Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

houda1

12.12.2015 01:37
houda1

XXX.XXX.151.223

Máme doma 5 měsiční stěnatko labradora které vubec neposlouchá a přitom povely umí.

Poslechne jen když vidí, když mám v ruce jídlo a nebo za hračku.

Dnes odpoledne se mi vytrhl z vodítka a na přivolání vubec nereagoval a vše co venku viděl očuchavál jako posedlý a hledal všude jídlo.

Trvalo to asi 50 minut než se mi ho podařilo chytit. Dokonce jsem zkusil jit od něj pryč, aby se ke mě vrátil... Ukázal absolutní nezájem.

Povely za odměnu umí, jenže si je děla kdy chce.

Občas ještě uděla loužicku a nebo hromádku což se mi v 5 mesícech moc nezdá, spíše kašle na pravidla a na vše oko

Snažili jsme se ho vychovávat a být k němu hodní, dokonce je možná až moc rozmazlený.

Největší problémy co dělá jsou tyto :

1.Škube na vodítku i když jsem ho to učil, furt chce jen hledat jídlo !
2.Skáče na lidi a otravuje je. Kouše i když hravě a malo..
3.Občas se ještě počurá i když už moc dobře ví, že se to dělá venku.

Strašně moc se ho snažím vychovat, dokonce i hodně lidí nechapalo jak vubec neposlouchal

Tresty jako samotka moc nepomáhají a i přez pokáraní třeba ukradne znova bačkoru.

Například povel "pust to" ovladá perfektně za odměnu, ale když se přetahujeme a něco ukradne, tak to nepusti..

Chtěl bych, aby mě poslouchal, jenže si s tím raubířem nevím rady a dokonce i mamka říká, že tohle nikdy neviděla.

Připadá mi jako kdyby si ten myslel, že je "leader" a panuje on.

12.12.2015 02:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.195

Jaké máte společné AKTIVITY ?
Nemyslím procházky.

12.12.2015 04:53
scylla

XXX.XXX.150.32

houda1 napsal(a):
Máme doma 5 měsiční stěnatko labradora které vubec neposlouchá a přitom povely umí.

Dnes odpoledne se mi vytrhl z vodítka a na přivolání vubec nereagoval a vše co venku viděl očuchavál jako posedlý a hledal všude jídlo.

Trvalo to asi 50 minut než se mi ho podařilo chytit. Dokonce jsem zkusil jit od něj pryč, aby se ke mě vrátil... Ukázal absolutní nezájem.

Občas ještě uděla loužicku a nebo hromádku což se mi v 5 mesícech moc nezdá, spíše kašle na pravidla a na vše oko

Snažili jsme se ho vychovávat a být k němu hodní, dokonce je možná až moc rozmazlený.

Strašně moc se ho snažím vychovat, dokonce i hodně lidí nechapalo jak vubec neposlouchal

Tresty jako samotka moc nepomáhají a i přez pokáraní třeba ukradne znova bačkoru.

Například povel "pust to" ovladá perfektně za odměnu, ale když se přetahujeme a něco ukradne, tak to nepusti..

Chtěl bych, aby mě poslouchal, jenže si s tím raubířem nevím rady a dokonce i mamka říká, že tohle nikdy neviděla.

Vůbec ne, jen jste zvolili špatnou metodiku výchovy.

12.12.2015 05:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.195

Zkopírováno z: Lovecký pes v bytě(pro zad.)
Clayton napsal(a):
Přesně tak, taky jsem si myslela, že psovi stačí i jiné aktivity než lov a je šťastný.Není!
Když jsem měla možnost vidět svého ohaře, jak loví, byl to nepopsatelný pohled.V tu chvíli jsem si uvědomila, že lovecký pes bez lovu je chudák.Rozhodně může žít v bytě, to bez diskuze, ale s patřičným upotřebením.Kdo neviděl, nepochopí..., byla jsem úplně stejná.
Přesně tak, i já sem byla stejná, měla sem dva lovecké psy bez pp, ne sice v bytě ale nepracovalo se s nimi. Cvičila sem je měli dostatek pohybu, běhání, plavání ale nikdy neměli příležitost dělat to pro co opravdu byli. Ted mám psa s pp a děláme to pro co se narodil, kdo psa při práci neviděl ten to, opravdu nepochopí.Jinak v bytě může být, proč by nemohl.
včera v 08:45 2 hlasy Kvalitní příspěvek Nahlásit Citovat Vložit příspěvek

marcelaamax napsal(a):
No, nemám nic proti loveckým psům v bytech, ale za mě teda prostě bych si loveckého psa pořídila jen pokud bych ho chtěla lovecky využívat. Je tolik společenských plemen,
tak proč si brát jako mazlíka lovecké plemeno?

Parťák, který pro psa něco znamená, umí se do něj vcítit,
uspokojí potřeby temperamentního štěněte,
toho pes miluje a poslouchá. I bez drilu.

12.12.2015 08:44
ropopi-an

XXX.XXX.128.134

Souhlas- lovecký pes by měl lovit...
Ale když už ho máte... Řekla bych že máte špatnou metodiku výcviku a hodně pospícháte. To že doma za pamlsek pes poslechne ještě neznamená že onen povel je upevněn. Ono také záleží na tom zda pochvala/pamlsek příjde v pravou dobu. Příklad: Když dáte Sedni - nemůžete odměnit v případě že pes ještě nedosedl. - to ho totiž odměnujete za to že jen naznačí že si sedá... ap.

Máte 5ti měsíční štěňe, pokud jste si jej bral na 2 měs. cvičíte s ním tedy cca 3měs. Za tak krátkou dobu nemůžete čekat že bude vše zvládat.
Jako první bych se soustředila na přivolání. A to nejdříve někde v klidu na zahradě a postupně zvyšovat nároky v růšném prostředí. Ale nemůžete očekávat že, štěndo vše pochopí po pár dnech...
Ve vašem případě bych se obrátila na zkušeného psovoda či cvičák. Kde Vám poradí.

12.12.2015 09:18
Šarina

XXX.XXX.231.146

Máte mimino a chcete po něm, aby četlo, když jste mu jednou ukázal knížku! V pěti měsících může naučené povely vykonávat pouze, pokud se soustředí. A to ještě moc neumí a někde venku, kde jsou vzruchy, nepočítejte s tím, že vás bude vnímat, zvláště, pokud jste nezkušený- a to jste.
Spousta lidí si koupí labradora a myslí si, že si koupili klidné společenské plemeno. Opak je pravdou. Labroši jsou většinou více nevycválaná štěňata než jakákoliv jiná- u nás na cvičáku to vidím pravidelně.
Vidím, že většina majitelů labradorů jsou v tomto jejich věku zcela nešťastná (tím myslím začátečníky), protože si s nii psíci dělají co chtějí. jediné, co vám poradím je:

1/ začnte chodit na cvičák
2/ cvičit, cvičit, cvičit- na různých místech, a nechtít od štěněte zázraky (počkejte, až přijde puberta, to bude teprve něco)
3/ zapoměňte na tresty! Pravděpodobně stejně neumíte ten trest načasovat tak, aby to to štěně pochopilo...
4/ Trpělivost a budovat hezký vztah.

12.12.2015 11:05
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Znám celkem hodně labradorů, myslím ale, že většina je bezpapíráků, takže mám možná zkreslený pohled, ale mě ti psi připadají jako tupá nevycválaná torpéda. Samozřejmě vím, že jsou to výborní asistenční psi, ale nedokážu si představit, jak tohle uvést do klidu. NMožná proto je většina vykrmených jako prasata, protože tlustý pes - líný pes. Poslední dobou jsem byla často na veterině a to, s čím tam lidi chodili, byl fakt děs. Každý sebou rval na vodítku, snažil se dostat ke každému psu kolem, popřípadě štěkal...majitelé totálně na nerva. Bylo mi jich líto a na druhou stranu jsem si říkala, že dobře jim tak, když si každý bl..c myslí, že musí mít psa, v dnešní době velkého psa a pokud jim nerozumí vůbec, tak labradora, ten je přece bezproblémový...
Pokud je tu někdo majitelem labradora, vychovaného labradora, samozřejmě ho nechci urazit, má můj hluboký obdiv.

12.12.2015 11:59
ropopi-an

XXX.XXX.128.134

Ten problém, ale není v plemeni jako takovém. Jen Labrouš dostal nálepku -" Super rodinný pes", vhodný k dětem, nenáročný na výcvik ap. - Ono to v někom možná vzbuzuje dojem, že se snimi cvičit snad vůbec nemusí, - zahradní dekorace na občasné hrátky s dětmi...
Jako kdyby se Labřík rodil už vycvičený... A to je ten kámen úrazu.

12.12.2015 13:01
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

ropopi-an napsal(a):
Ten problém, ale není v plemeni jako takovém. Jen Labrouš dostal nálepku -" Super rodinný pes", vhodný k dětem, nenáročný na výcvik ap. - Ono to v někom možná vzbuzuje dojem, že se snimi cvičit snad vůbec nemusí, - zahradní dekorace na občasné hrátky s dětmi...

Ano, já to chápu, vím, že je to tím, ale v kombinace poměrně velkého psa, s přebytkem energie a člověka, který si právě myslí, že ho stačí postavit do zahrady...je tragická. Můj samojed je taky někdy děsný, na flexině mne za sebou také vláčí, někdy jak šílenec(kor když se zjeví nějaká zvěř) ale spíš proto, že ho nechávám, aby se vyblbnul, neseřvu ho k noze..je to jeho prochajda. Chovat se mi takto třeba na té veterině, tak ho asi přerazím. Tam se chová celkem vzorně, až na to, že mu je po pár minutách v čekárně vedro a začne pomalu ťapkat směrem ke dveřím...

12.12.2015 14:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

ropopi-an napsal(a):

Přesně tak, vychovat se musí každý pes, akorát dost lidí si to neuvědomuje. Bohužel.

My šli k vetovi a akorát od něj odcházel pár s labradorem - táhl je na vodítku oba dva, že málem omlátil oba o zárubně dveří. A já přitom nemám problém vést dva velký psy (40 a 35 kg) na jedné ruce a nehnou se mnou. Dokonce starší můžu vést na malíčku, jak je vycepovaná, že se na vodítku nijak netáhne, atd. Mladej je ještě kapku janek, tak toho mám chycenýho na plno. Ale aby mi někde takhle vyváděli? Ani omylem. A veta jsou zvyklí, že sedí nebo leží a nemají si všímat ostatních. Minule tam táhl mladík NO na ostnáči a pes s ním stejně zametal pomalu celou čekárnu?!? No, já čuměla, že jsem ani slov neměla...

12.12.2015 14:32
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Ještě k tomu dodám, i když je to mimo téma: jednou na veterinu přišel pán s mladým SAO. Pes jako vrata od stodoly, bez košíku, pán nebyl drobek, byl dost vysoký, i když tedy štíhlý, věk něco přes 50let a na laně jako pro slona se ho snažil usměrnit, aby zůstal sedět a čekat, než zaplatí. Pes se pořád snažil očichat psy dva metry od něj, byl ještě mlaďoch, nebyl agresivní, ale když zabral, pán měl co dělat, aby s ním smýknul zpátky. Teď asi zase urazím majitele těchto psů, ale nechápu, opravdu nechápu, proč si má někdo pořebu pořizovat poměrně agresivní plemeno, obrovské, které nemá šanci fyzicky zvládnout a pokud se nepovede výchova, je to prostě super průser. Sama jsem prcek a měla jsem berňáka a samojeda, ale to jsou mírná neagresivní a poslušná plemena...podle toho jsem si je taky vybírala. V souvislosti s touto scénou mne právě napadlo, co když takovýto pes, pořízený k ostrému hlídání majetku, onemocní? Jak ho dostanou na veterinu...to ho první uspí šipkama?

12.12.2015 15:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

lesnížínka napsal(a):
Ještě k tomu dodám, i když je to mimo téma: jednou na veterinu přišel pán s mladým SAO. Pes jako vrata od stodoly, bez košíku, pán nebyl drobek, byl dost vysoký, i když tedy štíhlý, věk něco přes 50let a na laně jako pro slona se ho snažil usměrnit, aby zůstal sedět a čekat, než zaplatí. Pes se pořád snažil očichat psy dva metry od něj, byl ještě mlaďoch, nebyl agresivní, ale když zabral, pán měl co dělat, aby s ním smýknul zpátky. Teď asi zase urazím majitele těchto psů, ale nechápu, opravdu nechápu, proč si má někdo pořebu pořizovat poměrně agresivní plemeno, obrovské, které nemá šanci fyzicky zvládnout a pokud se nepovede výchova, je to prostě super průser. Sama jsem prcek a měla jsem berňáka a samojeda, ale to jsou mírná neagresivní a poslušná plemena...podle toho jsem si je taky vybírala. V souvislosti s touto scénou mne právě napadlo, co když takovýto pes, pořízený k ostrému hlídání majetku, onemocní? Jak ho dostanou na veterinu...to ho první uspí šipkama?

Mají si ho pořídit takoví, co ho zvládnou. Ono to není jen o fyzickém zvládnutí, ale hlavně o psychickém. Neměla jsem problém jako 50 kg holka udržet naší 65 kg kavkazačku. Prostě jsem řekla klid a byl klid. Navíc u veta dělala vždy, že ona tam ale vůbec není a byla úplný andílek. :) A jen taková perla - na očkování byla vždy nejsnazší /vet jezdí na očkování k nám/ - prostě dojde k vetovi, vet ji píchne a jde se. To samojed injekce nesnášel a ač měl cca o 25 kg míň, tak uměl dělat scény, kdy se mi chytal předníma nohama mojí nohy, apod. ať ho tomu zlému vetovi nedávám. :)

A na veterinu beru teda všechny psy s náhubkem, člověk nikdy neví, co se tam bude dít a jakého psa potká, apod. Teda až na jorkšírku, tu mám běžně na klíně, té případně tlamku zavřu rukou. Ale ostatní psi - když je něco bolí, tak klidně můžou cvaknout i nechtíc mě nebo veta, tak nač to riskovat?

12.12.2015 18:56
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

ropopi-an napsal(a):

Já zase slyšela, že výborný pes pro dítě je stafordšírský bulteriér. Taky se vychovává sám, miluje děti a ještě je ochrání

12.12.2015 19:09
nexxi

XXX.XXX.228.56

Neoperovala bych tu loveckým psem.. labrador jako takový je retrívr, jehož hlavní účel byl v klidu sedět u pána, počkat v klidu než vystřelí a pak mu donést to, co zastřelil - kačenu. takže labík není ani honič, ani nějaký rozený štváč.. naopak by měl před tou zvěří být vklidu, to samé pří výstřelu. učte ho aportovat, já nemám labrouše, ale to je jedno - jak nám napane sníh, dělám to, cže tahám těžký míček - z těžké gumy, pes běží po louce, čmuchá si svoje a já nááááhodou ten míček když nedává pes pozor ztratím, ale "všimnu" si toho až po x krocích.. a pak říkám kde je míčeeeek, ztratili jsme ho a pes musí čmuchat;) v létě s tenisákem, nebo v zimě se světlou rukavicí.. když naučíte psa názvy hraček, bude vám je nosit dle názvu.. i v bytě jsme hrály hru že čubina ležela, nebo byla odložená, já jsem vzala oblíbenou hračku a šla jsem se s ní projít někam po bytě..samo jsem se vrátila bez ní.. a zas kde je červííík - a pes hledal, čmuchal.. s labíkem to můžete dělat tak, že nehledáte s ním, ale necháváte hledat samotného..
nebo zkuste "amatérskou záchranařinu".. jestli venčíte třeba ve dvou, tak jeden člověk zabaví psa a druhej se mu ztratí.. a kde je pánííííík. až najde, dostane mňaminu ;).

Neregistrovaný uživatel

13.12.2015 09:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Máš nejvyšší čas se psem začít makat, neboť už teď máš našlápnuto k tomu ho prostě nezvládnout...

Tedy mazej na cvičák a makat.
Určit pravidla (co je správné, co není správné), najdi motivaci (některej pes funguje na pamlsek, některej na hračku, některej jen za pochvalu).
Dále přečti si pár knih o výcviku, výchově a vůbec o "mluvě psů" - tedy psí komunikaci... Ať aspoň máš nějaké povědomí o tom, jak pes komunikuje...

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.12.2015 14:01

lesnížínka napsal(a):
Znám celkem hodně labradorů, myslím ale, že většina je bezpapíráků, takže mám možná zkreslený pohled, ale mě ti psi připadají jako tupá nevycválaná torpéda. Samozřejmě vím, že jsou to výborní asistenční psi, ale nedokážu si představit, jak tohle uvést do klidu. NMožná proto je většina vykrmených jako prasata, protože tlustý pes - líný pes. Poslední dobou jsem byla často na veterině a to, s čím tam lidi chodili, byl fakt děs. Každý sebou rval na vodítku, snažil se dostat ke každému psu kolem, popřípadě štěkal...majitelé totálně na nerva. Bylo mi jich líto a na druhou stranu jsem si říkala, že dobře jim tak, když si každý bl..c myslí, že musí mít psa, v dnešní době velkého psa a pokud jim nerozumí vůbec, tak labradora, ten je přece bezproblémový...
Pokud je tu někdo majitelem labradora, vychovaného labradora, samozřejmě ho nechci urazit, má můj hluboký obdiv.

Neřekla bych že máte zkreslené představy, to měli spíš lidé co si labradory pořídili. Labrador vůbec není klidný a líný pes. Labrador je velice temperamentní pes který potřebuje zaměstnání. Ne jenom fyzické ale hlavně psychické. je to velice vytrvalý a pracovitý pes, velice inteligentní pes.jeho výcvik není až tak jednoduchý jak si lidé myslí, protože je to velice chytrý pes a dobře odhadne kde má majitel slabiny.Snadno a rychle se učí a má snahu uvažovat samostatně, při výcviku hodně přemýšlí.Nesnáší dril a tvrdé zacházení, co dělá musí dělat rád, pokud ho majitel správně namotivuje, tak by se přetrhl aby se zavděčil. Správnou motivací nemyslím žrádlo, ale vztah, pes musí cítil lásku, radost a upřímnost, poznají to velice dobře. Opravdu to není pes pro každého, jak si lidé často myslí.Majitel s ním musí pracovat důsledně, ale spravedlivě, na to jsou velice citliví.Jinak těší mě že mám váš obdiv

Bulinka

27.7.2019 12:03
Bulinka

XXX.XXX.21.253

Dobry den mame 6mesicni stene bulika a chtela jsem se zeptat jestli mate nekdo zkusenosti s tim kdyz se mu da nova hracka tak si ji strasne hlida I kdyz dojde balik tak si to hlida nikoho k tomu nechce pustit az takym zpusobem ze vrci a zautoci tak se chci zeptat jestli s tim mate neake zkusenosti jako co delat a hlavne me zajima proc to dela jestli ze cizi pach tak nas pred tim brani nebo proc to dela I kdyz k nam nekdo dojde a odlozi si batoh tak ten batoh hlida ale hlida I nas batoh tak nevim nebo si hlida I kost z buvoli kuze prosim poradte pritom fuj rozumi I sedni umi

27.7.2019 17:24
mojipsi

XXX.XXX.35.51

lesnížínka napsal(a):

Měla jsem kavkazana importa, základ je psa zmaknout a vůbec není potřeba síla

27.7.2019 17:35

Bulinka napsal(a):
Dobry den mame 6mesicni stene bulika a chtela jsem se zeptat jestli mate nekdo zkusenosti s tim kdyz se mu da nova hracka tak si ji strasne hlida I kdyz dojde balik tak si to hlida nikoho k tomu nechce pustit az takym zpusobem ze vrci a zautoci tak se chci zeptat jestli s tim mate neake zkusenosti jako co delat a hlavne me zajima proc to dela jestli ze cizi pach tak nas pred tim brani nebo proc to dela I kdyz k nam nekdo dojde a odlozi si batoh tak ten batoh hlida ale hlida I nas batoh tak nevim nebo si hlida I kost z buvoli kuze prosim poradte pritom fuj rozumi I sedni umi

normálně zavolám ke mně, ne?

27.7.2019 21:11
PumaCZ

XXX.XXX.219.201

lavacca napsal(a):
Přesně tak, vychovat se musí každý pes, akorát dost lidí si to neuvědomuje. Bohužel.

My šli k vetovi a akorát od něj odcházel pár s labradorem - táhl je na vodítku oba dva, že málem omlátil oba o zárubně dveří. A já přitom nemám problém vést dva velký psy (40 a 35 kg) na jedné ruce a nehnou se mnou. Dokonce starší můžu vést na malíčku, jak je vycepovaná, že se na vodítku nijak netáhne, atd. Mladej je ještě kapku janek, tak toho mám chycenýho na plno. Ale aby mi někde takhle vyváděli? Ani omylem. A veta jsou zvyklí, že sedí nebo leží a nemají si všímat ostatních. Minule tam táhl mladík NO na ostnáči a pes s ním stejně zametal pomalu celou čekárnu?!? No, já čuměla, že jsem ani slov neměla...

Jen na obranu, mně také můj jinak velmi dobře vychovaný a vycvičený NO z ordinace doslova odtáhnul. Po nějaké době se v něm něco zlomilo a veterinu prostě neměl rád. Dovnitř jsem ho musela táhnout, ven mě zase na oplátku táhl on :D Ale jinak jsem ho mohla venku za všech okolností vodit též "na malíčku", popřípadě i bez vodítka jen u nohy :)

28.7.2019 08:51
TyVed

XXX.XXX.12.13

lesnížínka napsal(a):

Vám ti pastevci ale leží v žaludku co? Stejně jako u všech psů, když mi ten pes věří, tak se ošetřit nechá. + Pes jako vrata od stodoly mohlo být půlroční štěně, nebo třeba o dva měsíce starší, ale stejně vzhledem k odlišnostem v psychickém vývoji na úrovni o třeba dva měsíce mladšího psa nějakého běžného plemene, takže předpokládat nějakou vycvičenost nemá smysl. Moc dobře si pamatuju, jak nad námi kdysi ohrnoval nos nějaký pár s maličkým rotvíkem, protože náš pes tehdy ve 4 měsících si chtěl v čekárně u veta prostě hrát a nevydržel hodinu nonstop v klidu, když byla kolem spousta psů a lidí.

Prostě zkuste pochopit, že problém není v těch psech, bez ohledu na plemeno, ale v lidech. Začíná u toho komu chovatel dá štěně a že se dál nezajímá o to, jak ten pes u těch lidí funguje.Od nějakých 30 nebo 40 kilo nahoru ublíží člověku snadno jakýkoliv pes, klidně i zkažený berňák a statisticky bude o dost víc zkažených berňáků než pastevců. To že zrovna Vy vnímáte jedno plemeno jako hodné a jiné jako hrozbu na to nemá žádný vliv. Jak vidíte, tak se tady každou chvíli řeší nezvládnutý labrador, zlaťák a pod. Kdyby to bylo o hodných a zlých psech, tak to tady prostě neuvidíte.

28.7.2019 10:59

TyVed napsal(a):
Vám ti pastevci ale leží v žaludku co? Stejně jako u všech psů, když mi ten pes věří, tak se ošetřit nechá. + Pes jako vrata od stodoly mohlo být půlroční štěně, nebo třeba o dva měsíce starší, ale stejně vzhledem k odlišnostem v psychickém vývoji na úrovni o třeba dva měsíce mladšího psa nějakého běžného plemene, takže předpokládat nějakou vycvičenost nemá smysl. Moc dobře si pamatuju, jak nad námi kdysi ohrnoval nos nějaký pár s maličkým rotvíkem, protože náš pes tehdy ve 4 měsících si chtěl v čekárně u veta prostě hrát a nevydržel hodinu nonstop v klidu, když byla kolem spousta psů a lidí.

Prostě zkuste pochopit, že problém není v těch psech, bez ohledu na plemeno, ale v lidech. Začíná u toho komu chovatel dá štěně a že se dál nezajímá o to, jak ten pes u těch lidí funguje.Od nějakých 30 nebo 40 kilo nahoru ublíží člověku snadno jakýkoliv pes, klidně i zkažený berňák a statisticky bude o dost víc zkažených berňáků než pastevců. To že zrovna Vy vnímáte jedno plemeno jako hodné a jiné jako hrozbu na to nemá žádný vliv. Jak vidíte, tak se tady každou chvíli řeší nezvládnutý labrador, zlaťák a pod. Kdyby to bylo o hodných a zlých psech, tak to tady prostě neuvidíte.

Pes se pořád snažil očichat psy dva metry od něj, byl ještě mlaďoch, nebyl agresivní, ale když zabral, pán měl co dělat, aby s ním smýknul zpátky

K tomuhle bych dodala jedno....můj pes je takový telátko milující všechny psy na světě a situace u veta byla, když byl mlaďoch stejná....pes velikej a snažil se prostě dostat k psím "kamarádům"...defakto jen alespoň očichat a pozdravit......a ano, taky se mi stalo, že jsem ještě ve dveřích něco řešila s vetem a do čekárny vešli dva jorkšírci..no pes se mnou pěkně škubnul, jak jsem to nečekala, tak mi málem vykloubil rameno.....moje blbost, měla jsem dávat pozor......navíc taky jsem měla co dělat, abych ho v tu chvíli udržela.......jako není to pastevec, ale situace je naprosto stejná jako výše popsaná.......
Ještě bych jen dodala, že moje "agresivní a radikální" fena přijde k vetovi do čekárny, sedne a nikoho si nevšímá, mého psa musím neustále napomínat, protože prostě pejsky miluje a je z nich celý hin, čím menší tím víc je auf i když se snaží ovládat, tak vrtí ocasem, směje se na celý kolo...když je tam nějakej pes hodně sympatickej, tak i pokňourává....pořád poposedává, je jak pytel blech, co je starší, tak už si dá říct, ale jako odrostlé štěně-mlaďoch, to ještě nebylo nic moc........to přeci není o tom "agresivní plemeno" vs "hodné plemeno"

29.7.2019 07:49
domi.t

XXX.XXX.131.130

houda1 napsal(a):

Dobrý deň :) Mám 4,5 mesačnú retrieverku,takže sme na jednej lodi Niektoré veci,čo ste napísali, robieva tiež plus robí nejaké ,,aktivitky,, navyše, je to proste orignál Odkedy ju máme,vkuse hrýzla. Všetko a najradšej všetkých, bolo to kto z koho. Voláme ju piraňa,pitbull, satan, ako kedy,ale vždy to myslíme s humurom Skáče od radosti tiež,ked nás vidí,ale držíme sa pravidla,že sa s ňou vítame,až ked má všetky 4 labky na zemi. Samozrejme si od radosti aj cvrkne,ale to je u šteniatok normálne. Viedli sme ju vykonávať potrebu na jednom mieste,čoho sa aj úspešne držala,akurát posledný týždeň kadí všade,len nie tam,kde má. Vypadávajú jej zúbky,takže obhrýza všetko,čo nájde.Aj drevené opierky zo záhradného nábytku,treba písať,ako vyzerajú?

Čo na ňu platí-cvičiť,cvičiť,cvičiť. Viackrát denne, vždy na cca. 15 minút,potom už stráca pozornosť. Vidím na nej,že rozmýšlanie ju unaví. Nie nadarmo sa píše,že treba jej unaviť hlavu. Unavený pes sa rovná spokojný pes a spokojní páničci. Zapájame ju aj do bežných aktivít ako je úprava dvora, upratovanie garáže,oberanie zeleniny,polievanie...aby sa cítila dôležitá.

Prechádzky. Tie v meste na vodidle sa jej veľmi nerátajú,zato v lese navolno,to je už o inom. Tam prejde pekných pár kilometrov a ani raz si nesadne a neprotestuje. Samozrejme,v lese funguje privolanie horšie,lebo je zamestnaná skúmaním každej trávy,ale pilujeme to Osvedčilo sa mi upriamiť jej pozornosť na čokolvek,čo si nevšimne ona-motýl,hocjaká paličky, kvet...hned sa k tomu hrnie a teší sa.

Tresty na ňu tiež neplatia,vždy skrotne len nachvílu a opäť je z nej tornádo energie. Moja mama tiež hovorí,že z toho psa nechápe,ale ono sa to utrasie,uvidíte Retrieveri sú úžasní psi, len ich je treba trpezlivo a dôsledne cvičiť,kedže sa naozaj nevycvičia sami. Tá ich tvrdohlavosť dá často zabrať.

Nechcite od neho,aby v 5 mesiacoch reagoval na povely tak ako dvojročný ostrielaný pracant. Každé štendo je iné,vyžaduje iný prístup a iný čas na pochopenie a vstrebanie všetkého nového.

A medzi nami-moja predchádzajúca retrieverka kradla papuče až do jej konca, t. j. do 10 rokov. a kopala metrové jamy týždeň pred smrťou s ťažkou DLK aj DBK.

29.7.2019 07:59
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Poslechne jen když vidí, když mám v ruce jídlo . . .
- na přivolání vubec nereagoval a vše co venku viděl
očuchavál jako posedlý
a hledal všude jídlo.

No tak ho POŘÁDNĚ krmte.

29.7.2019 08:02
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Hlídávala jsem pudla, byl jen na granulích
a když cítil jakýkoliv poctivý žvanec,
přerazil by se, zadávil by se soustem, jak toužil ochutnat.

29.7.2019 09:19
domi.t

XXX.XXX.131.130

rapotacka11 napsal(a):
Poslechne jen když vidí, když mám v ruce jídlo . . .
- na přivolání vubec nereagoval a vše co venku viděl
očuchavál jako posedlý
a hledal všude jídlo.

No tak ho POŘÁDNĚ krmte.

V tomto si dovolím vám oponovať-RETRIEVERI,ako aj iné plemená, sú naozaj nenažrané psiská,česť výnimkám! Zožerú,čo vidia a je im jedno,že 20 minút predtým spráskali plnú misku. Moje retrievrovské štendo sa nafutruje kvalitnej potravy a aj tak zachvílu čmuchá,kde by sa čo našlo.

29.7.2019 09:25

domi.t napsal(a):
V tomto si dovolím vám oponovať-RETRIEVERI,ako aj iné plemená, sú naozaj nenažrané psiská,česť výnimkám! Zožerú,čo vidia a je im jedno,že 20 minút predtým spráskali plnú misku. Moje retrievrovské štendo sa nafutruje kvalitnej potravy a aj tak zachvílu čmuchá,kde by sa čo našlo.

..jestli ono to nebylo myšleno krmit pestrou stravou než sebekvalitnějšími a granulemi.......

29.7.2019 09:39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..jestli ono to nebylo myšleno krmit pestrou stravou než sebekvalitnějšími a granulemi.......

kdyz ono to u tehle psu vazne neni o pestrosti, ale o kvantite
chteji zrat porad a cokoliv.

29.7.2019 09:43
domi.t

XXX.XXX.131.130

Neviem,čím zadávateľ kŕmi a ani nechcem,aby to tu zasa skĺzlo do hádky granule vs. BARF, na to sú iné témy

29.7.2019 09:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, já krmím jak granulemi, tak masem. A občas se se psema podělím o to, co zrovna jím já. Dostávají i ovoce, zeleninu, občas jim dám klidně třeba jogurt, tvrdý chleba, rohlík. Na zahradě si sami trhají rybíz, třešně, jablka... Neřekla bych, že nemají pestrou stravu. Ale přesto jsou pořád "nenažraní" a mohli by žrát opravdu nonstop. Úplně to samé je po kastraci otcova fena a to před kastrací byla nežravka. Myslím, že to vážně nemusí být jen o tom, že by pes neměl pestrou stravu.

29.7.2019 09:44
domi.t

XXX.XXX.131.130

Presne tak! Majitelia týchto plemien vedia,že im môžu dať čo najkvalitnejšie,najbio a neviem aké naj mäso, prílohu,granule...vždy chcú viac a stále

29.7.2019 09:44

Jo, přesně. Štěně je třetí týden doma a já musela hodně přidat, jinak štěká hlady

29.7.2019 09:46
domi.t

XXX.XXX.131.130

Jo, přesně. Štěně je třetí týden doma a já musela hodně přidat, jinak štěká hlady

To už ju máte tri týždne??? Strašne to letí! Nedáte nejakú fotečku? Nech poobdivujeme zlatú guličku

29.7.2019 09:53
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

domi.t napsal(a):
Presne tak! Majitelia týchto plemien vedia,že im môžu dať čo najkvalitnejšie,najbio a neviem aké naj mäso, prílohu,granule...vždy chcú viac a stále

Měla jsem labradorku.

29.7.2019 10:12

marcelaamax napsal(a):
No, já krmím jak granulemi, tak masem. A občas se se psema podělím o to, co zrovna jím já. Dostávají i ovoce, zeleninu, občas jim dám klidně třeba jogurt, tvrdý chleba, rohlík. Na zahradě si sami trhají rybíz, třešně, jablka... Neřekla bych, že nemají pestrou stravu. Ale přesto jsou pořád "nenažraní" a mohli by žrát opravdu nonstop. Úplně to samé je po kastraci otcova fena a to před kastrací byla nežravka. Myslím, že to vážně nemusí být jen o tom, že by pes neměl pestrou stravu.

...my máme obdobný jídelníček a pes by byl schopen se užrat k smrti, ale dá se to ukočírovat.......navíc dcera měla fleta, také popelnice, ale také se dalo ukočírovat........výhoda těhlech bezedných psů je, že za pamlsek snesou modré z nebe.......

29.7.2019 10:14

...měli jsme doma fleta.......

29.7.2019 10:52
TyVed

XXX.XXX.20.38

...měli jsme doma fleta.......

Náš flat celý život sežere třeba půlku misky a zbytek si prostě sežere někdy jindy, až má zase hlad. Myslím, že je to spíš otázka jedince. Většina psů je prostě žravá, dost je jich asi hodně žravých a pak sou jedinci, kteří z nějakého důvodu to jídlo tolik neřeší. Naše fena nesmí být nikdy uplně hladová, jinak po pohledu na pamlsek zešílí a nedá se s ní cvičit. Pes prostě nikdy jídlo takhle neřešil a bez ohledu na snahu o výjimečnost pamlsků na ně většinou kašle, pokud ho něco zajímá, tak si ten pamlsek prostě vezme, aby se obtěžujícího člověka zbavil a pak ho vyplivne, aby se zbavil pamlsku. Když dostane misku, tak se sice evidentně potěší, ale žere v klidu, pomalu a stačí mu vlastně vzhledem k velikosti velice málo.

29.7.2019 10:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

TyVed napsal(a):
Náš flat celý život sežere třeba půlku misky a zbytek si prostě sežere někdy jindy, až má zase hlad. Myslím, že je to spíš otázka jedince. Většina psů je prostě žravá, dost je jich asi hodně žravých a pak sou jedinci, kteří z nějakého důvodu to jídlo tolik neřeší. Naše fena nesmí být nikdy uplně hladová, jinak po pohledu na pamlsek zešílí a nedá se s ní cvičit. Pes prostě nikdy jídlo takhle neřešil a bez ohledu na snahu o výjimečnost pamlsků na ně většinou kašle, pokud ho něco zajímá, tak si ten pamlsek prostě vezme, aby se obtěžujícího člověka zbavil a pak ho vyplivne, aby se zbavil pamlsku. Když dostane misku, tak se sice evidentně potěší, ale žere v klidu, pomalu a stačí mu vlastně vzhledem k velikosti velice málo.

Jo tak určitě je to o jedinci, já zrovna nemám retrívry a žraví jsou oba.... Ale je pravda, že zrovna pro ty retrívry je to tak nějak typické a většinou jsou hodně žraví, ale samozřejmě, jako všude, se najdou výjimky.

29.7.2019 11:16

marcelaamax napsal(a):
Jo tak určitě je to o jedinci, já zrovna nemám retrívry a žraví jsou oba.... Ale je pravda, že zrovna pro ty retrívry je to tak nějak typické a většinou jsou hodně žraví, ale samozřejmě, jako všude, se najdou výjimky.

tak tady je spis o to, ze rovnice -kdyz extra pazraveho psa budu krmit pestre - prestane byt pazravy -trochu nemaka.
ale ano, je to o jedincich - na tom muzeme skoncit vzdycky, ze kazdy pes je jiny

29.7.2019 11:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

tak tady je spis o to, ze rovnice -kdyz extra pazraveho psa budu krmit pestre - prestane byt pazravy -trochu nemaka.
ale ano, je to o jedincich - na tom muzeme skoncit vzdycky, ze kazdy pes je jiny

Jo, však já psala v podstatě to samé :-) . U nás to taky jaksi nefunguje .

29.7.2019 11:29
janaa

XXX.XXX.24.212

Tak on příspěvek je 4 roky starý,tak snad si to vyřešili za tu dobu jinak jasný, retrívři jsou pažravci,ale aby venku hledali žrádlo,to fakt ne :D To,že pes jede s nosem po zemi je spíš spojeno s tím,že je to lovecký plemeno,má výbornej nos a pětiměsíční štěně tak objevuje svět, ne, že hledá jídlo.
A jinak pamlsky - už mám druhou labinu,co učím, aby brala pamlsek jako odměnu, protože jak se začne cvičit se zvěří, pamlsky flušou nebo schovávaj v tlamě, to samé,když se děje něco extra zajímavého, pamlsek nula a to jinak žravý jsou. Ale práce je pro ně větší priorita než žrádlo

29.7.2019 14:13
LájošM

XXX.XXX.14.251

Bulinka napsal(a):

To si neporadíte s půlročním štěnětem? Co budete dělat, až přijde puberta?
Napadlo vás už s tím psem něco začít dělat? Cvičit základní poslušnost?
Pes vás má na háku, absolutně vás nerespektuje. Věci si přivlastní, jsou jeho, ne vaše, proto si je také brání. On je ten, co rozhoduje, ne vy.
Vy jste zřejmě jen nosiči jídla.

29.7.2019 14:32

Bulinka napsal(a):

Tak jsem se do toho nechtěla ani zapojovat, ale nedá mi to. Pokud si už pes něco brání před svým páníčkem, tak si myslím, že je to vždycky věc, kterou považuje pes za svou kořist.........
Já to u svých psů měla tak půl na půl....chrťák a současná fena kořist bránili....tedy kořist by bránili, ale do toho já teda nejdu, psa volám k sobě a řeknu mu, ať to odevzdá...
Nebo ono i záleží na přístupu........když už půjdu k pesovi s nějakou obavou, nejistě, tak mi přijde, že pes o to vehementněji kořist brání......když načapám fenu, jak se svojí kořistí mizí, tak ani na nic nečekám, drapnu jí a vezmu jí to s nějakým komentářem typu "no tak to rovnou odevzdej" a fertig......pokud už s tím zaleze pod stůl, tak tam pro to fakt nelezu a zavolám jí k sobě.....
Ovčanda nic takového nedělala a pes, když už něco ukořistí, co mu chci odebrat, tak za ním jdu a rovnou mu to bez keců vezmu.

Ale celý problém asi vidím někde jinde....
pritom fuj rozumi I sedni umi ...to teda na šestiměsíční štěně nic moc, teda spíš nic než moc, já bych začala s pesem pořádně makat, samozřejmě s ohledem na věk a doma nastavila jasná pravidla a nějaký pravidelný režim. Ono ne každému psovi vyhovuje volný režim a bez nastavených pravidel se může cítit nejistý a eventuelně může začít nastavovat pravidla sám......alespoň to je můj názor.
A odpověď na otázku "proč to dělá?" je dle mého jednoduchá, dělá to proto, že jste mu to dovolili.......a přestože jsem i zastáncem zákazových povelů (tzn. že řeknu psovi nedělej to, ale už mu neřeknu co má dělat), tak v tomhle případě bych tyto povely nepoužívala a naopak pesovi striktně říkala co MÁ DĚLAT.

29.7.2019 19:04
LájošM

XXX.XXX.14.251

"...ne každému psovi vyhovuje volný režim..."

V podstatě žádnému psu volný režim nevyhovuje. Pes potřebuje pravidla ke spokojenému životu, vždyť je to smečkové zvíře.

JInak s vámi souhlasím. Dokud zadavatel nepochopí, že musí psovi ukázat, co má dělat, jak se chovat, nebude to u nich fungovat.

29.7.2019 19:23

LájošM napsal(a):
"...ne každému psovi vyhovuje volný režim..."

V podstatě žádnému psu volný režim nevyhovuje. Pes potřebuje pravidla ke spokojenému životu, vždyť je to smečkové zvíře.

JInak s vámi souhlasím. Dokud zadavatel nepochopí, že musí psovi ukázat, co má dělat, jak se chovat, nebude to u nich fungovat.

No tak třeba mýmu chrtovi to vyhovovalo...na pár věcech se s ním člověk tak nějak dohodnul a zbytek byl opravdu jen na něm, tak nějak bych to popsala "já pán, ty pán"......možná jsem nepoužila správný termín...takže některý pes funguje ve volnějším režimu, některému to moc nevyhovuje.

Ale to je slovíčkaření...prostě s některým psem se na tomto musí asi víc pracovat a musí být víc věcí striktně daných než u jiného.

Přidejte reakci

Přidat smajlík