Jak se vyhnout poplatku ze psa ( vlka ) Hybrid

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2016 01:10
Roxy1983

XXX.XXX.212.151

Zdravím,
celkem dlouho řeším otázku, jak se vyhnout poplatku ze psa. Potažmo psů ( mám jich krapet více ) a nelíbí se mi situace, kdy jsem vydán na milost a nemilost starosty, který když si usmyslí, že mě zničí, bude chtít poplatek v plné zákonné výši tzn.2250kč za každého psa.
Naposledy jsem řešil, že by snad šlo prohlásit ( čsv, husky, malamut ) za vlky. Vlk = žádný poplatek obci. Byl jsem se ptát na veterinární správě, na povolení chovu vlků ( nějaké poplatky a podmínky tu jsou, ale oproti psům několikanásobně menší ) dále mě zajímalo, kdo pozná jestli je to vlk, nebo pes nebo na kolik procent to či ono. Mimo je ještě pro chov vlků potřeba povolení asi od životního prostředí a bůh ví od koho ještě ani na veterinární správě mi to nebyli schopni říci. Nicméně jsem se dozvěděl že povolení pro chov vlků je potřeba jen když to bude čistý vlk tedy 100%. Přirovnával to k chovu Lam u nás jakožto Lama domácí povolení nemusí mít, ale Lama divoká povolení potřebuje. Ale kdo to pozná že?
Tak mě napadlo, aby se člověk vyhnul byrokracii z prava i leva, tedy né vlk ani pes, ale hybrid. Jak už tu někde bylo v nějakém článku hezky popisováno o chovu vlků a jejich kříženců a hybridů.
Lajcky bych tedy tvrdil + vet. správa, že vlka nemám a povolení tedy nepotřebuji protože to není vlk na 100% a z druhé strany bohužel pane starosto nemohu vám za psy zaplatit, páč nemám psy. ( jasný, kdybych řekl že mám vlky, určitě by šťoural a chtěl vidět všemožná povolení ) Ale protože mám hybridy. Tzn. to je co hybrid? Pes nebo vlk? Má to 4 nohy, ocas, ale to má kočky taky, že a neplatí se z ní nic.
Díky za jakoukoli reakci. Třeba jsem najivní a někdo mi výše uvedené věci vyvrátí, proč by to nešlo, budu rád i nerad.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2016 02:56

DNA testy ?

28.6.2016 05:25
koňadra

XXX.XXX.128.31

Lidi, co se snaží "obech.cávat" zákony mám nejraději. Dnes se vám nechce platit poplatek ze psů a zítra? Můžeme se tisíckrát dohadovat, jestli je tento poplatek morální nebo opodstatněný, ale jednou tady je, takže člověk se může rozhodnout jen v rovině: chci psa = musím platit, nechci psa = nebudu platit. A pak je to ještě o tom, že mohu mít psa jednoho a ne deset - když na to nemám.

28.6.2016 05:52
Roxy1983

XXX.XXX.212.151

Proto uvádím tyto tři plemena. Například v ČSV byl poslední vlk přikřížen někdy kolem roku 1993? Mám pocit. Takže v DNA testech bude určitě větší podíl vlka.
Otázka taky jestli může starosta požadovat od vás testy DNA, a jestli ano pravděpodobně by je měl asi zaplatit. Což asi nebude až tak levná záležitost, aby se mu to vyplatilo.

28.6.2016 06:00
Roxy1983

XXX.XXX.212.151

koňadra napsal(a):
Lidi, co se snaží "obech.cávat" zákony mám nejraději. Dnes se vám nechce platit poplatek ze psů a zítra? Můžeme se tisíckrát dohadovat, jestli je tento poplatek morální nebo opodstatněný, ale jednou tady je, takže člověk se může rozhodnout jen v rovině: chci psa = musím platit, nechci psa = nebudu platit. A pak je to ještě o tom, že mohu mít psa jednoho a ne deset - když na to nemám.

Nejsem tupá ovce abych platil poplatek jenom proto, že je tady. A je morální, že někde poplatky nejsou vůbec, někde minimální a někde v plné výši? Jak píši výše. Představte si starou důchodkyni na vesnici co bude platit za psa 200kč za rok a starosta se najednou rozhodne, že po ní chce 2250kč. Asi jí moc do smíchu nebude co?
A když už jsem v té EU a vše se sjednocuje, kde jinde se platí poplatky ze psa!?

28.6.2016 06:24
Arni

XXX.XXX.15.27

Roxy1983 napsal(a):
Nejsem tupá ovce abych platil poplatek jenom proto, že je tady. A je morální, že někde poplatky nejsou vůbec, někde minimální a někde v plné výši? Jak píši výše. Představte si starou důchodkyni na vesnici co bude platit za psa 200kč za rok a starosta se najednou rozhodne, že po ní chce 2250kč. Asi jí moc do smíchu nebude co?
A když už jsem v té EU a vše se sjednocuje, kde jinde se platí poplatky ze psa!?

Nemyslím si že o výši poplatků rozhoduje jen starosta. O tom k čemu poplatky jsou už se tu diskutovalo.

28.6.2016 06:31
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Kolik jich máte ?
Víte, ony ty poplatky slouží taky, svým způsobem k regulaci počtu psů.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2016 06:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Roxy1983 napsal(a):

Vy si myslíte, že ti lidi jsou úplně dementní, a nepoznají malamuta od vlka...? Myslím si, že tento váš úlet je mimo mísu, protože i kdyby se Vám nedejbože povedlo oblbnout někoho, a sehnat si povolení na chov polovlků, tak starosta svolá radu, usnesou se, že do vyhlášky vloží slovo "... poplatek ze psů a vlků", a co budete dělat pak...? To je v druhým kole budete vydávat třeba za jalovice?
Mám 4 psy, a za všechny platím (i když to dost bolí), ale nikdo mi nekázal, že jich mám mít tolik, tak to holt musím skousnout. Přestaňte vymýšlet chujoviny, a zaplaťte za své psy jako každý jiný normální člověk, nebo se prostě odstěhujte tam, kde se za psy neplatí

28.6.2016 06:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Pamatuji si a jistě ne sama, kauzu Mostky u Kaplic.
Tam chlapík dodýchal a na dvoře zůstalo 60 zcela nesocializovaných psů,
co se žrali navzájem...
Nebo ten pan Kolomazník. Ten měl možná taky tolik (?)
čévéček. Možná míň, ale evidentně nezvládal. Občas mu smečka utekla a starosta žádal
obyvatele rozhlasem, aby nevycházeli z domů. Zprávy z TV.

28.6.2016 07:27
Šarina

XXX.XXX.231.146

Vyhlášky v obci neschvaluje jen starosta, ale celé zastupitelstvo. Takže máte možnost mezi nimi vyhledat pejskaře a pokusit se je přesvědčit, aby v nové vyhlášce odhlasovali snížení poplatků za psy.

Mimochodem, poplatek za psy slouží primárně právě jako nástroj na snižování počtů psů v jedné domácnosti. Píšete, že psů máte "krapet více". Není jasné, co to znamená, ani jak je máte vychované (vaše snaha vyhlášku obce jakkoliv nesmyslně "občurat" mi napovídá, že se třeba vůči okolí chováte podobně sebestředně?)... takže možná je ve vaší obecní vyhlášce ta vysoká "regulační" částka právě kvůli vám (?)

V každém případě daleko jednodušší než prohlašovat psa za vlka či nějakého hybrida (?) je změnit adresu trvalého bydliště.

28.6.2016 07:42
inusanka

XXX.XXX.98.58

Je možné i požádat zastupitelstvo o změnu vyhlášky a cenu za prvního psa a za další. Nicméně poplatek ze psa je jeden z příjmů obce a pokud vidím, že obec má snahu investovat veškeré prostředky do svěřeného majetku, ráda přispěji. Nevím, jak velká vaše " obec " je, my máme 2000 obyvatel a poplatek za prvního psa je 200 Kč...

28.6.2016 08:14

Roxy1983 napsal(a):
Zdravím,
celkem dlouho řeším otázku, jak se vyhnout poplatku ze psa. Potažmo psů ( mám jich krapet více ) a nelíbí se mi situace, kdy jsem vydán na milost a nemilost starosty, který když si usmyslí, že mě zničí, bude chtít poplatek v plné zákonné výši tzn.2250kč za každého psa.
Naposledy jsem řešil, že by snad šlo prohlásit ( čsv, husky, malamut ) za vlky. Vlk = žádný poplatek obci. Byl jsem se ptát na veterinární správě, na povolení chovu vlků ( nějaké poplatky a podmínky tu jsou, ale oproti psům několikanásobně menší ) dále mě zajímalo, kdo pozná jestli je to vlk, nebo pes nebo na kolik procent to či ono. Mimo je ještě pro chov vlků potřeba povolení asi od životního prostředí a bůh ví od koho ještě ani na veterinární správě mi to nebyli schopni říci. Nicméně jsem se dozvěděl že povolení pro chov vlků je potřeba jen když to bude čistý vlk tedy 100%. Přirovnával to k chovu Lam u nás jakožto Lama domácí povolení nemusí mít, ale Lama divoká povolení potřebuje. Ale kdo to pozná že?
Tak mě napadlo, aby se člověk vyhnul byrokracii z prava i leva, tedy né vlk ani pes, ale hybrid. Jak už tu někde bylo v nějakém článku hezky popisováno o chovu vlků a jejich kříženců a hybridů.
Lajcky bych tedy tvrdil + vet. správa, že vlka nemám a povolení tedy nepotřebuji protože to není vlk na 100% a z druhé strany bohužel pane starosto nemohu vám za psy zaplatit, páč nemám psy. ( jasný, kdybych řekl že mám vlky, určitě by šťoural a chtěl vidět všemožná povolení ) Ale protože mám hybridy. Tzn. to je co hybrid? Pes nebo vlk? Má to 4 nohy, ocas, ale to má kočky taky, že a neplatí se z ní nic.
Díky za jakoukoli reakci. Třeba jsem najivní a někdo mi výše uvedené věci vyvrátí, proč by to nešlo, budu rád i nerad.

Miluju podvodníky!

Poplatek za psa se nelíbí nikomu, ale to daně z příjmu, DPH, a další daně taky. Jednou je ale povinnost je platit, tak se s tím smiřte a chovejte jen tolik psů, na něž máte peníze včetně poplatku.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2016 08:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Roxy1983 napsal(a):
Zdravím,

Jinak podle téhle vaší logiky by od poplatků byli osvobození majitelé čévéček a sarloosů, protože jsou to trochuvlci, ale jinak by všichni ostatní majitelé museli platit...?
To je stejná peachovina, jak kdyby tam měl někdo 30 čivav, a trvrdil že jsou křížený s morčetem, tak se za čivavy platit nebude - to by se Vám líbilo, mít takovýho souseda, který se Vám směje do ksichtu, zatímco Vy za své psy poctivě platíte...?

28.6.2016 08:49
koňadra

XXX.XXX.137.102

Roxy1983 napsal(a):

Vy jste něco hůř než tupá ovce. V samosprávě se pohybuji a vím, že žádný starosta nemůže jen tak zvýšit poplatek o 2000. Výši určuje zastupitelstvo, ale stejně nemohou jít výš, než určuje zákon podle počtu obyvatel. Mám zkušenost, že v malých obcích se snaží udržovat poplatky na minimu, to, co tady popisujete, jsou jen vaše hloupé domněnky. Prostě když máte psy, tak plaťte, když na to nemáte, tak omezte počet psů, nebo se přestěhujte na malou vesnici, kde vás poplatky nezruinuji.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2016 09:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Hezky!
Takže jelikož a protože všichni psy pocházejí z vlka, tak všichni na dna testy a všichni vlastně dospějem k tomu, že předek je vlk, tedy máme doma vlky a poplatky nebude cálovat nikdo! Juchů...

28.6.2016 09:23
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hezky!
Takže jelikož a protože všichni psy pocházejí z vlka, tak všichni na dna testy a všichni vlastně dospějem k tomu, že předek je vlk, tedy máme doma vlky a poplatky nebude cálovat nikdo! Juchů...

A obce rychle doplní do vyhlášek "a vlků a jejich kříženců" a zase máme všichni po hehe

Neregistrovaný uživatel

28.6.2016 09:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Fiona.Praha napsal(a):
A obce rychle doplní do vyhlášek "a vlků a jejich kříženců" a zase máme všichni po hehe

Tsss, já to mám šmrncnutý liškou

28.6.2016 09:29
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Tak pšt... aby nepřihodily obce k vlkům i lišky

Neregistrovaný uživatel

28.6.2016 09:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Fiona.Praha napsal(a):
Tak pšt... aby nepřihodily obce k vlkům i lišky

Už mlčím! Jako hrobka - dyť mě znáte, Velebnosti!

28.6.2016 09:44
Arni

XXX.XXX.15.27

Já to mám i v názvu psa. Že bych těch 120 Kč platil zbytečně

Neregistrovaný uživatel

28.6.2016 09:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Arni napsal(a):
Já to mám i v názvu psa. Že bych těch 120 Kč platil zbytečně

Zkuste žádat o zpětné navrácení poplatků;-)
My teda platíme poněkud víc, tak to by byla docela slušná dovča u moře, kdyby za těch 10 let vrátili poplatky ze 4 psů (pardon lišek ).

28.6.2016 10:23
koňadra

XXX.XXX.139.123

Super. Pěkně se to rozjelo. Je fakt, že už to nejde brát jinak než srandu. Protože zadavatel je zjevně úplně mimo. Vyčůránek, který si myslí, že oblbne všechny a on bude ten chytrý a vy všichni blbečci plaťte. Přemýšlím, jaký asi má charakter, když pro pár korun je schopen zaprodat své psy za vlky. Pro mne by to tedy bylo pod mou uroveň. Koupím si a chovám to, na co mám, nebo to prostě nemám. Já tedy jsem ten blbec, který ochotně platí za všechny psy a ještě jsem ráda, že naši malé obci alespoň trošku vylepším rozpočet.

28.6.2016 11:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Vy si myslíte, že ti lidi jsou úplně dementní, a nepoznají malamuta od vlka...? Myslím si, že tento váš úlet je mimo mísu, protože i kdyby se Vám nedejbože povedlo oblbnout někoho, a sehnat si povolení na chov polovlků, tak starosta svolá radu, usnesou se, že do vyhlášky vloží slovo "... poplatek ze psů a vlků", a co budete dělat pak...? To je v druhým kole budete vydávat třeba za jalovice?
Mám 4 psy, a za všechny platím (i když to dost bolí), ale nikdo mi nekázal, že jich mám mít tolik, tak to holt musím skousnout. Přestaňte vymýšlet chujoviny, a zaplaťte za své psy jako každý jiný normální člověk, nebo se prostě odstěhujte tam, kde se za psy neplatí

Ovšem vydávat za jalovice...

28.6.2016 11:41
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

koňadra napsal(a):
Super. Pěkně se to rozjelo. Je fakt, že už to nejde brát jinak než srandu. Protože zadavatel je zjevně úplně mimo. Vyčůránek, který si myslí, že oblbne všechny a on bude ten chytrý a vy všichni blbečci plaťte. Přemýšlím, jaký asi má charakter, když pro pár korun je schopen zaprodat své psy za vlky. Pro mne by to tedy bylo pod mou uroveň. Koupím si a chovám to, na co mám, nebo to prostě nemám. Já tedy jsem ten blbec, který ochotně platí za všechny psy a ještě jsem ráda, že naši malé obci alespoň trošku vylepším rozpočet.

Možná to nebude o charakteru.
Třeba přišel o rozum... neví kudy kam...

28.6.2016 12:07

Roxy1983: Věřte mi, že mám také početnější smečku, ale nikdy bych si nedovolila přijmout jejího nového člena, když bych neměla jistotu, že to zvládnu (finančně, ale i po stránce prostorů, výcviku a dalších).

Když si pořídím dalšího psa, tak počítám s tím, že za něj MĚSÍČNĚ dám nějakých + - 2 500, - za krmení (maso, přílohy, doplňky stravy, pamlsky),500, - za hračky a výcvikové pomůcky,500, - za ostatní doplňky (pelíšky, misky, vodítka, postroje, obojky, ...). To je celkem 3 500, - měsíčně a pokud dobře počítám,42 000, - ročně. A nějakých 300, - za očkování a dalších 2 500, - za poplatky mě už nezabije - jsou mnohem horší výdaje. V případě nemoci musím být připravena, že náklady na léčbu budou v rámci desítek tisíc.

Ještě co se týče vlků - měla jsem fenu amerického divokého plemene s 75% krve indického vlka a platila jsem normálně jak mourovatá. To samé nyní moje štěně (84,6% a nějaké drobné) a také bude přihlášeno na běžné poplatky. Naopak jsem ráda, že je všichni berou jako psi (oranžová barva naštěstí neevokuje k neustálým otázkám). Nikde po okolí nerozhlašuji, že mám "vlky" a rozhodně na jejich chovu nevidím žádnou výhodu (krom výkonu). Naopak se socializací, výcvikem a soužitím ve společnosti riskuji více a proto nechápu, proč bych za ně neměla platit jako za ostatní psi.

28.6.2016 12:20
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

Ještěže mám jen haskouny a nemusim jim každej měsíc kupovat pelíšky, misky, vodítka, postroje, obojky a jelikož jsou nevycvičitelní, tak ani výcvikové pomůcky :D.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2016 15:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Taky si říkám, že v té částce, kterou dávám za má psiska se nějaký poplatek ztratí
A navíc si myslím, že každý, kdo má psa by měl mít aspoň malou rezervu nebo možnost kontokorentu - on člověk nikdy neví, kdy se něco po* a bude u veterináře cálovat třeba operaci, která bude mnohonásobně vyšší než poplatek (roční) za psa...

jolyha

28.6.2016 15:03
jolyha

XXX.XXX.229.101

Navezu se do tohoto vlákna, i když neodpovím zadavateli na to jak na předělání psů na vlky smajlík Chápu za co platí pejskaři, kteří se psem chodí po obecních pozemcích (chodníky, obecní prostranství, obecní pozemky v honitbě atd.) ale nechápu za co má platit docela hafo mých známých, kteří vlastní v podstatě "ranče". Jejich psi se obecního pozemku v jejich příslušné obci v podstatě nikdy ani nohou nedotkli, natož aby měli možnost odložit tam bobek apod. Mají k dispozici xxx hektarů, které jsou jejich, jinam nechodí. Pokud je potřeba jet na veterinu, jedou na výlet apod., jsou psi naloženi na soukromém pozemku do auta a vystoupí v katastru úplně jiné obce. Není mi tedy jasné za co vlastně mají platit. A nechápu zase opačnou věc - platí se za psy, kteří do obce nikdy ani nepáchli a neplatí se za koně, kteří se svými majiteli chodí středem obce, majitelé po nich nikdy a za žádných okolností neuklidí, koblihy se válí i na zámkovce před obecním úřadem. Koně ničí obecní polní cesty, klidně s nimi koňáci vydupávají cesty v soukromých osetých polích, protože koňské stezky tu vyznačené nemáme. Za koně se neplatí obci poplatek žádný, přitom škody od nich jsou výrazně vyšší než od jakýchkoliv pejskařů. Jako vícero věcí v našem státě, postrádá to jakokoliv logiku.

A ještě dodatek - možná se to týká i zadavatele/ky - tohoto vlákna - pokud má více psů vypsaných plemen, nepoužívá je čistě náhodou jako psy k tahu? Nevím, ale u malamutů, haskounů a podobných plemen mi příjde úplně normální, že jich majitel má poněkud více než je obecná "norma" na to, co je normální počet psů.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2016 15:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

jolyha napsal(a):
Navezu se do tohoto vlákna, i když neodpovím zadavateli na to jak na předělání psů na vlky smajlík Chápu za co platí pejskaři, kteří se psem chodí po obecních pozemcích (chodníky, obecní prostranství, obecní pozemky v honitbě atd.) ale nechápu za co má platit docela hafo mých známých, kteří vlastní v podstatě "ranče". Jejich psi se obecního pozemku v jejich příslušné obci v podstatě nikdy ani nohou nedotkli, natož aby měli možnost odložit tam bobek apod. Mají k dispozici xxx hektarů, které jsou jejich, jinam nechodí. Pokud je potřeba jet na veterinu, jedou na výlet apod., jsou psi naloženi na soukromém pozemku do auta a vystoupí v katastru úplně jiné obce. Není mi tedy jasné za co vlastně mají platit. A nechápu zase opačnou věc - platí se za psy, kteří do obce nikdy ani nepáchli a neplatí se za koně, kteří se svými majiteli chodí středem obce, majitelé po nich nikdy a za žádných okolností neuklidí, koblihy se válí i na zámkovce před obecním úřadem. Koně ničí obecní polní cesty, klidně s nimi koňáci vydupávají cesty v soukromých osetých polích, protože koňské stezky tu vyznačené nemáme. Za koně se neplatí obci poplatek žádný, přitom škody od nich jsou výrazně vyšší než od jakýchkoliv pejskařů. Jako vícero věcí v našem státě, postrádá to jakokoliv logiku.

A ještě dodatek - možná se to týká i zadavatele/ky - tohoto vlákna - pokud má více psů vypsaných plemen, nepoužívá je čistě náhodou jako psy k tahu? Nevím, ale u malamutů, haskounů a podobných plemen mi příjde úplně normální, že jich majitel má poněkud více než je obecná "norma" na to, co je normální počet psů.

Taky máme samotu a stáje, ale za psy platím městu - sice ne ve "dědině", ale několikrát denně venčím, tak že počet mých psů nikomu neujde, a vsadím se že nemít zaplaceno za všechny, tak nějaký všímavý spoluobčan okamžitě sjedná nápravu .
To, že jsou dnešní koňáci často bezohledný hovada (což ale pejskaři taky) je sice pravda, ale těch koní po městech nechodí a neškodí zase tolik, aby se to muselo plošně řešit zavedením nové daně - jde to řešit pokutama, stížností na majitele stáje apod., ale ty tisíce psů ve městech nikdo nedohledá, aby majitelům promlouval do duše, nebo žádal nápravu

I kdyby je k tahu používal, tak ho to nezprošťuje od poplatků za psy.

28.6.2016 17:56
Aliens_II

XXX.XXX.19.139

Rančeři a jiní samotáři a dokonce i ti co platit nechtějí mají možnost vejít do obecního zastupitelstva a tam si rozhodnout o osvobození od poplatků. Jedná se o obecní vyhlášku, tak až budou starosty a nebo členy zastupitelstev, mají šanci. Jinak běžte milostivě do patřičných míst.

28.6.2016 19:34
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

Jsem bývala musherka. Haskounů jsme měli 11. Poplatky jsme řešili se starostou tak, že my budeme sponzorovat obec na závodech a oni nám slevěj poplatky ze psů, takže jsme platili jen za dva. Teď už mám jen dva a na závody nejezdim, tak poplatky neřešim a platim za dva dál

Jančiová

16.6.2020 23:41
Jančiová

XXX.XXX.40.69

Me tedy nejvic drasa to ,ze proc mam platit vuuuubec poplatek za psa ..Mam ho u sveho domu na svem pozemku ... Ockovany ocipovany a bobky jsi po nem sezbiravam sama ... A tak pak nechapu za co platim ... To ze mi tu litaji chlupaci z cele obce a mam nasrato pred branou ...mam jim to tez zpoplatnit ?? No tohle je na palici ...

17.6.2020 00:22
Šarina

XXX.XXX.243.72

My máme tři psy, žijeme na malé obci a vlastníme natolik velké pozemky, že na "obecní" se psy vlastně nikdy ani nešlápneme. Jsem po řadu volebních období v zastupitelstvu a poplatky za psy normálně platím, protože to beru jako formu sponzoringu. Obecní rozpočet je jen jeden, a pokud nejsou v čele obce pitomci, tak ty peníze půjdou tak jak tak na dobré společné věci.

17.6.2020 06:45

Mně přijde na palici to placení poplatků podle trvalého bydliště. Žiju se psem dlouhodobě na chalupě, ale trvalé mám stále ve městě. Podle zákona bych měla platit tam, platím ale podle logiky tady. Má to tak hodně i mladých lidí. Žijí se psem v místě školy, zaměstnání, ale trvalé mají pořád u rodičů. Pes by měl platit tam, kde žije.

17.6.2020 07:09
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Nešlo to tedy z poplatků za psy, ale ......?

- a pokud nejsou v čele obce pitomci .... 
https://www.lidovky.cz/domov/kdyz-plati-evropska-unie-v-boleslavi-nasazeli-ke-trem-panelakum-72-lavicek.A151001_150343_ln_domov_hm   

Přidejte reakci

Přidat smajlík