Zdravím,
krmím tímto krmivem již cca 2 měsíce a jsem spokojená, psovi sedly a cena je super. Ovšem dnes jsem skrmila pytel a dosypala zbytek do misky a ejhle našla jsem tam zbytky kukuřice a to dost. Normálně kousky kukuřičných zrn. Toto mě dost udivilo, když se jedná o granule grain free. Stalo se Vám to taky? Začínám opravdu pochybovat nad kvalitou těchto granulí.
joanne.s
napsal(a):
Zkrmila jsem dva vzorky TOTW, a tento problém jsem nezaznamenala.
Já v prvním pytli taky ne až teď, předtím jsem měla dva 6.8 kg a teď velký. No nevím, každopádně ještě, že jsem teď objednala na zkoušku essential, nevím jestli taste ještě koupím. Docela by mě zajímalo, jak se tam ta kukuřice může dostat.
JanulaM
napsal(a):
Zdravím,
krmím tímto krmivem již cca 2 měsíce a jsem spokojená, psovi sedly a cena je super. Ovšem dnes jsem skrmila pytel a dosypala zbytek do misky a ejhle našla jsem tam zbytky kukuřice a to dost. Normálně kousky kukuřičných zrn. Toto mě dost udivilo, když se jedná o granule grain free. Stalo se Vám to taky? Začínám opravdu pochybovat nad kvalitou těchto granulí.
Taky jsem jimi krmila, ale tohle se mi nikdy nestalo. Vždycky je hned přesypávám do barelu, takže bych si toho všimla.
Nemohl jí někdo v neopatrnosti doma rozsypat? Přijde mi to technologicky zvláštní, že by tam byla celá zrna. Ale možné je všechno. (vzpomeňte na kauzy se zapečenou myškou v chlebu apod. a i přesto se nedomnívám, že by se do chleba myši běžně přidávaly. ) Ale výrobci napište, za to nic nedáte.
Totw jsem koupila jen jeden pytel, kukuřice na dně nebyla, ale pes měl objemnou stolici a ani mu moc nechutnalo.
Já osobně se domnívám, že pokud si nenecháme sami udělat rozbor co přesně v konkrétních granulích je, nemáme záruku u žádného výrobce, že na pytel napsal o složení pravdu.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2970443/vyroba-granuli.
JanulaM
napsal(a):
Zdravím,
Jen jestli to nebude tak, jak tomu bývá u lidských potravin- na obalech, u naprosto odlišných potravin, často stojí : "výrobek může obsahovat stopy oříšků. arašídů..." Prostě proto, že se vše zpracovává na jedněch strojích
A co se divíte. Diamond je jeden z největších výrobců krmiv. Jeho majitelé mají vlastní triskáče atd. Nebudu sem psát, co vše jsem o tom slyšel, protože je to všechno jedna paní povídala. Na druhou stranu používají suroviny, nad kterými zůstává rozum stát a budí to ve mě velké pochybnosti.
pavel.novotny
napsal(a):
A co se divíte. Diamond je jeden z největších výrobců krmiv. Jeho majitelé mají vlastní triskáče atd. Nebudu sem psát, co vše jsem o tom slyšel, protože je to všechno jedna paní povídala. Na druhou stranu používají suroviny, nad kterými zůstává rozum stát a budí to ve mě velké pochybnosti.
A můžete být konkrétní? Mě právě všechny deklarované suroviny připadají v pořádku.
Lexaurin
napsal(a):
Jen jestli to nebude tak, jak tomu bývá u lidských potravin- na obalech, u naprosto odlišných potravin, často stojí : "výrobek může obsahovat stopy oříšků. arašídů..." Prostě proto, že se vše zpracovává na jedněch strojích
Ano taky si myslím, že to může být tím. Takže když má někdo psa alergického na kukuřici, tak smůla. Fakt děs
JanulaM
napsal(a):
A můžete být konkrétní? Mě právě všechny deklarované suroviny připadají v pořádku.
Tak se podívejte, co v tom je: hrachový protein, hrachová vláknina, bramborový protein, vaječné produkty, rajčatové výlisky - to je všechno prakticky odpad nebo vedlejší produkty rostlinné výroby (až na ty vejce přirozeně). Jinak by to nemohlo být tak "levné". A to na tom ten výrobce sakra ještě vydělá.
pavel.novotny
napsal(a):
Tak se podívejte, co v tom je: hrachový protein, hrachová vláknina, bramborový protein, vaječné produkty, rajčatové výlisky - to je všechno prakticky odpad nebo vedlejší produkty rostlinné výroby (až na ty vejce přirozeně). Jinak by to nemohlo být tak "levné". A to na tom ten výrobce sakra ještě vydělá.
No hádat se s Vámi nebudu, zas až tak tomu nerozumím. Mám sice jiný názor, ale stejně po mé zkušenosti už asi granule nekoupím. Teď zkouším Essentials a zatím psovi sedí, tak u nich asi zůstanu.
JanulaM
napsal(a):
No hádat se s Vámi nebudu, zas až tak tomu nerozumím. Mám sice jiný názor, ale stejně po mé zkušenosti už asi granule nekoupím. Teď zkouším Essentials a zatím psovi sedí, tak u nich asi zůstanu.
Ty suroviny jsem opsal z jejich pytle. Tady není přeci nic k dohadování. Buď takové suroviny akceptujete nebo si koupíte jiné krmivo. Essentials zase fixlují ve složení. Včera jsem viděl pytel a nechápu, jak jim toto může procházet.
pavel.novotny
napsal(a):
Ty suroviny jsem opsal z jejich pytle. Tady není přeci nic k dohadování. Buď takové suroviny akceptujete nebo si koupíte jiné krmivo. Essentials zase fixlují ve složení. Včera jsem viděl pytel a nechápu, jak jim toto může procházet.
No já ty suroviny prostě nevidím až tak tragicky a levné to může být třeba i proto, že mají těch krmiv tolik a takový obrat, že si prostě mohou dovolit nižší cenu. Nevím jestli Vám něco říká pojem úspora z rozsahu? Ty suroviny samotné mi nevadí, vadí mi ta kukuřice. A jaké granule krmíte Vy?
JanulaM
napsal(a):
No já ty suroviny prostě nevidím až tak tragicky a levné to může být třeba i proto, že mají těch krmiv tolik a takový obrat, že si prostě mohou dovolit nižší cenu. Nevím jestli Vám něco říká pojem úspora z rozsahu? Ty suroviny samotné mi nevadí, vadí mi ta kukuřice. A jaké granule krmíte Vy?
Já už si delší čas vybírám jenom evropské granule. Pokud to jde, tak preferuju českou značku, ale docela do střídám. Nepoužívám granule, kde se mi nelíbí některé suroviny.
Je to, jak píšete - víte o těch surovinách a akceptujete je. Ale představte si, že si někdo třeba myslí, že jsou to špičkové granule a netuší, že ty suroviny úplně okay nejsou...
Je jasné, že pokud někdo vyrábí ve větším množství, ušetří. Takhle to mají ale všichni větší výrobci, takže ten důvod je asi jiný - a jsou to právě ty suroviny.
Diamond je ovšem gigant ti ušetří fakt hodně, ale jasně, že to složení špičkové není. Mě se líbí, že obsahují dost masa a pes po nich má krásnou srst a tráví je dobře. A v čem fixluje essential? Které české granule se mohou rovnat nebo převyšovat Taste (kromě předraženého nového carnilove)?
JanulaM
napsal(a):
Diamond je ovšem gigant ti ušetří fakt hodně, ale jasně, že to složení špičkové není. Mě se líbí, že obsahují dost masa a pes po nich má krásnou srst a tráví je dobře. A v čem fixluje essential? Které české granule se mohou rovnat nebo převyšovat Taste (kromě předraženého nového carnilove)?
Myslím, že ušetří hlavně na těch surovinách. Vezměte si, co stojí doprava přes moře, clo atd. Musejí to vyrobit fakt za pakatel. Podívejte se na složení Carnilove, nemají tam nic jako Taste. Používají lepší suroviny. Proto je to o kus dražší. Takže já bych si určitě vybral Carnilove než Taste. Z českých je asi nejvýše Marp Holistic, ale tam je to ještě jinde o ceně. Pak třeba Carneeval (celkem podobný název jako Carnilove, že) a nebo jsem teď objevil další českou značku, která má solidní složení a je levnější, na úrovni toho Taste. To je Doxneo.
joanne.s
napsal(a):
No nevím, jestli by to alergikovi neudělalo paseku. U lidí je to jinak. Znám člověka alergika, který má tak silnou alergii na ořechy, že ho položí i stopa ořechů ve výrobku. Velké dýchací potíže, osype se v puse atd.
Jo, to jsou ořechy, stejně jako korýši silný alergen. Naproti tomu lepek například má dokonce i u bezlepkové diety určitou hranici. A platí to i pro psa.
pavel.novotny
napsal(a):
Myslím, že ušetří hlavně na těch surovinách. Vezměte si, co stojí doprava přes moře, clo atd. Musejí to vyrobit fakt za pakatel. Podívejte se na složení Carnilove, nemají tam nic jako Taste. Používají lepší suroviny. Proto je to o kus dražší. Takže já bych si určitě vybral Carnilove než Taste. Z českých je asi nejvýše Marp Holistic, ale tam je to ještě jinde o ceně. Pak třeba Carneeval (celkem podobný název jako Carnilove, že) a nebo jsem teď objevil další českou značku, která má solidní složení a je levnější, na úrovni toho Taste. To je Doxneo.
Doxneo určitě neobsahuje víc jak 60 procent masa jako u dvou druhů taste a ostatní značky jsou pro mě drahé. Navíc Doxneo má dávkování trošku jinde než taste, tím se ještě více prodražuje. Za ty peníze bych ho nekoupila.
Zajímal by mě ten essential čím šidí na obale?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.56
pavel.novotny
napsal(a):
Kolik si toho tahal z ameriky?
Přesněji, kolik si zboží přepravoval z ameriky do čr ?
JanulaM
napsal(a):
Zdravím,
Také krmím přibližně rok touto značkou, jsem spokojená a tohle se nám ještě nestalo.
JanulaM
napsal(a):
Doxneo určitě neobsahuje víc jak 60 procent masa jako u dvou druhů taste a ostatní značky jsou pro mě drahé. Navíc Doxneo má dávkování trošku jinde než taste, tím se ještě více prodražuje. Za ty peníze bych ho nekoupila.
Zajímal by mě ten essential čím šidí na obale?
Už jsem to někde psal, ale to jsem bral jen podle stránek. Včera jsem v jednom obchodě viděl obal. Mají na prvním místě napsané kuřecí a kachní maso, pak mají brambory. Jsem přesvědčený, že není možné napsat ve složení dvě složky do sebe. Oni to určitě dělají proto, aby neměli ty brambory na prvním místě.
Taste klidně může mít tolik masa, ale velkou část má z čerstvého masa, takže tam ve finále může být živočišných bílkovin stejně nebo i míň. Proto tam mají ten bramborový protein, hrachový protein a vaječné produkty - tím nahánějí ty bílkoviny
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.56
pavel.novotny
napsal(a):
Právě, že docela dost, protože odtud vozíme auta. Takže přesně vím, kolik stojí jeden kontejner!
No a teď si vem, že někdo tahá třeba 15 kontejnerů.. tam cena převozu zas bude o něčem jiném, než jeden konťák
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.56
pavel.novotny
napsal(a):
To právě skoro není. Když vezeme jeden kontejner nebo pět najednou, cena za jeden není tak rozdílná, jsou to řádově procenta.
No, myslim, že distributor TOW aj. do čr bere víc než 20 konťáků za měsíc... Tam to cestovný bude za jiný prachy...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, myslim, že distributor TOW aj. do čr bere víc než 20 konťáků za měsíc... Tam to cestovný bude za jiný prachy...
V pohodě. Uvedl jsem suroviny, které považuji za vedlejší produkty a to je dle mého názoru důvod, proč je krmivo levnější než jiná podobná. A pokud ten dovozce toho bere tolik, má na to aspoň zase velkou marži.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale dost o tom množství pochybuju. Kupoval jsem to právě včera v jednom obchodě kamarádovi a když jsem se ohradil u obsluhy, že expirace pytle 4 měsíce je fakt krátká, říkali, že to tento týden dostali právě od dovozce.
Uživatel s deaktivovaným účtem

JandaHrub
napsal(a):
Já je měla také vyhlédnuté. Ale četla jsem podobné příspěvky a nic moc. Proto jsem se "pídila" po tom, jak se granule vyrábějí a valná většina je extrudovaná. Extrudace je docela "hnus", vždyť kde v přírodě se psům peče a lisuje? Od té doby hledám spíš lisované za studena, nebo barf.
Ještě můžete zkusit ZiwiPeak nebo K9 Natural.
pavel.novotny
napsal(a):
Tak nevím, jak umíte počítat, ale 45 dolarů je cca 1040kč, což je o cca 30% méně než tady. Mně to přijde rozdíl podstatný.
Umím počítat. Dnešním kurzem je 45 dolarů cca 1093 Kc a v českých eshopech se dá sehnat od 1278 Kč čili rozdíl cca 185 kc. Když objednáte dvě balení tak ještě levněji. Což dokazuje, že clo a doprava opravdu není podstatnou částí ceny produktu v česku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

JandaHrub
napsal(a):
O K9 jsem také četla docela dobré reference.
JandoHrub, VELKÝ POZOR! K9-není K9 natural. To jsme úplně jinde. Pozorně si přečtěte o K9 natural a Ziwi peak.
pavel.novotny
napsal(a):
Tak nevím, jak umíte počítat, ale 45 dolarů je cca 1040kč, což je o cca 30% méně než tady. Mně to přijde rozdíl podstatný.
A stejně je to blbost to přepočítávat podle kurzu, které se furt mění, třeba v německu jsem koupila taste za 45 euro, ty granule tam takhle stojí už několik let, a když euro bylo kolem 25 tak by ta cena byla zas někde úplně jinde. Spíš je fakt ta nizka cena dana rozsahem vyroby a vstupnimi surovinami než dopravou a clem, které určitě tvoří nějakou část ceny, ale né podstatnou.
JanulaM
napsal(a):
A stejně je to blbost to přepočítávat podle kurzu, které se furt mění, třeba v německu jsem koupila taste za 45 euro, ty granule tam takhle stojí už několik let, a když euro bylo kolem 25 tak by ta cena byla zas někde úplně jinde. Spíš je fakt ta nizka cena dana rozsahem vyroby a vstupnimi surovinami než dopravou a clem, které určitě tvoří nějakou část ceny, ale né podstatnou.
Ano, souhlasím. Na těch surovinách ušetří fakt hodně, když tam mají tolik vedlejších produktů.
JandaHrub
napsal(a):
Já je měla také vyhlédnuté. Ale četla jsem podobné příspěvky a nic moc. Proto jsem se "pídila" po tom, jak se granule vyrábějí a valná většina je extrudovaná. Extrudace je docela "hnus", vždyť kde v přírodě se psům peče a lisuje? Od té doby hledám spíš lisované za studena, nebo barf.
Blbost jsou granule lisované za studena. To nedává žádný smysl. Extruze smysl má, ale chápu, že se nemusí každému líbit.
JandaHrub
napsal(a):
Orijen maso a suroviny vysokou teplotou také neprohání.
joanne.s
napsal(a):
Extrudované jsou. Ale jsou šetrně zpracovány při nízké teplotě. A součástí složení je maso sušené mrazem, totéž, co jsou ty jak vy píšete medailonky.
Nevím, co víte o extruzi, ale ta se za nízkých teplot dělat nedá. Oni píší, že zpracovávají suroviny šetrně, což je ale celkem jedno, když je pak proženou extrudérem. To je přesně to slovíčkaření řady výrobců.