Kavkazský pastevecký pes - obojek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2016 16:13
Šárka04

XXX.XXX.154.23

Ahoj, zdravím
máme 10-ti měsíční fenku KAO a ta nám pomalu a jistě začíná vyrůstat ze svého obojku. Jelikož je to náš první pes této rasy, nejsme si jistí, jaký ji máme teď pořídit. Je zvyklá na řetízkový stahovací obojek, ale i na obojek s přezkou.
Jaký by pro ní byl nejvhodnější?

Předem děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2016 16:24

Šárka04 napsal(a):
Ahoj, zdravím
máme 10-ti měsíční fenku KAO a ta nám pomalu a jistě začíná vyrůstat ze svého obojku. Jelikož je to náš první pes této rasy, nejsme si jistí, jaký ji máme teď pořídit. Je zvyklá na řetízkový stahovací obojek, ale i na obojek s přezkou.

Široký kožený.

23.1.2016 16:27
Šárka04

XXX.XXX.154.23

Děkuji za informaci :).

23.1.2016 17:00
Clayton

XXX.XXX.104.9

Hlavně žádnou plastovou sponu!Široký buď kožený anebo nylonový, aby byl na přezku jako u pásku do kalhot.Ale takové dělá asi jen firma MAG.Někdo používá obojek pro telata.

23.1.2016 17:05

Široký kožený. A pokud chcete jistotu, tak bronzové kování.

23.1.2016 17:22

V klidu plastovou, ale bezpečnostní zapínání. Jenom je problém takový sehnat v patřičné velikosti
(např. tenhle http://hafaj.sk/obojok-maui-vario-plus
či ščučka : http://eshop.scucka.com/cs/produkt/vycvikove-pomucky-a-ostatni/obojky/obojek-reflexni-zdobeny/ ).

23.1.2016 18:27

Já tedy plastu nevěřím. Na kavkazanku máme širší kožený stahovací s kovovou přezkou, kterou se dá regulovat délka. Dáváme jí ho jen když jdeme ven, doma, tedy na zahradě, je bez něj.

23.1.2016 18:39
nexxi

XXX.XXX.228.56

Super zkusenost s obojky manmat.vasi velikost nemaji ale na webu psali, ze neni problem vyrobit.jen nevim jam to maji takhle hunati psi s obojky, co se pretahuji pres hlavu. Ale za nas super zkusenosti, nemeni tvar, nevytahuji se, vydrzi takrka vse.

23.1.2016 18:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

Šárka04 napsal(a):
Ahoj, zdravím

Máme už léta pro fenu KAO 3 řadý kovový polostahovák a super. Ráda se koupe (máme jezírko na zahradě, takže tam může kdykoli), což ji v létě s koženým obojkem způsobovalo zapařeniny kůže.

23.1.2016 18:49

lavacca napsal(a):
Máme už léta pro fenu KAO 3 řadý kovový polostahovák a super. Ráda se koupe (máme jezírko na zahradě, takže tam může kdykoli), což ji v létě s koženým obojkem způsobovalo zapařeniny kůže.

A od jaké firmy máte? Já jsem trojřadý koupila celkem 3x, pokaždý ho onen pes (jednou fena) přetrhli.Takže za mě už fakt ne.

23.1.2016 18:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A od jaké firmy máte? Já jsem trojřadý koupila celkem 3x, pokaždý ho onen pes (jednou fena) přetrhli.Takže za mě už fakt ne.

Budete se divit, ale od Trixie. Vím, že si na tuhle značku pár lidí tady na diskuzi stěžovalo, ale u nás mají i ostatní psy polostahováky (2 řadé) a drží skvěle.

23.1.2016 19:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

lavacca napsal(a):
Budete se divit, ale od Trixie. Vím, že si na tuhle značku pár lidí tady na diskuzi stěžovalo, ale u nás mají i ostatní psy polostahováky (2 řadé) a drží skvěle.

Akorát ač trojřadý, tak to nejsou takový ty hodně drobné kroužky, což jsem už taky viděla. Těm bych moc nevěřila, že se nepřervou.

Jinak ho má už nějakých 12 let a krásně drží.

23.1.2016 19:15

lavacca napsal(a):
Akorát ač trojřadý, tak to nejsou takový ty hodně drobné kroužky, což jsem už taky viděla. Těm bych moc nevěřila, že se nepřervou.

Jinak ho má už nějakých 12 let a krásně drží.

Tak to jsem možná jen měla smůlu na nějaké šmejdy.Normálně jsem používala na úvaz k boudám kožený široký obojek a na cvíčo normál jednořadý řetěz, teď má čuba na ven taky kožený, na cvíčo řetěz a doma nic.

23.1.2016 19:19

Tak to jsem možná jen měla smůlu na nějaké šmejdy.Normálně jsem používala na úvaz k boudám kožený široký obojek a na cvíčo normál jednořadý řetěz, teď má čuba na ven taky kožený, na cvíčo řetěz a doma nic.

Teď má černý.

23.1.2016 21:03
milannn

XXX.XXX.90.222

Za sebe můžu doporučit pana Vodolana (sedlarstvivodolan. cz). Mám od něj dva obojky na SAO, kožené, jeden stahovák, druhý kožený,5cm šířka, dvojitá přezka - super práce, rychlost, vyrobil ho podle předlohy a cena byla velmi přijatelná.

Neregistrovaný uživatel

23.1.2016 21:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.100

Sama za sebe nevěřim ani nylonu a ani kůži (koženej obojek mi přerval ovčák).
Na kavkazanovi i teď na šarplaninci mám kovovej řetízek s velkými svařovanými oky...

ps: navíc je naprosto příšerný, jak psovi vzniká na krku "kornout" - hodně srsti v horní části krku, koženej obojek - který mu přesně v místě nošení vylisuje chlupy a pak zbytek krku navazující na hrudník dlouhé chlupy, fakt super
Na krátkosrstých psech ok, na dlouhosrstých je to příšerný...

24.1.2016 07:57

A proto dáváme obojek jen když se jde ven.

24.1.2016 10:01
Šárka04

XXX.XXX.154.23

Ještě jednou všem děkuji za rady. Mám však ještě jednu otázku ohledně těch kožených - nemůže se s tím obojkem něco stát, když se bude v létě namáčet? S tímhle nemáme moc zkušeností, protože naši psi mívali jenom řetízkové stahováky smajlík

24.1.2016 10:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tak faktem je, že naše má kotec, takže na úvazu nikdy nebyla. Kdybych ji dávala na úvaz, tak taky volím kožený. :)

Jinak mám doma i kožený od Beatinu (je z měkké kůže podšitý filcem) - http://www.beatin.cz/eshop/index.php?idAktualni=2&idVyrobek=128. Pán, od kterého ho mám mi říkal, že je měl léta na leonech a koupali se s ním, atd. a držel krásně dál. Prodával zbytky ze zrušeného e-shopu, tak jsem slovila krásné obojky za hubičku, tak mám doma hezkou zásobičku vodítek i obojků.

24.1.2016 10:36

Šárka04 napsal(a):
Ještě jednou všem děkuji za rady. Mám však ještě jednu otázku ohledně těch kožených - nemůže se s tím obojkem něco stát, když se bude v létě namáčet? S tímhle nemáme moc zkušeností, protože naši psi mívali jenom řetízkové stahováky smajlík

Kožený obojek pravidelně promazávám - impregnuji. kdysi na to stačila obyčejná modrá indulona. Nějakou dobu už ale mažu takovým voskem na boty a kožené doplňky a oděvy. Prostě něčím mastným. To se vsákne do kůže a pak se do ní nevsakuje voda.

24.1.2016 10:48
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak ten kožený co jsem kupovala já je silný a široký a i spony jsou robustní .Stál mně nějaký tři stovky, zrovna mi balíček přišel do práce (dělala jsem v tu dobu na obci) a místní drbny čuměli na co mám takový obojky a jak jsem za to mohla dát tolik peněz .Kupovala jsem ten jak jsem dala odkaz.

24.1.2016 11:45

kobylatko napsal(a):
Tak ten kožený co jsem kupovala já je silný a široký a i spony jsou robustní .Stál mně nějaký tři stovky, zrovna mi balíček přišel do práce (dělala jsem v tu dobu na obci) a místní drbny čuměli na co mám takový obojky a jak jsem za to mohla dát tolik peněz .Kupovala jsem ten jak jsem dala odkaz.

Ten je moc pěkný, díky za tip

24.1.2016 14:54
nexxi

XXX.XXX.228.56

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Sama za sebe nevěřim ani nylonu a ani kůži (koženej obojek mi přerval ovčák).
Na kavkazanovi i teď na šarplaninci mám kovovej řetízek s velkými svařovanými oky...

ps: navíc je naprosto příšerný, jak psovi vzniká na krku "kornout" - hodně srsti v horní části krku, koženej obojek - který mu přesně v místě nošení vylisuje chlupy a pak zbytek krku navazující na hrudník dlouhé chlupy, fakt super
Na krátkosrstých psech ok, na dlouhosrstých je to příšerný...

Dovolím si malinko nesouhlasit..když kouknete na pořádný nylonový obojek, je tam oborvské množství vláken, to než by se přervalo.. kůži věřím, to je prostě kus, který když se někde o něco natrhne, tak to jede..ale ten nylon, tam bych se nebála ;).

24.1.2016 15:07
milannn

XXX.XXX.90.222

Obojek, který jsem zmiňoval nepřetrhnou ani dva kavkazáci, tím jsem si jistý. Ale je kožený, do vody bych ho moc nemáčel (má-li něco vydržet a má-li nějak vypadat) anestál 300, to je fakt.

24.1.2016 16:16
kobylatko

XXX.XXX.45.44

milannn napsal(a):
Obojek, který jsem zmiňoval nepřetrhnou ani dva kavkazáci, tím jsem si jistý. Ale je kožený, do vody bych ho moc nemáčel (má-li něco vydržet a má-li nějak vypadat) anestál 300, to je fakt.

Kolik stál tebe ten tvůj :) ?

24.1.2016 16:55
Clayton

XXX.XXX.104.9

Takovýhle obojek bych volila já.Nevadí mu voda, nylon nepraskne, tak jako kůže, je skutečně pevný a pohodlný.A bezúdržbový.Šířku a další parametry si volíte sami-šijí na míru.

24.1.2016 17:11
Clayton

XXX.XXX.104.9

Clayton napsal(a):
Takovýhle obojek bych volila já.Nevadí mu voda, nylon nepraskne, tak jako kůže, je skutečně pevný a pohodlný.A bezúdržbový.Šířku a další parametry si volíte sami-šijí na míru.

Je to firma MAG http://www.magweb.cz/
Známí jich mají několik na agresivní tosa inu.Kožené jim popraskaly hned, tohle jediné ho udrží.Jeden obojek si nechali extra zpevnit, má dvojité zapínání.Ušijí cokoliv si vymyslíte.

24.1.2016 17:20

Clayton napsal(a):
Je to firma MAG http://www.magweb.cz/
Známí jich mají několik na agresivní tosa inu.Kožené jim popraskaly hned, tohle jediné ho udrží.Jeden obojek si nechali extra zpevnit, má dvojité zapínání.Ušijí cokoliv si vymyslíte.

Jedinà nevýhoda je, že u černé barvy obojku ta barvu nehezky vybledne.

24.1.2016 18:02
Clayton

XXX.XXX.104.9

Jedinà nevýhoda je, že u černé barvy obojku ta barvu nehezky vybledne.

Zrovna u černé ano, s tím souhlasím.Ale ostatní barvy jsou stálé.

24.1.2016 18:08

Clayton napsal(a):
Zrovna u černé ano, s tím souhlasím.Ale ostatní barvy jsou stálé.

Tak zase smůla

24.1.2016 18:41
Clayton

XXX.XXX.104.9

Tak zase smůla

Vám snad, vyjma té černé, něco vybledlo?Oni mají zelený, hnědý a nějaký barevný a když je vyperou, jsou jako nové...

24.1.2016 19:06

Clayton napsal(a):
Vám snad, vyjma té černé, něco vybledlo?Oni mají zelený, hnědý a nějaký barevný a když je vyperou, jsou jako nové...

Špatně jste to pochopila, moje čubajs má jen ten černej 5ti cm, právě kdybych třeba koupila ten fialovej, tak by ho nosila do dneška, ale jelikož ten černej vybledl, koupila jsem jí černej koženej, ten nevybledne.

24.1.2016 19:11
Clayton

XXX.XXX.104.9

Špatně jste to pochopila, moje čubajs má jen ten černej 5ti cm, právě kdybych třeba koupila ten fialovej, tak by ho nosila do dneška, ale jelikož ten černej vybledl, koupila jsem jí černej koženej, ten nevybledne.

Tak to se omlouvám, myslela jsem, že Vám asi vybledlo více barev. Právě jsem se divila, protože jinak jsou překvapivě barvy velmi trvanlivé.Ta černá se hned vyšisuje a jsou vidět jednotlivé vrstvy a záhyby obojku, které se překrývají...

24.1.2016 19:17

Clayton napsal(a):
Tak to se omlouvám, myslela jsem, že Vám asi vybledlo více barev. Právě jsem se divila, protože jinak jsou překvapivě barvy velmi trvanlivé.Ta černá se hned vyšisuje a jsou vidět jednotlivé vrstvy a záhyby obojku, které se překrývají...

Jj, to jsem právě nevěděla. Tak zatím mà teď ten kožený černý, tak do budoucna ještě třeba pŕikoupím od Mag jinou barvu smajlík Ještě má tedy kožený hnědý s bodci, ale ten nosí jen někdy smajlík

25.1.2016 01:22
milannn

XXX.XXX.90.222

kobylatko napsal(a):
Kolik stál tebe ten tvůj :) ?

1.000, -

Na tom MAGu musíte utáhnout auto smajlík
Tak kdo nemusí mít vyloženě kůži, super obojek.

25.1.2016 06:40
aha

XXX.XXX.41.2

Nerejpu - jen se ptám.

Udivuje mě, že tu víceméně všichni zastáváte pozitivku a teď se dočítám, kolik z Vás má doma na psa stahovák nebo polostahovák? To mi nepřijde moc pozitivní přístup k psovi.

25.1.2016 07:07

"Udivuje mě, že tu víceméně všichni zastáváte pozitivku "
aha, a na základě čeho si tohle myslíš?

25.1.2016 07:30
aha

XXX.XXX.41.2

Na základě již proběhlých diskuzí.. Na základě reakcí v již proběhlých diskuzích.. Na základě toho, že je špatně, když "paní v červeném kostýmku" narovnala psovi nohu, když chudák pes se přece má (když už) tak prezentovat tak, jaký je jeho běžný postoj..

Prostě to ve mě vyvolalo takový dojem, že ke psu, tady většina běžně píšících uživatelů, přistupují s citem a s pozitivní motivací. Toto mě pouze překvapilo.

25.1.2016 07:46

"Na základě již proběhlých diskuzí.. "
no to bych právě řekla spíš naopak...

25.1.2016 07:47
Clayton

XXX.XXX.104.9

aha napsal(a):
Nerejpu - jen se ptám.

Udivuje mě, že tu víceméně všichni zastáváte pozitivku a teď se dočítám, kolik z Vás má doma na psa stahovák nebo polostahovák? To mi nepřijde moc pozitivní přístup k psovi.

Polostahovák je naprosto normální obojek, který psovi nijak není nepříjemný.Používá se u bázlivých psů proti vyvléknutí, ale psa neškrtí-má zarážku.
Stahovák je něco jiného, psa škrtí.Nicméně pochybuju, že pastevci zde diskutujících jsou natolik nevychovaní, aby své majitele táhli smykem od plotu ke plotu.Tudíž chodí-li normálně, neškrtí se.Používá se to jako pojistka, že Vás neodtáhnou nebo pro mistry vyvlékače.

25.1.2016 07:49
nexxi

XXX.XXX.225.254

Tak zrovna polostahovak rogz for dogz co mate na obrazku nedoporucuju.. znama mela na boxera.co se rad koupal a dost se vytahoval.

25.1.2016 07:52
Clayton

XXX.XXX.104.9

nexxi napsal(a):
Tak zrovna polostahovak rogz for dogz co mate na obrazku nedoporucuju.. znama mela na boxera.co se rad koupal a dost se vytahoval.

To bylo jen pro představu, aby ''aha'' viděla tu zarážku.

25.1.2016 07:54
nexxi

XXX.XXX.169.115

Clayton napsal(a):
To bylo jen pro představu, aby ''aha'' viděla tu zarážku.

