alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
Dobrý den,
mám prokázanou alergii na kvasinky u psa - hovawart, nebudu rozepisovat proč se tak stalo, již několik let se pereme, psovi je 5 let, má to prokázané od 1 roku. Pokusem omylem jsme došli k závěru, že nejvhodnější strava je pro něj tzv. BARF, čili krmení syrovým masem s přídavky.
Můžete mi někdo potvrdit teorii - došli jsme k tomu různými pokusy, že pokud je pes krmen větším množstvím obilovin, vším co obsahuje cukry, piv. kvasnicemi, mlékem či vejci - alergie se projeví naplno - pomnožené kvasinky v uších, v meziprstí a na varlatech. Nemáte někdo zkušenosti nejlépe osvědčené jak nejlépe bojovat s kvasinkami v meziprstí na tlapkách?
V uších jsme to dostali pod kontrolu na varlatech také - kombinace malacetic aural, ocet, koloidní stříbro - udržovací kůra.
Na tlapky jsme vyzkoušeli všechno možné bohužel vždy s krátkodobým úspěchem.
Dokonce jsme vyzkoušeni tzv. chytrou houbu - zatím úspěch tak poloviční. Po ostatních přípravcích se vždy tlapky vyléčí tak na 14 dní, po té opět špatný stav.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A momentálně je tedy pes krmen čím? Ono to totiž vychází zevnitř, tedy tím, že budete krmit správně se kvasinky nebudou množit, bylinky jste zkoušeli?
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
No věřte, že kdybych Vám tady vypisovala vše co už jsme zkoušeli, popsala bych tak 3 A4.
Samozřejmě, bylinky používáme vnitřně i zvenku, olej z ostropestřce, bylinné směsi na detoxikaci orgnizmu, bohužel psovi zničil imunitní systém veterinář v půl roce, kdy nezjistil osinu v uchu a Bardík pak bral cca 3 měsíce antibiotika. Do dvou let jsme zkoušeli různé granule a hypoalergenní diety, každý měsíc antibiotika, hnisání uší, tlapek i varlat. Následkem dlouhodobého braní kortikosteroidů snížená funkce šítné žlázy atd. Naštěstí veškeré biochemické testy má v pořádku. Jen mírně snížená funkce štítné žlázy, která se mění dle toho za jak dlouho proběhne léčba antb. A zjištěná hypersenzitivita na kvasinky z krevních testů.
Samozřejmě chodíme k psímu dermatologovi , již jsme se dobrali k tomu, že nejdůležitější je prevence aby nemusel brát léky a následně se mu vše nezhoršilo. Proto se ptám zda nemá někdo zkušenosti s podáváním či nepodáváním určitých druhů potravin.
Momentálně je krmen syrovým masem s přídavkem zeleniny + bylinky a minerály + olej.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
A právě jsme došli k laickému závěru, neboť nám to žádný veterinář nepotvrdil, spíše se nám snažili vnutit granule plné obilí, že mu právě způsobují problém obiloviny, a skoro okamžitou rekaci má na mléko a vejce. Dříve měl zhnisané uši rozdrbané do krve, hnisající tlapky a mokvavá varlata neustále léčená antibiotiky. Teď jsme se dopracovali k léčbě antibiotiky cca jednou za půl roku, s tím že to vyžaduji každodenní kontrolu a péči o všechny části těla.

A na ty tlapky tedy používáte co? Odvary?
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
Odvar z třezalky - alergická reakce
odvar z přesličky - celkem dobré
odvar z heřmánku - celkem dobré
koloidní stříbro - dobré
šampón od veta pouze v případě prevence pokud nehnisáme
zředěný ocet s vodou
momentálně chytrá houba - nejlepší reakce
vždy však po ošetření musí proběhnout ještě vysušení fénem, neboť jak jsou tlapky mokré zapaří se, pes je líže a opět pomnožené kvasinky.
Preventivní omytí a ošetření probíhá vždy po ušpinění, po dešti, po náročnější procházce atd.,
takže skoro každý den.
Pokud se nezachytí včas probíhá léčba lokální mastí dvakrát denně.
Jako laik bych řekla, že je to vyloženě alergie na určitou složku(složky) v potravě. Nenapsala jste, čím přesně krmíte. Tím, čím mažete atd, to je pouze druhotné, pomáhá, ale nevyléčí, pokud nevychytáte všechny alergeny v potravě. Příklad: pokud víte, že kuřecí maso nedělá problém, krmte jen kuřaty. Nic jiné, žádné přílohy, ani zelenina. Pokud snáší kosti(někdo nekrmí) tak dávajte prostě kusy kuřete, tak jak jsou. V nich má všechno, co potřebuje. Osobně bych začala třeba krůtou, nebývá to častý alergen a cenově je to celkem dostupné maso. Vydržte tím krmit nejmíň tři týdny a uvidíte, jestli se stav lepší. Pokud ne, zkuste ještě vyměnit druh masa. Pokud by ani to nepomohlo, bude to alergie na něco v prostředí(pyly, prach, prací prášek atd..jako u lidí) Při této vylučovací dietě, pozor na pamlsky, ty také nesmí obsahovat nic jiné. Takže pokud krmím krůtou, nasuším si krůtí masko a pamlskuju jen to. Můj pes snad není vyloženě alergik na něco, ale také věčně něco má. Jednou to byly průjmy, teď po posledním hárání sousedky, mu najednou úplně vybledly pysky a polovina nosu na jedné straně ksichtu, i když on to má za normálních okolností úplně černé(samojed) teď to měl světle šedé, až růžově kropenaté, a koutek rozpraskaný, jako by měl opar...skoro bych řekla. Pak jsem si všimla, že bledý má i ten čumec. Místo, aby se to ztrácelo(já si zprvu myslela, že si tu tlamu normálně zedral, jak furt ryl v tom nacvrkaném) tak mi došlo, že to bude buď něco kvasinkového, nebo virového. Tak jsem zkusila to nejjednodušší - denně omývat octovou vodou a mazat řepíkovou mastí. Trvalo to skoro 14 dní, ale už jsme se toho zbavili. Pysky už má zase černé, čumec ještě trochu vybledlý
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
No asi jste úplně nepřečetla vše co jsem napsala výše, úplný popis toho co dostává, alergické testy byly provedeny, rozbory krve atd., všechny vylučovací diety též, to znamená i včetně pamlsků. Po čtyřech letech jsme tak nějak vypozorovali, že největší reakce je při dlouhodobějším podávání obilovin, pivovarských kvasnic, mléko a vejce - reakce do dvou hodin.
Jen bych chtěla porovnat výsledky od někoho kdo má podobný problém zda má stejné zkušenosti, případně co se mu nejvíce osvědčilo z přírodních preparátů, tlapky se nám zatím nepodařilo úplně podchytit.
Momentálně krmíme veškeré druhy masa i s kostmi bez problémů.
Jen králičí mu moc nechutná.

A obyčejný Clotrimazol sprej jste nezkoušeli?
alenkapisalka
napsal(a):
No asi jste úplně nepřečetla vše co jsem napsala výše, úplný popis toho co dostává, alergické testy byly provedeny, rozbory krve atd., všechny vylučovací diety též, to znamená i včetně pamlsků. Po čtyřech letech jsme tak nějak vypozorovali, že největší reakce je při dlouhodobějším podávání obilovin, pivovarských kvasnic, mléko a vejce - reakce do dvou hodin.
Jen bych chtěla porovnat výsledky od někoho kdo má podobný problém zda má stejné zkušenosti, případně co se mu nejvíce osvědčilo z přírodních preparátů, tlapky se nám zatím nepodařilo úplně podchytit.
Momentálně krmíme veškeré druhy masa i s kostmi bez problémů.
Jen králičí mu moc nechutná.
Ale jo, přečetla ale není mi z toho jasné, jestli dáváte i nějaké přílohy či zeleninu, granule...? A jak píšete, reakce je při dlouhodobějším podávání"...tedy znamená to, že to občas dáte(třeba piškoty, těstoviny jako přílohu) nebo jste to z jídelníčku kategoricky vyloučili?

Můžete použít (vnitřně i vněšně) Lapacho kůru.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
Momentálně je krmen syrovým masem s přídavkem zeleniny a ovoce + bylinky a minerály + olej.
Občasné podání natural rýže či pohanky tzn. na 1,2 kg masa cca 5-10 dkg rýže není problém, kousek domácího chleba také není problém.
Nemůže však dlouhodobě nic co kvasí, tzn. kde jsou cukry, též se zhoršuje po pivovarských kvasnicích, samozřejmě opět jedno podání bez problému.
Za veterinární přípravky všeho druhu jsem utratila již desetitisíce a u chemických variant postupem času nastala alergická reakce.
Takže se snažíme zkoušet spíše přírodní metody. Až když vznikne zánět řešíme u veta antb.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
napsal(a):
Můžete použít (vnitřně i vněšně) Lapacho kůru.
A máte s tím nějaké osobní zkušenosti, jak to funguje?
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
Ozvěte se prosím též někdo kdo máte podobný problém s Vaším miláčkem.

alenkapisalka
napsal(a):
A máte s tím nějaké osobní zkušenosti, jak to funguje?
Zavařovala jsem to mojí feně při očistných kůrách po dobu 1měsíce do žrádla, zevně jím moje známá léčila projevy alergie na packách.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
napsal(a):
Zavařovala jsem to mojí feně při očistných kůrách po dobu 1měsíce do žrádla, zevně jím moje známá léčila projevy alergie na packách.
No koukala jsem na to a vypadá to slibně, vyzkoušíme a uvidíme, díky.

alenkapisalka
napsal(a):
No koukala jsem na to a vypadá to slibně, vyzkoušíme a uvidíme, díky.
Za málo
alenkapisalka
napsal(a):
Dobrý den,
mám prokázanou alergii na kvasinky u psa - hovawart, nebudu rozepisovat proč se tak stalo, již několik let se pereme, psovi je 5 let, má to prokázané od 1 roku. Pokusem omylem jsme došli k závěru, že nejvhodnější strava je pro něj tzv. BARF, čili krmení syrovým masem s přídavky.
Můžete mi někdo potvrdit teorii - došli jsme k tomu různými pokusy, že pokud je pes krmen větším množstvím obilovin, vším co obsahuje cukry, piv. kvasnicemi, mlékem či vejci - alergie se projeví naplno - pomnožené kvasinky v uších, v meziprstí a na varlatech. Nemáte někdo zkušenosti nejlépe osvědčené jak nejlépe bojovat s kvasinkami v meziprstí na tlapkách?
V uších jsme to dostali pod kontrolu na varlatech také - kombinace malacetic aural, ocet, koloidní stříbro - udržovací kůra.
Na tlapky jsme vyzkoušeli všechno možné bohužel vždy s krátkodobým úspěchem.
Dokonce jsme vyzkoušeni tzv. chytrou houbu - zatím úspěch tak poloviční. Po ostatních přípravcích se vždy tlapky vyléčí tak na 14 dní, po té opět špatný stav.
Dle meho to neni "alergie na kvasinky", ale kvasinky nesnaseji kysele prostredi, naopak tam, kde je hodne sacharidu se jim dari. Jinak kazdy ma na tele kvasinky i bakterie a je-li imunita v poradku, organismus se s tim dokaze vyrovnat. Kvasinky se dost casto mnozi pri lecbe Antibiotiky i kortikoidy, protoze obé zasadne zasahuje do rovnovahy organismu.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
Lexaurin
napsal(a):
Rekla bych, ze je to proste problem s imunitou. Takze pripravky, ktere imunitu posili. Na oplachy se u deti pouziva Octenilin, nebo Octenisept. Pri masivnim osidleni kvasinkami je pro lidi pripravek Mycomax, dava se per os. Konzultovala bych s vetem, zda-li je to vhodne i pro psy.
No ale psy mají jiné kvasinky než lidé, tudíž neúčinkují stejné prostředky, to už mám zjištěné.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
Lexaurin
napsal(a):
Dle meho to neni "alergie na kvasinky", ale kvasinky nesnaseji kysele prostredi, naopak tam, kde je hodne sacharidu se jim dari. Jinak kazdy ma na tele kvasinky i bakterie a je-li imunita v poradku, organismus se s tim dokaze vyrovnat. Kvasinky se dost casto mnozi pri lecbe Antibiotiky i kortikoidy, protoze obé zasadne zasahuje do rovnovahy organismu.
No my máme potvrzenou hypersezitivitu na kvasinky z krve, je to samozřejmě tím, jak bral spoustu antibiotik a kortikoidů i když jen lokálně tak je při větším množství na to citlivější než jiní psi. Samozřejmě vím, že kvasinky jsou všude, ale v určitém množství, bohužel tím jak má Bard narušenou imunitu těmi léky, tak se mu pomnožují při jakékoliv nerovnováze.
Já tu ale neřeším co má, to vím, ale řeším zda nemá někdo zkušenosti s přírodní léčbou, která zabírá konkrétně na tyto psí kvasinky, hlavně na tlapkách, kde se to dá velmi těžko korigovat.

alenkapisalka
napsal(a):
No ale psy mají jiné kvasinky než lidé, tudíž neúčinkují stejné prostředky, to už mám zjištěné.
Zrovna rod malassezius maji i lidé...

Našla jsem, že se doporučují léky Orungal (asi nebude v ČR) a Diflucan, dále mazání Terbinafin, Clotrimazol a mytí šampony Nizoral, Freederm a Skin-Cap.
Vykašlete se na nizoraly mikonazoly ketokonazoly clotrimoxazoly. Riziko dysmikrobie, rezistence apod. Vysušují - ničí kožní bariéru ( spíš problém formy podání než léčiva jako takového). Jodoform v pudru a/nebo hypermangan, světloulinký - pokud je nejhůř. Jesti to zvládáte, udržujte chytrou houbou. Koupele a v mezičase mazání.
napsal(a):
Zrovna rod malassezius maji i lidé...
No dobře, a víte, kdy se z běžného saprofyta stává obtížným příživníkem? Působí onemocnění? V tom je odpověď ohledně léčby, i u člověka. Odpověď není vyhubit - protože to neodnese sama? Když uvádíte člověka - vzpomeňte nějaký druh, onemocnění a boj s ním...

tapina
napsal(a):
No dobře, a víte, kdy se z běžného saprofyta stává obtížným příživníkem? Působí onemocnění? V tom je odpověď ohledně léčby, i u člověka. Odpověď není vyhubit - protože to neodnese sama? Když uvádíte člověka - vzpomeňte nějaký druh, onemocnění a boj s ním...
Třeba tady, máte pravdu, ale vypsala jsem jen pomocné v léčbě přípravky
http://www.lvrach.ru/2009/04/7623041/.
napsal(a):
Třeba tady, máte pravdu, ale vypsala jsem jen pomocné v léčbě přípravky
http://www.lvrach.ru/2009/04/7623041/.
Udějejte nám prosím nějaký výcuc do češtiny.
Mě veterinářka na kvasinky v uších volně dostupný clotrimazol nedoporučila, že spíš u psa vypěstuju odolnost vůči této látce a že to není tak silné.. ale to je názor jedné veterinářky. Na její doporučení čistím uši ve směsi, která vznikne uvařením silného heřmánkového čaje do kterého se pak dá lžíce otca. tímto čistím uši, plus co zbyde, tak zředím vodou a omejvám tím tlapky. ale u nás jsou kvasinky až jako následek alergie a jejího tlumení prednisonem.
jinak na imunitu super zabírá když je nejhůř immunovet. ale co mám zkušenost už od dvou psů s uplně rozdílnou diagnozou - zabral nám při první kůře. pak už ne.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
tapina
napsal(a):
Vykašlete se na nizoraly mikonazoly ketokonazoly clotrimoxazoly. Riziko dysmikrobie, rezistence apod. Vysušují - ničí kožní bariéru ( spíš problém formy podání než léčiva jako takového). Jodoform v pudru a/nebo hypermangan, světloulinký - pokud je nejhůř. Jesti to zvládáte, udržujte chytrou houbou. Koupele a v mezičase mazání.
Přesně tak, chemickými léky řešíme a jako poslední variantu.
Bohužel po Betadině se mi škrábe, hypermangan jak jsem psala bohužel v tak častém opakovaní není vhodný, neboť mu vysušuje polštářky.
Teď naposledy jsme vyzkoušeli chytrou houbu, a zatím to vypadá že dobře účinkuje.
Máme za sebou zatím jen první týdenní kůru tak uvidíme, kupila jsem na zkoušku jen 3 tablety, kdyby to nezabíralo.
Nemáte také někdo zkušenosti jestli se to může stříknout i do toho ucha?
Jodoform v pudru jsme zatím nezkoušeli.
A jen pro úplnost máme alergii na mallasezia pachydermatis.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
tapina
napsal(a):
Udějejte nám prosím nějaký výcuc do češtiny.
No článek jsem si přeložila, není to tedy úplně vše jasné, neboť je to článek velmi odborný, ale v podstatě to přesně zapadá na naší situaci, akorát jsou tam zmíněné většinou jiné druhy.
Ale vyhledala jsem si ten test z roku 2012 a je tam také napsáno - zvýšená hladina specifického IgE, no a ta hypersenzitivita na tu kvasinku.
No ještě musím tedy nastudovat co to přesně to IgE znamená.
Ale zajímavé je že si to žádný z veterinářů a že jich bylo hodně, nikdy nedal vše do souvislosti, vždy léčily akorát důsledky samýma fujtajblama.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
tapina
napsal(a):
K původní otázce. Taky se s tím s naším psem potýkáme. Nejlepší doplněk pro nás - alavis biotin (najděte - je tam msm zinek a j.). Jinak přílohy, strašně málo. Hlavně červ. řepa. Myslet na to, jak moc je rezervoár kvasinek kolem tlamy.
No Alavis bychom také mohli zkusit, jeden čas jsme brali ty kapsle s olejem. A jsou ta no celkem dobré ohlasy.
Zkoušíme vždy nějaký čas jeden prostředek, abychom viděli účinnost nebo naopak zhoršení.
A také finančně je to náročné, teď už sice méně neboť jsme se dostali do stadia kdy potřebujeme veterináře už jen cca tak jednou za 4 měsíce. Takže teď už to jde.
No a při tom jak je ten náš miláček velký a jsou na něj potřeba větší dávky
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
Už to mám.
Jen jsem si to zase musela oživit, při tom množství informací mi to za těch pár let vypadlo
Při vyšetření imunitního systému je důležité laboratorní stanovení hladin protilátek – imunoglobulinů z krve. Jsou to bílkoviny, jejichž množství se v organizmu zvyšuje při infekčním a alergickém onemocnění a může být naopak nedostatečné při poruchách imunity. Určují se hladiny celkových protilátek a také protilátek specifických pro určitá onemocnění. Zvýšená hladina IgM protilátek svědčí pro akutní fázi onemocnění, zvýšená hladina IgG zase pro chronickou fázi nemoci. Zvýšená hladina IgE souvisí z přitomností alergie.
Jenže mi to nevíme, protože za tu dobu to žádného veta nenapadlo dát to do souvislosti.
Takže nevíme jestli má ty hodnoty vysoko nebo nízko.¨
Z normální biochemie a hematologie se to nepozná, na ty chodíme a tam má vše v pořádku.
Akorát u toho posledního dermatologa už jsme se dopracovali k tomu, že je to pravděpodobně alergická reakce na kvasinky a horší imunita, zároveň se sníženými hodnotami štítné žlázy, což se ještě zhoršuje po podání antibiotik a kortikoidů. .
Takže takový malý začarovaný kruh.
Ale již jsme na tom o hodně lépe, cca před rokem a půl jsme byli u veta co měsíc, s útratou cca 2000, - kč., ale hlavě milouš se pořád drbal, měl rozdrbané uši do krvava, tlapky s boláky rozhnisané do mokvava.
Teď když vše podchytíme včas tak je to v průměru jednou za 5 měsíců kdy se mu to vyvine do zánětu v uchu, tlapky teda řešíme pořád, ale horší to má když je mokro, tak to má takové jako olezlé a červené, už tam nemá boláky. No a kuličku musím občas stříknout stříbrem. No a jednou za čas vykoupeme celého v šamponu od veta. Tak teď už to není tak hrozné.
Píšu to vše hlavně proto, pokud by měl někdo podobné problémy, ať se zaměří na přírodnější řešení a neničí psa jen proto, že mu to naordinoval veterinář.
Ano, máte pravdu. S tím určováním protilátek, to je docela kontroverze. I v odborných kruzích.
Nezpochybňuju, že píšete o alergii na malasesie, jenomže, tohle je taková "chyba v překlad" - dysinterpretace. Ano, je to anomální reakce na toho mikroba, anomální nastavení těla, jedno s druhým. Není to jediné takové onemocnění.
S tou chytrou houbou se nebojte, opravdu, je lepší vytrvat co nejdéle. To není mikrob, který by se měl živit čímkoli z lidského těla, naopak, "vyzobe", ty aktivní (čiliže škodící) houby a dostane je na uzdu. Pomůže vrátit biofilm k normě. Normální, tělu i mikrobům pochopitelnou cestou. V těle a při těle žije tolik mikrobů, že jich je víc, než buněk vlastního těla. Nepřemůžeme je. Potřebujeme je na své straně. Tohle je cesta, kudma se dneska ubírat. Bylo to - antibiotika vyšších a vyšších generací, nespecifické antimikrobiální látky, genetika... dnes?
Je fajn, že už nemají jen ty tablety, ale i jakýsi olejíček, je to spíš takový "suchý gel", ale nevm, jestli Vašeho psa by to nemastilo.
Je to hrozný. Taky jsem byla ve fázi, kdy jsem o tom všemožně zjišťovala, vyloženě jsem ležela v literatuře, kupovala přístupy k článkům. Dotazovala se. Máte to těžké v tom, že máte dlouhosrstého psa.
Jenomže, nakonec, je důležité i to zjištění, že není jenom tělo. Je i duše, psychika. Stres rozhazuje imunitu. Stres, očekávání, bolest, dyskomfort...
Nic není černobílé.
Držte se. Ať vás provází síla
Nejsem žádná šarlatánka a věřím máločemu...ale pokud si nevím s něčím rady, v prvé řadě jdu na to přes přírodní věci: bylinky, ocet atd, kde je to o tom, že i když to možná nakonec nepomůže, hlavně to neublíží. Ve vašem případě, bych zkusila třeba i homeopatika - není to přehnaně drahé a za pokus to stojí. Když mi pes umíral na neurčitou nemoc, domluvila jsem se telefonem s homeopatkou v neděli večer a jela 50km pro ně. Nepomohly už(já to i tušila, stav už nebyl vratný) ale chtěla jsem udělat všechno, co se v tu chvíli ještě dalo, abych si to nevyčítala. Váš případ to není, ale vím, jak je to hrozné, se s takovýmto hnusem trápit takovou dobu. My měli psa v těžkém stavu jen necelé dva měsíce.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
A máte někdo zkušenosti s tou chytrou houbou do ucha ? Trošku se bojím mu to tam stříknout, má se udělat roztok a stříkat s tím psa, zatím jsme jen koupali nohy.
alenkapisalka
napsal(a):
A máte někdo zkušenosti s tou chytrou houbou do ucha ? Trošku se bojím mu to tam stříknout, má se udělat roztok a stříkat s tím psa, zatím jsme jen koupali nohy.
Nemusíte to stříkat, stačí vytřít. Nebo ten olejový gel by mohl být dobrý. Nevím jak moc mají hovawarti chlupaté uši vevnitř, nebo jak se udržují. Ale pokud je zánět, napadení silné, je fakt dobrý jodoformový pudr - uši plus packy, protože to se kolonizuje navzájem. Ale nejde to dohromady, buď jedno nebo druhé - jodoform zabije i chytrou houbu.
tapina
napsal(a):
Nemusíte to stříkat, stačí vytřít. Nebo ten olejový gel by mohl být dobrý. Nevím jak moc mají hovawarti chlupaté uši vevnitř, nebo jak se udržují. Ale pokud je zánět, napadení silné, je fakt dobrý jodoformový pudr - uši plus packy, protože to se kolonizuje navzájem. Ale nejde to dohromady, buď jedno nebo druhé - jodoform zabije i chytrou houbu.
Je to tableta, která se rozpustí ve vlažné vodě a v tom se pes okoupe nebo se mu to jinak vpraví do srsti, nechá se oschnout. Pak mají ještě mast a gel. A spoustu dalších, klidně vybrat cokoli co bude formou vyhovovat. Je to na dýl, ale je to super.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
No tak zítra zkusíme houbu do ucha, pak sem napíšu jak to dopadlo jestli mu ucho upadlo nebo jestli přežil
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
alenkapisalka
napsal(a):
No tak zítra zkusíme houbu do ucha, pak sem napíšu jak to dopadlo jestli mu ucho upadlo nebo jestli přežil
Tak to vypadá, že houba účinkuje i do ucha, bála jsem se mu to tam nalít, tak jsem namočila tyčinku s vatou a ucho jsem vytřela. Hned druhý den byl vidět výsledek. Takže teď chvilku zůstaneme u houby a uvidíme
alenkapisalka
napsal(a):
Tak to vypadá, že houba účinkuje i do ucha, bála jsem se mu to tam nalít, tak jsem namočila tyčinku s vatou a ucho jsem vytřela. Hned druhý den byl vidět výsledek. Takže teď chvilku zůstaneme u houby a uvidíme
To bych nečekala, že to půjde tak rychle
My většinou máme výsledek tak po tom 1 měsíci, pravda, u jiné dg. a u člověka.
DG

XXX.XXX.173.14
A zkoušeli jste něco vyloženě na imunitu? Wobenzym? Alavis enzymoterapii? Výtažek z aloe? A já bych toho psa nekoupala vůbec, ani ve veterinárním šampónu a ani třeba jednou ročně, vždycky to nabourá kožní "rovnováhu" a určitě bych vynechala úplně chleba, i když píšete že ho snáší. Pak krmit třeba jen jeden druh masa... rybu, krůtu, králíka, vepřové...
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
DG
napsal(a):
A zkoušeli jste něco vyloženě na imunitu? Wobenzym? Alavis enzymoterapii? Výtažek z aloe? A já bych toho psa nekoupala vůbec, ani ve veterinárním šampónu a ani třeba jednou ročně, vždycky to nabourá kožní "rovnováhu" a určitě bych vynechala úplně chleba, i když píšete že ho snáší. Pak krmit třeba jen jeden druh masa... rybu, krůtu, králíka, vepřové...
Dobrý den, to vše již máme za sebou, viz výše. Kousíček chleba dostane když je čerstvě upečený z domácích surovin. Na imunitu bral přímo od veta plerasan, pak od petvetu imunit nebo jak se to jmenuje, a teď bylinkový přípravek s hlívou ústřičnou, ten nevím jak se jmenuje.
Nám ta houba zabírá rychle, protože momentálně to máme již v takovém spíše preventivním a udržovacím stavu, každodenní kontrola uší a tlapek. Cca před 3 lety bral skoro permanentně antibiotika s kortikoidy, kdy měl všude hnisavé mokvající boláky se směsí kvasinek a streptokoka. Postupnou eliminací všeho co mu dělalo špatně jsme se dobrali až k tomuto stavu.
No a jak jsem psala též výše, snažíme se momentálně pokud to jde používat co nejčistší a nejlépe bylinkové formy léčby, protože jakýkoliv další chemický zásah mu opět více naruší rovnováhu, no tím se mu to taky dost zlepšilo.
A ještě pro DG:
to je právě ten problém který asi neznáte, protože když se vám pes vykoupe někde v kaluži, nebo přijde špinavý od bláta, tím že má tak přecitlivělou kůži na kvasinky, tak se mu tam pěkně v té špíně a mokrotě pomnoží a vznikne z toho zánět.
Tudíž nejlepší pro něho je - dospěli jsme k tomu cca po 4 letech zkoušení všeho možného, omýt tlapky teplou vodou buď s přídavkem koloidního stříbra, octa, bylinek podle situace a vysušit do sucha.
Jeste bych na imunitu zkusila jednu vec, je to uplne bez zaruky, ale neublizite tim. Pokud lide trpi na kvasinky tak docela zabira denni piti syrovatky. Susena se da sehnat v lekarne, stoji par korun a muzetr si se psem dat taky ;) http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-produkty/syrovatka-susena-p138.html.
nexxi
napsal(a):
Jeste bych na imunitu zkusila jednu vec, je to uplne bez zaruky, ale neublizite tim. Pokud lide trpi na kvasinky tak docela zabira denni piti syrovatky. Susena se da sehnat v lekarne, stoji par korun a muzetr si se psem dat taky ;) http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-produkty/syrovatka-susena-p138.html.
Já ji sice nepiju, ale tuhle sušenou si dávám denně do kafe, místo smetánky. Zvykla jsem si na tu chuť a se smetanou už mi nechutná. Na kvasinky jsem ale netrpěla nikdy. Jen jsem si tak říkala, že je zdravější než mléko a kam to nacpat? Vyšlo mi nejlíp to kafe, bo ho piju k snídani každý den
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
No tak podle toho co jsem načetla tak bych ho mohla v ní akorát ráchat.
Na mléko má taky reakci, asi protože v kombinaci s dalšími surovinami také kvasí? Nevím.
Nejednoduší bylo kravské věci vypustit. Občas dáváme kozí kefír nebo tvaroh a ten je v pohodě.
Nevím jestli míváte hovíka doma, ale u nás hraje roli to, čím je vytírána podlaha. Saponáty na podlahy včetně Sanytolu vždy přechodně zhoršily stav tlapek jednoho z našich pejsků, začalo svědění, okusování a zčervenání srsti. Vyzkoušela jsem kdeco a nakonec mi bezproblémově vychází mytí podlah marseillským mýdlem. Psů máme víc a pouze jeden má tyto problémy, jinak není alergický na nic.
manbea
napsal(a):
Nevím jestli míváte hovíka doma, ale u nás hraje roli to, čím je vytírána podlaha. Saponáty na podlahy včetně Sanytolu vždy přechodně zhoršily stav tlapek jednoho z našich pejsků, začalo svědění, okusování a zčervenání srsti. Vyzkoušela jsem kdeco a nakonec mi bezproblémově vychází mytí podlah marseillským mýdlem. Psů máme víc a pouze jeden má tyto problémy, jinak není alergický na nic.
Můžete dát prosím přesně značku výrobku? Je to přímo čistič na podlahy, nebo si v kbelíku rozpustíte trochu pravého marseilského mýdla? Nemám nikoho alergického, ale ráda používám ekodrogerii, tak by mne to zajímalo, díky.
lesnížínka
napsal(a):
Můžete dát prosím přesně značku výrobku? Je to přímo čistič na podlahy, nebo si v kbelíku rozpustíte trochu pravého marseilského mýdla? Nemám nikoho alergického, ale ráda používám ekodrogerii, tak by mne to zajímalo, díky.
V malé pet lahvi si rozpustím nastrouhané marseillské mýdlo, udělám si takový koncentrát, který pak dále ředím v kbelíku.
Na praní prádla včetně psích pelíšků a dek jsem si oblíbila prací gel, viz odkaz.
http://www.novaline.cz/index.php?page=5&pages=285&radit=name&detail=2612&seo=praci-gel-marseille-ekonomicke-baleni-5l
eilime

XXX.XXX.92.81
stejný problém z kvasinkami mám i já sypu tlapky zeleným jílem Výborné ale časem znovavVeterinář to už vzdává a že to nikdy nepomuže Tak už nevím Má to i pod tříslemi abříškem a to už je složitější ale nevzdávám to i když veterinář ano
eilime
napsal(a):
stejný problém z kvasinkami mám i já sypu tlapky zeleným jílem Výborné ale časem znovavVeterinář to už vzdává a že to nikdy nepomuže Tak už nevím Má to i pod tříslemi abříškem a to už je složitější ale nevzdávám to i když veterinář ano
Nařeďte si do rozpračovače vodu s kapkou octa(když to olíznete, aby jste to cítila malinko kyselé) a pejskovi stříkněte alespoň dvakrát denně místa, kde má problém. Nám to vyléčilo plíseň na hubě. Tedy psu Možná to nepomůže na každou plíseň, ale každopádně to nijak neublíží. Vydržte alespoň týden.