Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2015 15:41
arlihajt

XXX.XXX.38.18

Zdravím, potřebovali bychom poradit, už nám dochází nápady jak řešit situaci kdy nám pes ničí byt a všechno kolem v naší nepřítomnosti. Můj je to první pes a přítelův třetí (míval německé ovčáky). Máme křížence Německého ohaře a ridgebacka a je to fenka. Výcvik a všechno ostatní máme pod kontrolou, přítel dělal výcvik psů více než 5 let, ale u žádného svého psa se nesetkal s tímto problémem protože přebývali na zahradě. Bydlíme prozatím v podnájmu, tak do dvou let plánujeme domek se zahradou. Naší fence je půl roku, když jsme si jí brali tak jsme s ní byly přes měsíc doma a postupně jsme jí učili být sama doma. Ze začátku štěkala dle sousedů, to už nedělá, ale zato nám ničí byt. Každý den s ní chodíme ven minimálně na tři hodiny, kdy neustále běhá a když jdeme domů je vyřízena, takže nadbytkem energie to nebude :D. V naší nepřítomnosti bývá na chodbě a v kuchyni, nejdou zde dát dveře, což by bylo řešení. Celou kuchyň máme vyklizenou a pravidelně vypínáme plyn jelikož už dokázala zapnout sporák. Na potravinové skříni máme zámek a polici s potravinama (v dózách) jsme museli vyklidit a polici dát do koupelny. Vypadá to u nás už jak v holobytě, máme zrušené závěsy (vyrvala garnýž) a spoustu podobných věcí..Jako jedinné řešení nás už napadá jen klec na kterou jí samozřejmě budeme dlouho zvykat než jí tam zavřem, ale už fakt nevíme kudy kam. Celá situace je velmi stresující, kdy se bojím přijít domů co zas bude..S jedním pejskařem jsme probírali naší situaci, kdy měl stejný problém u svého zlaťáka a taky ho zavřel na dva měsíce do klece a pes byl potom jak vyměněný. Řešili jste už někdo podobnou situaci? Ráda bych se té kleci vyhla, jelikož se mi moc nezamlouvá, ale už fakt nevím kudy kam.. Předem děkuji všem za postřehy a rady

25.6.2015 15:50
saty

XXX.XXX.10.1

arlihajt napsal(a):
Zdravím, potřebovali bychom poradit, už nám dochází nápady jak řešit situaci kdy nám pes ničí byt a všechno kolem v naší nepřítomnosti. Můj je to první pes a přítelův třetí (míval německé ovčáky). Máme křížence Německého ohaře a ridgebacka a je to fenka. Výcvik a všechno ostatní máme pod kontrolou, přítel dělal výcvik psů více než 5 let, ale u žádného svého psa se nesetkal s tímto problémem protože přebývali na zahradě. Bydlíme prozatím v podnájmu, tak do dvou let plánujeme domek se zahradou. Naší fence je půl roku, když jsme si jí brali tak jsme s ní byly přes měsíc doma a postupně jsme jí učili být sama doma. Ze začátku štěkala dle sousedů, to už nedělá, ale zato nám ničí byt. Každý den s ní chodíme ven minimálně na tři hodiny, kdy neustále běhá a když jdeme domů je vyřízena, takže nadbytkem energie to nebude :D. V naší nepřítomnosti bývá na chodbě a v kuchyni, nejdou zde dát dveře, což by bylo řešení. Celou kuchyň máme vyklizenou a pravidelně vypínáme plyn jelikož už dokázala zapnout sporák. Na potravinové skříni máme zámek a polici s potravinama (v dózách) jsme museli vyklidit a polici dát do koupelny. Vypadá to u nás už jak v holobytě, máme zrušené závěsy (vyrvala garnýž) a spoustu podobných věcí..Jako jedinné řešení nás už napadá jen klec na kterou jí samozřejmě budeme dlouho zvykat než jí tam zavřem, ale už fakt nevíme kudy kam. Celá situace je velmi stresující, kdy se bojím přijít domů co zas bude..S jedním pejskařem jsme probírali naší situaci, kdy měl stejný problém u svého zlaťáka a taky ho zavřel na dva měsíce do klece a pes byl potom jak vyměněný. Řešili jste už někdo podobnou situaci? Ráda bych se té kleci vyhla, jelikož se mi moc nezamlouvá, ale už fakt nevím kudy kam.. Předem děkuji všem za postřehy a rady

Dobrý den, je půl roku stará takže přezubuje? většina psů v období přezubování vše ničí protože je bolí dásně a snaží si nějak ulevit, má dostatek kousacích hraček? i třeba hraček vhodných k nachlazení aby to ulevovalo?
Co interaktivní hračky, pokud se nudí může se učit dobývat pamlsky a tak se zabavit.
Klec bych viděla asi až jako úplně poslední možnost, ke které bych já osobně nesáhla ať zničí co zničí.

25.6.2015 16:32
arlihajt

XXX.XXX.38.18

Zuby už má nové, hraček má habaděj, na žvýkání na hraní, balónek na kokina, klacek, ona má snad všechno..mě už právě nic nenapadá, pročetla jsem už strašně moc diskuzí a vyzkoušela snad vše. Když nechám jedinou sklinku ve dřezu tak jí vždy vytáhne. Máme schovanou varnou konvici vše, včera si nevím jak podala kafemlýnek z vysoké skříně a s ním schovanou prodlužovačku a překousala dráty, tak jsme museli všechno opravit. To je každý den nějaké překvapení. Mě ani tak njede o ty zničné věci, se koupí nové ale ona je schopná na sebe shodit tu skříň. Máme byt 1+1 já ty věci už jinam schovat nemůžu. Nože jsme pro jistotu taky schovali, spíš máme strach ať si neublíží, protože to by jsme nezvládli.. Jinak je to úplně úžasné psisko, ale nechci se na ní pořád zlobit. Na ní neplatí žádný trest..vytáhání za kožich ani psychický jakože musí být sama na místě v jiné místnosti a nebavíme se s ní když ji načapeme. už prostě nevím..

25.6.2015 16:32
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

saty napsal(a):
Dobrý den, je půl roku stará takže přezubuje? většina psů v období přezubování vše ničí protože je bolí dásně a snaží si nějak ulevit, má dostatek kousacích hraček? i třeba hraček vhodných k nachlazení aby to ulevovalo?
Co interaktivní hračky, pokud se nudí může se učit dobývat pamlsky a tak se zabavit.
Klec bych viděla asi až jako úplně poslední možnost, ke které bych já osobně nesáhla ať zničí co zničí.

"já klec taky nějak vnitřně nemusím -a taky zatím nikdy nemusela použít - ale pokud jde o to, že by sám pes mohl dojít újmy, tak moc řešení asi není.

Já bych zavedla to, že krom vylítání s fenkou budu taky vždy před odchodem pracovat, cvičit - formou hry - nejen vylítat, ale i hlavu zaměstnat. To jako první. Jako druhé bych použila ty zmíněné hračky. Člověk si může také vypomoct sám. Já štěndům před odchodem dávám hlavolam z papírových krabic- ať už jen jednu krabici naplněnou papíry a mezi tím hračku, pamlsky, nebo více krabic v sobě, tím pádem má štěně povolené demolování. Zároveň bych začla znovu pracovat na tom zvykání na samotu, od začátku. Plus bych klidně zavedla odcházecí rituál - máme to doma tak, že než jdu, jsou psi na peleších, čekají /zpravidla tak, že babča tluče špačky a mlaďas vytuhne, protože je po procházce a cvičení tuháč/ na můj odchod. Těsně před ním, jim na pelšíky položím pár kousků dobrot a oni musí čekat na povel "Vezmi". Tím pádem odpadá stresování se z toho, že panička jde pryč a otočí se to naopak do toho, že si přejí, abych už vypadla, protože až když jsem mezi dveřmi, padne ten kýžený povel. K tomu znovuzvykání na samotu - ty odchody/příchody musí být různé a různě dlouhé, aby si to pes prostě zažil. Nejet jen postupné prodlužování doby, kdy je sám, ale měnit i samotnou dobu, takže někdy se vrátit hned, někdy za dýl, pak za čas někdy uprostřed...

25.6.2015 16:42
arlihajt

XXX.XXX.38.18

Já tu klec taky nechci proto to ještě zkouším tady..Hlavu jí taky zkoušíme zaměstnat, má různě schované pamlsky, které hledá když odejdem. Má je vždy na místech, kde nechceme aby něco demolovala, takže v hračkách pod pelíškem za nohou stolu. Jinak s tou samotou myslím, že je zvyklá na různé časové odstupy. Přítel pracuje na dvou-směnný provoz a já každý den jinak, takže doma je někdy půl hodiny, nekdy dvě, třeba i 5 nebo 7. je to hodně individuální. Já teď budu mít dva měsíce volno z práce tak na tom chci pořádně zapracovat. Jinak když odcházím tak je na místě s povelem ať hlídá a je úplně v klidu. Žádné srdceryvné loučení se nekoná z obou stran, za to přivítání je z její strany vždy obrovské, ale to u každého pejska. taky si vždy při vítání učurne, což je už při její velikosti na vytření chodby :D s tím odloučním to ještě zkusíme..:).

