Ahoj určitě se tady najdou ti co milují fotografování svých miláčků
chtěla bych si pořídit lepší foták jaký máte vy?můžete i přidat fotku svého chlupáče rada se kouknu
Canon EOS 450D, objektiv: Canon EF-S 17-85 mm 1:4-5,6 IS USM (A teď fakt nechci vypadat, že tomu rozumím, protože o tom vím velký prd. Jsem ráda, že vím, co mám doma, ale to je asi tak všechno Jen si prostě myslím, že uvést foťák bez objektivu je takový polovičatý.).
Já fotím Canonem EOS 60D, objektiv mám ten nejlevnější - pevnou "padesátku" (Canon Lens EF 50mm).
Přidávám pár fotek ;-).
Atheira
napsal(a):
Nepotřeboval po té první fotce pomoct? Vypadá nějak šprajcle.
Ne, to on takhle úplně normálně syčí s otevřenou tlamou, když se mu něco nelíbí. V této pozici vydrží třeba i minutu bez pohnutí. Tentokrát mu bylo divné, že padalo listí ze stromu a tak potřeboval předem varovat, že je "moc nebezpečný", aby si lístečky náhodou nezačaly dovolovat.
Šprajcnutý byl na poslední fotce, ale z toho se dostal sám.
asurwic
napsal(a):
Ne, to on takhle úplně normálně syčí s otevřenou tlamou, když se mu něco nelíbí. V této pozici vydrží třeba i minutu bez pohnutí. Tentokrát mu bylo divné, že padalo listí ze stromu a tak potřeboval předem varovat, že je "moc nebezpečný", aby si lístečky náhodou nezačaly dovolovat.
Já bych snad byla schopná se s vámi pohádat, že je to kříženec labradora. kdybych samozřejmě tohle plemeno neznala, tady z ifauny. A stejně bych to nakonec nepoznala.
Andrýsek3
napsal(a):
Já bych snad byla schopná se s vámi pohádat, že je to kříženec labradora. kdybych samozřejmě tohle plemeno neznala, tady z ifauny. A stejně bych to nakonec nepoznala.
V desátém týdnu vypadal Trish skoro jako čistokrevný labík. Já jsem se také děsila, že mi fenu nakryl kromě otce zapsaného v PP i náš zlaťák (byť kastrovaný). Dokonce jsem nechala dělat testy rodičovství. Naštěstí se ukázalo, že má jen netypický vzhled a ne retrívřího tatínka.
asurwic
napsal(a):
Taky bych se byla schopná přít, že je to z části labrador, kdybych takového psa s někým potkala venku.
Mimochodem, ty uši má takhle 'na půli cesty' normálně nebo jsou běžně postavené? Už je to totiž několikátý záběr, kde jsou takhle, tak mě to zajímá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Atheira
napsal(a):
Taky bych se byla schopná přít, že je to z části labrador, kdybych takového psa s někým potkala venku.
Mimochodem, ty uši má takhle 'na půli cesty' normálně nebo jsou běžně postavené? Už je to totiž několikátý záběr, kde jsou takhle, tak mě to zajímá.
No jo, nestojí
asurwic
napsal(a):
V desátém týdnu vypadal Trish skoro jako čistokrevný labík. Já jsem se také děsila, že mi fenu nakryl kromě otce zapsaného v PP i náš zlaťák (byť kastrovaný). Dokonce jsem nechala dělat testy rodičovství. Naštěstí se ukázalo, že má jen netypický vzhled a ne retrívřího tatínka.
Joo vypadá tak, ale má tam ty zdivočelý rysy. Krasavec.
Ještě přidám nostalgické fotky mého "štenátečka", tak strašně ráda na ně koukám, ale vůbec si to nepamatuji jak byl malinký.
napsal(a):
No jo, nestojí
Přesně tak. Má absolutní plachťáky (viz.3. foto)
Jako malému jsem mu je podlepila a dostala je nahoru, ale když je měl vztyčené, tak byly rozevřené, což by nám bránilo uchovnění, takže jsem je zase rychle připlácávala, aby drželi do tvaru "letadla".
Andrýsek3
napsal(a):
Joo vypadá tak, ale má tam ty zdivočelý rysy. Krasavec.
Ještě přidám nostalgické fotky mého "štenátečka", tak strašně ráda na ně koukám, ale vůbec si to nepamatuji jak byl malinký.
No ten je úžasný. Já prostě miluji malé retrívry. Po pravě ale také už vůbec nemohu uvěřit, že byl můj Gokďák před deseti lety takové štěňátko. Pamatuji si, co dělal, jak jsem si hráli, ale ne moc dobře, jak vypadal.

asurwic
napsal(a):
Přesně tak. Má absolutní plachťáky (viz.3. foto)
Jako malému jsem mu je podlepila a dostala je nahoru, ale když je měl vztyčené, tak byly rozevřené, což by nám bránilo uchovnění, takže jsem je zase rychle připlácávala, aby drželi do tvaru "letadla".
Nechci být nijak zlá, ale dostala se ke mně informace, že nás tu všechny klamete
Že Vaše fena není/nebyla žádný karolínský pes.

napsal(a):
Nechci být nijak zlá, ale dostala se ke mně informace, že nás tu všechny klamete
Že Vaše fena není/nebyla žádný karolínský pes.
To opravdu nebylo zlé, na co máme interní zprávy.

napsal(a):
To opravdu nebylo zlé, na co máme interní zprávy.
Tak pardon, ale trochu mě to naštvalo.
my name is ...
napsal(a):
Ahoj určitě se tady najdou ti co milují fotografování svých miláčků
chtěla bych si pořídit lepší foták jaký máte vy?můžete i přidat fotku svého chlupáče rada se kouknu
Zdravím, mám Canon 1200 s objektivem 18-135 IS. Prodává se jako set za velmi dobrou cenu. Objektiv v tomto rozsahu vyhovuje na focení jak krajiny tak portrétů. Nekupovat ze základním objektivem 18-55.
Já mám Canon PowerShot SX410 IS, už se snad neprodává, ale je to obyčejnej kompakt asi za čtyři tisíce.
Překvapilo mě, jak krásně fotí v hale, což jsem ráda, protože s mobilem na výstavách nemělo cenu vůbec fotit.
Levin

XXX.XXX.62.204
Arni
napsal(a):
Zdravím, mám Canon 1200 s objektivem 18-135 IS. Prodává se jako set za velmi dobrou cenu. Objektiv v tomto rozsahu vyhovuje na focení jak krajiny tak portrétů. Nekupovat ze základním objektivem 18-55.
Čekala jsem, kdy se tu objeví váš model. Ten se pro focení snad narodil.
asurwic
napsal(a):
No jó, tady všechno dříve nebo později vyjde najevo
Přikládám foto svojí kočičky.
tapina
napsal(a):
Ne já nic, směju se ne Vám, ale tomu, jak to tu chodí. Nic proti Vám, vůbec.
Takhle to obvykle chodí i u rádoby-pejskařů u nás v okolí - můj bez PP retrívr s neprokazatelným původem je podle nich čistokrevný (těžko říct, jestli ano), to samé mixka je zaručený ovčák, zatímco mladý karolín je kříženec labradora (no, hádat se s nimi o tom nebudu, když to s jistotou vědí) a navíc ho překrmuji, protože nezůstal tak malý, jako když mu byli tři měsíce. Hold v plemeni mají vždy pravdu kolemjdoucí.
asurwic
napsal(a):
Takhle to obvykle chodí i u rádoby-pejskařů u nás v okolí - můj bez PP retrívr s neprokazatelným původem je podle nich čistokrevný (těžko říct, jestli ano), to samé mixka je zaručený ovčák, zatímco mladý karolín je kříženec labradora (no, hádat se s nimi o tom nebudu, když to s jistotou vědí) a navíc ho překrmuji, protože nezůstal tak malý, jako když mu byli tři měsíce. Hold v plemeni mají vždy pravdu kolemjdoucí.
To víte každý má prostě svoji pravdu a některý tupý palice si ji nenechají vymluvit. Jak jsem psala, že bych se s vámi pohádala, že je to kříženec labradora, tak já bych si to samozřejmě nechala vymluvit. Co tak zjsituji plemen neznám ještě kvanta, i když nejsem úplný neznalec. Celkem mě to "obvinění" Rájky dostalo. Proč a jak? Vysvetleno?

tapina
napsal(a):
No jó, tady všechno dříve nebo později vyjde najevo
Přikládám foto svojí kočičky.
Prý kočka. Vždyť je to bedla ! Ty jsi ale popleta.
Andrýsek3
napsal(a):
To víte každý má prostě svoji pravdu a některý tupý palice si ji nenechají vymluvit. Jak jsem psala, že bych se s vámi pohádala, že je to kříženec labradora, tak já bych si to samozřejmě nechala vymluvit. Co tak zjsituji plemen neznám ještě kvanta, i když nejsem úplný neznalec. Celkem mě to "obvinění" Rájky dostalo. Proč a jak? Vysvetleno?
Potkat Vás venku, tak bych Vám mého "křížence labradora" také raději odsouhlasila, než abych se s Vámi hádala o opaku. Pak byste to řešila s někým, kdo ví, jaké mám plemeno a další "obvinění" by bylo na světě.
Napsala jsem Rájce vzkaz, ale žádného vysvětlení se mně zatím nedostalo.
Jinak fena skutečně dlouhou dobu nebyla úředně zapsána jako karolínský pes. Její registrace byl dosti náročný úkol po stránce časové, administrativní i finanční. Ani jsem jí neměla od štěněte - pendlovala chudinka nějaký čas mezi útulky a "milujícími rodinkami", které se jí zbavovali jak na běžícím pásu a během té doby byla prodávána a kupována pod názvem, kříženec, belgický ovčák, pravý vlk, křížený vlk a nejlevnější akita inu bez PP na trhu atd.. Navíc se na závody v zemích, kde nejsou karolíny uznaným plemenem (ČR nevyjímaje), přihlašujeme jako kříženec. Tak možná Rájka narazila na jednu z těchto informací.

asurwic
napsal(a):
Potkat Vás venku, tak bych Vám mého "křížence labradora" také raději odsouhlasila, než abych se s Vámi hádala o opaku. Pak byste to řešila s někým, kdo ví, jaké mám plemeno a další "obvinění" by bylo na světě.
Jinak fena skutečně dlouhou dobu nebyla úředně zapsána jako karolínský pes. Její registrace byl dosti náročný úkol po stránce časové, administrativní i finanční. Ani jsem jí neměla od štěněte - pendlovala chudinka nějaký čas mezi útulky a "milujícími rodinkami", které se jí zbavovali jak na běžícím pásu a během té doby byla prodávána a kupována pod názvem, kříženec, belgický ovčák, pravý vlk, křížený vlk a nejlevnější akita inu bez PP na trhu atd.. Navíc se na závody v zemích, kde nejsou karolíny uznaným plemenem (ČR nevyjímaje), přihlašujeme jako kříženec. Tak možná Rájka narazila na jednu z těchto informací.
Myslím, že tu nemusíte nikomu nic vysvětlovat, nic takého si nenechte namluvit ;-)
Já sem lezu furt a drmolím o pitovi a kdo ví jakého mám psa ?
Mám labradora, protože mi rodiče jiného nedovolí a je mi 16.
No a.
napsal(a):
Myslím, že tu nemusíte nikomu nic vysvětlovat, nic takého si nenechte namluvit ;-)
Já sem lezu furt a drmolím o pitovi a kdo ví jakého mám psa ?
Mám labradora, protože mi rodiče jiného nedovolí a je mi 16.
No a.
Zdá se mi to a nebo jste si teď vážně z profilu fotku pita smazala, aby Vám lidé věřili tu lež?

asurwic
napsal(a):
Já psům občas říkám "vole" a myším "kočičko", tak proč nemůže někdo i z houby udělat Micku? ... a hlavně mi nepište, že je to proto, že by se kočka bála toho hafana vzadu.
A Vy byste se nebála pitbulla, co jezdí na kole ?

asurwic
napsal(a):
Zdá se mi to a nebo jste si teď vážně z profilu fotku pita smazala, aby Vám lidé věřili tu lež?
Tak dost. Já si dnes prášky vzala. Račte následovat mého příkladu
Ne, co, nene
Mám v profilu neznělé D.
Pita má Tapina.
Vlastně dva, ale jednoho vydává za kočku a druhého za bordel kolii.

asurwic
napsal(a):
Pokud to kolo jen tahá a nešlape do pedálů, tak v pohodě.
Říkám Vám, jezdí na kole.
Počkejte až dojde Tapina, stvrdí.
napsal(a):
Ne, co, nene
Mám v profilu neznělé D.
Pita má Tapina.
Ale já si asi dnes prášky nevzala a nebo jsem dala do vánočního cukroví moc rumu... pletu si lidi na Ifauně a na venčení i jména svých psů.
napsal(a):
Říkám Vám, jezdí na kole.
Počkejte až dojde Tapina, stvrdí.
No, věřím, že nic není nemožné.
https://www.youtube.com/watch?v=t-PpXZc7MCg.
asurwic
napsal(a):
Právě že kříženců labradorů (včetně mého)je tolik a karolínských psů tak málo, že bych se vás asi ptala, co to máte za krásného kříženečka. A pak bych šla googlit, cože jaký karolínských pes. Občas je mi dost trapně, minule na mě paní koukala, že jaký kříženec, vždyť je to kokr (byl teda bez PP) nebo ten nějaký kudrnatý pejska, nevím jak se jmenuje, taky nebyl křížencem jak jsem se domnívala.
Chápu, já vám věřím, že nemáte labradory.. Nojoo drby drby.
Andrýsek3
napsal(a):
Právě že kříženců labradorů (včetně mého)je tolik a karolínských psů tak málo, že bych se vás asi ptala, co to máte za krásného kříženečka. A pak bych šla googlit, cože jaký karolínských pes. Občas je mi dost trapně, minule na mě paní koukala, že jaký kříženec, vždyť je to kokr (byl teda bez PP) nebo ten nějaký kudrnatý pejska, nevím jak se jmenuje, taky nebyl křížencem jak jsem se domnívala.
Chápu, já vám věřím, že nemáte labradory.. Nojoo drby drby.
Já myslela, že Vy máte čistého labíka. Pokud ne, tak to každopádně vůbec není poznat.
Jinak já budu mít "labradora" v létě, až ostříhám zlaťákovi chlupy na krátko (na stáří už špatně zvládá horka, tak se mu třeba uleví). To budou mít všichni kolem kecy, jak je možné, že mám zase nového psa a co se stalo s Goldíkem.
asurwic
napsal(a):
Já myslela, že Vy máte čistého labíka. Pokud ne, tak to každopádně vůbec není poznat.
Jinak já budu mít "labradora" v létě, až ostříhám zlaťákovi chlupy na krátko (na stáří už špatně zvládá horka, tak se mu třeba uleví). To budou mít všichni kolem kecy, jak je možné, že mám zase nového psa a co se stalo s Goldíkem.
Čistokrevného bez PP. Knížky byly před pořízením načtené, ale o problematice bezpp a pp tam nic nebylo. Od "znalých" lidí jsem se dozvěděla, že pp je zbytečné pokud nechci na výstavy apod. (Měla jsem si to zjistit, nesvadim to na nikoho) Asi dva měsíce po pořízení jsem na ifauně prozřela. Maminka krásná labradorka - povahou i vzhledem. Tatínek neznámý, prý s PP, noo spíš nějaký bullolabrador. Je menší, štíhlejší, svalnatější, nemá vůbec hrudník na labradora, uši umí dávat nahoru jako staford a když se tlemí tak hubu má taky pořádnou. Povaha ale je labradoří úplně. Je to miláček, nevyměnila bych.
Ale ten váš zlaťák je krásný, já ty retrívry miluju, jsou to takové veselé, milující dušičky. Pak dejte fotku až bude ostříhaný.
Andrýsek3
napsal(a):
Čistokrevného bez PP. Knížky byly před pořízením načtené, ale o problematice bezpp a pp tam nic nebylo. Od "znalých" lidí jsem se dozvěděla, že pp je zbytečné pokud nechci na výstavy apod. (Měla jsem si to zjistit, nesvadim to na nikoho) Asi dva měsíce po pořízení jsem na ifauně prozřela. Maminka krásná labradorka - povahou i vzhledem. Tatínek neznámý, prý s PP, noo spíš nějaký bullolabrador. Je menší, štíhlejší, svalnatější, nemá vůbec hrudník na labradora, uši umí dávat nahoru jako staford a když se tlemí tak hubu má taky pořádnou. Povaha ale je labradoří úplně. Je to miláček, nevyměnila bych.
Ale ten váš zlaťák je krásný, já ty retrívry miluju, jsou to takové veselé, milující dušičky. Pak dejte fotku až bude ostříhaný.
Ale je moc krásný. Lepší, než aby to byla výstavní nepohyblivá koule. Máte štěstí, že Vám vyšla i povaha, kterou jste chtěla... a já v případě Goldieho také. Ten se sice chová jako retrívr mezi dětmi ve školkách, ale doma v soukromí na něj mají karolíny špatný vliv.
napsal(a):
Ne, co, nene
Mám v profilu neznělé D.
Pita má Tapina.
Pita. Takový ten placatý chleba. To v žádném případě. Mám doughnut.
Jako jo, hot dog taky měli, o tom bych přemýšlela, ale pita fakt ne.

tapina
napsal(a):
Jaká to je rasa?
Dobrmánek.

A teď jako všici děláte salát ?
Debata se zvhrla kamsi úplně jinam, ale přidám taky nějaké fotky :) Canon EOS,80D.
fikovnice
napsal(a):
Děvčata, perlíte!
Jste si ale jistá tou bedlou?
Jooo, to jsme takhle taky jednou potkali babču, co měla plný košík "žampionů". A jak byla veselá, kolik jich našla. Tak dlouho jsme ji odmítali pustit z lesa (až to vypadalo, že jsme psychopati ), až nakonec uznala, že to jsou muchomůrky a vysypala je.

Andrýsek3
napsal(a):
Naši dva zamilovaní.
Teda Andrejko, ten kocourek už je fááákt velikej a jak jim to na pelíšku sluší
Tato větev ještě ráno rostla ve výšce 1,7 m. Když jsem se ve 13 hodin vrátila domů, už ji měl "omotanou okolo packy". Pak s ní řádně upravil terén celého dvora a na konec doma únavou "padnul za vlast" (osmiměsíční rotík)
Taky už vám ta hromada sněhu začíná lézt krkem, ale psům se vám ještě ten názor nepovedlo vnutit?
Taky přidám, konečně jsem fotila( pejska jsem měla na Slovensku)
1. Konečně domůůů!
2. Kde je ta panička?
3.
4. nechal jsem se vyčesat
5. jen tak
blackserigala
napsal(a):
Jde rovnou do vany pod teplou sprchu. To je nejrychlejší způsob.
A já už si ji (je to holka, že jo?) představovala, jak taje v obýváku. Tak nic. Ale stejně, jak už jsem tu u jedné fotky říkala, že je to yetti... Žádný pes není víc yetti než ten váš. Tohle jsem ještě u nikoho totiž neviděla.
Atheira
napsal(a):
A já už si ji (je to holka, že jo?) představovala, jak taje v obýváku. Tak nic. Ale stejně, jak už jsem tu u jedné fotky říkala, že je to yetti... Žádný pes není víc yetti než ten váš. Tohle jsem ještě u nikoho totiž neviděla.
No jo, když ona na to jak je malá, musí vždycky prošmejdit ty největší závěje. Úplně se v tom, trubka, vyžívá. A pak ji celou cestu domů musím nést, protože s tím závažím nemůže ani chodit.

blackserigala
napsal(a):
No jo, když ona na to jak je malá, musí vždycky prošmejdit ty největší závěje. Úplně se v tom, trubka, vyžívá. A pak ji celou cestu domů musím nést, protože s tím závažím nemůže ani chodit.
Mívali jsme to samé, když začal padat sníh a bylo kolem nuly. V mrazech pak pohoda a teď už je sníh tak mokrej a těžkej, že nelepí taky...ale byla to síla, a že to ve vaně pěknou chvilku trvalo než to povolilo.
Nechala jsem s příchodem té pravé zimy trochu zkrátit podvozek - úplně nakrátko stříhat nechci, líbí se mi v srsti - jen takový udržovací střih, aby nepřinesla domů pět kilo sněhu, ale jen tři
Terven
napsal(a):
Mívali jsme to samé, když začal padat sníh a bylo kolem nuly. V mrazech pak pohoda a teď už je sníh tak mokrej a těžkej, že nelepí taky...ale byla to síla, a že to ve vaně pěknou chvilku trvalo než to povolilo.
Nechala jsem s příchodem té pravé zimy trochu zkrátit podvozek - úplně nakrátko stříhat nechci, líbí se mi v srsti - jen takový udržovací střih, aby nepřinesla domů pět kilo sněhu, ale jen tři
Nám to zkrácení podvozku moc nepomohlo. Na příští zimu budu muset pořídit taky nějaký obleček. Navíc to teď budu mít dvakrát a rozmrazovat dva havaňáky by byl asi mazec. Mimochodem ta vaše feňulka je nádherná. Vůbec bych neřekla že to není havaňák.
blackserigala
napsal(a):
Nám to zkrácení podvozku moc nepomohlo. Na příští zimu budu muset pořídit taky nějaký obleček. Navíc to teď budu mít dvakrát a rozmrazovat dva havaňáky by byl asi mazec. Mimochodem ta vaše feňulka je nádherná. Vůbec bych neřekla že to není havaňák.
Děkuju Na fotce to není tolik patrné, ale ona je dlóóóuhá
Já mám Nikon coolpix. Foťák pro začátečníka slušnej, fotografka nikoliv ...A ta naše prďola nepostojí a nepostojí...
Arni: Já zase chtěla přidat jednu z víkendu, ale bylo mi to už trapný. Ale vy jste tu taky už taková známá firma, tak to berte tak, že jste mě k tomu ponoukl tím, že vám to taky trapný není.
Mimochodem, přežil to kosák?
Brzy ráno jsme se vyškrábaly na kopec a stihly vidět východ slunce ještě dřív, než by byl vidět doma za lesem a hlavně v plné parádě. Feňule mi tím sluncem krásně na chvíli zezlátla.
Atheira
napsal(a):
Arni: Já zase chtěla přidat jednu z víkendu, ale bylo mi to už trapný. Ale vy jste tu taky už taková známá firma, tak to berte tak, že jste mě k tomu ponoukl tím, že vám to taky trapný není.
Mimochodem, přežil to kosák?
Brzy ráno jsme se vyškrábaly na kopec a stihly vidět východ slunce ještě dřív, než by byl vidět doma za lesem a hlavně v plné parádě. Feňule mi tím sluncem krásně na chvíli zezlátla.
Povedla se vám pěkná fotka. Já víc rozumím focení tak se tu předvádím .někoho to třeba taky baví. Kosák uletěl a spousta jich to nedá. To neuhlídám.
Arni
napsal(a):
Povedla se vám pěkná fotka. Já víc rozumím focení tak se tu předvádím .někoho to třeba taky baví. Kosák uletěl a spousta jich to nedá. To neuhlídám.
Mě focení baví moc. Ne asi úplně stejným způsobem jako některé jiné, co to zase vidí z trochu jiné perspektivy, právě třeba jako jste vy. Spíš mě to tak trochu fascinuje a ráda nezřízeně cvakám. Dlouho jsem jenom šaškovala na opačný straně a strašně si ten foťák chtěla taky půjčit a něco zkusit.
Tak mám svůj. A cvakám jak ďas a baví mě to. Jenže kam pak s tím, žejo. Tak otravuju tady.
Atheira
napsal(a):
Mě focení baví moc. Ne asi úplně stejným způsobem jako některé jiné, co to zase vidí z trochu jiné perspektivy, právě třeba jako jste vy. Spíš mě to tak trochu fascinuje a ráda nezřízeně cvakám. Dlouho jsem jenom šaškovala na opačný straně a strašně si ten foťák chtěla taky půjčit a něco zkusit.
Tak mám svůj. A cvakám jak ďas a baví mě to. Jenže kam pak s tím, žejo. Tak otravuju tady.
Troufám si tvrdit, že to nikoho neotravuje.
Sama se ráda na veškeré fotky podívám - ta Vaše poslední se Vám fakt povedla.
Taky cvaknu 100x a použitelná je tak jedna, dvě.. Ty nepovedené už si i smáznu - dřív jsem si je nechávala...pro sebe...ale fakt to zabere spoustu místa..
Dřív se všechno pálilo a zrovna nedávno byla reportáž/rada - narvat ty fotky na nějaké úložiště, protože na tom cd nevydrží víc jak 10let a to prý jen na těch lepších.
Takže se začnu poohlížet kam ty fotky pro soukromé účely dát..A už se i docela bojím zda jsem už o spousty z nich nepřišla, protože jsou i staršího data..
Tak se rovnou zeptám na tip na nějaké to prověřené uložiště, zná někdo?
Tak já přidám z dnešní prochajdy( foceno mobilem)
1- cesta do ráje je ta, po které jde pes
2- trochu větší klacek...
bhk
napsal(a):
Troufám si tvrdit, že to nikoho neotravuje.
Sama se ráda na veškeré fotky podívám - ta Vaše poslední se Vám fakt povedla.
Taky cvaknu 100x a použitelná je tak jedna, dvě.. Ty nepovedené už si i smáznu - dřív jsem si je nechávala...pro sebe...ale fakt to zabere spoustu místa..
Dřív se všechno pálilo a zrovna nedávno byla reportáž/rada - narvat ty fotky na nějaké úložiště, protože na tom cd nevydrží víc jak 10let a to prý jen na těch lepších.
Takže se začnu poohlížet kam ty fotky pro soukromé účely dát..A už se i docela bojím zda jsem už o spousty z nich nepřišla, protože jsou i staršího data..
Tak se rovnou zeptám na tip na nějaké to prověřené uložiště, zná někdo?
Já jako nejlepší možnost zatím vidím nacpat to na exterák, nic lepšího mě zatím nenapadlo. Taky mám ale hromadu fotek na cd a právě, že už jsou některé taky hodně starého data a to CD jde fakt blbě přečíst. Když takhle náhodou něco hldám, trvá to, občas to vypadá, že z toho už nic nebude.
Ono ale ve finále se vám může pokazit úplně všechno. Já každoročně probírám fotky a nechávám si některé vyvolat a dávám si dohromady album a fotoknihy. Přijde mi to i hezčí než proklikávat se tím na počítači. Nicméně, i ty, co výběrem do alba neprošly, z nějakýho důvodu mám potřebu stejně skladovat.
marcelaamax
napsal(a):
Všichni jsou nádherní, ale ten druhý je boží
Naše princezna Bettynka, hledá ten nejvíc nejlepší domov
Taky přidám. Dostala jsem zrcadlovku tak teď se to ještě naučit ovládat, zatím se v tom trochu motám.
paulí&majk
napsal(a):
Taky přidám. Dostala jsem zrcadlovku tak teď se to ještě naučit ovládat, zatím se v tom trochu motám.
Rozkošňák.
Dokud je na těch fotkách vidět, že je to pes, řekla bych, že to půjde... Když jsem si koupila zrcadlovku, v létě to bude rok, měla jsem tam nastavenou hrozně dlouhou závěrku a za boha nemohla přijít na to, jak si to nastavení změnit tak, aby mi to vyhovovalo. Už jsem myslela, že tím nikdy nevyfotím nic, než nesourodý fleky a stíny.
Chce to nastudovat souvislosti čas, clona a ohnisko. Pak to půjde. přidám portrétní.
Arni
napsal(a):
Chce to nastudovat souvislosti čas, clona a ohnisko. Pak to půjde. přidám portrétní.
V předchozích případech jsem se ještě udržela, u týhle fotky už to nedám a řeknu vám to.
Mně ten váš pes na některých portrétech evokuje některý chlápky z banky na jejich profilových fotkách. Ten výraz, postoj...
Kdyby to vaše zvíře umělo mluvit, jednoznačně by byl politik, bankéř nebo něco na ten způsob.
Atheira
napsal(a):
V předchozích případech jsem se ještě udržela, u týhle fotky už to nedám a řeknu vám to.
Mně ten váš pes na některých portrétech evokuje některý chlápky z banky na jejich profilových fotkách. Ten výraz, postoj...
Kdyby to vaše zvíře umělo mluvit, jednoznačně by byl politik, bankéř nebo něco na ten způsob.
Nedávno byl pořad kdy si šlechtici nechali dělat své obrazy s hlavami psů. To by se jim mohlo hodit.
Arni
napsal(a):
Mám zrcadlovko od Vánoc a do teď jsem tak nějak fotila spíš na automat (přečetla jsem sice návod, ale nějak mi to neřeklo co a jak), což mi přijde s takovým foťákem dost blbý. Pořádně jsem se do toho zabrala a už možná trošku začínám chápat o co jde ale najít, kde se nastavuje ISO byl dost oříšek.
I přes psí téma přidám jednu kotěcí
paulí&majk
napsal(a):
Mám zrcadlovko od Vánoc a do teď jsem tak nějak fotila spíš na automat (přečetla jsem sice návod, ale nějak mi to neřeklo co a jak), což mi přijde s takovým foťákem dost blbý. Pořádně jsem se do toho zabrala a už možná trošku začínám chápat o co jde ale najít, kde se nastavuje ISO byl dost oříšek.
I přes psí téma přidám jednu kotěcí
Jsou knihy o fotografovani kde je to vše názorně vysvětleno na fotografiích. Doporučuji, snáze se to chápe a učí.
Foceno starým Olympusem C-520 (1) a mobilem (2) -zrcadlovku mám chvilku (učím se...učím ), zatím jsem ještě nestihla naší Babú vyfotit...to teprve příjde ...pokud mi bude ovšem pózovat, protože někdy je problém zachytit jí v klidu-leda, když spí .
Arni
napsal(a):
Jsou knihy o fotografovani kde je to vše názorně vysvětleno na fotografiích. Doporučuji, snáze se to chápe a učí.
Chtěla jsem si koupit Fotografování - Podrobný průvodce pro nadšence i začínající profesionály (https://knihy.abz.cz/prodej/fotografovani-1), ale nikde ji nemají.
Nějaký typ?
paulí&majk
napsal(a):
Chtěla jsem si koupit Fotografování - Podrobný průvodce pro nadšence i začínající profesionály (https://knihy.abz.cz/prodej/fotografovani-1), ale nikde ji nemají.
Nějaký typ?
Mám doma dobrou knihu, pokud mi ji skorosnacha vrátila nevím přesně název. Jak přijdu domů, dám vědět.
paulí&majk
napsal(a):
Nějaký typ?
Doporučuji tuhle knihu pokud se dá sehnat.
https://individi.cz/predmet/7046.
Arni
napsal(a):
Http://www.spalena53.cz/533453-velka-kniha-fotografie-jak-se-divat-a-jak-lepe-fotografovat/
Ještě jeden odkaz.
Děkuji budu věřit fotky máš moc pěkný
Já fotím na mobil Iphone SE - první dvě fotografie a Canon Power Shot SX 410 IS - poslední 3 foto.

Jé, to je pěkné téma :) Já si fotím pejska zcradlovkou nikon D5200 (první fotka) a dřív D40. A setový objektivy,18-55 a 55-200. Pes focení všelijak sabotuje, ale když už se ho podaří zachytit v běhu, obvykle u fotek prskám smíchy... ztělesněná důstojnost no :D.

Já fotím zrcadlovkou Nikon D40, objektiv ze setu 18-55. Už ta kvalita fotek stojí za houby, ale pořád lepší než nic. (Občasné zahryznutí zvěře do objektivu té kvalitě taky nepřidá. )
můj poslední úlovek:.

napsal(a):
Já fotím zrcadlovkou Nikon D40, objektiv ze setu 18-55. Už ta kvalita fotek stojí za houby, ale pořád lepší než nic. (Občasné zahryznutí zvěře do objektivu té kvalitě taky nepřidá. )
můj poslední úlovek:.
Jojo, D40 je fajn, ale má už prostě dost limitů :) My jsme kupovali D5200 z megapixelovýho bazaru asi za půlku ceny... A až budu velká a bohatá, mám dva tři vysněné objektivy, co bych chtěla místo těch seťáků. Ale nevím, kdy to bude :D :D.

napsal(a):
Jojo, D40 je fajn, ale má už prostě dost limitů :) My jsme kupovali D5200 z megapixelovýho bazaru asi za půlku ceny... A až budu velká a bohatá, mám dva tři vysněné objektivy, co bych chtěla místo těch seťáků. Ale nevím, kdy to bude :D :D.
Tak má už svoje odslouženo, jí mám deset let. Mě se líbí že je tak akorát do ruky, poměrně rychlá a vydrží baterie. Pro mě spousta foťáků je moc velká a strašně mi vadí, když musím přehmatávat při nastavování - u Canonu s tím mám problém snad u všech, proto tenkrát vyhrál Nikon. Doma mám pak pro radost ještě Praktiku, ale tu jsem si do Mexika nedovezla, snad příště, chybí mi tu.
Teď jak mi Nikon odchází, tak spíš pokukuju po GoPro a nejspíš Canon PowerShot SX100 sérii. Trochu se mi ty priority časem mění. Nebo možná jen stárnu, že už se mi s tím vším vybavením nechce tahat.

napsal(a):
Doporučuju Sigmu Art 18-35 mm f/1.8 - neskutečný sklo a i na tom cropu to dělá parádní fotky.

napsal(a):
Doporučuju Sigmu Art 18-35 mm f/1.8 - neskutečný sklo a i na tom cropu to dělá parádní fotky.
Hmmmm, to vypadá krásně. Aktuálně si brousím zuby na pevnou padesátku a tím se asi utrácení kolem foťáku na nějakou dobu vyčerpá... ale tohle vypadá moc dobře :).

napsal(a):
Hmmmm, to vypadá krásně. Aktuálně si brousím zuby na pevnou padesátku a tím se asi utrácení kolem foťáku na nějakou dobu vyčerpá... ale tohle vypadá moc dobře :).
Pevná padesátka je oproti setům pořád obrovský skok dopředu

napsal(a):
Pevná padesátka je oproti setům pořád obrovský skok dopředu
To rozhodně, mám možnost porovnávat s fotkama kamarádky, když jsme na stejné akci... a je to fakt hrozný, asi ji budu muset pořídit brzo
Canon EOS 450D, objektiv EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS a 55-250 mm IS
Pesan od kamarádky.
Blaznivy-belosi

XXX.XXX.143.222
Nikon D50 + Sigma 70-300mm
Nejvíc jsem se ale naučila na seťáku 18-55mm.

Tak jsem dnes vytáhla foťák na štěňata, nikdo je nechce
někde mi spadla krytka a Albimu se podařilo olíznout sklo, hezky důkladně, když jsem lovila po bytě jeho maminku.

Tak jsem zase "týrala" psa focením. On mi to oplatil "extrémní snahou" při pózování :D A když už jsem táhla foťák na procházku, tak jsem si i zablbnula s klasickou jarní tématikou.

bbejliskáček
napsal(a):
Čím fotíte?
Nikon D5200 a setový objektivy (18-55 a 55-200), tohle je tím kratším. Brzo snad přibude pevná padesátka a to budou jinší fotky, doufám.
napsal(a):
Tak jsem zase "týrala" psa focením. On mi to oplatil "extrémní snahou" při pózování :D A když už jsem táhla foťák na procházku, tak jsem si i zablbnula s klasickou jarní tématikou.
Je fotogenickej, krásnej - už to tu možná padlo - on je nějaký mix, čeho?

Terven
napsal(a):
Je fotogenickej, krásnej - už to tu možná padlo - on je nějaký mix, čeho?
Díky, díky, takhle to dopadá, když člověk neznalý přijde do útulku a vybírá psa podle krásy Ale intuice taky slušně pracovala, musím dodat.
Můj odhad je rotvík s ohařem. A možná dobrman.
napsal(a):
Díky, díky, takhle to dopadá, když člověk neznalý přijde do útulku a vybírá psa podle krásy Ale intuice taky slušně pracovala, musím dodat.
Nějakej moloss tam být nemůže? A k tomu přikříženého něco štíhlého, třeba výmar?
Tyhle dohady mě baví, u předchozí kříženky jsem taky byla ráda, když lidi tipovali, co vše v ní vidí - a že toho bylo
Ale pokud by to člověk hodil na ifaunu jako tipovačku, byl by obviněn, že se chce chvástat plemenem a dostal by doporučení "radujte se z krásného pejska".
Což mě nemusí nikdo říkat 2x
Accuracy

XXX.XXX.1.187
napsal(a):
Rotvíka tam jasně vidím.
A ty dlouhé nohy a ladné tvary - jak je vysoký? Nemůže to být německá doga?
Každopádně povedený pes.

Děkuji za ohlasy na mýho parťáka :)
V kohoutku má pokud se nepletu kolem 68cm, váha 32-34kg. Na dogu mi přijde malý, i když zase by se tím vysvětlovala jeho "ne zrovna bystrost" :D Molose bych tam taky neviděla, tohle je atlet. Ohaří postavu v něm vidím opravdu dost. Samozřejmě rodiče mohli být také různě pomíchaní, např. můj pes údajně píská právě tak jako pískají dobrmani. Ale já tak slyšela pískat i rotvíka, no. V povaze by mi taky tyhle dvě hlavní plemena odpovídaly, je tam určitá ztřeštěnost, divokost, ale v zásadě je to posera.
Na první fotce když mu byl asi 1 rok, na druhé asi 3roky (někdy potom jsem mu musela nechat zkrátit ocas), na třetí v šesti letech a na posledních dvou je teď v zimě, tj. zhruba v 9 letech.
Ellis Beránková

XXX.XXX.251.254
Nikon D3200 a 85/1.8g.
Ellis Beránková
napsal(a):
Nikon D3200 a 85/1.8g.
Nešla mi vložit fotografie...

napsal(a):
Děkuji za ohlasy na mýho parťáka :)
V kohoutku má pokud se nepletu kolem 68cm, váha 32-34kg. Na dogu mi přijde malý, i když zase by se tím vysvětlovala jeho "ne zrovna bystrost" :D Molose bych tam taky neviděla, tohle je atlet. Ohaří postavu v něm vidím opravdu dost. Samozřejmě rodiče mohli být také různě pomíchaní, např. můj pes údajně píská právě tak jako pískají dobrmani. Ale já tak slyšela pískat i rotvíka, no. V povaze by mi taky tyhle dvě hlavní plemena odpovídaly, je tam určitá ztřeštěnost, divokost, ale v zásadě je to posera.
Na první fotce když mu byl asi 1 rok, na druhé asi 3roky (někdy potom jsem mu musela nechat zkrátit ocas), na třetí v šesti letech a na posledních dvou je teď v zimě, tj. zhruba v 9 letech.
Mohu se jenom zeptat, proč jste mu ho nenechala zkrátit právě jako např. dobroušovi nebo rotvíkovi?

napsal(a):
Mohu se jenom zeptat, proč jste mu ho nenechala zkrátit právě jako např. dobroušovi nebo rotvíkovi?
Já jsem to zkracování dělala dost nerada, mně se s dlouhým - byť nepraktickým - ocasem moc líbil. A v té době mnohem víc připomínal ohaře než teď v té vyžrané verzi (:D), vypadal asi jako na těch prvních dvou fotkách, prostě baleťák. Takže ohaří délka ocasu byla celkem jasná volba. Úplný zkrácení na rotvíka nebo dobrmana si na něm neumím představit.

napsal(a):
Já jsem to zkracování dělala dost nerada, mně se s dlouhým - byť nepraktickým - ocasem moc líbil. A v té době mnohem víc připomínal ohaře než teď v té vyžrané verzi (:D), vypadal asi jako na těch prvních dvou fotkách, prostě baleťák. Takže ohaří délka ocasu byla celkem jasná volba. Úplný zkrácení na rotvíka nebo dobrmana si na něm neumím představit.
A to já jo, naopak, dle mě, by mu slušel mnohem kratší prut

napsal(a):
A to já jo, naopak, dle mě, by mu slušel mnohem kratší prut
Mně by asi i vadilo, že by bylo mnohem hůř vidět, co s tím ocasem dělá, pro mě je to celkem významný komunikační prostředek :).
napsal(a):
Mně by asi i vadilo, že by bylo mnohem hůř vidět, co s tím ocasem dělá, pro mě je to celkem významný komunikační prostředek :).
Jj, moje fena má celkem širokou ocasní výrazovou škálu, zdaleka to není jen prosté vrtění, někdy s ním i krouží, občas ho stočí nad hřbetem...nejsou to signály jenom pro mě, ale i pro ostatní psy

napsal(a):
Tak to jo

napsal(a):
Přidávám jeden poprocházkový portrét.
též přidávám svou oblíbenou...
Leeee

XXX.XXX.79.50
ja

XXX.XXX.49.86
ja

XXX.XXX.49.86
to strakatý mimino máme týden
Foceno dnes na IPhone 5S
1-5- Filip, voříšek
6- Hora, kříženka nejspíš ČSV a vlka( vlk se ví jistě)
7- Rita, kříženka nejspíš pita a staforda
Naty1
napsal(a):
Foceno dnes na IPhone 5S
1-5- Filip, voříšek
6- Hora, kříženka nejspíš ČSV a vlka( vlk se ví jistě)
7- Rita, kříženka nejspíš pita a staforda
A nebyl ten vlk jen další ČSV? Nechci do vás nějak rýpat nebo tak, ale v našich končinách nakonec zas tolik vlků nemáme a se psy se nám běžně nekříží. A, jak mnozí ví, někteří lidi si jsou schopní myslet, že i vlkošedý NO je vlk.
Atheira
napsal(a):
A nebyl ten vlk jen další ČSV? Nechci do vás nějak rýpat nebo tak, ale v našich končinách nakonec zas tolik vlků nemáme a se psy se nám běžně nekříží. A, jak mnozí ví, někteří lidi si jsou schopní myslet, že i vlkošedý NO je vlk.
Hora není z ČR ale ze Slovenska( část kde se vyskytují vlci)- když jejich ČSV hárala uvázali ji v lese( celkem daleko od vesnice) a nechali tam kameru, na záběru z kamery je vlk( viděla jsem na vlastní oči).

Požádala jsem psa, aby mi zapózoval s hravě zvednutou tlapkou. Místo toho se mi dostalo série výrazů typu "cože? já? proč? teď? jak? to já neumím! to je týrání! to nejde! pomóóc!" :D
A mám také další fotku na téma "dali byste mu pětikorunu?" :)
Podezřívám toho psa, že nejmíň polovinu mozku má vyhrazenou na ty svoje výrazy. Nedávno jsem se ale během setkání s přáteli na chvíli zamyslela a kamarádka najednou povídá: "Ty vypadáš hrozně smutně, úplně jako Ron!" Takže podobnost čistě náhodná, no.
Přidávám pár fotek z coursingu Nefotila jsem já, na fotkách je dole logo, tedy na některých

Fiona.Praha
napsal(a):
Zbylo Vám jedno štěně? Nebo to je máma?
To je máma, Pepper. Zatím rehabilitujeme, pořád má z lidí strach. Už jsme ve fázi, že mě venku vetšinou nechá přiblížit se a připnout vodítko, takže jsme konečně odložili stopovačku.
Přidávám jednu dnešní poprocházkovou bez psů (omlouvám se za kvalitu).

Melaka
napsal(a):
Basseti.
Kdy konečně začnete prodávat basetí kalendáře. Jeden si zamlouvám.
napsal(a):
Kdy konečně začnete prodávat basetí kalendáře. Jeden si zamlouvám.
Jeden už na kontě mám Ale ten byl pro chovatelku, od které mám psy. A byly tam fotky jejích psů, tak se jí líbil
Tak ještě něco přidávám.
Blaznivy-belosi

XXX.XXX.142.120

Pevná padesátka je doma!
Pes je nadšen, že ji testuju na něm. Tak se radši ani nedívá, viz první fotka :D Ale ne, je to úžasňák a o správném pózování na fotky jistě jednou napíše knihu - názorných příkladů mám pro něj spoustu.
Ale furt se mi nedaří vyfotit ho v pohybu, aby to bylo ostrý...
napsal(a):
Pevná padesátka je doma!
Pes je nadšen, že ji testuju na něm. Tak se radši ani nedívá, viz první fotka :D Ale ne, je to úžasňák a o správném pózování na fotky jistě jednou napíše knihu - názorných příkladů mám pro něj spoustu.
Foťák nekomentuju, tomu nerozumím
Ale na těch fotkách zřetelně vidím kus z dogy
napsal(a):
Pevná padesátka je doma!
Krásnej pes!
Asi by to chtělo kratší časy, víc světla nebo vyšší ISO.

Terven
napsal(a):
Ááá, on je ale takovej malinkej přece! Teď mi to bude vrtat hlavou

Melaka
napsal(a):
Krásnej pes!
Asi by to chtělo kratší časy, víc světla nebo vyšší ISO.
No zkusím to, zatím se mi vždycky z toho zaostřenýho místa stihne odpohybovat... :).
napsal(a):
No zkusím to, zatím se mi vždycky z toho zaostřenýho místa stihne odpohybovat... :).
Jo jo, to znám To stíhají i mí basseti
Nebo se ukrývají do trávy.

Terven
napsal(a):
Tady mám porovnání velikosti s dogou. Fakt je, že tenhle dogouš byl ve svý době jeden z největších v ČR.
marcelaamax
napsal(a):
Jeeee ti jsou boží. S bassetem jsem vyrůstala, takže pro ně mám slabost
Tak pro ty, co mají pro bassety slabost přidávám nějaké fotky štěňat

Takový normální letní den, vedro, bazén... Lara objevila kouzlo lehátka.

Pár fotek ze skoků do vody . Nefotila jsem já, na fotkách je logo fotografky, myslím, že není na všech, ale všechny fotky jsou od ní

Par fotek z prochazkovani s Bonitou. Foceno mobilem. Dneska odjizdi do docasky, snad se tam bude mit dobre, jen na mesic.

Kaczas
napsal(a):
Fotim Canonem EOS 60D :) Objektivů mám povícero :D.
To je parádní! Jaký objektivy používáte na psy nejvíc?
ketlin
napsal(a):
Jedu :) Fotka v profilovce je od Niky :)
Budete na druhém turnuse? Aspoň na kukandu s Lockim?
Já jsem si říkala, že to bude asi od Niki :) Jj, jedem na navštěvu od zítra nejspíš do pondělka :) Tak pokud dojedete o víkendu, můžeme se tam potkat. A samo že bereme Lockáčka s sebou :).
Koupila jsem konečně nový obojek. Mám z něj možná větší radost než Lara, který to je vlastně úplně fuk, ale přesně něco takového jsem si pro ni dlouho představovala. Tak jsem ji v něm hned musela zvěčnit.

Zase menší týrání psa, páč jsem byla na kurzu focení psů a chtěla jsem hned nový dovednosti vyzkoušet. Jenže by to chtělo ještě kurz pro psa, jak pózovat na fotky :D.
napsal(a):
Zase menší týrání psa, páč jsem byla na kurzu focení psů a chtěla jsem hned nový dovednosti vyzkoušet. Jenže by to chtělo ještě kurz pro psa, jak pózovat na fotky :D.
Tak minimálně na té druhé fotce vypadá, jako kdyby už nějaký ten modelingový kurz měl taky za sebou.

Atheira
napsal(a):
Tak minimálně na té druhé fotce vypadá, jako kdyby už nějaký ten modelingový kurz měl taky za sebou.
Vůbec bych se nedivila, kdybych ho byla během tohohle focení zabila... to byla tak extrémní nespolupráce a sabotování jakýchkoliv mých snah, naprostá ignorace toho, o co mi jde... Ano, rada: nesnažte se vyfotit nepózovacího psa, když zrovna nemáte úplně dobrou náladu.
On mi v odložení zůstane zcela bez problémů. Ale aby se byť náznakem podíval směrem, kde jsem zhruba já s foťákem? Zkuste vyfotit portrét psa, kterej se horečně ohlíží na všechny strany, zejména za sebe, a snaží se nejspíš spočítat všechny veverky v okruhu 50km (vyjma těch, které jsou mým směrem). To ráno jsem vyfotila fakt jen málo fotek, protože to bylo vyloženě na zabití :D
Ještě jednou mi předvede takovouhle spolupráci a normálně se fakt hecnu a naučím ho na povel koukat dopředu!
My jsme na závodech vyhráli poukazy na focení, tak jsme je byli využít
napsal(a):
Vůbec bych se nedivila, kdybych ho byla během tohohle focení zabila... to byla tak extrémní nespolupráce a sabotování jakýchkoliv mých snah, naprostá ignorace toho, o co mi jde... Ano, rada: nesnažte se vyfotit nepózovacího psa, když zrovna nemáte úplně dobrou náladu.
On mi v odložení zůstane zcela bez problémů. Ale aby se byť náznakem podíval směrem, kde jsem zhruba já s foťákem? Zkuste vyfotit portrét psa, kterej se horečně ohlíží na všechny strany, zejména za sebe, a snaží se nejspíš spočítat všechny veverky v okruhu 50km (vyjma těch, které jsou mým směrem). To ráno jsem vyfotila fakt jen málo fotek, protože to bylo vyloženě na zabití :D
Ještě jednou mi předvede takovouhle spolupráci a normálně se fakt hecnu a naučím ho na povel koukat dopředu!
Naučte ho poloprofil, to vypadá daleko líp
Aby setrval v jedné pozici, fotit z různých poloh, tím různá světla, pozadí, spousta materiálu pro práci - taky dobrý.

tapina
napsal(a):
Naučte ho poloprofil, to vypadá daleko líp
Aby setrval v jedné pozici, fotit z různých poloh, tím různá světla, pozadí, spousta materiálu pro práci - taky dobrý.
Vypadá, že tomu rozumíte, nechcete zhodnotit tu fotku M. Kopicové, co vkládala Marcelaamax ?
napsal(a):
Vypadá, že tomu rozumíte, nechcete zhodnotit tu fotku M. Kopicové, co vkládala Marcelaamax ?
Nerozumím.
Ale kdyby byl střed tématu velmi mírně jinde, taky by to vypadalo o hodně líp. Taky kdyby byl objektiv umístěn úplně do úrovně nebo malilinko pod úroveň, u těchto typů fotek víc vtahuje pozorovatele. To první je otázka práce z obrázkem, druhé už ale nijak nedoděláte. Ale to není kritika, je to momentka, myslím, že to plně vystihlo situaci, takže super. Krásný pes, krásná tráva, zářivý úsměv, co víc si přát
Ještě k tomu koukání do objektivu - když kouká mírně mimo, nebo i ten poloprofil, pokud jakože by bylo potřeba něco naučit - tak je to lepší v tom, že to vypadá živější, přirozenější, u fotek, které mají vyznít "uvolněně". Naopak pokud tam má být nějaký apel (např. pojď si hrát, jdi pryč nebo tě sežeru, já jsem tak činanej pejsek dej mi pusu) tak je zas dobrý, když kouká přímo. A tím, že přímo kouká přímo rovně, nahoru nebo dolů zas vytuníte to sdělení.
Tři blbé skoro stejné fotky pro ilustraci, v telefonu teď nic nemám...
Ale momentky jsou lepší.
Tapina- co je to poloprofil? To já jsem právě myslela, že tam keriton má
Vaši jsou nádherní, miluju tyhle figury. Pro nás se zatuhlou krční páteří - nešlo by to otočit?
Přikládám foto z koupací vycházky...retrívři jsou fotogeničtější než moje Smršť - a navíc lidi tipujou, že už je stará, neboť jí na hřbetě přibejvají stříbrný chlupy, asi po mamince
Terven
napsal(a):
Tapina- co je to poloprofil? To já jsem právě myslela, že tam keriton má
Vaši jsou nádherní, miluju tyhle figury. Pro nás se zatuhlou krční páteří - nešlo by to otočit?
Přikládám foto z koupací vycházky...retrívři jsou fotogeničtější než moje Smršť - a navíc lidi tipujou, že už je stará, neboť jí na hřbetě přibejvají stříbrný chlupy, asi po mamince
Má, právě je to tak podle mě hezčí, spousta psů když kouká přímo, vypadá hloupě, ale říkala, že ho bude učit...
Mně se Vaše moc líbí, babi měla hodně podobnou fenku, akorát na dlouhých nožkách a taky, jako malá úplně černá a pak postupně, cca od roku dvou, sem tam bílý chlup, víc a víc, ale jen záda, bradu měla do smrti černou. Teď co má pejska, ten je naopak čím dál černější. Příroda
Otáčí to fauna, já za to nemůžu

Jak jsem již zmínila ve svém popisu šíleného focení, i ten poloprofil byl ojedinělá fotka, výsledek vztekání se a čekání, aby ten pes namířil čumák aspoň zhruba směrem "dopředu". Jestli ho to budu učit, půjde mi o to, aby natočil hlavu dopředu, a pak už si to oběhám a vyfotím dle libosti. Páč fotit psa, kterej je ohlídnutej úplně za sebe, případně rychle čumák otočí, aby se ohlídl za sebe z druhý strany, fakt nejde :D.
napsal(a):
Jak jsem již zmínila ve svém popisu šíleného focení, i ten poloprofil byl ojedinělá fotka, výsledek vztekání se a čekání, aby ten pes namířil čumák aspoň zhruba směrem "dopředu". Jestli ho to budu učit, půjde mi o to, aby natočil hlavu dopředu, a pak už si to oběhám a vyfotím dle libosti. Páč fotit psa, kterej je ohlídnutej úplně za sebe, případně rychle čumák otočí, aby se ohlídl za sebe z druhý strany, fakt nejde :D.
To ho pak musíte oběhnout a vyfotit z druhý strany

hlozi
napsal(a):
To ho pak musíte oběhnout a vyfotit z druhý strany
To by sice šlo, ale já tam měla nějakej záměr, co má být na tý fotce za psem, takže tím by se to celý pokazilo :) A stejně by se určitě honem ohlíd zase úplně jinam, než bych doběhla :D.

napsal(a):
To by sice šlo, ale já tam měla nějakej záměr, co má být na tý fotce za psem, takže tím by se to celý pokazilo :) A stejně by se určitě honem ohlíd zase úplně jinam, než bych doběhla :D.
1. čekej
2. lusknu prsty nebo zarachotím hračkou
ale koukám, že otočit planetu bude jednodušší

napsal(a):
1. čekej
2. lusknu prsty nebo zarachotím hračkou
ale koukám, že otočit planetu bude jednodušší
Vyzkoušela jsem celou řadu nejrůznějších zvukových upoutávek včetně mňoukání, kňučení, či prohlášení "srnka! kočička!", z nichž naprostá většina byla ignorována nebo se pes rovnou zvedl a šel se podívat. To ráno bylo prostě marný, bylo potřeba počítat veverky a dělat mi naschvály :D.