pro mě, když mi jeden večer granulky dojdou, tak druhý den mi je dovezou Zdarma až domů.. :-) No stává se mi to docela často

Neregistrovaný uživatel

3.10.2012 20:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.12

Brit je nejlepší krmení a české. Když tedy granule. Jinak preferuji BARF...

Neregistrovaný uživatel

23.12.2012 18:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.38

Dobrý den,
já krmím s Husse už přes rok a jsem maximálně spokojená, pes má pěkný hovínka a poprvní nám na výstavě pochválili výbornou srst a to jsem krmila všemožným superkvalitním krmivem, já za sebe můžu doporučit všem

Neregistrovaný uživatel

23.12.2012 18:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.38

než budu pomlouvat složení Husse, tak byste se asi na něj měli podívat, já většinou beru jehněčí od Husse a tam je ve složení 55 % již sušeného masa, např. u Acany je to jen 40 % a cena je srovnatelná

Neregistrovaný uživatel

23.12.2012 20:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.146

než budu pomlouvat složení Husse, tak byste se asi na něj měli podívat, já většinou beru jehněčí od Husse a tam je ve složení 55 % již sušeného masa, např. u Acany je to jen 40 % a cena je srovnatelná

Jak jste přišla na 55% ,,sušeného´´ masa ? Ani na oficiálních stránkách o tom nic nepíší a to je divné, nemyslíte ? Pokud by to tak bylo, jistě by se tím pochlubili smajlík

Neregistrovaný uživatel

27.12.2012 15:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.1

No som trochu prekvapeny, ako niektori "odbornici" okamzite vyhlasia, ze krmivo je nekvalitne, bez toho, aby ho co len poznali. Dost dokladne prestudujem vsetky dostupne info kym svojmu psovi nieco dam a musim povedat, ze zlozenie Husse je minimalne take dobre ako RC, Acana, Brit a pod. Vzhladom na to, ze sa vyraba podla velmi prisnych svedskych noriem (a nie v Polsku, Madarsku alebo v Cesku)si trufam povedat ze je kvalitnejsie ako vacsina u nas predavanych krmiv. Netvrdim ze lepsie neexistuje, ale pomer cena-vykon je ok, ziadne konzervanty, slusny obsah masa, vitaminov, mineralov...atd.
Samozrejme su psi, ktori nezozeru ani najvyssiu kvalitu a su psi, ktori vyzeraju perfektne aj po granulach z Tesca. Ale ak chcem krmit s cistym svedomim, v pohode Husse svojmu psovi kupim.

Neregistrovaný uživatel

27.12.2012 21:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.21

No som trochu prekvapeny, ako niektori "odbornici" okamzite vyhlasia, ze krmivo je nekvalitne, bez toho, aby ho co len poznali. Dost dokladne prestudujem vsetky dostupne info kym svojmu psovi nieco dam a musim povedat, ze zlozenie Husse je minimalne take dobre ako RC, Acana, Brit a pod. Vzhladom na to, ze sa vyraba podla velmi prisnych svedskych noriem (a nie v Polsku, Madarsku alebo v Cesku)si trufam povedat ze je kvalitnejsie ako vacsina u nas predavanych krmiv. Netvrdim ze lepsie neexistuje, ale pomer cena-vykon je ok, ziadne konzervanty, slusny obsah masa, vitaminov, mineralov...atd.
Samozrejme su psi, ktori nezozeru ani najvyssiu kvalitu a su psi, ktori vyzeraju perfektne aj po granulach z Tesca. Ale ak chcem krmit s cistym svedomim, v pohode Husse svojmu psovi kupim.

Ale mi tady chápeme, že se každý nemůže vyznat ve složení a to je důvod, proč tato značka může být ještě na trhu smajlík Mallos

Neregistrovaný uživatel

27.12.2012 23:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.14

Můžete nám nevzdělancům hodit odkaz na ty přísné švédské normy? Že by Švédům nestačily ty evropskouniovské?smajlík Ale jinak to přirovnání k RC a Britu sedí, Acanu tam máte nějakým omylem, ale chápu, že kdo považuje RC a Brit za kvalitní, tak se spokojí i s Husse.smajlík Holt to je realita, že ne každého zajímá, co žere jeho pes.

Neregistrovaný uživatel

28.12.2012 12:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.1

Nikomu som nepisal ze je nevzdelanec a ani nemienim nikoho urazat a ponizovat, takze nechapem Vasu "bojovu" reakciu. Svedske normy nemam, nie som predajca krmiv (vy ste? ze by Acana??) Na strankach som nasiel certifikaty, ktore co-to potvrdzuju: http://www.husse.cz/certifikty/ a vychadzam aj z informacii, ktore mi dal predajca pri predaji - mimochodom, na rozdiel od mnohych inych predajcov s nim bola celkom rozumna debata a nebolo to o tom, ze Husse je najlepsie a vsetko ostatne je hnoj. Co konkretne je podla vas na krmive Husse zle? Resp. v com je Acana lepsia? (mam na mysli triedu superpremiovych krmiv). Rad sa poucim.

Neregistrovaný uživatel

28.12.2012 13:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.120

Nikomu som nepisal ze je nevzdelanec a ani nemienim nikoho urazat a ponizovat, takze nechapem Vasu "bojovu" reakciu. Svedske normy nemam, nie som predajca krmiv (vy ste? ze by Acana??) Na strankach som nasiel certifikaty, ktore co-to potvrdzuju: http://www.husse.cz/certifikty/ a vychadzam aj z informacii, ktore mi dal predajca pri predaji - mimochodom, na rozdiel od mnohych inych predajcov s nim bola celkom rozumna debata a nebolo to o tom, ze Husse je najlepsie a vsetko ostatne je hnoj. Co konkretne je podla vas na krmive Husse zle? Resp. v com je Acana lepsia? (mam na mysli triedu superpremiovych krmiv). Rad sa poucim.

Podle mě nemá v krmivu pro psy se sklony k alergiím (Husse Jehněčí+rýže) být například hydrolyzovaná kuřecí bílkovina, která se vyrábí bůhví z čeho, dále neidentifikovaný živočišný tuk (pravděpodobně opět drůbeží, jak bývá často zvykem) a dále oves se v dnešní době již zahrazuje jinými složkami. Místo řepných řízků bych třeba raději viděl ve složení rozmanité druhy zeleniny a ovoce. Každopádně uvedené maso není v Husse v sušeném stavu, to by výrobce uvedl - čerstvé maso samozřejmě není vůbec špatné, jenomže při výrobě se vysuší a najednou už není hlavní složkou v pořadí, ale až dejme tomu třetí ? Takže třeba v tomto je Acana (a nejenom Acana), lepší. Jinak neříkám, že Husse je špatné krmivo, jenom že aby bylo zkrátka v těch TOP krmivech, tak ještě složením hodně pokulhává... PS: Acanou nekrmím!

Neregistrovaný uživatel

28.12.2012 14:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.1

Dakujem za rychlu odpoved. Ovocie, zelenina - suhlas. Maso...neviem. Pozrel som si orig. stranky vyrobcu, vsade pisu nieco ako: "...60-65% meat and 35-40% of fruits.."(http://acana.com/products). Ziadna mucka, ziadne susene maso. Uprimne - ani si neviem predstavit, ze by krmivo obsahovalo napr. 50% masovej mucky - ked je odhadom z 1 kg masa 0,2 kg mucky, potom by napr 15 kg pytel musel byt vyrobeny z cca. 37,5 kg cerstveho masa a to by asi bola ina cena... alebo by to bolo o kopytach, zobakoch a kostiach. Dokonca som pocul ze existuje europska norma, ktora prikazuje vyrobcom uvadzat podiel masa v surovom (cerstvom) stave - skusim to zohnat. Co sa tyka repnych rezkov, repna vlaknina ma optimalny pomer rozpustnej a nerozpustnej vlakniny a preto je jej vhodnym zdrojom pre psy.

Neregistrovaný uživatel

28.12.2012 14:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.120

Dakujem za rychlu odpoved. Ovocie, zelenina - suhlas. Maso...neviem. Pozrel som si orig. stranky vyrobcu, vsade pisu nieco ako: "...60-65% meat and 35-40% of fruits.."(http://acana.com/products). Ziadna mucka, ziadne susene maso. Uprimne - ani si neviem predstavit, ze by krmivo obsahovalo napr. 50% masovej mucky - ked je odhadom z 1 kg masa 0,2 kg mucky, potom by napr 15 kg pytel musel byt vyrobeny z cca. 37,5 kg cerstveho masa a to by asi bola ina cena... alebo by to bolo o kopytach, zobakoch a kostiach. Dokonca som pocul ze existuje europska norma, ktora prikazuje vyrobcom uvadzat podiel masa v surovom (cerstvom) stave - skusim to zohnat. Co sa tyka repnych rezkov, repna vlaknina ma optimalny pomer rozpustnej a nerozpustnej vlakniny a preto je jej vhodnym zdrojom pre psy.