25.6.2015 16:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Je to "dobrá volba" plemene.
Ani dítě si nebude hrát samo s hračkou.
Inteligentní, nabušený torpédo to taky nebude bavit.
Přítel cvičil.... cvičí i ji ?To ji zabaví, ale...?
První věta je zásadní....

25.6.2015 17:05
arlihajt

XXX.XXX.38.18

Je to výborná volba :D Né ujali jsme se jí popravdě z lítosti, že jí nikdo nechtěl, narodila se s pupeční kýlou a všem byla na obtíž. Nechápu z toho když je to tak úžasný pes. Původně jsme chtěli pejska později na barák a to taky ovčáka. Ale vzali jsme to zodpovědně jen jsme teď narazili. Jistě že ji cvičí, poslouchá na povel parádně ikdyž teď jde na ní puberta a začíná zkoušet co všechno jí projde nebo spíš neprojde. No pes v bytě je něco jiného než na zahradě..Kromě tohoto problému je vše ok..

27.6.2015 09:52
scylla

XXX.XXX.150.32

arlihajt napsal(a):

Objednejte si pro ní bachovky, pomůže to, když jsou namíchané dobřa a na míru. Zkuste to tdy www.umarkety.cz.

27.6.2015 10:56
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Nebojte, do půl roku to přejde!
já kvůli podobným excesům své puberťačky vyměnil komplet nábytek chodby a předsíně, včetně části elektrické instalace, komplet botníku i s obsahem, předsíňové stěny, třech dveří, a to celé včetně omítky, protože škrabala zdi - i spáry mezi cihlama!
při odchodu do práce jsem vypínal i elektrické jističe...

27.6.2015 15:02
lev

XXX.XXX.253.186

Pes na lačno a pořádně velkou masovou kost, nebo vepřovou nožičku (syrovou).

27.6.2015 15:39
scylla

XXX.XXX.150.32

Vepřovou nožičku v žádném případě, obsahuje malé záprstní kůstky, které psa můžou ucpat. Psa na lačno ne, protože pak se do té kosti pustí jako do jídla a ne jako do hračky a může z toho být v nepřítomnosti majitele problém.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2015 07:44

Čím menší prostor tím víc stresovaný pes.nechte jí v co největším možném prostoru, žádná klec. Jinak vzali jste si šílenou kombinaci plemen. Německému ohaři nestačí jen běhat, to ho neunaví, ridžbek na tom bude asi podobně.Cvičte jí, dělejte s ní věci u kterých musí zapojit mozek. Např. naučte jí vyhledávat aporty v terénu, takový pes který musí uběhat svah, zapojit při tom mozek a čenich vám doma odpadne a ani se nehne, a stačí deset minut dvakrát, třikrát během procházky, pokaždé v jiném terénu.Samotné hraní loveckého psa neunaví.Cvičte, můžete sami, dělejte stopy, aporty, plavání apod.

30.6.2015 13:49
inusanka

XXX.XXX.98.58

Venku zabavit, doma zabavit, půl roku vydržet... Jsou i tací, kteří loupali fungl nové lino.

30.6.2015 14:31
arlihajt

XXX.XXX.207.105

Jo lino, to budeme muset taky vyměnit :D co nám zbývá než to vydržet :D když jí miluješ není co řešit :D.

30.6.2015 17:43
Lukas.k.

XXX.XXX.50.4

Dobrý den,
Mám podobné zkušenosti se psem. Nevím zda ho máte od štěněte pokud ano tak je chyba na vaší straně a nezvládla jste výcvik ale myslím si že se s tím dá pořád něco dělat. Já osobně nemám zkušenosti s Loveckými plemeny psů ale děda jako nimrod rád vyprávěl o pánovi co ohaře venčil na mopedu aby psa uběhal. Ale k vašemu problému pejsek si jednoduše zvykl že když odejdete nebo ho nehlídáte smí si dělat co chce. Toho se můžete zbavit tím že mu dáte na jevo že i když Vás nevidí jste tam. My jsme si prošly něčím podobným máme fenku od špatného chovatele kde byla zavřena s 10 štěňaty v místnosti 5x3 m velké. Zkuste udělat tohle, oblečte se jako když jdete ven, klasicky za sebou zavřete dveře a vyčkávejte jakmile uslyšíte že váš pejsek děla neplechu vejděte do bytu a důrazně jí naznačte že to dělat nemá. Je důležité aby vy nebo váš přítel který to bude dělat byl v klidu a ne nijak rozpolcený naštvaný a podobně pejska hlavně nebít nelekat nijak nestresovat prostě jen vejít dovnitř poslat na místo popř jí vztyčeným ukazováčkem pohrozit jako dítěti se slovy nesmíš. Taky pomůže když přijdete domu psa nevítat dokud nebude v klidu počkat až se uklidní pak ho pohladit ne pokud na vás skáče nebo je na něm vidět že je rozrušený. Myslím že toto by vám mohlo pomoci den dva a několikrát za sebou to zopakovat a pejsek by se měl uvědomit že dělá něco co vy nechcete. Tak přeji hodně štěstí
Lukáš K.

30.6.2015 17:49

Lukas.k. napsal(a):
Dobrý den,
Mám podobné zkušenosti se psem. Nevím zda ho máte od štěněte pokud ano tak je chyba na vaší straně a nezvládla jste výcvik ale myslím si že se s tím dá pořád něco dělat. Já osobně nemám zkušenosti s Loveckými plemeny psů ale děda jako nimrod rád vyprávěl o pánovi co ohaře venčil na mopedu aby psa uběhal. Ale k vašemu problému pejsek si jednoduše zvykl že když odejdete nebo ho nehlídáte smí si dělat co chce. Toho se můžete zbavit tím že mu dáte na jevo že i když Vás nevidí jste tam. My jsme si prošly něčím podobným máme fenku od špatného chovatele kde byla zavřena s 10 štěňaty v místnosti 5x3 m velké. Zkuste udělat tohle, oblečte se jako když jdete ven, klasicky za sebou zavřete dveře a vyčkávejte jakmile uslyšíte že váš pejsek děla neplechu vejděte do bytu a důrazně jí naznačte že to dělat nemá. Je důležité aby vy nebo váš přítel který to bude dělat byl v klidu a ne nijak rozpolcený naštvaný a podobně pejska hlavně nebít nelekat nijak nestresovat prostě jen vejít dovnitř poslat na místo popř jí vztyčeným ukazováčkem pohrozit jako dítěti se slovy nesmíš. Taky pomůže když přijdete domu psa nevítat dokud nebude v klidu počkat až se uklidní pak ho pohladit ne pokud na vás skáče nebo je na něm vidět že je rozrušený. Myslím že toto by vám mohlo pomoci den dva a několikrát za sebou to zopakovat a pejsek by se měl uvědomit že dělá něco co vy nechcete. Tak přeji hodně štěstí
Lukáš K.

A co když si to ten pes vyloží obráceně? Že když on začne ničit, ptž trpí separační úzkostí a tím, že Vy se hned zjevíte mu vlastně vyhovíte.

30.6.2015 18:43
Lukas.k.

XXX.XXX.50.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A co když si to ten pes vyloží obráceně? Že když on začne ničit, ptž trpí separační úzkostí a tím, že Vy se hned zjevíte mu vlastně vyhovíte.

Z toho co vím, separační úzkostí většinou trpí psy pořízení třeba v době mateřské dovolené nebo dítětem o velkých prázdninách a jednoduše si navyknou na společnost, pokud jsem dobře četl paní se o tomto nemluvila tudíž jsem předpokládal že si pořídila pejska a normálně fungovala, chodila do práce nebo do školy nebo podobně.
Tyto pejsci si většinou zvyknou byt doma sami. Já osobně jsem se s separační úzkostí ještě nesetkal, ale i tak by to mělo fungovat jen s tím opakem že by se mělo klást i důraz jakým způsobem z domu odejdete a pejska po nějakou dobu upozorňujete krátkými příchody a odchody z bytu na to že se neděje nic z čeho byl měl mít strach či být nějak stresovaný pejska nijak nestresovat neloučit se sním a hlavně mu nedávat na jevo že když odcházíte děje se něco co se dít nemá.

30.6.2015 18:48
Lukas.k.

XXX.XXX.50.4

Ještě mě napadlo pustit mu třeba rádio v druhé místnosti aby si pes nemyslel že je sám. Ať tak čí onak pejska to určitě odnaučit půjde a jako u všeho to chce čas a trpělivost ale klec bych vyděl až jako úplně poslední možnost.

30.6.2015 19:02

Lukas.k. napsal(a):
Z toho co vím, separační úzkostí většinou trpí psy pořízení třeba v době mateřské dovolené nebo dítětem o velkých prázdninách a jednoduše si navyknou na společnost, pokud jsem dobře četl paní se o tomto nemluvila tudíž jsem předpokládal že si pořídila pejska a normálně fungovala, chodila do práce nebo do školy nebo podobně.
Tyto pejsci si většinou zvyknou byt doma sami. Já osobně jsem se s separační úzkostí ještě nesetkal, ale i tak by to mělo fungovat jen s tím opakem že by se mělo klást i důraz jakým způsobem z domu odejdete a pejska po nějakou dobu upozorňujete krátkými příchody a odchody z bytu na to že se neděje nic z čeho byl měl mít strach či být nějak stresovaný pejska nijak nestresovat neloučit se sním a hlavně mu nedávat na jevo že když odcházíte děje se něco co se dít nemá.

Separační úzkost je dědičná a nevytváří se podle toho, jestli si psa pořídíme v čase dovolené.

30.6.2015 19:11
Lukas.k.

XXX.XXX.50.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Separační úzkost je dědičná a nevytváří se podle toho, jestli si psa pořídíme v čase dovolené.

Nevím, Opravdu ním já se sní nesetkal ty informace co o ní mam jsou jen z článků z internetu každopádně, nenatahoval bych to a nedělal z komára velblouda pokud má Paní pocit že by to mohla být separační úzkost asi by tedy měla zajít za veterinářem a ten by jí jako odborník měl poradit co a jak dělat. Má rada se spíše vztahovala na to že jen pejsek vyžaduje společnost proto děla to co dělá.

30.6.2015 20:24
arlihajt

XXX.XXX.38.18

Nějakou separační úzkost bych tady neřešila..ona je na to naučená od původních majtelů, prakticky si tam ty štěňata mohla dělat co chcou. Hodně zlozvyků jsme jí odnaučili, ale tento přetrvává. Nebyla ani pořádně krmená, ve třech měsících byla úplně hubená. Krmili jí tím způsobem, že shodili na zem pytel s granulemi a dej si, když si mysleli že má dost tak jí to vzali..vyhazování věcí z batohů a tašek na denním pořádku a byla to ohromná legrace pro ně..Do pár vteřin po příchodu návštěvy jsme věděli obsah jejích tašek..děs..a to zdaleka není vše..Odchody z domů jsou běžná záležitost i pro ní, je na místě a jde spát. žádné loučení jen povel hlídej a buď hodná! :D párkrát jsem se vrátila za hodinu nečekaně a pořád spala..ona ničí až ke konci podle mně..navíc s přítelem máme smeny dost různé takže většinou není doma sama ani 5 hodin..Rádio i tv jsme taky zkoušli, nepomáhá..Čekat za dveřmi taky, nemá význam, když odcházíme je zlatíčko..No spíš bych řekla, že je to nevybouřené děcko a že budeme must počkat až "dospěje"..Jinak jsme si jí brali ve 3 měsících a 1 týdnu (byla tam dlouho kvůli té kýle, o níž nám ani nikdo neřekl..prostě jsme si jí museli všimnout sami, ani o ní "nevěděli" tak asi tak)..a byly jsme s ní klasicky doma 3 týdny jsme se prostřídali a v tom jsme už zkoušeli i odlouční když jsme šli nakoupit atd..asi to přejde samo..hold budeme mít ještě chvíli vyklizenou kuchyň a chodbu..popravdě jsem ráda že neškrábe spáry mezi cihlama :D jak uváděl HODONAK..jinak kosti atd. nedáváme má z toho průjem..ale hovězí uši jsou super, jen skoro nikde k dostání :).

30.6.2015 21:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Opsala jsem tady:
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/6958/nemecky-ovcak/

Rád běhá a sportuje.
Bude nadšený z jakékoliv činnosti, jaká mu bude nabídnuta.
Je velice vytrvalý a bez problémů přivítá i delší výlet s pohybem vedle kola. Je vynikajícím sparingpartnerem běžcům či bruslařům, a pokud mu jeho pán nabídne dogtrekking (turistika se psem) nebo skijöring (běžky a pes).
Se zápalem uvítá snad cokoliv, protože se nerad nudí.
Je sice schopný počkat, až na něj bude mít jeho majitel čas,
ale nekonečné dny čekání se snadno odrazí na jeho povaze.
Mladý pes pak může začít ničit věci nebo zbytečně štěkat.
Dospělí jedinci si na nicnedělání zpravidla zvyknou,
stanou se línými a bez zájmu.
Často spí a sporadicky nabídnutá zábava je nebaví.
Je proto škoda nechat takové úžasné plemeno zahálet a dostat ho do unuděné nálady. Těžko se z ní dostává.

Myslím, že to platí pro většinu psů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík