Prosím všechny, kdo mají zkušenosti s hluchým psem, jak naučit najzákladnější povely, ať napíšou.
Je to sos pro pejska, co si pořídil jeden nezodpovědný člověk, který vůbec nezjišťoval, co to za práce s pejskem takového plemene je a ještě navíc hluchého.
Měl ho zadarmo, zachránil ho před utracením, nebo před útulkem, nevím už přesně.
Nejspíš si myslel, že to bude v pohodě, ale já bych vraždila, je mi smutno z toho, jsem naštvaná.
Pejsek je na našem společném dvoře, páneček na něj totálně s.e.r.e, když zjistil, že s ním bude těžké pořízení. Nějak si myslí, že to přežije i sám nějak... Do p.r.d.e.l.e jak 15 let?
Naprosto na něj nemá čas, a když má volno, jedou na výlet na své vyšperkované naleštěné krávě motorce. Jsem zoufalá, co z té krásné holky vyroste tímhle způsobem.
Je to štěně nevím, odhadem půl roku, možná nějaký měsíc k tomu...
Je to strašné střeštiprdlo, jasně je to štěně.
Prosím, co mohu udělat pro ni, jak ji naučit základní, jen aspoň nejnutnější poslušnost?
Prosím jeden povel za druhým...
Prosím pejskaře, kteří měli, nebo mají hluchého psa od štěněte, tedy že opravdu nezažil slyšet zvuky, nebo někoho, kdo o tom něco ví i zprostředkovaně, nebo takového psa potkal, zná.
Moc prosím, já psa nikdy svého neměla, pište to jak pro b.l.b.é.h.o...
Potřebuju především, aby neskákala, už je velká a nechci aby na nás stále skákala, jak projdem kolem, děska do školy čisté a vůbec a potřebuji přivolání, aby na mně se podívala, abych mohla nejaký povel dát, nebo, aby prostě vůbec přišla, zaregistrovala, že ji něco chcem zdělit.
Leží často u vrat_ pod vratama čumák a čumí ven... když vyjdu přede dveře a něco chci, pochopitelně to nezaregistruje.
Pokud se jí dává vodítko na procházku, je jak z divokých vajec, určitě i temperamentem, ale i je ráda, že se něco bude dít, tak to moc nejde nasadit.
Když se to podaří, cestou kouše vodítko a blbne a tahá.
Když někdo nezavře dveře zdrhá... pochopitelně na dvoře se sama nudí. Potřebuje činnost.
Dcera ji viděla bláznit, že lítala dokolečka dokola, na dvoře a nešlo ji zastavit... bojím se, aby ji nehráblo, jak jsem už cosi diskuzí přečetla...
Prostě bude to velmi nešťastný pejsek do budoucna, vídím to s ní zle a chci aspoň něco udělat, aspoň něco malinko, ať mi to nerve srdce a můžu si říct, že aspoň něco jsem zkusila.
Můžu jí nabídnout, nebo aspoň pokusit se o vycházky... Nemám momentálně prostředky, abych co mohla pořídit, nebo ji někam vozit... Máme auto, do kterého musíme vrazit x tisíc na opravu, neprošlo technickou. A my sami pejska malého společenského právě proto plánujeme až na příští rok. To už jsem tu měla na to diskuzi.
Přemýšlím, že ji koupím obojek a vodítko, to jejich mají věčně zavřené a tak ani na procházku nemůžem jít v době kdy by jsme mohli.
Prosím vás, jaký obojek, aby ho mohla mít stále na krku a bylo snadnější jen připojit vodítko, nebo to není vhodné?
Prosím, jaký obojek, jakké vodítko... prosím s ohledem na peníze... Můžete dát odkaz
Pejsek má odhadem 10 kilo? 15?
Prosím, ještě mně napodl nějaký ten vibrační obojek, já ne něj momentálně nemám, ale kdyby jsem našetřila, taj jaký by jste poradili, zase i s ohledem na peníze. Protože pejska fakt gestem nepřivoláme, tak že by učení bylo aspoň trochu možné.
Prostě nevím, co mám dělat, je to nezodpovědné a on ani si neuvědomí, co tomu psovi způsobil a už tak neměl ani na ty své minulé psy čas, ale byly to rasy, nevím jaké, ale zvládaly být na dvoře samy, asi i že byly dvě. Jedna odešla a druhá šla nedlouho za ní.
Nevím, co ještě napsat, na co jsem zapoměla. Měla jsem to napsané už jednou, ale celá moje snaha letěla blbým zmáčknutím špatné klávesy do pr...a myslela jsem, že se zblázním, na blbém tabletu to psát znovu.
Jen ještě chci napsat, není pro blém u páníčka nepáníčka psa praštit, néli zmlátit, když zdrhnul.
Všimla jsem si, že jeho přítelkyně taky psa dobře plácla, když nešlo nasadit vodítko, když byl jak z divokých vajec, ale je jedinna, kdo aspoň s tou občasnou, sice velmi zřídka při jsejím vytížení myslí. Ale prostě tyto omyly a nepchopení odnese pejsek, jeho povaha, nepochopení.
Zatím se se psem opravdu nelze domluvit, prostě hluchota, temperament, štěněcí střeštěnost, je silný neprospěch mně, ktrá s ním aspoň něco chce dělat.
Treba, když ho naucím aspoň nějak poslouchat, teagovat na gesta a npředám je ostatním, budou s ním určitě lépe vycházet a pejsek bude aspoň trochu ovladatelný. A bude trochu radosti s ním, jinak se obávám, že se zblæzní jak pes, tak my... pak z něho a jeho chování. Až začne demolovat vše kolem, co udělá seřeže ho? A co dál.
Musím se o něco pokusit aspoň já...
Prosím poraďte, jak na povely, jaké gesta... jak pro b.l.b.é.h.o, polopatě.
A ještě něco... ŽÁDNÝ TROLL A NEBO VÝMYSL NĚKOHO TO NENÍ A JÁ OPRAVDU NEJSEM MAJITEL PSA!
Teď se jdem pokusit vyvenčit psíka, nb páníček je zase v p.r.d.e.l.i a přijede až zítra.
Jen nechci ji naučit nic blbě tím, že to neumím...
POKUD SE BUDETE VZTEKAT NAD TÍMTO PŘÍBĚHEM A MAJITELEM, prosím napište to tak, jak se budete zlobit, ale napište proč takového psa ne, takovéhle rasy, notabene s tímto postižením, protoże má takové a takové potřeby a to mu člověk bez času a ochoty nemůže nikdy dát a jaké taky průšvihy nenaplnění potřeb psa plynou pro něho i majitele. Klidně se rozčilujte, nadávejte, ale věcně, ať mu to můžu dát přečíst... pozor, nemůžu ho přivést na stránky, nemůže si přečíst mé psaní, není blbý a p.o.s.r..a.l by se a já s ním přece jenom musím v tomhle baráku se společným dvorem žít až do konce nasí existence. Musím mu to tedy pak vytisknout, ten nejlépe napsaný komentář.
ALE PAK NEZAPOMÍNEJTE NA MNĚ, POTŘEBUJI TY RADY A ZKUŠENOSTI, JAK TO S PSÍKEM DĚLAT.
DÍKY VŠEM CO PŘILOŽÍ RUKU I MYŠLENKY, RADY K DÍLU... PROTOŽE JÁ TO FAKT JINAK NEDÁM
Hezký den všem
Ps: text obsahuje vulgarismy, asi na třikrát opraveno, snad už mně to nechá.
Nečetl jsem celý příspěvek, ale s hluchou "jako borderou" má zkušenost třeba slečna tady
https://www.facebook.com/Popelnicov%C3%A1-kr%C3%A1ska-Ennie-1634795226792908/?fref=ts.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Není to tak složité jak to vypadá. klid. posunky rukama. plácnu do levé nohy znamená ke mně, ukážu dlaní k zemi - sedni, prsty k zemi lehni. odměna hlazení, míček, pamlsek.
mělo by to jít stejně jako u zdravého, jen neříkat, ale ukazovat. když se učí sedni, ukážu dolů, lehce zatlačit na zadek, sedne si, dostane odměnu.
cítí pes vibrace našeho hlasu ?
vibrační obojek prý je.
Nevím ani jak se učí ten či onen povel, prostě jak to dělat, potřebuju, povel po povelu, ale opravdu dopodrobna, jak vés případně pamlsek, aby to bylo, do sedu, nebo, lehu, prostě úplně popsat jak bl.bému...
Teď tu nebudu, pak sem příjdu a případně napíšu, můžete prosím zatím radit MOC VÁM BUDU VDĚČNÁ...
Jen bych ještě chtěla napsat, psíka má na dvoře asii tak dva, tři měsíce.
My chtěli na příští rok s pp, nebo útuláčka malého klidně kdykoliv i hned, ale tímto to posouvám, bylo by mi líto kolie, když by jsme s naším chodili ven, hráli si a cvičili a ta byla jen zavřená na dvoře. Opravdu jen na dvoře, pred domem je prostor, alr neohrazený, tedy zdrhačka, tak je opravdu jen celé dny na dvorku a nechci, ať ji z toho hrábne, byla by ji škoda.
Proto jsem se rozhodla s ní něco děla a alespoň maličko ji pomoct radovat se z procházek a že ji někdo mazlí. Asi tak.
Možná blbost, ale nemohla by jste se ji ujat celkově? Já nevím jky ten soused je, dle toho co pisete, asi ne úplně inteligent, a vy ji něco nučíte on přijede zapomene zavřít vrata a zmydli ji, bude vam kazit to co jste ji naučila. Nebo si k ni utvorite vztah a on vam ji odveze nekam do lesa...ze už na to.nemá nervy..má vůbec nějaké zázemí na tom dvoře? (Až přijde zima)..Chápu, ze jste rikala, ze ted nemáte moc finančních prostředků.. No ten pes tam bez vas stejně asi pojde..Je super, ze se snazite psu pomoct, drzim palce.s povely vám určité někdo zkušený poradi.

Známá má hluchého psa...od narození...na krku měl elektrický obojek nastavený na vibrace, je naučený, že jakmile je vibrace má se podívat na paničku a ta mu posunkem řekne, co po něm chce.není problém naučit psa poslouchat na gesta...i moji slyšící psi někdy poslouchají na posunky...umí oboje...funguje to bezvadně...Nejsem zastáncem používání EO, ale v tomto případě zaplať pánbůh za něj...
posunky nejsou nic těžkého, jukněte na net určitě budou někde nějaká videíčka a postupujte stejně, jen bez zvukového povelu, abych pravdu řekla moje štěňata uměla dřív reagovat na posunky než na nějaké povely...psovi je jedno jestli použijete posunek nebo např. slovo "sedni", jde jen o to mu vysvětlit, co po něm po tom gestu konkrétně chcete...
Držím moc palečky, kdyby takových lidí jako vy bylo více
napsal(a):
Známá má hluchého psa...od narození...na krku měl elektrický obojek nastavený na vibrace, je naučený, že jakmile je vibrace má se podívat na paničku a ta mu posunkem řekne, co po něm chce.není problém naučit psa poslouchat na gesta...i moji slyšící psi někdy poslouchají na posunky...umí oboje...funguje to bezvadně...Nejsem zastáncem používání EO, ale v tomto případě zaplať pánbůh za něj...
posunky nejsou nic těžkého, jukněte na net určitě budou někde nějaká videíčka a postupujte stejně, jen bez zvukového povelu, abych pravdu řekla moje štěňata uměla dřív reagovat na posunky než na nějaké povely...psovi je jedno jestli použijete posunek nebo např. slovo "sedni", jde jen o to mu vysvětlit, co po něm po tom gestu konkrétně chcete...
Držím moc palečky, kdyby takových lidí jako vy bylo více
Přesně tak. Nechci tvrdit, že je to velice jednoduché, ale ty nejzákladnější povely se dají naučit. Postup je stejný jako u slyšícího psa, jen přidáte gesto, které budete používat. Ono ve finále to psovi je jedno, význam slov stejně nechápe.
Sice mám slyšící psy, ale v myslivosti se často ovládá pes na dálku beze slov, aby člověk nemusel řvát na psa a neplašil si zvěř.
Opravdu je skvělý pomocník eo, ale dá se to zvládat i bez něj.
Mnohem horší je, že nejste ani majitel, ani zkušený psovod. Nicméně s pomocí internetu a literatury to není nemožné. Když budete pozorně hledat, najdete spoustu metod a postupů "jak pro debila". Jen vždy k slovnímu povelu použijete gesto. Slovní povely normálně dávejte, bude se to hodit do budoucna a člověk se tím kontroluje a přijde mu to zprvu přirozenější.

Ten EO obojek má hlavně proto, že venku normálně pouští psa na volno...supluje to zavolání, když je pes zabraný do hry nebo na paničku prostě nekouká...někam vyběhne, tak na slyšícího psa zavoláte...neslyšícímu zavibruje na krku obojek...předpokládá, že ze začátku asi nebudete pouštět na volno, takže EO obojek není nutnost, spíš bych pořídila stopovačku, když bych chtěla dát psovi venku prostor...
Teď jsem přijela, koupila jsem ji vodítko a obojek, jednu hračku na přetahování, takové lano s uzlem... Na dvoře má ještě tenisák, pro který ráda utíká, donese, ale nepustí, nedá, chce ho držet, takže ztěžka ji je ho hodit znovu.
Není problém se jí věnovat, mu je to jedno a věčně není doma. Pokud by se mi podařilo, něco ji naučit, hlavní povely a předat jim to, jaké gesta na co používat, mohli by i oni s ní lépe vycházet. Snad se mi to nějak podarí..

Bledulebledá
napsal(a):
Teď jsem přijela, koupila jsem ji vodítko a obojek, jednu hračku na přetahování, takové lano s uzlem... Na dvoře má ještě tenisák, pro který ráda utíká, donese, ale nepustí, nedá, chce ho držet, takže ztěžka ji je ho hodit znovu.
Není problém se jí věnovat, mu je to jedno a věčně není doma. Pokud by se mi podařilo, něco ji naučit, hlavní povely a předat jim to, jaké gesta na co používat, mohli by i oni s ní lépe vycházet. Snad se mi to nějak podarí..
Zkuste tenisák za něco vyměnit nebo koupit ještě jeden a házet na střídačku...jestli ráda aportuje, tak výborné je i fresbee...hračku co jste koupila na přetahování určitě super..mám taky..je to jediné co u nás vydrží

Mám psa naučeného na gesta, z části to tak má každý. jde to. ale tohoto pejska by se měl ujmout někdo normální. opravdu.
Tenisák ještě jeden koupím, to je dobrý nápad s tím střídavým házením.
Ujmu se psíka na učení povelů, hraní a procházky. Nebude mít komfort jak jiní psi, protože s ní půjdu jednou denně, možná ještě večer s dcerou po napsání úkolů a naučení se, snad to půjde. Ale určitě lepší než nic.
Myslím si, že do kvalitního žrádla nejspíš neinvestuje, těm psům, co měl předtím, dával jakési obyč z hypermarketů a psi měli do rána tak z.a.s.r.a.n.ý dvůr hovňousama až to bylo nepochopitelné.
Bledulebledá
napsal(a):
Prosím všechny, kdo mají zkušenosti s hluchým psem, jak naučit najzákladnější povely, ať napíšou.
Je to sos pro pejska, co si pořídil jeden nezodpovědný člověk, který vůbec nezjišťoval, co to za práce s pejskem takového plemene je a ještě navíc hluchého.
Měl ho zadarmo, zachránil ho před utracením, nebo před útulkem, nevím už přesně.
Nejspíš si myslel, že to bude v pohodě, ale já bych vraždila, je mi smutno z toho, jsem naštvaná.
Pejsek je na našem společném dvoře, páneček na něj totálně s.e.r.e, když zjistil, že s ním bude těžké pořízení. Nějak si myslí, že to přežije i sám nějak... Do p.r.d.e.l.e jak 15 let?
Naprosto na něj nemá čas, a když má volno, jedou na výlet na své vyšperkované naleštěné krávě motorce. Jsem zoufalá, co z té krásné holky vyroste tímhle způsobem.
Prosím, co mohu udělat pro ni, jak ji naučit základní, jen aspoň nejnutnější poslušnost?
Prosím pejskaře, kteří měli, nebo mají hluchého psa od štěněte, tedy že opravdu nezažil slyšet zvuky, nebo někoho, kdo o tom něco ví i zprostředkovaně, nebo takového psa potkal, zná.
Potřebuju především, aby neskákala, už je velká a nechci aby na nás stále skákala, jak projdem kolem, děska do školy čisté a vůbec a potřebuji přivolání, aby na mně se podívala, abych mohla nejaký povel dát, nebo, aby prostě vůbec přišla, zaregistrovala, že ji něco chcem zdělit.
Leží často u vrat_ pod vratama čumák a čumí ven... když vyjdu přede dveře a něco chci, pochopitelně to nezaregistruje.
Pokud se jí dává vodítko na procházku, je jak z divokých vajec, určitě i temperamentem, ale i je ráda, že se něco bude dít, tak to moc nejde nasadit.
Když někdo nezavře dveře zdrhá... pochopitelně na dvoře se sama nudí. Potřebuje činnost.
Dcera ji viděla bláznit, že lítala dokolečka dokola, na dvoře a nešlo ji zastavit... bojím se, aby ji nehráblo, jak jsem už cosi diskuzí přečetla...
Prostě bude to velmi nešťastný pejsek do budoucna, vídím to s ní zle a chci aspoň něco udělat, aspoň něco malinko, ať mi to nerve srdce a můžu si říct, že aspoň něco jsem zkusila.
Můžu jí nabídnout, nebo aspoň pokusit se o vycházky... Nemám momentálně prostředky, abych co mohla pořídit, nebo ji někam vozit... Máme auto, do kterého musíme vrazit x tisíc na opravu, neprošlo technickou. A my sami pejska malého společenského právě proto plánujeme až na příští rok. To už jsem tu měla na to diskuzi.
Přemýšlím, že ji koupím obojek a vodítko, to jejich mají věčně zavřené a tak ani na procházku nemůžem jít v době kdy by jsme mohli.
Prosím vás, jaký obojek, aby ho mohla mít stále na krku a bylo snadnější jen připojit vodítko, nebo to není vhodné?
Prosím, jaký obojek, jakké vodítko... prosím s ohledem na peníze... Můžete dát odkaz
Prosím, ještě mně napodl nějaký ten vibrační obojek, já ne něj momentálně nemám, ale kdyby jsem našetřila, taj jaký by jste poradili, zase i s ohledem na peníze. Protože pejska fakt gestem nepřivoláme, tak že by učení bylo aspoň trochu možné.
Prostě nevím, co mám dělat, je to nezodpovědné a on ani si neuvědomí, co tomu psovi způsobil a už tak neměl ani na ty své minulé psy čas, ale byly to rasy, nevím jaké, ale zvládaly být na dvoře samy, asi i že byly dvě. Jedna odešla a druhá šla nedlouho za ní.
Nevím, co ještě napsat, na co jsem zapoměla. Měla jsem to napsané už jednou, ale celá moje snaha letěla blbým zmáčknutím špatné klávesy do pr...a myslela jsem, že se zblázním, na blbém tabletu to psát znovu.
Jen ještě chci napsat, není pro blém u páníčka nepáníčka psa praštit, néli zmlátit, když zdrhnul.
Všimla jsem si, že jeho přítelkyně taky psa dobře plácla, když nešlo nasadit vodítko, když byl jak z divokých vajec, ale je jedinna, kdo aspoň s tou občasnou, sice velmi zřídka při jsejím vytížení myslí. Ale prostě tyto omyly a nepchopení odnese pejsek, jeho povaha, nepochopení.
Zatím se se psem opravdu nelze domluvit, prostě hluchota, temperament, štěněcí střeštěnost, je silný neprospěch mně, ktrá s ním aspoň něco chce dělat.
Treba, když ho naucím aspoň nějak poslouchat, teagovat na gesta a npředám je ostatním, budou s ním určitě lépe vycházet a pejsek bude aspoň trochu ovladatelný. A bude trochu radosti s ním, jinak se obávám, že se zblæzní jak pes, tak my... pak z něho a jeho chování. Až začne demolovat vše kolem, co udělá seřeže ho? A co dál.
A ještě něco... ŽÁDNÝ TROLL A NEBO VÝMYSL NĚKOHO TO NENÍ A JÁ OPRAVDU NEJSEM MAJITEL PSA!
Teď se jdem pokusit vyvenčit psíka, nb páníček je zase v p.r.d.e.l.i a přijede až zítra.
POKUD SE BUDETE VZTEKAT NAD TÍMTO PŘÍBĚHEM A MAJITELEM, prosím napište to tak, jak se budete zlobit, ale napište proč takového psa ne, takovéhle rasy, notabene s tímto postižením, protoże má takové a takové potřeby a to mu člověk bez času a ochoty nemůže nikdy dát a jaké taky průšvihy nenaplnění potřeb psa plynou pro něho i majitele. Klidně se rozčilujte, nadávejte, ale věcně, ať mu to můžu dát přečíst... pozor, nemůžu ho přivést na stránky, nemůže si přečíst mé psaní, není blbý a p.o.s.r..a.l by se a já s ním přece jenom musím v tomhle baráku se společným dvorem žít až do konce nasí existence. Musím mu to tedy pak vytisknout, ten nejlépe napsaný komentář.
ALE PAK NEZAPOMÍNEJTE NA MNĚ, POTŘEBUJI TY RADY A ZKUŠENOSTI, JAK TO S PSÍKEM DĚLAT.
DÍKY VŠEM CO PŘILOŽÍ RUKU I MYŠLENKY, RADY K DÍLU... PROTOŽE JÁ TO FAKT JINAK NEDÁM
Hezký den všem
Pokud chcete štěněti pomoci, vypněte emoce a nevztekejte se vy. Nebo ho zničíte.
Nebojte, jsem byla rozčílená včera, když místo sebenšího času pro psa, jel zas pryč a to na dva dny. A vůbec z toho, že si vezme, krásné líbící se malé štěñátko a nepřemýšlí, že se o něj je potřeba starat, což nikdy nedělal ani před tím s těmi psi. Natož teď, kdy má jiné plemeno, kterému ten čas, pohyb, cvičení dát musí, notabene, když je hluchá.
Fenka už je velká, už není tak roztomilá a navíc poslušná a neposlouchá anejde za ním, tak už by se jí rád zbavil, nehodí se mu do krámu... začal chtít úplně jiné plemeno (BSP) atohle už je na obtíž, protože to stojí prachy na žrádlo a nic z toho nebude, tak mu je pes jedno. Nehldí, nemzlí, ani neví, že ho má, tak jako ty předešlé psy.
Proto mě to tak naštvano, navíc po tom, co jsem si tu o tom plemeni přečetla, že se z toho může pěkně zbláznit ten pes, když se munikdo nevěnuje, dvorek je malý a nikdo s ním nic nedělá, když ho dcera vezme lespoň před brák, kde taky nemůže být bez vodítka, jinak by zdrhnul, tak j natěšený šťastný ten pejsek.
Tak to mně opravdu štve, protože ten pes je tu docela zbytečný, nikdy by se oněj nijak nestaral, ani hovna po něm ani po těch co měl před tím neuklízel, že jich bylo po takovém hrozném nejlevnějším žrádle.
Protě najednou mi pejska začlo být dost líto, když zjistíte, že je totálně na vedlejší koleji, prostě naprostý nezájem. Ani procházka, učení, jediné hezké slovo.
Prostě jsem si představila, jak ten pes bude do budoucna, až ještě povyroste chudák, už teď všichni nadávají, že zdrhá, takže nikdy ani před barák by ho nepustili, že zlobí, když něco rozkouše a měla už jsem jedniu pocit, že trošku blázní z nedostatku pohybu a zábavy. Prostě jsem se vžila do pejska a představila si jeho budoucnost.
Ten člověk je myslivec, nemá problém udělat, že pes zdrhl a už se nevrátil, už to kdysi naznačoval, že jak bude lepší počasí (před měsícem, dvěma) tak pujde..Říkam kam jako, co jako, neřekl, bylo mi to jasné do útulku asi těžko, fo by tam vysvětloval jak by jim to řekl, na to nemá...
Tedy jsem se rozhodla psovi pomoct a pokud se podaří ho nějak vycvičit, aby i oni s ním uměli zacházet, třeba pak jednou nezmizí.
Takže to bylo takové včerejší zlobení mixnuté smutkem, protože opradpvdu s ní venku na vodítku nebyl nikdy, nikdy a lovečtí psi ho museli poslouchat, ale s tímto to nehrozí, na to nemá cas ani chuť, ani nervy. Ani to nezkusil a pes ho nezajímá.
Před psa pochopitelně rozčílená nejdu, včera to bylo takové šílené rozzlobený, že jeli do prčic na dva dny, kdy mohli být se psem, protože jsou věčně v práci a když ne, jedou na svý naleštěnýkáře na výlet, pes jde ven 1x týdně možná, díky jeho přítelkyni. Pes je stále venku tak stejně neví čí je.
Už víc reaguje na nás, protože ho spaspoň pohladíme a dcera občas šla s ním jde. Tak jsem se jen chtěla začít o psa starat pravidelnýma procházkama, pokusit se pár povelů a o hraní... ani tak to nebude ok a stačit, ale nemůžu se na to dívat. Asi tak no.
Oprava: procházku jednou týdně
venku - jako na dvoře je stále
A prosímvás nerozebírejte mně, spíš ty rady jsem chtěla, pokud tady mám vysvětlovat proč jsem naštvaná, to jsem vůbec nemusela sem nic psát, jen se prostě ptám, jak mu můžu pomoci aby se do budoucna nezbláznil, lřípadě nestal se agresivní, ničitel všeho a neměl nakročíno se ztrtit ze světa.

Někdo tu radil přilákat na svůj pozemek a zavolat odchyt. s přístupem majitele jak jej popisujete ho třeba nebude hledat. promiňte tak strohý cynický přístup, ale jakou tohle má budoucnost ?
Bledulebledá
napsal(a):
Oprava: procházku jednou týdně
venku - jako na dvoře je stále
A prosímvás nerozebírejte mně, spíš ty rady jsem chtěla, pokud tady mám vysvětlovat proč jsem naštvaná, to jsem vůbec nemusela sem nic psát, jen se prostě ptám, jak mu můžu pomoci aby se do budoucna nezbláznil, lřípadě nestal se agresivní, ničitel všeho a neměl nakročíno se ztrtit ze světa.
Na to kašlete.
Spíš bych se bála o Vás... abyste se nezbláznila, bude to velké sousto...
Já se omlouvám, cením si toho co pro toho pejska chcete udělat, ale taky v tom nevidím budoucnost. Podle toho co píšete je ten člověk pěknej ignorant a dost silně pochybuji, že pokud toho psa něco na posunky naučíte, že najednou dostane zájem se o toho psa starat. Na nějak posunky se vám vykašle..Podle toho co píšete nedivila bych se kdyby toho psa jednoho dne vzal a uvázal v lese. Je to smutný, ale asi bych se s ním domluvila a zkusila ho někomu darovat..nebo si ho nechat. Takhle ho něco naučíte, on vám to zkazí a tomu psovi se stejně věnovat nebude...bohužel si pak pravděpodobně pořídí dalšího, ale tenhle je hluchej potřebuje péči. Je to těžká situace, ale bez dostatečnýho vyžití a pána (kterého ten pes bude brát) se to bude taky blbě učit.
No o budoucnost se bojím, tedy o to co z pejska vyroste... jestli my, jako já, dcera, možná i syn máme naději mu dopřát trochu činnosti, zábavy. Pejsek není úplně v nevyhovujících podmínkácch, jako že by byl uvázaný, nedostal žrát atd. Taky kolem něj projde pár lidí denně, kočky... na odchyt to opravdu není, je na společném malém dvoře, tedy barák jak se dřív stavěli, kdy na jedné straně je jedna rodina, na druhé druhá, ještě tu bydlí i rodiče.
To že je majiteli, tedy bratrovi jedno, že psu nedává náklonnost, pohyb atd. jsme tu my, protože je nám psa líto a pokračovat to takhle, mohl by se pes zničit a pak by ho mohl odstranit, jako zlobivého, nevychovatelného psa, proto se chceme o něj starat my, co se týká pohybu, hraní, povelů, prostě ho nenechám, aby se zničil, udělám maximum, aby pochopil majitel, že pes špatný není, jen má smůlu na zaměstnaného a zároveň líného páníčka psa cokoli ho učit a něco mu nabídnout, především alespoň zbývající volný čas. Prostě on se o něj někdo postará. A ani si neuvědomil, co za psa si pořířil, už i nehluchého, natož hluchého. Prostě je to práce... a to že je to zmetek a utíkání má po matce je pouze nechápání rasy a proč to ten pes dělá, proto je to špatný pes... Ne blbost pæníčka, že mohl mít psa zadarmo, malinkého milého... což teď už není.
Myslím, že dalšídebata zbytečná, nic s výcvikem psa nepřibývá, musím si poradit sama.
Imattree... slečna, či paní, nejde ji poslat zprávu, ale díky... má tam i email, zkusím ji kontaktovat, děkuji.
Andryseeek3
Myslím, že pokud by jsme jej něco naučili, bylo by možné, aby aspoň to málo majitel dodržel, těch pár posunků, protože si ale psa opravdu za den vůbec nevšímá, tak se k němu ani pořádně nedostal, tedy by ho ani neměl, nemusel zmrvit.
Já nevím, prostě já to chci jen zkusit, za to nic nedám... psa máme na dvoře celý den k dispozici.
Samozřejmě, nevím jak to dopadne.
Psa v lese neuváže, když už by k tomu došlo, má zbraň, ne?
Myslím, že zatím si to nedovolí, protože jsem ho odhalila a jak pes jednou zmizí, tedy kdyby, věděl by, že mně by neoblbnul.
Psík si teď hraje s dcerou s novou hračkou... a pak jdeme ven... pokud pes nebude zlobit majitele, což snad ani nemá šanci, když ho nepotká, mohlo by to dobře dopadnout. Navíc když bude pes treba díky tomu i náš, majiteli to jistě vadit nebude. Mě šlo opravdu a hlavně o rady, jak s ním pracovat a jak se určitý povel vůbec učí.
Musím jít něco dělat, teď tu nebudu, hezký den.
Bledulebledá
napsal(a):
Andryseeek3
Myslím, že pokud by jsme jej něco naučili, bylo by možné, aby aspoň to málo majitel dodržel, těch pár posunků, protože si ale psa opravdu za den vůbec nevšímá, tak se k němu ani pořádně nedostal, tedy by ho ani neměl, nemusel zmrvit.
Já nevím, prostě já to chci jen zkusit, za to nic nedám... psa máme na dvoře celý den k dispozici.
Samozřejmě, nevím jak to dopadne.
Psa v lese neuváže, když už by k tomu došlo, má zbraň, ne?
Myslím, že zatím si to nedovolí, protože jsem ho odhalila a jak pes jednou zmizí, tedy kdyby, věděl by, že mně by neoblbnul.
Psík si teď hraje s dcerou s novou hračkou... a pak jdeme ven... pokud pes nebude zlobit majitele, což snad ani nemá šanci, když ho nepotká, mohlo by to dobře dopadnout. Navíc když bude pes treba díky tomu i náš, majiteli to jistě vadit nebude. Mě šlo opravdu a hlavně o rady, jak s ním pracovat a jak se určitý povel vůbec učí.
Musím jít něco dělat, teď tu nebudu, hezký den.
Držím vám palce :).
A ještě něco, pokud ze psa vyroste něco zlého, ničícího, neovladatelného, nebo zmagořeného, nic s tím nikdo neudělá a pak nevím, jak to s ním dopadne.
ALE JÁ SE NA TO NECHCI JEN DÍVAT, NECHCI SI VYČÍTAT, ŽE JSEM NĚCO NEUDĚLALA pro něj, tak proto dělám a beru to jako poslání, výzvu, musím a chci to zkusit, ikdyž jsem nikdy takové plemeno nechtěla, protože jsem věděla, že takoví sportovci nejsme a nikdy nebudem, tak pokud to vezmu jako výzvu, třeba to dáme... alespoň na úrovni, kdy pes bude čekat na každou zábavu ze strany od nás a bude v rámci možností šťastný. Třeba se nám podaří zázraky.
Samozřejmě bych chtěla cvičák, chápejte, já nevím jak na ty povely, ať něco nepokazím, jak s ním zarábět. Je od nás 40 kilometrů a jedou pozitivní metodou, ale nevím, jestli zvládají i hluché psy, za dalsí kolik to bude stát, nemluvím o benzínu... prostě potřebuju ty povely vidět.
Nevím jestli to bude v našich finačních silách a jak to bude s majitelem, ale já musím pro toho psa něco udělat, protože je mi líto té budoucnosti a pokud ji budu moct zvrátit, budu šťastná.
Hlavně ráda, že jsem se o něco pokusila...
Bledulebledá
napsal(a):
Hezký den všem
Ester tady z iFAUNY má hluchou borderku teď si nemůžu vzpomenout na nick, hlava děravá jsem...
Fikovnice děkuju
jen ještě, ne že by 40 nebo 50 km bylo moc, ale beru to jako 10 a více lekcí, plus cema výcviku a nejsme na tom nejlíp momentálně, k tomu nenáš pes... Ale byla bych ráda kdyby to byšlo, já to opravdu potřebuji na vlastní oči, pejsek opravdu není kliďas a prostě jančí a nedívá se na mně, je potřeba tohle zvládnout a já nevím jak, proto se ptám.
Uvidíme, reagujícím díky moc.
Bledulebledá
napsal(a):
Fikovnice děkuju
jen ještě, ne že by 40 nebo 50 km bylo moc, ale beru to jako 10 a více lekcí, plus cema výcviku a nejsme na tom nejlíp momentálně, k tomu nenáš pes... Ale byla bych ráda kdyby to byšlo, já to opravdu potřebuji na vlastní oči, pejsek opravdu není kliďas a prostě jančí a nedívá se na mně, je potřeba tohle zvládnout a já nevím jak, proto se ptám.
Uvidíte... Ještě bych Vám doporučila sehnat si starší výtisky PPČ - tam s ní byl rozhovor, i se to relativně nedávno probíralo zde na diskuzi. Slečna "Shavoid" - co jsme spolu byly v kontaktu - je sice velmi mladá, ale nesmírně milá a inteligentní.
Bledulebledá
napsal(a):
Fikovnice děkuju
Ještě snad doplním - pokud Vám neodpoví, tak právě zkuste pohledat v tom PPČ, tam je tuším celé její jméno, nijak je netajila, křestní je Ester.

Bledulebledá
napsal(a):
Fikovnice, děkuji moc za pomoc, prosím jen ještě, co je to PPČ... že by pes přítel člověka? Tedy časopis?
Ano.
Pokud máte FB, přidejte se do této skupiny a raďte se přímo s majiteli hluchých psů. Zkušenosti z praxe jsou nenahraditelné.
Jinak všechna čest, že se o psa chcete postarat, máte výhodu, že borderky jsou velmi učenlivé a přímo dychtící po vzdělání , myslím, že to spolu dáte, držím vám palce. A pro toho mrňouse (sleduji vaše vedlejší vlákno), který přijde příští rok bude jen dobře, když mu bude vzorem ovladatelná tetička.
https://www.facebook.com/Hluch%C3%BD-pes-%C5%BE%C3%A1dn%C3%BD-probl%C3%A9m-553608844683497/.
Osobní zkušenost nemám, ale pokud by jste chtěli začít používat EO tak mě jen napadá, aby ze začátku když dáte vybraci, tak aby jste byli vedle psa a mohli hned po signálu dát pamlsek, nebo pohladit, podrbat hodit míček nebo se přetahovat cokoliv pozitivního a naučili ho tak že se na vás má otočit a až bude tohle vědět tak být třeba o pár kroků dál a dát vibraci a nechat ho dojít třeba pro ten pamlsek nebo provaz a tuto vzdálenost postupně pomalu prodlužovat. Jen pozor ať to neuspěcháte mnohem lépe se něco učí než přeučuje. Myslím že časem by se tak dalo vyřešit dobré přivolání a pes by s vámi mohl chodit na procházky třeba i na volno. Jen nezapomínat odměňovat.
A k těm povelům (sedni, lehni, zůstaň a třeba pac nebo hop). Mě osobně pes trochu lépe reaguje když mu ukazuji rukou než na slovo.
Povel sedni - jednoduše mám u sebe psa a jednou rukou ukazuji co má dělat (u nás pro sedni máme vztyčený ukazováček) a tou druhou rukou mu malinko zatlačím na zadek, jakmile si sedne odměním.
Lehni - dávám dlaň k zemi. U lehni je podle mě lepší vycházet ze sedu. Přední packy malinko posuneme dopředu např. podebráním nebo můžeme zkusit zatlačit na záda v místě kohoutku.
Pak třeba můžete zkusit pro psa zábavnější povely jako třeba přeskakovat Vaše nohy. Nastavíte nohu jako překážku a ukážete směr skoku třeba s míčkem v ruce, který pak hodíte. Může třeba přeskočit jednou tam a pak zpátky a pak mu třeba hodíte míček. Nebo můžete něco na zahradě přeskakovat a ten míček mu házet přes to.
Dále pak můžete učit couvání - mám psa před sebou a obě dlaně vytočím směrem k psovi. Ze začátku chválím i za jeden krok
Ještě mě napadá třeba plazení - když by uměl lehni můžete právě mít ruku v té poloze jako pro lehni ale posouvat ji a druhou ruku mít na psovi na zádech a přidržovat ho u země a opět ze začátku odměňovat i za jeden malinký krůček. Zde bych řekla že jsou vhodnější ty pamlsky aby mohl postupně krůček po krůčku ukusovat.
Držím Vám packy a věřím že jakmile se pes něco naučí (hlavě tedy to přivolání) bude z něho výborný společník.
Dobrý den - náhodou jsem se po čase dostala na ifaunu a přečetla jsem tuhle diskuzi (nebo alespoň její část) a zatím usuzuji, že jde prakticky o stejný případ jako u mojí neslyšící feny - jestli to dokonce není přesně ta fenečka na kterou jsem koukala v inzerátu a samotné paní jsem i psala a apelovala na ní, ale na tom teď dvakrát nesejde.
Abych byla upřímná - i přesto, že budete se psem občasně pracovat a i kdybyste dospěla k nějakým výsledkům - má-li tendence k OCD (obsedantně kompulzivní porucha u psů, viz ono točení dokola, lovení stínů, atd., hluší psi k tomu tíhnou často), tak je veškerá Vaše snaha víceméně zbytečná (nechci být zlá, ale je to tak). Hluchá borderka, navíc s OCD potřebuje denní péči s maximálním nasazením, potřebuje přemostit negativní důsledky své obsese na chování více vhodné. Třeba jí naučíte povely, třeba jí naučíte i na vibrační obojek, ale nakonec tato snaha bude eliminována momentem, kdy psa nebudete mít pod dozorem - koneckonců po svých zkušenostech zastávám názor, že takový pes by v žádném případě neměl být na dvorku sám.
Až budu mít čas a všechno si to přeberu v hlavě, napíšu vám více o konkrétních povelech do zprávy, osobně se vyhýbám metodice čistého luringu, spíše tíhnu k shapingu, ostatně u hluchého psa jsou výsledky při takové metodice skutečně markantní. Odkud jste?
Byl by majitel ochotný se jí zbavit? Podle Vašich příspěvku je již částečně "nalomený", koneckonců hluchý pes s takovým chováním kdekoho rychle omrzí.. Jsem ochotná Vám nabídnout dočasnou péči (koneckonců v bytě ještě místo na třetího psa mám), či - pokud se psa nakonec při troše štěstí ujmete Vy - vám nabízím nějaké lekce, klidně to můžeme dělat "elektronicky". Nic za to nechci, pochopitelně.
Jinak, já mám tento obojek, zatím funguje skvěle - příliš nedoporučuji kupovat primárně vibrační obojek, jelikož ty jsou na zdejším trhu pouze s malým dosahem, pouze 200 metrů. Doufám, že se ještě ozvete, budu čekat.. i když už teď jsem jak na trní.
https://www.elektro-obojky.cz/vycvikove-obojky/easypet-kk-360r?varianta=435&gclid=CJqDo6uevswCFVEo0wodoO0LRA.
shavoid
napsal(a):
Byl by majitel ochotný se jí zbavit? Podle Vašich příspěvku je již částečně "nalomený", koneckonců hluchý pes s takovým chováním kdekoho rychle omrzí.. Jsem ochotná Vám nabídnout dočasnou péči (koneckonců v bytě ještě místo na třetího psa mám), či - pokud se psa nakonec při troše štěstí ujmete Vy - vám nabízím nějaké lekce, klidně to můžeme dělat "elektronicky". Nic za to nechci, pochopitelně.
imattree
napsal(a):
Nečetl jsem celý příspěvek, ale s hluchou "jako borderou" má zkušenost třeba slečna tady
https://www.facebook.com/Popelnicov%C3%A1-kr%C3%A1ska-Ennie-1634795226792908/?fref=ts.
Slečna má sice hluchého psa, však s hlubší problematikou poradit neumí. Vycvičit hluchého psa není žádná věda, bohužel paní zadavatelka naráží na daleko horší problémy