Pozor - Acana používá část masových surovin v dehydratovaném stavu ve formě mouček a část surovin ve stavu čerstvém (to samé jejich druhý produkt Orijen) - a uvádí to zcela zřetelně jak na stránkách, tak na obalech: "Lamb meal, deboned lamb" = první 2 položky u Lamb+Apple, když už se bavíme o jehněčím. Číslo na obalu 45% pak uvádí celkový součet vstupních surovin živočišného původu. Na suroviných v potravinářské kvalitě si výrobce Acany zakládá. Relativně "nízká" cena u těchto kanadských krmiv, to je o něčem úplně jiném, než používání kafilerních odpadů ...

Neregistrovaný uživatel

28.12.2012 15:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.1

"Lamb meal, deboned lamb" = "jahnacie maso, vykostena jahnacina". A kde je ta mucka?

Neregistrovaný uživatel

28.12.2012 15:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

"Lamb meal, deboned lamb" = "jahnacie maso, vykostena jahnacina". A kde je ta mucka?

"Meal" je moučka. Maso je "meat" nebo jen "lamb".

Neregistrovaný uživatel

28.12.2012 16:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.92

Jasne. Moja chyba. Uz na to nevidim. Dik za info. Prestudujem to bližšie. Zaujímal by ma pomer mucky a masa - či to celé nie je len marketingový ťah. Stále sa mi to nezdá - vid. prepočet vyššie.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2013 00:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.242

Jak už tu někdo uvedl, naši psi mi na Husse zhubli, všimla jsem si, že jsou najednou viditelná žebra. Obyčejný modrý Brit je napravil za chvíli, tak já nevím. Krmím Belcando jehněčí s rýží a v pohodě.

Neregistrovaný uživatel

13.1.2013 13:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.38

Jak jste přišla na 55% ,,sušeného´´ masa ? Ani na oficiálních stránkách o tom nic nepíší a to je divné, nemyslíte ? Pokud by to tak bylo, jistě by se tím pochlubili smajlík

stačí se podívat na oficiální stránky husse.cz v sekci - PSI - superprémiové krmivo dospělý - např. jehněčí+rýže - složení - a tam je uvedene 55 % jehněčího masa

Neregistrovaný uživatel

13.1.2013 14:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.146

stačí se podívat na oficiální stránky husse.cz v sekci - PSI - superprémiové krmivo dospělý - např. jehněčí+rýže - složení - a tam je uvedene 55 % jehněčího masa

Asi si nerozumíme, já se ptala kde je to sušené maso ! Kde je zmínka o sušeném ?

Neregistrovaný uživatel

13.1.2013 14:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.146

Já vám to připomenu, abyste nemusel/a dlouho hledat.
Takže vaše slova :

Neregistrovaný uživatel

13.1.2013 15:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

Husse lamb
švédské originální stránky
SLOŽENÍ:
jehněčí maso, rýže, losos, živočišný tuk, řepné řízky, lněné semínko, kuřecí tuk, lososový olej, pivovarské kvasnice, sůl, frukto-oligosacharidy, lecitin, měsíček, mořské řasy, hroznové semena.

ANALYTICKÉ SLOŽKY:
bílkoviny 23,0%, tuk 14,0%, hrubý popel 7,0%, vláknina 2,5%, vápník 1,6%, fosfor 0,9%.

PŘÍSADY: Nutriční doplňkové látky:
Vitamin 17500 IU / kg, vitamín D3 1600 IU / kg vitamin E 450 mg / kg, E1 (železo) 201 mg / kg, E2 (Jód) 3 mg / kg, E4 (Měď) 8 mg / kg, E5 ( mangan) 63 mg / kg, E6 (zinek) 120 mg / kg, E8 (Se) 0,2 mg / kg. Antioxidanty: tokoferol

55% masa v sušině ani omylem. 23% proteinů ukazuje na krmivo s nízkým podílem masa. 55% masa v sušině by znamenalo, že krmivo jako celek by muselo mít přes 40% proteinů. 38,5% proteinů by pocházelo pouze z masa. Tohle krmivo je nízkoproteinové. Většina pytle (přes 50%) jsou sacharidy. Matematiku nelze okecat....Jinak uznávám, tohle vypadá lépe, než husse, co jsem viděl předtím (asi vyšší řada). Srovnávat to s Acanami, které mají 29 - 32% proteinů (dle řady) je nesmysl. To jsou základní počty...29 je více než 23 a to vždy (pokud nejsme v poslanecké sněmovně...)...Miloš

Neregistrovaný uživatel

13.1.2013 15:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.146

Husse lamb
SLOŽENÍ:
jehněčí maso, rýže, losos, živočišný tuk, řepné řízky, lněné semínko, kuřecí tuk, lososový olej, pivovarské kvasnice, sůl, frukto-oligosacharidy, lecitin, měsíček, mořské řasy, hroznové semena.

ANALYTICKÉ SLOŽKY:
bílkoviny 23,0%, tuk 14,0%, hrubý popel 7,0%, vláknina 2,5%, vápník 1,6%, fosfor 0,9%.

Vitamin 17500 IU / kg, vitamín D3 1600 IU / kg vitamin E 450 mg / kg, E1 (železo) 201 mg / kg, E2 (Jód) 3 mg / kg, E4 (Měď) 8 mg / kg, E5 ( mangan) 63 mg / kg, E6 (zinek) 120 mg / kg, E8 (Se) 0,2 mg / kg. Antioxidanty: tokoferol

55% masa v sušině ani omylem. 23% proteinů ukazuje na krmivo s nízkým podílem masa. 55% masa v sušině by znamenalo, že krmivo jako celek by muselo mít přes 40% proteinů. 38,5% proteinů by pocházelo pouze z masa. Tohle krmivo je nízkoproteinové. Většina pytle (přes 50%) jsou sacharidy. Matematiku nelze okecat....Jinak uznávám, tohle vypadá lépe, než husse, co jsem viděl předtím (asi vyšší řada). Srovnávat to s Acanami, které mají 29 - 32% proteinů (dle řady) je nesmysl. To jsou základní počty...29 je více než 23 a to vždy (pokud nejsme v poslanecké sněmovně...)...Miloš

smajlík Ale někdo si prostě bude stát za svým a tvrdit ( nevím teda kde to vzal ) že je tam 55% sušeného masa smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.1.2013 15:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.146

Husse lamb
SLOŽENÍ:

ANALYTICKÉ SLOŽKY:

smajlík Ale někdo si prostě bude stát za svým a tvrdit ( nevím teda kde to vzal ) že je tam 55% sušeného masa smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.1.2013 21:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.41

Treba si pozriet cely sortiment Husse a najde sa aj krmivo s 32% proteinov (napr. PRO ENERGY) A AJ KRMIVA S 26-28%. Ked uz sme pri proteinoch, ani krmivo s 23% sa neda povazovat za"nizkoproteinove". Husse je rozhodne slusne krmivo. Ked psovi chuti, urcite s nim budete spokojni. Apropo, vysoky obsah proteinov je obvykle dosiahnuty vajecnou zlozkou (oblubenou aj u ospevovanej Acany). Inac nic proti Acane, je to velmi dobre krmivo, len nevidim dovod na ohovaranie Husse, ktore ma tiez slusne parametre.

Neregistrovaný uživatel

13.1.2013 22:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

Zmínili jste lamb. tak jsem se na něj podíval. Můžu se klidně podívat i na jiné.
P.s.: Ty vejce u Acany...prosil bych trochu střízlivosti a ne takovou střelbu od boku. Vajec je tam minimum. Navíc nejsou zmíněna sušená vejce, takže vejce obsahuje cca 14% proteinů (počítána vařená vejce). Vajec tam bude max. 5% a spíše méně. Při 5% obsahu to znamená, že 0,7% proteinů pochází z vajec....to není zrovna ohromná částka...Miloš

Neregistrovaný uživatel

13.1.2013 22:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.14

Treba si pozriet cely sortiment Husse a najde sa aj krmivo s 32% proteinov (napr. PRO ENERGY) A AJ KRMIVA S 26-28%. Ked uz sme pri proteinoch, ani krmivo s 23% sa neda povazovat za"nizkoproteinove". Husse je rozhodne slusne krmivo. Ked psovi chuti, urcite s nim budete spokojni. Apropo, vysoky obsah proteinov je obvykle dosiahnuty vajecnou zlozkou (oblubenou aj u ospevovanej Acany). Inac nic proti Acane, je to velmi dobre krmivo, len nevidim dovod na ohovaranie Husse, ktore ma tiez slusne parametre.

Pokud má Husse 55% čerstvého masa, kde je 70% vody, tak je tam toho masa necelých 20% procent, to je pro psa málo, i pro gaučáka by mělo být minimálně přes 30. Takže pravdu má Miloš, jsou to jen sacharidy z obilí.

Neregistrovaný uživatel

28.1.2013 10:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.186

Sranda diskuze,každý je odborník přes krmivo a má doma asi laboratoř.Nejrozumnější mi přišel ještě pán ze Slovenska.Pro mě jednoznačně hovoří fakta a těmi jsou např.že tímto krmivem Husse krmí Výstavně nejúspěšnější chovatelská stanice v ROCE 2007 a ​​2009 v CZ - Best Stafford Kennel v České republice 2007 a ​​2009
nejlepsi Pracovní pes / fena Roku 2009 - Nejlepší pracovní pes / fena 2009 - CH.Villy Victor Fransimo Bohemia
Best Stafford Chovatelská stanice v ČR 2011 - druhá místo a tou je http://www.fransimo.com/cz/o-nas.htm zkuste Vy odborníci přes krmivo říci těmto úspěšným chovatelům že krmí odpadem smajlík a jejich úspěch je jen tak mimochodem......co pes to šampión a opravdu nevěřím že psi v hodnotě X tisíc jsou krmeny nějakou marketovou kvalitou.Proto Husse s klidným svědomím vyzkouším a nebudu tupě věřit lidem co jsi čtou složení z pytlů nebo www.str ánek a pak si myslí že mají patent odsuzovat to či ono krmivo.Ale super počtení amatérští kvalitáři.....alespoň je sranda.

Neregistrovaný uživatel

28.1.2013 10:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60

Sranda diskuze,každý je odborník přes krmivo a má doma asi laboratoř.Nejrozumnější mi přišel ještě pán ze Slovenska.Pro mě jednoznačně hovoří fakta a těmi jsou např.že tímto krmivem Husse krmí Výstavně nejúspěšnější chovatelská stanice v ROCE 2007 a ​​2009 v CZ - Best Stafford Kennel v České republice 2007 a ​​2009
nejlepsi Pracovní pes / fena Roku 2009 - Nejlepší pracovní pes / fena 2009 - CH.Villy Victor Fransimo Bohemia
Best Stafford Chovatelská stanice v ČR 2011 - druhá místo a tou je http://www.fransimo.com/cz/o-nas.htm zkuste Vy odborníci přes krmivo říci těmto úspěšným chovatelům že krmí odpadem smajlík a jejich úspěch je jen tak mimochodem......co pes to šampión a opravdu nevěřím že psi v hodnotě X tisíc jsou krmeny nějakou marketovou kvalitou.Proto Husse s klidným svědomím vyzkouším a nebudu tupě věřit lidem co jsi čtou složení z pytlů nebo www.stránek a pak si myslí že mají patent odsuzovat to či ono krmivo.Ale super počtení amatérští kvalitáři.....alespoň je sranda.

To víte, někdo si vykrmí šampiona chemikáliema a jiný holt chce i šampiona krmit kvalitou. Znám šampiona krmeného Pedigree. Stačí to zasypat roboranem, že jo.smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.1.2013 11:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.21

Best Stafford Chovatelská stanice v ČR 2011 - druhá místo a tou je http://www.fransimo.com/cz/o-nas.htm zkuste Vy odborníci přes krmivo říci těmto úspěšným chovatelům že krmí odpadem smajlík a jejich úspěch je jen tak mimochodem......co pes to šampión a opravdu nevěřím že psi v hodnotě X tisíc jsou krmeny nějakou marketovou kvalitou.Proto Husse s klidným svědomím vyzkouším a nebudu tupě věřit lidem co jsi čtou složení z pytlů nebo www.stránek a pak si myslí že mají patent odsuzovat to či ono krmivo.Ale super počtení amatérští kvalitáři.....alespoň je sranda.

Tak pokud by se výstavní a pracovní úspěchy daly ovlivnit značkou krmení,bylo by to super.smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.1.2013 14:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.205

Poněkud reklamní příspěvek. Mimochodem neřekl jsem, že ty granule jsou špatné. To jehněčí není zase tak děsivé krmivo. Sice méně masa, ale alespoň vím z čeho pochází. Jediný problém bych viděl v tuku, který po pravdě...nestojí kvalitativně za nic.
Prošel jsem mnoho výstav a ve velké míře jsem si všiml, že znalosti chovatelů bývají spíše nulové (až v poslední době se to zlepšuje). Ačkoliv si nejsem jist, jestli vůbec jste chovatel. Kdyby jste řekl, že tím krmíte, tak to vypadá přirozeně. (krmí tím a je spokojen), ale když použijete větu, že ho hodlám vyzkoušet, vypočítáte tu úspěchy psů...atd...atd...tak si jeden říká, proč tím tedy už nekrmíte dávno.
Takže pro příště doporučuji hrát spokojeného chovatele, který na tom vychoval už hromadu úspěšných psů. Zní to přirozeně.
Pokud totiž do krve hájíte krmivo, kterým nekrmíte a zapřísaháte, že do něj teď půjdete ať si "odborníci" plácají co chtějí, je to strašně umělé...tak nějak....zníte jako prodejce.
Vše chce mít svou přirozenost, jásavá "reklamnost" zní divně. A hlavně zde na Ifauně velmi často.
S úctou jeden z těch amatérů (pro něž jsou krmiva psů ...nejspíše stejně jako u vás...profesí)....Miloš

Neregistrovaný uživatel

28.1.2013 17:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.186

Pane Miloši bohužel nebo naštěstí nejsem prodejce krmiv.Je mi 26 let a z přítelkyní jsme si koupili naše vysněné plemeno tzv.stafíka a samozřejmě jsem se zajímal čím krmí ostatní.Člověk od veterináře slyší jen Hills nic jiného,proto jsem se na internetu pídil po alternativách a spoustu vlastníků tohoto plemene toto krmivo používá.Přiznám se já jsem tímto krmivem ještě nekrmil ale bez obav se ta chystám učinit.Ono totiž stačí používat hlavu a pokud člověk ví kolik stojí štěně STB s PP a již zmíněná stanice se chovu věnuje několik let ,dokonce vozí tzv.modré stafíky ze zahraničí kde se cena již pohybuje v (pro mě) astronomických výšinách - prostě nevěřím že tito chovatelé pro psy nechtějí to nej.......tam to jistě nebude o nějaké "pětistovce" na pytli.Jinak mi to nedalo a na stránkáh Husse je uvedeno vícero chov.stanic,ale ostatní plemena mi nic neříkají tak se o ně nezajímám.Prostě dám na zkušenost a i velké úspěchy již dříve zmiňované chov.stanice....toť vše.Hezký večer.

Neregistrovaný uživatel

28.1.2013 18:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.14

Pane Miloši bohužel nebo naštěstí nejsem prodejce krmiv.Je mi 26 let a z přítelkyní jsme si koupili naše vysněné plemeno tzv.stafíka a samozřejmě jsem se zajímal čím krmí ostatní.Člověk od veterináře slyší jen Hills nic jiného,proto jsem se na internetu pídil po alternativách a spoustu vlastníků tohoto plemene toto krmivo používá.Přiznám se já jsem tímto krmivem ještě nekrmil ale bez obav se ta chystám učinit.Ono totiž stačí používat hlavu a pokud člověk ví kolik stojí štěně STB s PP a již zmíněná stanice se chovu věnuje několik let ,dokonce vozí tzv.modré stafíky ze zahraničí kde se cena již pohybuje v (pro mě) astronomických výšinách - prostě nevěřím že tito chovatelé pro psy nechtějí to nej.......tam to jistě nebude o nějaké "pětistovce" na pytli.Jinak mi to nedalo a na stránkáh Husse je uvedeno vícero chov.stanic,ale ostatní plemena mi nic neříkají tak se o ně nezajímám.Prostě dám na zkušenost a i velké úspěchy již dříve zmiňované chov.stanice....toť vše.Hezký večer.

Jste dost idealista. smajlík Kdo má víc jak 2,3 psy, tak sakra počítá každou korunu při nákupu granulí a to včetně vyhlášených chovatelských stanic, je to jen naprosté minimum lidí, kteří mají více psů a krmí špičkou, protože to by se nedoplatili, obvykle holt krmí průměrem, protože to jinak nejde. Nakoupit štěně v zahraničí je něco jiného, na to se použijí peníze z prodeje štěňat a jsou to jednorázové akce, ale naplnit misky x psům denně, to už je jiná věc.

Neregistrovaný uživatel

28.1.2013 18:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

Řekněme, že máte pravdu (tahle zvláštní opatrnost je na místě více než si možná myslíte). Husse nej... není, já osobně krmím docela slušnou řádkou značek a všechny Husse převyšují o kilometry (střídám okolo 15-ti značek...naše je z toho jen jedna), ovšem nepopírám, že také dávám úplně jiné peníze za pytel. Vždy platí, že krmivo je tak dobré jak dobré je jeho složení. Husse není žádná katastrofa, třeba vámi zmiňované Hills porazí se svázanými rukami za zády, ale představa, že pytel za necelou tisícovku za 15kg porazí krmiva ověnčené certifikáty (husse ne), s nejvyššími doporučeními světových recenzentů (husse ne) za cenu sahající až ke dvěma tisícům za pytel, je poněkud srandovní, proto jsem se do toho vložil. Husse je slušné krmivo střední třídy, více od toho čekat nemůžete (a více nedají ani vaši známí chovatelé, zatímco já vypálím za krmení svých psů částky v úplně jiném rozměru.

Pro zajímavost přečtěte si pečlivě složení Husse: např..(bohužel z e-shopu, výrobce se se svými krmivy jaksi nenamáhá pochlubit...(DIVNÝ PŘÍSTUP)
Složení:
Kuřecí maso (56 % - podotýkám, že ne sušené, takže daleko méně - 26% proteinů, je málo), rýže, pšenice, živočišný tuk, řepné řízky,hydrolyzovaná kuřecí bílkovina,lněné semínko, sušená ryba, lososový olej,kvasnice, sůl, frukto-oligosacharidy,sušená celá vejce, lecitin,aksamitový extrakt, mořské řasy,extrakt z hroznových jader.

Výživné hodnoty:
Bílkoviny 26%,...atd....
Kuře v pořádku, ale pšenice je nejčastější alergen, živočišný tuk...to je z kterého živočicha?, sušená ryba, jaká je to ryba? ...

A špičkové krmivo (výrobek naší konkurence):
SLOŽENÍ
Čerstvý vykostěný divoký kanec*, čerstvé vykostěné jehněčí maso*, čerstvá hovězí játra*, čerstvé vykostěné vepřové maso*, moučka z jehněčího masa, hrách, moučka z lososího masa, červenohnědé brambory, moučka ze sledího masa, celá čerstvá vejce*,čerstvé vykostěné bizoní maso*, bramborový škrob, čerstvý vykostěný losos*, moučka z masa síha, čerstvý vykostěný candát*, lososí olej (konzervován směsí tokoferolů), vojtěška sušená na slunci, hrachová vláknina, sušená organická chaluha, dýně,kořen čekanky, mrkev, špenát, listy tuřínu, jablka, brusinky, borůvky, kořen lékořice, kořen anděliky lékařské, pískavice řecké seno, květy měsíčku lékařského, sladký fenykl, lístky máty peprné, heřmánek lékařský, smetanka lékařská, saturejka zahradní, rozmarýna lékařská, vitamín A, vitamín D3, vitamín E, niacin, thiamin mononitrát, riboflavin, d-calcium pantothenate, pyridoxin, kyselina listová, biotin, vitamín B12, minerály (chelát železa, chelát zinku, chelát manganu, chelát mědi), selen z kvasnic, mikroorganismy druhu Lactobacillus acidophilus (DSM13241) a Enterococcus faecium (NCIMB10415)..

* DODÁVÁNO ČERSTVÉ — bez konzervantů a nikdy mražené.

Proteiny 38%...atd.

Vše v pořádku, u všeho vím z čeho to pochází a mám tudíž jistotu, že se nejedná o odpad z potravinářské výroby. Navíc jsou lépe ošetřené minerály (cheláty jsou totiž lépe stravitelné pro psa a tudíž i využitelné...zkuste se zeptat toho chovatele co jsou cheláty...nebude vědět o čem mluvíte.
U masa má toto krmivo uznávané certifikáty potravinářské kvality, je bezobilné (natož s pšenicí), a konzervováno přírodně (/husse...dost pochybuji).

Pro husse mluví jen jedno. Cena a faktor X. Cena je pochopitelná, levněji vyrobené krmivo z levnějších ingrediencí stojí méně. A faktor X...(víra uživatelů). S tím těžko něco naděláte. Ovšem toto postavit proti Husse toto velmi drahé krmivo patřící možná mezi 5 nejuznávanějších krmiv na světě bylo ode mne hodně nefér...to uznávám...Miloš

Neregistrovaný uživatel

28.1.2013 19:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.253

Jste opravdu veliký idealista:)
Pardon, ale je to tak úsměvné, o čem a s jak velkým přesvědčením píšete, že jsem ten smajlík musela použít.

Spousta chovat. stanic, i velmi vyhlášených, krmí granulemi Royal Canin.
Svědčí to tedy tom, že Royal je kvalitní?

Odpověď: ne.

Rozumíte, co Vám chci říct?

Neregistrovaný uživatel

28.1.2013 20:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.188

Ale prosím vás. Husse si mě našli také, dokonce dojeli domů, nabídli plno slev pro chovatele, nacpali plno vzorků a hned se ptali na možnost odkazu mé chovky. Stačilo kdybych si od nich ten šrot koupila jednou, tak jste mou chovku tam našel také. Jen reklama a dle vaší reakce, fakt účinná.

Neregistrovaný uživatel

29.1.2013 00:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.146

Ale prosím vás. Husse si mě našli také, dokonce dojeli domů, nabídli plno slev pro chovatele, nacpali plno vzorků a hned se ptali na možnost odkazu mé chovky. Stačilo kdybych si od nich ten šrot koupila jednou, tak jste mou chovku tam našel také. Jen reklama a dle vaší reakce, fakt účinná.

smajlíksmajlíksmajlík
Asi tak nějak.....

Neregistrovaný uživatel

30.1.2013 09:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.1

Krmíme s Husse asi 3 měsíce. Zlepšila se srst, kůže i aktivity našich psů. Na krmení se vysloveně těší. Dosud granule žrali jen z povinnosti. Krmíme s Lam & Ris, Lax & Ris a Kyckling Potatis, takze zádná pšenice. Pokud ale pes není alergický ani v pšenici nevidím zásadní prolém. Zajímavé je, že jakmile někdo napíše pozitivní reakci, okamžitě se najdou odpůrci, kteří spustí antikampaň, dokud se odvážlivec který má jiný názor neodmlčí. Tak uvidíme, jestli se to potvrdí i teď.smajlík

Neregistrovaný uživatel

30.1.2013 09:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.205

Krmíme s Husse asi 3 měsíce. Zlepšila se srst, kůže i aktivity našich psů. Na krmení se vysloveně těší. Dosud granule žrali jen z povinnosti. Krmíme s Lam & Ris, Lax & Ris a Kyckling Potatis, takze zádná pšenice. Pokud ale pes není alergický ani v pšenici nevidím zásadní prolém. Zajímavé je, že jakmile někdo napíše pozitivní reakci, okamžitě se najdou odpůrci, kteří spustí antikampaň, dokud se odvážlivec který má jiný názor neodmlčí. Tak uvidíme, jestli se to potvrdí i teď.smajlík

Proč? Netvrdíte, že to krmivo zamete s holistickou špičkou (jemně nadneseno, nejvyšší řady Acany totiž tou holistickou špičkou skutečně jsou). Je dost krmiv ze kterých jste mohl přejít na Husse a logicky přišlo zlepšení. Husse jsou normální granulky, do tohoto označení má spousta krmiv hodně daleko....Miloš

Neregistrovaný uživatel

5.2.2013 23:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.38

My jsme s Husse taky velice spokojeni, psovi se spravila srst (konečně nám ji pochválili i na výstavě) a žere i suchý granule (předtím jsme museli do granulí míchat konzervu aby to sežral a to jsme vystřídali několik superprémiových krmiv) Husse smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 12:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.2

Nezlobte se na mě, ale 30 % bílkovin pro gaučáka? Pokud máte čivavu, možná, běžnému středně velkému psovi stačí v pohodě přes 20 %, 30 max. pro velmi aktivního pracovně využívaného psa. Překrmování bílkovinami vede k nadměrnému zatěžování jater a ledvin. Nejvyšší procento u všeho automaticky neznamená, že je to nejlepší pro vašeho psa, znamená to jen, že je "koncentrovanější", tudíž musíte krmit míň. Např. mému psovi ale styl "málo koncentrovaného žrádla" nevyhovoval, měl potom pořád hlad (labrador). Co pes, to originál, ačkoli obecné principy o hodnocení kvality krmení samozřejmě platí...

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 12:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60

Nezlobte se na mě, ale 30 % bílkovin pro gaučáka? Pokud máte čivavu, možná, běžnému středně velkému psovi stačí v pohodě přes 20 %, 30 max. pro velmi aktivního pracovně využívaného psa. Překrmování bílkovinami vede k nadměrnému zatěžování jater a ledvin. Nejvyšší procento u všeho automaticky neznamená, že je to nejlepší pro vašeho psa, znamená to jen, že je "koncentrovanější", tudíž musíte krmit míň. Např. mému psovi ale styl "málo koncentrovaného žrádla" nevyhovoval, měl potom pořád hlad (labrador). Co pes, to originál, ačkoli obecné principy o hodnocení kvality krmení samozřejmě platí...

{Překrmování bílkovinami vede k nadměrnému zatěžování jater a ledvin/i}
To už je dávno překonaná blbost stejná jako např. tak že pes který žere syrový maso tak bude agresivní.smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 12:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.127

{Překrmování bílkovinami vede k nadměrnému zatěžování jater a ledvin/i}
To už je dávno překonaná blbost stejná jako např. tak že pes který žere syrový maso tak bude agresivní.smajlíksmajlík

smajlík
smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 13:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.205

Bílkoviny a sacharidy jsou na tom úplně stejně (co se týče energie), energetičtější krmivo = více tuku a ne bílkovin. To je všeobecně profláklá věc.
O tom, že psům vadí maso....no smát se tomu nebudu....ale tenhle názor je dnes stejně aktuální (a odborný) jako, že země je placatá. Kdysi se tomu věřilo...dnes už je to někde mezi zažitými báchorkami typu "na vosí bodnutí se má plácnout bláto a pořádně rozetřít"....Miloš

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 13:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.205

...p.s. ukončuji ten nesmyslný tag...nedá se to číst...Miloš

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 13:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.205

Fíha, ono to nejde...

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 13:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60

Fíha, ono to nejde...

Jo asi nejde, sorry za to, malý přehlídnutí v závorkách. Bohužel tu nejde opravovat text.

Neregistrovaný uživatel

11.3.2013 13:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.2

Tak buď jste nepochopil, co jsem chtěla vyjádřit anebo záměrně překrucujete význam. Nic o tom, že psům vadí maso, jsem nepsala. Jenže psi, potažmo vlci, žerou maso (a hlavně nejen maso) syrové i s vodou, bílkovin je tam tudíž mnohem méně, narozdíl od koncentrované sušené moučky v granulích. Kromě toho psi nejsou vlci. O tom, že nadbytek bílkovin přetěžuje játra a ledviny, se už nebudu přít, pro zájemce - nastudujte cyklus močoviny nebo se cpěte řízky od rána do večera a poznáte to časem taky (až vás začnou trápit kardiovaskulární choroby, které s tím souvisí, ačkoli chápu, že metabolismus psa a člověka je trochu rozdílný, tak to není úplně fér). A máte pravdu v tom, že sacharidy a tuky jsou energeticky významnější než bílkoviny, nicméně to jsem nikde ve svém předchozím příspěvku nepopřela, pokud jste to nevyvodil z faktu, že koncentrovanějšího krmiva (a to celkově), se musí krmit míň. Jinak nemám nic proti Orienu. Přeji hezký den a málo obézních psů, Lada
P. S. Země je placka, přečtěte si Prachetta smajlík

Neregistrovaný uživatel

11.3.2013 14:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.205

Tak buď jste nepochopil, co jsem chtěla vyjádřit anebo záměrně překrucujete význam. Nic o tom, že psům vadí maso, jsem nepsala. Jenže psi, potažmo vlci, žerou maso (a hlavně nejen maso) syrové i s vodou, bílkovin je tam tudíž mnohem méně, narozdíl od koncentrované sušené moučky v granulích. Kromě toho psi nejsou vlci. O tom, že nadbytek bílkovin přetěžuje játra a ledviny, se už nebudu přít, pro zájemce - nastudujte cyklus močoviny nebo se cpěte řízky od rána do večera a poznáte to časem taky (až vás začnou trápit kardiovaskulární choroby, které s tím souvisí, ačkoli chápu, že metabolismus psa a člověka je trochu rozdílný, tak to není úplně fér). A máte pravdu v tom, že sacharidy a tuky jsou energeticky významnější než bílkoviny, nicméně to jsem nikde ve svém předchozím příspěvku nepopřela, pokud jste to nevyvodil z faktu, že koncentrovanějšího krmiva (a to celkově), se musí krmit míň. Jinak nemám nic proti Orienu. Přeji hezký den a málo obézních psů, Lada

Tak to jsem vás špatně pochopil. Snad jen...psi jsou vlkům v otázce výživy velice blízcí, vlastně prakticky totožní (pochopitelně dávkujme...pes toho nenalítá jako vlk).
Všežravcům obecně příliš mnoho bílkovin opravdu vadí (jsme prostě všežravci...to znamená vše...řízky fakt nejsou vše...vlastně to s masem obecně celkem přeháníme).
Masožravci mají ten "strop" samozřejmě úplně jinde (tudíž i psi) ovšem i oni mají svůj strop...to je také pravda.
Jinak je fakt, že jsem měl za to, že jste někdo, kdo tomu nerozumí vůbec a káže. Zjevně to tak pravda nebyla.....Miloš

Neregistrovaný uživatel

11.3.2013 15:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

vlci, žerou maso (a hlavně nejen maso) syrové i s vodou, bílkovin je tam tudíž mnohem méně, narozdíl od koncentrované sušené moučky v granulích

Jenže pes se na ty granule napije, takže procento bílkovin v celkové přijaté potravě (granule + voda) zase okamžitě klesne! Prostě nemůžete porovnávat procento bílkovin v suchých granulích a "mokrém" mase, to je nesmysl. Korektní způsob by byl porovnávat procento bílkovin v sušině, či ještě lépe celkové množství bílkovin přijatých zvířetem například za den.

To, že nadbytek bílkovin přetěžuje játra a ledviny, bylo zjištěno ve čtyřicátých letech na potkanech. U psů se tato souvislost nikdy nepotvrdila, a že se o to mnozí snažili.

A to o "koncentrovanějším" krmivu jste tu přece tvrdila vy - že krmivo s vysokým obsahem bílkovin je pro gaučáka příliš koncentrované a že vysoké procento bílkovin je vhodné jen pro intenzivně pracovně využívaného psa. Jenže tu "koncentrovanost" (energetickou hodnotu) neurčuje obsah bílkovin, ale hlavně tuků. Krmivo s vysokým obsahem bílkovin má o to nižší obsah sacharidů, a energetickou hodnotu má prakticky stejnou jako krmivo s nízkým obsahem bílkovin (pokud je stejný obsah tuků).

Neregistrovaný uživatel

31.3.2013 19:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.2

Pro pana anonymního: ano, máte pravdu, nejlepší je počítat obsah bílkovin přijatých denně. Ale to je jedno, já jsem tím chtěla hlavně říct, že maso obvykle obsahuje 25, max. 30 % bílkovin, takže vlci zcela očividně nemohli sežrat bílkovin víc, ani kdyby chtěli. Kromě toho, vlci se sice zřejmě moc nedostanou k obilovinám, kromě obsahu trávicího traktu kořisti (na který se prý údajně vrhají jako první), ale zato sežerou i dost balastu, včetně kostí (kolik lidí krmi své psy hydroxyapatitem kromě těch značek ze supermarketu?) chlupů apod. a sacharidy mají např. ze svalového glykogenu a z již zmiňovaného trávicího traktu kořisti, který např. u takového zajíce taky není zanedbatelný + ovoce, tráva... Dle mého názoru jde spíš o poměry a kvalitu surovin, a přestože nejvíc energie má pes z tuku, bílkovinná složka jako zdroj energie taky není zanedbatelná + sacharidová složka. Prosím uveďte konkrétní studie, které se zabývaly množstvím bílkovin v krmné dávce psa, jak jste o tom psal, velmi mě to zajímá.

Pro pana Miloše: vím o podobnosti psů a vlků a výrobci Orienu se mi to taky snažili vždycky předhazovat. A je taky pravda, že společnosti jako AAFCO ho hodnotí velmi vysoko, takže to asi bude pravda. Můj názor na toto je (a tady vím, že se se mnou nemusíte souhlasit), že psi evolucí byli tak dlouho zvyklí žrát lidské odpadky, že si vyvinuli poměrně dobrou schopnost trávit obiloviny, a že malé množství obilovin v krmné dávce superprémiového (nebo alespoň kvalitního prémiového) krmiva bez problémů přijímají, tráví a vstřebávají. Velmi kvalitní bezobilné směsi jsou tedy sice asi lepší, ale já to vnímám něco jako jestli vy jíte běžnou stravu nebo stravu pro vrcholové sportovce. Proto nemám ráda silácká tvrzení typu "tento šrot bych psovi nedal/a", bavíme-li se o kvalitním superprémiovém krmivu, člověk snadno nabyde dojmu, že pokud nekrmí Orienem, Artemisem atd., tak tomu chudáčkovi psovi vlastně ubližuje. Znám i lidi, co psovi dávají BARF a dítěti jsou schopni dát místo oběda rohlík, jestli chápete, jak to myslím, nic proti BARFu, pokud je dělaný správně. Samozřejmě pokud chcete dát psovi to nejlepší, co na trhu existuje, a nechce se vám vařit/barfovat, dobře pro vás, ale tady každý hned odsuzuje, protože v anonymních diskusích se to dělá snadno, proto do nich obvykle nepřispívám. Přeju pěkné Velikonoce všem, Lada

Neregistrovaný uživatel

31.3.2013 20:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

Pro pana anonymního: ano, máte pravdu, nejlepší je počítat obsah bílkovin přijatých denně. Ale to je jedno, já jsem tím chtěla hlavně říct, že maso obvykle obsahuje 25, max. 30 % bílkovin, takže vlci zcela očividně nemohli sežrat bílkovin víc, ani kdyby chtěli. Kromě toho, vlci se sice zřejmě moc nedostanou k obilovinám, kromě obsahu trávicího traktu kořisti (na který se prý údajně vrhají jako první), ale zato sežerou i dost balastu, včetně kostí (kolik lidí krmi své psy hydroxyapatitem kromě těch značek ze supermarketu?) chlupů apod. a sacharidy mají např. ze svalového glykogenu a z již zmiňovaného trávicího traktu kořisti, který např. u takového zajíce taky není zanedbatelný + ovoce, tráva... Dle mého názoru jde spíš o poměry a kvalitu surovin, a přestože nejvíc energie má pes z tuku, bílkovinná složka jako zdroj energie taky není zanedbatelná + sacharidová složka. Prosím uveďte konkrétní studie, které se zabývaly množstvím bílkovin v krmné dávce psa, jak jste o tom psal, velmi mě to zajímá.

Pro pana Miloše: vím o podobnosti psů a vlků a výrobci Orienu se mi to taky snažili vždycky předhazovat. A je taky pravda, že společnosti jako AAFCO ho hodnotí velmi vysoko, takže to asi bude pravda. Můj názor na toto je (a tady vím, že se se mnou nemusíte souhlasit), že psi evolucí byli tak dlouho zvyklí žrát lidské odpadky, že si vyvinuli poměrně dobrou schopnost trávit obiloviny, a že malé množství obilovin v krmné dávce superprémiového (nebo alespoň kvalitního prémiového) krmiva bez problémů přijímají, tráví a vstřebávají. Velmi kvalitní bezobilné směsi jsou tedy sice asi lepší, ale já to vnímám něco jako jestli vy jíte běžnou stravu nebo stravu pro vrcholové sportovce. Proto nemám ráda silácká tvrzení typu "tento šrot bych psovi nedal/a", bavíme-li se o kvalitním superprémiovém krmivu, člověk snadno nabyde dojmu, že pokud nekrmí Orienem, Artemisem atd., tak tomu chudáčkovi psovi vlastně ubližuje. Znám i lidi, co psovi dávají BARF a dítěti jsou schopni dát místo oběda rohlík, jestli chápete, jak to myslím, nic proti BARFu, pokud je dělaný správně. Samozřejmě pokud chcete dát psovi to nejlepší, co na trhu existuje, a nechce se vám vařit/barfovat, dobře pro vás, ale tady každý hned odsuzuje, protože v anonymních diskusích se to dělá snadno, proto do nich obvykle nepřispívám. Přeju pěkné Velikonoce všem, Lada

Psi umí využívat sacharidy, to je celkem známá věc. A mimochodem třeba Artemis takový supermasák jako Orijen ani omylem není. Ten je spíše ukázkou kvalitního krmiva s tím obilím. A pokud se týče těch sportovců, tak se týká spíše tuků a jejich obsahu. Proteiny a sacharidy jsou na tom energeticky přibližně stejně. Akorát v jednom dáváte psovi aminokyseliny a v tom druhém druhé cukry. ...Miloš

Neregistrovaný uživatel

12.7.2013 15:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.74

No, nevim, kde pan dotycny prisel na to, ze MUF (Villy Victor FB) basti Husse, když ten je krmeny Taste Of The Wild a masem... ;-) a ci se tyce chs Fransimo Bohemia...tak tam by asi krachli, kdyby meli svych 16, nebo snad jeste vic psu krmit necim lepsim...nejlepsi chs to mozna je, ale jen proto, ze stihla uz 3x otocit abecedu...takze ono je hezke predhazovat taky nejaka cisla, ale jeste lepsi je znat zkutecnost... ;-)

Neregistrovaný uživatel

12.7.2013 17:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.158

Jestli ono to není rtím,že se okolo šampiona okamžitě seskupí !příznivci "jistého krmiva pěkně nafotí a okamžitě vyjde reklama ,že dotyčný šampík nic jiného ve svém životě nepozřel-jen tuto vynikající značkusmajlík

Neregistrovaný uživatel

2.9.2013 19:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.96

Teda, přišla jsem sem, abych se dozvěděla, jestli má někdo pozitivní či negativní zkušenosti s krmivem Husse a ono se to místo toho zvrhlo v osobní boje, slovíčkaření a dokazování si, co kdo řekl a neřekl. Kam se poděli dospělí lidé ochotní poradit méně znalým či začátečníkům?

Je to tady jen o dokazování, že ACANA JE NEJLEPŠÍ (to nemají obchoďáci Acany po večerech co dělat, nebo to mají v pracovní náplni? :-D ) ... z té superskvělé Acany nám pes neskutečně prděl a měl takové zažívací problémy, že jsme ji (i bez ohledu na finanční ztrátu) vyhodili. Nikdo z našeho okolí ji nechtěl. Ačkoliv je to jen zkušenost jednoho psa, do Acany už nikdy investovat nebudu. Dlouho jsme krmili Golden Eaglem (bývalý Eagle Pack), ale ten se přestal do ČR dovážet, takže hledáme náhradu pro alergického psa. Brit žrát nechce, Platinum žere jak zběsilá, ale nesedí jí,

Každopádně DÍKY těm normálnějším přispěvatelům za sdělení dlouhodobější zkušenosti s Husse, kvůli které byl tento dotaz založen. Ostatní by si měli založit svoje vlákno s názvem POJĎTE SE, ACANÁŘI, HÁDAT SE ZBYTKEM SVĚTA :-D .

Neregistrovaný uživatel

2.9.2013 19:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

Teda, přišla jsem sem, abych se dozvěděla, jestli má někdo pozitivní či negativní zkušenosti s krmivem Husse a ono se to místo toho zvrhlo v osobní boje, slovíčkaření a dokazování si, co kdo řekl a neřekl. Kam se poděli dospělí lidé ochotní poradit méně znalým či začátečníkům?

Je to tady jen o dokazování, že ACANA JE NEJLEPŠÍ (to nemají obchoďáci Acany po večerech co dělat, nebo to mají v pracovní náplni? :-D ) ... z té superskvělé Acany nám pes neskutečně prděl a měl takové zažívací problémy, že jsme ji (i bez ohledu na finanční ztrátu) vyhodili. Nikdo z našeho okolí ji nechtěl. Ačkoliv je to jen zkušenost jednoho psa, do Acany už nikdy investovat nebudu. Dlouho jsme krmili Golden Eaglem (bývalý Eagle Pack), ale ten se přestal do ČR dovážet, takže hledáme náhradu pro alergického psa. Brit žrát nechce, Platinum žere jak zběsilá, ale nesedí jí,

Každopádně DÍKY těm normálnějším přispěvatelům za sdělení dlouhodobější zkušenosti s Husse, kvůli které byl tento dotaz založen. Ostatní by si měli založit svoje vlákno s názvem POJĎTE SE, ACANÁŘI, HÁDAT SE ZBYTKEM SVĚTA :-D .

Dobrý blábol, akorát, že o Acaně to tady mám pocit nikdo netvrdil vážený obchoďáku z Huse (jak jednoduše se něco takového říká, že?). No já jím nejsem, jestli někdo jiný to nevím. Acanu z našich poboček totiž prodává snad jen jedna (tak nízká marže, že na ní prakticky nevyděláme). Přeji hezký konspirační den...Miloš

Neregistrovaný uživatel

3.9.2013 20:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.2

Ty seš ale chytrák vidsmajlíknejdřív si o tom něco přečti a pak brblej....na HUSSE mám odrkmeno 5 psů a naprostá spokojenost..smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

3.9.2013 20:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

Ty seš ale chytrák vidsmajlíknejdřív si o tom něco přečti a pak brblej....na HUSSE mám odrkmeno 5 psů a naprostá spokojenost..smajlíksmajlík

Znám spousty psů odkrmených na pedigree pal....takže proč ne. Na rozdíl od nich jsou Husse alespoň nějaké granule. Ostatně já můžu mluvit o 30 psech (kdo to dokáže?) na Acaně (což není pravda). Doporučuji si přečíst něco o slušném chování, alespoň základy a ne hned urážet a tykat.
Jí něco načteno mám. dokonce i o granulích. I o slušném chování a určitých pravidlech jak se chovat i při polemice. Mě osobně t vaše granule nijak zvlášť netankují, jsou to granule jako každé jiné. Nemám jen rád hraní si na pejskaře za účelem reklamy zadarmo. Za tohle chování tu dostali po čumáku i prodejci daleko kvalitnějších granulí (i těch kterými krmím a uznávám je).
Předpokládám teď další urážky rozlícených pejskařůsmajlík jak už to při propagaci nějaké značky zdarma bývá, ale koneckonců co s tím nadělám...Miloš

Neregistrovaný uživatel

4.9.2013 09:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.183.110

No fakt je ten, že kdybych si musela vybrat mezi těmito značkami, jako je Acana nebo Husse, vyhrálo by Husse. Nemám s Acanou dobré zkušenosti. Husse jsem zkoušela půl roku a nemám s tím problém, ale na Acanu si zvykl pouze jeden pes ze sedmi, jinak sračka jak bič obrovské dávkování kvalita srsti šla dolu......

Neregistrovaný uživatel

11.9.2013 14:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.154

Kdyz chovatelska stanice funguje pres 15 let, tak ano, uz maji celou radu stenat ... my doma Fransimacka mame a spokojenost maximalni ... pani chovatelka je skvela, poradila, byla nam kdykoliv k dispozici ...

A ano, krmime Husse, ktere fenecce vyhovuje .... sto lidi, sto chuti :)

Neregistrovaný uživatel

11.9.2013 19:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.174

Zkuste mu přinést syrové kuřecí maso nebo vepřové od řezníka a uvidíte, jestli mu zachutná. Podle toho bych se rozhodovala.

Neregistrovaný uživatel

13.11.2013 19:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.38

S HUSSE spokojenost převeliká i to dovezou domů zdarma a v čas kdy se to hodí mně :-D

Neregistrovaný uživatel

15.8.2014 12:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.126

Asi netušíte co píšete. Chudáci vaše zvířata. smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.8.2014 12:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.126

Také jeden chudák co neví co píše.smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.8.2014 11:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.2

Řekněme, že máte pravdu (tahle zvláštní opatrnost je na místě více než si možná myslíte). Husse nej... není, já osobně krmím docela slušnou řádkou značek a všechny Husse převyšují o kilometry (střídám okolo 15-ti značek...naše je z toho jen jedna), ovšem nepopírám, že také dávám úplně jiné peníze za pytel. Vždy platí, že krmivo je tak dobré jak dobré je jeho složení. Husse není žádná katastrofa, třeba vámi zmiňované Hills porazí se svázanými rukami za zády, ale představa, že pytel za necelou tisícovku za 15kg porazí krmiva ověnčené certifikáty (husse ne), s nejvyššími doporučeními světových recenzentů (husse ne) za cenu sahající až ke dvěma tisícům za pytel, je poněkud srandovní, proto jsem se do toho vložil. Husse je slušné krmivo střední třídy, více od toho čekat nemůžete (a více nedají ani vaši známí chovatelé, zatímco já vypálím za krmení svých psů částky v úplně jiném rozměru.

Pro zajímavost přečtěte si pečlivě složení Husse: např..(bohužel z e-shopu, výrobce se se svými krmivy jaksi nenamáhá pochlubit...(DIVNÝ PŘÍSTUP)
Složení:
Kuřecí maso (56 % - podotýkám, že ne sušené, takže daleko méně - 26% proteinů, je málo), rýže, pšenice, živočišný tuk, řepné řízky,hydrolyzovaná kuřecí bílkovina,lněné semínko, sušená ryba, lososový olej,kvasnice, sůl, frukto-oligosacharidy,sušená celá vejce, lecitin,aksamitový extrakt, mořské řasy,extrakt z hroznových jader.

Výživné hodnoty:
Bílkoviny 26%,...atd....
Kuře v pořádku, ale pšenice je nejčastější alergen, živočišný tuk...to je z kterého živočicha?, sušená ryba, jaká je to ryba? ...

SLOŽENÍ
Čerstvý vykostěný divoký kanec*, čerstvé vykostěné jehněčí maso*, čerstvá hovězí játra*, čerstvé vykostěné vepřové maso*, moučka z jehněčího masa, hrách, moučka z lososího masa, červenohnědé brambory, moučka ze sledího masa, celá čerstvá vejce*,čerstvé vykostěné bizoní maso*, bramborový škrob, čerstvý vykostěný losos*, moučka z masa síha, čerstvý vykostěný candát*, lososí olej (konzervován směsí tokoferolů), vojtěška sušená na slunci, hrachová vláknina, sušená organická chaluha, dýně,kořen čekanky, mrkev, špenát, listy tuřínu, jablka, brusinky, borůvky, kořen lékořice, kořen anděliky lékařské, pískavice řecké seno, květy měsíčku lékařského, sladký fenykl, lístky máty peprné, heřmánek lékařský, smetanka lékařská, saturejka zahradní, rozmarýna lékařská, vitamín A, vitamín D3, vitamín E, niacin, thiamin mononitrát, riboflavin, d-calcium pantothenate, pyridoxin, kyselina listová, biotin, vitamín B12, minerály (chelát železa, chelát zinku, chelát manganu, chelát mědi), selen z kvasnic, mikroorganismy druhu Lactobacillus acidophilus (DSM13241) a Enterococcus faecium (NCIMB10415)..

Proteiny 38%...atd.

Vše v pořádku, u všeho vím z čeho to pochází a mám tudíž jistotu, že se nejedná o odpad z potravinářské výroby. Navíc jsou lépe ošetřené minerály (cheláty jsou totiž lépe stravitelné pro psa a tudíž i využitelné...zkuste se zeptat toho chovatele co jsou cheláty...nebude vědět o čem mluvíte.
U masa má toto krmivo uznávané certifikáty potravinářské kvality, je bezobilné (natož s pšenicí), a konzervováno přírodně (/husse...dost pochybuji).

Pro husse mluví jen jedno. Cena a faktor X. Cena je pochopitelná, levněji vyrobené krmivo z levnějších ingrediencí stojí méně. A faktor X...(víra uživatelů). S tím těžko něco naděláte. Ovšem toto postavit proti Husse toto velmi drahé krmivo patřící možná mezi 5 nejuznávanějších krmiv na světě bylo ode mne hodně nefér...to uznávám...Miloš

ÚPLNÝ SOUHLAS S MILOŠEM, nevím sice kdo je to, ale Orijen jsem poznala, taky s ním krmím, plus ještě BARF, Orijen-výborné papání, nedám na něj dopustit, Husse jsem nikdy neměla a ani bych ho nechtěla, po přečtení složení. Výborná je taky K9 NATURAL, pro mě je dost drahá, ale dává se jí o hodně méně a úplně jinak se dávkuje.smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

19.8.2014 16:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.253

ÚPLNÝ SOUHLAS S MILOŠEM, nevím sice kdo je to, ale Orijen jsem poznala, taky s ním krmím, plus ještě BARF, Orijen-výborné papání, nedám na něj dopustit, Husse jsem nikdy neměla a ani bych ho nechtěla, po přečtení složení. Výborná je taky K9 NATURAL, pro mě je dost drahá, ale dává se jí o hodně méně a úplně jinak se dávkuje.smajlíksmajlíksmajlík

Husse je Franchise. Pre original zlozenie treba navstivit Webshop locator.
Mate tam zle uvedene zlozenia. Odkial mate informaciu, ze je tam maso.

Husse nema vlastny zdroj masa ani strojne zariadenie na spracovanie cerstveho masa.
Pouziva sa masovokostna mucka a separat.

Neregistrovaný uživatel

26.11.2014 16:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.94

Dobrý den,

Váš příspěvek mne zaujal. Budu si pořizovat nové štěně labradora a chtěl bych krmit co nejlépe.
O jakém krmivu jste prosím psal Vy?

Děkuji, Petr

Neregistrovaný uživatel

26.11.2014 16:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.94

Složení:

Výživné hodnoty:
Bílkoviny 26%,...atd....

SLOŽENÍ

Proteiny 38%...atd.

Dobrý den,

Váš příspěvek mne zaujal. Budu si pořizovat nové štěně labradora a chtěl bych krmit co nejlépe.
O jakém krmivu jste prosím psal Vy?

Děkuji, Petr

26.8.2015 11:47
Žíža

XXX.XXX.211.6

Uživatel asi uváděl ORIJEN, podle složení. Krmíme s ním štěně pouze týden, zatím vše OK jen ta dávka se mi zdá velká, a hovínka jsou častěji a trochu měkčí. Cena je opravdu také vyšší, ale podle složení není divu. Má s ním také někdo zkušenost?

25.2.2018 10:11
MarieBarkova

XXX.XXX.152.218

Husse kupujeme už několik let (jak kočkám, tak pejskům) a nikdy jsme neměli problém, značku nám doporučil sám veterinář, dost známých touto značkou také krmí. Nejlepší je asi krmit masem, ale pokud chcetekvalitní granule za přijatelné peníze, za mě je husse ok. Cenově hodně podobně jako royal canin, eukanuba, taste of wild, fitmin, calibra, brit care atd.. kvalita vstupní surovin husse je oproti těmto značkám mnohem lepší. Má vysoký obsah živočišných bílkovin, tyto bílkoviny jsou souborem různých aminokyselin, které jsou obsažené v masu, spousta značek je neuvádí, protože obsahují především rostlinné bílkoviny, které tělu neublíží, ale zároveň nic nepřináší a jsou levnější. Jak ale říkám, jsou i dražší značky, které mají jiné výhody, ideální je zvířátkům vařit. Ať si ale každý krmí čím chce, jenom jsem chtěl napsat své zkušenosti s touto značkou. smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.2.2018 10:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

MarieBarkova napsal(a):
Husse kupujeme už několik let (jak kočkám, tak pejskům) a nikdy jsme neměli problém, značku nám doporučil sám veterinář, dost známých touto značkou také krmí. Nejlepší je asi krmit masem, ale pokud chcetekvalitní granule za přijatelné peníze, za mě je husse ok. Cenově hodně podobně jako royal canin, eukanuba, taste of wild, fitmin, calibra, brit care atd.. kvalita vstupní surovin husse je oproti těmto značkám mnohem lepší. Má vysoký obsah živočišných bílkovin, tyto bílkoviny jsou souborem různých aminokyselin, které jsou obsažené v masu, spousta značek je neuvádí, protože obsahují především rostlinné bílkoviny, které tělu neublíží, ale zároveň nic nepřináší a jsou levnější. Jak ale říkám, jsou i dražší značky, které mají jiné výhody, ideální je zvířátkům vařit. Ať si ale každý krmí čím chce, jenom jsem chtěl napsat své zkušenosti s touto značkou. smajlík

No, nezlobte se na mě, ale pokud shit tohohle složení vydává výrobce, jako krmivo pro štěňata od 3 týdnů věku(!), tak s touto značkou nechci mít nikdy nic společného

Husse Valp:
kuřecí maso, pšenice, rýže, živočišný tuk ( škvarky), kukuřice, pšeničná mouka, lněná semínka, mléčná syrovátka, řepná dužina, pšeničný glutén, hydrolyzovaná živočišná bílkovina, kvasnice, minerály, jablka, mrkev, brokolice, lecitin.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2018 12:01

Složení je trochu jinak
kuře, rýže, živočišný tuk, pšeničná mouka, pšenice, řepná dužina, ryby, hydrolyzovaná kuřecí bílkovina, lněná semínka, celá vejce, lososový olej, kvasnice, sůl, frukto- oligosacharidy, lecitin, aksamitník, mořské řasy
přepsané do skutečného pořadí:
rýže, tuk, kuře, mouka, mouka, řepa, bílkovina, nevhodná bílkovina, a tak dále
využitelnou energii mají velkou, a kromě živočišného tuku, o kterém nevíme, čím je konzervován, jsou to naprosto stejné granule jako Brit premium (Brit má kukuřici, horší stravitelnost, u mouček o konzervaci víme taktéž 0), Brit Care, Nativia, Fitmin, Nutra gold, Bosch, Eminent, Calibra, Annamaet, Bardog, Eukanuba, Platinum chicken, Sam´s field, Ontario,...
trošku mi vadí cena oproti jiným, a známe lepší, je to moc sacharidů, ale za odpad je neoznačím
do detailu stejně nezjistíme nic o ničem
nespočítáme nic, protože se neví v jakém stavu šly suroviny do kotlíku
mně by stačilo, kdyby ty granule byly bez plísní, salmonely a přepáleného tuku, a těch je na světě jen několik málo
granule jsou prostě "odpad".

20.9.2019 13:38
Karrrrrrrrrrrrrlos

XXX.XXX.168.130

Krásný den všem. Tedy, jsem fascinovaný toutu diskuzí a upřímně je mi z ní trošku morálně špatně. Jsou zde dvě kategorie příspěvků.
1. Krmím značkou Husse a mám s ní zkušenosti. Zpravidla pozitivní.
2. Nikdy bych tuto značku nekoupil a ani žádné zkušenosti nechci!
V té druhé jsou ještě obměny jako např. měl jsem toto krmení, sice ani přesně nevím přesně jaké, ale bylo to strašné. Měli jsme vzorky, ale TÝDEN se jich nedotkl...

Kolik tato značka vzbuzuje emocí!

Pak je zde figurka takzvaný Miloš, prodejce krmiv, který nad tímto tématem v této diskuzi už strávil opravdu enormní množství času. Že mu to stojí za to...

V původním příspěvku se před těmi lety paní ptala, jestli máte Husse odzkoušeno...tak proč proboha tolik nenávisti vlastně mimo téma?

Jsem zde proto, že jsme měli o Husse rozhovor se známými, kteří říkali, že se někde v diskuzi dočetli hrozné věci. Tak mě zajímalo, jak to tu vypadá.

Takže k původní otázce z pohledu našeho i našich psů
S Husse krmíme již přes rok a zkušenost máme skvělou. Dnes bych neměnil a jsem vděčný, že jsme tuto značku tenkrát zkusili. Máme k tomu tedy luxusní servis ohledně dovozu, ale je to vidět hlavně na našich psech, na srsti, odpadu... U krmení mi záleží na původu bílkovin, proto se vyhýbám již delší dobu těm kanadským (včetně té zde tak často zmiňované Acany, která byla dobrá na našem trhu možná kdysi), kde jsou bílkoviny z velké části tvořeny GMO luštěninami. Pak je zde volba granule z čerstvého masa vs. ty z masové moučky. No a kolik jich pak na trhu zbývá?

To že psům chutnají a že mám kladný vztah k výrobkům ze Švédska, to už je bonus.
Mír všem!

20.9.2019 15:26
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Karrrrrrrrrrrrrlos napsal(a):
Krásný den všem. Tedy, jsem fascinovaný toutu diskuzí a upřímně je mi z ní trošku morálně špatně. Jsou zde dvě kategorie příspěvků.
1. Krmím značkou Husse a mám s ní zkušenosti. Zpravidla pozitivní.
2. Nikdy bych tuto značku nekoupil a ani žádné zkušenosti nechci!
V té druhé jsou ještě obměny jako např. měl jsem toto krmení, sice ani přesně nevím přesně jaké, ale bylo to strašné. Měli jsme vzorky, ale TÝDEN se jich nedotkl...

Kolik tato značka vzbuzuje emocí!

Pak je zde figurka takzvaný Miloš, prodejce krmiv, který nad tímto tématem v této diskuzi už strávil opravdu enormní množství času. Že mu to stojí za to...

V původním příspěvku se před těmi lety paní ptala, jestli máte Husse odzkoušeno...tak proč proboha tolik nenávisti vlastně mimo téma?

Jsem zde proto, že jsme měli o Husse rozhovor se známými, kteří říkali, že se někde v diskuzi dočetli hrozné věci. Tak mě zajímalo, jak to tu vypadá.

Takže k původní otázce z pohledu našeho i našich psů
S Husse krmíme již přes rok a zkušenost máme skvělou. Dnes bych neměnil a jsem vděčný, že jsme tuto značku tenkrát zkusili. Máme k tomu tedy luxusní servis ohledně dovozu, ale je to vidět hlavně na našich psech, na srsti, odpadu... U krmení mi záleží na původu bílkovin, proto se vyhýbám již delší dobu těm kanadským (včetně té zde tak často zmiňované Acany, která byla dobrá na našem trhu možná kdysi), kde jsou bílkoviny z velké části tvořeny GMO luštěninami. Pak je zde volba granule z čerstvého masa vs. ty z masové moučky. No a kolik jich pak na trhu zbývá?

To že psům chutnají a že mám kladný vztah k výrobkům ze Švédska, to už je bonus.
Mír všem!

Reagujete ve vlákně, které je už rok a půl mrtvé úplně a naprostá většina příspěvků, zejména pak od toho pana Miloše, je stará šest let. Za tu dobu se mohlo složení, místo výroby aj. klidně třikrát změnit.

25.1.2021 09:16
simona.munk@gmail.com

XXX.XXX.232.133

Na znacku Husse mam velmi zly nazor a aj osobnu skusenost, pokial by to este niekoho zaujimalo rada to sem napisem, len vidim ze prispevky su stare tak to tu nebudem zbytocne vypisovat.
Pekny den, za mna HUSSE urcite NIE!

Tna

14.2.2021 07:20
Tna

XXX.XXX.144.54

Budu ráda za reakci, já dostala Husse od chovatele na doporučení, mám 10týdenního buldočka.
Přijde mi, že po granulích hrozně prdí, každé ráno po probuzení zvrací žalud. štávy (asi z hladu). Trpěl dlouho průjmy. Určitě uvažuji o změně krmiva. Nějaké doporučení na hypoalergenní granule pro štěně buldoka?

14.2.2021 08:39

Tna napsal(a):
Budu ráda za reakci, já dostala Husse od chovatele na doporučení, mám 10týdenního buldočka.
Přijde mi, že po granulích hrozně prdí, každé ráno po probuzení zvrací žalud. štávy (asi z hladu). Trpěl dlouho průjmy. Určitě uvažuji o změně krmiva. Nějaké doporučení na hypoalergenní granule pro štěně buldoka?

Barking Heads kachní, krůtí, rybí, jehněčí

https://www.spokojenypes.cz/barking-heads-doggylicious-duck-small-1-5-kg/

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík