Vlkodav

XXX.XXX.208.232
Dobry den dcera si preje vlkodava. Ptala jsem se ale zname (mela dve nemecke dogy) a rikala ze v zadnem pripade ze to bude jen zlo a ze pes jak zacne treba v roku zkouset co muze a co ne tak pry neni v jejich silach s 55 kilograma ho fyzicky zvladnout a kdyz pujdou na prochazku tak vlkodav potahne a jeste mi zmrzaci I dceru.Tak jay na to mate nazor?Muze ho dcera zvladnout nebo ne?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vlkodav
napsal(a):
Dobry den dcera si preje vlkodava. Ptala jsem se ale zname (mela dve nemecke dogy) a rikala ze v zadnem pripade ze to bude jen zlo a ze pes jak zacne treba v roku zkouset co muze a co ne tak pry neni v jejich silach s 55 kilograma ho fyzicky zvladnout a kdyz pujdou na prochazku tak vlkodav potahne a jeste mi zmrzaci I dceru.Tak jay na to mate nazor?Muze ho dcera zvladnout nebo ne?
U velkého psa to není o fyzické síle...to by pak velké procento z nás vůbec velkého psa mít nemohlo, záleží na tom, jaká je vaše dcera...třeba ta moje nemůže s našimi psy ani teď ve dvaceti, protože jí sice milují, ale venku naprosto nerespektují...odtáhnou jí, kam si vzpomenou...pokud je vaše dcera "osobnost", která to se psy umí, tak proč ne...navíc jí určitě pomůže nějaký cvičák...ale samozřejmě se můžou potvrdit i vaše obavy...
Vlkodav je velký pes a proto se od malička musí učit "netahat"...a být u toho velmi důslední...

Přesně tak, není to o váze majitele, to by nikdo nemohl mít velkého psa.Je to o povaze, citu pro zvíře, důslednosti apod.Pokud má vaše dcera cit pro psy tak může mít v šestnácti letech jakého koliv psa, pak jsou lidé kteří nezvládnou ani čivavu bez ohledu na to kolik kg sami váží. To už musíte posoudit sami, máme na cvičáku 15 leté holky které dosahují skvělých výsledků třeba s tím samým plemenem se kterým má potíž padesátiletý chlap, o váze člověka to fakt není.

No... Potkáváme dvě holky - matku s dcerou. Venčí je pán, žádný dachau, který nevypadá, že by je nechal růst jak dříví v lese. Pokud ale zvlášť ta mladší chce třeba pozdravit mého psa, tak někdy musí trochu zabrat. Feny poslechnou, ale robůtci na záblesk myšlenky to určitě nejsou. A pán chodí stylem 'počítám s tím, že pes může nečekaně zatáhnout, tak abych sebou nešvihnul'.
Taky se zamyslete nad tím, jak psa zvládnete vy. Je dost dobře možné, že s péčí budete muset dceři pomoci, v krajním případě vám pes zůstane na krku úplně.

Vlkodav
napsal(a):
Kolik těch diskuzí budete zakládat?
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3227789/postroj-nebo-obojek-pro-vlkodava#a3227985.
16letá holka chce psa? Za rok bude hlavně chtít kluka a psi ji zajímat nebudou...Mám jednu takovou sousedku. Cca od 12let začala chtít tu psa, tu kočku. Teď je jí těch 16, doma mají NO v kotci, který nikdy venku nebyl, kavkazáka v kuchyni, kavkazačku v předzahrádce a dvě kočky ve svém horním bytě. O všechny psy se nakonec starají 70letí prarodiče. Venčení už nezvládají, to sem tam s kavkazáky tedy proběhne od mladých, ale jinak je to katastrofa. Jen jaksi slečně nikdo nedokázal říct ne a odes..li to ti psi
Vlkodav
napsal(a):
Já bych 16ti leté dceři vlkodava nepořídila.
Máte doma maltézáky a nepsala jste, že by se jim věnovala.
Vlkodavovi se bude věnovat?

lesnížínka
napsal(a):
A koukala jsem vedle, že i postiženého syna...Ať se dcera věnuje maltézákům.
Aha, tak tyhle informace jsem nepřečetla...
ono samozřejmě maltézák není vlkodav...pro mě třeba "malej pes = žádnej pes", ale dcerunce bych hodila maltézáky na hrb, třeba na půl roku, komplet péči a pak by se vidělo, jak to myslí vážně...komplet venčení, procházky, zábava, krmení, česání...a protáhla bych to i přes velké prázdniny...
To, že vám pes může zůstat na krku, s tím se prostě počítat musí...nikdy jsem dětem nedovolila zvíře o které bych se nechtěla v budoucnu starat...u vlkodava navíc i velké finanční náklady na krmení a eventuálně veta...
Vaši dceru chápu, také jsem vždycky chtěla velkého psího přítele, vy svoji dceru znáte nejlépe, nejlíp víte, jak je zodpovědná, jestli u něčeho vydrží dlouho nebo jestli jí to za chvíli přestane bavit...