Štěně kálí doma a jiné potíže - co s tím?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2015 13:05
Petra63

XXX.XXX.220.7

Ahoj máme 4 měsíční štěně křížence, chápu že ještě neovládá plně svěrače!

Je zvyklá, že ráno než jdu do práce já nebo přítel jí vyvenčíme. Jdeme s ní ven a je jedno jak dlouho tam s ní jsme, vyčůrá se, ale nevykadí. Začne dělat blbiny, čuchá všude zem, žere vše co najde. Občas mám dojem, že chce chodit ven jen proto aby tam něco mohla sežrat, už doslova chodí a na místa kde předtím ten "poklad" byl, (tím že přiletěly vrány máme všude okolo baráku kosti, maso prostě odpadky). Jdeme s ní hned jak vstaneme, dostane žrádlo, mezitím se jeden z nás obleče a jde s ní. Jsme s ní opravdu minimálně 30 minut venku. Jenže ráno prostě není čas s ní být déle venku, navíc je docela chladno a nedávno měla ATB na zánět moč. cest. Příjdeme domů a za 10 minut je bobek v předsíni. Tohle se opakuje skoro pokaždé co dostane nažrat a příjdeme z venku. Dělala to když jsme jí přivezli, pak se to naučila, že dostala nažrat než jsme šli ven a venku se vykadila a teď ne a my nevíme proč. Jsme z toho docela marní. Jednou za den se nám podaří aby se vykadila venku. Ono někdy je vidět, že chodí s otevřeným konečníkem ze kterého jí pomalu trčí bobek a prostě potřebu neudělá. Už s ní chodíme na jedno místo, minule jsem s ní byla dvě hodiny na procházce a vyvenčila se až při cestě zpátky na trávě před domem. Celou cestu to držela a kňučela, asi si to dokážete představit.

Když jsem s ní doma sama já nebo jen přítel, nebo jsme oba v praci doma se nevyčůrá i šest, sedm hodin a přitom je delší čas vzhůru (soudím podle toho bince, co tu vždy dovede udělat :D). Jakmile jsme doma oba čůrá i 2x do hodiny.

Nevím může to pramenit z toho, že byla několik týdnů v útulku kde dělali pod sebe? Nevím co děláme špatně. Vždy dostane odměnu nebo když to udělá špatně přijde křik a až pak na řadu noviny. Nebiju jí za každou loužičku, pořád beru v potaz to, že je štěně! Ale všechni psi v mém okolí i mí dřívejší tohle prostě pochopili a dodržovali za pár dní, max. týdnů. Budou Vánoce a já si nedokážu představit, že udělám Vánoční pořádek a ona mi tady bude čůrat a kadit. I když to vytíráme sanitolem, stále to tady nevypadá a nevoní hezky.

Strašně si na nás dovoluje a my nevíme jak už jí vysvětlit, že my jsme páni. Ona když je se mnou sama krásně poslechne sedni, dolů, fuj a nesmíš. Jakmile jsme doma oba tak zásadně neposlouchá i kdyby jsme se mohli zbláznit.

Jsem to trošku rozepsala, snad mi dokážete prosím někdo poradit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2015 13:17

Je to štěně, chce to trpělivost. Někteří psi se naučí čistotnosti dřív jiní později. prostě to uklidte a neřešte to. Ona přijde časem na to že je lepší to udělat venku. Chodte s ní ven co nejčastěji na delší dobu, když je v pohybu nenastydne. Hrajte si s ní, cvičte jí, učte jí poslušnosti to je odpověd na váš druhý dotaz. je to štěně, potřebuje se učit, běhat, hrát si. Ona se naučí všechno, ale dejte jí čas, nic nejde hned. Všechno záleží hlavně na vás, co jí naučíte vy.A ještě k té větě, my jsme páni, neberte to takhle, berte to že jste kamarádi, naučte jí co po ní chcete a ona to pak bude dělat, ale nejprve to musí pochopit.

MarkNavr

10.11.2015 13:25
MarkNavr

XXX.XXX.115.30

Nekřičte na ni, nebijte ji. Tohle je špatně. Nedělá vám to schválně. Myslíte si, že pes má takového myšlení, že vám jako bude schválnosti? Ne. Chce to trpělivost. Pes se to časem naučí. Některý to umí do třech měsíců svého věku, některý do půl roku. Prostě venčete, venčete a venčete. U nás třeba ze začátku fungovalo, že jsme chodili kolem stejného místa, kde už bobek někdy provedl. A třeba se tam cítil dobře nebo nevím, ale ve většině případech ho tam udělal znovu a znovu.
Nevíte, co si prožila dřív, čím si prošla. Proto by vaše tolerance a trpělivost měla být o to větší.

10.11.2015 14:41
inusanka

XXX.XXX.98.58

Ze dvorka běžel co mu nožičky stačily a vykakal se uprostřed obýváku... Taky jsem byla už na mrtvici a najednou se to zlomilo a bylo to. Co se týče Vánoc, tak holt se uklidí, až bude štěndo v pohodě. Dobré je chválit a odměňovat za každý bobeček správně vyrobený a hlavně používat jedno slovní spojení - za chvíli bude vědět, co to znamená a navíc že za venku udělaný bobeček je odměna.
Nemá cenu ho mlátit novinama, prostě jenom důrazně NE a hned nabídnou hru či cokoli jiného. Základem je trpělivost, trpělivost a zase trpělivost.

10.11.2015 16:07

Pri poslednom šteňati som nejaké mláky vôbec neriešila, tým, že bývame v dome som to mala jednoduchšie, ale šteňa býva vnútri. Stávalo sa mi, že po 20minútach vonku fena prišla dnu a čupla si hneď do pelechu. Neriešila som, hneď som ju zodvihla a položila von. Pri každom čúraní som jej opakovala cikaj, zozačiatku som dávala aj odmeny. Dnes mi stačí vyhodiť psa do záhrady, povedať cikaj a už čupí. Zozačiatku sa tie nehody proste stávajú, neriešila by som to žiadnym krikom a už vôbec nie bitkou-ani dieťa by ste nebili, práve preto, lebo to ešte nevie ovládať a nerozumie tomu. Dajte tomu čas, pochopí to určite.
Každopádne, skúsila by som riešiť ináč to žrádlo, možno dať ho o 20minút skôr, aby sa črevá pohli a aby sa potom stihlo vykadiť za tú pol hodinu.
K ostatnému-je to šteňa, chce sa hrať. Má štyri mesiace, povely mu nič nehovoria, zatiaľ reaguje skôr na vaše emócie. Normálne by sa vyblbo so svojimi rovesníkmi, keď ich nemá k dispozícii, hľadá náhradu a po ruke ste vy.
Všetko sú to normálne veci, nemáte nijako výnimočne neposlušného, či nečistotného psa. venujte mu dostatok pozornosti, berte ho von, na neznáme miesta-to šteňa uťahá neskutočne a snažte sa ho postupne naučiť na to, že vonku sa blbne a vnútri je kľud.

10.11.2015 16:41
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Děláte to všechno skvěle .
Pokračujte tak dál !
Zvykne te si .

10.11.2015 22:54

U svého posledního psa jsem čistotnost neřešila už vůbec. jelikož chodíme do práce a v noci potřebujem spát, prostě jsem jako u těch předešlých psů hodila počůraný hadr na dlaždičky do koupelny a tam štěně prostě párkrát nasměrovala. Tím sem dosáhla toho že nebly pročůraný a smradlavý celý byt, že se hromádky nepatlaly do koberce a smrděla prostě jenom koupelna smajlík. Samozřejmě jsme se štěndem chodili ven, ale ne každou chvilku jak někdo praktikuje ale prostě jako s dospělým psem, několikrát denně, hrát si, učit se, unavit se. Jestli udělal potřebu venku nebo vevnitř, to sem prostě neřešila. Jak rostl používal hadr méně a méně a v půl roce jako když utne, ani loužička ani hromádka oni to prostě pochopí úplně sami, pes je čistotný od přírody. Pokud některý není tak příčina je jeho vztah s majitelem někde je něco špatně. Tohle je v naší rodině několikátý pes, jsme líná počítat, tak odhadem asi dvacátý pátý, každý se to naučil.

11.11.2015 00:34
hunter

XXX.XXX.22.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
U svého posledního psa jsem čistotnost neřešila už vůbec. jelikož chodíme do práce a v noci potřebujem spát, prostě jsem jako u těch předešlých psů hodila počůraný hadr na dlaždičky do koupelny a tam štěně prostě párkrát nasměrovala. Tím sem dosáhla toho že nebly pročůraný a smradlavý celý byt, že se hromádky nepatlaly do koberce a smrděla prostě jenom koupelna smajlík. Samozřejmě jsme se štěndem chodili ven, ale ne každou chvilku jak někdo praktikuje ale prostě jako s dospělým psem, několikrát denně, hrát si, učit se, unavit se. Jestli udělal potřebu venku nebo vevnitř, to sem prostě neřešila. Jak rostl používal hadr méně a méně a v půl roce jako když utne, ani loužička ani hromádka oni to prostě pochopí úplně sami, pes je čistotný od přírody. Pokud některý není tak příčina je jeho vztah s majitelem někde je něco špatně. Tohle je v naší rodině několikátý pes, jsme líná počítat, tak odhadem asi dvacátý pátý, každý se to naučil.

si vždy vzpomenu na jednoho psa, spíš prase, co jsem měl. Tomu to bylo naprosto jedno. To byl můj první a poslední pes, který si nadělal do kotce a spal vedle toho. Prostě, když to přišlo, tak to pustil a neřešil, jestli má vydržet nebo ne.
Jinak na úklid po loužičkách se mi nejlépe osvědčilo savo glanc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík