Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.8.2016 11:54
goldysek

XXX.XXX.215.166

Ahoj, vyskočila na mě na netu upoutávka na tyto granule, tak se ptám zkušených, jestli jsou v poho, protože mě docela zarazila ta nízká cena za tolik masa(údajného).

http://www.granulebardog.cz/Lisovane-krmivo-Bardog-Top-Meat-70-28-16-15-2-kg-DOPRAVA-ZDARMA-d688.htm.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.8.2016 12:19

Realita = 23% masa
"Krmivo je bez GMO." O nepoužití chemie ani slovo, o zdrojích taktéž.
Nic extra.

18.8.2016 12:21

A Petkult ?

18.8.2016 12:34

Petkult je ok.
Za tu cenu neznám nic lepšího.
https://www.krmivo-pes.cz/vyhledavani/?q=petkult
Pokud jim dáte mail,12kg 953kč.
Jehně, krůta, krůtí tuk, hnědá rýže. Bez mouček, kuřete, bez chemie. Tady opravdu není co vytknout. Ani tam není moc kostí. Fakt

28.8.2016 20:30
keira

XXX.XXX.81.57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Realita = 23% masa
"Krmivo je bez GMO." O nepoužití chemie ani slovo, o zdrojích taktéž.
Nic extra.

Na 23% jste přišla jak? Na stránkách píší: " obsahuje nejméně 70 % sušeného masa".

28.8.2016 20:58

keira napsal(a):
Na 23% jste přišla jak? Na stránkách píší: " obsahuje nejméně 70 % sušeného masa".

70% v čerstvém stavu. Pokud by bylo psáno
70% dehydrované nebo 70% sušené či 70% moučka, pak ano, granule mají 70% masa.

Na webu, vpředu na balení, vlastně kdekoli s vyjímkou SLOŽENÍ a ANALÝZY, si výrobce může psát třeba tisíc procent masa. Ve složení a analýze je pravda.
Položky v analýze mají navíc ještě i povolenou odchylku, Ca, P, Mg atd. také. Např.
Protein + - 3
Popel + - 1
Ca + 0,4 - 0,2

70% masa do granulí nedáte. Stroje neumožňují. Zatím nejvíce jsem viděla v Eden, Aatu, Akela, Simpsons - do 50% a pak ty co tu pořád omílám dokola, ND Farmina, Wolfsblut...mají aspoň třetinu masa.

Vítězslav Polášek

29.8.2016 23:33
Vítězslav Polášek

XXX.XXX.177.188

Krásný den přeji, ano, cena je nízká, jde o zavádějící cenu, pokud chcete, můžeme zvednout o 50% pokud bude větší důvěra a chcete abychom se opičili po ziskuchtivých konkurentech.
Máme smlouvu na vysoké odběry za rok a chceme krmivo pro všechny lidi za rozumnou cenu. Pokud chcete, tak je cena pro Vás 1599, - za 15 kg -je-li to pro Vás více důvěryhodné.
Výrobce je z Holandska, má více než 75 let zkušeností s výrobou a disponuje certifikáty kvality GMP a IFS. Kolik takových značek znáte? Výrobců je asi 10 na světě.

Megí - stačí přečíst něco málo o historii Bardog a takové informace nemůžete uvádět. Myslíte si, že fabrika, která musí každý rok obhajovat takové certifikáty si troufne něco zatajovat?
Nevidět neznamená neexistovat. Pokud by existovali takové podmínky výroby ve všech fabrikách, můžeme naše krmivo přestat prodávat, a začít se věnovat něčemu jinému.

Přírodní konzervanty - Tokoferoly - vit. C, vit: E, ? To je chemie, že ano...
Granule Bardog jsou na tom lépe než kdejaký produkt pro lidi.

Myslím že nastal čas vypustit mezi lidi ebook o složení krmiv...

Jinak děkuji za reklamu. Víte že i negativní reklama je pozitivní reklama? Vše je jen o věnování pozornosti. Proč asi vyhrávají volby ti, kteří jsou nejméně oblíbení? Věnujeme jim svou pozornost.

Kdo bude chtít odpovědět na dotazy prosím na email - bardog@email.cz.

30.8.2016 00:09

Vítězslav Polášek napsal(a):
Krásný den přeji, ano, cena je nízká, jde o zavádějící cenu, pokud chcete, můžeme zvednout o 50% pokud bude větší důvěra a chcete abychom se opičili po ziskuchtivých konkurentech.
Máme smlouvu na vysoké odběry za rok a chceme krmivo pro všechny lidi za rozumnou cenu. Pokud chcete, tak je cena pro Vás 1599, - za 15 kg -je-li to pro Vás více důvěryhodné.
Výrobce je z Holandska, má více než 75 let zkušeností s výrobou a disponuje certifikáty kvality GMP a IFS. Kolik takových značek znáte? Výrobců je asi 10 na světě.

Megí - stačí přečíst něco málo o historii Bardog a takové informace nemůžete uvádět. Myslíte si, že fabrika, která musí každý rok obhajovat takové certifikáty si troufne něco zatajovat?
Nevidět neznamená neexistovat. Pokud by existovali takové podmínky výroby ve všech fabrikách, můžeme naše krmivo přestat prodávat, a začít se věnovat něčemu jinému.

Přírodní konzervanty - Tokoferoly - vit. C, vit: E, ? To je chemie, že ano...
Granule Bardog jsou na tom lépe než kdejaký produkt pro lidi.

Myslím že nastal čas vypustit mezi lidi ebook o složení krmiv...

Jinak děkuji za reklamu. Víte že i negativní reklama je pozitivní reklama? Vše je jen o věnování pozornosti. Proč asi vyhrávají volby ti, kteří jsou nejméně oblíbení? Věnujeme jim svou pozornost.

Kdo bude chtít odpovědět na dotazy prosím na email - bardog@email.cz.

Spíš byste měl vysvětlovat, ne útočit - 1600 Kč za rýži + masový mišmaš bez chelátů by asi nikdo nedal. Čímž ale nechci říct, že krmivo je špatné, jen reakce na neadekvátní argumentaci.

30.8.2016 02:16

Zázračná továrna v Holandsku jako jediná na světě dokáže nacpat 70% sušeného masa do granulí.
No jo, tak 75 let zkušeností..Purina založena r.1894 smajlík

Co je v reklamních řečích.70% sušeného masa.
Co je ve složení, které musí uvádět pravdu:

Masový podíl 70% (Kuřecí maso 31%, Jehněčí maso 16%, losos 11%, králičí maso 9%, vepřové maso 3%).

Vidíte někdo moučku, sušené maso, dehydrované maso 70%. Ne. Pak v těch granulích opravdu 70% masa není.

Bardog má asi nějakou vyjímku jak psát složení a označovat ingredience oproti zbytku Evropy.

Vidím prohlášení "Naše receptura neobsahuje žádnou pšenici, sóju, krev nebo gen-manipulované přísady."
O chemii ani slovo.

Vit. E. Je asi 6 různých. Nejúčinější je alfa-tokoferol. Který používáte. Proč si to mám domýšlet. (Aj u ostatních příd. látek.)
Mimochodem. Jeho účinky v prevenci rakoviny a srdečních onemocnění nejsou potvrzeny, naopak - vyšší dávky vedou k vyšší úmrtnosti. A studie ani neříká, kterého že zvířátka.
Stárnutí může zpomalovat. Spolu s vit. C a selenem. Dávkování dle hmotnosti psa a zda je ve vývinu, např.

Jak jste dokázali, že krmivo má 70% masa a 28% proteinů ?

Krmivo lisované je průměrné.
Hypoalergenní receptury jsou tragické, klasické rec. tragédie II.
Koukněte třeba na Markus Muhle (certifikáty, přes 40% masa, ekologická výroba a směšná cena) nebo Real Nature, Lukullus, Lupo, Gentle, Guru.

Udělejte něco vyjímečného. Aspoň třetinu masa. Cheláty. Přidejte prohlášení o nepoužití ingrediencí konz. chemií a také, že žádnou nepřidáváte, napište množství chondra a glukos.
Použijte maso a tuk z jednoho druhu zvířete, vyhoďte rýži, udržte cenu pod Wolfsblut. A lidé Vám utrhají ruce.

PS: Co konz. ostatních recep. Tuk 18, vit. E 75. He he. To asi neklapne.

Vítězslav Polášek

31.8.2016 10:04
Vítězslav Polášek

XXX.XXX.177.188

Myslím, že přes 100 prodaných pytlů Top Meat během tří týdnů na eshopu mluví za vše. Reakce, lidí, chovatelů a útulků, kteří krmivo vyzkoušely taky, takže se nemá cenu dohadovat z někým kdo krmivo nevyzkoušel. Je to jako bych měl mercedes a dohadoval se z někým, kdo v něm v životě neseděl.

Zájem o krmiva Bardog je čím dál větší, pokud by lidé nebyli spokojeni, nejspíš by nebyli věrnými zákazníky a nedoporučovali dále.

Hezký den.

31.8.2016 10:28

Myslím, že přes 100 prodaných pytlů Top Meat během tří týdnů na eshopu mluví za vše. Reakce, lidí, chovatelů a útulků, kteří krmivo vyzkoušely taky, takže se nemá cenu dohadovat z někým kdo krmivo nevyzkoušel. Je to jako bych měl mercedes a dohadoval se z někým, kdo v něm v životě neseděl.

Zájem o krmiva Bardog je čím dál větší, pokud by lidé nebyli spokojeni, nejspíš by nebyli věrnými zákazníky a nedoporučovali dále.

Hezký den.

Víte jaký má obrat Mars inc. ? Pátá nejbohatší společnost USA. A vyrábí největší shit. A lidé jsou s tím spokojeni. Psi papají, srst krásná a bla bla.

Proč neodpovídáte na otázky.

Nemáte nic vyjímečného a nekoupím a nedoporučím, protože tu lžete. Zkuste to na lidi, kteří mají v ruce pytlíček Royalu. Ti na 70% masa slyší.

31.8.2016 15:39
keira

XXX.XXX.106.7

Hezký den.

Aktuálně zrovna jeden pytel od vás míří ke mně, ráda zkouším nová krmiva a zas nemám na to, abych kupovala tu nejvyšší třídu.

Ale můj nákup (a myslím, že ani naprostou většinu nákupů od té stovky lidí) nemůžete považovat za znak spokojenosti a věrnosti zákazníka. Jedná se totiž o pouhou zvědavost a nalákání marketingem a dobrou cenou. Spokojený zákazník se pozná dle opakovaných nákupů, což zatím po 3 týdnech nemůžete moc soudit.

Proč to píšu - ačkoli jsem se rozhodla tyto granule vyzkoušet, tzn.nepovažovala jsem je za špatné, souhlasím s megííí, že nedopovídáte na otázky, vaše argumentace se mi nelíbí a snižuje moji důvěru v tyto granule.

31.8.2016 19:09
keisy12

XXX.XXX.220.78

A Petkult ?

Ne to není dobré bar dog je mnohem lepší.

31.8.2016 21:10

keisy12 napsal(a):
Ne to není dobré bar dog je mnohem lepší.

Z čeho tak soudíte, jak dlouho tím krmíte ?

31.8.2016 21:34

Keisy12
Máte to ve zprávě.

WolfiCZ

12.1.2017 11:36
WolfiCZ

XXX.XXX.143.130

"Použijte maso a tuk z jednoho druhu zvířete" pestrost ve zdroji bílkovin není na škodu ba naopak, jen u alergických psů to může teoreticky dělat problém.

Po pravdě granule teprve budu zkoušet ale rozpor v procentech proteinů a obsahu masa je trošku podivný, pokud budu počítat, že teoreticky sušené maso obsahuje bajvoko 65% proteinů a 22% tuků tak sem cca na 45% proteinu v granulích.
Každopádně rýži bych úplně nevyhazoval a nezatracoval jen raději použít hnědou.

12.1.2017 12:07
keira

XXX.XXX.106.7

Krátká recenze Bardog Top Meat:

Chutnost zcela průměrná, žádný zázrak, na dně pytle opravdu hodně drobků, které jsem musela míchat s konzervou, aby je pes mohl sežrat. Trávení znatelně horší než na extrudovaných granulích, větší exkrementy a někdy řidší. Takže se vracíme zpět k extrudovaným, Brit Care a Petkult tráví mnohem lépe.

Navíc po všech za studena lisovaných se mi pes má tendenci dávit. Po žrádle se někdy zapomene napít a pak má třeba po 2 hodinách "sucho v žaludku", kdy ji samotné nedojde, že se má napít, takže ji musím rozmíchat jogurt s vodou, abych do ní tu vodu dostala... což se na extrudovaných granulích neděje, takže už ty za studena lisované s tímto psem asi zkoušet nebudeme.

12.1.2017 12:09

WolfiCZ napsal(a):
"Použijte maso a tuk z jednoho druhu zvířete" pestrost ve zdroji bílkovin není na škodu ba naopak, jen u alergických psů to může teoreticky dělat problém.

Po pravdě granule teprve budu zkoušet ale rozpor v procentech proteinů a obsahu masa je trošku podivný, pokud budu počítat, že teoreticky sušené maso obsahuje bajvoko 65% proteinů a 22% tuků tak sem cca na 45% proteinu v granulích.
Každopádně rýži bych úplně nevyhazoval a nezatracoval jen raději použít hnědou.

Není rozpor. Maso je udáno jako čerstvé. Protože pravda je jen za slovem "složení" a tam se o sušeném nebo moučce nic nepíše. Jen maso. Tedy 70/3 = ne nejhorší, ale stejně, strava pro psa ?

Hodit k tomu dva řízky smajlík

Keira - můj pes zas není nadšený z extrudovaných a po lisovaných pije normálně, někteří lidé říkají, že po lisovaných mají psi žízeň i větší

12.1.2017 12:30
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Ten Bardog - 28% proteinů neodkazuje na málo masa. Určitě ne 23%, když tam není žádný jiný opravdu významný zdroj proteinů. Bylo by lepší si všímat proteinů a jejich zdrojů, než provádět nějaké bláznivé výpočty.
70% masa v sušině je samozřejmě blbost. Brit Care lamb & Rice dosahuje jen o 2% méně s avizovanými 38% masa (mrknul jsem vedle na pytel).
Ty uváděná procenta masa jsou vždy děsná sranda...

12.1.2017 12:38

Je to odhadem, protože víme kterou část krávy použili ? Ne. Nebudu po tom pátrat u žádných granulí. Ryba má jinak vody než kuře, také jinak proteiny. Granule mají také jinou vlhkost od do.

BC lamb a rýže má tohle a ne maso
jehněčí masová moučka (38%), což je proteinový koncentrát.

https://www.krmivo-brit.cz/produkty/dogs/brit-care-adult-medium-breed-lamb-and-rice.

12.1.2017 13:11
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Je to odhadem, protože víme kterou část krávy použili ? Ne. Nebudu po tom pátrat u žádných granulí. Ryba má jinak vody než kuře, také jinak proteiny. Granule mají také jinou vlhkost od do.

BC lamb a rýže má tohle a ne maso
jehněčí masová moučka (38%), což je proteinový koncentrát.

https://www.krmivo-brit.cz/produkty/dogs/brit-care-adult-medium-breed-lamb-and-rice.

Jistě, že jde o koncentrát, při kterém je třeba ještě odhadovat kolik proteinů je v kostech atd. Použil jsem to jako rychlý příklad, jak se s procenty kouzlí. Skutečný obsah masa je tak vždy předmětem odhadu, nikoliv procentní jistoty.
p.s.: O Trochu více kostí je obsažen v Britu. Dáno drahým jehněčím (obvykle pak není tak čisťounké jako kuře).
Reakce byla na dva totální extrémy co tu zazněly (23% vs 70% v sušině). Pravda bude (v sušině) někde mezi (a ne daleko od toho Brita). Obsah vody v masu je zbytečné sledovat. Ta jde stejně pryč a nikdo neví kolik jí tam bylo (stačí před přípravou omýt, a když je to celé mokré, tak jsme už s počty trochu jinde pokud to strčíme na váhu).
Důležité je, co dorazí ke psu.28% není podprůměr, ale také ne nějaká masová orgie.

12.1.2017 15:21

Brit má moučku a maso. BC lamb/rice moučku.
Co se děje s masem v granulích.

Vezmu čerstvé maso.

Hodím do směsi (to jen představa, jistě, že ne do extrudéru, kotle apod.) spolu s rýží, brambory atd.
Vařím = obsah proteinu maličko klesne
Suším = obsah proteinu zvýším, ale hmotnost masa bude menší a o dost, protože potřebuju produkt s třeba 10% vlhkostí

Pokud mám např. kuřecí v syrovém stavu s 20% proteinu, v granulích označeno jako čerstvé, mám v kile granulí kolik proteinu ? Kuře má 80% vlhkosti, vařím, suším a deset procent nechám.
Průměr, ano, protože jako maso má různou vlhkost, tak i moučka.

Od firmy Norsk-protein si můžu pořídit lamb meal s 57% proteinu a nasypat do směsi na granule. A já nevím, kterou přesně v BC použili a nechlubí se tím.

Zkrátka, masa bude ve výsledné hmotě méně a proteinu více.

Hezky je to vidět na jerky.

A protože má analýza povoleno + -...

12.1.2017 15:32
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Brit má moučku a maso. BC lamb/rice moučku.
Co se děje s masem v granulích.

Vezmu čerstvé maso.

Hodím do směsi (to jen představa, jistě, že ne do extrudéru, kotle apod.) spolu s rýží, brambory atd.
Vařím = obsah proteinu maličko klesne
Suším = obsah proteinu zvýším, ale hmotnost masa bude menší a o dost, protože potřebuju produkt s třeba 10% vlhkostí

Pokud mám např. kuřecí v syrovém stavu s 20% proteinu, v granulích označeno jako čerstvé, mám v kile granulí kolik proteinu ? Kuře má 80% vlhkosti, vařím, suším a deset procent nechám.
Průměr, ano, protože jako maso má různou vlhkost, tak i moučka.

Od firmy Norsk-protein si můžu pořídit lamb meal s 57% proteinu a nasypat do směsi na granule. A já nevím, kterou přesně v BC použili a nechlubí se tím.

Zkrátka, masa bude ve výsledné hmotě méně a proteinu více.

Hezky je to vidět na jerky.

A protože má analýza povoleno + -...

? Moc nerozumím o čem je řeč. Ne, že bych tyhle základní věci neznal, jen nevím proč mi to vysvětlujete (pokud to vysvětlujete mě, ale tím laborováním s Britem to tak vypadá) a jaký to má vztah k tomu co jsem psal.
Samozřejmě, pokud je to na někoho jiného (třeba zadavatele), nebo prostě do éteru, jako dovysvětlující příspěvek (třeba k něčemu co jsem nečetl, celé vlákno jsem opravdu nečetl), nebo mě prostě jen doplňujete pro ostatní, tak to je jiná.
Jsem z toho akosi zmätený.

12.1.2017 15:43

Mar-Afra napsal(a):
? Moc nerozumím o čem je řeč. Ne, že bych tyhle základní věci neznal, jen nevím proč mi to vysvětlujete (pokud to vysvětlujete mě, ale tím laborováním s Britem to tak vypadá) a jaký to má vztah k tomu co jsem psal.
Samozřejmě, pokud je to na někoho jiného (třeba zadavatele), nebo prostě do éteru, jako dovysvětlující příspěvek (třeba k něčemu co jsem nečetl, celé vlákno jsem opravdu nečetl), nebo mě prostě jen doplňujete pro ostatní, tak to je jiná.
Jsem z toho akosi zmätený.

Proč dáváte k porovnání krmivo, které použilo moučku ?
Vždyť nevíte jakou. Nevíte kolika proteinovou. Také počítáte s průměrem přece.

Proč by nakonec takové množství masa nemohlo být v analýze jako 28% bílkovin ?

Obsah proteinů může být 31 nebo 26.

U toho BC může být 29 či 24.

Ta čísla jsou cca. Pro představu. Aby lidé věděli, že lze nakrmit psa i lépe a že to vůbec není složité rozklíčovat a ani zaplatit.

No a když jsme u BC..moučka není to "lépe".

12.1.2017 15:59
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Proč dáváte k porovnání krmivo, které použilo moučku ?
Vždyť nevíte jakou. Nevíte kolika proteinovou. Také počítáte s průměrem přece.

Proč by nakonec takové množství masa nemohlo být v analýze jako 28% bílkovin ?

Obsah proteinů může být 31 nebo 26.

U toho BC může být 29 či 24.

Ta čísla jsou cca. Pro představu. Aby lidé věděli, že lze nakrmit psa i lépe a že to vůbec není složité rozklíčovat a ani zaplatit.

No a když jsme u BC..moučka není to "lépe".

A proč ne? Obsah masa se počítá v sušině. Nikdy v ničem jiném, alespoň ne, pokud se tím člověk zabývá na nějaké úrovni. To jediné je totiž relevantní.
Určujícím faktorem je obsah proteinů a jeho zdroje. Ničím jiným se k nějakému rozumnému výsledku nedopočítáte.
Obsah masa nesouvisí s kvalitou masa. Vůbec. To je už jiná disciplína, na kterou se aplikují jiná měřítka.
"Pokud jeden člověk váží víc, než druhý, tak váží víc než druhý. Jeho charakter (je hodnější než ten co méně váží) s tím nemá nic společného a nelze to do sebe motat."
Porovnával jsem pouze obsah (dokonce jsem uvedl jen příklad čarování s čísly a nic víc), ani slůvko nepadlo o kvalitě. Fakt, že jedno maso tam padlo čerstvé, jiné sušené, nebo předpřipravené ve formě moučky vůbec nepřišel na pořad dne.
"Když vstoupím do dveří, tak je to oznámení, že jsem vstoupil do dveří, nikoliv, jaký jsem měl na sobě svetr."
Ani jsem nepsal co je lepší, nebo horší. Nevím proč je to najednou zmiňováno.
"Dám si jednu housku"
"Už zase otravuješ s tím melounem?!"
No...tak nic...

12.1.2017 16:08

Mar-Afra napsal(a):
A proč ne? Obsah masa se počítá v sušině. Nikdy v ničem jiném, alespoň ne, pokud se tím člověk zabývá na nějaké úrovni. To jediné je totiž relevantní.
Určujícím faktorem je obsah proteinů a jeho zdroje. Ničím jiným se k nějakému rozumnému výsledku nedopočítáte.
Obsah masa nesouvisí s kvalitou masa. Vůbec. To je už jiná disciplína, na kterou se aplikují jiná měřítka.
"Pokud jeden člověk váží víc, než druhý, tak váží víc než druhý. Jeho charakter (je hodnější než ten co méně váží) s tím nemá nic společného a nelze to do sebe motat."
Porovnával jsem pouze obsah (dokonce jsem uvedl jen příklad čarování s čísly a nic víc), ani slůvko nepadlo o kvalitě. Fakt, že jedno maso tam padlo čerstvé, jiné sušené, nebo předpřipravené ve formě moučky vůbec nepřišel na pořad dne.
"Když vstoupím do dveří, tak je to oznámení, že jsem vstoupil do dveří, nikoliv, jaký jsem měl na sobě svetr."
Ani jsem nepsal co je lepší, nebo horší. Nevím proč je to najednou zmiňováno.
"Dám si jednu housku"
"Už zase otravuješ s tím melounem?!"
No...tak nic...

Co se stane s proteiny, pokud maso usušíte ?

12.1.2017 16:44
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Co se stane s proteiny, pokud maso usušíte ?

Půjdou si asi koupit buřta s hořčicí...to je schválně? Jeden o voze a druhý o koze. Z tohoto vlákna se odpojuji, neboť jsem ohodnotil pouze obsah masa v sušině, nebo hlavně proteinů v sušině (maso je i tuk a ten se počítá zvlášť), tudíž nemá souvislost, jinak by nikdo nikdy nic nespočítal.
Méně tučné, více tučné...už tam je rozdíl, nelze to spočítat na maso v původním stavu, pokud jsme ho neviděli a neprovedli kompletní rozbor (proboha a proč?). Ani výrobci s něčím takovým nepracují, pokud nejde o standardizovanou moučku. Čarování s čísly je pro marketing, kde se spase všechno.
Při vypočítávání co, čeho tam je, je základem proteiny, tuk, popeloviny, sacharidy (pokud nejde o maso) a vlhkost. Pak se přistoupí k rozboru zdrojů jednotlivých položek a jejich kvalita (o které jsem se vůbec nemluvil).
Bez laboratorních výsledků (platící maximálně pro danou šarži) lze tak dosáhnout alespoň přibližného odhadu.
Jakýkoliv jiný přístup je jen... čáry máry podkočáry...(ještě tak abrakadabra).
Takže prostě a jasně. Obsah proteinů a jeho zdroje.
Z toho lze (když to někoho baví, neboť to nedává smysl) přibližně odvodit jakési standardizované maso (v obou krmivech), které je stejné (samozřejmě že není a pro hodnocení kvality krmiva to má jen nějaký reklamní efekt...ne skutečný), a pak se to dá...dejme tomu trochu (se skřípějícími zuby) porovnat. Samozřejmě pouze obsah, o kvalitě nemluvím (ještě jednou - NEMLUVÍM)
Nejlepší je se na to úplně vybodnout, neboť se tak člověk dopočítá jen ke svým představám, a jít po základech.
Obsah = proteiny, tuky, sacharidy, popeloviny (bráno v sušině).
Pak zhodnotit zdroje a přibližný obsah.
Pak kvalitu a souhrnnou kvalitu (jak to ladí dohromady).
A hlavně vynechat nějaké bájné představy.
Jo a co se stane proteiny, když se maso vysuší? Nic. Budou ve vysušeném mase, ze kterého vypadla hromada vody a tuku. Ježkovy oči...
Nevím proč řešit něco, co jsem neřešil...
Blábol rozhovor hluchého s němým...

12.1.2017 21:20
tapina

XXX.XXX.130.221

Myslíte si, že je nadřazená informace o obsahu proteinů, i teda podílu živočišných proteinů, nad informací o kvalitě jejich zdroje? Ne kvalitě ve smyslu lidské, odpad apod. Ale kvalita ve smyslu, co tam vůbec je, jestli svalovina, komplet, odtučněná kůže apod. Jestli je to moučka. Konzervace.

Mně furt leží v hlavě ten Magnuson. Jakoby na 1. pohled žádný výkvět, maso, mouka, hodně mouky, olej, vejce, mrkev. Na druhý pohled je to geniální. Kolik by stálo něco podobného z víc masem, jiným masem, šlo by to, mělo by to vůbec smysl?

fosi

16.1.2017 15:10
fosi

XXX.XXX.171.209

Ak raz pride legislativa s povinnostou uvadzat masovu svalovinu a jej podiel v krmive potom sa odhalia obrovske podvody na zakaznikoch so separatmi, masovokostnymi muckami, biologickym odpadom a dalsim zdrojmi neustalych alergii a zdravotnych problemov psov.

Otazka na vyrobcov kde su chvalospevy o masovej svalovine v krmive. Nikde? Zvyknite si.

Nekonecna tema maso a jejho percento je teda cisto marketingovym tahom ako klamat zajaznikov.

16.1.2017 16:07

fosi napsal(a):
Ak raz pride legislativa s povinnostou uvadzat masovu svalovinu a jej podiel v krmive potom sa odhalia obrovske podvody na zakaznikoch so separatmi, masovokostnymi muckami, biologickym odpadom a dalsim zdrojmi neustalych alergii a zdravotnych problemov psov.

Otazka na vyrobcov kde su chvalospevy o masovej svalovine v krmive. Nikde? Zvyknite si.

Nekonecna tema maso a jejho percento je teda cisto marketingovym tahom ako klamat zajaznikov.

Legislativa by mohla přijít s povinností uvádět vše v jednom stavu. No a pak by si granule už nikdo nekoupil. Skoro žádné.

Maso. Mě nezajímá, kolik je svaloviny. Chcu vědět kolik cca je masa. Maso je tuk, svalovina, kosti. Legislativně kosterní svalovina s tím okolo, srdce..no ty dobré věci. Ne svíčková. Takže mi stačí, pokud je napsané maso a od někoho důvěryhodného.
Když se napíše moučka, vedlejší produkty, USA, nechcu.
Granul s dry, dehydrated a "čerstvým", je dost. Popel atd. mi ukáže, že je tam dost kostí, ale třeba u koně, kachny, klokana, ovce,.. mi to nevadí, střídám.
Ale nevadí v případě, že je to v "human grade". A co nejblíže.

Nejmenší zlo - Evropa, známý zdroj ingrediencí, nějaké to maso v potrav. kvalitě, ne moc sacharidů nebo vlákniny, chemii ani skrytou jako konzervované moučky/glutamát/schválené EU.

Fosi, dejte nějakou značku ;-)

PS: Magnusson je boží.

16.1.2017 17:03
bery25

XXX.XXX.116.239

USA vam nechuti, cim si to u vas zasluzili, zeby kazde krmivo bolo zle, PS.magnuson je bozi

16.1.2017 17:13

bery25 napsal(a):
USA vam nechuti, cim si to u vas zasluzili, zeby kazde krmivo bolo zle, PS.magnuson je bozi

USA bere jako maso i separát. Magnusson je přesně ten případ trochy masa z "místních" zdrojů s obilím a vejci, ale vím, co psu dávám.
Si vymýšlím, co smajlík Vyrobili aj přílohové a grain free ;-).

16.1.2017 17:28
bery25

XXX.XXX.116.239

USA bere jako maso i separát. Magnusson je přesně ten případ trochy masa z "místních" zdrojů s obilím a vejci, ale vím, co psu dávám.
Si vymýšlím, co smajlík Vyrobili aj přílohové a grain free ;-).

Dobry, len sa my zda trochu pritiahnite za vlasy, usa, vsetko zle, nielen granule, vobec nie som odbornik na granule, ale na zimu su magnuson trochu malo vyzivne, moj bernak by bol stale hladny, momentalne krmim primordial, rozne chute, urcite niesu naj, ale mam s nimi zatial najlepsie skusenosti, essential nesadli vobec, taste kvalita srsti isla dole, magnuson malo energie, go bolo tiez ok, ale na zimu primordial najlepsie

16.1.2017 22:44

A zrovna v sobotu jsem narazila na člověka, co nemá odvahu barfovat, krmí 3 roky Magnussonem + maso a kosti a jásal, že konečně našel způsob stravování, na kterém má psa úplně v pohodě. Cosi menšího s borderou, osmiletá holka vypadala perfektně a původně jsem jí tipovala na půlroční štěně, vzhled + chování. Až jsem z toho jejich blbnutí hodila záda do bahnité oblevy. Ještě štěstí, že jsem z kufru nevyndala psí letní výbavu a na sedačku jsem si mohla dát psí party deku. Doma jsem pak akorát umyla volant od bahna.

17.1.2017 01:15

Magnusson orig. kennel má stejně energie jako šlehačka ve spreji. Možná si jen někdo nepřevedl jednotky.1420 kJ /100g, zatímco většina značek uvádí v kcal/kg.

Magnusson 3393 kcal/kg, Acana pork 3288 (ale 15% tuku), Acana lamb 3505 a 16% tuku.

Takže lehčí jsou, ale využitelnější než vepřová Acana. Kdybych si vybírala podle protein/tuk, vezmu Acanu.

Pacifica 3512 kcal/kg, protein/tuk 33/17.

M.57kč.
A. pacifica 126kč, lamb 126kč, pork 152kč.

Nesrovnávám z čeho je tuk, výplň, minerály atd. Jen energii. Jen čísla. Jenomže. Nejde jen o ně. Právě.

Ono to dost záleží na konkrétním psu. Pitbulíci a větší psi, co nemají alergii na bordel ve skladech s obilím, mají i obilné receptury radši a umí je využít. Stejně tak hromadu proteinů třeba z Edenu. Jiným je po krmivu s 30% a víc bílkovin blbě, další mají po Magnusson/Markus hlad, hubnou.
Ale jsou ok na Acaně Lamb.

M. + maso. Aj se to k sobě hodí - řízek s chlebem smajlík

17.1.2017 14:01
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Magnusson Meat & Biscuit adult složení ze stránek výrobce (nikoliv dovozce), překlad ze švédštiny:

Produkty živočišného původu 44% (čerstvé hovězí a vepřové maso), pšeničná mouka, vejce, rostlinný olej a tuk 4% (řepkový olej), ječmen mouka, mrkev, sušené brambory.

Analytické složky
hrubý protein 24%, ropa a surový tuk 12%, hrubé vlákniny 3%, sacharidy (NFE) 45,5%, minerální látky (hrubý popel) 6,5% (z toho 1,3% vápník a fosfor 1%), voda 9%,

Magnusson Originál - Kennel složení ze stránek výrobce:

Složení (všechny složky jsou švédského původu)

Graham mouka, zpracované živočišné bílkoviny (hovězí a prasečí), rostlinný olej a tuk 9% (řepkový olej), sušená bramborová vláknina, fermentovaný výrobek.

Analytické složky
hrubý protein 25%, ropa a surový tuk 12%, hrubé vlákniny 2%, sacharidy (NFE) 45,5%, minerální látky (hrubý popel) 6,5% (z toho 1,3% vápník a fosfor 1%), voda 9%,

...tak to také nebude jen o mase. Slušně vypadá ta Gain free receptura. Ten zbytek zase až tak ne.

17.1.2017 16:00

No a pak je tu legislativa, která říká, že mohu napsat tohle
Kuře 99%, kuřecí maso 99%
Nebo nadřazenou skupinu a pak do závorky upřesnit o co jde:
Maso a výrobky živočišného původu (99% kuře) a to je v juniorech
Oleje a tuky jsou také nadřazenou skupinou.

To samé kvasnice. Skupina. Jsou tam pivovarské.
"jästprodukt" - kvasnicový produkt a Magnussonů se na to ptali, není to extrakt nebo tak něco, ale pivovarské. Takže glutamát ne.., můžeme být v klidu.

Švédské zpracované produkty jsou to, co známe pod názvem "maso" + uši, kůže, masité části, kosti...jejich ABP mohou označovat skupinu všeho z materiálu kategorie 3 nebo krmnou směs. Ale pořád jde o max. kateg. III, protože nic horšího se tu používat ke krmení nesmí..ona to jsou i maličká kuřata, která nesmí do obchodu pro lidi..

Vypadá to složitě, ale není.

Nejhůř tam je v Kennelu ten třetí level, v juniorech je to, co nařízení EU a Švédska nazývá masem. Maso.

17.1.2017 16:09
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Fajn reklamka...tak jo...

17.1.2017 16:33

Ono si stačí přečíst
http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/foder.4.1dbcbad113c7ffa7b0380003397.html
a tohle
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?uri=CELEX%3A31998L0067
a FAQ u Magnussonů
http://www.hundmat.com/faq

Tak byste zjistili, že Junior používá čerstvé maso a Kennel přesně toto:

hovězí a vepřový produkt, který se získává tepelnou úpravou, sušením a mletím těl nebo částí těl teplokrevných suchozemských živočichů, jejichž tuk lze částečně extrahovat nebo fyzikálně odstranit; nesmí obsahovat rohovinu, štětiny, chlupy a peří, jakož i obsah žaludků a střev. (minimální obsah dusíkatých látek v sušině je 50 %) (maximální obsah fosforu je 8 %)

a to jsou ty moučky..

17.1.2017 16:43
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Mě už mnoho prodejců, výrobců, někdy i fanoušků a dalších...ců, či...ků přesvědčovalo o tom, že jejich vedlejší produkty jsou pomalu výběrovým masem. Mnohdy ne pomalu. U mnoha značek.
To jejich bylo vždy připraveno s láskou, vědecky a všichni to mysleli upřímně.
Můžu si myslet, že jste někomu z hlouposti skočila na lep...a nebo také něco jiného.
A bylo by lepší, kdyby to byla ta první možnost.
Jistě by to bylo lepší...přeji hezký den.

17.1.2017 17:02

Všichni snad pochopili, že ta cena není z legrace.
Označování krmiv, ingrediencí...celkem jasné pokyny.

U Junior je maso, u Kennelu hovězí a vepřová moučka, oboje původem ze Švédska a o to jde.
A moučka, pokud se jmenuje moučka a je odsud a ne kdovíodkud, ne masokostní či drůbeží..ale tak on si to každý může přečíst..

Aby to bylo komplet, česky
http://eagri.cz/public/web/mze/legislativa/pravni-predpisy-mze/tematicky-prehled/100050263.html

17.1.2017 17:03
bery25

XXX.XXX.116.239

A co potom dobreho pre nasich milackov kupit, aby som nekomu neskocil s hluposti na lep, myslim granule.

21.1.2017 01:16
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Takže jsou to teda dobré granule ? http://www.spokojenypes.cz/magnusson-original-kennel-14-kg/
A kolik tam je % masa ? A ten tuk je teda živočišný nebo rostlinný ?

21.1.2017 02:07

kobylatko napsal(a):
Takže jsou to teda dobré granule ? http://www.spokojenypes.cz/magnusson-original-kennel-14-kg/
A kolik tam je % masa ? A ten tuk je teda živočišný nebo rostlinný ?

smajlík smajlík
v kennelu není maso, ale moučka
maso je v juniorech
a je ho málo
a řepkový za studena lisovaný olej
berte jako přílohové granule, dejte kus masa k tomu
bylo tam kdysi vepřové sádlo
ale už není.

21.1.2017 13:08
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Ono si stačí přečíst
http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/foder.4.1dbcbad113c7ffa7b0380003397.html
a tohle
a FAQ u Magnussonů

hovězí a vepřový produkt, který se získává tepelnou úpravou, sušením a mletím těl nebo částí těl teplokrevných suchozemských živočichů, jejichž tuk lze částečně extrahovat nebo fyzikálně odstranit; nesmí obsahovat rohovinu, štětiny, chlupy a peří, jakož i obsah žaludků a střev. (minimální obsah dusíkatých látek v sušině je 50 %) (maximální obsah fosforu je 8 %)

a to jsou ty moučky..

Trochu OT, pise se zde, ze nesmi obsahovat rohovinu, nedavno tu byla diskuze, jak jsou super pro psy paruzky

21.1.2017 13:10
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Ono si stačí přečíst
a tohle
a FAQ u Magnussonů

a to jsou ty moučky..

Asi hloupý dotaz .Co že je vůbec ta moučka ?

21.1.2017 14:42

Lexaurin napsal(a):
Trochu OT, pise se zde, ze nesmi obsahovat rohovinu, nedavno tu byla diskuze, jak jsou super pro psy paruzky

Ale nechcete, aby v salámu bylo peří a kopyta. Tyto patří do drůbeží moučky, vedlejších produktů atd.
Prasečí ucho není špatné, parůžek nebo cokoli, ale tu jde o to, že když kupuji maso, musí tam být maso.

21.1.2017 15:01

kobylatko napsal(a):
Asi hloupý dotaz .Co že je vůbec ta moučka ?

Vezmete kuře, rozemelete, hodíte do hrnce, vaříte, sbíráte tuk, sušíte, dokud nebude třeba 6% vody. "Suchý prášek". Ten se musí konzervovat, protože jak byste to skladovala v bigbagu, ve vlhkém skladu, než se to prodá výrobcům granul a do kravína.

Samozřejmě na to mají lepší stroje než hrnec a vyrábí se různé moučky s 50% a více proteiny, s různou vlhkostí, v USA tam hážou aj zvířátka, co odešla zadním vchodem veteriny.

Moučky se konzervují jak. Levně.
Naturox - ok.
Thermox RC Liquid - blbé.

Jednoduše bych řekla - masox.

Proč lidé přidávají do hovězího vývaru ještě tuhle ubohou kostku.

Každý den to ten pes jí.

21.1.2017 21:27
tapina

XXX.XXX.233.63

Myslíte, že je velký trabl krmit štěně granulemi pro dospělé psy? Jedná se o tyto granule, případně pokud by byl nápad na nějaké čistě rybí nebo králík. Nebo obráceně - štěněcí i pro dospělého?

Purizon Fish
Wolfsblut Jack Rabbit.

21.1.2017 21:37
tapina

XXX.XXX.233.63

P.S. jaké jsou vlastně rozdíly mezi Puppy a adult granulemi? Je tam něco zásadního?
Co je jinak v all life stages? - např. jsem koukala znovu na Orijen a Annamaet, rybí i jsme kdysi měli, ale nezaujalo.

21.1.2017 21:39

tapina napsal(a):
Myslíte, že je velký trabl krmit štěně granulemi pro dospělé psy? Jedná se o tyto granule, případně pokud by byl nápad na nějaké čistě rybí nebo králík. Nebo obráceně - štěněcí i pro dospělého?

Purizon Fish
Wolfsblut Jack Rabbit.

Když se podíváte na ALS, tak v tom nevidím žádný velký rozdíl. Naopak mezi různými značkami a recepturami je tak velký rozsah hodnot proteinů, tuku a vůbec ve složení, že záleží na konkrétních granulích. Toho králíka znám a hodnoty jsou podle mě ok. Obecně jsou štěněcí pro dospěláka spíš jako zátěžovky.

21.1.2017 21:45
tapina

XXX.XXX.233.63

Když se podíváte na ALS, tak v tom nevidím žádný velký rozdíl. Naopak mezi různými značkami a recepturami je tak velký rozsah hodnot proteinů, tuku a vůbec ve složení, že záleží na konkrétních granulích. Toho králíka znám a hodnoty jsou podle mě ok. Obecně jsou štěněcí pro dospěláka spíš jako zátěžovky.

No právě.

Myslela jsem, jestli něco ohledně vitamínů, minerálů, ale jak to tak různě porovnávám (a to toho ani v úvaze moc není), jde mi z toho hlava kolem.

Proč to teda rozdělujou?

21.1.2017 21:51

tapina napsal(a):
No právě.

Myslela jsem, jestli něco ohledně vitamínů, minerálů, ale jak to tak různě porovnávám (a to toho ani v úvaze moc není), jde mi z toho hlava kolem.

Proč to teda rozdělujou?

Já v tom vidím akorát vyšší energetické nároky u štěňat, ale i to je individuální. Možná bude něco jinak u obřích plemen, ale tak já měla vždycky skladnější psy.

21.1.2017 21:51

Rozdělují jako by dobře - aby štěně teda mělo dost. Ale povětšinou je to jen marketing či zvyk.
Ohledně minerálů atd., stejně, kolik lidí počítá, jaké množství štěně aj dospělý dostane v dávce za den ? A kdo vůbec ví, kolik čeho má pes dostat ?
Jde o dávku na den, doporučenou.
Protein pro dospělého je doporučen 18%.
Něčeho je doporučeno max., většiny jen minimální množství.
A teď si to přepočtěte na hmotnost psa, aktuální. A kolik teda toho dostane za den z granul.

Chci říct, že když je nápis "puppy", neznamená to, že je vše správně.

21.1.2017 21:54
Terven

XXX.XXX.160.10

tapina napsal(a):
No právě.

Proč to teda rozdělujou?

Marp to třeba nerozděluje...ale spíš je to marketingový tah- granule pro juniory, pro seniory, pro kastráty, pro kojící...někde je to možná jen o velikosti granulek?

21.1.2017 22:07

Kdyby to někoho fakt zajímalo, takhle do detailu a počítat, National Research Council - Nutrient Requirements of Dogs and Cats - NRC 2006 (předtím se bralo za ok z r.1987) a AAFCO, FEDIAF, aj ČR z té publikace vychází.

http://www.nutricao.vet.br/pdfs/FEDIAF_Nutritional_Guidelines_-_final_version_6-09-11.pdf.

Vše je třeba převádět na sušinu, kalkulačky jsou online.

23.2.2017 07:35
Zak

XXX.XXX.105.126

Https://www.granulerychle.cz/cs/bardog-holandsko/
Tento popis zřejmě vysvětluje těch pomyslných 70℅ masa v granulích Bardog.

20.11.2018 23:34
KatuleS

XXX.XXX.39.3

já za sebe doporučuji tyto, ty mému psovi chutnají velice https://www.shop4dog.cz/cz-detail-1135265-brit-care-puppy-lamb-amp-rice-2x12kg.html

23.11.2018 09:37
PepaHandlir

XXX.XXX.58.133

Ahoj,
záleží jaké granule pes má rád, zdá se mi že ani když používáš stejnou značku tak ta kvalita není vždy stejná. Nebo máte jiný názor ?

Pepa

23.11.2018 09:50
polárka.15

XXX.XXX.162.54

PepaHandlir napsal(a):
Ahoj,
záleží jaké granule pes má rád, zdá se mi že ani když používáš stejnou značku tak ta kvalita není vždy stejná. Nebo máte jiný názor ?

Pepa

Kdybych se měla řídit tím, co psu chutná, tak mi sežere všechny granule a krmit Friskies jen proto, že to psu chutná, není moc rozumné

23.11.2018 12:04

je fakt, že některé firmy mají problém buď se skladováním nebo vůbec udržením kvality, nevím, jestli za to může distributor nebo výrobce
nebo rozmazané datum expirace, také vtipné

mám radu
nejezte granule

23.11.2018 12:15
polárka.15

XXX.XXX.162.54

je fakt, že některé firmy mají problém buď se skladováním nebo vůbec udržením kvality, nevím, jestli za to může distributor nebo výrobce
nebo rozmazané datum expirace, také vtipné

mám radu
nejezte granule

U psů s tím opravdu zkušenost nemám, ale když brávám granule pro koně přímo od zdroje, tak za x let nebyl nikdy problém, pokud je někdo kupovat od prodejce, tak tam problémy kolikrát byly. Takže asi jak kdy a jak u koho.

23.11.2018 13:55

Tak jsem pro změnu zakoupila granule BRAVERY. Snad mi je nesepsujete ( psice baští cokoli )

23.11.2018 15:09
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Projela jsem jen jedno složení, co na mě vyskočilo první:
https://krmeni.cz/bravery-granule-pro-psy/bravery-dog-adult-large-medium-lamb?gclid=EAIaIQobChMIio67sNbq3gIVSKWaCh2fKAWuEAQYASABEgIfufD_BwE#popis-produktu

Mně by vadil drůbeží tuk, mému psovi by vadilo 3 795 Kcal/Kg, to by mu bylo asi takhle na zimu málo. Taky má rád obilí, ale v tom patří asi spíš k menšině.
Ale jinak se mi to takhle na první pohled celkem líbí, považuju to určitě za nadstandard.

23.11.2018 16:08

nelíbí se mi jako hlavní výplň tapioka
nanic, prázdnota, lepidlo, škrob
prý je z toho dobrý pudink
no určitě, po přidání kila cukru, čokolády, oříšků a rozinek :-)

23.11.2018 16:24
Varaxi

XXX.XXX.1.226

No vida, já tapioku považovala co se živin týče za ekvivalent brambor.

23.11.2018 16:38

já mám zato, že tapioka je převážně hodně moc škrob, měl by být jen škrob
dobré je, že bez lepku a tak vůbec nic, prázdno, že je to dobré pro alergiky

23.11.2018 17:50

nelíbí se mi jako hlavní výplň tapioka
nanic, prázdnota, lepidlo, škrob
prý je z toho dobrý pudink
no určitě, po přidání kila cukru, čokolády, oříšků a rozinek :-)

Tapioka to je to, co vypadá jako žabí vajíčka, když se z toho udělá ňamka ?

23.11.2018 17:51

Varaxi napsal(a):
No vida, já tapioku považovala co se živin týče za ekvivalent brambor.

To by byly asi topinambury.

23.11.2018 18:27

Tapioka to je to, co vypadá jako žabí vajíčka, když se z toho udělá ňamka ?

:-) v životě jsem to neviděla :-)
ale jednou se mě ptali, jestli ten pudink může pes, tak jsem radši řekla, že ne :-)
a žabí vajíčka jsem neviděla tak sto let, to je dávají do toho pudinku nebo co se stalo ?

23.11.2018 18:28

jo, vlastně viděla jsem jakousi mouku u ségry, hodila jsem to do koše, aby nebyla tlustá
jsem hodná
ale psovi to neublíží, prostě změna, místo furt dokola rýže..

1.1.2019 23:27
KatuleS

XXX.XXX.39.3

cenově i kvalitativně mi vychází stejně, že Brit Care je na tom nejlépe

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík