Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2016 17:39
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sisi58 napsal(a):
Ano, slunečníky jsou k mání.
Na náměstí pokácely vzrostlé stromy, aby tam mohli zasázet malokorunní kultivary a celé náměstí vykachlíčkovali a aby to nebylo málo, když chcete projet přes náměstí, musíte kol dokola, nikoli nejkratší cestou.
Teď budou na sídlišti kácet stromy, protože budou dělat hřiště a parkoviště.
Kdo na tom hřišti bude, Bůh suď, vždyť všechna děcka sedí u PC.
Kocourkov na druhou, to je náš Jeseník!.

Asi to zaplatí Unie, ne?
A tak se kácí stromy a sází stromky, o které se nikdo nestará. A celé se to pak vydláždí hnusně naštípanou dlažbou, po které se nedá chodit.
Takhle se "rekonstruují" staré parky v Praze

18.9.2016 17:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

Takže nejen periférie státu, ale i matička Praha?
Vy jste byla v Jeseníku, že víte, jak to na našem náměstí vypadá?

18.9.2016 17:55
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sisi58 napsal(a):
Takže nejen periférie státu, ale i matička Praha?
Vy jste byla v Jeseníku, že víte, jak to na našem náměstí vypadá?

Poslední dobou nebyla, ale dovedu si představit
S tím rozdílem, že v Praze se v parku nedělá kruhový objezd. Ale v jiným malých městečkách ano. Už jsem viděla pár "obnovených" nebo jak to nazvat náměstíček v malých městečkách (někdy vyloženě prde.lkách). Maličké náměstí asfaltka nebo uhlazené staré kočičí hlavy kolem dokola, uprostřed pár vzrostlých stromů. To je minulost. Teď kulaté vydlážděné náměstíčko hnusně blbě naštípanou dlažbou, uprostřed jeden stromek, který je chudák také v té dlažbě a v lepším případě u toho pidi stromku lavička z betonu. No architekta bych tam posadila každé poledne na lavičku na přímé slunce, ať se kochá svým výtvorem
Nedaleko od nás je takhle zrekonstruovaný park. Než to dodělali, byla u toho rozbořeniště (staveništěm bych to asi nenazvala) umístěna tabule s obrázkem, jak to bude vypadat hotové. Na obrázku byly uprostřed trávníku beze stromů umístěny 2 betonové lavičky a na nich seděly diskutující seniorky, bez psů a naštěstí holuby nekrmily. Park se dodělal, lavičky stojí, ale ty seniorky nám na ně nedodali
Kupodivu o lavičky, stojící na přímém slunci, ničím nechráněné, nestojí ani puberťáci

18.9.2016 18:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

To je trest!
Nevím sice za co? Ale určitě to tak je. Jinak si to nedovedu vysvětlit.
Kam jdou ty desítky vystudovaných odborníků/architektů a kdo je tohle učí?
Ale pozor! My máme lavičky dřevěné

Na první fotce, jaké to bylo, na druhé dnes
Ten osamělý smrk tam neroste, je vánoční, jupí!

18.9.2016 18:22
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sisi58 napsal(a):
To je trest!

Vám lavičky ztrouchniví, my je máme nesmrtelné - no jo, Praha
Taky máme plechové obří květináče, nejen ty betonové.

18.9.2016 18:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

A my máme kovové žáby a ještěrku na kašně, heč!

18.9.2016 18:33
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sisi58 napsal(a):

Vzdávám se jste lepší
Je prima, že máte kašnu.Teď jen doufat, aby fungovala pár let se žábama nebo bez nich

18.9.2016 18:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

No my tu máme jen dvě. V Praze jich je hafo

19.9.2016 07:27
Dája6

XXX.XXX.40.42

sisi58

Dobrý den,
koukala jsem na ty Vaše fotky a už vím kdepak to bydlíte před léty jsem tam strávila dovolenou a pamatují si náměstí ještě s krásnými stromy i to koupaliště. Teď jeto humus velebnosti, tohle není k žití, tohle opravdu navrhl a realizoval magor hlavně, že se vytáhnou peníze s EU za každou cenu
Dája.

19.9.2016 10:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Dája6 napsal(a):
sisi58

Dobrý den,
koukala jsem na ty Vaše fotky a už vím kdepak to bydlíte před léty jsem tam strávila dovolenou a pamatují si náměstí ještě s krásnými stromy i to koupaliště. Teď jeto humus velebnosti, tohle není k žití, tohle opravdu navrhl a realizoval magor hlavně, že se vytáhnou peníze s EU za každou cenu
Dája.

Souhlas, úplně mi z toho došlo šoufl, jelikož náš starosta také něco takového chystá Samozřejmě jsem proti, jen mi to bude asi prd platné, když vidím, co jsou někteří spoluobčané schopni udělat se svýma předzahrádkama A jak je ta první fotka od sisi58 krásná...

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.9.2016 13:50

sisi58 napsal(a):
To je trest!

To to snad nééé...z docela hezkého prostoru totální horor musela jsem si prohlédnout několikrát, nevěřila jsem, že je to stejné místo na obou fotkách..

19.9.2016 14:49
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To to snad nééé...z docela hezkého prostoru totální horor musela jsem si prohlédnout několikrát, nevěřila jsem, že je to stejné místo na obou fotkách..

Jo, já taky

19.9.2016 15:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

Je to k pláči, ale je to tak.
Na náměstí jsem pracovala v obchodě a přes výlohu koukala rok za rokem, jak to všechno roste.
A měli jste to vidět na Vánoce, když byly všude na stromech světýlka!
Na zasněžených stromech se houpaly ve větru a náměstí bylo bílé a třpytivé, auta tam tehdy nejezdily, jen zásobování.
A ano, za dotace se z útulného místa udělal apel-plac a parkoviště.

19.9.2016 15:58

sisi58 napsal(a):
Je to k pláči, ale je to tak.
Na náměstí jsem pracovala v obchodě a přes výlohu koukala rok za rokem, jak to všechno roste.
A měli jste to vidět na Vánoce, když byly všude na stromech světýlka!
Na zasněžených stromech se houpaly ve větru a náměstí bylo bílé a třpytivé, auta tam tehdy nejezdily, jen zásobování.
A ano, za dotace se z útulného místa udělal apel-plac a parkoviště.

Já holt na to nemám to správný vzdělání, nejsem vystudovanej architekt, ale někdo musí udělat projekt, někdo ho musí schválit a doprčic, to nikde na těch správných místech nejsou lidi, kteří mají normální selskej rozum, aby řekli "no to je hnusanec"...

19.9.2016 17:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já holt na to nemám to správný vzdělání, nejsem vystudovanej architekt, ale někdo musí udělat projekt, někdo ho musí schválit a doprčic, to nikde na těch správných místech nejsou lidi, kteří mají normální selskej rozum, aby řekli "no to je hnusanec"...

Na těch studiích to nevypadá špatně, v reálu už je pak pozdě něco změnit, nehledě na to, že pokud se nedodrží návrh a termín, peníze se musí vracet.

19.9.2016 19:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Možná, že do toho návrhu může kecat i nějaké eurokomise, kde jsou europoslanci za europlaty, aby se malému městečku přiklepla eurodotace

19.9.2016 23:04

Došlo na nejhorší. Venku 10°C a jestli ráno nevyleze sluníčko, tak abych zatopila. A s vodou taky nic moc, sice zapršelo, zalilo, ale v potoce rozdíl vidět není.

19.9.2016 23:22

Dnes šok - můj pes asi definitivně přestěhoval poslední zbytky mozku (hárání v okolí kulminuje). Déšť je pro něj krystalická hrůza v nejčistší formě. Pokud se mi ho doma podaří ulovit, tak se pak chytá čehokoliv cestou ven, ve dveřích se vzpírá a venku ho tahám jako kachnu. Dnes vesele skotačil v předsíni, do postroje hodil šipku a zvesela mazal ven. Tam s čenichem u země rozjařeně lítal a nechtěl domů. Mokrý jak myš, dokonce prošel louží! Už by si ty feny mohly dát pokoj, vždycky jsem odpor k vodě a zimě považovala za výhodu a litovala kolegy s vodomilnými psy, když jsem okna sledovala, jak se plouží okolo domů s kapucí na hlavě.

20.9.2016 10:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Dnes šok - můj pes asi definitivně přestěhoval poslední zbytky mozku (hárání v okolí kulminuje). Déšť je pro něj krystalická hrůza v nejčistší formě. Pokud se mi ho doma podaří ulovit, tak se pak chytá čehokoliv cestou ven, ve dveřích se vzpírá a venku ho tahám jako kachnu. Dnes vesele skotačil v předsíni, do postroje hodil šipku a zvesela mazal ven. Tam s čenichem u země rozjařeně lítal a nechtěl domů. Mokrý jak myš, dokonce prošel louží! Už by si ty feny mohly dát pokoj, vždycky jsem odpor k vodě a zimě považovala za výhodu a litovala kolegy s vodomilnými psy, když jsem okna sledovala, jak se plouží okolo domů s kapucí na hlavě.

Máme to stejně, krom toho tedy, že neprší a je totálně sucho(kaluži by člověk nenašel) Hárá myslivcova jezevčíková, takže Worka ráno vyrazí(chodí na volno) kolem potoka, ještě dodrží to, že na mostě musí počkat, ale pak tryskem letí podél vody 200m nahoru k plotu milenky a tam vydrží stepovat půl hodiny, než se mi natřikrát povede ho ukecat a odtáhnout. Pak se zastavuje různě na cestě a čumí směrem, kde feňule bydlí a vidím na něm, jak mu v hlavě šrotuje, jestli se tam nevrátit. Ty myšlenky mu musím rázně přerušovat, jinak by vzal kramle. Že celou noc poštěkává a vyje, hlídkuje před garáží a nežere...už ani neřeším

22.9.2016 19:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Kraj zlínský...kde vás mám? Takže včera výlet do Zlína, muž tam měl jednání, já musela do banky, zbytek výšlap přes kopec na Salaš. Někde u Kaňovic nás chytnul ještě cestou autem liják jako blázen...říkáme si, že však než to tam povyřizujem, tak to přejde a rychtyk, ve Zlíně už bylo po dešti. Pak se tedy vydáme na tu Salaš a asi 1,5km před cílem liják. Schovaly jsme se s mamkou pod strom a čekaly, že to snad brzo přejde. Volal muž, že nepřejde dřív než za hodinu, tak ať radši jdeme. Tak jsme skoro běžely, pod stromy celkem dobré, ani jsme moc mokré nebyly. Nejhorší úsek byl posledních 100m na Salaši, kdy jsme musely přeběhnout po chodníku k autu, to jsme promoknuly durch. Přijedem za hodinu domů - no a jak jinak...tu ani kapka. A to mi máma celou cestu hučela, že když tak leje, určitě i u nás

22.9.2016 22:28

Ráno námraza na autě, přes den krásně, teď nebe plné hvězd, do rána bude zas mrznout.

23.9.2016 10:52
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ráno námraza na autě, přes den krásně, teď nebe plné hvězd, do rána bude zas mrznout.

