Barfování - jak začít

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2016 15:03
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Tak jdu si zase pro radu. Nemáte někdo ze svých začátků barfování jídelníček pro cca 30 kg psa?

Dokud byl pes štěně, jak jsem se bála krmit masem, abych něco nezvorala. Další problém byl v tom, že sem k nám nezavážel nikdo maso a nebo bych to musela brát po velkém a to zase nemám prostory na mrazák.

Dneska jsem ale byla mile překvapena, že u nás ve zverimexu začali prodávat mražené maso po kilovkách - takže bych si mohla nakoupit vždycky tak řekněme na týden, to bych měla kde skladovat.

Berou maso od Do psí misky - zkušenosti?

Ale ten hlavní problém, vůbec nevím jak začít. Kolik čeho, jaké přílohy? Co přidávat navíc? Musí tam být třeba i vnitřnosti? Paní mi říkala že mají hrubomleté, které obsahuje i vnitřnosti, ale vnitřnosti samostatně jako takové nemají.

Jsem fakt naprostý začátečník a pořád se rozmýšlím, jestli to zkusit a nebo zůstat radši u granulí, kde se nemusím bát, že má něčeho hodně nebo něčeho málo. Ale názor většiny z vás už asi stejně znám

13.12.2016 15:23
asurwic

XXX.XXX.36.3

marcelaamax napsal(a):
Tak jdu si zase pro radu. Nemáte někdo ze svých začátků barfování jídelníček pro cca 30 kg psa?

Dokud byl pes štěně, jak jsem se bála krmit masem, abych něco nezvorala. Další problém byl v tom, že sem k nám nezavážel nikdo maso a nebo bych to musela brát po velkém a to zase nemám prostory na mrazák.

Dneska jsem ale byla mile překvapena, že u nás ve zverimexu začali prodávat mražené maso po kilovkách - takže bych si mohla nakoupit vždycky tak řekněme na týden, to bych měla kde skladovat.

Ale ten hlavní problém, vůbec nevím jak začít. Kolik čeho, jaké přílohy? Co přidávat navíc? Musí tam být třeba i vnitřnosti? Paní mi říkala že mají hrubomleté, které obsahuje i vnitřnosti, ale vnitřnosti samostatně jako takové nemají.

Jsem fakt naprostý začátečník a pořád se rozmýšlím, jestli to zkusit a nebo zůstat radši u granulí, kde se nemusím bát, že má něčeho hodně nebo něčeho málo. Ale názor většiny z vás už asi stejně znám

S dospělým psem jsem nikdy nezačínala BARFovat, takže o tom bych Vám mohla maximálně tak přepsat pár pouček z internetu.

Se štěňaty ve vrhu vždy začínám s libovým masem (většinou hovězí), potom dávám jogurty (ale do toho bych ve Vašem případě hned nešla - starší psi nemají už takovou schopnost trávit laktózu - já mám karolíny, které s tím problém nemají po celý život a navíc začínám s prcky, kteří jsou na mateřském mléku a tudíž kasein i laktózu snáší v pohodě). Dále na začátek dávám plíce a ryby.

Firmu Do Psí misky mám ráda. Maso mi přijde kvalitní, vždy bylo čerstvé, doručení bez problémů ve jejich vlastním mrazícím autě (tudíž úplně tuhé i v létě). Navíc je dle mého docela levné. Velký výběr sice ve srovnání s některými obchody nemají, ale zato jsou to sami výrobci / dovozci a ne jen "překupníci".

Inspiraci na přílohy najdete zde: + samozřejmě zelenina a ovoce
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3209146/vhodne-prilohy-pro-krmeni-psu#a3227317

Vnitřnosti nezačínejte dávat ihned (aby se pes z toho ne-ze-sral), ale v jídelníčku by chybět neměly.

Ne že by se mi nechtělo už dál psát, ale koukala jste třeba sem: http://www.barfclub.eu ?

13.12.2016 15:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Napíšu zkušenosti BARFařského stálezačátečníka Prostě to neřeším. Kdyby byl vlk, sežere, co zrovna je. Takže dám nějaké maso s kostma. K tomu, protože je nežravka, jakoukoliv přílohu(brabory, rýži, vločky, proso, dýně, červená řepa...) a podle toho třeba ještě nějaký zelený salát, jablíčko nebo jen natě (petržel, celer, libeček, kopřivy - což mám nasušíno či v mražáku) Jako doplněk třeba lněné semínko, pokud je to dietnější druh masa. Někdy tam šoupnu vajíčko. Z bylinek co mne zrovna napadne. Někdy česnek. Prostě co mi v kuchyni cvnkne o nos. Jak už jsem psala jinde, moc dohromady toho nematlám, protože pes to pak nechce. Pokud jsou balíčky s vnitřnostma, tak vemte i ty, některý den dejte s nima, některé dny bez. Nic nevážím, podle velikosti psa mám misku a tak nějak dávám už odhadem. Některý den má míň, některý určitě víc. Já vařím, ale k snídani má ještě syrové kosti(kuřecí či krůtí, vepřová žebra) takže pokud má hlad, sní ráno ty kosti, pokud nemá, tak se mu tam válí někdy do druhého dne. O to já to mám jednodušší tím, že je venku. Takže si dávku řídí víceméně sám. Granule dostává jako mlsky, když je dávám pejsům sousedů po hrstkách, tak dostává s nima.

13.12.2016 18:02
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Začala jsem v 8mi měsících s 30kg psem.
Krmíme od dopsimisky, jsem naprosto spokojená s kvalitou, dovozem, výběrem
Dávám cca 1 kilo masa denně, plus nějaká ta příloha - dáváme vločky, když zbyde rýže tak tu, nebo vařený brambor, dále proso, ale můj ňouma nemá moc přílohy rád, maximálně zamíchané v mletině.
Přečtěte nejdříve manwe.eu, tam je vše
Hlavně zachovat kosti, vnitřnosti a svalovinu, začít 14 dní svalovinou, po té přidávat vnitřnosti po té kosti. Kostí tak přiměřeně, aby se neucpal, poznáte podle bobků. Kdyžtak mě máte na fb, tak můžete napsat.
My krmíme neobvyklé druhy masa, neboť máme alergii, ale jinak tak nějak to střídáme, ryby, zvěřina, kuřecí apod.. dávám strouhanou okurku nebo mrkev, nic moc jiného mi nejí.
Přidávám kelpu, lososový olej, lněný olej.
My jsme naprosto s Barfem spokojený, mylsím, že taky budete.

13.12.2016 18:09
my name is ...

XXX.XXX.87.239

Na facebooku si dejte skupinu Barfování tam se toho dozvíde

13.12.2016 18:23
Terven

XXX.XXX.110.147

Na vašem místě bych se nebála a šla do toho, naopak bych se spíš bála nechat psa doživotně na granulích.
Já jsem s barfem začala hned ve dvou měsících po příchodu domů, nechala jsem jen pár dnů na rozkoukání na granulích Eminent, které žrala u chovatelky.
Problém nebyl naprosto žádný, bobky ukázkové. Kostí jsem se bála hodně a taky to bylo v pohodě. Dodnes vzpomínám, jak jsem měla prokousaný prsty do krve, když jsem přidržovala křidélko, aby pěkně kousala a nepolykala to celý
Barfaři se shodujou, že začínat s miminem je jednodušší než s dospělým psem, ale úspěšně se převádějí na barf i senioři, takže vám to taky určitě klapne.
Vlezte na fb do skupiny Barfování, začátečnických dotazů jsou tam mraky a hlavně tam, na rozdíl od ifauny, barfujou všichni

13.12.2016 20:55
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Díky, doporučené weby prostuduji. Jinak abych to upřesnila, on není čistě jen na granulích. Už od štěňátka mu občas dám nějaký ten tvaroh, jogurt. A cca jednou týdně má maso - syrové. Problém po něm vůbec nemá a to už jsme dávali docela dost druhů. Často dávám mlsy jako sušené hrtany, vepřové nožky, ucha, lopatky. Občas syrovou kost. Zeleninu žere snad jakoukoli, ovoce to samé. Je celkem žravý, zatím krom mandarinky asi nevím o ničem, co by nechtěl .

Jen jsem nevěděla, jak přejít úplně. Takhle si pořád říkám, že to má jen jako zpestření a ten základ vyvážený má v granulích.

V té skupině na FB jsem také, tak jdu zkoumat

13.12.2016 21:30
asurwic

XXX.XXX.36.3

marcelaamax napsal(a):
Díky, doporučené weby prostuduji. Jinak abych to upřesnila, on není čistě jen na granulích. Už od štěňátka mu občas dám nějaký ten tvaroh, jogurt. A cca jednou týdně má maso - syrové. Problém po něm vůbec nemá a to už jsme dávali docela dost druhů. Často dávám mlsy jako sušené hrtany, vepřové nožky, ucha, lopatky. Občas syrovou kost. Zeleninu žere snad jakoukoli, ovoce to samé. Je celkem žravý, zatím krom mandarinky asi nevím o ničem, co by nechtěl .

Jen jsem nevěděla, jak přejít úplně. Takhle si pořád říkám, že to má jen jako zpestření a ten základ vyvážený má v granulích.

V té skupině na FB jsem také, tak jdu zkoumat

Jak já Vám závidím. Ten můj bude za chvíli žrát snad jenom mandarinky.

Jinak ještě mě napadlo, jestli chcete i nějakou knížku, tak bych doporučila BARF od Kateřiny Novosádové. A jestli ještě o syrové stravě pochybujete, tak Kočky by kupovaly myši od Hanse Grimma.

Přeji hezké počtení.

13.12.2016 21:37
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

asurwic napsal(a):
Jak já Vám závidím. Ten můj bude za chvíli žrát snad jenom mandarinky.

Jinak ještě mě napadlo, jestli chcete i nějakou knížku, tak bych doporučila BARF od Kateřiny Novosádové. A jestli ještě o syrové stravě pochybujete, tak Kočky by kupovaly myši od Hanse Grimma.

Přeji hezké počtení.

Ha, Kočky by kupovali myši mám přečteno, a Barf od Kateřiny Novosádové se mi válí doma . Já na to úplně zapomněla.

Teď jsem dokonce zjistila, že Do psí misky zaváží i kousíček od nás, tak by se s nimi možná dalo domluvit, aby nám to zavezli až domů, případně bych si pro to dojela.

A nebo co byste řekli tomu tam pořád párkrát týdně nechat granule? Abych měla alespoň nějaký pocit, že je to fakt vyvážené . Nebo třeba ráno granule, večer maso. Vím, že spousta lidí to odsuzuje, ale znám i lidi co tak kkrmí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.12.2016 22:18

Psí miska vozí trasy + - 20km v ceně
su mimo všecky trasy,20km od nejbližší a vše klape
na co granule, když budete mít maso s vnitřnostmi a kostmi.

13.12.2016 22:31
lupus4

XXX.XXX.32.251

tam pořád párkrát týdně nechat granule? Abych měla alespoň nějaký pocit, že je to fakt vyvážené

na "vyváženost" v granulích může věřit jen "momentálně vopožděnej"

13.12.2016 22:34
asurwic

XXX.XXX.36.3

Kombinovat se to dá, proč by ne. Nutné to však není - spíše bych řekla, že je to zbytečné, ale hromada lidí to střídá. Co vím, tak nedávají do jedné misky granule s čerstvým masem. Já osobně ale krmím i naráz granule, škvarky a sušené ovoce, když jsme dlouho na cestách (takže tak cca týden v kuse jednou za měsíc), jinak doma mají psi normálně BARF.

13.12.2016 22:36
asurwic

XXX.XXX.36.3

lupus4 napsal(a):
tam pořád párkrát týdně nechat granule? Abych měla alespoň nějaký pocit, že je to fakt vyvážené

Ale notak. Já se tady snažím být milá a Vy napíšete to, co si myslím.

13.12.2016 22:40
Terven

XXX.XXX.110.147

Taky dávám ráno granule, večer maso a je to úplně v pohodě.
Ale nedělám to kvůli vyváženosti , nýbrž proto, že jí chutnají, po ranní vycházce je to rychlá příprava a taky chci, aby na ně zůstala zvyklá.
O dovolené nebo pokud jí hlídá syn, kterej by na syrový maso nesáhl, se to hodí
Pokud budete opravdu dávat maso, kosti i vnitřnosti + něco navrch, tak si s vyvážeností nemusíte lámat hlavu. Beztak mám pocit, že vyváženost je další oblíbené komerční zaklínadlo

13.12.2016 22:41
Terven

XXX.XXX.110.147

lupus4 napsal(a):

13.12.2016 22:43

marcelaamax napsal(a):
Ha, Kočky by kupovali myši mám přečteno, a Barf od Kateřiny Novosádové se mi válí doma . Já na to úplně zapomněla.

Teď jsem dokonce zjistila, že Do psí misky zaváží i kousíček od nás, tak by se s nimi možná dalo domluvit, aby nám to zavezli až domů, případně bych si pro to dojela.

A nebo co byste řekli tomu tam pořád párkrát týdně nechat granule? Abych měla alespoň nějaký pocit, že je to fakt vyvážené . Nebo třeba ráno granule, večer maso. Vím, že spousta lidí to odsuzuje, ale znám i lidi co tak kkrmí.

Já tak krmila minulou psici a tuto to taky učím, kus granulí kus jiné stravy, ono se to hodí, zvyk na granule i ostatní složky. pokud se něco někdy posejří a není čas, nejsem já doma včas, jsme mimo domov-chata, dají se granule...pro namítače, psice neměla problém současné štěně také prospívá...

13.12.2016 22:51
bhk

XXX.XXX.210.175

asurwic napsal(a):
Ale notak. Já se tady snažím být milá a Vy napíšete to, co si myslím.

Dělá se z toho věda. Netřeba. Já se nikdy neřídila a neřídím žádnýma tabulkama a psiska prospívají. Krmím veškeré dostupné maso, vnitřnosti, kosti+zelenina, ovoce...atd..dokonce jim tam smíchám i nějaké ty lidské zbytky.. Největší odběr mám z toho nenáviděného vetamixu.. Dávkování mám vychytané dle kondice každého jednoho psa. Takže se nedá přesně říct, že na 30kg psa půl kg masa.. To si každý musí vychytat sám. Ale složité to fakt není.
Granule koupím po porodu feny - tam z nějakého důvodu, první dny maso nechtějí.

14.12.2016 06:45

"na "vyváženost" v granulích může věřit jen "momentálně vopožděnej""
nóó, tak zrovna na víru ve vyváženost granulí je možno mít i nějaké to vzdělání, v tom by problém fakt nebyl, háček bude někde jinde...

Neregistrovaný uživatel

14.12.2016 08:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

marcelaamax napsal(a):

Zdravíčko, máme skoro stejné hafiny, já mám teda dvě feny po 30 kg, takže každá z nich dostane denně 0,5 kg masa a kostí+ přílohy, mám lepší to, že denně sní obě tu kilovku, takže ji nemusím rozmrznutou dávat do lednice do druhého dne, chtěla bych jen říct, že nejsem odborník, sama takto krmím teprve asi druhý max teřtí měsíc, docela machr na tohle je podle mě Rájka. Jinak kupuji taky na týden tj cca 7kg masa. každý "šrůtek" beru něco jiného, jeden šrůtek kuře mleté s kostmi, zvěřinový ořez (daněk, muflon...) čistá svalovina další šrůtek, vepřové maso s droby, kapr-sumeček, kuř.játra, neprané dršťky, krůtí a kachní maso, tohle různě skládám vždy na týden, plus někde mám víc svaloviny a někde zase víc kostí, jinak podle toho co jsem četla tak rovnováha BARFu je na celý měsíc, ne v jedné dávce, takže chce to mít rozmanité druhy masa, nekrmit jen jedním, vnitřnosti koupíš i normálně v řeznictví třeba chlazené, ledvinky, srdce...já beru z maso pro psy, dám příklad jídelníčku pro jednoho psa, ju.

ráno: 250 g kuřecí mleté + vejce+ ovesné vločky+1 mrkev nadrobno nakrájená
večer: 250 g kuřecí mleté + 1/3salátový okurek+ 1 červená řepa, vše na drobno+pivovar.kvasnice

ráno: 250g kapr/sumeček + 1 mrkev+rajče
večer: 250g kapr/sumeček + 1jablko + 1 mrkev

ráno: tvaroh+vejce+chia semínka+slenuč.semínka+1 mrkev+1jablko
večer: 250g vepř.s droby+ 1/3 salát.okurky+ pár listů ledový salát.

atd...atd...atd...

prostě to různě kombinuji, veškeré ovoce a zeleninu krájím na drbono asi jako když cibuli na vaření...já jsme ráda že jsem přešla na maso, jsou krásné, mají nádhernou srst, nemají už nafouklé břicha, neprdí a nesmrdí a vypadjí skvěle i veterinářka je moc chválí. Jinak na netu je hromada různých tabulek a příkladů na recepty, kde si zadá člověk váhu psa a jeho akivitu tam mu vyjede kolik čeho denně.

RKP

14.12.2016 11:54
RKP

XXX.XXX.153.144

Výborná věc pro začátečníka:.

14.12.2016 14:23
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

RKP napsal(a):
Výborná věc pro začátečníka:.

Jojo, přesně tahle knížka mi leží doma, takže se dám do čtení

14.12.2016 15:42

Taky krmím zhruba půl kila masa na den,31kg psy, rozdělené do dvou dávek. Střídám nepravidelně dva druhy granulí a barf, když nevyzbydou granule na celou dávku, klidně namíchám s masem. Nic nepočítám, jen ze začátku jsem si dávku párkrát zvážila abych měla odhad. Nejčastěji dostávají celé kuře, občas vepřové, občas hovězí, sem tam jen vnitřnosti - dršťky, játra, srdce. Kosti dávám jen ty malé z kuřete, bez příloh. K ostatnímu masu mají většinou tortily, vařenou přílohu - mrkev, řepa, vločky (těch jen trochu), dýně, batáty, brambory, méně často zeleninu - rajče, okurka, ledový salát, spařený špenát, kedlubny. Občas k hovězímu přidám vajíčko - syrový žloutek a vařený bílek. Ovoce a jogurt jedí bokem jako svačinu nebo "zákusek" po večeři. Z doplňků jen chondroprotektiva a do vařeného přidávám trochu mořské soli a bylinek.
Masa dávám podstatně víc než příloh, ale když není dost masa, klidně dostanou víc té přílohy. Čas od času dostanou jako přílohu cizrnu, fazolovou kaši a jiné nezvyklosti, jediné co až na jednu výjimku nikdo nestrávil je kupodivu pouze rýže. Sladkou kukuřici nestráví nikdo, ale všem chutná. smajlík

14.12.2016 18:16
manbea

XXX.XXX.18.54

Já jsem si teď koupila od K. Novosádové tu BARF kuchařku. Jsou v ní skvělé recepty, hned po prvním testu - těstovinových placičkách s řasou se jen zaprášilo .

15.1.2017 11:31
karo2702

XXX.XXX.172.116

Dobrý den,
jak mám hlídat stejnou dávku fosforu a vápníku ve žrádle? Vím, že vápník je logicky v kostech, vaječné skořápce nebo ve vitamínových směsích (aspoň v té naší), ale kde je fosfor? A hlavně jak poznám, že je tam toho stejně?
A taky, mám kokra a to je plemeno, co trpí na displazii kloubů. Četla jsem, že to může ovlivnit i množství vápníku, které sní v době růstu. Nesmí se to přehánět, takže kolik toho vápníku (skořápek) by tam tak mělo být?
Děkuji.

15.1.2017 12:13

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravíčko, máme skoro stejné hafiny, já mám teda dvě feny po 30 kg, takže každá z nich dostane denně 0,5 kg masa a kostí+ přílohy, mám lepší to, že denně sní obě tu kilovku, takže ji nemusím rozmrznutou dávat do lednice do druhého dne, chtěla bych jen říct, že nejsem odborník, sama takto krmím teprve asi druhý max teřtí měsíc, docela machr na tohle je podle mě Rájka. Jinak kupuji taky na týden tj cca 7kg masa. každý "šrůtek" beru něco jiného, jeden šrůtek kuře mleté s kostmi, zvěřinový ořez (daněk, muflon...) čistá svalovina další šrůtek, vepřové maso s droby, kapr-sumeček, kuř.játra, neprané dršťky, krůtí a kachní maso, tohle různě skládám vždy na týden, plus někde mám víc svaloviny a někde zase víc kostí, jinak podle toho co jsem četla tak rovnováha BARFu je na celý měsíc, ne v jedné dávce, takže chce to mít rozmanité druhy masa, nekrmit jen jedním, vnitřnosti koupíš i normálně v řeznictví třeba chlazené, ledvinky, srdce...já beru z maso pro psy, dám příklad jídelníčku pro jednoho psa, ju.

ráno: 250 g kuřecí mleté + vejce+ ovesné vločky+1 mrkev nadrobno nakrájená
večer: 250 g kuřecí mleté + 1/3salátový okurek+ 1 červená řepa, vše na drobno+pivovar.kvasnice

ráno: 250g kapr/sumeček + 1 mrkev+rajče
večer: 250g kapr/sumeček + 1jablko + 1 mrkev

ráno: tvaroh+vejce+chia semínka+slenuč.semínka+1 mrkev+1jablko
večer: 250g vepř.s droby+ 1/3 salát.okurky+ pár listů ledový salát.

atd...atd...atd...

prostě to různě kombinuji, veškeré ovoce a zeleninu krájím na drbono asi jako když cibuli na vaření...já jsme ráda že jsem přešla na maso, jsou krásné, mají nádhernou srst, nemají už nafouklé břicha, neprdí a nesmrdí a vypadjí skvěle i veterinářka je moc chválí. Jinak na netu je hromada různých tabulek a příkladů na recepty, kde si zadá člověk váhu psa a jeho akivitu tam mu vyjede kolik čeho denně.