Tak to joooo

25.1.2016 07:58
aha

XXX.XXX.41.2

"Na základě již proběhlých diskuzí.. "
no to bych právě řekla spíš naopak...

Pravda, není v mých silách projíždět všechny diskuze, ale z toho z toho mála času co jsem registrovaná na ifauně... no zdání klame.

Clayton: Vím jaký je mezi nimi rozdíl, ale i tak. Není pro bázlivé psy spíš snesitelnější klasický kožený obojek, který mají pevně na krku? Spíš se bázlivky vylekají, když je ještě něco přiškrtí..
A přesně jak píšete, pokud jsou, ať už pastevci nebo jiná plemena, natolik vychovaná, tak nač vůbec ten stahovák používat?

25.1.2016 08:07
Clayton

XXX.XXX.104.9

aha napsal(a):
Pravda, není v mých silách projíždět všechny diskuze, ale z toho z toho mála času co jsem registrovaná na ifauně... no zdání klame.

Clayton: Vím jaký je mezi nimi rozdíl, ale i tak. Není pro bázlivé psy spíš snesitelnější klasický kožený obojek, který mají pevně na krku? Spíš se bázlivky vylekají, když je ještě něco přiškrtí..
A přesně jak píšete, pokud jsou, ať už pastevci nebo jiná plemena, natolik vychovaná, tak nač vůbec ten stahovák používat?

Z normálního obojku se Vám pes v panice okamžitě vyvlékne.Ten pes se nepřiškrtí, když se ale bude kroutit a couvat, obojek se zmenší na jeho obvod krku a nevyvlékne se.
Stahovák proto, že když máte takového 75kg psa, u kterého si nejste jistá reakcí na procházejícího psa, na normálním obojku Vás povleče jak sopel.Na stahováku už byste ho mohla udržet.

25.1.2016 08:07

"Není pro bázlivé psy spíš snesitelnější klasický kožený obojek, který mají pevně na krku? Spíš se bázlivky vylekají, když je ještě něco přiškrtí..
A přesně jak píšete, pokud jsou, ať už pastevci nebo jiná plemena, natolik vychovaná, tak nač vůbec ten stahovák používat?"

proč bázlivky? Pokud jsme u pastevců, tak přes jakoukoliv výchovu a míru flegmatičnosti jedince je nutno vždy počítat s tím, že psa budeš muset zastavit fyzicky. A to s tebou velmi souhlasím, že nejvhodnější je široký pevný obojek (já preferuji ten nylon ) a to minimálně ze dvou důvodů - škrcení psa vytáčí do vyšších otáček a úzký obojek (řetízkový, lankový i páskový) při hmotnosti a razanci pastevců může snadno poškodit dýchací trubici.

Editnu : a ze stahováku se hezky vyvleče - couvne a je venku...

25.1.2016 08:26
aha

XXX.XXX.41.2

Já jsem prostě proti. V každém případě souhlasím s hmn_.

Pořídím si takového psa, na kterého mám. Když nezvládnu velkého psa bez toho, abych ho musela škrtit, tak si ho prostě nepořídím. To už je ale o každém jedinci a jeho přesvědčení jak vychovávat.

25.1.2016 09:07

aha napsal(a):

Pořídím si takového psa, na kterého mám. Když nezvládnu velkého psa bez toho, abych ho musela škrtit, tak si ho prostě nepořídím. To už je ale o každém jedinci a jeho přesvědčení jak vychovávat.

Prosím, prosím, a vodítko a náhubek používat můžeme? Jděte se bodnout! Víte vůbec, že se dá stahovák používat i jako nestahovací? A že jsou psi, kteří se nesnaží vyvléknout z obojku, a to ani z volného? Vždycky budu používat na své psy stahovací obojek. Použití stahováku vůbec nic neříká o tom, jak je pes vychovaný ani o způsobu výchovy. Ale třeba o tom, že se majiteli pes ve stahováku líbí mnohem víc než v kravském širokém nestahovacím obojku...

25.1.2016 09:20
aha

XXX.XXX.41.2

Prosím, prosím, a vodítko a náhubek používat můžeme? Jděte se bodnout! Víte vůbec, že se dá stahovák používat i jako nestahovací? A že jsou psi, kteří se nesnaží vyvléknout z obojku, a to ani z volného? Vždycky budu používat na své psy stahovací obojek. Použití stahováku vůbec nic neříká o tom, jak je pes vychovaný ani o způsobu výchovy. Ale třeba o tom, že se majiteli pes ve stahováku líbí mnohem víc než v kravském širokém nestahovacím obojku...

Já ale na nikoho konkrétního neútočila, psala jsem, že mě to překvapilo, a následně jsem diskutovala s Clayton. Nehledě na to, že výše je zmíněno něco o udržitelnosti 75 kg psa na stahováku - ne že má stahovák jako nestahovací na parádu jako vy. Proč tedy tolik toho rozhořčení? Potrefenec se vždy ozve?

25.1.2016 09:24

Balu, ale tohle je o pastevcích a tam je nutno s variantou psa udržet silou nutno počítat! A tohle kritérium má před estetikou kapku prioritu.
Mimochodem, mám pastevce, ten širší obojek má cca 5cm a abych se přesvědčila, jestli ho vůbec má, musím ho hledat...
Můj druhý pes taky nosil i řetízkový stahovák - jednak je to povinná výstroj při sportovce a za druhé při koupání pravda nenasákne. Důvodem nebyla nutnost psa při jakékoliv příležitosti přiškrtit...

25.1.2016 09:25
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Stahovák mám nastavený na nestahování.Jde to vidět i z fotky.A i kdyby se pes vyvlík (stát se může, ale to neplatí jen pro pastevce) má koš takže nikoho nesežere.Za další mám psa zvládnutýho narozdíl od pár lidí ze sousedních dědin co za svím KOA jedou jak na lyžích, psa vláčej na řetazu a bez koše .

25.1.2016 10:01
Clayton

XXX.XXX.104.9

Taková diskuze pro pobavení, ale mají tam dobré tipy...
https://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/460523/obojek-na-cc.

25.1.2016 10:43

Pro hmn a aha

Fakt je to o pastevcích? A já myslela, že o čivavách!

Tak pro ty pomalejší - už jsem na této diskuzi psala, jaký pro naši kavkazanku používáme obojek, ale klidně to zopakuji - kožený stahovací. Moc dobře vím, co to je udržet kavkaze. Už máme druhou fenu tohoto plemene. A řetízek bych na ni fakt nepoužila, i když na jiná plemena stejné velikostní kategorie ano. Nestahovací obojek nepoužívám na žádného. Nelíbí se mi a nemyslím si, že by měl jakékoliv výhody oproti stahováku.

Jo a naši psi chodí s náhubkem - mají to zafixováno jako součást procházky stejně jako obojek a vodítko.

25.1.2016 10:46
Clayton

XXX.XXX.104.9

Pro hmn a aha

Fakt je to o pastevcích? A já myslela, že o čivavách!

Tak pro ty pomalejší - už jsem na této diskuzi psala, jaký pro naši kavkazanku používáme obojek, ale klidně to zopakuji - kožený stahovací. Moc dobře vím, co to je udržet kavkaze. Už máme druhou fenu tohoto plemene. A řetízek bych na ni fakt nepoužila, i když na jiná plemena stejné velikostní kategorie ano. Nestahovací obojek nepoužívám na žádného. Nelíbí se mi a nemyslím si, že by měl jakékoliv výhody oproti stahováku.

Jo a naši psi chodí s náhubkem - mají to zafixováno jako součást procházky stejně jako obojek a vodítko.

Vy musíte být krutý tyran, dát kavkazovi stahovací obojek a náhubek! Jak si to můžete vůbec dovolit...

25.1.2016 11:03

Clayton napsal(a):
Vy musíte být krutý tyran, dát kavkazovi stahovací obojek a náhubek! Jak si to můžete vůbec dovolit...

Žije se s tím špatně, co vám mám povídat .

25.1.2016 11:03
Clayton

XXX.XXX.104.9

Tady jsem našla na internetu ten polostahovák od MAGu, dá se zapnout i jako normální obojek.

25.1.2016 14:49
milannn

XXX.XXX.90.222

aha: Ano, mám stahovák na SAO, ale skoro ho už nepoužívám, navíc na stahování ho měl snad 2x,3x. Vzal jsem ho spíš jako lehčí obojek pro odrostlejší štěně a taky proto, že se mi líbil. Přikládám obr.

clayton: "Nicméně pochybuju, že pastevci zde diskutujících jsou natolik nevychovaní, aby své majitele táhli smykem od plotu ke plotu."
To byste se asi divila, jak nevychovaní jsme byli zrovna min. týden, když jsme potkali bernardýna... S mým medvídkem to úplně cukalo, ale poslechl a dal si říct. Když bylo to cizí velké chlupaté od nás asi deset metrů a štěklo to svým hlubokým hlasem, tak už moje domluvy jaksi ztratily na významu i účinnosti.. A jak jsem byl rád, že jsem se mohl držet nějakého plotu, co byl zrovna na dosah. Se stahovákem bych měl poloviční "práci".

25.1.2016 14:53
Clayton

XXX.XXX.104.9

milannn napsal(a):
aha: Ano, mám stahovák na SAO, ale skoro ho už nepoužívám, navíc na stahování ho měl snad 2x,3x. Vzal jsem ho spíš jako lehčí obojek pro odrostlejší štěně a taky proto, že se mi líbil. Přikládám obr.

clayton: "Nicméně pochybuju, že pastevci zde diskutujících jsou natolik nevychovaní, aby své majitele táhli smykem od plotu ke plotu."
To byste se asi divila, jak nevychovaní jsme byli zrovna min. týden, když jsme potkali bernardýna... S mým medvídkem to úplně cukalo, ale poslechl a dal si říct. Když bylo to cizí velké chlupaté od nás asi deset metrů a štěklo to svým hlubokým hlasem, tak už moje domluvy jaksi ztratily na významu i účinnosti.. A jak jsem byl rád, že jsem se mohl držet nějakého plotu, co byl zrovna na dosah. Se stahovákem bych měl poloviční "práci".

A jak jsem byl rád, že jsem se mohl držet nějakého plotu, co byl zrovna na dosah. Se stahovákem bych měl poloviční "práci".

A o tom tady celou dobu mluvím...

25.1.2016 14:57

To "my" jsme nevychovaní když potkáme kočku. To je nepřítel číslo jedna. Však už jich má na kontě několik, ale nikdy na vycházce. Ale klidně jí drze vlezou do její zahrady a když včas neutečou, mají smůlu.

25.1.2016 15:07
milannn

XXX.XXX.90.222

U nás jsou venku dvě skupiny nepřátel.1) Někteří (většina) psi.2) Divní lidi (rozuměj opilci, feťáčci a podobná individua). To se potom chystáme dělat třeba na večeři sekanou a díváme se na pánečka, jestli jsou doma vajíčka a strouhanka.. o zbytek se postaráme sami
na kočky se jenom upřeně díváme a když pán řekne NE, tak se jde dál. Až se divím teda.. smajlík

25.1.2016 15:17

Tak to máte dobré. I když u nás je to v posledním roce už taky lepší (má 6 let). Od divných lidí si ta naše drží distanc, pohybuje se mezi námi a jimi, aby zabránila tomu, aby se dostali k nám.

16.6.2018 20:29
kubis00

XXX.XXX.144.89

Nemáte někdo obojek s rolničkama?

16.6.2018 22:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

aha napsal(a):

Ne, že bych nesouhlasila, souhlasím. Ale fyzicky fakt nebudete stačit ani na mnohem lehčího psa, než je pastevec. Já mám cca 55kg, pes má necelých třicet a když mladý zabral, jela jsem po patách a trvalo, než se mně povedlo ho zastavit. Sousedovic pyrenejku na hlídání...nevím přesně, kolik takový pes má, ale tu jsem zastavila jen za cenu omotání se kolem smrku. Když to neupovelujete, jste v rejži i s menším psem, než je pastevec.70kg pastevce stěží udrží dospělý chlap. Soused má cca 110kg a 190cm a několikrát už také jel po břichu. To by si takového psa nemohl pořídit prakticky nikdo...s čímž bych i souhlasila. Také si myslím, že není vhodné si pořizovat psa, na kterého fyzicky nestačím...

16.6.2018 22:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

kubis00 napsal(a):
Nemáte někdo obojek s rolničkama?

Proč? Mě už vadí, že tam psu cinkají známky a to jsem nahluchlá. Nevím, jak moc to musí vadit chudáku psu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík