Uživatel s deaktivovaným účtem

zazenka23
napsal(a):
Dobrý den... Mám fenku yorkšíra a má po 2 háráni... Kdy může mít štěňátka? Někdo říká po druhém někdo v průběhu 3...
štěňátka může být až bude uchovněna., dřív určitě ne.

Pokud má fenka pp a splněné podmínky pro to aby byla chovná, může mít klidně štěňátka. Pokud pp nemá tak psů jsou plné útulky a nevidím jediný rozumný důvod proč produkovat další.

zazenka23
napsal(a):
No tak to je opravdu padny duvod opravdu rozumny duvod... Kdo nema na pp ma jit do utulku ano? a kdyz chce danou rasu a neni tam co ma delat?
V útulcích už je spoustu jorkšírků. Pravda, většinou se tam neohřejí dlouho, ale fakt není problém vzít si z útulku jorka.
zazenka23
napsal(a):
No tak to je opravdu padny duvod opravdu rozumny duvod... Kdo nema na pp ma jit do utulku ano? a kdyz chce danou rasu a neni tam co ma delat?
Kdo chce danou rasu, tak si musí koupit psa s pp, protože když pes nemá pp, tak není doklad o tom, že to je daná rasa. Jednoduché.

zazenka23
napsal(a):
Mimochodem, pokud nehodláte namnožená štěňata darovat do dobrých rukou, jorci bez pp se kolikrát prodávají dráž než jorci s pp. U kterých je aspoň šance, že se jim postaví uši, a nebudou to takové ty ořechoidní šestikilové obludečky, co jich člověk potkává spousty.

Když chci danou rasu tak si koupím psa s pp. Když je mě to jedno půjdu si vybrat psa do útulku, ale rozhodně nebudu podporovat množitele, kteří sprsknou všechno co má čtyři nohy a pak se to za nehorázné peníze snaží prodat, a když to neprodají šoupnou to do krabice a hodí k popelnicím. Psů je opravdu víc než jaký je zájem o ně t, a kdo je má opravdu rád tak nebude zbytečně vyrábět další.

Pokud to není parodie na jorka a je tak krásná tak vám váš chovatelský klub jistě poradí jak a kdy je nejvhodnější fenku nakrýt a s jakým psem a nemusíte pátrat zde na netu. Pokud nemá pp je to skutečně jen parodie na jorka.
napsal(a):
Pokud to není parodie na jorka a je tak krásná tak vám váš chovatelský klub jistě poradí jak a kdy je nejvhodnější fenku nakrýt a s jakým psem a nemusíte pátrat zde na netu. Pokud nemá pp je to skutečně jen parodie na jorka.
A vy jste tu abyste davala chytre rady...vetsinou takovy maj doma mnozirny... Dekuji velice za rady...
jazzinka
napsal(a):
Uf, pevně doufám, že jde jen o vtip, jinak mě při představě, že na své "krásné" fence odchovává štěňata někdo, kdo ani neví, co znamená uchovnění, celkem berou mrákoty.
Co pojmy jako eklampsie, luxace pately, pra?
Kdyz mam pp jako mazla tak se omlouvam ze tomuhle nerozumim.
Máte pocit, že je všude kolem málo psů?
Pokud si myslíte, že přijdete levně k penězům, tak upozorňuji, že Vaše fenka může u porodu i umřít...to jen tak na okraj.
Pročtěte si něco o množírnách, pak Vás možná i chuť na štěňátka kříženců - protože o jorkovi, pokud je bez pp, opravdu hovořit nelze, krapet přejde.

zazenka23
napsal(a):
Když máte pp jako mazla, tak jí mazlete a nepleťte se do věcí, kterým nerozumíte. Fenka bude šťastná i bez štěňátek. Takže odpověď na vaší otázku, kdy může mít štěňata, je "nikdy".
zazenka23
napsal(a):
Vazena "chytra" pani... Muj dotaz byl kdy je vhodna doba.. Stacilo napsat jasnou odpoved a ne tisic veci kolem... Tohle je stranka kde se tyhle dotazy mohou davat... Tak proto sem to tam dala! a nic vic sem vedet nechtela... Uz me nezajima vas nazor.
Vhodná doba je po uchovnění. Pokud nevíte, co to je, poradí vám chovatel, od kterého fenku s pp máte.
zazenka23
napsal(a):
Jenže tyhle pojmy byste měla znát, pokud chcete odchovávat štěňata. Např. Pokud včas nerozpoznáte eklampsii, nebudete se mít po porodu s čím mazlit... Takže nejprve si prosím zjistěte něco o chovu a až pak řešte, kdy může fenka krýt.
Ale ať si tedy jen nestěžujete, že Vám nikdo nechce poradit, odpověď je zde:
http://www.yorkshire-club.cz/o-chovu.
napsal(a):
Když máte pp jako mazla, tak jí mazlete a nepleťte se do věcí, kterým nerozumíte. Fenka bude šťastná i bez štěňátek. Takže odpověď na vaší otázku, kdy může mít štěňata, je "nikdy".
Na to, že máte fenku s pp a nevíte, co znamená uchovnění ( ), jste dost popíchaná, když vám lidi říkají rozumné argumenty proč nemáte chtít štěňata.
A proč nemáte chtít štěňata? No protože předtím byste měla chtít mít jistotu, že vaše fenka je zdravá a nebude štěňátkům předávat vady či zdravotní problémy. To, jestli je či není zdravá, to nezjistíte jinak, než že se budete informovat u svého chovatele, na klubu či jinde, na jaké choroby jsou jorci testováni. A pak ty testy necháte udělat.
Dále by vám měl, po dokončení uchovnění, někdo zkušený poradit s výběrem vhodného krycího psa.
Tomu všemu se říká zodpovědnost. Vůči plemeni, vůči vaší fence a hlavně vůči těm malým drobkům a jejich budoucím majitelům.

Z biologického hlediska je pro fenu optimální první březost mezi 2. A 4. Háráním. Zadavatelka sice není zodpovědná za celosvětový mír, ale určitě je zodpovědná za svou fenu a její případná štěňata, takže si měla už dávno zjistit jaká dědičná onemocnění se u tohoto plemen vyskytují a fenu testovat, rovněž tak totéž hledat u krycího psa. Když je tak zodpovědná, tak určitě nechce produkovat mrzáky, že...A pak ještě- není trošku přepsíno?
krasnapepina
napsal(a):
Pokud je fenka zdravá, můžete ji při třetím hárání nakrýt. Pokud nechcete chovat pejsky s pp, nic jiného než zdraví nepotřebuje. Hlavně dobře vyberte krycího pejska a nastudujte si něco o porodech, kdyby nastaly komplikace, tak abyste to zvládli. Je dobré být připravena.
A tak štěkám jako hrom, ať je pejsků milion. Proč by se měla za každou cenu rozmnožovat každá fenka jen proto, že se majiteli líbí?

zazenka23
napsal(a):
A vy jste tu abyste davala chytre rady...vetsinou takovy maj doma mnozirny... Dekuji velice za rady...
Nejsem tu abych dávala chytré rady a nemám doma množírny. Můj pes ač s pp nikdy žádnou fenu krýt nebude, protože není zcela zdráv, a i když má onemocnění na které se sice netestuje tak nejsem svině abych vědomě tohle pustila dál do chovu i když je sebehezčí a vyhraje nevím kolik závodů a výstav. Nejsem ani zaujatá proti voříškům a psům bez pp, máme doma napodobeninu no bez pp, máme jí rádi ale nevím proč by měla mít štěňata když takových psů jsou plné popelnice, na co budu vyrábět další ubožáky o které nikdo nestojí.Než nakryjete tu svojí nádhernou zázračnou fenu jděte se podívat do nejbližšího útulku, možná až uvidíte ty oči za mřížema pochopíte že není nutné na každém čoklíkovi mrskat další a další štěňata. Zajímalo by mě k čemu je potřebujete, pro zdraví feny je to jen pověra, mít je nemusí, pokud chcete druhého psa můžete si koupit s pp nebo si adoptovat pejska z útulku, tak mě řekněte jediný rozumný důvod proč krýt neuchovněnou fenu nebo fenu bez pp.

K tomu všemu, co již bylo řečeno, bych ještě zadavatelku upozornila, že mt doma štěňata, je práce, práce, starost, starost a pak trochu toho pomuchlání a radosti. Porod nemusí proběhnout dobře, feně, zvlášť malého plemene, hrozí eklampsie, při ní není k úhynu feny daleko. Takže, když nebudete s fenou doma, může se vám stát, že přijdete domů ze školy ( práce) a najdete mrtvou fenu a podchlazená, hladová štěňata.
A když to všechno dobře dopadne, tak za dva měsíce budete pro ty milované kuličky shánět nové majitele a žádný pro ty vaše miláčky nebude dost dobrý, ale stejně budou muset z domu.
Jestli se rozhodnete opravdu krýt, tak čtěte, studujte, studujte, čtěte. Protože dotaz na Fauně kdy krýt, je zatraceně málo pro budoucí chov !
Za 40 let co chovám psi malých plemen, jsem pouze jednou zažila odvápění fenky po porodu (a to ještě byla mé maminky, která se vyváženou stravou nezabývala) a 2x jsme jeli na císaře. Jsem pro, aby slečna studovala (nebo paní), ale dobrou literaturu, spíš z medicinského hlediska. Nebo si zaplatila konzultační hodinu u veterináře. Zbytečně ji nestrašte, nemoci se sice objevují, ale ne zase tak často, jak tu předvádíte.
Navíc fena po prvních štěňatech teprve dospěje. Hormonálně se vyrovná a doroste exteriérově do dospělého psa. Toho jste si mohli všimnout.
A to že jsou plné útulky s tím souvisí stejně jako s chovem štěňat s pp. Je jich tam tak stejně, téměř žádná.
Na druhém hárání může být klidně fena rok a půl stará, já bych počkala až po druhém roce. Zjevně pp nemáte a prostě si myslíte, že Vaše fenka je mimořádná a měli by tu po ní zůstat potomci. Doufám, že Vaše znalosti jsou natolik bohaté, že odchováte bez problémů. Což ukazuje i fakt, že se tady na ifauně ptáte na vhodný věk k připuštění. Vím, že jsem jedovatá, ale když chce někdo štěňata, měl by se vybavit potřebnými znalostmi, aby nakonec svému pejskovi neublížil.
Žaneta kocková
napsal(a):
A tak štěkám jako hrom, ať je pejsků milion. Proč by se měla za každou cenu rozmnožovat každá fenka jen proto, že se majiteli líbí?
Protože žije v iluzích a vůbec netuší na kolik starostí a výdajů se štěňátky je. A ještě se zlobí když jí jí někdo upozorní na to, že nedělá dobře...
krasnapepina
napsal(a):
Za 40 let co chovám psi malých plemen, jsem pouze jednou zažila odvápění fenky po porodu (a to ještě byla mé maminky, která se vyváženou stravou nezabývala) a 2x jsme jeli na císaře. Jsem pro, aby slečna studovala (nebo paní), ale dobrou literaturu, spíš z medicinského hlediska. Nebo si zaplatila konzultační hodinu u veterináře. Zbytečně ji nestrašte, nemoci se sice objevují, ale ne zase tak často, jak tu předvádíte.
Navíc fena po prvních štěňatech teprve dospěje. Hormonálně se vyrovná a doroste exteriérově do dospělého psa. Toho jste si mohli všimnout.
A to že jsou plné útulky s tím souvisí stejně jako s chovem štěňat s pp. Je jich tam tak stejně, téměř žádná.
Tak to řeknu našim fenám / 3 a 8 let/, že mají smůlu, protože vzhledem k tomu, že ještě neměly štěňata, tak nejsou dospělé. Co na tom, že dorostly standardní velikosti, atd.
Ono si jaksi asi zapomínáte uvědomit, že ta fena by dorostla, tak jako tak! Běžně až kolem 3.roku je pes "dodělaný". Druhá fena se mi "kompletně" dodělala v oblasti hrudníku až v 5 letech. A k tomu štěňata - světe div se - nepotřebovala.
Ad útulky - ano, většina psů jsou kříženci, ale poslední dobou se tam dostávají i psi s pp či bez pp odpovídající danému plemeni, ale snáze díky plemenné příslušnosti najdou nový domov. /Když jsme u toho, jediný důvod, proč jich tam není tolik je, že si je rádi vezmou lidi za symbolické ceny rovnou od majitelů a na umístění v útulku nedojde/ Prostě psů je moc. A je teď na chovatelích /ať s pp či bez pp/, aby si uvědomili, že ne každá fena musí mít štěňata. A dík tomu tu produkci štěňat výrazně omezili. Ale tak se ani nikdy nestane...

..."a 2x jsme jeli na císaře"...
Možná by nebylo od věci napsat tady ( kromě toho, kdy fenu krýt ) cenu císařského řezu s pooperační péčí. A také popsat péči o štěňata po dobu feniny neschopnosti se postarat.

Možná zazenku urazím, ale mě přijde, že to psala velmi mladá slečna ( nechci použít "děcko" ). Ona dojde s fenečkou k tomu krásnému psíčkovi, co má kamarádka a o to ostatní už se postará maminka - no potěš jí !
Pokud bych čekala do 5ti let, tak to by pro výstavy byla fenka za zenitem.
Já jsem tím jen chtěla naznačit, že to fence spíše prospěje, než uškodí.
Nevím jak vy, ale já si u císaře byla, štěňata si odebírala. A než mě dovezli domů, štěňata se jednou řádně napila v autě (to fena ještě spala) a po hodině doma se o ně začala normálně starat
Ani jedna neměla žádné problémy. Ono všecko je o lidech.
krasnapepina
napsal(a):
Pokud bych čekala do 5ti let, tak to by pro výstavy byla fenka za zenitem.
Já jsem tím jen chtěla naznačit, že to fence spíše prospěje, než uškodí.
Nevím jak vy, ale já si u císaře byla, štěňata si odebírala. A než mě dovezli domů, štěňata se jednou řádně napila v autě (to fena ještě spala) a po hodině doma se o ně začala normálně starat
Ani jedna neměla žádné problémy. Ono všecko je o lidech.
To si fakt stojíte za tím, že fena díky březosti dřív dospěje?!? a jak to asi udělá? Naopak většinou dík březosti a péči o štěňata růst zastaví, když ještě nejsou dorostlé, protože dávají vše do štěňat a poté do mléka... O tom, že tu snad jde především o zdraví fenky a ne o to, aby vyběhala nejvíc titulů ani nemluvě..
Nikdo z nás fenku neviděl, takže kde berete tu jistotu, že to fence prospěje? Paní neuvedla ani její váhu.. Klidně to může být malá třasořitka, co ji březost zatíží víc než je zdrávo.
Tak to jste měla štěstí, že se fena mohla v pořádku starat. Jsou i císaře, kdy se fena nestará a vše musí obstarat majitel - tj. Každé 2-3 hodiny celodenně krmit umělým mlékem, masírovat bříška, atd. Některé feny se chytí za pár dní, jiné se prostě starat nezačnou. A pak je teprve sranda, když se takhle chovatel stará několik týdnů...
...ale tohle zadavatelka asi netuší. Ta nejspíš očekává, že nakryje, fena se o všechno postará, paní bude max. Mazlit štěňátka a pak se posypou penízky do kasičky...
Feny malých psů by měly mít štěňata kolem 2. Roku, ne déle. Porody tak malých psů jsou komplikované ve vyšším věku. Ale lidé tady, co vás kritizují, mají pravdu, psi bez pp by neměli mít štěňata, protože tím podporujete obchody množíren a ačkoliv vaše fenka se má možná dobře u vás, jiní jorkové v množírnách trpí právě pro vás! Pro vás, kteří nechcete psa s pp, ale chce konkrétní rasu! Ze psů vyrůstají úplně jiní psi, než člověk chtěl, ta končí v útulkách a nebo jsou dále množeni a tak pořád dokola, dokud kre*tén člověk bude mít zájem!
A tak vás aspoň prosím, zjistěte si, jaké testy je u tohoto plemene jsou potřeba, na jaké nemoci tito psi trpí, testy nechte na veterině udělat a když budou výborné, pak teprve připouštějte. Ale to možná nestihnete, když už je fenka po druhém hárání a pak ohrozíte i její život.
Žaneta kocková
napsal(a):
A proč by se tato fenka rozmnožovat nemohla, když to paní chce.
Proč takhle nenapomínáte chovatele s pp. Ti chovají jiná štěňata. Proč oni mohou a paní nemůže.
Třeba pro tohle : včera mi vyprávěla kamarádka "vánoční anabázi" jejího syna. Má fenku yt s pp - jejich soused má psíčka - tak se dohodli a nakryli, Byl s fenkou na ultrazvuku, bylo zjištěno pět štěňátek- no, paráda, plácali se po ramenou, ale před porodem se něco "pokazilo" fenka vyla a vytékala z ní hnědá tekutina - mysleli, že to patří k věci a když se dlouho nic nerodilo, tak jeli na veterinu. Takže císař, fenku zachránili, štěnda ne- jedno prý bylo vyvinuté jen do půli těla, druhé prý vypadalo, jako když by se ho někdo snažil "vyždímat" - nějak přetočené v půli těla, ostatní byla relativně normální, ale mrtvá. Majitel už štěnda nechce a nadává, jak je to možné, když oba rodiče mají pp- ovšem nikoho z nich nenapadlo se do něj podívat...
krasnapepina
napsal(a):
Proč takhle nenapomínáte chovatele s pp. Ti chovají jiná štěňata. Proč oni mohou a paní nemůže.
Krásná Pepino, četla jste vůbec tady tu diskuzi? Tak asi proto, a je to furt dokola, že lidi, co chovají psy s pp před uchovněním dělají příslušné zdravotní testy a pak vybírají vhodné spojení. A to mohou vybírat proto, že vidí rodokmeny a vyčtou z nich příslušné informace. To u bezpapíráků nemůžete, takže se nedozvíte vůbec nic o tom, jaké vyhlídky mají plánovaná štěňata. Osobně si myslím, že fenka zadavatelky pp ve skutečnosti nemá a paní je totálně nezkušená, a čemž svědčí původní dotaz. Vzhledem k tomu, že bezpapíráků a různých kříženečků je dneska všude kolem víc než dost a zvláště u malého plemene nemusí porod proběhnout jednoduše, snaží se jí lidi, pro všechny tyto důvody, od jejího plánu zrazovat. A paní se urazila, protože to vzala jako osobní útok. Přemýšlet o etické stránce věci, o zodpovědnosti, případně vážit riziko a přínos, nic z toho dělat nechce a nebude a všichni jsou tady zlí a nepřející.
krasnapepina
napsal(a):
Podle mého by ani chovatelé s pp neměli odchovávat za každou cenu vrhy na všem, co se kde šustne. Ale chovatelé s pp nepíšou do netových diskuzí, kdy může mít štěňata fena, oni si totiž často aspoň to základní minimum nastudují nebo přečtou v řádech. Tudíž je nemusím napomínat.
krasnapepina
napsal(a):
No potěš pánbu, jestli s těmihle názory chováte 40 let psy malých plemen. Co se při tak dlouhé praxi aspoň trochu přivzdělat? Feny nedospívají po štěňatech, feny dospívají v určitém věku bez ohledu na to, zda mají nebo nemají štěňata.
Žaneta kocková
napsal(a):
No potěš pánbu, jestli s těmihle názory chováte 40 let psy malých plemen. Co se při tak dlouhé praxi aspoň trochu přivzdělat? Feny nedospívají po štěňatech, feny dospívají v určitém věku bez ohledu na to, zda mají nebo nemají štěňata.
O mé vzdělání a chovatelské výsledky skutečně nemusíte mít starost.
Zkuste dělat něco užitečnějšího.
krasnapepina
napsal(a):
Sama píšete, že chováte 40 let. Tudíž když se něco přihodí nebo se k nečemu špatnému schyluje, jistě to poznáte a hned řešíte. Máte pocit, že zadavatelka, která klidně přizná, že má fenku na mazla a netuší co je eklampsie, pra nebo patela bude dost v obraze, aby svou fenku případně dokázala zachránit? Pokud by se chystala na nakrytí alespoň trochu zodpovědně, tak už by aspoň věděla co tyhle pojmy znamenají (tudíž co se jí může přihodit) a neptala by se na takovou blbost jako kdy prvně nakrýt - i tohle už by věděla.
To že se rozhodne, že prostě bude mít štěňátka a děj se vůle boží se jí a hlavně její fence může pěkně vymstít. Ale co dyť se dá koupit další fenka bez pp (vzhledem k jejich nadprodukci už nejsou tak drahé) a zkusit tu ruskou ruletu znovu
zazenka23
napsal(a):
Ano, kdo nemá na pp psa, má jít do útulku.
Není absolutně žádný důvod rozmnožovat vaši fenu. Chovatelství je blízce příbuzné a prolínající se se šlechtitelstvím. Rozmnožení všeho, co má díru, nemá se šlechtitelstvím nic společného. Pokud nemáte peníze, běžte raději na brigádu a nezkoušejte si vydělat množením psů.
Dobrý den, schválně jsem se nově zaregistrovala, abych mohla podpořit zadavatelku dotazu.Nechápu, jak někdo může rozhodovat o tom, co si mám nebo nemám právo pořídit.Obchod z toho děláte především vy, kteří propagujete pejsky pouze s PP.A co lidé, kteří na takového pejska, jehož cena kolikrát přesahuje jejich měsíční výplatu, prostě nemají? Mají smůlu? Nebo jsou pro ně na světě jen voříšci ? ( Vůbec nic proti voříškům nemám, spíš naopak). Až budou pejsci s PP cenově dostupní pro všechny, ručím Vám za to, že si nikdo pejska od pokoutného množitele nekoupí.Jistě, budete oponovat, že náklady na pejska s PP jsou mnohem vyšší, výstavy...ale ceny tohoto zase diktují chovatelské svazy.A můžete mě klidně ukamenovat, ale příští týden jdu nechat nakrýt svoji fenku jorkšíra bez PP...Přeji hezký den.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
MHP
napsal(a):
Dobrý den, schválně jsem se nově zaregistrovala, abych mohla podpořit zadavatelku dotazu.Nechápu, jak někdo může rozhodovat o tom, co si mám nebo nemám právo pořídit.Obchod z toho děláte především vy, kteří propagujete pejsky pouze s PP.A co lidé, kteří na takového pejska, jehož cena kolikrát přesahuje jejich měsíční výplatu, prostě nemají? Mají smůlu? Nebo jsou pro ně na světě jen voříšci ? ( Vůbec nic proti voříškům nemám, spíš naopak). Až budou pejsci s PP cenově dostupní pro všechny, ručím Vám za to, že si nikdo pejska od pokoutného množitele nekoupí.Jistě, budete oponovat, že náklady na pejska s PP jsou mnohem vyšší, výstavy...ale ceny tohoto zase diktují chovatelské svazy.A můžete mě klidně ukamenovat, ale příští týden jdu nechat nakrýt svoji fenku jorkšíra bez PP...Přeji hezký den.
Mám neuchovněné PP psy, neuchovněné proto, že množit nehodlám. Psů jsou mraky, nemocných psů ještě víc a nehodlám se k tomu připojovat. Ano, mám je jen na mazly. A pokud vy máte svoji jorku na mazla, jorku bez PP, protože jste na PP psa třeba peníze neměla...co vás vede k tomu, vořechy rozmnožovat? To mi nějak hlava nebere. Pokud mi na svém psu záleží, tedy i na jeho zdraví (a porody techto minipsů, nebývají bez rizika) nebudu už vůbec riskovat, co se stane s jeho štěňaty, kam se dostanou a nebo případně, jestli mi polovina vrhu, pak nezůstane neprodaná doma...
MHP
napsal(a):
Bože, a tohle má volební právo...
Asi takhle zrovna tohle jsem včera četla a vzpomněla si na všechny lidi typu MHP, zazenky23 a jiných, kterým by měla být všechna zvířata odebrána, protože tyhle lidi nemilují zvířata, ale jenom sebe. Jde jim jenom o výdělek nebo o množení tedy štěňátka, protože jsou taaak hezká. Co se s nimi stane dál už je nezajímá jestli právě jejich štěně skončí v útulku nebo štěně mého štěněte bude mít další štěňata a ta skončí v útulku, budou nemocní, atd... Odebrat Vám zvířata, celoživotní zákaz, pokutovat a já nvm co všechno. Nechápu co je za problém, když už si našetřím na psa s pp a chci chovat, tak ho nechat uchovnit a podrobit všem vyšetřením.
POROD
Dobrý den, pane doktore.Píši ohledně mé fenečky čivavi, stáří 2 roky.Před rokem porodila mrtvé štěnátka na 58 týdnu.Dnes porodila opět mrtvé štěnátka, na 60 týdnu ale sice nevyvinuté, porod trval 14 hodin, je možné že tato fenečka nemuže mít štěnátka.proč se nám nedaří jsem neštastná a brečím.Je možné že je to v genech nebo chyba pejska, nebo nějaká nemoc, co mám dělat abych konečně ce dočkala štěnátek. Mám fenečce nechat udělat náké vyšetření.Moc děkuji
Dobrý den,
může to být nevhodným spojením, může se jednat o poruchu fenky (např hormonální nestabilita), může se jenat o infekci – např. Herpesvirus. V některých případech pomůže pitva a případná virologie z mrtvého plodu. V dalším případě doporučuji vyšetření hladiny hormonů, sonografické vyšetření dutiny břišní a sledování v průběhu gravidity.

zazenka23
napsal(a):
Včera jsem mluvila s paní, chtěla čivavu na mazla, na co tedy PP. Má za 6000, - křížence, o kterém hned při první návštěvě veterinář řekl, že je to pejsek za 500, -.
napsal(a):
Včera jsem mluvila s paní, chtěla čivavu na mazla, na co tedy PP. Má za 6000, - křížence, o kterém hned při první návštěvě veterinář řekl, že je to pejsek za 500, -.
A co by veterinář řekl na toto?
Ashley - Čivava - Shih-Tzu - Yorkšírský teriér toy fenka - Cena: 4750 Kč
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/42883283/Ashley-Civava-Shih-Tzu-Yorksirsky-terier-toy-fenka.php
určitě taky, že je to pejsek za 500, -
kateausten
napsal(a):
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/42883283/Ashley-Civava-Shih-Tzu-Yorksirsky-terier-toy-fenka.php
No jo, moji "oblíbenci" Home4Pets.
kateausten
napsal(a):
Krásný příklad. V tom inzerátu je všechno, co používají množitelé. Mašličky, kanýrky, zdrobněliny, hra na city...
Ale co to plácám, jakápak množírna.
"Nekupujte ty psy od těch ošklivých množitelů, my Vám za stejnou cenu prodáme lepší, s hezčí mašličkou! Jen tomu neříkáme tím ohavným slovem -prodej, u nás to je adopce".
liopio
napsal(a):
Fenka nemusí mít pp nevidím důvod proč by nemohla míš štěňata každá fenka by měla mít alespoň jednou za život štěňata (můj názor).
Každá fenka by měla mít jednou za život štěňata?
Zkuste se malinko zamyslet a trochu počítat. Jedna fena má ve vrhu průměrně šest štěňat. Tři z nich jsou fenky. Každá musí mít aspoň jednou štěňata, to máme v následující generaci osmnáct štěňat. Atd. Atd, prostě pokud by opravdu každá fena měla jen jednou jedinkrát štěňata, tak se každé dva roky počet psů v populaci ZTROJNÁSOBÍ! Kam ty psy dáte?
Každá fena nemůže mít štěňata, protože to bychom se tu prostě pro psy nehnuli a utrácelo by se jak na běžícím páse. Rozmnožovat se můžou jen někteří vybraní jedinci, a to ti, kteří předají následujícím generacím nadprůměrné vlastnosti povahové, zdravotní a vzhledové.

liopio
napsal(a):
Fenka nemusí mít pp nevidím důvod proč by nemohla míš štěňata každá fenka by měla mít alespoň jednou za život štěňata (můj názor).
Názor tak z roku 1, 2 od krále Klacka !
liopio
napsal(a):
Proč má mít každá fena alespoň 1x štěňata? K čemu je nutně potřebuje?
Co fena s těžkou dysplázkou nebo luxací pately? Co fena nevyrovnaná -labilní, agresivní? Co fena nemocná? Ta musí mít také nutně štěňata?
Měla jsem první fenu křížence před 23 lety. Ano měla jeden vrh - 2 štěňátka. Tenkrát psa skoro nikdo neměl. Měla jsem fenu bez PP štěňata neměla. Měla jsem nedávno tři feny s PP a jednu jsem ani neuchovnila a neodchovala na ní vrh i když jsem ji uchovnit mohla. Nebyla na můj vkus až tak moc krásná (jaký přínos pro chov by měli její štěňata do budoucna?) že by musela mít nutně štěňata. Neviděla jsem důvod proč odchovávat průměrná štěňata. Na těch dvou fenách jsem odchovala celkem 3 vrhy. Nyní mám tři feny. Jedna je již stará, dovezená ze zahraničí, uchovněná, nepříbuzná na chov v ČR, ale štěňata neměla. Mám psa také dovezeného, uchovněného a nekryl a ani krýt nebude. Mám ještě fenu a ta má za sebou jeden vrh a jedno její štěně jsem si nechala. Jestli na nich budu mít ještě štěňata netuším. Zatím další neplánuji. Čekám až mladší vyroste, čekám na to jak přezubí, jak dopadne vyšetření luxace, jak dopadne na výstavě a také na to, jestli se najde nějaký pes který by byl na ní vhodný. Zatím se mi žádný uchovněný pes tak nelíbí, že by musel mít s mojí fenou štěňata.
No to je neskutečný co tady ta baba píše. Asi se mohou množit jen šlechtici ne? Ostatně ti jsou většinou zdegenerovaní. Yorci bez PP jsou kolikrát daleko zdravější a hezčí. Ti PP už jsou tak přešlechtění, že se na to kolikrát ani nedá dívat! Mám fenku bez PP a podle mě je to krásnej zdravej pes. A štěňata mít bude, ať se tady baba třeba staví na hlavu!
DAVVE79
napsal(a):
No to je neskutečný co tady ta baba píše. Asi se mohou množit jen šlechtici ne? Ostatně ti jsou většinou zdegenerovaní. Yorci bez PP jsou kolikrát daleko zdravější a hezčí. Ti PP už jsou tak přešlechtění, že se na to kolikrát ani nedá dívat! Mám fenku bez PP a podle mě je to krásnej zdravej pes. A štěňata mít bude, ať se tady baba třeba staví na hlavu!
Krásný a zdravý pes to možná je, ale jorkšírský teriér nikoliv. Tak aspoň, když už nemáte dost rozumu pochopit, proč by se neměla množit každá fena, co má frndu, při prodeji štěňat nelžete kupujícím, že jim prodáváte "yorka".

Žaneta kocková
napsal(a):
Krásný a zdravý pes to možná je, ale jorkšírský teriér nikoliv. Tak aspoň, když už nemáte dost rozumu pochopit, proč by se neměla množit každá fena, co má frndu, při prodeji štěňat nelžete kupujícím, že jim prodáváte "yorka".
Přesně, tohle nemá s jorkšírským teriérem lautr nic společného, další zdravý voříšek.

DAVVE79
napsal(a):
No a počkej co bude Mít zdravejch štěňat. A budu je rozdávat zadarmo aby lidi nemuseli utrácet nechutný prachy za degeny s PP. Ahoj.
Správně, zadarmo! Žádná množitelka!

DAVVE79
napsal(a):
No a počkej co bude Mít zdravejch štěňat. A budu je rozdávat zadarmo aby lidi nemuseli utrácet nechutný prachy za degeny s PP. Ahoj.
Zdar.
DAVVE79
napsal(a):
Připadám si jak za Hitlera. Jedině čistá rasa! Ostatní jsou nečistí tak co by se množili. Je to síla že v dnešní době takhle někdo uvažuje.
Síla je, že existují takové duté dýně, které absolutně nechápou, co je to chov. Minimálně by to chtělo se zamyslet nad tím, že bez toho, aby se vybírali jedinci pro chov, by neexistovala žádná plemena.
Zajímá mě jen jedna věc. Co vy všichni, kteří tu píšete věci typu "fena musí mít štěňata" a "moje fena prostě bude mít štěňata" a podobně, budete dělat, až se ti psi v útulkách začnou utrácet? Jelikož psů už je téměř neunesitelné množství. A nejen množírny, ale i nevzdělaní lidé produkují stále a stále další a další psi. A útulky a různé jiné spolky na ochranu psů a koček se plní a plní. A až se naplní, tak kam s těmi dalšími? Pak by bylo vhodné zavést pravidlo, že pes v útulku maximálně 3 měsíce. Nenajde domov, tak uspat. Protože jiné řešení prostě nebude. Přestanete pak množit psi jak na běžícím páse jen proto, že zrovnata vaše je nejkrásnější na světě?
zazenka23
napsal(a):
Když ji máte na mazla, jak píšete, tak si to užívejte a nechovejte na ní.
Obzvláště, pokud Vám ji chovatel v dobré víře prodal levněji "na mazla", měl k tomu určitě důvod. Vám se může zdát krásná (to je v pořádku), otázkou je, jak odpovídá standardu.
Anebo, když má PP, jak píšete, tak to udělejte tak, jak se má. Tedy vyšetření, uchovnění, výběr kvalitního krycího pejska s testy a pak štěňátka.
Alespoň tak budete mít klidné svědomí, že jste udělala maximum, abyste měla pěkná a zdravá štěňátka, která budou dělat radost nejen Vám, ale hlavně novým majitelům. A budou třeba přínosem do chovu yorků. Jinak je to množení, ať máte jednu fenu, nebo třeba 10!
Chov je HLAVNĚ O ZODPOVĚDNOSTI a hlavně o ochotě chtít pro plemeno něco udělat, aniž budu hledět na finance a vlastní pohodlí.
Proti ti "krásní blázni" dávají tisíce za kvalitní jedince, vozí si je ze zahraničí, běhají po výstavách, pravidelně své psy vyšetřují, zajímají se o nové trendy v chovu, krmiva...
Proto pak neinformovaný zájemce řekne "tolik za psa s PP", ti na tom teda vydělávají..co je za tím hodin práce, odříkání, radostí i smutků, úspěchů i neúspěchů... a v neposlední řadě obrovské peníze...to už nevidí..
Vím, o čem mluvím,20 let jsem byla chovatelkou britských koček s PP...
Ovšem žádný test.
DAVVE79
napsal(a):
PODMÍNKY UCHOVNĚNÍ
Do chovu mohou být zařazeni pouze exteriérově plně reprezentativní zástupci plemene, kteří jsou ve skvělé zdravotní kondici, starší 15-ti měsíců a úspěšně prošli zkouškou chovnosti (bonitace). Účast na výstavě není v současné době podmínkou, přesto se obecně velmi doporučuje. Nezbytnou podmínkou pro uchovnění je minimální hmotnost psa 1,7 kg, feny 1,8 kg a maximální hmotnost psa i feny 3,2 kg.
Mezi zásadní vady, které znemožňují uchovnění yorkšírského teriéra, patří zřetelné fyzické a psychické anomálie, přílišná agresivita či bázlivost, u psů rovněž nedostatečné vyvinutí varlat.
stacey
napsal(a):
Zajímá mě jen jedna věc. Co vy všichni, kteří tu píšete věci typu "fena musí mít štěňata" a "moje fena prostě bude mít štěňata" a podobně, budete dělat, až se ti psi v útulkách začnou utrácet? Jelikož psů už je téměř neunesitelné množství. A nejen množírny, ale i nevzdělaní lidé produkují stále a stále další a další psi. A útulky a různé jiné spolky na ochranu psů a koček se plní a plní. A až se naplní, tak kam s těmi dalšími? Pak by bylo vhodné zavést pravidlo, že pes v útulku maximálně 3 měsíce. Nenajde domov, tak uspat. Protože jiné řešení prostě nebude. Přestanete pak množit psi jak na běžícím páse jen proto, že zrovnata vaše je nejkrásnější na světě?
Útulky jsou vrchovaté, depozita přetékají, dočasky docházejí - pořád se nacházejí u popelnic nová a nová štěňata - ale tupí "milovníci" pejsáčků zamáčknou slzičku nad fotkou téměř utýrané fenky - ale vzápětí oznámí, že jejich Fifinka je přece opečovávaná a hajá v posteli- tak jich se to vlastně vůbec netýká...
Čím víc pruhů tím víc Adidas Vy se tu čílíte a je to přitom ve všem - proč lidé nakupují "levně "kopie u Vietnamců, když si mohou koupit drahý originál ? Co naplat, že ta kopie má spoustu chyb a co nevidět se rozpadne, je přece "levná".
A přitom tvrzení že : "Nejsme tak bohatí abychom si kupovali levné věci" je známé všem.

DAVVE79
napsal(a):
Že je to provokace ? Ironie ? Legrace ?

DAVVE79
napsal(a):
Co to je? York jo? Aha
tak doufám, že vás stal třeba 6000 jako klasický "york" bez PP voříšek jak vyšitej
DAVVE79
napsal(a):
Si určitě kupuješ jen značkový věci ze? A pes bez PP se brzo rozpadne? To jsou dementní názory. Zítra budeš psát do Škoda auto ať se vykaslou na Škodovky ne, vždyť se dělá Porsche a jiný lepší auta.
Nezbytnou podmínkou pro uchovnění je minimální hmotnost psa 1,7 kg, feny 1,8 kg a maximální hmotnost psa i feny 3,2 kg.
Mezi zásadní vady, které znemožňují uchovnění yorkšírského teriéra, patří zřetelné fyzické a psychické anomálie, přílišná agresivita či bázlivost, u psů rovněž nedostatečné vyvinutí varlat.
Opravdu vaše fenka všechno splňuje? A víte bezpečně, že je zdravá?
DAVVE79
napsal(a):
Co tady melete o utrácení. Zřejmě Na rozdíl od Vas jsme žádného psa nikdy neutratili a utrácet nebudem.
Nikde nepíši nic o tom, že budete utrácet vy.
Ptám se vás, zda vám nevadí, že kvůli takovým jako jste vy, se budou utrácet nechtění psi. Protože když si každej řekne, že on má zrovna tu nejhezčí fenu na světě a chce z ní štěňata, tak ty útulky a depozita to nepojmou. Nepojmou to množství odložených a opuštěných psů. A ti se pak budou utrácet. A to vám tedy nevadí?
napsal(a):
Co to je? York jo? Aha
tak doufám, že vás stal třeba 6000 jako klasický "york" bez PP voříšek jak vyšitej
Nestál mě nic, jen očkování a vyšetření. Naštěstí eksistují i normální chovatelé co to dělají pro radost a nerpotřebují si na tom přivydělávat.
stacey
napsal(a):
Nikde nepíši nic o tom, že budete utrácet vy.
Ptám se vás, zda vám nevadí, že kvůli takovým jako jste vy, se budou utrácet nechtění psi. Protože když si každej řekne, že on má zrovna tu nejhezčí fenu na světě a chce z ní štěňata, tak ty útulky a depozita to nepojmou. Nepojmou to množství odložených a opuštěných psů. A ti se pak budou utrácet. A to vám tedy nevadí?
Nebudu mít štěňata protože to chci já, ale protože je po mě chtějí známí. To ale nemůžeš pochopit.
Všichni lidičkové s názorem že každá fenka potřebuje alespoň jednou za život by si měli uvědomit pár základních informací
1.Pes ať už jakéhokoli plemene je prapůvodně vyšlechtěn z vlka
2.U vlků ve smečce se rozmnožuje pouze Alfa fena, v některých případech bylo zaznamenáno i množení více samic, sester alfa feny atd. ale to je velmi výjimečné, Ostatní feny ve smečce třeba nikdy v životě štěňata neměli a mít nebudou. Proč příroda má prostě vlastní systém "uchovnění"
3.Stěnata, koťata i jiná mláďátka jsou v první řadě starost a peníze na péči o matku, odčervení, příkrmy, očkování... taky znamenají pěkný bordel v bytě, noci bezespánku, denní režim i majitele kde po porodu je to třeba jen kontrola a vážení, později povinnosti narůstají.
DAVVE79
napsal(a):
Nestál mě nic, jen očkování a vyšetření. Naštěstí eksistují i normální chovatelé co to dělají pro radost a nerpotřebují si na tom přivydělávat.
Svatá prostoto!
Však jo, pořiďte feně štěňata, zaplaťte krycí poplatek (jestli ji nenakryje sousedův Alík za buřta), živte fenu v době březosti tak, aby štěňata donosila.
Když budete mít štěstí, porodí sama, když ne, nachystejte si pár tisícovek na veta (jestli si ji "nekuchnete" za stodolou sám). Protože ten Vám zákrok "pro radost = zadara neudělá".
Pak krmte fenu a štěňata... (třeba Vám někdo dá krmení zadarmo "pro Vaši radost")
No a pak ta štěňata rozdejte, máte je přece pro radost ne?
...a slovo "eksistují", se píše s "x" - tedy EXISTUJÍ...to jen tak pro moji radost
DAVVE79
napsal(a):
Nebudu mít štěňata protože to chci já, ale protože je po mě chtějí známí. To ale nemůžeš pochopit.
Známí budou chtít, abyste skočil pod vlak..
Skočíte?
Jen Vám přeju, aby Vaši známí měli zájem i při odběru a taky po celý život psa. Aby se Vám psiska po půl roce, roce zase nevrátili.
Pak to teprve bude soužití "pro radost"...
HANELE77
napsal(a):
Svatá prostoto!
Však jo, pořiďte feně štěňata, zaplaťte krycí poplatek (jestli ji nenakryje sousedův Alík za buřta), živte fenu v době březosti tak, aby štěňata donosila.
Když budete mít štěstí, porodí sama, když ne, nachystejte si pár tisícovek na veta (jestli si ji "nekuchnete" za stodolou sám). Protože ten Vám zákrok "pro radost = zadara neudělá".
Pak krmte fenu a štěňata... (třeba Vám někdo dá krmení zadarmo "pro Vaši radost")
No a pak ta štěňata rozdejte, máte je přece pro radost ne?
...a slovo "eksistují", se píše s "x" - tedy EXISTUJÍ...to jen tak pro moji radost
No vždyť jo. Umíme si pradit a o štěňata naší fenky je zájem velkej. Kdyby nebyl, tak je nemáme. Vám vadí jenom to, že naše štěňata jsou levnější a prodávají se méně ty vaše drahé s PP. Protože zhruba polovině lidí je jedno jestli pes nemá PP. Takže si šlechtěte a prodávejte a vykašlete se na nás. Nemáme problém s přebytkama a štěňata jsou zamluvená hned po narození a dokonce i před narozením. A jsou zdravá, chytrá a učenlivá. Nemají PP a podle vás to jsou voříšci...no tak sou a co jako? Máááme je rááádi...
HANELE77
napsal(a):
Bezva!
podobnost s yorkem nulová, nulová i cena. Tak by to mělo být!
Já netvrdím nikomu že je to York a že má papíry, nikomu je nenutím. Lidi je prostě chtěj. Na co mě bude pes za 10-15tis, jsou to vyhožený prachy. Máme psa, protože to je pes. Pořídím psa s PP, ty strčím do šuflete a nikdy je nevytáhnu a co?! Nechceme papíry, ale psa.
HANELE77
napsal(a):
Známí budou chtít, abyste skočil pod vlak..
Skočíte?
Jen Vám přeju, aby Vaši známí měli zájem i při odběru a taky po celý život psa. Aby se Vám psiska po půl roce, roce zase nevrátili.
Pak to teprve bude soužití "pro radost"...
Roce, roce nevrátili. Lidi co si berou štěňata od nás, si je berou protože chtělí psa. A né módní doplněk za 15 tis. u kterého zjistí po pár měsících, že je to nevhodný doplněk o kterého je potřeba se taky starat!

DAVVE79
napsal(a):
V tom případě je to v pořádku, takhle by se měli voříšci dávat ale nazývat ho yorkem je přece jen trochu zbytečný kříženeček je to pěkný, ale yorkshire určitě ne... ještě štěňátka dobře promyslete, pejsků je vážně moc.

DAVVE79
napsal(a):
Si určitě kupuješ jen značkový věci ze? A pes bez PP se brzo rozpadne? To jsou dementní názory. Zítra budeš psát do Škoda auto ať se vykaslou na Škodovky ne, vždyť se dělá Porsche a jiný lepší auta.
Jak můžete srovnávat věci se štěňaty. Když se mi neznačková mikina přestane líbit, hodím ji do kontejneru pro charitu. Až se vašim odběratelům přestanou líbit ti "jorkové", kteří se jorkům podobají jen vzdáleně, až jim 15 lidí v parku řekne " no tak tohle není jork ani omylem" až se jim pár lidí vysměje, jak naletěli, co udělají? Vrazí ho do útulku ( v lepším případě), v tom horším taky do kontejneru. Vždyt byl přece tak levný. A poohlédnou se po nějakém jiném levném jorkovi a budou čekat, že se tomu pravému bude podobat víc. (Nechci říct, že všichni, jsou i pejskaři, kteří milují svou "obludku" nade všechno na světě ).
DAVVE79
napsal(a):
No vždyť jo. Umíme si pradit a o štěňata naší fenky je zájem velkej. Kdyby nebyl, tak je nemáme. Vám vadí jenom to, že naše štěňata jsou levnější a prodávají se méně ty vaše drahé s PP. Protože zhruba polovině lidí je jedno jestli pes nemá PP. Takže si šlechtěte a prodávejte a vykašlete se na nás. Nemáme problém s přebytkama a štěňata jsou zamluvená hned po narození a dokonce i před narozením. A jsou zdravá, chytrá a učenlivá. Nemají PP a podle vás to jsou voříšci...no tak sou a co jako? Máááme je rááádi...
Kdybyste je měli fakt ráááááááádi, tak je nemnožíte.
Jen pro Vaši info, já štěňata nemám a nikdy mít nebudu. Mám jednoho (ano, rodokmenového) psa.
Protože za 20 let praxe s chovem britských koček vím, co je s tím práce a nervů, rozhodla jsem se právě proto pro psa.
"štěňata naší fenky je zájem velkej. Kdyby nebyl, tak je nemáme"...a tady je ten zakopanej pes, tedy "rádobyjorkšír"..
Takže z toho mi vyplývá, že je máte rááááádi jen proto, že je zájem velikej...
Já sama si koupila papíráka, protože jsem chtěla knírače (po testovaných, pravých kníračích) a ne rozježenej kartáč! A nevadilo mi si připlatit.
Taky mám teď pejska, o kterém mohu říct, ano je to knírač a krásnej! Nedávno vyhrál Nejlepší dorost výstavy.

DAVVE79
napsal(a):
A protože někdo chce štěňata, vy budete riskovat zdraví své feny a obsah své peněženky ( až dáte za císaře a pooperační péči 5000, -, absolvujete se štěňaty 14 dní dovolené, napravíte škody v bytě spáchané vrhem štěňat, pak budete s chutí rozdávat štěňátka z lásky ke známým ). Možná, že jste tu vaši dostala zadarmo, protože byla prostě neprodejná, ne z lásky ke psům a k bližnímu.
DAVVE79
napsal(a):
Roce, roce nevrátili. Lidi co si berou štěňata od nás, si je berou protože chtělí psa. A né módní doplněk za 15 tis. u kterého zjistí po pár měsících, že je to nevhodný doplněk o kterého je potřeba se taky starat!
Pokud je pes přestane bavit, nebude rozhodující, zda stál 500, -kč nebo 50.000, -. Jen ten "dražší" asi neskončí v kontejneru.
DAVVE79
napsal(a):
Já netvrdím nikomu že je to York a že má papíry, nikomu je nenutím. Lidi je prostě chtěj. Na co mě bude pes za 10-15tis, jsou to vyhožený prachy. Máme psa, protože to je pes. Pořídím psa s PP, ty strčím do šuflete a nikdy je nevytáhnu a co?! Nechceme papíry, ale psa.
A to je fakt dáváte úplně zadarmo, jo? Očkovaný? Tomu nevěřím
A můžete nás poučit, co lidem říkáte, že to je?
VESTAJ - vesnické tajemství, nebo voříšek..když netvrdíte, že je to york...
Takže dokud budete mít zájemce, bude fena rodit?! NO BEZVA! Hlavně, že ji máte ráádi...
napsal(a):
A protože někdo chce štěňata, vy budete riskovat zdraví své feny a obsah své peněženky ( až dáte za císaře a pooperační péči 5000, -, absolvujete se štěňaty 14 dní dovolené, napravíte škody v bytě spáchané vrhem štěňat, pak budete s chutí rozdávat štěňátka z lásky ke známým ). Možná, že jste tu vaši dostala zadarmo, protože byla prostě neprodejná, ne z lásky ke psům a k bližnímu.
Já jsem si jí vybral jako první den po porodu. Napadjí vás samé kraviny a je vidět, že nemáte co na práci. Nic o mě ani naších psech nevíte, neznáte je a odszujete je jen proto, protože nemají papíry. Kdyby jsem chtěl psa s papírama, tak si ho taky koupím. Nemám psa s PP protože bych na to neměl, ale proto, protože znám oba její rodiče a oba jsou to úžasní psi, chytří a zdraví.
DAVVE79
napsal(a):
Jak tak koukám na tu fotku - je světlá a má hnědý ocásek.
takže Golddust? nebo jak se to píše? Takže štěně tak 4000 počítám a to jsem ještě z lacinýho kraje...
Jak víte, že je zdravá? Máte věštěckou kouli?
Už rozumím tomu, proč má kamarádka v Holandsku prodává štěňata "na mazla" už kastrovaná...
DAVVE79
napsal(a):
Já jsem si jí vybral jako první den po porodu. Napadjí vás samé kraviny a je vidět, že nemáte co na práci. Nic o mě ani naších psech nevíte, neznáte je a odszujete je jen proto, protože nemají papíry. Kdyby jsem chtěl psa s papírama, tak si ho taky koupím. Nemám psa s PP protože bych na to neměl, ale proto, protože znám oba její rodiče a oba jsou to úžasní psi, chytří a zdraví.
.. o našich psech? Tak ono je jich víc?
Hm...
HANELE77
napsal(a):
A to je fakt dáváte úplně zadarmo, jo? Očkovaný? Tomu nevěřím
A můžete nás poučit, co lidem říkáte, že to je?
VESTAJ - vesnické tajemství, nebo voříšek..když netvrdíte, že je to york...
Takže dokud budete mít zájemce, bude fena rodit?! NO BEZVA! Hlavně, že ji máte ráádi...
Přesně o tom tady mluvím. Nic nevíš, nejsme z města a přesto plynule přejdeš od urážení psů bez PP k urážení vesničanů. No a v dalším příspěvku samozřejmě napíšeš, Já proti vesničanům nic nemám, jen ať se tam na těch vesnicích množí, mě to nevadí!
HANELE77
napsal(a):
Jak tak koukám na tu fotku - je světlá a má hnědý ocásek.
takže Golddust? nebo jak se to píše? Takže štěně tak 4000 počítám a to jsem ještě z lacinýho kraje...
Jak víte, že je zdravá? Máte věštěckou kouli?
Už rozumím tomu, proč má kamarádka v Holandsku prodává štěňata "na mazla" už kastrovaná...
Nemá žádnej hnědej ocásek, ale normálně jako celé tělo. Asi ta fotka není moc kvalitní. A nevím jestli je to nebo není nějake Golddust? nebo jak se to píše? je mě to úplně jedno. A že je zdravá řekl veterinář. Podle tebe ale určitě lhal že...

Dokud budou lidi tak omezení a hloupí jak zde píšící přispěvatelka s voříškem kterého vydává za jorkšíra, budou množírny fungovat jak na běžícím pásu a útulky budou přecpané psy.Nechápu jak můžou být někteří lidé tak hloupí. psů je na světě mnohem víc než jich lidé chtějí mít, jsou týráni, krutě zabíjeni, ale omezenci budou produkovat pořád další a další roztomiloučká štěnátka, a další omezenci si je od nich budou kupovat, protože prodejci byli tak hodní, oni nám ho dokonce přivezli na parkoviště, abychom je nemuseli hledat, že jo, i s tímhle sem se v práci setkala, pak sem kolegyni ukázal záběry množíren a čuměla jak opařená.Za debilitu lidí prostě trpí zvířata, bohužel. Sama jsme měla několik psů bez pp, v době kdy množírny nebyly, a takového psa vám někdo dal zadarmo nebo za pár korun na pivo. Nikdy žádný z nich štěnata neměl. Pokud chce někdo psa na mazlíka nepotřebuje štěňata. Sem toho názoru že i mezi psy s PP by se měli množit jen ti opravdu nejlepší. Jinak dneska už bych si psa bez pp nekoupila, mám psa s pp, nepotřebuji ho rozmnožovat, ale mám záruku že je to takový pes jakého sem chtěla, že má takovou povahu jakou má mít, a vypadá tak jak vypadat má a nevyrostlo mě z něj nějaké nepříjemné překvapení.
DAVVE79
napsal(a):
Polovině lidí je jedno, že štěně nemá PP a přitom chtějí konkrétní plemeno (nejlíp po rodičích s PP), ale pak se strašně diví, když jim ze štěněte vyroste něco co se danému plemeni podobá jen hodně vzdáleně. Ale hloupí lidé se nepoučí, budou dál kupovat tyto napodobeniny plemen za několik tisíc místo toho, aby si trochu připlatili a koupili opravdového čistokrevného zástupce plemene, a ne nějaký paskvil, jako je ten vás "jorkšír" Bylo by lepší, kdyby tito lidé raději zašli do útulku a dali domov nějakému kříženci, on totiž není prakticky žádný rozdíl mezi křížencem od vás a křížencem z útulku. A kříženců jsou v útulcích tisíce, tak proč podporovat výrobu dalších?

V inzerci se najdou zajímavé věci, možná někdo najde i souvislost :
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2516206/stenatko-labradorskeho-retrivra/
a ještě jeden
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2516172/darujeme-labradora/
( i když jsem utekla od jorků, ale ona s "labradory" je situace podobná ).
Málokdy sem přispívám, ale tohle téma už mě točí...
Kdy už si konečně ti "úžasní chovatelé bezPP" uvědomí, že nebýt těch poctivých a slušných chovatelů a šlechtitelů psů s PP, NIKDY by nevznikla žádná plemena a všichni psi na světě by byli jen voříšci...Ale ne, oni jsou všichni PP psi zdegenerovaní a ti bezPP jsou stráááášně zdraví a degenerace se jich netýká...Zapojte někdy mozek proboha!
DAVVE79
napsal(a):
Tak tohle je york ? To mám tedy hodně velkou mezeru ve vzdělání. A bez pp jsou zdravější a hezčí ? Tak proč se tedy jejich majitelé ve většině chlubí, že mají psíka po rodičích s pp, když jsou ti s pp nemocní a oškliví ? Absencí pp pes zkrásní a uzdraví se ? Nějak to máte pomotané...
napsal(a):
Dokud budou lidi tak omezení a hloupí jak zde píšící přispěvatelka s voříškem kterého vydává za jorkšíra, budou množírny fungovat jak na běžícím pásu a útulky budou přecpané psy.Nechápu jak můžou být někteří lidé tak hloupí. psů je na světě mnohem víc než jich lidé chtějí mít, jsou týráni, krutě zabíjeni, ale omezenci budou produkovat pořád další a další roztomiloučká štěnátka, a další omezenci si je od nich budou kupovat, protože prodejci byli tak hodní, oni nám ho dokonce přivezli na parkoviště, abychom je nemuseli hledat, že jo, i s tímhle sem se v práci setkala, pak sem kolegyni ukázal záběry množíren a čuměla jak opařená.Za debilitu lidí prostě trpí zvířata, bohužel. Sama jsme měla několik psů bez pp, v době kdy množírny nebyly, a takového psa vám někdo dal zadarmo nebo za pár korun na pivo. Nikdy žádný z nich štěnata neměl. Pokud chce někdo psa na mazlíka nepotřebuje štěňata. Sem toho názoru že i mezi psy s PP by se měli množit jen ti opravdu nejlepší. Jinak dneska už bych si psa bez pp nekoupila, mám psa s pp, nepotřebuji ho rozmnožovat, ale mám záruku že je to takový pes jakého sem chtěla, že má takovou povahu jakou má mít, a vypadá tak jak vypadat má a nevyrostlo mě z něj nějaké nepříjemné překvapení.
Ty seš opravdu úplně XXX! Kde jsem napsal že je to York? A su chlap, kdybys nebyla tak omezená, a četla pořádně co píšu, tak bys to poznala! Nechte si svoje čokle s papírama, mi si necháme naše bez papírů a je to. NeXXXe se do toho. A s jednou fenkou jsem jako množírna jo? Seš opravdu ubohá...
-
"Upraveno administrátorem 29.5. v 14.20 - vulgarismy".
fram
napsal(a):
Tak tohle je york ? To mám tedy hodně velkou mezeru ve vzdělání. A bez pp jsou zdravější a hezčí ? Tak proč se tedy jejich majitelé ve většině chlubí, že mají psíka po rodičích s pp, když jsou ti s pp nemocní a oškliví ? Absencí pp pes zkrásní a uzdraví se ? Nějak to máte pomotané...
Já jsem napsal že rodiče mají PP? Se opravdu vzpamatuj!
sheepdog
napsal(a):
Polovině lidí je jedno, že štěně nemá PP a přitom chtějí konkrétní plemeno (nejlíp po rodičích s PP), ale pak se strašně diví, když jim ze štěněte vyroste něco co se danému plemeni podobá jen hodně vzdáleně. Ale hloupí lidé se nepoučí, budou dál kupovat tyto napodobeniny plemen za několik tisíc místo toho, aby si trochu připlatili a koupili opravdového čistokrevného zástupce plemene, a ne nějaký paskvil, jako je ten vás "jorkšír" Bylo by lepší, kdyby tito lidé raději zašli do útulku a dali domov nějakému kříženci, on totiž není prakticky žádný rozdíl mezi křížencem od vás a křížencem z útulku. A kříženců jsou v útulcích tisíce, tak proč podporovat výrobu dalších?
Stejně tak se můžeš ty vykašlat na psa s PP a vzít si ho z útulku ne? Nemáme psa kůli PP tak to pochop.
DAVVE79
napsal(a):
Já jsem napsal že rodiče mají PP? Se opravdu vzpamatuj!
Yorci bez PP jsou kolikrát daleko zdravější a hezčí. Ti PP už jsou tak přešlechtění, že se na to kolikrát ani nedá dívat! Mám fenku bez PP a podle mě je to krásnej zdravej pes. Ani tohle jsi nenapsat? Se vzpamatuj ty, inteligente
DAVVE79
napsal(a):
Stejně tak se můžeš ty vykašlat na psa s PP a vzít si ho z útulku ne? Nemáme psa kůli PP tak to pochop.
Chci p l e m e n o- proto mám psy s pp- bez pp nikdy nekoupím, maximálně adoptuji z útulku. A nemám psa jen kvůli pp - ani kvůli množení - to zas nepochopí množka...
DAVVE79
napsal(a):
Ale já nechci voříška, já chtěla a budu chtít konkrétní plemeno, takže jsem si pořídila psa s PP. Ne na chov a "vydělávání" na štěňatech, ale na sport a jako společníka, který bude mít typický vzhled i povahu kterou jsem si představovala. Ale lidi co kupují bezpapíráky kolikrát kupují stejné vořechy, jako jsou ti v útulcích. Tak proč nejít do útulku pro psa rovnou, proč podporovat někoho kdo přesně tyhle útulkáče vyrábí? Sakra sedíš si na mozku, že nevidíš tu přímou souvislost mezi křížencema v útulcích a množením kříženců, jako je ten tvůj? Kdyby si lidi nemysleli že jejich naprosto "úžasná" fena vořecha musí mít nutně štěňata, tak by těch kříženců v útulcích, které nikdo nechce nebylo tolik Si jako myslíš, že ti útulkoví psi v těch útulcích raší ze země nebo co?

DAVVE79
napsal(a):
Ty seš opravdu úplně XXX! Kde jsem napsal že je to York? A su chlap, kdybys nebyla tak omezená, a četla pořádně co píšu, tak bys to poznala! Nechte si svoje čokle s papírama, mi si necháme naše bez papírů a je to. NeXXXe se do toho. A s jednou fenkou jsem jako množírna jo? Seš opravdu ubohá...
-
"Upraveno administrátorem 29.5. v 14.20 - vulgarismy".
No nevím kdo je tady tupější a ubožejší. No když si teda tykáme, tak mě uveď jediný rozumný důvod proč by tvoje vořeška měla mít štěňata. Ze zdravotního důvodu je to nesmysl, není ničím vyjímečná, aby její štěňata nějak obohatily populaci psů na světě, tak proč? Když chtějí kamarádi psa, můžou si ho koupit jinde, bude úplně stejně dobrý, nebo lepší než ten od tvojí podvraťandy.JInak tyhle tvory co mají sice jednu dfenu a nepovažují se za množírnu taky znám. Např jedni produkují atrapy německých ovčáků, dvakrát do roka, klidně ukáží oba rodiče, na docela pěkné zahradě, ale nikomu už neříkají že otec štěňat je vlastně syn jejich matky, takže jejich starší bratr. Co na tom je pěkně černý a krásně se leskne. Podobný případ znám i s RTW, pěkný pes kryje svoji dceru která má ještě v krvi příměs labradorky, opravdu čistoktrevná kvalitní štěňata, nekup to za 3000.Dalšímají dva labradory, sice nejsou příbuzní ale mají spolu miminka, jsou ro bezpapíráci, přerostlí mastodonti, bez jakýchkoliv vyšetření a testů, bohužel spousta kupujících nemá ani páru o tom jak má pes zkutečně vypadat, natož co jsou to zdravotní testy. Jinak mě zaráží že jsi tedy chlap, většinou na tohle bývají blbější ženský, jsou bezmezně nadšené ze svojí fifinky a vypínají mozek, u chlapa mě to docela překvapilo.
sheepdog
napsal(a):
Yorci bez PP jsou kolikrát daleko zdravější a hezčí. Ti PP už jsou tak přešlechtění, že se na to kolikrát ani nedá dívat! Mám fenku bez PP a podle mě je to krásnej zdravej pes. Ani tohle jsi nenapsat? Se vzpamatuj ty, inteligente
NO? Yorci bez pp jsou opravdu kolikrát daleko hezčí. A já mám fenku a nepsal jsem že je to York, protože nevím co to je a je mě to jedno. Tak se to nesnaž překroutit! A at´ti nepraskne hlava!
DAVVE79
napsal(a):
NO? Yorci bez pp jsou opravdu kolikrát daleko hezčí. A já mám fenku a nepsal jsem že je to York, protože nevím co to je a je mě to jedno. Tak se to nesnaž překroutit! A at´ti nepraskne hlava!
A proč to vaše "nevím co to a je mě to jedno" musí nutně mít štěňata? Když takových "nevím co to je" jsou plný útulky až po okraj?
DAVVE79
napsal(a):
Přesně o tom tady mluvím. Nic nevíš, nejsme z města a přesto plynule přejdeš od urážení psů bez PP k urážení vesničanů. No a v dalším příspěvku samozřejmě napíšeš, Já proti vesničanům nic nemám, jen ať se tam na těch vesnicích množí, mě to nevadí!
Já žádného vesničana neurazila, kde jako ?
VESTAJ = vesnické tajemství, to je urážka? Tak to sorry! To Tys přešel/la na tykání a pokud vím, tak krávy jsme spolu nepásli... já taky bydlím na vesnici, představ si to!
A že proti vesničanům nic nemám já nikde nenapsala :).
DAVVE79
napsal(a):
Hm, pokud Vás "chovatel" pustil hned první den ke štěňatům a feně po porodu, tak to bude taky éro...
No jo, kšeft je kšeft
DAVVE79
napsal(a):
Myslíš ty 5ti kilový obludky s velkýma klopenýma ušima, že jsou hezčí než standardní jork s PP? Nebo naopak ty sotva 1,5 kila vážící roztřepaný nahrbený zdechlinky, který ještě k tomu skáčou po třech kvůli luxaci patelly? No to sorry, ale já na nich nevidím nic hezkého.. A ani bych tomu neříkala jorkšír, protože pravý jorkšír vypadá jinak.
napsal(a):
No nevím kdo je tady tupější a ubožejší. No když si teda tykáme, tak mě uveď jediný rozumný důvod proč by tvoje vořeška měla mít štěňata. Ze zdravotního důvodu je to nesmysl, není ničím vyjímečná, aby její štěňata nějak obohatily populaci psů na světě, tak proč? Když chtějí kamarádi psa, můžou si ho koupit jinde, bude úplně stejně dobrý, nebo lepší než ten od tvojí podvraťandy.JInak tyhle tvory co mají sice jednu dfenu a nepovažují se za množírnu taky znám. Např jedni produkují atrapy německých ovčáků, dvakrát do roka, klidně ukáží oba rodiče, na docela pěkné zahradě, ale nikomu už neříkají že otec štěňat je vlastně syn jejich matky, takže jejich starší bratr. Co na tom je pěkně černý a krásně se leskne. Podobný případ znám i s RTW, pěkný pes kryje svoji dceru která má ještě v krvi příměs labradorky, opravdu čistoktrevná kvalitní štěňata, nekup to za 3000.Dalšímají dva labradory, sice nejsou příbuzní ale mají spolu miminka, jsou ro bezpapíráci, přerostlí mastodonti, bez jakýchkoliv vyšetření a testů, bohužel spousta kupujících nemá ani páru o tom jak má pes zkutečně vypadat, natož co jsou to zdravotní testy. Jinak mě zaráží že jsi tedy chlap, většinou na tohle bývají blbější ženský, jsou bezmezně nadšené ze svojí fifinky a vypínají mozek, u chlapa mě to docela překvapilo.
Máš hodně dobrý známí a kamarády! To se mě naštěstí netýká a už vím co tě vytáčí. nevidím důvod proč nám do toho kecáš! Já mám vořecha bez PP a ty máš vořecha s PP.. no A?
stacey
napsal(a):
A proč to vaše "nevím co to a je mě to jedno" musí nutně mít štěňata? Když takových "nevím co to je" jsou plný útulky až po okraj?
Nutně nemusí, ale bude protože je lidi chtělí a líbí se jim... a proč si je nechtějí vzít z útulku netuším, třeba zrovna pro to, proč sis tam nevzala psa ty..
DAVVE79
napsal(a):
Nutně nemusí, ale bude protože je lidi chtělí a líbí se jim... a proč si je nechtějí vzít z útulku netuším, třeba zrovna pro to, proč sis tam nevzala psa ty..
Co vy víte o tom, odkud já mám psi?
Ještě jste mi ani neodpověděl na to, co až se budou muset utrácet psi z útulků. Protože už nebudou kam dávat? Právě kvůli takovým jako jste vy?
DAVVE79
napsal(a):
Aby je chtěli taky až se ta štěňata narodí. Nikde není napsáno, že štěňata budou vypadat stejně jako jejich matka, je to kříženec bůhví čeho a její štěňata můžou vypadat úplně jinak než ona sama. Tak aby ses nedivil, až ti ti tvojí známí řeknou, že třeba celé černé štěně nechtějí, že chtěli psa světlého jako je jeho matka. Hm a co s tím štěnětem pak uděláš, když ho nikdo nebude chtít? Strčíš ho do útulku?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
První příspěvek mi smazali, asi za nějakou vulgaritu. Na tohle se ale vážně slušně reagovat nedá...

DAVVE79
napsal(a):
Máš hodně dobrý známí a kamarády! To se mě naštěstí netýká a už vím co tě vytáčí. nevidím důvod proč nám do toho kecáš! Já mám vořecha bez PP a ty máš vořecha s PP.. no A?
Nechápu co s tím mají společní známí, ale budiž. Já mám psa s pp, po zdravotně testovaných rodičích, on sám také zdravotně testovaný, má několik zkoušek, výstav, takže vypadá tak jak vypadat má, povahu má takovou jakou má mít a pokud by se spojil ze stejně kvalitní fenou, dali by zdravé, hezké, kvalitní potomstvo. Což se nedá říct u kříženců, u nich je pouze předpoklad že se narodí další podobní kříženci, neurčitého vzhledu, neurčité povahy s různými zdravotními problémy. Málokdo o takové křížence stojí, v útulcích je jich víc než dost., což ovšem nepříliš chytří lidéasi nikdy nepochopí. krom toh tvoje fena není ani příliš vzhledná a nevím co plánuješ za tatíka, ale takových střapatých smetáčků je všude víc než dost.
sheepdog
napsal(a):
Aby je chtěli taky až se ta štěňata narodí. Nikde není napsáno, že štěňata budou vypadat stejně jako jejich matka, je to kříženec bůhví čeho a její štěňata můžou vypadat úplně jinak než ona sama. Tak aby ses nedivil, až ti ti tvojí známí řeknou, že třeba celé černé štěně nechtějí, že chtěli psa světlého jako je jeho matka. Hm a co s tím štěnětem pak uděláš, když ho nikdo nebude chtít? Strčíš ho do útulku?
Tvoje starosti bych chtěl opravdu mít. Jste nabubřelí, protože je čím dál míň lidí co dají za čokla majlant! Protože je čímdál víc kvalitních psů bez PP. A snažíte se z nich dělat mrzáky a marody...!
DAVVE79
napsal(a):
Nemá žádnej hnědej ocásek, ale normálně jako celé tělo. Asi ta fotka není moc kvalitní. A nevím jestli je to nebo není nějake Golddust? nebo jak se to píše? je mě to úplně jedno. A že je zdravá řekl veterinář. Podle tebe ale určitě lhal že...
Pokud nejsou provedeny příslušné testy, nemůže vet říct, že je pes zdravý pro chov (tedy v tomto případě vhodný do chovu..) To z vizuální prohlídky FAKT NEPOZNÁ!
Ani sám nevíš, co vlastně máš..ale tutově to nabízíš jako yorka, že?
A když je to york, proč je ostříhaný na krátko? Proč nemá svoji ozdobu - tedy krásnou, dlouhou, hedvábnou srst? Protože je to pracný na údržbu, že?
Vždycky mně vytočí, když potkávám ostříhané briardy, bearded kolie, yorky... odůvodnění, není mu teplo, mně vytáčí do běla. Jednou je to dlouhosrstý pes, tak má mít dlouhé chlupy, byl tak po staletí šlechtěn a je na to stavěný...
Potom otázky u kníračů vyholených na 2mm(s otočenýma chlupovýma cibulkama a tím pádem rozškrabanýma), jééé ten Váš pejsek má tak krásně drsnou srst, jak to děláte?
Nesedím na kávičce nebo pivu, ale nejsem líná vzít trimovák a psa otrimovat..
fram
napsal(a):
Chci p l e m e n o- proto mám psy s pp- bez pp nikdy nekoupím, maximálně adoptuji z útulku. A nemám psa jen kvůli pp - ani kvůli množení - to zas nepochopí množka...
Tohle fakt zavání snobismem. Kolik já už viděla psů s PP, (pěkně drahých) ale třeba přerostlých (čivavy), nebo netypických - což musel chovatel vidět už při odběru, přesto si je nechal velmi dobře zaplatit. Bohužel hodně lidí se v chovu moc nevyzná, čekají že když je štěně s PP, tak přece musí být zdravé a typické - opravdu nemusí. A to nemluvím o vadách, špatných kloubech, povahách.. Ale to tady příznivci pejsků s PP slyšet nechtějí, že?
napsal(a):
Nechápu co s tím mají společní známí, ale budiž. Já mám psa s pp, po zdravotně testovaných rodičích, on sám také zdravotně testovaný, má několik zkoušek, výstav, takže vypadá tak jak vypadat má, povahu má takovou jakou má mít a pokud by se spojil ze stejně kvalitní fenou, dali by zdravé, hezké, kvalitní potomstvo. Což se nedá říct u kříženců, u nich je pouze předpoklad že se narodí další podobní kříženci, neurčitého vzhledu, neurčité povahy s různými zdravotními problémy. Málokdo o takové křížence stojí, v útulcích je jich víc než dost., což ovšem nepříliš chytří lidéasi nikdy nepochopí. krom toh tvoje fena není ani příliš vzhledná a nevím co plánuješ za tatíka, ale takových střapatých smetáčků je všude víc než dost.
Chábu že se ti nelíbí, nepasuje ke kabelce Louis Vuitton že?
DAVVE79
napsal(a):
Až bude kůli mě jedinej pes v útulku, tak vypuisuj kraviny a urážej. Do té doby mlč.
I kdyby tam bylo od tebe třeba 10 psů tak se to nedozvíš, pokud ti to jejich majitelé neřeknou (a ti se tím asi chlubit nebudou). Štěňata nebudou nijak označená takže ti nikdo nebude z útulku volat, že tam máš psa. A ty ho po několika měsících určitě nepoznáš, protože čert ví jak bude takovej kříženec vypadat v dospělosti. Bude to prostě jeden z tisíců anonymních kříženců od neznámého množitele, stejně jako ostatní útulkáči.
DAVVE79
napsal(a):
Až bude kůli mě jedinej pes v útulku, tak vypuisuj kraviny a urážej. Do té doby mlč.
Psy - pány... tedy "tvrdé" y..
Psy? Někde jsi psal, že máš jen jednoho...
A mlč Ty! By mně zajímalo, jak víš, že žádný Tvůj "nenítoyorknevímcotoje" není v útulku?
Když jsi tak přesvědčen o své pravdě, tak proč radši nejdeš se svým úžasným, krásným a nejdokonalejším psem (psy) na procházku a rozčiluješ se tady?
Kryj, rozdávej zadarmo jen do toho! Přeju Ti fakt hooodně štěstí, a do inzerátů piš - :
YORK ze všech NEJYORKOVATĚJŠÍ..
Všechna štěňata zdarma, mám je pro radost. Budete mít na celý život nejzdravějšího psa, viděl jsem rodiče mé feny (teda snad...)
HANELE77
napsal(a):
Psy - pány... tedy "tvrdé" y..
Psy? Někde jsi psal, že máš jen jednoho...
A mlč Ty! By mně zajímalo, jak víš, že žádný Tvůj "nenítoyorknevímcotoje" není v útulku?
Když jsi tak přesvědčen o své pravdě, tak proč radši nejdeš se svým úžasným, krásným a nejdokonalejším psem (psy) na procházku a rozčiluješ se tady?
Kryj, rozdávej zadarmo jen do toho! Přeju Ti fakt hooodně štěstí, a do inzerátů piš - :
YORK ze všech NEJYORKOVATĚJŠÍ..
Všechna štěňata zdarma, mám je pro radost. Budete mít na celý život nejzdravějšího psa, viděl jsem rodiče mé feny (teda snad...)
To měla být reakce na toto :
"Co vy víte o tom, odkud já mám psi?
Ještě jste mi ani neodpověděl na to, co až se budou muset utrácet psi z útulků. Protože už nebudou kam dávat? Právě kvůli takovým jako jste vy?".
nelimar1
napsal(a):
Tohle fakt zavání snobismem. Kolik já už viděla psů s PP, (pěkně drahých) ale třeba přerostlých (čivavy), nebo netypických - což musel chovatel vidět už při odběru, přesto si je nechal velmi dobře zaplatit. Bohužel hodně lidí se v chovu moc nevyzná, čekají že když je štěně s PP, tak přece musí být zdravé a typické - opravdu nemusí. A to nemluvím o vadách, špatných kloubech, povahách.. Ale to tady příznivci pejsků s PP slyšet nechtějí, že?
No ony by nejrači slyšely, že jdeme utopit naše psy a jdem si od nich koupit psa s PP. To je všechno. Sou to prostě Lolitky co musí mít vše NEJ!

DAVVE79
napsal(a):
Chábu že se ti nelíbí, nepasuje ke kabelce Louis Vuitton že?
To nevim, jestli pasuje ke kabelce to mě nezajímá, já kabelky nenosím a preferuji pracovní plemena.. Ale nechápu proč někdo psa napůl oholí, nechá mu chlupatou hlavu, chlupatý packy, a udělá z něj strašidlo. Proč si někdo pořizuje dlouhosrstého psa, aby z něj udělal oškubanou slepici to sem taky fakt nepochopila.Ale jasně pořid si tedy od své překrásné feny štěnata, ale hlavně je nezapoměň všechny očipovat a zaregistrovat na sebe, až je najdou v krabici v popelnici a nebo přivázané v lese tak se o ně doufám postaráš a vezmeš si je zpátky, budeš se o ně starat celý jejich život, pak to bude celkem v pořádku.
DAVVE79
napsal(a):
Tvoje starosti bych chtěl opravdu mít. Jste nabubřelí, protože je čím dál míň lidí co dají za čokla majlant! Protože je čímdál víc kvalitních psů bez PP. A snažíte se z nich dělat mrzáky a marody...!
Zdravím, tuhle výživnou diskusi čtu a donutila mě k registraci:)
Jen taková jedna věcná poznámka - psi bez PP rádoby určitého plemene vznikli jaksi vyřazením především nemocných a jinak nestandardních psům z chovu /a to opravdu nejen pro vzhled, ale i pro neodpovídající povahy, agresivitu, bázlivost atd..., ale především kvůli zdravotním potížím - zde už tisíckrát omletých / neboli psi bez pp nemohou být "kvalitnější - zdravější".
Není to žádný útok, neberte vše tak příliš osobně:).
napsal(a):
To nevim, jestli pasuje ke kabelce to mě nezajímá, já kabelky nenosím a preferuji pracovní plemena.. Ale nechápu proč někdo psa napůl oholí, nechá mu chlupatou hlavu, chlupatý packy, a udělá z něj strašidlo. Proč si někdo pořizuje dlouhosrstého psa, aby z něj udělal oškubanou slepici to sem taky fakt nepochopila.Ale jasně pořid si tedy od své překrásné feny štěnata, ale hlavně je nezapoměň všechny očipovat a zaregistrovat na sebe, až je najdou v krabici v popelnici a nebo přivázané v lese tak se o ně doufám postaráš a vezmeš si je zpátky, budeš se o ně starat celý jejich život, pak to bude celkem v pořádku.
Máš s tím asi svoje zkušenosti...
Sapp
napsal(a):
Zdravím, tuhle výživnou diskusi čtu a donutila mě k registraci:)
Jen taková jedna věcná poznámka - psi bez PP rádoby určitého plemene vznikli jaksi vyřazením především nemocných a jinak nestandardních psům z chovu /a to opravdu nejen pro vzhled, ale i pro neodpovídající povahy, agresivitu, bázlivost atd..., ale především kvůli zdravotním potížím - zde už tisíckrát omletých / neboli psi bez pp nemohou být "kvalitnější - zdravější".
Není to žádný útok, neberte vše tak příliš osobně:).
Stoprocentní souhlas.
DAVVE79
napsal(a):
Kvalitní psi bez PP, to jsem teda ještě neslyšela Hele já mám fenu s PP která ale nikdy neměla a nebude mít štěňata, i když je zdravá (takže žádnej mrzák ani marod) a mým známým se líbí, ale to pro mě není důvod ji množit, prostě není tak "hezká" aby byli její potomci nějakým přínosem pro chov. Takže mně může být jedno, jestli zájemci o psy s PP jsou nebo nejsou, každopádně až si budu pořizovat dalšího psa, tak to určitě bude pes s PP, protože mi není jedno co kupuji, chci kvalitní, zdravé štěně daného plemene, a dám si sakra záležet na výběru. Dát za psa "majlant" mi rozhodně líto není, protože za kvalitu se holt platí a pes je člen rodiny, investice na mnoho let a dát za něj pár tisíc navíc mě opravdu nezabije, pokud za to ten pes bude stát Ale kdo platit nechce, ať pořídí zaručeně "čistokrevného, kvalitního psa bez PP" za "pár" tisíc. Většinou mu z něj vyroste hodně nestandardní jedinec, nebo přímo vořech.. Pak ať si brečí, že pes nevypadá tak jak si představoval.
DAVVE79
napsal(a):
Je to soused a né každej to dělá pro prachy jako ty...
...
psala jsem, že já mám POUZE PSA a ne fenu, toho mám na prachy těžko.. jo, leda tak, že je do něj strkám
Ale věř, že kdybych se někdy pro chov rozhodla (což nehrozí), tak štěňata "na mazlíky" dávám fakt kastrovaný! Aby nemohli vznikat psi, podobný tomu Tvýmu zázraku...fenka za to nemůže, že její páníček má místo mozku z piva kostku...
Jsi typická vys.írka, to je škoda kyslíku a písmen na klávesnici. Jdu raději na procházku s mým hezkým (a čistokrevným ) psem...
ad Kouzelné sluchátko z Macha a Šebestové... "a tak štěkám jako hrom, ať jich máš fakt milion"...
HANELE77
napsal(a):
...
psala jsem, že já mám POUZE PSA a ne fenu, toho mám na prachy těžko.. jo, leda tak, že je do něj strkám
Ale věř, že kdybych se někdy pro chov rozhodla (což nehrozí), tak štěňata "na mazlíky" dávám fakt kastrovaný! Aby nemohli vznikat psi, podobný tomu Tvýmu zázraku...fenka za to nemůže, že její páníček má místo mozku z piva kostku...
Jsi typická vys.írka, to je škoda kyslíku a písmen na klávesnici. Jdu raději na procházku s mým hezkým (a čistokrevným ) psem...
ad Kouzelné sluchátko z Macha a Šebestové... "a tak štěkám jako hrom, ať jich máš fakt milion"...
Já nepije ty fifleno.
hlozi
napsal(a):
Málokdy sem přispívám, ale tohle téma už mě točí...
Kdy už si konečně ti "úžasní chovatelé bezPP" uvědomí, že nebýt těch poctivých a slušných chovatelů a šlechtitelů psů s PP, NIKDY by nevznikla žádná plemena a všichni psi na světě by byli jen voříšci...Ale ne, oni jsou všichni PP psi zdegenerovaní a ti bezPP jsou stráááášně zdraví a degenerace se jich netýká...Zapojte někdy mozek proboha!
Těch poctivých a slušných chovatelů a "šlechtitelů" psů s PP je čím dál, tím méně. Ze své zkušenosti a zkušenosti svých známých o tom vím své - bohužel. A kam došel šlechtitelský zájem u spousty plemen? Třeba NO, anglický buldok, aj. Hodně plemen díky přešlechtěnosti (časté příbuz. plemenitbě) trpí různými vadami a nemocemi, dožívají se krátkého věku. Znám několik případů, kdy se velký pes (doga, bernardýn) s PP dožil necelých 6 let. Bože, kam ten ušlechtilý zájem spěje? Produkují se psi, kteří sotva dýchají, vypadají jako hyeny se sražeńými zadky (NO) atd, atp.

DAVVE79
napsal(a):
No ony by nejrači slyšely, že jdeme utopit naše psy a jdem si od nich koupit psa s PP. To je všechno. Sou to prostě Lolitky co musí mít vše NEJ!
Lolitky? Prosím zkuste se vyhnout slovům, která neznáte, akorát se ztrapňujete jinak máte těch zájemců na ta vaše budoucí štěňata aspoň 15? Protože vás může potkat početný vrh a taky někdo může odřeknout. Lidi většinou naslibují, jak si vezmou štěně a pak skutek utek. Takže doufám, že máte zájemce do zásoby.
nelimar1
napsal(a):
Těch poctivých a slušných chovatelů a "šlechtitelů" psů s PP je čím dál, tím méně. Ze své zkušenosti a zkušenosti svých známých o tom vím své - bohužel. A kam došel šlechtitelský zájem u spousty plemen? Třeba NO, anglický buldok, aj. Hodně plemen díky přešlechtěnosti (časté příbuz. plemenitbě) trpí různými vadami a nemocemi, dožívají se krátkého věku. Znám několik případů, kdy se velký pes (doga, bernardýn) s PP dožil necelých 6 let. Bože, kam ten ušlechtilý zájem spěje? Produkují se psi, kteří sotva dýchají, vypadají jako hyeny se sražeńými zadky (NO) atd, atp.
Takže se na to vyprdneme a začneme chovat bez PP - to budou krásní, zdraví a super jedinci..
Je pravda, že u některých plemen je to síla, jak s nimi šlechtitelství zamávalo..
Na druhou stranu - množírny podtržených maličkých čivav, yorkové velcí jako kokršpaněl atp..
joanne.s
napsal(a):
A případy štěňátek z množíren, evidentně podtrhnutých, odebraných od matky předčasně, nemocných až na umření, ty neznáte?
Naštěstí s takovými zkušenost nemám, po pravdě jsem o takových taky slyšela, četla.. . Je to hrůza, vždy se mi chce brečet, když se o něčem takovém doslechnu, dočtu.. Ano, takové případy by se měly tvrdě trestat. Lidi bohužel často nemají základní vědomosti o tom, kdy by se mělo štěně od matky odebrat, často ani pořádně nevědí, co takové štěně potřebuje, jak ho správně krmit.. Ale ať mi nikdo netvrdí, že lidi v okolí takových otřesných množíren o ničem nevědí?
Ale - bohužel vím o několika množírnách psů s PP (malá plemena), pejsci jsou chováni v klecích - ano, dostanou najíst a napít, ale často se ani nedostanou ven , neznají pohlazení - jsou chováni pro byznys, prachy... . Těchto případů není málo! A ač o tom lidi ví, nic se s tím nedělá. Je to přece také týrání - nebo ne?
HANELE77
napsal(a):
To měla být reakce na toto :
"Co vy víte o tom, odkud já mám psi?
Ještě jste mi ani neodpověděl na to, co až se budou muset utrácet psi z útulků. Protože už nebudou kam dávat? Právě kvůli takovým jako jste vy?".
Nechápu, proč ta vaše šílená reakce měla být zrovna na můj příspěvek. Já žádné vořechy nemnožím.
DAVVE79
napsal(a):
Ještě na ni koukám, není to hubenej westík ?
nelimar1
napsal(a):
Naštěstí s takovými zkušenost nemám, po pravdě jsem o takových taky slyšela, četla.. . Je to hrůza, vždy se mi chce brečet, když se o něčem takovém doslechnu, dočtu.. Ano, takové případy by se měly tvrdě trestat. Lidi bohužel často nemají základní vědomosti o tom, kdy by se mělo štěně od matky odebrat, často ani pořádně nevědí, co takové štěně potřebuje, jak ho správně krmit.. Ale ať mi nikdo netvrdí, že lidi v okolí takových otřesných množíren o ničem nevědí?
Ale - bohužel vím o několika množírnách psů s PP (malá plemena), pejsci jsou chováni v klecích - ano, dostanou najíst a napít, ale často se ani nedostanou ven , neznají pohlazení - jsou chováni pro byznys, prachy... . Těchto případů není málo! A ač o tom lidi ví, nic se s tím nedělá. Je to přece také týrání - nebo ne?
Pokud někdo zná množírnu s pp, tak je to jednoduché- zveřejněte jméno chovatele a název stanice- pokud to neuděláte, tak je to jen "jedna paní povídala" Ano najdou se- jako všude a ve všem- lidi jsou jen lidi, ale zkuste si stěžovat na "paní, která nám prodala "čivavu" u Kauflandu".
DAVVE79
napsal(a):
To je jedno co máš za smetáka INTELIGENTKO!
Smetáka a ještě nemožně okudlanýho, máš leda Ty. To si ho stříháš doma, když koukáš na Ulici, ne?
Se divím, že se zdržuješ na diskuzi a ztrácíš drahocenný čas, který může využít krytím a odchovem (a darováním ) štěňat.
A ano, inteligent jsem, na rozdíl od Tebe alespoň umím česky
Měj se a přeji Ti veselou kopu zdravých mamlasů s ušima jako netopýr, které ZADARA rozdáš té frontě, co čeká před Tvými dveřmi...
fram
napsal(a):
Pokud někdo zná množírnu s pp, tak je to jednoduché- zveřejněte jméno chovatele a název stanice- pokud to neuděláte, tak je to jen "jedna paní povídala" Ano najdou se- jako všude a ve všem- lidi jsou jen lidi, ale zkuste si stěžovat na "paní, která nám prodala "čivavu" u Kauflandu".
Těch množíren s PP je více, jsou mezi nimi i funkcionáři, poradci chovu . Ono se někdy stačí podívat na webové stránky chov. st., často vidíte hodně chovných jedinců (a to se ani všichni na ty stránky někdy nedají), chová se několik lukrativních plemen - to už by měli zájemci "stříhat ušima". Kdo se třeba zajímal o chovy čivav s PP, určitě se s podobnými případy setkal
Šarina
napsal(a):
Krásná Pepino, četla jste vůbec tady tu diskuzi? Tak asi proto, a je to furt dokola, že lidi, co chovají psy s pp před uchovněním dělají příslušné zdravotní testy a pak vybírají vhodné spojení. A to mohou vybírat proto, že vidí rodokmeny a vyčtou z nich příslušné informace. To u bezpapíráků nemůžete, takže se nedozvíte vůbec nic o tom, jaké vyhlídky mají plánovaná štěňata. Osobně si myslím, že fenka zadavatelky pp ve skutečnosti nemá a paní je totálně nezkušená, a čemž svědčí původní dotaz. Vzhledem k tomu, že bezpapíráků a různých kříženečků je dneska všude kolem víc než dost a zvláště u malého plemene nemusí porod proběhnout jednoduše, snaží se jí lidi, pro všechny tyto důvody, od jejího plánu zrazovat. A paní se urazila, protože to vzala jako osobní útok. Přemýšlet o etické stránce věci, o zodpovědnosti, případně vážit riziko a přínos, nic z toho dělat nechce a nebude a všichni jsou tady zlí a nepřející.
Pepině nemá cenu nic vysvětlovat.
Nedávno tu "perlila" svými výlevy, jak má pejsky pro radost a proto pro obměnu krve dává krycího bezpapíráka po 3 letech pryč pro obnovu krve a feny, co nerodí taky
Typická milovnice psů na odstřel
HANELE77
napsal(a):
Smetáka a ještě nemožně okudlanýho, máš leda Ty. To si ho stříháš doma, když koukáš na Ulici, ne?
Se divím, že se zdržuješ na diskuzi a ztrácíš drahocenný čas, který může využít krytím a odchovem (a darováním ) štěňat.
A ano, inteligent jsem, na rozdíl od Tebe alespoň umím česky
Měj se a přeji Ti veselou kopu zdravých mamlasů s ušima jako netopýr, které ZADARA rozdáš té frontě, co čeká před Tvými dveřmi...
Tebe bych chtěl potkat. Skoro si tě dovedu vybavit. Mozek kde nic tu nic. Čau LOLO.
HANELE77
napsal(a):
Pepině nemá cenu nic vysvětlovat.
Nedávno tu "perlila" svými výlevy, jak má pejsky pro radost a proto pro obměnu krve dává krycího bezpapíráka po 3 letech pryč pro obnovu krve a feny, co nerodí taky
Typická milovnice psů na odstřel
Minule jsem tady nebyl, tak asi těžko ty ODBORNICE...
DAVVE79
napsal(a):
A kde se ti kvalitní psi bez PP berou?
Pes s PP aby mohl mít štěňata s PP musí splnit určité podmínky - vyšetření na nemoci - např. oči, srdce, ledviny, RTG kyčlí, RTG loktů, luxace aj. tato vyšetření stojí od cca.500, -kč po několik tisíc. Dále mají některá plemena výstavu, zkoušky, svod. Některá jen bonitaci - uchovnění. Tam se zjistí jestli pes vzhledově odpovídá standartu (nechybí mu třeba nějaký zub, má obě varlata, není přerostlý nebo malý, není agresivní nebo bázlivý a pokud to splní, může mít štěňata s PP. Pro fenu se najde vhodný pes na krytí, majitel vstoupí do klubu, zaregistruje si chovatelskou stanici (výdaje opět několik tisíc) a jede krýt. Zaplatí několik tisíc za krytí + cestu, zaplatí PP štěňatům (někdy se štěňata vyšetřují i na dědičné onemocnění), poplatky klubu, čipy a potom prodává štěňata.
Zato chovatel co odchovává bez PP koupí nějakou fenu připomínající plemeno a nakryje psem který také připomíná nějaké plemeno a prodá štěňata jako čistokrevná bez PP. Jak dokážete že ta štěňata jsou opravdu čistokrevná když neznáte jejich předky? Jak prokážete, že jsou rodiče zdraví když nejsou oni ani jejich předci vyšetření na dědičná onemocnění?
Můžete mít štěňata po obou rodičích s PP. Ano, tam se dá říct že jsou štěňata čistokrevná. Jen je otázka, proč nemají štěňata PP když se dají prodat dráž než ta bez PP. Že by rodiče neprošli bonitací třeba pro zdravotní problém? To už ale nezjistíte, to Vám nikdo neřekne, ale budete mít po nich zaručeně zdravé štěně bez PP.
A množit schválně křížence to může opravdu jen b.b. Těch chudáků jsou plné útulky a nikdo je nechce. Dokonce už i útulky mají stop stav a neberou psy kteří se toulají na ulici. Vezmou jen nebezpečné psy. Dva dny jsme přesvědčovali policajty a útulek že mají toulavého psa vzít. Dokonce aby ho vzali, museli jsme si ho přes noc nechat doma. Nakonec jsem se dozvěděla, že už se týden potuloval po městě a věděli o něm. Pro dalšího jsme se sousedkou volali přes hodinu několikrát policajty než přijeli. Dalšího jsem jim odvezla přímo na služebnu a to bylo papírování že ten pes opravdu není můj.
Než připustíte svojí fenu dojděte se prosím podívat do nějakého útulku ve Vašem okolí a poraďte těm co od Vás chtějí štěně ať se tam jdou podívat také a zachrání jednoho psa kterého jeho majitelé opustili. Spousta psů je v útulku jen proto, že byli pořízeni jako čistokrevné štěně a když z něj vyrostl kříženec už o něj majitelé neměli zájem.
A to že o psy s PP není zájem protože jsou drazí není pravda. Lidé jsou ochotní dát i 30tisíc za štěňata z Čech - módního plemene.
nelimar1
napsal(a):
PP je záruka toho, že je pes čistokrevný. Tedy rodiče a předci jsou stejného plemene.
PP Vám nezaručí zdraví psa a ani výšku. To jestli bude nebo nebude pes vhodný do chovu s PP zjistíte teprve až vyroste. Jedinec který je standartní (vzhled + povaha) a je zdraví se do chovu s PP může dostat (pokud s ním majitelé absolvují podmínky potřebné pro uchovnění a uchovní ho). Na ostatních se dají odchovat jedině zaručeně zdraví a krásní bezpapíráci.
nelimar1
napsal(a):
Tak snobismus - to je vtip ? Podle mě je snobismus spíš to, že si koupím nějakou kopii něčeho, co se jen tváří jako originál. Nemám tolik peněz, na zakoupení psa nejistého původu, takže buď si našetřím, nebo si vezmu z útulku - nic víc nic míň.
fram
napsal(a):
Tak snobismus - to je vtip ? Podle mě je snobismus spíš to, že si koupím nějakou kopii něčeho, co se jen tváří jako originál. Nemám tolik peněz, na zakoupení psa nejistého původu, takže buď si našetřím, nebo si vezmu z útulku - nic víc nic míň.
Tak je toto normální? Co ty seš za člověka, že tady srovnáváš živého tvora s ponožkama a teplákama od Větnamců? Tyjo tohle opravdu není normální! Berušky jsou asi taky všechny stejný né? Ti vaši čokli sjou stejní? Jako bílej člověk je IN a černoch má jinou barvu kůže tak už by se neměl množit? Nebo Číňan? Je trochu jinej jak ty, tak by se neměl množit? Už se skara vzpamatujte! Znám paní, co se narodila s deformací ruky, tak má asi nějakou genetickou vadu a neměla by mít děti jako? Jste opavdu ubohý snobačky. Ale Hitlera jsme tady už měmli, tak se začnite chovat normálně! A jesli si myslíte, že melu o kravinách, tak se můžeme bavit o ponožnách a teplácích, ty jsou asi těm vašim psům bližší podle vás!
Dobrý den,
je mi líto, že musím opět "vyhrožovat", ale vezměte prosím na vědomí, že pokud se v tomto vláknu budou opakovat, případně stupňovat osobní útoky a vulgarity, bude vlákno promazáno, případně uzamčeno.
Beru přání většiny, aby admin zasahoval co nejméně, ale zase úplnou džungli tu nechat opravdu nelze.
Mírněte se, prosím, a diskutujte v mezích slušnosti i s těmi, kteří mají jiný názor.
Pokud nějaký příspěvek považujete za opravdu nevhodný, nahlaste ho, ale neoplácejte stejnou mincí.
Děkuji za pochopení
Admin.
DAVVE79, podle vás když má fenka genetickou vadu, tak by se měla přesto množit? To myslíte vážně?
Nezapomínáte, že fena se nakryje z vůle majitele, a ne z vlastní vůle? Srovnávat to s lidmi, kteří si pořizují děti vždy z vlastního rozhodnutí a vůle/a to je právě zásadní rozdíl oproti cílenému množení pejsků/ je dost mimo mísu.

DAVVE79
napsal(a):
Tak je toto normální? Co ty seš za člověka, že tady srovnáváš živého tvora s ponožkama a teplákama od Větnamců? Tyjo tohle opravdu není normální! Berušky jsou asi taky všechny stejný né? Ti vaši čokli sjou stejní? Jako bílej člověk je IN a černoch má jinou barvu kůže tak už by se neměl množit? Nebo Číňan? Je trochu jinej jak ty, tak by se neměl množit? Už se skara vzpamatujte! Znám paní, co se narodila s deformací ruky, tak má asi nějakou genetickou vadu a neměla by mít děti jako? Jste opavdu ubohý snobačky. Ale Hitlera jsme tady už měmli, tak se začnite chovat normálně! A jesli si myslíte, že melu o kravinách, tak se můžeme bavit o ponožnách a teplácích, ty jsou asi těm vašim psům bližší podle vás!
Nerozloučil jste se už jednou? Tenhle hysterický výlev jste si mohl odpustit, protože je to nejenom trapné, ale ani to nedává smysl.
Úplně jako první vám napíšu, že já osobně ještě ani neměla psa s PP, ale přesto se vším tady souhlasím. Takže to asi nebude tim, že jsme fifleny, pro které je pes bez PP méněcenný.
Můj první pejsek byl voříšek. Stál moje rodiče pouze očkování a přišla jsem k němu tak, ze známým jich někdo hodil do zahrady šest, kdyby se to nestalo měla bych z útulku. Schválně se zkuste podívat, kolik krásných štěňat tam je. Aspoň uvidíte, že přivádět na svět další křížená štěňata je zbytečný, protože jich jsou mraky. Ať si známý radši vezmou tam.
K otázce PP se váže příběh mého druhého a současného psa. Ujala jsem se dospělého zanedbaného "bernardýna" bez PP. Jeho majitele se o něj totiž nestarali a nechtěli ho. Je to moje zlatíčko, ale myslíte si, že je to bernardýn? Ani omylem, možná ho připomíná. Povahou mi přijde lízlej moskevákem a to by třeba pro někoho, kdo čekal mírného bernardýna mohl být problém. Rozhodně to není bernardýnská povaha. Navíc ten pes má špatně rostlá oční víčka, takže mu neustále dráždí oči a teče mu z nich, takže šetřím na operaci. Kdyby byl s PP, tak by se to stát nemuselo. Ty jeho předchozí majitele taky čekali, že to bude prostě bernardýn, ale bohužel je zklamal a tak se ho zbavili.
O tom je PP. Dává prostě záruku toho plemene a eliminuje spoustu nemocí, ale to vy vidět nechcete a neustále budete mlet o Hitlerovi, i když je to úplně něco jiného a sám musíte vědět, že to trochu přeháníte. Příklad: pokud bude chtít rodina k dětem labradora, tak si má zodpovědně pořídit papíráka, protože riskuje, že když koupí bez papírů, tak jim z toho může vyrůst kousavá přerostlá mrcha bez typické milující labradoří povahy. Takový pes je pro rodinu s dětmi problém a pak šup a hledají mu nový domov. A to je to, o co tady jde. A ne o Hitlera a jeho čistou rasu. Pokud to pořád nechápete, tak nemá cenu nic vysvětlovat dál, jelikož jste prostě omezený.

DAVVE79
napsal(a):
No pes s genetickou vadou by se opravdu množit neměl, a udělá to jen prase. je nesmysl tohle srovnávat s lidmi a jejich národnostmi. Ale někdy i u lidí žasnu, nedávno sem potkala na procházce ženu s hodně postiženým chlapcem, hladil si psa, nic neobvyklého ani nenormálního do té doby než mě řekla že stejně postižené děti má doma ještě dvě, tak tohle tedy taky nechápu, no někdo se holt musí množit taky za každou cenu bez ohledu na potomstvo.
Příklad: pokud bude chtít rodina k dětem labradora, tak si má zodpovědně pořídit papíráka, protože riskuje, že když koupí bez papírů, tak jim z toho může vyrůst kousavá přerostlá mrcha bez typické milující labradoří povahy.
Nebyla ta "kopie" myšlena takto? Že pak nekupují opravdu labradora, ale kopii labradora?
DAVVE79
napsal(a):
No ale mi se tady jaksi nebavíme o množení postižených psů. Nýbrž psů v kondici, jen bez PP. A srovnávat tyto s ponožkama a teplákama je opravdu síla. Jak někdo muže říct o psů bez PP že je kopie? Leda tak postiženec. Každý pes a tvor, ať má PP nebo ne, je výjimečný.
Výjimeční jsou i ti, kteří se každý den v útulcích po celém světě utrácejí.
Zkuste jim vysvětlit, že jejich mamka přece musela mít jednou štěňata a navíc byla výjimečná.

DAVVE79
napsal(a):
No ale mi se tady jaksi nebavíme o množení postižených psů. Nýbrž psů v kondici, jen bez PP. A srovnávat tyto s ponožkama a teplákama je opravdu síla. Jak někdo muže říct o psů bez PP že je kopie? Leda tak postiženec. Každý pes a tvor, ať má PP nebo ne, je výjimečný.
No a jak víte že pes i když je v kondici nedá postižené potomstvo, když není zdravotně testovaný. Nezajímám se o jorky a malá plemena, nevím co mají za nemoci, ale dám vám příklad třeba na labradorech. nevím jestli víte co je to výcvikový kolaps, ale je to stav který přímo ohrožuje život psa.Zjednodušeně řečeno při zátěži nebo vzrušení psovi prudce stoupne teplota, ochrne mu zadek a může se mu zastavit srdce., Chovní jedinci se na tohle onemocnění testují, bud jsou čistí, přenašeči, nebo postižení. Postižení se vyřazují z chovu, přenašeči se můžou křížit jen s čistými jedinci. nelze křížit pouze čisté jedince protože by se tím zase strašně zůžila chovná základna.Jinak přenašeč je klinicky zcela zdráv, onemocnění se u něj nijak neprojevuje. takže může se stát že někdo svojí zdánlivě zdravou přenašečku nakryje zdánlivě zdravým přenašečem, a narodí se jim deset postižených psů kteří budou kolabovat když jim hodíte míček nebo když si s nimi venku přijde pohrát jiný pes.jelikož tohle onemocnění je dost rozšířené tak je pravděpodobnost víc než velká, a tohle byl jenom příklad, jsou další a další nemoci o kterých laici nemají ani páru, a proto připouští a prodávají potomky svých krásných a zdánlivě zdravých psů bez pp.
napsal(a):
Nerozloučil jste se už jednou? Tenhle hysterický výlev jste si mohl odpustit, protože je to nejenom trapné, ale ani to nedává smysl.
Úplně jako první vám napíšu, že já osobně ještě ani neměla psa s PP, ale přesto se vším tady souhlasím. Takže to asi nebude tim, že jsme fifleny, pro které je pes bez PP méněcenný.
Můj první pejsek byl voříšek. Stál moje rodiče pouze očkování a přišla jsem k němu tak, ze známým jich někdo hodil do zahrady šest, kdyby se to nestalo měla bych z útulku. Schválně se zkuste podívat, kolik krásných štěňat tam je. Aspoň uvidíte, že přivádět na svět další křížená štěňata je zbytečný, protože jich jsou mraky. Ať si známý radši vezmou tam.
K otázce PP se váže příběh mého druhého a současného psa. Ujala jsem se dospělého zanedbaného "bernardýna" bez PP. Jeho majitele se o něj totiž nestarali a nechtěli ho. Je to moje zlatíčko, ale myslíte si, že je to bernardýn? Ani omylem, možná ho připomíná. Povahou mi přijde lízlej moskevákem a to by třeba pro někoho, kdo čekal mírného bernardýna mohl být problém. Rozhodně to není bernardýnská povaha. Navíc ten pes má špatně rostlá oční víčka, takže mu neustále dráždí oči a teče mu z nich, takže šetřím na operaci. Kdyby byl s PP, tak by se to stát nemuselo. Ty jeho předchozí majitele taky čekali, že to bude prostě bernardýn, ale bohužel je zklamal a tak se ho zbavili.
O tom je PP. Dává prostě záruku toho plemene a eliminuje spoustu nemocí, ale to vy vidět nechcete a neustále budete mlet o Hitlerovi, i když je to úplně něco jiného a sám musíte vědět, že to trochu přeháníte. Příklad: pokud bude chtít rodina k dětem labradora, tak si má zodpovědně pořídit papíráka, protože riskuje, že když koupí bez papírů, tak jim z toho může vyrůst kousavá přerostlá mrcha bez typické milující labradoří povahy. Takový pes je pro rodinu s dětmi problém a pak šup a hledají mu nový domov. A to je to, o co tady jde. A ne o Hitlera a jeho čistou rasu. Pokud to pořád nechápete, tak nemá cenu nic vysvětlovat dál, jelikož jste prostě omezený.
Tohle není konkrétně jen proti Vam. Kamarád má Labradora, krásnej pes. Má PP a stal je hromadu penez. Akorát to má háček. Pokousal už dvě deti. Jinak mírnej a hodnej pes. PP nejsou ničeho co tady tvrdíte zárukou A nikdy nebudou! ! Jde jen o peníze. Znám mnohem více psů bez PP, jsou zdraví a hodně a nekoušou. Ale ta baba co těmhle psům rika vestaj tak ta je omezena. Lidi co jezdí na výstavy tak to chápu. Ale jinak je to vyhazování penez. A s urazkama tady začaly opravdu ty fifleny.
DAVVE79
napsal(a):
Tohle není konkrétně jen proti Vam. Kamarád má Labradora, krásnej pes. Má PP a stal je hromadu penez. Akorát to má háček. Pokousal už dvě deti. Jinak mírnej a hodnej pes. PP nejsou ničeho co tady tvrdíte zárukou A nikdy nebudou! ! Jde jen o peníze. Znám mnohem více psů bez PP, jsou zdraví a hodně a nekoušou. Ale ta baba co těmhle psům rika vestaj tak ta je omezena. Lidi co jezdí na výstavy tak to chápu. Ale jinak je to vyhazování penez. A s urazkama tady začaly opravdu ty fifleny.
Rozhodně dává PP záruku mnohem větší než štěně vzaté u benzínky.
A to, že labrador s PP pokousal dvě děti vůbec nic nenaznačuje. Jediné co to ukazuje je to, že daný kamarád neumí vychovat ani labradora.
napsal(a):
No a jak víte že pes i když je v kondici nedá postižené potomstvo, když není zdravotně testovaný. Nezajímám se o jorky a malá plemena, nevím co mají za nemoci, ale dám vám příklad třeba na labradorech. nevím jestli víte co je to výcvikový kolaps, ale je to stav který přímo ohrožuje život psa.Zjednodušeně řečeno při zátěži nebo vzrušení psovi prudce stoupne teplota, ochrne mu zadek a může se mu zastavit srdce., Chovní jedinci se na tohle onemocnění testují, bud jsou čistí, přenašeči, nebo postižení. Postižení se vyřazují z chovu, přenašeči se můžou křížit jen s čistými jedinci. nelze křížit pouze čisté jedince protože by se tím zase strašně zůžila chovná základna.Jinak přenašeč je klinicky zcela zdráv, onemocnění se u něj nijak neprojevuje. takže může se stát že někdo svojí zdánlivě zdravou přenašečku nakryje zdánlivě zdravým přenašečem, a narodí se jim deset postižených psů kteří budou kolabovat když jim hodíte míček nebo když si s nimi venku přijde pohrát jiný pes.jelikož tohle onemocnění je dost rozšířené tak je pravděpodobnost víc než velká, a tohle byl jenom příklad, jsou další a další nemoci o kterých laici nemají ani páru, a proto připouští a prodávají potomky svých krásných a zdánlivě zdravých psů bez pp.
To je ale asi otázka pro majitele čistokrevných psů. Já mám voříška, a neměnil bych.
skaia
napsal(a):
Rozhodně dává PP záruku mnohem větší než štěně vzaté u benzínky.
A to, že labrador s PP pokousal dvě děti vůbec nic nenaznačuje. Jediné co to ukazuje je to, že daný kamarád neumí vychovat ani labradora.
No a jsme u toho. Takže když má pes PP tak je 100% a když dela něco takového tak za to muže páníček. Ten pes je hodnej, poslouchá na slovo a zije v rodině s dvěma dětmi 5let a 3roky. Tohle je nejhorší názor co tady padl.

DAVVE79
napsal(a):
To je ale asi otázka pro majitele čistokrevných psů. Já mám voříška, a neměnil bych.
Neříkám aby jste voříška měnil, každý má rád svého psa, at je bez pp, s pp, nebo voříšek. Ale ani voříšek nemusí být zcela zdravý. Víte kdo jsou rodiče vašeho voříška, zda oni netrpěli nějakými nemocemi, vadami apod. Znám i dost nemocných voříšků. je hodně lidí kteří vám darují voříška a neřeknou vám že jeho rodiče jsou matka se synem apod. pak se sklony k onemocnění násobí. to samé když skřížíte spolu např dvě nevhodné rasy, štěnátko ovčáka a jezevčíka může být sice okouzlující ale v dospělosti zcela chromé atd. Nemá cenu to nějak složitě vysvětlovat. Pokud máte zdravý rozum pocohopil by jste že voříšků je dost a dost, jděte se podívat do nějakého útulku, uvidíte kolik krásných a nechtěných pejsků tam je. Dobře když vaše fenka bude mít štěnata, o některé třeba mají zájem vaši kamarádi ale co když se štěnat narodí víc, co s nimi, třeba je nikdo nebude chtít, utopíte je, dáte je do útulku, necháte si je všechny doma ?
joanne.s
napsal(a):
Nejste sám, kdo má voříšky rád.
Ovšem jejich neřízeným množením to zrovna nedokazujete.
Jaky nařízeným křížením? Co to zase melete? Moje fenka ještě žádný nemá a ani neceka. Psal jsem ze veterinář vybírá otce a chce štěně. A víckrát myslím štěňata nebudou. Pořád tady někdo něco překrucuje. Opravdu to nechápu.

DAVVE79
napsal(a):
I labrador s pp může být agresivní, je to jen zvíře. Ovšem na všech zkouškách a výstavách právě u labradorů probíhají testy povahy, pokud se pes jen náznakem projeví jako agresivní je mu to zapsáno do PP a zkončil, jednou pro vždy. Takový pes už potom nikdy nemůže mít potomstvo s pp. Jinak pak je další otázka proč to ten labrador dělá, jestli je to vadou povahy a nebo jestli ho děti týrají natolik že je nesnáší. on i labrador je pes, není to plyšový blbec co si nechá všechno líbit jak si lidé myslí, zrovna labradoři jsou velice citliví na hrubé a nespravedlivé zacházení, vyžadují důslednost ale také lásku, pokud se k němu někdo špatně choval pes to oplácí.Tam to nemusí být o Pp ale o přístupu ke psovi.
napsal(a):
Neříkám aby jste voříška měnil, každý má rád svého psa, at je bez pp, s pp, nebo voříšek. Ale ani voříšek nemusí být zcela zdravý. Víte kdo jsou rodiče vašeho voříška, zda oni netrpěli nějakými nemocemi, vadami apod. Znám i dost nemocných voříšků. je hodně lidí kteří vám darují voříška a neřeknou vám že jeho rodiče jsou matka se synem apod. pak se sklony k onemocnění násobí. to samé když skřížíte spolu např dvě nevhodné rasy, štěnátko ovčáka a jezevčíka může být sice okouzlující ale v dospělosti zcela chromé atd. Nemá cenu to nějak složitě vysvětlovat. Pokud máte zdravý rozum pocohopil by jste že voříšků je dost a dost, jděte se podívat do nějakého útulku, uvidíte kolik krásných a nechtěných pejsků tam je. Dobře když vaše fenka bude mít štěnata, o některé třeba mají zájem vaši kamarádi ale co když se štěnat narodí víc, co s nimi, třeba je nikdo nebude chtít, utopíte je, dáte je do útulku, necháte si je všechny doma ?
Její rodiče znám. A nic z toho se moji fenky netýká. A útulky jsou plné i psů co původně PP měly. Akorát je sebou na cestu z domova nedostaly.
DAVVE79
napsal(a):
Psi jsou s PP - čistokrevní. Znáte rodiče a předky takže víte, že jde o určité plemeno.
Psi bez PP - nikdo neví co z nich vyroste když nikdo nezná jejich předky.
Kříženci - taky nikdo neví co z nich vyroste.
Jaký je rozdíl mezi psem bez PP a křížencem kromě toho, že psa bez PP koupíte na rozdíl od křížence za několik tisíc? Ještě jste nikdy neviděl prodávat křížence jako čistokrevné plemeno bez PP?
Pes v kondici je co? Ani každý pes s PP by neměl mít štěňata. Proč Vám pořád ti psi s PP vadí? Že jsou drazí? Kupte si fenu s PP, vyšetřete jí, splňte podmínky chovnosti, uchovněte jí (pokud se zadaří), registrujte si stanici a odchovejte štěňata s PP. Prodávat je můžete i za cenu bez PP. Navíc se něco o předcích Vaší feny dozvíte, budete vědět podle čeho se vybírá vhodný pes na krytí (není to podle vzdálenosti nebo podle ceny za krytí), budete vědět kde Vaše štěňata skončila - budou označená a pokud by náhodou byla na prodej nebo skončila v útulku budete jako chovatel dohledatelný a jistě se o ně postaráte. O tom je odchov štěňat.
napsal(a):
I labrador s pp může být agresivní, je to jen zvíře. Ovšem na všech zkouškách a výstavách právě u labradorů probíhají testy povahy, pokud se pes jen náznakem projeví jako agresivní je mu to zapsáno do PP a zkončil, jednou pro vždy. Takový pes už potom nikdy nemůže mít potomstvo s pp. Jinak pak je další otázka proč to ten labrador dělá, jestli je to vadou povahy a nebo jestli ho děti týrají natolik že je nesnáší. on i labrador je pes, není to plyšový blbec co si nechá všechno líbit jak si lidé myslí, zrovna labradoři jsou velice citliví na hrubé a nespravedlivé zacházení, vyžadují důslednost ale také lásku, pokud se k němu někdo špatně choval pes to oplácí.Tam to nemusí být o Pp ale o přístupu ke psovi.
Jó, no to je divný. Pes s PP tohle dělat přece nemůže! ! Nebo za to muže páníček výchovou! ! Prostě víte prd a hned blejete nějaký hloupý závěry. Ten pes si podle odborníka braní svoji rodinu. Tzn deti s kterýma bydlí. Akorát nikdo neví proc tak agresivne.

DAVVE79
napsal(a):
Její rodiče znám. A nic z toho se moji fenky netýká. A útulky jsou plné i psů co původně PP měly. Akorát je sebou na cestu z domova nedostaly.
Dobře, třeba je fenka zdravá a dá zdravé voříšky, ale pořád jste neodpověděl co s nimi když se jich narodí třeba dvanáct. Máte tolik kamarád aby si je rozebrali ? z těmi útulky se hodně mýlíte. Dojděte se do některého podívat, převažují voříšci, ostatní jsou psi bez pp, občas se třeba vyskytne i pes s pp, ale nejde psa strčit do útulku a pp mu na cestu nedat, jak píšete, je vidět že o tom nic nevíte. Psi s PP jsou značení, tetováním a ti co nemají tetování čipem, to je registrováno v plemenné knize a dá se velice lehce dohledat komu pes patří. Kdybych se chtěla zbavit třeba svého labradora musela bych mu odříznout obě uši a vyndat čip protože jinak by mě okamžitě našli
DAVVE79
napsal(a):
Ale průkaz původu psa nevychová a nevycvičí. To musí udělat páníček. Pokud to nezvládne, může být pes agresivní nebo bázlivý.
"Znám mnohem více psů bez PP, jsou zdraví a hodně a nekoušou." - ti psi mají vyšetření na dědičné onemocnění nebo si myslíte že jsou zdraví když se na podíváte?
DAVVE79
napsal(a):
No a jsme u toho. Takže když má pes PP tak je 100% a když dela něco takového tak za to muže páníček. Ten pes je hodnej, poslouchá na slovo a zije v rodině s dvěma dětmi 5let a 3roky. Tohle je nejhorší názor co tady padl.
To napsal kdo? Je jedno jestli pes má nebo nemá PP, ale když pokousal dvě děti je to vždy vina majitele. A je ukradený jestli je to flekatej labrador nebo výstavní pudl.
Když taaak krásně poslouchá a je hodnej a žije s dětmi, jak mohl dvě pokousat? To si malininko protiřečíte.
A nikdo nepíše, že PP je 100% záruka. Jsou to živá zvířata ne věci, nikdo nemůže vědět co se stane, co jim bude a jak budou vypadat. Alespoň se dělají testy na nemoce, nepouštějí do chovu nemocní a povahově labilní zvířata. Ty v bez PP chovu nedělá nikdo. Má tvůj pes něco se srdcem? To je fuk, udělej mu štěňátka, protože je musí mít alespoň jednou za život a je přece taak výjimečný.

DAVVE79
napsal(a):
Jó, no to je divný. Pes s PP tohle dělat přece nemůže! ! Nebo za to muže páníček výchovou! ! Prostě víte prd a hned blejete nějaký hloupý závěry. Ten pes si podle odborníka braní svoji rodinu. Tzn deti s kterýma bydlí. Akorát nikdo neví proc tak agresivne.
Plácáte blbosti, pes s pp nebo bez je zvíře. Jeho chování je ovlivnitelné výchovou, i ze psa s Pp může majitel vychovat pitomého zmetka, za to nemůže pp ani pes, ale jen člověk.Nevím jakého odborníka měl váš kamarád aby posoudil chování psa, nevím zda pes někoho brání nebo nebrání, ani jak se k němu chovají, ale vím jedno, že se pes nemá s malými dětmi nechávat o samotě, žádný pes, at je s PP, bez pp, nebo vořech v tomhle je to jedno, je to pes, a jsou to děti a měli by mít nad sebou dohled a váš kamarád by měl mít rozum a zodpovědnost.
DAVVE79
napsal(a):
Každý pes který má PP je označený - čip, tetování a jejich číslo je registrované na plemení knize kde Vám zjistí chovatele. Takže pokud se do útulku dostane pes s PP nemusí mít na sobě nalepený rodokmen, ale jeho chovatel se stejně vždy dohledá. Když se do útulku dostane pes bez PP nebo kříženec jak jeho chovatele najdete?
skaia
napsal(a):
To napsal kdo? Je jedno jestli pes má nebo nemá PP, ale když pokousal dvě děti je to vždy vina majitele. A je ukradený jestli je to flekatej labrador nebo výstavní pudl.
Když taaak krásně poslouchá a je hodnej a žije s dětmi, jak mohl dvě pokousat? To si malininko protiřečíte.
A nikdo nepíše, že PP je 100% záruka. Jsou to živá zvířata ne věci, nikdo nemůže vědět co se stane, co jim bude a jak budou vypadat. Alespoň se dělají testy na nemoce, nepouštějí do chovu nemocní a povahově labilní zvířata. Ty v bez PP chovu nedělá nikdo. Má tvůj pes něco se srdcem? To je fuk, udělej mu štěňátka, protože je musí mít alespoň jednou za život a je přece taak výjimečný.
Zase je to tu. Můj pes není výjimečný a nemusí Mít štěňata. Srdce má zdravé. Třeba Mít štěňata ani nebude...nevím. Ale je opravdu k pobavení co tady pišete. Proste jsem vlezl na špatný stránky. Myslel jsem ze se tady člověk něco dozví. Vím jen to, že pes bez PP je špatný, k ničemu a je sobecké Mít od něj štěňata a lidi co to udělají jsou hloupý, sobci, nezodpovědní a kdoví co ještě.
awake
napsal(a):
Každý pes který má PP je označený - čip, tetování a jejich číslo je registrované na plemení knize kde Vám zjistí chovatele. Takže pokud se do útulku dostane pes s PP nemusí mít na sobě nalepený rodokmen, ale jeho chovatel se stejně vždy dohledá. Když se do útulku dostane pes bez PP nebo kříženec jak jeho chovatele najdete?
Můj pes má čip i pas. Ale nemá PP. Tak je pod úroveň.

DAVVE79
napsal(a):
Zase je to tu. Můj pes není výjimečný a nemusí Mít štěňata. Srdce má zdravé. Třeba Mít štěňata ani nebude...nevím. Ale je opravdu k pobavení co tady pišete. Proste jsem vlezl na špatný stránky. Myslel jsem ze se tady člověk něco dozví. Vím jen to, že pes bez PP je špatný, k ničemu a je sobecké Mít od něj štěňata a lidi co to udělají jsou hloupý, sobci, nezodpovědní a kdoví co ještě.
Očividně už vám došly argumenty, jinak co jste se tu chtěl dozvědět ? Většina lidí vám tu píše pravdu, to je realita, že svět je plný opuštěných a ubohých psů. Nevím co jste čekal že se du dozvíte.Pokud budete chtít fenu nakrýt stejně to uděláte, jako další nezodpovědní jedinci, ale pokud tohle lidé budou dělat a další lidé si od nich budou štěnata kupovat bude to věčný koloběh.Ti co vám tady píšou a z jejich názory nesouhlasíte ke psům přistupují dobře a zodpovědně, což se některých lidech říct nedá..Dokud budou takoví jedinci kteří si prostě myslí že jejich pes musí mít za každou cenu potomstvo tak budou tisíce psů trpět v množírnách, budou krutě mučeni, zabíjeni, nebo budou čekat v útulcích jestli se jich někomu zželí a když ne tak tak umřou nebo budou utraceni, tak to prostě je, a bylo by možné to změnit, kdyby lidé neuvažovali tak sobecky a tupě, že prostě chtějí štěnátka po všech svých pejscích a nebo že si koupí levné krásné čistokrevné štěnátko bez pp nebo voříška někde na trhu.
DAVVE79
napsal(a):
Nikdo přece netvrdí, že je pod úroveň. Jen, že by se neměl rozmožovat dál, protože vořechů je všude dost. Až moc.
Mám doma momentálně 4 psi. Ani jeden z nich nemá PP. Všichni, krom jednoho jsou vykastrovaní, aby se nemohli rozmnožovat dál. A toho jednoho to taky čeká. Jelikož nehody se stávají a já opravdu nechci mát na svědomí to, že přijde na svět xy štěňat, která nikdo nebude chtít a v tom lepším případě zkončí v útulku. V tom horším nechci ani domýšlet...
DAVVE79
napsal(a):
Proč pod úroveň? Já proti psům bez PP nic nemám. Mám jednoho taky doma . Jen je nemnožím. Takových jsou i beze mě plné útulky.
Já nemnožím ani psy s PP. Od 6ti fen mám za 16 let co mám registrovanou chovatelskou stanici celkem 4 vrhy . Nevidím důvod množit vše za každou cenu.
Obhliadnite sa po okolí pozrite si útulky, záchranné stanice, ktoré sú plné psov bez domova. Psov je viac ako majiteľov keď to bude takto pokračovať ďalej, psov budú utrácať. Injekciu nečakajte stojí to peniaze a niektoré mestá ani útulok nemajú, pekne krásne zavlajú "poľovníka" ten odstrelí a hotovo.A ohrozujete aj svojho psa, utečie vám a už ho nemusíte nájsť odstrelia ho alebo utratia. Fakt chcete psov odsúdiť na pobyt za mreže lebo fenka musí mať šteniatka? Ak ste naozaj psíškari ukážte svoju lásku ku psom tým, že sa "obetujete" a vzdáte sa potreby mať šteniatka, to je prejav lásky.A keď máte potrebu sa o niečo starať robte dočasky je aj veľa šteniat ktoré ju potrebujú.
Ja milujem psov a preto by som nikdy nemohla mať ani CHS keby už mám čas a peniaze vrazím to so psov bez domova.
Čo sa týka chovu tak ako chov beriem len CHS a nie všetky aj tam sú množky.Chov u mňa musí mať pravidlá, kontrolu a u PP poznáte predkov viete vybrať vhodného psa na krytie.U bez pp nie je žiadna kontrola a nedokážete povedať č toto nie je príbuzný.Preto bohužiaľ aj keď budú štenatka spať na pozlátenej deke a dáte im modré z neba bude to pre mna množka prečo som vysvetlila.A problém v tomto je aj vnímanie slova množiteľ, človek si pod týmto pojmom predstaví psov v klietkach a v zlých podmienkach.No tak to nie je veď lamborghini a trabant sú autá a aký je medzi nimi rozdiel.
A čo sa týka bez PP sú zdravšie ako s PP keby poznáte genetiku viete že je to nezmysel lebo keď je pes čistokrvný musí mať rovnakých predkov ako ten s PP keď už tak dá sa to použiť na kréžence no aj to je sporné..
A mám kríženca a vždy po mojom boku bude útulkáč..
DAVVE79
napsal(a):
Ono to vůbec není o tom, že by se měli psi bez PP množit neměli, kdežto všichni psi s PP ano.
Je to spíš o tom, že pouze z PP pejsků je reálné zodpovědně vybrat pejsky, kteří mohou zplodit nejen krásné, ale i zdravé štěňata. A jen tím máte záruku, labrador opravdu bude vypadat a chovat se jako labrador.
Mám psa s PP. Jeho papíry leží v šuplíku a tam i zůstanou. Pořídila jsem si ho výhradně pro radost, bez vystavovatelských či chovatelských ambicí. Proč jsem tedy vyhazovala peníze psa s průkazem původu, když bezpapírák stojí třetinu nebo i méně?
Důvody jsou dva:
1. Plemeno je geneticky zatíženo PRA, PLL (dvě oční onemocnění vedoucí ke slepotě) a luxací čéšky. Testy na tyto nemoci jsou povinnou (PRA, PPL) či nepovinnou (pately) součástí uchovnění. Můj pes pochází po rodičích negativně testovaných na všechny tři onemocnění, tudíž za rok či dva neskončí slepý a zchromlý.
2. Nebudu zastírat, že při výběru plemene hrál velkou roli i vzhled. Nepotřebuji (ani nemám) šampiona krásy, ale "jen" hezkého psa, který vypadá a chová se tak, jak podle plemenného standardu má. A já nejsem takový odborník na plemeno, abych u několikatýdenního štěněte anonymního původu poznala, co z něj jednou vyroste.
Pro někoho to může být málo, mě však tyto dva důvody bohatě stačí!
HANELE77
napsal(a):
Ještě na ni koukám, není to hubenej westík ?
Jak koukam na fotku tak jsme si taky říkala jestli to neni s westem křížený a navíc ta barva je teda ne moc yorková . tady v ulicích taky potkáváme strašně pseudo jorků a ty rady co dostávam . Zrovna u yorků bez PP bych se bála co z toho vyroste . jedna paní mě vysvětlovala že já mam tu mini verzi ale ona má toho maxi, prý ted zhubnul a už má jen něco kolem 8kg a správný york musí být ostříhaný ale je to vidět i v inzerátech, skoro vše bez PP, nejvíc se mě líbí čistokrevný york bez PP
napsal(a):
"...vy budete riskovat zdraví své feny a obsah své peněženky ( až dáte za císaře a pooperační péči 5000..."
Obávám se, že tento "chovatel" by do císaře a pooperační péče peníze, notabene nejméně 5tis. Kč neinvestoval! Také proč? Když při porodu umře, tak si pořídí novou "jorkšírku" - vždyť je přece zvyklý štěňata rozdávat zdarma, jistě tedy také zdarma sežene novou chuděru "rádobyjorkšírku"!
DAVVE79
napsal(a):
Tak pokud Vás uráží slovo VESTAJ, tak by to také mohl být MĚSTAJ, ne? Ale o tom, zda bezpapíráky produkuje člověk z města nebo z vesnice, tato debata vůbec není! Ve svém důsledku je to totiž jedno!
fram
napsal(a):
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.203.164
Dobrý den,
nic si z toho paní nedělejte, hodně chovatelů "papíráků" je strašně arogantních. Z toho důvodu já také nechovám s PP i když mám rodiče s PP a mají všechna vyšetření jako do chovu s PP a mají i výstavy a jsou standartní. Ale s těma lidma se opravdu nedá vyjít, no, stačí se jen účastnit pár výstav a dění kolem - závist, nevraživost...
Fenku si nakryjte tak, aby nebyla mladší 18 měsíců. Důležité je, aby byla zdravá - nechte jí vyšetřeit patelu a nastudujte si na co vaše plemeno trpí a nechte to také vyšetřit. To samé požadujte u psa s kterým budete krýt. Je skutečně špatné chovat na nemocných nebo nevyšetřených psech na dědičná onemocnění. Není nic špatného, nebo nelegálního na tom chovat bez PP. Pes je zvíře v zájmovém chovu a ty slavné PP vydává pouze zájmový klub, nic jiného to není. Aby jste neměla nelegální množírnu musíte si založit živnostenský list a odvádět z případného výdělku daně. Samozřejmostí je dodržovat zákon na ochranu zvířat. Toť celé. Přeji radost z případných štěňátek a pokud si něco přivyděláte budiž vám to přáno.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
nic si z toho paní nedělejte, hodně chovatelů "papíráků" je strašně arogantních. Z toho důvodu já také nechovám s PP i když mám rodiče s PP a mají všechna vyšetření jako do chovu s PP a mají i výstavy a jsou standartní. Ale s těma lidma se opravdu nedá vyjít, no, stačí se jen účastnit pár výstav a dění kolem - závist, nevraživost...
Fenku si nakryjte tak, aby nebyla mladší 18 měsíců. Důležité je, aby byla zdravá - nechte jí vyšetřeit patelu a nastudujte si na co vaše plemeno trpí a nechte to také vyšetřit. To samé požadujte u psa s kterým budete krýt. Je skutečně špatné chovat na nemocných nebo nevyšetřených psech na dědičná onemocnění. Není nic špatného, nebo nelegálního na tom chovat bez PP. Pes je zvíře v zájmovém chovu a ty slavné PP vydává pouze zájmový klub, nic jiného to není. Aby jste neměla nelegální množírnu musíte si založit živnostenský list a odvádět z případného výdělku daně. Samozřejmostí je dodržovat zákon na ochranu zvířat. Toť celé. Přeji radost z případných štěňátek a pokud si něco přivyděláte budiž vám to přáno.
Už vidím tu plejádu psů s PP, kterým majitele udělají zdravotní testy ( s dobrým výsledkem) a navštíví výstavu (s dobrým výsledkem) jenom proto, aby si vrznul s fenkou zadavatelky- aniž by nesplnil i těch pár zbývajících (víceméně formálních) podmínek pro zařazení do chovu...
Protože nikdo s mozkem v hlavě nebude riskovat následný postih, že pes, který má být zařazen do chovu, produkuje bezpapíráky.
To je čistá utopie.
Spíš věřím, že paní nakryje čímkoliv, co se bude podobat yorkovi a bude bydlet poblíž.
Případné PP psa bude brát jako bonus pro budoucí inzerát na štěňátka.
Vzhledem k tomu, jaké další dotazy sem Zazenka dávala, si jsem tím skoro jistá.
suri

XXX.XXX.211.99
Vubec si jich nevsimejte, ja mam fenecku bez pp a je mnohem peknejsi nez jorci s pp ktere znam.Mimochodem to jsou ti, co maji mnozirny a okradaji lidi cenou.
Jokszir

XXX.XXX.52.184
Mojí fene je rok a uč se hádá může se připustit

Jokszir
napsal(a):
Hádá nebo hárá?
A ne, nemůže se připustit. Ideálně nikdy, protože vám chybí základní znalosti. Jako, že existuje pohlavní a chovatelská dospělost.
Hodláte se přiřadit k zástupu množitelů?

Jokszir
napsal(a):
Přepustila bych jí někomu jinýmu, já bych doma hádavou čubu nechtěla!

fikovnice
napsal(a):
Pomóóóóc!
Opět se tu chechtám, před dnešní výukou jsi mě super naladila!
OT: Co zdravotně? Už jsi v pořádku?
Jdu na ORL teprv za týden. Kortikoidy trochu pomáhají.
fikovnice
napsal(a):
Pomóóóóc!
Opět se tu chechtám, před dnešní výukou jsi mě super naladila!
OT: Co zdravotně? Už jsi v pořádku?
Totální OT: Tak já byla díky "efe" tak naladěna na výuku, že jsem za svými studentíky spěchala a u kampusu jsem najela do levého pruhu, abych předjela dodávku. No, už vím, proč jela tak pomalu... Na obou stranách poldové a ten, co byl při mém pruhu silnice, mě nááádherně natočil - předpokládám se změřením rychlosti!!! Mám na sebe neskutečný vztek!!! Netuším, kolik jsem jela... Výrazně moc snad ne, o to víc mě štvalo, že při návratu z práce mě předjížděla na té padesátce dvě auta snad stovkou...
A pardon, že to sem píšu, jsem z toho celej den špatná...