Krmíte fajn, já už mám takhle fenku na mase 4,5 roku a je to super.Zatím žádný problém. Krmím hodně podobně, jako CHingis. Červ. řepu a batáty dávám často, sumečka-pangas vůbec( toho nekupuju ani pro sebe) z krmných ryb beru losos ořezy z filetace a bříška, celé sledě a šproty. Jinak krmím maso pro lidskou spotřebu.. Knížky od p. Novosádové jsou super.

?

15.1.2017 12:17
?

XXX.XXX.148.77

No a vy dnes psovi nedáváte žádné syrové maso, řekněme aby mu nezlenivělo zažívání a jako pamlsek?

Tak prostě přidávejte stále více, různě i vnitřnosti ať se to naučí znovu trávit, když máte obavu.

Hlavně si uvědomujte, že zmražené maso má buňky rozbité mrazem a ihned jak rozmrzne se začíná kazit. Zase jste schopná správným přemražením zničit parazity. Takže to chce dávkovat přesně aby mu nezůstávalo v misce dlouho nic ležet.

Možná by pro začátek nebylo od věci mu koupit nějaké čerstvé maso. Možná i zvíře z domácího chovu, ˇlidi jsou hloupí a prodávají kohouty pod stovku, teď když mají strach z vybití republikou možná i levněji. Takový pěkný kohout z jara a léta bude mít kolem dvou kilogramů v kuchyňské úpravě (bez hlavy a pařátů, které pes také může - uděláte vývar, třeba s nějakou vynesenou slepicí - a vsaďte se že mu pak ty granule nezalijete a sami to sníte, když přidáte zeleninu a doděláte) a to je nejen maso ale i kosti které dokáže snadno sníst.

15.1.2017 13:22
LájošM

XXX.XXX.14.251

bhk napsal(a):
Dělá se z toho věda. Netřeba. Já se nikdy neřídila a neřídím žádnýma tabulkama a psiska prospívají. Krmím veškeré dostupné maso, vnitřnosti, kosti+zelenina, ovoce...atd..dokonce jim tam smíchám i nějaké ty lidské zbytky.. Největší odběr mám z toho nenáviděného vetamixu.. Dávkování mám vychytané dle kondice každého jednoho psa. Takže se nedá přesně říct, že na 30kg psa půl kg masa.. To si každý musí vychytat sám. Ale složité to fakt není.
Granule koupím po porodu feny - tam z nějakého důvodu, první dny maso nechtějí.

Přesně tak, nejlepší je nedělat z toho vědu. Ono se ukáže vždy během pár dnů, jestli dávku zvětšit nebo zmenšit. Záleží jen na momentální kondici psů.
V zimě nechávám psy trošku přibrat, aby jim nebylo zima, od jara jak budou víc běhat, zas zhubnou.
Já maso střídám tak často, jak jen to jde, snažím se kupovat co nejširší škálu, co na trhu je, všechny druhy masa, droby, kosti. Zeleninu a ovoce co zrovna mám v lednici nebo čeho je sezóna. Nic nepočítám, nevážím na deka. Když se mi zdá některý pes hladovější, přidám trochu nějaké přílohy (nejčastěji rýži), ale většinou stačí jen to maso se zeleninou.

Granule mám doma pro případ, že maso dojde a nemám čas dovézt další, nebo když jedeme i se psama na víkend či dovču. A občas jim hodím hrst i do normální dávky. A na cvičení jako odměnu.

15.1.2017 22:59
kobylatko

XXX.XXX.45.44

karo2702 napsal(a):
Dobrý den,
jak mám hlídat stejnou dávku fosforu a vápníku ve žrádle? Vím, že vápník je logicky v kostech, vaječné skořápce nebo ve vitamínových směsích (aspoň v té naší), ale kde je fosfor? A hlavně jak poznám, že je tam toho stejně?
A taky, mám kokra a to je plemeno, co trpí na displazii kloubů. Četla jsem, že to může ovlivnit i množství vápníku, které sní v době růstu. Nesmí se to přehánět, takže kolik toho vápníku (skořápek) by tam tak mělo být?
Děkuji.

Já přidávám Roboran H nebo Plastin.Tam fosfor je.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2017 06:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

A já hlásím že třetí a naše nejmladší včera oficiálně přešla z wolfsblut na BARF teda skoro... odpoledne na oběd teda ještě od babičky dostává granule, ale jakmile začneme krmit 2 x denně cca za měsíc až dva tak už budeme jen na masíčku...

Neregistrovaný uživatel

19.1.2017 06:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

kobylatko napsal(a):
Já přidávám Roboran H nebo Plastin.Tam fosfor je.

Já teda fosfor nijak nedoplňuji, vždyť je v mase obsažen...hlavně teda vnitřnosti a ryby...

19.1.2017 06:58

" ale kde je fosfor?"
no v podstatě ve všem a v míře větší, než vápník

pokud tě zajímá obsah Ca aP v potravinách, najdi si na netu tabulky, jedny např. tady:
http://www.nefrologie.eu/cgi-bin/main/read.cgi?page=vyzivove_tabulky

Normální stravou se patrně k nadbytku vápníku nemůžeš dobrat, to by těch skořápek musel sníst vagón. Lze předávkovat přidávaným vápníkem, nicméně jedni hovoří, že předávkovat lze, druzí stejně vzdělaní, že nadbytek tělo vyloučí. Tak si vyber.

Horší je nadbytek fosforu, ten vápník z těla "krade".

Neregistrovaný uživatel

19.1.2017 08:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Úplně nejlepší ale co můžete udělat je, že budete jak já, chodit se svým psem 2x ročně na prohlídky, to znamená, že mu vet vezme krev a pošle se na rozbor, tam se zjistí jestli jsou v těle všechny minerály v normě...je to nejlepší způsob jak zjistit zda krmíte BARF dobře či ne. za začátku na tu krev klidně choďte co tři měsíce... třeba u našeho malého molosse, chodíme na krev co měsíc ale za chvíli to budeme už prodlužovat...

19.1.2017 09:12
Terven

XXX.XXX.110.147

Úplně nejlepší ale co můžete udělat je, že budete jak já, chodit se svým psem 2x ročně na prohlídky, to znamená, že mu vet vezme krev a pošle se na rozbor, tam se zjistí jestli jsou v těle všechny minerály v normě...je to nejlepší způsob jak zjistit zda krmíte BARF dobře či ne. za začátku na tu krev klidně choďte co tři měsíce... třeba u našeho malého molosse, chodíme na krev co měsíc ale za chvíli to budeme už prodlužovat...

Ony ty kontrolní odběry krve u barfujících psů jsou dost diskutabilní a začíná převládat názor, že zbytečné. Aktuální hodnoty minerálů, které vám vyjdou, nebudou vypovídat nic o tom, jak je na tom pes z dlouhodobějšího hlediska, budou ovlivněné tím, co pes žral pár dnů zpět.
Vet vám to nejspíš rozmlouvat nebude, byl by sám proti sobě, dle mého jsou to vyhozené peníze.

19.1.2017 09:22

"Aktuální hodnoty minerálů, které vám vyjdou, nebudou vypovídat nic o tom, jak je na tom pes z dlouhodobějšího hlediska, budou ovlivněné tím, co pes žral pár dnů zpět. "

vypovídající je to při obtížích - při známkách růstových poruch skeletu...podstatné nejsou přesné hodnoty, ale zejména jejich poměr.
A i se dá předpokládat (respektive majitel ví), že pes je krmen nějak rovnoměrně, ne že jeden den dostane kupu čistě kostí a pak zase jenom kupu svaloviny, aby to nějak významně ovlivnilo hodnoty, asi...

19.1.2017 09:40
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Aktuální hodnoty minerálů, které vám vyjdou, nebudou vypovídat nic o tom, jak je na tom pes z dlouhodobějšího hlediska, budou ovlivněné tím, co pes žral pár dnů zpět. "

vypovídající je to při obtížích - při známkách růstových poruch skeletu...podstatné nejsou přesné hodnoty, ale zejména jejich poměr.
A i se dá předpokládat (respektive majitel ví), že pes je krmen nějak rovnoměrně, ne že jeden den dostane kupu čistě kostí a pak zase jenom kupu svaloviny, aby to nějak významně ovlivnilo hodnoty, asi...

Měla jsem na mysli preventivní odběry, při obtížích je jasné, že pes se nabere.
Pokud vím, hladina vápníku v krvi by se neměla měnit v závislosti na žrádle, ten je regulován hormonálně, takže vám to neřekne nic o tom, jak krmíte. No a fosfor asi bude u psa na barfu kolísat - a jj, já se třeba snažím krmit rovnoměrně, ale jaksi v dlouhodobějším horizontu. Že by to každý den bylo dokonale vyvážené, to určitě není. Stane se, že má den bez kostí, jindy jich má zase až až.
U psa, který nemá žádné obtíže, je vitální a dobře vypadá, považuju preventivní odběry za zbytečné. Mimochodem, preventivně se to nedělá ani dětem v době růstu

Neregistrovaný uživatel

19.1.2017 09:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Terven napsal(a):
Pokud vím, hladina vápníku v krvi by se neměla měnit v závislosti na žrádle, ten je regulován hormonálně, takže vám to neřekne nic o tom, jak krmíte. No a fosfor asi bude u psa na barfu kolísat - a jj, já se třeba snažím krmit rovnoměrně, ale jaksi v dlouhodobějším horizontu. Že by to každý den bylo dokonale vyvážené, to určitě není. Stane se, že má den bez kostí, jindy jich má zase až až.
U psa, který nemá žádné obtíže, je vitální a dobře vypadá, považuju preventivní odběry za zbytečné. Mimochodem, preventivně se to nedělá ani dětem v době růstu

Peníze z nás netahá, byl to můj nápad, veta mi jen řekla, že s tím souhlasí. Navíc rozbor krve může ukázat i něco navíc, třeba problém s játry atd...nedáváme jen rozbor na minerály, ale kompletní. a některé věci na psovi nemusíte pozorovat x let a najednou se to pokazí...samozřejmě ale je na každém majiteli jak psa kontroluje, nechává vyšetřit atd...někdo na to prdí někdo ne.

19.1.2017 10:06
tapina

XXX.XXX.11.82

A třeba chodíte a rtg růstových center kostí, děláte ultrazvuku různých orgánů? Testujete na protilátky, autoprotilátky, markery kostního metabolismu třeba? Protože to bude daleko víc vypovídající, než nějaký krevní rozbor. Otázka je pak taky, kdo to bude umět interpretovat.

Dělám si legraci, podle mě je to celkem přehnané. Ten pes by měl z normální stravy normálně vyrůst, normálně se vyvinout. Je to pes, dítě taky nebudete hnát co měsíc na odběry krve, pokud to bude normální, zřejmě zdravé dítě, dodržíte nějaký takový běžný systém kontrol.

Jo jako pokud po tom dítěti i psovi budete chtít nějaké extrémní výkony, nebo prodělá závažné onemocnění, bude brát léky nebo je nějaká genetická zátěž apod., tak je to jiné. Ale to teda nějaký základní krevní rozbor taky nepořeší.

19.1.2017 10:08
tapina

XXX.XXX.11.82

Terven napsal(a):

Jo, než jsem to tu našmudlala, už jste to napsala, omlouvám se, že Vás opakuju smajlík

19.1.2017 10:10
tapina

XXX.XXX.11.82

Zkoušel jste někdo někdy pěstovat kytky hydroponicky?

19.1.2017 10:13
Terven

XXX.XXX.110.147

tapina napsal(a):
Jo, než jsem to tu našmudlala, už jste to napsala, omlouvám se, že Vás opakuju smajlík

Ne, ne, neomlouvejte se...mě naopak potěšilo, že nejsem jediný hazardér se zdravím svých zvířat O dětech ani nemluvím...

19.1.2017 10:18
tapina

XXX.XXX.11.82

Terven napsal(a):
Ne, ne, neomlouvejte se...mě naopak potěšilo, že nejsem jediný hazardér se zdravím svých zvířat O dětech ani nemluvím...

Ono to je těžké, třeba ten argument s onemocnění jater - ono totiž tělo, zdravé, nebo jen lehce hendikepované, má různé kompenzační mechanismy, tak stejně, co ty běžné rozbory ukážou? Možná se budeme dívat strašnou dobu na nějaké kolísající hodnoty na hranici normy a pak stejně "najednou"...

Ano, když jsou některé léky, nebo určitá onemocnění, sledovat se to musí, protože právě to zasahuje do více systémů atd.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2017 10:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

tapina napsal(a):
Ono to je těžké, třeba ten argument s onemocnění jater - ono totiž tělo, zdravé, nebo jen lehce hendikepované, má různé kompenzační mechanismy, tak stejně, co ty běžné rozbory ukážou? Možná se budeme dívat strašnou dobu na nějaké kolísající hodnoty na hranici normy a pak stejně "najednou"...

Ano, když jsou některé léky, nebo určitá onemocnění, sledovat se to musí, protože právě to zasahuje do více systémů atd.

Na utz dutin břišní chodí taky, vždy se díváme na střeva, močák, žaludek...ty odběry jsou spíš pro můj dobrý pocit, přeháním to vím, jsem taková, bohužel...několikrát jsme něco zanedbala a od té doby se prostě bojím.

19.1.2017 10:33
Terven

XXX.XXX.110.147

tapina napsal(a):

Ano, já jsem přesvědčena, že každý organismus může mít v čase nejrůznější odchylky od normy, které nemusejí nic znamenat anebo si s nimi poradí díky těm kompenzačním mechanismům. Pokud jsou ale náhodně zachyceny, najednou máme ze zdravého člověka (zvířete) pacienta a řešíme. Či spíš máme pocit, že musíme řešit.
Mám zkušenost, že lidé přikládají výsledkům běžných odběrů neúměrně veliký význam - "mám to v pořádku, hurá, jsem zdravý". Přitom to tak zdaleka být nemusí, tradují se příběhy o vitálních lidech v perfektní kondici, kteří neměli snad jedinou hodnotu v normě a naopak.
Proto já hlasuju raději pro primární prevenci (i u psů) - tj. zdravá strava, pohyb, psychika, prostě životní styl.
Sekundární prevenci - tj. preventivní vyšetření - u sebe provozuju jen tu nejnutnější, žádný nadstandard. U zvířat ani to ne- nepovažuju to za přínos.

19.1.2017 10:33
tapina

XXX.XXX.11.82

Na utz dutin břišní chodí taky, vždy se díváme na střeva, močák, žaludek...ty odběry jsou spíš pro můj dobrý pocit, přeháním to vím, jsem taková, bohužel...několikrát jsme něco zanedbala a od té doby se prostě bojím.

Nechci být na Vás zlá, to bylo jen takové zamyšlení.

Podle mě je třeba daleko relevantnější sledovat, jak se pes chová, jak zvládá různé aktivity, psychické vypětí, jak se vymešuje, jestli mu "najednou" nezačne vadit nějaký typ stravy, jak je mu cítit s tlamy, uší, co kůže, srst, sliny, vymešování, jakou má barvu sliznic atd. atd. jestli se to třeba nějak nemění. Ne nějak přehnaně, ale to je právě to, co odhalí leccos v počátku, nějaká jemná nuance. Spousta lidí s nemocným psem si vzpomene, že někdy před rokem... pes si nestěžuje.

Třeba, já jsem člověk, asi tak 10 let jsem si stěžovala na určité obtíže, ultrazvuk už jsem si pak i platila, protože to nevycházelo na pojišťovně, furt něco na gynekologii, odběry, a pak jeden rok mezi vánoci mě odvezli do nemocnice s náhlou příhodou, s trvalými následky. Celkem štěstí, že jsem "odpadla" v práci, protože kdybych došla domů, už bych se neprobrala. Ještě na příjmu v nemocnici se mi mladý doktor smál, protože kromě úplně nízkého tlaku mi jakoby nic nebylo. Přišel starší dr. a do hodiny jsem byla na sále, celkem slušně vybraná. Přitom v listopadu jsem byla na uzv na interně i na gynekologii.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2017 10:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

tapina napsal(a):
Nechci být na Vás zlá, to bylo jen takové zamyšlení.

Podle mě je třeba daleko relevantnější sledovat, jak se pes chová, jak zvládá různé aktivity, psychické vypětí, jak se vymešuje, jestli mu "najednou" nezačne vadit nějaký typ stravy, jak je mu cítit s tlamy, uší, co kůže, srst, sliny, vymešování, jakou má barvu sliznic atd. atd. jestli se to třeba nějak nemění. Ne nějak přehnaně, ale to je právě to, co odhalí leccos v počátku, nějaká jemná nuance. Spousta lidí s nemocným psem si vzpomene, že někdy před rokem... pes si nestěžuje.

Třeba, já jsem člověk, asi tak 10 let jsem si stěžovala na určité obtíže, ultrazvuk už jsem si pak i platila, protože to nevycházelo na pojišťovně, furt něco na gynekologii, odběry, a pak jeden rok mezi vánoci mě odvezli do nemocnice s náhlou příhodou, s trvalými následky. Celkem štěstí, že jsem "odpadla" v práci, protože kdybych došla domů, už bych se neprobrala. Ještě na příjmu v nemocnici se mi mladý doktor smál, protože kromě úplně nízkého tlaku mi jakoby nic nebylo. Přišel starší dr. a do hodiny jsem byla na sále, celkem slušně vybraná. Přitom v listopadu jsem byla na uzv na interně i na gynekologii.

Tak to já je sleduju neustále a jakékoliv změny hned vidím a řeším, konzultuji, hledám atd atd, ale ráda bych aby sem více barfařů napsalo ukázkový jídelníček, ráda se přiučím... taky furt jedu to samé dokolečka...tak nějaká změna...

Neregistrovaný uživatel

19.1.2017 11:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Ještě by mě zajímalo vy Barfaři, jak často dáváte kuřecí? já si všimla u jedné fenky že si začala kousat packy (asi alergie na kuřecí) takže jej budu vyřazovat a uvidím, ale slyšela jsem že prej by se psům nemělo dávat kuřecí a vepřové, co vy na to? třeba Baron.cz nemá kuřecí a vepřové vůbec v nabídce. díky.

19.1.2017 11:51
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Kuřecí a hovězí jsou dva nejčastější alergeny. Pokud si kouše tlapu, vyřadila bych hned. My máme alergii na hovězí, nejdřív jsem myslela, že za to může kuře, tak jsem vysadila to a pak hovězí, no a kuřecí snese v pohodě. Dávám ho teď celkem často, většinou srdce, žaludky, játra. Jiné vnitřnosti právě moc nedostává, tak to vynahrazuji kuřetem. Jinak dávám mletiny - kachna, zvěřina, kuřecí, pak normálně kusovky taky kuřecí, vepřové, kachna, ryby, občas k tomu dám kelpu, občas přílohu - vločky, brambory, jáhly, nějakou tu zeleninu - kedlubna, mrkev, špenát. No a sem tam olej. A víc neřeším, pes prospívá, když zapomenu rozmrazit maso dostane granule. Na rozborech jsme teda ještě nebyli

Neregistrovaný uživatel

19.1.2017 12:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Andrýsek3 napsal(a):
Kuřecí a hovězí jsou dva nejčastější alergeny. Pokud si kouše tlapu, vyřadila bych hned. My máme alergii na hovězí, nejdřív jsem myslela, že za to může kuře, tak jsem vysadila to a pak hovězí, no a kuřecí snese v pohodě. Dávám ho teď celkem často, většinou srdce, žaludky, játra. Jiné vnitřnosti právě moc nedostává, tak to vynahrazuji kuřetem. Jinak dávám mletiny - kachna, zvěřina, kuřecí, pak normálně kusovky taky kuřecí, vepřové, kachna, ryby, občas k tomu dám kelpu, občas přílohu - vločky, brambory, jáhly, nějakou tu zeleninu - kedlubna, mrkev, špenát. No a sem tam olej. A víc neřeším, pes prospívá, když zapomenu rozmrazit maso dostane granule. Na rozborech jsme teda ještě nebyli

Takže mám zkusit vyhodit hovězí a dát třeba jen kuřecí?

19.1.2017 12:14
Terven

XXX.XXX.110.147

Já bych s vyřazováním krmiva, sotva se pes začne někde drbat, nespěchala tolik. Ono to s těmi alergiemi nejspíš není tak jednoduché, jak si myslíme.
Mně se fena dost drbala někdy v létě, tenkrát jsem podezírala právě kuřecí, protože ho žrala téměř denně. Na čas jsem ho omezila, dnes ho opět žere skoro denně a nedrbe se vůbec.
Psovi může vadit třeba jen kuřecí od konkrétního dodavatele, kontaminované něčím, nebo jen kuřecí v granulích anebo v kombinaci s něčím. Případně drbání nemusí souviset se žrádlem vůbec.
Pokud psovi kuřecí nevadí, určitě ho může. Vepřové já třeba nedávám, ale ne, že by ho pes nesměl, jen tomu koupenému moc nevěřím a vlastní prase nemáme

19.1.2017 12:17
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Takže mám zkusit vyhodit hovězí a dát třeba jen kuřecí?

No jestli se drbe po kuřecím, tak vyhodit kuřecí. je možné, že to treba ani alergie není, ale náš pes měl právě kvůli hovězímu šeredné záněty uší, kvůli kterým je teď pravděpodobně nahluchlý.. Takže si dávám bacha. Pokud vám hovězí sedí, tak nechte.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2017 12:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Jako je možné že alergii nemá a ty nohy si teď žere kvůli marzu, naši psi jsou totiž doma a venku jak mrzne, tak ty jejich packy promrznou a doma pak v teple rozmrzají a svědí to, sama to znám, když mi promrznou nohy, taky mě to svědí a štípe atd... terven a z jakého přesně důvodu nevěříte vepřovému?

19.1.2017 12:34
asurwic

XXX.XXX.36.3

Jako je možné že alergii nemá a ty nohy si teď žere kvůli marzu, naši psi jsou totiž doma a venku jak mrzne, tak ty jejich packy promrznou a doma pak v teple rozmrzají a svědí to, sama to znám, když mi promrznou nohy, taky mě to svědí a štípe atd... terven a z jakého přesně důvodu nevěříte vepřovému?

Jo - někteří psi se "koušou do nohou a do zadku" kvůli zimě. Můj skoro-ovčoun to také dělá, když je dlouho na sněhu. Třeba dneska máme - 10 stupňů a já ho vzala bez botiček ven (nevěděla jsem, že tak zůstaneme tak dlouho) a ještě k tomu musel chvíli čekat v klidu na jednom místě, než s ostatními zaběhám překážky. Teď mu jedou zuby po nohou a pobíhá chudák sem a tam, aby se zahřál a nebo tomu nepříjemnému pocitu unikl.

19.1.2017 12:38
LájošM

XXX.XXX.14.251

Vepřové se dříve nedoporučovalo kvůli tomu, že je tučnější. Ale když se druhy masa střídají, není na škodu občas vepřové zařadit.

Jeden z našich psů měl od štěněte s masem problém, neustále průjmoval, musel jsem najít granule, které mu nezpůsobovaly problémy. Myslel jsem si, že je na nějaký druh alergický, i když jsem zkoušel u BARFu krmit postupně jednodruhovým masem. Pos... se po všem.
Po pár letech jsem zase maso u něj zkusil, postupně ho zařazoval do krmné dávky a ejhle, pes prospívá, neprůjmuje, dávám už vše od králíka po kuře. Trávení se prostě samo upravilo.

Poměr vápník - fosfor nezkoumám, protože zkrmuji celá zvířata - svalovinu + kosti + vnitřnosti. Přece u toho krmného živočicha bylo pravděpodobně tělo v tomto směru vyrovnané, tak proč bych něco počítal a dodával.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2017 12:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

asurwic napsal(a):
Jo - někteří psi se "koušou do nohou a do zadku" kvůli zimě. Můj skoro-ovčoun to také dělá, když je dlouho na sněhu. Třeba dneska máme - 10 stupňů a já ho vzala bez botiček ven (nevěděla jsem, že tak zůstaneme tak dlouho) a ještě k tomu musel chvíli čekat v klidu na jednom místě, než s ostatními zaběhám překážky. Teď mu jedou zuby po nohou a pobíhá chudák sem a tam, aby se zahřál a nebo tomu nepříjemnému pocitu unikl.

Jo ona je černá ale má bílé ponožky a má "červené" nohy, to bude asi tou zimou a prdelku si taky olizuje ale to většinou dělá když je v dávce moc kostí a má tvrdý hoviše, asi budu muset dávat přímo jí trochu oleje do dávky...botičky jsme zkoušeli...buď nešla a nebo "pádlovala" a to jsem nedávala já, jak jsem řvala smíchy tak se urazila a nešla vůbec jenže to se nedalo, já jsem se málem vyvrátila jak "pádlovala" takže chodí bez botiček...bud jí ty nožičky muset lépe po procházkách ošetřovat, vytřít betadinovým roztokem a řádně vysušit...

19.1.2017 14:14
tapina

XXX.XXX.11.82

Tak to já je sleduju neustále a jakékoliv změny hned vidím a řeším, konzultuji, hledám atd atd, ale ráda bych aby sem více barfařů napsalo ukázkový jídelníček, ráda se přiučím... taky furt jedu to samé dokolečka...tak nějaká změna...

Ukázka jídelníčku. Dospělá

1. den
Makrela 1.5 v celku, vařená červená řepa strouhaná.
Králík stehna v celku.

2. den
Krůtí krk, br. kaše.
Krůtí stehno "palička".

3. den
Makrela 1.5 v celku, řepa
Slepice vařená obraná

4. den
Slepice vařená obraná
Krůtí palička

5. den
Slepice vařená
Br. kaše s řapíkovým celerem
Jehněčí kost z kýty s masem

6. den
Makrela 1ks, jablko, ostropestřec granulát
Králík skelet + hlava

7. den
Makrela 2ks
Králičí hlavy

A tak různě, jak se už píše, maso je v celku s kostí, tak to považuji za Ca-P vyvážené.

19.1.2017 20:41
bhk

XXX.XXX.210.159

At nezakládám nové téma.
Mám dotaz - dáváte někdo vinná jádra mletá? A ?
Kupuji oleje pro psy na krmivahulín a ted se tam v aktuální nabídce objevila právě vinná jádra..
Popisek jen tento :
Přírodní doplněk do krmiva. Sušená, jemně mletá jádra z modrých odrůd vinných hroznů. Obsahují vysoký podíl přírodních antioxidantů, hlavně Resveratrolu.

Znáte někdo, dáváte?

19.1.2017 23:01
Terven

XXX.XXX.110.147

Jsem ostuda, s tlapama teda nedělám vůbec nic a to jsme ve městě. A pořád si říkám, že bych měla...hřeším na to, že nemá vůbec žádný problém. Spíš než Betadine bych na ně ale mazala vazelínu, Infadolan či tak něco.
U nás dnes ráno granule ND, oběd morková kost, večeře kachní krk, žloutek,2 salátové lísty.
Tapina - vaše dospělá se má smajlík
Tresku, prosím, berete kde? Z marketu nebo z DPM ?
Vařeného já bych se trochu bála, jako- ona ho miluje, byla by nadšená, ale zdá se mi, že jí moc nesedne, ráno se pak pase jako koza.
Syrového králíka z nějakého důvodu nemůžem, což je škoda. Očuchá, ucukne, případně si to nosí po bytě. Jednou z hladu kousek sežrala a do minuty vyhodila.
Králičí hlavu jsem zkusila dát na chatě, na zahradě...to kupodivu ožírala, ale pak vyvrhla rovněž.
Už je to půl roku zpět, možná zase zkusím.

19.1.2017 23:20
tapina

XXX.XXX.211.95

Terven napsal(a):
Jsem ostuda, s tlapama teda nedělám vůbec nic a to jsme ve městě. A pořád si říkám, že bych měla...hřeším na to, že nemá vůbec žádný problém. Spíš než Betadine bych na ně ale mazala vazelínu, Infadolan či tak něco.
U nás dnes ráno granule ND, oběd morková kost, večeře kachní krk, žloutek,2 salátové lísty.
Tapina - vaše dospělá se má smajlík
Tresku, prosím, berete kde? Z marketu nebo z DPM ?
Vařeného já bych se trochu bála, jako- ona ho miluje, byla by nadšená, ale zdá se mi, že jí moc nesedne, ráno se pak pase jako koza.
Syrového králíka z nějakého důvodu nemůžem, což je škoda. Očuchá, ucukne, případně si to nosí po bytě. Jednou z hladu kousek sežrala a do minuty vyhodila.
Králičí hlavu jsem zkusila dát na chatě, na zahradě...to kupodivu ožírala, ale pak vyvrhla rovněž.
Už je to půl roku zpět, možná zase zkusím.

Tresku ne, makrelu smajlík

Takovou tu obyč v každém supermarketu - zn. Kimbex - zelený vakuový obal 800,1000 nebo 1200g většinou 2-4 nebo málokdy 5 menších ve velkém bal. Jiné nevakuované jsou hnusné, plné vody.

No jo no, vařené, když já chtěla vývar, nebylo toho moc.

Ta naše měla nějaký takový odpor k muflonovi a pak teď k tomu jehněčímu - nevěděla, kam to schovat, tak to radši sežrala.

Teď jsem po dlouhé době zkusila dát kuře a to fakt nejde, drbe se jak blázen. Slepice nevadí, ale musí být francouzská. Česká taky vadí. Krůta občas některá taky. Brazilská vždy v pohodě. Něco jim sypou, co jí vadí, řekla bych osobně antibiotika, ale prý ne.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 06:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

bhk napsal(a):
At nezakládám nové téma.
Kupuji oleje pro psy na krmivahulín a ted se tam v aktuální nabídce objevila právě vinná jádra..
Popisek jen tento :
Přírodní doplněk do krmiva. Sušená, jemně mletá jádra z modrých odrůd vinných hroznů. Obsahují vysoký podíl přírodních antioxidantů, hlavně Resveratrolu.

Znáte někdo, dáváte?

Já teda dřív chovala potkany a musím říct, že všichni velkochovatelé mě varovali od krmiva Hulín, že je to prý strašný odpad, nevím teda jak psí krmivo, to jsem nikdy nestudovala, ale potom co vyráběly granule pro potkany v katastrofálním stavu jsem neměla odvahu tam koupit granule pro psy.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 06:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

tapina napsal(a):
Tresku ne, makrelu smajlík

Takovou tu obyč v každém supermarketu - zn. Kimbex - zelený vakuový obal 800,1000 nebo 1200g většinou 2-4 nebo málokdy 5 menších ve velkém bal. Jiné nevakuované jsou hnusné, plné vody.

No jo no, vařené, když já chtěla vývar, nebylo toho moc.

Ta naše měla nějaký takový odpor k muflonovi a pak teď k tomu jehněčímu - nevěděla, kam to schovat, tak to radši sežrala.

Teď jsem po dlouhé době zkusila dát kuře a to fakt nejde, drbe se jak blázen. Slepice nevadí, ale musí být francouzská. Česká taky vadí. Krůta občas některá taky. Brazilská vždy v pohodě. Něco jim sypou, co jí vadí, řekla bych osobně antibiotika, ale prý ne.

Bývalá spolužačka chová hudráky "krocany" a normálně jim musí dávat prášky entizol, dává se to ženským když nemají cykly, nějaký hormony to jsou, oni ti ptáci prej když jsou mladí a člověk by jim to nedával tak normálně zdechnou...pak ale už jim to nedávají, ze začátku ovšem ano, je to hrozné, jak člověk zdevastoval některé druhy, které bez hormonů nepřežijí

20.1.2017 07:01

bhk napsal(a):
At nezakládám nové téma.
Popisek jen tento :

Znáte někdo, dáváte?

Krmím pouze olej z vinných jader.

20.1.2017 09:04
Terven

XXX.XXX.110.147

Bývalá spolužačka chová hudráky "krocany" a normálně jim musí dávat prášky entizol, dává se to ženským když nemají cykly, nějaký hormony to jsou, oni ti ptáci prej když jsou mladí a člověk by jim to nedával tak normálně zdechnou...pak ale už jim to nedávají, ze začátku ovšem ano, je to hrozné, jak člověk zdevastoval některé druhy, které bez hormonů nepřežijí

Entizol určitě nejsou hormony, je to chemoterapeutikum používané k léčbě infekcí způsobených prvoky. Konkrétně třeba u psů se nasazuje v případě giardiózy.
V gynekologii se používá k léčbě zánětů, na cykly to nemá vliv

Tapina, díky, jj, píšu treska, myslím makrela

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 10:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Terven napsal(a):
Entizol určitě nejsou hormony, je to chemoterapeutikum používané k léčbě infekcí způsobených prvoky. Konkrétně třeba u psů se nasazuje v případě giardiózy.
V gynekologii se používá k léčbě zánětů, na cykly to nemá vliv

Tapina, díky, jj, píšu treska, myslím makrela

No vidíte, zase jsem chytřejší... já věděla, že se to dává na gyndě tak mě napadlo že to bude něco s hormonama, měla bych se začít víc vzdělávat, než psát nesmysly

20.1.2017 14:15

Pražma a mořský vlk z DPM - lepší jak pro lidi. Nemražené.
Losos filet též. Mleté Míca nechtěla a to jí aj suchý chléb. Takže ne.

Ale ostatní bych brala jen z krámu. Makrely v krámě a v DPM stojí stejně, ještě k tomu, takže..
Nowaco ne, fakt hrůza. Jsem viděla co s tím dělají..to nechcete vědět.

20.1.2017 17:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Když jsme u těch ryb(nevím, jestli jsem už nepsala někam vedle) muž koupil normálně v tescu tuším nějakou mořskou tresku v akci. Po hození do hrnce najednou filet nikde. Krom toho, že to celkem nechutně smrdělo a nechápu, že by to mohl někdo jíst, tam (i dle obalu) bylo víc jak 60% vody. Takže zlaté ryby od psích dodavatelů...

20.1.2017 18:40
tapina

XXX.XXX.211.95

lesnížínka napsal(a):
Když jsme u těch ryb(nevím, jestli jsem už nepsala někam vedle) muž koupil normálně v tescu tuším nějakou mořskou tresku v akci. Po hození do hrnce najednou filet nikde. Krom toho, že to celkem nechutně smrdělo a nechápu, že by to mohl někdo jíst, tam (i dle obalu) bylo víc jak 60% vody. Takže zlaté ryby od psích dodavatelů...

Vy ale dnes perlíte, zlaté rybky. Myslíte, že když nejsou pro lidskou spotřebu, že budou mít ještě nějaké volné přání? ;-).

Přidejte reakci

Přidat smajlík