To u nás naštěstí zatím ne, bylo 2.5st. (ještě to by nám chybělo ) Zima mi byla ráno se psem fest, ale co se dá dělat, holt podzim. Ocenila bych ovšem klasický sychravý podzim, kdy leje a leje - dneska sousedovy slepice přešly potok na druhý břeh, takže nehrozilo jen, že je pes zlikviduje na naší straně, ale už hrozilo i při cestě zpátky na druhém břehu Ještě, že ho v tuto chvíli zajímá jen a jedině háravka jiného souseda

8.1.2017 12:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Praha - krásně chumelí už od rána

8.1.2017 12:47

Fiona.Praha napsal(a):

Jééé, tak to máte ve čtyři kalamitu ! smajlík

8.1.2017 12:49

Fiona.Praha napsal(a):

Https://www.youtube.com/watch?v=xMYDGduvR24

Pardon, ale Nohavicu miluju smajlík

8.1.2017 12:54
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Https://www.youtube.com/watch?v=xMYDGduvR24

Pardon, ale Nohavicu miluju smajlík

Myslím, že u "Muzea" už ty 4 budou (nepojedu se tam kouknout)

Díky, jsem ji dlouho neslyšela tak, jsem si ji zase poslechla

8.1.2017 15:02
asurwic

XXX.XXX.36.3

U nás jsou - 3 stupně a pro pesana je to už moc. Čekal pořádný mráz a ono tohle. Že se sype sníh a já se klepu jak ratlík ho prostě neochladí.

8.1.2017 15:08
Arni

XXX.XXX.111.238

Mínus 11 C°. Sníh má rád, tak si jej užívá.

8.1.2017 16:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fiona.Praha napsal(a):

Hmm, jsem bledá závistí

8.1.2017 17:24
Felow

XXX.XXX.211.187

8.1.2017 17:28

Líbí se mi ten rybník smajlík

8.1.2017 17:37
tapina

XXX.XXX.211.251

Už se otepluje, ale za to sněží.
U nás v parku je jeden minikopeček a sešly se tam všechny děti s okolí i s rodiči. Je to legrační, na té naší placce. Ale sněhulák žádný. Snad ještě letos budou.

20.1.2017 18:56
asurwic

XXX.XXX.3.148

Víte co je vrchol zimy? Když Vám pamlsky během venčení přimrznou ke karabině od vodítka a nedají se sundat.

20.1.2017 19:02
tapina

XXX.XXX.211.95

Vrchol zimy je, když i havraní odmítají slítnout z balkonu na zem pro cukroví od Vánoc. Teda pokud nečekají, až vypustím kocoura, aby ulovili nějaké bílkoviny. Nebo pokud nepřimrzli.
Vrchol zimy jsou ochočení havrani.

20.1.2017 20:24

Vrchol zimy je nevenčení
havrany nemáme
vrchol zimy jsem čekala, že se zabiju na chodníku
ne, rozbila jsem si hlavu tak - otevřu dveře a tam rampouch 76cm z okapu
kus spadl na zem, megi ho sežrala, strašně happy, že prej eště
fuck zima.

21.1.2017 00:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Vzhledem k tomu, že přes -10 noční teploty máme minimálně od 6.ledna(teda od 6 to vím jistě, protože si zapisuju do kalendáře) a jen tři dny doteď byly pod těch -10, tak zamrzlé misky máme pořád Máme nerezové a muž jednu zlikvidoval právě už na začátku - vytloukal led až praskla Aktuálně třetí noc opět -17 Nejmíň bylo v první vlně mrazů, na sobotu 7.1.... -25st

21.1.2017 00:39
kobylatko

XXX.XXX.45.44

lesnížínka napsal(a):
Vzhledem k tomu, že přes -10 noční teploty máme minimálně od 6.ledna(teda od 6 to vím jistě, protože si zapisuju do kalendáře) a jen tři dny doteď byly pod těch -10, tak zamrzlé misky máme pořád Máme nerezové a muž jednu zlikvidoval právě už na začátku - vytloukal led až praskla Aktuálně třetí noc opět -17 Nejmíň bylo v první vlně mrazů, na sobotu 7.1.... -25st

No já už zas dala zpět psovi na vodu 5l várnici místo kyblíků.Nerez misku dávat nechci bo by dopadla asi jak ty kyblíky.Ale nepamatuju už dlouho že by mi plastový kyblíky v zimě tak praskali.No ale je fakt že taková zima už dlóóóuho nebyla.Led nevyklepávám , poleju sprchou kyblík nebo tu várnici a led vypadne sám .

21.1.2017 09:58

kobylatko napsal(a):
No já už zas dala zpět psovi na vodu 5l várnici místo kyblíků.Nerez misku dávat nechci bo by dopadla asi jak ty kyblíky.Ale nepamatuju už dlouho že by mi plastový kyblíky v zimě tak praskali.No ale je fakt že taková zima už dlóóóuho nebyla.Led nevyklepávám , poleju sprchou kyblík nebo tu várnici a led vypadne sám .

Ale v televizi říkali, že by díky téhle zimě měla klesnout populace klíšťat...

21.1.2017 10:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

lesnížínka napsal(a):

V Jeseníku je + 2°C. Hloupé co?

21.1.2017 10:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

Doufám, že klesne populace veškerého škodlivého a otravného hmyzu a jiného škodlivého a otravného. Jen vtip.

21.1.2017 10:45
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Jj taky si řikám . Ale obojek proti klíšťatům a blechám stejně koupím .

21.1.2017 10:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

sisi58 napsal(a):
V Jeseníku je + 2°C. Hloupé co?

Jo, jo slyšela jsem, hlásili v telce My tu jdeme z extrému do extrému, takže to zase tak nepřekvapí a navíc si myslím, že v zimě prostě má být zima. Jen kdyby bylo toho sněhu... Jenže to souvisí s tím, že budem asi první místo v republice, kde začne ta, sahara"

21.1.2017 10:59
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Jsem to tak projela, nejprve stěžování na vedra, teď stežování na zimu. Zase mě to přijde fajn, v létě vedra, že nemusíme jezdit do ciziny, v zimě u nás půl metru sněhu a -10, jaro a podzim taky předpisové. Buďme šťastní..Podle mě máme úplně ideální podmínky. Co mají říkat ti, kterým stále jen prší, mají pořád vedro, nebo se jim celý rok teploměr nevystoupá nad +15.
Jinak východní Krkonoše hlásí azurovou oblohu, sluníčko, stále přes půl metru sněhu, a -4 stupně. A já musím do práce.

21.1.2017 11:18

Andrýsek3 napsal(a):
Jsem to tak projela, nejprve stěžování na vedra, teď stežování na zimu. Zase mě to přijde fajn, v létě vedra, že nemusíme jezdit do ciziny, v zimě u nás půl metru sněhu a -10, jaro a podzim taky předpisové. Buďme šťastní..Podle mě máme úplně ideální podmínky. Co mají říkat ti, kterým stále jen prší, mají pořád vedro, nebo se jim celý rok teploměr nevystoupá nad +15.
Jinak východní Krkonoše hlásí azurovou oblohu, sluníčko, stále přes půl metru sněhu, a -4 stupně. A já musím do práce.

Tropy v létě mě osobně neva...spíš je mi líto těch mejch medvědů...zimu sice nemusim, ale jsem ráda, když je sníh, je to takový hezčí...mrazy v rozumné míře jsou taky ok...
Jen mi už teď na konci ledna začíná lézt krkem to oblíkání a hlavně mi chybí sluníčko...už se nemůžu dočkat jara...
Ale to zase budu nadávat, když bude všude bahno , že mám pořád špinavý pesany...to teď jsme kráááásně čisťoučký, nemusim se bát klíšťat, pesanům není hic...můžem udělat i delší prochajdu než třeba když je nad dvacet stupňů...tak pro moje psy ideál a já?...
pro ně vydržím všechno...

21.1.2017 14:34
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tropy v létě mě osobně neva...spíš je mi líto těch mejch medvědů...zimu sice nemusim, ale jsem ráda, když je sníh, je to takový hezčí...mrazy v rozumné míře jsou taky ok...
Jen mi už teď na konci ledna začíná lézt krkem to oblíkání a hlavně mi chybí sluníčko...už se nemůžu dočkat jara...
Ale to zase budu nadávat, když bude všude bahno , že mám pořád špinavý pesany...to teď jsme kráááásně čisťoučký, nemusim se bát klíšťat, pesanům není hic...můžem udělat i delší prochajdu než třeba když je nad dvacet stupňů...tak pro moje psy ideál a já?...
pro ně vydržím všechno...

Mám to zhruba stejně. Teď je pes čistý jak majolenka, může kdykoliv do baráku a ani nepoznám, že tu byl. Já se obleču a jemu je dobře. U nás jde se sněhem hlavně o zahradu(aby mi polovina nevymrzla) a o vodu, která tu není. Sluníčko mi rozhodně nechybí, už skoro 14 dní pere jak blbé, budu mít sněžnou slepotu za chvilku. Ráno, proti nízkému, není vidět na krok. Jo...já bych si nestěžovala, kdyby to u nás probíhalo normálně - jako u vás v Čechách. Jenže když máte dva měsíce v kuse 35st ve stínu, nespadne ani kapka, sucho - zalévat není čím a bylo by potřeba v zahradě také pracovat, jenže v tom vedru jsem ráda, že se jí proploužím...tak jo, brblám. Dnes jsem ráno koukala a bobkovišně mi po několika letech zase omrznuly. Jak moc, se pozná na jaře. O listí přijdou, pravděpodobně letos ani nazakvetou. Jen bych nerada, jako pár zim zpět, co jsem je každé jaro, musela z metr a půl vysokých keřů, ustříhat u země

21.1.2017 14:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

lesnížínka napsal(a):
Mám to zhruba stejně. Teď je pes čistý jak majolenka, může kdykoliv do baráku a ani nepoznám, že tu byl. Já se obleču a jemu je dobře. U nás jde se sněhem hlavně o zahradu(aby mi polovina nevymrzla) a o vodu, která tu není. Sluníčko mi rozhodně nechybí, už skoro 14 dní pere jak blbé, budu mít sněžnou slepotu za chvilku. Ráno, proti nízkému, není vidět na krok. Jo...já bych si nestěžovala, kdyby to u nás probíhalo normálně - jako u vás v Čechách. Jenže když máte dva měsíce v kuse 35st ve stínu, nespadne ani kapka, sucho - zalévat není čím a bylo by potřeba v zahradě také pracovat, jenže v tom vedru jsem ráda, že se jí proploužím...tak jo, brblám. Dnes jsem ráno koukala a bobkovišně mi po několika letech zase omrznuly. Jak moc, se pozná na jaře. O listí přijdou, pravděpodobně letos ani nazakvetou. Jen bych nerada, jako pár zim zpět, co jsem je každé jaro, musela z metr a půl vysokých keřů, ustříhat u země

Co jsou bobkovišně?

21.1.2017 15:45

sisi58 napsal(a):
Co jsou bobkovišně?

Takový keř s delšími voskovými listy, je to zelené i v zimě. Je ale jedovatá.

21.1.2017 20:44
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Takový keř s delšími voskovými listy, je to zelené i v zimě. Je ale jedovatá.

Však to snad nežerete Ano, správně vysvětleno. Bobkovišeň lékařská

21.1.2017 21:10

lesnížínka napsal(a):
Však to snad nežerete Ano, správně vysvětleno. Bobkovišeň lékařská

No já ne, ale zvířákem bych si nebyla jista.

22.1.2017 10:07
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No já ne, ale zvířákem bych si nebyla jista.

Jako...že vám ji ožere pes? Nevěřte takovým kravinám. Pes si možná kousne, ale rozhodně není pro něj chutná, aby ji ožral. A jsme zase u množství. Aby se otrávil, musel by toho sežrat nůši. Není to koza, tak těžko Polovina rostlin v mé zahradě je jedovatých, nebudu to počítat, ale budou to desítky druhů, stovky kusů. Břečťan je také jedovatý. Když byli psi malí, já tam v něm plela, oni v něm leželi a okusovali a žvíkali větvičky. Ne neotrávili se, ani nepos...

22.1.2017 13:46

Azúr, teplota na 0. Ráno ale -10°.

13.2.2017 10:26
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Tak u nás (Trutnov) dnes nádherně, -6 a sluníčko svítí.

13.2.2017 10:48

Andrýsek3 napsal(a):
Tak u nás (Trutnov) dnes nádherně, -6 a sluníčko svítí.

No máte krásně...pesanovi se na fotce povedl velmi inteligentní výraz

13.2.2017 11:20
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

No máte krásně...pesanovi se na fotce povedl velmi inteligentní výraz

Trouba no. ale byl utahaný z aportů, to, ho řekla bych, omlouvá.

13.2.2017 11:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jéé a kolik máte sněhu ještě ...holt hory U nás už jsou jen zbytky a je to zmrzlé na kost. ve dne včera +8st, do rána -8st. Odpoledne všude na cestičkách voda, ráno všude led. Dnes ráno jsem byla jsem svědkem toho, jak sebou tady u nás pán seknul na kole Ona se tu cesta udržuje jen po náš dům, dál jsou už jen pole-louky, takže tam ne. Když zjistil, že je to samý led, chtěl se otočit, bohužel až na něm..a nevyšlo to...pochopitelně. Ale koukala jsem a vstal, tak snad dobré. U nás hezky nasněžilo 1.a 2. února, tohle jsou ranní fotky z toho data, z naší obchůzky zahradou a cestička kolem a přes zamrzlý potok (konečně mi to muž postahoval z mobilu).

13.2.2017 11:44
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Néé, tak s mým předpotopním mobilem to tady nekomunikuje Prosím, kde je ta šikovná žena, co mi to tu minule otočila plís...

13.2.2017 20:07
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Jéé Woriček je fešák.
U nás už je jen zmrzlotina taky. To na čem Barney stojí je asi půl metru zmrzlého prašanu, po vyšlapaných cestách se nedá chodit, je to.jako tankodromu a tak maximálně na zlomení nohy, psí i lidský. Takže my už vyhlížíme léto, ale předtím bude potopa.

13.2.2017 21:24
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak něco málo i od nás .Počasí netřeba komentovat, je to tu stejné jako u vás .

14.2.2017 09:06

kobylatko napsal(a):
Tak něco málo i od nás .Počasí netřeba komentovat, je to tu stejné jako u vás .

Krása...hlavně na poslední fotce vypadá váš pastevec jako nekompromisní drsoň ...je prostě roztomiloučkej..

14.2.2017 15:40
noemi

XXX.XXX.64.236

lesnížínka napsal(a):
Néé, tak s mým předpotopním mobilem to tady nekomunikuje Prosím, kde je ta šikovná žena, co mi to tu minule otočila plís...

..klidně můžete zase posílat na email

14.2.2017 15:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ještě k dnešku. Brácha jel z Prahy domů na Moravu. Nevím, jak sledoval předpověď ale asi nějak nezachytil, že momentálně hlásili na dnešek největší smog na zlínsku Ještě něco kupoval po cestě v Kunovicích a odtud mi volá: dopr...já s malou odjedu kvůli blbému smogu z Prahy a tady je to snad ještě horší! Tma jak v pr.., smrad...Říkám mu: buď v klidu, neplaš, u nás azůro. Asi za dvě hodiny, kouknu z oken směrem k vesnici a sákryš...dědina v mlze Jéé, ten kdesi brblá, zatím nevolal

14.2.2017 21:03

Hlásím - Brno - -1 stupeň, jasno. :D.

14.2.2017 21:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Hlásím - Brno - -1 stupeň, jasno. :D.

A vy nemáte smog? A přes den? Víc na východ slovenská hranice taktéž jasno a -4st.

14.2.2017 22:02

Chomutov přes den krásně sluníčko a teploučko...večer zima, jak v ruskym filmu...

14.2.2017 22:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Chomutov přes den krásně sluníčko a teploučko...večer zima, jak v ruskym filmu...

To je kolik? Já jen, že, Pražák" se dost divil, když jsem mu řekla, že do rána bylo -9st...

14.2.2017 22:31
noemi

XXX.XXX.64.236

sisi58 napsal(a):

My máme podobnou kašnu v centru Ostravy a v létě kolem ní spoustu tmavých spoluobčanů s koupající se drobotinou (voda zdarma)...to je teprve zážitek.

14.2.2017 22:33
noemi

XXX.XXX.64.236

lesnížínka napsal(a):
Ještě k dnešku. Brácha jel z Prahy domů na Moravu. Nevím, jak sledoval předpověď ale asi nějak nezachytil, že momentálně hlásili na dnešek největší smog na zlínsku Ještě něco kupoval po cestě v Kunovicích a odtud mi volá: dopr...já s malou odjedu kvůli blbému smogu z Prahy a tady je to snad ještě horší! Tma jak v pr.., smrad...Říkám mu: buď v klidu, neplaš, u nás azůro. Asi za dvě hodiny, kouknu z oken směrem k vesnici a sákryš...dědina v mlze Jéé, ten kdesi brblá, zatím nevolal

Ať brácha vyjede s malou do Beskyd - dnes od rána nádhera.

Mrkněte na online kameru..
http://www.lysahora.cz/tema/tema.phtml?id=1051.

14.2.2017 22:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Beskydy mají naplánované na lyžovačku, prý na pátek. Na Bílou? Jestli to nepletu a něco takového je?

14.2.2017 22:42
noemi

XXX.XXX.64.236

Zkouším vložit otočené fotky od lesní žínky, ale netuším, co stažení fotek přímo z fóra provedlo s jejich velikostí a kvalitou.

Tak už to vím, jsou malé...čili příště mi fotky, Raduš, pošli na email, já je otočím a vložím ;-).

14.2.2017 22:44
noemi

XXX.XXX.64.236

lesnížínka napsal(a):
Beskydy mají naplánované na lyžovačku, prý na pátek. Na Bílou? Jestli to nepletu a něco takového je?

Jasně - vyhlášené lyžařské středisko s umělým zasněžováním.

http://www.skibila.cz/cs/zima/online-kamery/.

14.2.2017 22:50
Naty1

XXX.XXX.47.70

noemi napsal(a):
My máme podobnou kašnu v centru Ostravy a v létě kolem ní spoustu tmavých spoluobčanů s koupající se drobotinou (voda zdarma)...to je teprve zážitek.

Vy jste z Ostravy?
tento příspěvek je výstižný( jsem z Ovy ).

14.2.2017 23:00
noemi

XXX.XXX.64.236

Naty1 napsal(a):
Vy jste z Ostravy?
tento příspěvek je výstižný( jsem z Ovy ).

Jo, jo - dokonce jsem se před 2 lety ptala primátora, co s tím míní dělat, že jsem něco podobného v centru žádného města neviděla. Dokonce ani situaci, že by centrum města bylo vylidněné a centrem se stalo nákupní centrum (Karolina).
Prý se nemohou dohodnout s majiteli domů.
Zatím žádná výraznější změna .

Jinak do centra chodím opravdu sporadicky, protože večer po šesté hodině v létě tam člověk téměř nepotká živáčka.

14.2.2017 23:07
Naty1

XXX.XXX.47.70

noemi napsal(a):
Jo, jo - dokonce jsem se před 2 lety ptala primátora, co s tím míní dělat, že jsem něco podobného v centru žádného města neviděla. Dokonce ani situaci, že by centrum města bylo vylidněné a centrem se stalo nákupní centrum (Karolina).
Prý se nemohou dohodnout s majiteli domů.
Zatím žádná výraznější změna .

Jinak do centra chodím opravdu sporadicky, protože večer po šesté hodině v létě tam člověk téměř nepotká živáčka.

Ke kašnám v létě chodilo méně cigánů, všichni se přemístlili do Karolíny k restauracím( alespoň se mi to tak zdálo), i když byl teď v centru ten písek, zdálo se mi že tam stejně moc lidí nepřilákali

14.2.2017 23:20
noemi

XXX.XXX.64.236

15.2.2017 10:00

lesnížínka napsal(a):
To je kolik? Já jen, že, Pražák" se dost divil, když jsem mu řekla, že do rána bylo -9st...

Kolik nevim...nemám teplomě, ale když jsem večer vylezla u baráku z auta a narazila jsem na sousedku...krafaly jsme spolu snad je pět minut a za tu dobu jsem měla pěkně zmrzlý ruce...tipla bych to cca na -7.

15.2.2017 10:14
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Kolik nevim...nemám teplomě, ale když jsem večer vylezla u baráku z auta a narazila jsem na sousedku...krafaly jsme spolu snad je pět minut a za tu dobu jsem měla pěkně zmrzlý ruce...tipla bych to cca na -7.

U nás také dneska do rána -7
Noemi, díky moc

15.2.2017 11:44

U nás úplně nejlepší únorové počasí, jaké může být. V noci hvězdy, ráno přiměřený mráz ( -5, -7), pláně zmrzlé, takže se konečně dá běhat po povrchu. Do toho sluníčko a teď už tam může být kolem 8 nad nulou - na sluníčku určitě. Psi čistí - paráda.

15.2.2017 21:30
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Krása...hlavně na poslední fotce vypadá váš pastevec jako nekompromisní drsoň ...je prostě roztomiloučkej..

Děkuju .Jj on si zimu užívá a snad na každý prochajdě se válí jak to prasátko...

28.2.2017 11:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Hola, hola, jakové je u vás počasí? Prší..někomu v Čechách? U nás už pár dní slunce, nad 10st. jen hodně fouká. Teď se právě trochu zatáhnulo tak čekám, jestli třeba i u nás nezaprší...ale nejspíš prdlajz, jako vždy

28.2.2017 13:04

U nás naštěstí o víkendu pršet přestalo, poprášil nám to tu snížek a aspoň v noci trochu přimrzlo. Píšu naštěstí, protože z potoka byla pomalu řeka. Teď to trochu odteklo a tak může zase tát a dokonce i pršet.
Ale už jsou tu skřivani, tak jaro za dveřmi.

28.2.2017 16:46

lesnížínka napsal(a):
Hola, hola, jakové je u vás počasí? Prší..někomu v Čechách? U nás už pár dní slunce, nad 10st. jen hodně fouká. Teď se právě trochu zatáhnulo tak čekám, jestli třeba i u nás nezaprší...ale nejspíš prdlajz, jako vždy

A k čemu chcete aby pršelo? Vždyť je všude bláto, mokro, sotva roztál sníh, myslím ty zbytky sněhu.

28.2.2017 18:19
Dája6

XXX.XXX.40.42

lm29

Dobrý den,
víte ona lesnížínka bydlí na takovém území kde chytá každou kapku a je za ní vděčná. Spíš je to u ní Sahara tak proto vyhlíží déšť .
Dája.

28.2.2017 18:23

Dája6 napsal(a):
lm29

Dobrý den,
víte ona lesnížínka bydlí na takovém území kde chytá každou kapku a je za ní vděčná. Spíš je to u ní Sahara tak proto vyhlíží déšť .
Dája.

I vám hezký den,

Jj vím, ale my právě bydlíme kousek od sebe, nevím přesně kolik km, přes několik vesnic to bude a u nás bláto a lesnížinka už zase vyhlíží déšť. Doufám že ho nepřivolá, my nechceme

28.2.2017 18:27
Dája6

XXX.XXX.40.42

lm29

Aha tak to jo já jen si nevšimla, že nejste tady začátečník, pardon
Dája.

28.2.2017 18:50

Dája6 napsal(a):
lm29

Aha tak to jo já jen si nevšimla, že nejste tady začátečník, pardon
Dája.

Vůbec nic se nestalo náhodou jste to napsala hezky.

28.2.2017 20:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Odpovím oběma najednou U nás nic moc mokro není, už skoro vůbec. Tam, kde každé jaro teče voda, kvůli tomu byl ten odvodňovací kanál vybudovaný...letos ani kapka. Mluvila jsem s kámošema, co bydlí u něj, že jsem to nečekala a oni mi říkali, co se divím, vždyť sněhu nad nima na kopci bylo trochu a byl tak vymrzlý, že takřka žádná voda z něj. V potoku z hor, voda prohučela během dvou dnů a je po Zahrada je jen vlhká, nikoliv mokrá, už v ní rýpám pár dní. My by jsme potřebovali déšť teď, když zem rozmrzla a je schopná vláhu pojmout. Od prvního ledna, zapisuju srážky poctivě a napadlo 13cm sněhu, což se nepozná kolik z toho vody, jelikož to vymrzalo a vymrzalo měsíc, až byl úplně bez vody. něco do zbytku namrholilo z mlhy, takže když to přeženu, tak 8mm srážek to snad bylo. Minulé úterý, tedy za víc než měsíc, napršelo 11,5mm. Celkem: za dva měsíce sotva 20mm. V Čechách za tu dobu pršelo(sněžilo) snad 5x. Doufáme jen ve vodu zjara, jestli se bude situace předešlých let opakovat, celé léto nekapne. Už jsem skoro rozhodnutá, že jestli to tak znovu bude, hledám si nové místo k životu. Na tohle nemám, to je má nejčernější noční můra.

1.3.2017 06:57
Dája6

XXX.XXX.40.42

lesnížínka

Dobrý den,
no vždyť píšu, že Sahara já už bych s takového území musela fakt zdrhnout.
Dája.

1.3.2017 09:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

To se děje až posledních cca 12 let. Do té doby tu panovalo normální počasí. A vždycky to na jaře vypadá nadějně, zaseju...a pak neprší, neprší, není čím zalévat,40stupňů měsíc v kuse, všechno poschne...Za poslední dva roky jsem přišla o 8 ks, přes metr vysokých rododendronů Ztráta jak bolestná, tak finanční. Pravda, byly vysazené na dost blbém místě, na což jsem zahradníky upozorňovala předem, prý závlaha to jistí. No nejistí, když dojde voda

1.3.2017 18:04

lesnížínka napsal(a):
To se děje až posledních cca 12 let. Do té doby tu panovalo normální počasí. A vždycky to na jaře vypadá nadějně, zaseju...a pak neprší, neprší, není čím zalévat,40stupňů měsíc v kuse, všechno poschne...Za poslední dva roky jsem přišla o 8 ks, přes metr vysokých rododendronů Ztráta jak bolestná, tak finanční. Pravda, byly vysazené na dost blbém místě, na což jsem zahradníky upozorňovala předem, prý závlaha to jistí. No nejistí, když dojde voda

Mám jen povědomí, kde to "u vás" asi je. Pro rododendrony nic moc. Asi stejné, jako když já jsem toužila mít oskeruše a moruše.
Každý holt máme něco.

1.3.2017 18:28
Dája6

XXX.XXX.40.42

lesnížínka

Dobrý den,
no není co závidět, my co jsme si koupily chaloupku tak jsme se dověděli, že okolní hory vysychají posledních třech let a je to vidět není nic zelené jen rezavé jehličí a to tam neměly nikdy nouzi o vodu. Tento rok už se vrhneme na zahradu, ale nevím jestli vůbec se něco ujme. Máme v plánu si pozvat zahradníka aby nám pomohl a udělal, to víte panelákový lidi v tom mají guláš.
Dája.

1.3.2017 20:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mám jen povědomí, kde to "u vás" asi je. Pro rododendrony nic moc. Asi stejné, jako když já jsem toužila mít oskeruše a moruše.
Každý holt máme něco.

No my jsme pod horama, i když Krkonoše to pravda nejsou už jsme Bílé Karpaty. Na révu zima, na ronďáky horko. Ale jak píšu...bývalo tu naprosto normální počasí, spíš chladnější a hory přitahovaly vodu. No...ale to tam byl ještě hustý les..to ani nebudu komentovat Dle předpokladu - ani nekapnulo. Na pondělí tam je nějakých 20mm. To se vždycky musím smát, protože jak se pondělí blíží, sloupečky ubývají, až nakonec, Pepo, já se spletla"...

1.3.2017 21:59

lesnížínka napsal(a):
No my jsme pod horama, i když Krkonoše to pravda nejsou už jsme Bílé Karpaty. Na révu zima, na ronďáky horko. Ale jak píšu...bývalo tu naprosto normální počasí, spíš chladnější a hory přitahovaly vodu. No...ale to tam byl ještě hustý les..to ani nebudu komentovat Dle předpokladu - ani nekapnulo. Na pondělí tam je nějakých 20mm. To se vždycky musím smát, protože jak se pondělí blíží, sloupečky ubývají, až nakonec, Pepo, já se spletla"...

Já mám o Bílých Karpatech představu, že jsou spíš vápencové, než kyselé.( Ale možná je to jen můj pocit). Rododendrony chtějí jednak vodu, ale hlavně rašelinu = kyselou půdu. Kdybyste s nimi chtěla mít úspěch, tak vykopat hluboký široký "hrob", naplnit rašelinou, a dosypávat skoro každý rok.

2.3.2017 11:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já mám o Bílých Karpatech představu, že jsou spíš vápencové, než kyselé.( Ale možná je to jen můj pocit). Rododendrony chtějí jednak vodu, ale hlavně rašelinu = kyselou půdu. Kdybyste s nimi chtěla mít úspěch, tak vykopat hluboký široký "hrob", naplnit rašelinou, a dosypávat skoro každý rok.

Ano, máme tak vysazeno, dosypáváme, jak rašelinu, tak lesní hrabanku, tak koňský slamnatý hnůj. Jsem zahradnice Tady vápenec není, ale pískovec. Ale to je jedno, na ronďáky je tu špatná půda, těžký jíl, takže hroby máme Bohužel ty, o které postupně přicházím jsou na svahu, z kterého i to málo vody zhučí dopryč Zůstane živých jen pár u paty svahu, pod břízama a zbytek budu muset nahradit něčím, co tohle naše počasí zvládne. Asi datlové palmy (inspirace z Tunisu ).

2.3.2017 20:19

lesnížínka napsal(a):
Ano, máme tak vysazeno, dosypáváme, jak rašelinu, tak lesní hrabanku, tak koňský slamnatý hnůj. Jsem zahradnice Tady vápenec není, ale pískovec. Ale to je jedno, na ronďáky je tu špatná půda, těžký jíl, takže hroby máme Bohužel ty, o které postupně přicházím jsou na svahu, z kterého i to málo vody zhučí dopryč Zůstane živých jen pár u paty svahu, pod břízama a zbytek budu muset nahradit něčím, co tohle naše počasí zvládne. Asi datlové palmy (inspirace z Tunisu ).

Jsem ráda, že jsem poučila zahradnici smajlík

4.3.2017 16:39
Atheira

XXX.XXX.50.119

Tak vám tu vlezu do diskuze o rododendronech s trochou ohledně dneška... Taky už vám počasí přeskočilo rovnou do léta? Venku v tričku, psi se máchaj jak diví.
Jen jsem byla dost překvapená, že jsme za celý den potkali jen jednoho jediného člověka se psem a jednu rodinku vybavenou foťákama, jinak pusto a prázdno.

4.3.2017 21:57
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Atheira napsal(a):
Tak vám tu vlezu do diskuze o rododendronech s trochou ohledně dneška... Taky už vám počasí přeskočilo rovnou do léta? Venku v tričku, psi se máchaj jak diví.
Jen jsem byla dost překvapená, že jsme za celý den potkali jen jednoho jediného člověka se psem a jednu rodinku vybavenou foťákama, jinak pusto a prázdno.

Jo, jo, bylo by fakt vedro, kdyby nebyla vichřice. Tak jsem byla v mikině, původně pod ní nátělník, ale ten jsem si cestou musela sundat. Worka se taky už brodí v potoce a potápí hlavu - je vidět, že je mu fakt vedro. Tohle je pro něj dost blbé období, protože má pořádnou zimní srst a je 18st.

4.3.2017 22:19

lesnížínka napsal(a):
Jo, jo, bylo by fakt vedro, kdyby nebyla vichřice. Tak jsem byla v mikině, původně pod ní nátělník, ale ten jsem si cestou musela sundat. Worka se taky už brodí v potoce a potápí hlavu - je vidět, že je mu fakt vedro. Tohle je pro něj dost blbé období, protože má pořádnou zimní srst a je 18st.

Tak pesan už je bez podsady...strašně jsme se mu smáli, když začal línat když byl sníh a mráz...no a klukovi to vyšlo úplně přesně, už je v "letní" srsti...

12.3.2017 14:31

Tak zvířátko povídalo, že je pěkná kosa. Hodinu a půl a domů. Kdyby jsme nepotkali lítací maďarku, byla by to s bídou hodina. Když jsem schovávala stopovačku, chtěl si z batohu vytáhnout bundu, ať mu jí dám, ale já jsem ras. Už jsem v letních trekovkách taky mrzla a někdy bych to možná místo trajdání se psem chtělo doma uklidit.

12.3.2017 17:58
asurwic

XXX.XXX.36.3

Tak zvířátko povídalo, že je pěkná kosa. Hodinu a půl a domů. Kdyby jsme nepotkali lítací maďarku, byla by to s bídou hodina. Když jsem schovávala stopovačku, chtěl si z batohu vytáhnout bundu, ať mu jí dám, ale já jsem ras. Už jsem v letních trekovkách taky mrzla a někdy bych to možná místo trajdání se psem chtělo doma uklidit.

Ach jo. Já závidím. My dneska byli venku neskutečně dlouho. Psům už je totiž horko, kvůli tomu se jim nechce pořádně makat a pak nejsou vůbec unavení a tak pořád jen klušou dopředu jak oslové a funí při tom.

12.3.2017 20:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Naše prochajdy tak časově dlouhé nejsou, protože Worka prostě letí a já za ním. Je to prochajda ve velmi rychlém tempu Kolikrát jsem ráda, že si jde něco přečůrat a zastavíme Dneska přišla máma a říká mi: venku je děsná zima, hnusný severák, zebou mne ruce. Koukly jsme na biatlon, já se tedy naoblíkala a vyrazila na večerní prochajdu kolem vesnice. Ráno, když jsme byli, tak ještě svítilo sluníčko a moc nefoukalo, teď když jsem šla proti větru, byl nepříjemný, ale utichal. V polovině toho našeho poklusu, už mi bylo docela horko, zpátky ne, že skoro nefoukalo, ale bylo to do zad, tak to už jsem měla rozepnutou bundu i mikinu, jak mi bylo vedro. Worka vletěl do potoka a chladil se Jsem mu říkala, že kdyby tak nelítal, tak se nepečem

13.3.2017 07:55
noemi

XXX.XXX.209.214

U nás nádherně, sluníčko od rána. Kolem 5 hodin už konečně není černočerná tma.
A lehký přízemní mrazík - ve 3. patře je 0 °C .

13.3.2017 11:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

noemi napsal(a):
U nás nádherně, sluníčko od rána. Kolem 5 hodin už konečně není černočerná tma.
A lehký přízemní mrazík - ve 3. patře je 0 °C .

Taktéž, jak vyšlo sluníčko, je příjemně. Jen do rána bylo -7st.

Přidejte reakci

Přidat smajlík