Měsíční náklady na labradora

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.10.2015 13:24
NicoleK

XXX.XXX.117.47

Dobrej,

už pár měsíců si pohrávám s myšlenkou, že bych si pořídila Labradora, nebo jeho křížence, ale jsem takový ten typ, co musí mít všechno do puntíku propočítané, a jelikož nikdo v mém okolí nemá toto plemeno, aby mi pomohl, rozhodla jsem se zeptat tady.

Kolik Vás stojí Labrador nebo jeho kříženec měsíčně?

3.10.2015 13:51
hunter

XXX.XXX.22.6

Zkuste použít trochu selského rozumu a googlu.
Hlavně záleží, jestli to bude opravdu Labrador, tudíž jedinec s PP, nebo kříženec labrador x něco, protože logicky mix labradora s jezevčíkem bude mít jiné nároky na stravu než labrador s bernardýnem.
"Provozní náklady" se skládají z:
1)strava - záleží zda budete krmit domácí stravou, nebo granulemi. Pro zjednodušení si projeďte granule a jejich krmnou dávku, z toho vám vyjde cena za stravu. Cenové rozpětí granulí je obrovské, takže nějakou představu si uděláte.
2)hračky pro štěně + výbava - záleží na každém kolik toho kupuje a co. Základem jsou misky, vodítka a obojky, opět je tak široké cenové rozpětí, že si přestavu neuděláte jinak, než že se porozhlídnete po e-shopech
3)náklady na výcvik - školka pro štěně, základní výcvik, lovecký výcvik, agility, apod. Ceny se liší cvičák od cvičáku, trenér od trenéra. Případně nemusíte cvičit nic. S tím souvisí i nějaké ty mlsy pro psa
4)nečekané výdaje - zdravotní komplikace všeho druhu, štěně rozkouše troje boty, zničí sedačku, zadáví slepici

Proto vám nikdo neřekne přesnou částku, jednoduše to není auto, které má spotřebu a náhradní díly...

Neregistrovaný uživatel

3.10.2015 16:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Někoho,5.tisíc, někoho 5 stovek, někoho 1.tisícovku...
Je to různé a odvíjí se to od toho, co od toho psa čekáš...
Jestli bude s PP, jestli z útulku, jestli ho čekají výstavy, jestli bude jen na zahradě, jestli s ním budeš chodit na cvičák...
Náklady na psa můžou být klidně od 500, - do 10.000, -... i více, to ti nikdo dopředu neřekne

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.10.2015 19:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

Líbí se mi že si dopředu zjišťujete kolik by vás stál přímo labrador, pokusím se vám odpovědět co nejpodrobněji. Ikdyž je to samozřejmě jak píší tady ostatní, záleží jestli kříženec nebo čistokrevný (jiná velikost kříženec a čistokrevný), jak kvalitně budete krmit, co s ním budete všechno dělat, jak na tom bude se zdravím a může se stát spousta nepředvídatelných věcí.

Mám čistokrevného labradorského retrívra s průkazem původu. Za štěňátko jsem zaplatila 12tis. Výbavička mě vyšla na cca 5tis. Chodili jsme 1x týdně do školky pro štěňátka (kvůli socializaci), nejsem si jistá částkou, ale mám dojem že za jednu lekci jsem platila 50kč. Chodili jsme asi 3-4 měsíce.
Ročně očkování 500kč
Měsíčně - granule cca 1700kč za 15kg pytel (kupuji kvalitní), občas maso, zelenina, ovoce,...
- pamlsky kvalitní cca 400kč měsíčně (sušené maso, přírodní pamlsky - hrtany, uši,...)
Několikrát do roka - nová hračka, odčervení (u nás vyšetření jestli je potřeba odčervit, pipeta proti klíšťatům cca 200kč, různé drobnosti co je potřeba občas koupit. Je dobré mít pár tisíc v záloze na veterinu, nikdy nevíte co se stane a jsou to velké pálky. Občas nový obojek s vodítkem.

Jednorázově - vyšetření DKK, DLK, OCD ramen a odborné posouzení mě stálo 4000kč. Cena se ale hodně liší podle veterináře.

Když to shrnu tak mě měsíčně vyjde 2000 - 2500kč. + Případné nepředvídatelné náklady
Snad jsem na nic nezapoměla

anyp

22.3.2020 14:56
anyp

XXX.XXX.241.247

Děkuju. Sice jsem příspěvek nepsala, ale zjišťuji si také informace. Mám o něj velký zájem. Do teď máme ještě malého bišonka (neplánujeme kupovat k ní, jelikož už je to babička - 13 let a mohlo by to být pro ni hodně náročné) a s takovým plemene nemáme zkušenosti a k tomu máme ještě kočičky. A od mala si preju větší plemeno, dříve jsme bydleli v bytě, teď máme barák se zahradou a je možnost ho mít.

Přidejte reakci

Přidat smajlík