Stanislav Šebela Milíčovice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 22:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.38

Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s tímto chovatelem psů. Chtěl jsem si od něj koupit buldočka a poté mě zarazilo, že prodává i mopse, v inzerátech několikrát za sebou, mění ceny. Díky Z.K.

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 22:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.173

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s tímto chovatelem psů. Chtěl jsem si od něj koupit buldočka a poté mě zarazilo, že prodává i mopse, v inzerátech několikrát za sebou, mění ceny. Díky Z.K.

Máte nějaký odkaz na inzerát?

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 23:03

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 05:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.14

Omlouvam se, nikdy jsem se s timto vyrazem nesetkal co to vlastne znamena v praxi. Mame nekolikatou boxerku jednou od zname a pak je kupoval otec. Diky moc za osvetleni situace.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 09:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.92

Omlouvam se, nikdy jsem se s timto vyrazem nesetkal co to vlastne znamena v praxi. Mame nekolikatou boxerku jednou od zname a pak je kupoval otec. Diky moc za osvetleni situace.

http://psi.stop-mnozitelum.cz/

Množitel je člověk, který vydělává peníze na tom, že množí psy. Nevyšetřené rodiče, feny rodí někde v chlívkách, nesocializovaná štěňata, neočkovaná, nemocná, zablešená, s průjmy, apod. Od takového člověka opravdu nebrat. A ještě za ty nekřesťanské peníze. smajlík Raději si přišetřete nějakou kačku a kupte si štěně z registrovaného chovu. Případně si vemte nějakého darovacího, zachráníte mu život.. V dnešní době je nechtěných pejsků i štěňat přece tolik...

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 09:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.248

Líbí se mi vaše naivita ,myslíte že všichni chovatele , co prodavají pejsky bez prukazu ,nechodí k veterináři. Jo, a ti chovatele co prodavají s pp ,nerýžují peníze nebo co, vždyt jsou to až nehorazne penize.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 09:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.135

Líbí se mi vaše naivita ,myslíte že všichni chovatele , co prodavají pejsky bez prukazu ,nechodí k veterináři. Jo, a ti chovatele co prodavají s pp ,nerýžují peníze nebo co, vždyt jsou to až nehorazne penize.

Když chce dát někdo za psa s PP 15 000 (pes se díky šlechtění dožije tak max. 9 let) tak proč ne. Nechápu že pes může stát tolik peněz a už vůbec nechápu lidi, co to dají. I když je mají.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 09:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Ukažte mi jediného "chovatele" bez PP, který rodičovskému páru před krytím nechá udělat byť i jediné vyšetření na dědičné choroby.
Ano, i mezi chovateli s PP se najdou množitelé, kterým jde jen o výdělek. Ale to si člověk může dopředu zjistit a od takového chovatele nekupovat. Velká většina chovatelů (aspoň těch, co znám osobně) kryje proto, aby měli kvalitní zdravá štěňátka, za tím cílem dělá obrovské množství i nepovinných zdravotních vyšetření, zkoušek, za kvalitním krycím psem jedou i na druhý konec Evropy... takže ty "nehorázné peníze" jim sotva pokryjí náklady.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 09:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Když chce dát někdo za psa s PP 15 000 (pes se díky šlechtění dožije tak max. 9 let) tak proč ne. Nechápu že pes může stát tolik peněz a už vůbec nechápu lidi, co to dají. I když je mají.

Já zase nechápu, jak si může někdo koupit za 4000 štěně, o jehož rodičích absolutně nic neví, neví ani to, jestli to není bratr se sestrou, nic o jejich zdraví, o povaze... u nás v ulici jsou dva majitelé takových labradorů, jeden ve dvou letech kvůli dysplazii kyčlí skoro nechodí a ten druhý napadá všechno, co se hne, včetně dětí. Děkuji, nechci spoléhat na štěstí a radši si připlatím za štěně po nepříbuzných vyšetřených rodičích s prověřenou povahou - je to investice na následujících 15 let.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 09:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

A s těmi "přešlechtěnými krátkověkými" papíráky - nejsou náhodou psi bez PP ptomky těch samých papíráků, takže úplně stejně "přešlechtění"??? Rozdíl je jen ten, že u psa s PP vidíte pohledem do rodokmenu, zda jsou rodiče příbuzní, či ne, u psa bez PP nevíte nic. U psa s PP můžete dohledat, jaké zdravotní problémy v linii byly a jakého věku se předkové dožili, u psa bez PP nevíte zase nic. U psa s PP víte, jaká má zdravotní vyšetření a jaké vlohy tedy s velkou pravděpodobností předává potomkům, u psa bez PP nevíte nic.
Jinak řečeno, když se o problémech neví, neznamená to, že neexistujou - naopak.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 09:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.183.112

pračku, televizi, mobil a jiné taky radši kupujete z druhé ruky a nebo si připlatíte za novou, aby jste měli záruku, že víte co kupujete?

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 09:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.125

Mě fascinuje to, že ti s PP jsou přešlechtění, ale ti zaručeně čistokrevní bez PP už nejsou. Přitom z logiky věci prostě museli v nějakém okamžiku odpadnout od těch papírových, protože francouzský buldoček se prostě nenarodí labradorovi, že... Ani neupadne čápovi ze šátku.

Takže ti bez PP jsou úplně stejně přešlechtění jako ti s PP, nebo nejsou, protože mají v sobě něco mixlýho. A to už pak není zaručeně čistokrevnej, jak se všem snaží prodejci nakecat.

Aby argument přešlechtěnosti platil, musel by být poptávaný pes nějaká bezvadná vesnická směsice. A to ještě neznamená, že nezdědil nějaké nemoci. Kříženec dvou různých plemen ale přenašečů PRA může klidně oslepnout, pokud tento gen předán od obou rodičů... Jenže to nikdo nezjistí do té doby než pes oslepne.(Slepota je jen příklad, nevimm co maj buldočci, dosaď cokoliv geneticky přenášenýho)

A zadavateli radím, když už hodlá koupit psa bez PP, tak ať si sakra dobře rozmyslí od koho. Což aspoň trochu dělá, vzhledem k tomu, že se ptá.
Pokud se vám pejsek nebude zdát, bude něco dost podezřelýho, tak ho neberte anii z lítosti, nepdopoříte tak množení dalších chudáků. A když už teda tak toužíte po bez PP psovi, tak radši najděte aspoň nějakýho "chovatele", co má doma jen ty buldočky, jeden vrh, jsou čistí, vymazlení, očkovaní, odčervení...

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 10:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.92

Mě se zase líbí naprostá naivita až hloupost lidí, kteří vůbec netuší o čem je FCI registrovaný chov, ale za každou cenu do toho musí krafat a pomlouvat. smajlík

Mám hromadu psů bezPP, mám i psa s PP, troufám si tvrdit, že se v chovu psů orientuji více než dobře. Ale poté, co už x let vymetám množírny, zachraňuji psy týrané chovem, psy, kteří se majitelům omrzeli, psy, kteří jsou psychicky labilní, protože tu labilitu zdědí po nevyrovnaných rodičích a neschopný majitel to ještě podpoří.. Poté už bych nikdy a nikomu nedoporučila pořídit si levné štěně z pofiderního chovu. smajlík Finty množitelů jsou tak propracované, že se v tom laik absolutně nemá možnost zorientovat. A pokud si nenechá poradit a koupí si takové štěně, tak akorát odsoudí jeho matku k tomu, aby dál a dál v chlívku plkala jeden vrh za druhým. (zvracejícísmajlík)

A úplně nejlepší je, když se do diskuze přidá nějaký hloupý množitel a trapně se snaží svoje vrhy obhájit argumenty, jak jsou psi s PP zrůdně přešlechtění a k ničemu. Aniž by si dotyčný dokázal sečíst jedna plus jedna a uvědomit si, že ti vořeši, co množí, jsou jenom napodobeniny originálu. smajlík Vietnamské tričko Adihash. smajlík

PS: Ano, i to levné tričko člověk nosí rád a má ho rád, stejně jako mají majitelé rádi své bezpapírové pejsky, o tom žádná. Já ty svoje taky miluju a nedala bych je! Ale... Nic to nemění na tom, že jsou to pouze levné kopie. Bez zdravotních vyšetření na dědičné choroby, bez typické povahy daného plemene, bez charakteristických znaků daného plemene.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 10:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.125

A k těm penězům, mně přijde jako zhovadilost koupit psa bez PP za 7000Kč(co jsem našla tak u těch buldočků to bylo 5000-9000, koukala jsem jen na pár...) když ani nevím, jestli náhodou rodiče štěněte nebyli bratr-sestra, otec-dcera, matka-syn... No, o psovi nevím zkrátka nic..

I u těch chovatelů s PP je potřeba pečlivě vybírat, takže jak to asi je u těch bez PP, kde už není kontrola vůbec žádná...

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 12:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.24

Ukažte mi jediného "chovatele" bez PP, který rodičovskému páru před krytím nechá udělat byť i jediné vyšetření na dědičné choroby.
Ano, i mezi chovateli s PP se najdou množitelé, kterým jde jen o výdělek. Ale to si člověk může dopředu zjistit a od takového chovatele nekupovat. Velká většina chovatelů (aspoň těch, co znám osobně) kryje proto, aby měli kvalitní zdravá štěňátka, za tím cílem dělá obrovské množství i nepovinných zdravotních vyšetření, zkoušek, za kvalitním krycím psem jedou i na druhý konec Evropy... takže ty "nehorázné peníze" jim sotva pokryjí náklady.

Nechci nikterak obhajovat výše zmíněného pána, neznám, nezajímá mne, jen se chci zeptat. Jaká povinná vyšetření mají do chovu francouzští buldočci? pokud vím, tak jedinou podmínkou chovnosti je absolvovaná jedna výstava a bonitace. Zdravotní vyšetření se žádná nedělají.....smajlík

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 12:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Nechci nikterak obhajovat výše zmíněného pána, neznám, nezajímá mne, jen se chci zeptat. Jaká povinná vyšetření mají do chovu francouzští buldočci? pokud vím, tak jedinou podmínkou chovnosti je absolvovaná jedna výstava a bonitace. Zdravotní vyšetření se žádná nedělají.....smajlík

Situaci u buldočků nesleduju, moje reakce byla obecná. Ale co jsem našla, tak mnozí chovatelé buldočků svoje zvířata testují - například tady: http://buldocek.unas.cz/nasefeny.html
(zmíněnou chovku neznám, jen mi ji vyplivl Google).
Že nejsou vyšetření povinná do chovu, neznamená, že je zodpovědní chovatelé nedělají.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 12:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.248

Chovatele kteří prodavají s pp ,tak by měli udělat vyšetření rodiču ,ale není to prukaz na zdraví štěněte . Ovšem ,vady se většinou projevují pozdějším věku , kdy už nelze štěně reklamovat,taky se vám muže stát ,že pes bez pp se dožije více let. Je jedno, jetli pes je s pp nebo bez pp,ale žáleží na tom, kolik máte potřebnych financí a hlavně na majítelích ,jaky mají vzah ke zvířatum ,čím ho budou krmit a td......

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 12:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2

Chovatele kteří prodavají s pp ,tak by měli udělat vyšetření rodiču ,ale není to prukaz na zdraví štěněte . Ovšem ,vady se většinou projevují pozdějším věku , kdy už nelze štěně reklamovat,taky se vám muže stát ,že pes bez pp se dožije více let. Je jedno, jetli pes je s pp nebo bez pp,ale žáleží na tom, kolik máte potřebnych financí a hlavně na majítelích ,jaky mají vzah ke zvířatum ,čím ho budou krmit a td......

Jako jak průkaz na zdraví štěněte??? Co je to za blbost? To má být jakože argument typu "ani průkaz původu nezaručí zdraví"? smajlík Ke zbytku jen - pane, Vy jste debil až to bolí smajlík

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 12:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.170

Pokud vím, tak buldočci mají povinné 2 výstavy a bonitaci. To znamená, že do chovu nemůže jít jedinec bázlivý, agresivní, nestandardní, nemocný apod. Pokud bude mít fena nebo pes zjevné zdravotní problémy (demodex, bude kulhat, dusit se..) prostě neprojde. Spousta chovatelů si nechá jen pro svou potřebu udělat rentgen páteře, vyšetří pately... . U bezpapíráků se nakryje to, co se zrovna rozhárá. Nepoznáte, kolikátý císař už má fenka za sebou. U papíráků se to dočtete v klubovém zpravodaji nebo na klubových stránkách. Máte možnost si vybrat slušného chovatele. Buldočí bezpapíráci patří snad mezi ty nejvíce rizikové. Všechno, co ušetříte při koupi, utratíte na veterině. Bude Vám líto psa, sebe a budete psát všude možně, ať Vám někdo poradí, jak psovi ulevit od trápení. Tak to prostě je.Bohužel. Když koupíte bišona bez PP, tak bude mít dost možná 8kg, srst jako dráty, ale jinak moc neriskujete. Ale u buldočků je to jiné. Kvůli ušetřeným pár tisícům podpoříte množitele, který Vám může prodat štěně, které bude mít dlouhé měkké patro, dědičné onemocnění páteře, alergii na cokoliv, může být bázlivé, můžou mu vyskočit pately.... je toho spousta. Neříkám, že se to nemůže vyskytnout u PP psů, ale tam alespoň dokážete, od koho psa máte. Je mi strašně líto těch zubožených buldočích fen z množíren, které nepoznaly nic jiného.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 12:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.92

Chovatele kteří prodavají s pp ,tak by měli udělat vyšetření rodiču ,ale není to prukaz na zdraví štěněte .
U některých dědičných nemocí JE to průkaz na zdraví - pes konkrétní nemoc nemůže dostat. Třeba ataxie u stafordů.

Průkaz o tom, že rodiče nejsou sourozenci, dostanete.

taky se vám muže stát ,že pes bez pp se dožije více let
Ano, taky se vám může stát, že bezpapírový buldoček zemře v roce věku na selhání ledvin.

Je jedno, jetli pes je s pp nebo bez pp,ale žáleží na tom, kolik máte potřebnych financí a hlavně na majítelích ,jaky mají vzah ke zvířatum ,čím ho budou krmit a td......
Ne, není to jedno. Třeba u výše zmíněné ataxie psa od zdraví nezachrání ani půl milionu. Prostě umře, přestane chodit a bude muset být utracen. V chovu s PP se tomuto vyhnete. A nespravíte to ani stravou.

Další dotazy?

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 12:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.92

Tady se můžete podívat, kde vznikají krásná bezpapírová štěňátka.. Štěňátka, nad jejichž chovem není možná žádná kontrola...

http://tyrana-zvirata.blogspot.cz/2011/12/paskovska-holatka.html smajlík

Neregistrovaný uživatel

22.8.2013 12:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Jistě, ani vyšetření nejsou žádná záruka. Ale není tak docela jedno, jestli máte štěně po náhodně vybraných nevyšetřených rodičích, kde je pravděpodobnost vzniku DKK či DLK i přes 60% (u mého plemene), nebo po rodičích vyšetřených a zdravých, jejichž rodiče, sourozenci i potomci z předchozích vrhů byli také všichni vyšetření a zdraví - tam je pravděpodobnost vážné vady nižší než 5%. Trošku rozdíl, že jo? ;-)
Takže jistě, i pes po nevyšetřených rodičích může být zdravý, když máte štěstí, ale já si radši připlatím za kvalitní štěně, abych tomu štěstí trochu napomohla ;-)
Výše zmíněné se týká chorob, u kterých není ještě přesně znám způsob přenosu a pracuje se jen s pravděpodobnostmi. Co se týče monogenních chorob, tam je genetické vyšetření rodičů jednoznačná záruka, že pes touto chorobou neonemocní. A u mého plemene je jich požehnaně - PRA, kde pes postupně oslepne, EIC, kde má záchvaty, při kterých může i uhynout, CNM, kde štěněti postupně atrofují svaly, přestává chodit a nakonec se udusí... a asi pět dalších, na které už existují vyšetření, která narození postižených štěňat stoprocentně zabrání.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 00:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.136

Já je třeba neměla. Někteří moji psi stáli hooodněsmajlík (jeden i 15 tisíc), ale já si na ně musela půjčit smajlíksmajlík. Raději si půjčím než koupit nějakou napodobeninu za několik tisíc bez PPsmajlík (to zase nechápu já. Proč pes bez PP stojí třeba 8 tisíc). Když chci plemeno tak si ho koupím s PP a důkladně zjišťuji od kud a co kupuji. Pokud by mi bylo jedno co budu mít za psa, došla bych si do útulku.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 00:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Já zase nechápu, jak si může někdo koupit za 4000 štěně, o jehož rodičích absolutně nic neví, neví ani to, jestli to není bratr se sestrou, nic o jejich zdraví, o povaze... u nás v ulici jsou dva majitelé takových labradorů, jeden ve dvou letech kvůli dysplazii kyčlí skoro nechodí a ten druhý napadá všechno, co se hne, včetně dětí. Děkuji, nechci spoléhat na štěstí a radši si připlatím za štěně po nepříbuzných vyšetřených rodičích s prověřenou povahou - je to investice na následujících 15 let.

Přesně. smajlík Jen blbec si koupí štěně z množárny v 6 ti týdnech mnohdy neodčervené a neočkované po nemocných a nevyšetřených rodičích a mnohdcy to jsou kříženci dvou plemen vydávaných za plemeno. Takhle uvažuje jen blb. Pak nacpe do veteriny daleko více, než kdyby si koupil štěně s PP třeba za 10 tisíc. Koupí štěně za 5 nebo 6 tisíc bez PP a pak nastrká třeba 10 tisíc do veterináře nebo mu štěně uhyne třeba na parvu pár týdnů po koupi. Podporovat množárny bezpapíráků z chlívků, kde to prodávají mnohdy v 6 ti týdnech neodčervené a mnohdy i neočkované je velmi nezodpovědné a hloupé. A kupní cena v horizontu třeba 12 ti let, co vás následně potom mazlík stojí je to nejmenší. smajlík

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 00:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

A tohle také hovoří za vše jaká je to hnusná množárna s problémy. To jsem našel v jedné diskuzi, když jsem hodil do googlu pánův e-mail, tak pak si něco po těch nemocných a unavených fenách ,,chovem,, kupte, když je to strhaný až to nemá skoro žádnou imunitu - cituji ... stanislav šebela ( stanislav.sebela@seznam.cz )
6.11.2012 17:37
Dobrý den, chovám větší množství psů a poslední dobou se objevují problémy, které se dříve vyskytovaly jen zřídka. Některé by odpovídaly příznakům herpesviru. Chtěl bych se zeptat, zda se dá u živého zvířete prokázat toto onemocnění. Pokud ano dejte prosím vědět kde a jak. Případné další informace bych potom raději konzultoval telefonicky. Děkuji Šebela.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 07:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

To je naprosto pravda. V genetice se tomu říká "efekt zakladatele".

Ovšem pokud chceme mít psy s určitými předvídatelnými vlastnostmi vhodné pro určité konkrétní činnosti, tak jiná cesta než čistokrevný chov není. I se všemi negativy, které přináší snížení heterozygotnosti populace - a není to ani tak otázka špatného chovatelského přístupu, jako principu čistokrevného chovu obecně (při špatném přístupu to jen nastane o něco dřív). Je samozřejmě otázka, jestli by měl být chov vedený pořád přesně tak, jak je teď, nebo jestli by to chtělo změnu (například povolit v odůvodněných případech meziplemenná křížení pro oživení krve apod.), ale čistokrevného chovu jako takového bych se vzdávat rozhodně nechtěla. To bychom tu měli jen samé vořechy s naprosto nepředvídatelnými vlastnostmi.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 10:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

A o co se podle tebe ty blbko snaží množitelé bezpapíráků? Co chovají bezpapíráky na nemocných jedincích bez vyšetření, mnohdy vyřazených z chovu pro nemoci a vady z PP chovů. Kde na sebe kryjí příbuzné jedince a nemají o tom ani páru, protože psi nemají žádné rodokmeny, aby si mohl předky někdo zkontrolovat. smajlík Pořád je lepší koupit psa s PP s rodokmenem, kde si mohu lecos zjistit a ověřit, než nějakého nemocného incestního křížence bez PP vydávaného za plemeno, mnohdy ani neodčerveného a neočkovaného. Chovatelé s PP ( alespoň většina ) se alespoň drobet snaží a musí pro to něco udělat než jejich fenu nebo psa uchovní. Množitel bezpapíráků pro zisk nemusí nic, ten může incestně množit v chlívku každých půl roku, bez nějakého úsilí a záměru něco v chovu dokázat a bez kontrol. pro okolí mnohdy anonymní, protože může prodávat bezpapíráky pod cizím jménem bez kupní smlouvy na několik různých telefonů nebo pere štěňata rovnou do výkupu bezpapíráků. A kdo chce toto množení bezpapíráků podporovat, je pěknej blb.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 10:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.135

A o co se podle tebe ty blbko snaží množitelé bezpapíráků? Co chovají bezpapíráky na nemocných jedincích bez vyšetření, mnohdy vyřazených z chovu pro nemoci a vady z PP chovů. Kde na sebe kryjí příbuzné jedince a nemají o tom ani páru, protože psi nemají žádné rodokmeny, aby si mohl předky někdo zkontrolovat. smajlík Pořád je lepší koupit psa s PP s rodokmenem, kde si mohu lecos zjistit a ověřit, než nějakého nemocného incestního křížence bez PP vydávaného za plemeno, mnohdy ani neodčerveného a neočkovaného. Chovatelé s PP ( alespoň většina ) se alespoň drobet snaží a musí pro to něco udělat než jejich fenu nebo psa uchovní. Množitel bezpapíráků pro zisk nemusí nic, ten může incestně množit v chlívku každých půl roku, bez nějakého úsilí a záměru něco v chovu dokázat a bez kontrol. pro okolí mnohdy anonymní, protože může prodávat bezpapíráky pod cizím jménem bez kupní smlouvy na několik různých telefonů nebo pere štěňata rovnou do výkupu bezpapíráků. A kdo chce toto množení bezpapíráků podporovat, je pěknej blb.

Mě jenom stačí to, že většina berňáků s rodokmenem až bůhví kam odchází v 8-9 letech na ledviny. Docela masakr, když štěně stojí skoro 15 tisíc. Můžete mi to tedy prosím vysvětlit? Tu záruku zdraví? Zlatej vořech z útulku.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 10:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Mě jenom stačí to, že většina berňáků s rodokmenem až bůhví kam odchází v 8-9 letech na ledviny. Docela masakr, když štěně stojí skoro 15 tisíc. Můžete mi to tedy prosím vysvětlit? Tu záruku zdraví? Zlatej vořech z útulku.

Jak jsou na tom berňáci, to nevím, ale v každém případě pokud bych to plemeno fakt chtěla, tak si vezmu jedině štěně s PP po pečlivě vybraných rodičích (prověřila bych si, jakého věku se dožili prarodiče a další příbuzní atd.), než bezpapíráka, který sice stojí polovinu, ale nemám možnost u něj prověřit vůbec nic. U toho papíráka mám při dobrém výběru mnohem lepší šanci na zdraví.

O vořechách z útulku tu řeč nebyla (nic proti nim samozřejmě), bavíme se o rozdílu pes s PP versus "čistokrevný bez PP".

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 10:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2

Bohužel tohle málokdo pochopí a bohužel málokomu jde o psy jako o druh celkově. Většině lidí jde jen o toho jednoho (dva tři) svého a o psy jako takové nemají (nechtějí mít) zájem ani více informací... A z toho právě plynou ty bláboly typu - na co mi je rodokmen, já nechci nějakého psího šlechtice, papíráci jsou drahý, nechci chovat atd. atd. - a pak stejně potká tuhle Fifinku u sousedů nebo Alíka z druhý ulice a co kdybychom dopřáli tý naší holce štěňátka, vždyť si zaslouží ten pocit mateřství......... Ne všichni množitelé jsou chlívkaři a řekla bych, že těch z blbosti a sobectví je mnohem víc a tohle si myslím, že je nezvratitelný. Možná by se to omezilo zákonnou povinností čipovat u "chovatele" všech psů, nevím.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 10:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.158

Ano "ořecha z útulku si klidně vezmu,ale nebudu za něho platit horentní sumy.Okolí-šest bernských salašníků /bez PP,nákupní cena od sedmi do deseti tis. a odchod za duhový most nejdéle ve třech letech/srdíčko,nohy ,ledviny .Jedni z majitelů si po dvou postižených /jeden utracen v roce -ochrnul,druhý "padl"ne zahradě -dvouletý/pořídili s PP -už je pětiletý a zdravý,snad jim to konečně vynahradí!smajlík

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 11:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2

Ano "ořecha z útulku si klidně vezmu,ale nebudu za něho platit horentní sumy.Okolí-šest bernských salašníků /bez PP,nákupní cena od sedmi do deseti tis. a odchod za duhový most nejdéle ve třech letech/srdíčko,nohy ,ledviny .Jedni z majitelů si po dvou postižených /jeden utracen v roce -ochrnul,druhý "padl"ne zahradě -dvouletý/pořídili s PP -už je pětiletý a zdravý,snad jim to konečně vynahradí!smajlík

Jenom připomínám, že nelze jen tak hrábnout jakéhokoliv psa s průkazem původu, jsou různě kvalitní chovatelské stanice a mezi nimi je nezbytně nutné vybírat a sledovat prospívání odchovaných jedinců. Průkaz původu sám o sobě nezaručí zdraví, ale napomůže v zorientování se. Jen to chce nebýt lhostejný.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 12:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.158

Jenom připomínám, že nelze jen tak hrábnout jakéhokoliv psa s průkazem původu, jsou různě kvalitní chovatelské stanice a mezi nimi je nezbytně nutné vybírat a sledovat prospívání odchovaných jedinců. Průkaz původu sám o sobě nezaručí zdraví, ale napomůže v zorientování se. Jen to chce nebýt lhostejný.

Pochopitelně se "nehráblo",ale pečlivě se "prosévalo"-vybíralo se z pěti chovek a sledovalo se vše dostupné.Ono to jde ,když se chce,nic se nemá řešit stylem-"hop na kravku-a je tele".Ledničku si taky lidi pečlivě vybíraj-jakou má spotřebu,kolik se do ní vejde,atp.Tak nechápu,proč si podle téhož mustru nevybrat kamaráda.Pravda jít do útulku,tak bafnu prvního,kterej na mě udělá ty správný oči a nebude mě moc zajímat,zda do něho budu muset cpát léky nebo ke stáru shánět vozíček,ale pokud mám něco kupovat a šetřit si na vysněné plemeno,tak si nevezmu plagiát .

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 12:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

No, právě - kupující se musí u psů s PP zajímat při tom výběru chovky a štěněte také o jiné věci, než je jenom cena. Někdo obvolá 5 chovek a zajímá ho jen cena o nic jiného se nezajímá, pak koupí tam, kde jsou štěňata nejlevnější - bez zdravotních vyšetření, třeba jen po VD rodičích, a pak se diví, že koupil třeba špatně. Souhlasím, že i mezi chovkami s PP se musí dobře vybírat - a nesmí být kritériem pro výběr jen cena a jak to mají pro štěně daleko, aby moc neprojeli. Tak se štěně s PP nevybírá. Ale bohužel to tak hodně lidí dělá, a pak tu brečí a stěžují si ... smajlík

Neregistrovaný uživatel

23.8.2013 12:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2

Pochopitelně se "nehráblo",ale pečlivě se "prosévalo"-vybíralo se z pěti chovek a sledovalo se vše dostupné.Ono to jde ,když se chce,nic se nemá řešit stylem-"hop na kravku-a je tele".Ledničku si taky lidi pečlivě vybíraj-jakou má spotřebu,kolik se do ní vejde,atp.Tak nechápu,proč si podle téhož mustru nevybrat kamaráda.Pravda jít do útulku,tak bafnu prvního,kterej na mě udělá ty správný oči a nebude mě moc zajímat,zda do něho budu muset cpát léky nebo ke stáru shánět vozíček,ale pokud mám něco kupovat a šetřit si na vysněné plemeno,tak si nevezmu plagiát .

smajlík

Mia677

11.11.2019 13:23
Mia677

XXX.XXX.99.35

Hnusnej množitel. Každý hárání má štěňata. V chovu má problém s genetikou, moc lidí na něj nadávalo. Prodává nemocná štěňata. Dále množí buldočky i jiná zvířata. Je to odpad

14.11.2019 10:06
impact

XXX.XXX.195.92

Odpad je ten, kdo si od něj psy kupuje s vidinou ušetřených pár tisícovek.

19.4.2023 16:06
KatkaMathonova

XXX.XXX.34.132

Máte k tomuto množitel více info? Řešíme ho a každá informace se hodí. Kdyžtak mě kontaktujte na tel 602772504. Děkuji
Přikládám foto, jak jsou u něj psi chováni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík