Ty nejkvalitnější granule bez ohledu na cenu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kiwinacek

14.4.2017 12:41
kiwinacek

XXX.XXX.110.248

Dobrý den,
často tady čtu názory na tu a tu značku nebo porovnání dvou značek granulí apod. Nějaké ponětí o kvalitě granulí mám, ale úplně od sebe nedokážu odlišit na první pohled zdánlivě podobné složení.
Nemám čas vařit maso a nemám ani prostory na to připravovat syrovou stravu apod., aspoň zatím teď ne, proto chci krmit granulemi. Pokud chci hledět jenom na kvalitu a ne na cenu. Jaké granule byste doporučili, jako ty nejlepší? Neptám se na to, jestli psům sedí, jestli chutnají a tak, ale chci vědět, které jsou prostě v té nejvyšší třídě, co vůbec můžete psovi dát?

Předem děkuji za odpověď!

14.4.2017 12:48
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Na Dtestu dělila testy na kvalitu psích granulí, podívej se tam, je nutné se přihlásit.Testovali celkem 20 výrobků.Možná ti to trochu usnadní tvůj výběr.Jinak moje rada-za nejvyšší cenu můžeš mít bohužel v této době i velice nekvalitní zboží.Štastnou ruku při výběru přeji.Já mám jinak zkušenosti s Eukanubou, Pro Planem a Acanou, ale tím jsme krmili doma psy před mnoha lety, takže kvalita je nyní určo odlišná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2017 13:02

Kdyby existovaly ty nejlepší granule, krmil by tím každý :) Každýmu psovi chutná něco jinýho, majitelé nežravců to mají horší, protože musí hledat, co bude jejich veličenstvo ochotno konzumovat. Na trhu je nespočet značek, zkoušet musí každý sám. Složení je sice fajn vědět, ale taky je dobrý koukat se, jakej jde ze psa odpad, jak vypadá srst, a tak.

14.4.2017 13:05

Ziwipeak.

milovnikpsu

14.4.2017 13:32
milovnikpsu

XXX.XXX.221.68

D-test sice dělal rádoby test krmiv pro psy, ale ke skutečným testům to má daleko. Podívej se na tyto stránky http://www.whole-dog-journal.com/ nebo i na http://www.dogfoodanalysis.com/, kde je o testech krmiv hodně. Ale nejdřáve si kup knihu "Krmiva pro psy - Dr. Scott", kde je vto opravdu velmi dobře vše vysvětleno.

14.4.2017 13:46
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdyby existovaly ty nejlepší granule, krmil by tím každý :) Každýmu psovi chutná něco jinýho, majitelé nežravců to mají horší, protože musí hledat, co bude jejich veličenstvo ochotno konzumovat. Na trhu je nespočet značek, zkoušet musí každý sám. Složení je sice fajn vědět, ale taky je dobrý koukat se, jakej jde ze psa odpad, jak vypadá srst, a tak.

"Kdyby existovaly ty nejlepší granule, krmil by tím každý :) "
Myslím, že nekrmil, hodně lidí by na to prostě nemělo.
"Každýmu psovi chutná něco jinýho, majitelé nežravců to mají horší, protože musí hledat, co bude jejich veličenstvo ochotno konzumovat".
Znám více chovatelů, včetně sebe, kteří se prostě psa neptají, co mu chutná. Krmím už léta jednou značkou, občas dávám maso, ryby, těstoviny, rýži... a psi sežerou všechno. To, že pes nežere a "vyžaduje" neustále nové chutě, je jen jeho rozmazlenost a slabost majitele. Pro mne je směrodatné jak pes vypadá a co z něj padá. S nežravostí prostě problém nemám. Pokud koupím psa, který nežere, je to jeho boj, rozhodně mu to nenutím. Za pár dní žere každý.

14.4.2017 14:08

koňadra napsal(a):
"Každýmu psovi chutná něco jinýho, majitelé nežravců to mají horší, protože musí hledat, co bude jejich veličenstvo ochotno konzumovat".
Znám více chovatelů, včetně sebe, kteří se prostě psa neptají, co mu chutná. Krmím už léta jednou značkou, občas dávám maso, ryby, těstoviny, rýži... a psi sežerou všechno. To, že pes nežere a "vyžaduje" neustále nové chutě, je jen jeho rozmazlenost a slabost majitele. Pro mne je směrodatné jak pes vypadá a co z něj padá. S nežravostí prostě problém nemám. Pokud koupím psa, který nežere, je to jeho boj, rozhodně mu to nenutím. Za pár dní žere každý.

Je rozdíl mezi rozmlsaným psem a skutečně nežravým psem. Možná jste ten druhý případ ještě nepotkala. Protože takový opravdu "za pár dní" nežere, pokud prostě nechce a to žrádlo ho nemotivuje
Ale jasný, někomu nevadí mít místo psa chodící žebřiňák, tak to neřeší, někomu to vadí, tak to řeší.

14.4.2017 14:24
koňadra

XXX.XXX.128.31

Je rozdíl mezi rozmlsaným psem a skutečně nežravým psem. Možná jste ten druhý případ ještě nepotkala. Protože takový opravdu "za pár dní" nežere, pokud prostě nechce a to žrádlo ho nemotivuje
Ale jasný, někomu nevadí mít místo psa chodící žebřiňák, tak to neřeší, někomu to vadí, tak to řeší.

A myslíte, že to vyřeší tím, že mu bude každý den podstrojovat něco jiného? Ještě by bylo dobré mu to dávat z ruky a s prosíkem. Věřte, že vím, co je to nežravý pes, ale mně neznervozňuje, že pes vypadá jako žebřiňák, já vím, že u plné misky ještě žádný pes nechcípl a až žrát začne, tak to rychle dožene.

notregistered

14.4.2017 15:00
notregistered

XXX.XXX.211.196

Ziwipeak.

A proč ? Kromě sušení vzduchem a ceny na nich není nic extra.
36% bílkovin mi teda už nic extra neukazuje.

notregistered

14.4.2017 15:19
notregistered

XXX.XXX.211.196

Dtes testoval, zda jsou v balení plísně a jestli množství bílkovin odpovídá atp. Takže všecko perfektní smajlík

Dr. Scott píše o kvalitních krmivech nebo o těch, kterých se týká AAFCO ? Evropská krmiva se značí jinak, plní jiné normy.
Nevím, že by přes oceán nějaké kvalitní jídlo přišlo. Možná Orijen, tam je i maso docela dost, jenže + hromada čočky, psi jsou z toho mimo..třeba sedne, kdo ví.

Dogfoodanalysis jsou hodně dávno neaktuální, nečíst.
Když, tak allaboutdogfood.co.uk. Aktualizované informace, pravdivé.
Dogfoodadvisor.com také.

Nejlepší granule samozřejmě existují. Říkám jim "nejmenší zlo" smajlík

Tyto jsou nej z celé planety a jsou si hodně podobné:
Wolfsblut, Simpsons, Purizon fish + salmon, N&D kuře + treska, Barking H., Eden, Akela, Aatu, Carneeval, Canagan, Devoted, Essential, Marp holistic.

A tyto nejsou úplně pro všechny, ale pořád kvalitní:
Lupo, Lukullus, Markus M., Petkult, Magnusson junior.

Jiné nepovažuji za dobré.
Přijímám tipy na další značky, novinky. Dík smajlík

notregistered

14.4.2017 15:22
notregistered

XXX.XXX.211.196

kiwinacek napsal(a):
Dobrý den,
často tady čtu názory na tu a tu značku nebo porovnání dvou značek granulí apod. Nějaké ponětí o kvalitě granulí mám, ale úplně od sebe nedokážu odlišit na první pohled zdánlivě podobné složení.
Nemám čas vařit maso a nemám ani prostory na to připravovat syrovou stravu apod., aspoň zatím teď ne, proto chci krmit granulemi. Pokud chci hledět jenom na kvalitu a ne na cenu. Jaké granule byste doporučili, jako ty nejlepší? Neptám se na to, jestli psům sedí, jestli chutnají a tak, ale chci vědět, které jsou prostě v té nejvyšší třídě, co vůbec můžete psovi dát?

Předem děkuji za odpověď!

Ukažte nějaká na pohled podobná složení.

14.4.2017 15:24
Lorie161

XXX.XXX.66.112

notregistered napsal(a):
Dtes testoval, zda jsou v balení plísně a jestli množství bílkovin odpovídá atp. Takže všecko perfektní smajlík

Dr. Scott píše o kvalitních krmivech nebo o těch, kterých se týká AAFCO ? Evropská krmiva se značí jinak, plní jiné normy.
Nevím, že by přes oceán nějaké kvalitní jídlo přišlo. Možná Orijen, tam je i maso docela dost, jenže + hromada čočky, psi jsou z toho mimo..třeba sedne, kdo ví.

Dogfoodanalysis jsou hodně dávno neaktuální, nečíst.
Když, tak allaboutdogfood.co.uk. Aktualizované informace, pravdivé.
Dogfoodadvisor.com také.

Nejlepší granule samozřejmě existují. Říkám jim "nejmenší zlo" smajlík

Tyto jsou nej z celé planety a jsou si hodně podobné:
Wolfsblut, Simpsons, Purizon fish + salmon, N&D kuře + treska, Barking H., Eden, Akela, Aatu, Carneeval, Canagan, Devoted, Essential, Marp holistic.

A tyto nejsou úplně pro všechny, ale pořád kvalitní:
Lupo, Lukullus, Markus M., Petkult, Magnusson junior.

Jiné nepovažuji za dobré.
Přijímám tipy na další značky, novinky. Dík smajlík

Hele píšeš všude ND kuře a treska, zbytek ne? Myslím tím jehně a nebo ten divočák.

14.4.2017 15:40
scylla

XXX.XXX.150.32

koňadra napsal(a):

Prostě donutíte psa k tomu, co chcete vy, aby to bylo co nejjednodušší a nejpohodlnější a jestli t pes chce nebo nechce - koho by to zajímalo, že?

I pes má právo mít pestrou stravu a něco mu může chutnat a něco ne.

14.4.2017 15:49
scylla

XXX.XXX.150.32

koňadra napsal(a):
A myslíte, že to vyřeší tím, že mu bude každý den podstrojovat něco jiného? Ještě by bylo dobré mu to dávat z ruky a s prosíkem. Věřte, že vím, co je to nežravý pes, ale mně neznervozňuje, že pes vypadá jako žebřiňák, já vím, že u plné misky ještě žádný pes nechcípl a až žrát začne, tak to rychle dožene.

Ano, tohle lidé často říkají, že u plné misky pes neumře ale není to bohužel pravda, to je jen okecávka těch, kterým na psech zase až tak moc nezáleží. Jestli je vám jedno, v jaké je pes kondici a kašlete na to, jen abyste ho donutila jít to, co nechce, je to hodně smutné.

notregistered

14.4.2017 15:51
notregistered

XXX.XXX.211.196

Lorie161 napsal(a):
Hele píšeš všude ND kuře a treska, zbytek ne? Myslím tím jehně a nebo ten divočák.

Hele co mi tykáš smajlík smajlík
Jehně má živočišný tuk - nevím který, neberu. Drahé maso, tak se něčím muselo zlevnit, nejspíše nějakou směsí, která někde přebývala..
Boar divočák je ok, sorry smajlík

14.4.2017 15:58

koňadra napsal(a):

Bohužel pro vás nemám v úmyslu diskutovat s někým, kdo mi opakovaně vkládá do úst něco, co jsem neřekla.

14.4.2017 16:07
Lorie161

XXX.XXX.66.112

notregistered napsal(a):
Hele co mi tykáš smajlík smajlík
Jehně má živočišný tuk - nevím který, neberu. Drahé maso, tak se něčím muselo zlevnit, nejspíše nějakou směsí, která někde přebývala..
Boar divočák je ok, sorry smajlík

Hele díky za vysvětlení, nevšimla jsem si toho živočišného tuku

14.4.2017 16:28

Pokud není prostor na BARF a na penězích nezáleží, tak není problém se obden stavit u řezníka.

14.4.2017 17:20
koňadra

XXX.XXX.128.31

scylla napsal(a):
Ano, tohle lidé často říkají, že u plné misky pes neumře ale není to bohužel pravda, to je jen okecávka těch, kterým na psech zase až tak moc nezáleží. Jestli je vám jedno, v jaké je pes kondici a kašlete na to, jen abyste ho donutila jít to, co nechce, je to hodně smutné.

To máte pravdu, že mě na psech až tak (co je to "až tak"?) nezáleží - nepovyšuji je totiž nad lidi, pro mne jsou to kamarádi a pomocníci, ale rozhodně nejsem jejich otrokem. Mají vše, co potřebují - žrádlo, vodu, čisto. Věnuji se jim jak je potřeba, zúčastňuji se s nimi výstav i vrcholných akcí ve výcviku - myslíte, že by tam uspěly žebřiňáky?
Kdybyste pořádně četla, tak byste se dočetla, že mně u psa zajímá to, v jaké je kondici a co z něj padá - pokud mám hodnotit granule. A kromě toho nekrmím jen granulemi, i když jsou základ. Dávám i maso, ryby, těstoviny, ovoce si nasbírají na zahradě...
Jestliže dostanu rozcapeného psa, který má takového majitele, jako jste zřejmě vy, že neví, co by mu dal nažrat, když pejsek náhodou odmítá papat, tak tomu určitě vysluhovat nebudu - za pár dní nežraní klidně může vypadat jako žebřiňák, však on to zase nabere. A věřte mi, že mně opravu žádný nechcípl hlady.

14.4.2017 17:56

koňadra napsal(a):
To máte pravdu, že mě na psech až tak (co je to "až tak"?) nezáleží - nepovyšuji je totiž nad lidi, pro mne jsou to kamarádi a pomocníci, ale rozhodně nejsem jejich otrokem. Mají vše, co potřebují - žrádlo, vodu, čisto. Věnuji se jim jak je potřeba, zúčastňuji se s nimi výstav i vrcholných akcí ve výcviku - myslíte, že by tam uspěly žebřiňáky?
Kdybyste pořádně četla, tak byste se dočetla, že mně u psa zajímá to, v jaké je kondici a co z něj padá - pokud mám hodnotit granule. A kromě toho nekrmím jen granulemi, i když jsou základ. Dávám i maso, ryby, těstoviny, ovoce si nasbírají na zahradě...
Jestliže dostanu rozcapeného psa, který má takového majitele, jako jste zřejmě vy, že neví, co by mu dal nažrat, když pejsek náhodou odmítá papat, tak tomu určitě vysluhovat nebudu - za pár dní nežraní klidně může vypadat jako žebřiňák, však on to zase nabere. A věřte mi, že mně opravu žádný nechcípl hlady.

Nemůžu si pomoct, ale s vámi koňadro nesouhlasím skoro v ničem.
Ano, taky mi vadí rozmazlení psi, ale nevidím nic špatného na tom když psovi něco nechutná. Proč by nemohlo? Je to živá bytost co má svoje chutě a pocity stejně jako vy. Není podřadný. Takže nerozumím tomu proč člověk může něco nejíst, ať dospělý nebo dítě a pes nemá právo aby mu něco nechutnalo? Není to robot a podle vašich příspěvků (téměř všech) mám dojem že pro vás je pes opravdu jen pes. Pro mě a spoustu dalších tady naštěstí je víc. I pro mě je přítel, nejlepší přítel a pro toho chci co nejlepší život a chci aby si jídlo užil, aby si pochutnal a těšil se na něj. Ne aby ho snědl jen aby neumřel.
A jestli každý kdo se snaží zajistit svému psovi jídlo co mu chutná je jeho otrokem tak potom jsem otrok taky

A klidně mě ukamenujte, ... ale pro mě je můj pes víc než někteří lidé. A vždy bude. Není pro mě pes podřadnější. Asi jsem teda divná

14.4.2017 18:02
koňadra

XXX.XXX.128.31

Ano, taky mi vadí rozmazlení psi, ale nevidím nic špatného na tom když psovi něco nechutná. Proč by nemohlo? Je to živá bytost co má svoje chutě a pocity stejně jako vy. Není podřadný. Takže nerozumím tomu proč člověk může něco nejíst, ať dospělý nebo dítě a pes nemá právo aby mu něco nechutnalo? Není to robot a podle vašich příspěvků (téměř všech) mám dojem že pro vás je pes opravdu jen pes. Pro mě a spoustu dalších tady naštěstí je víc. I pro mě je přítel, nejlepší přítel a pro toho chci co nejlepší život a chci aby si jídlo užil, aby si pochutnal a těšil se na něj. Ne aby ho snědl jen aby neumřel.
A jestli každý kdo se snaží zajistit svému psovi jídlo co mu chutná je jeho otrokem tak potom jsem otrok taky

A klidně mě ukamenujte, ... ale pro mě je můj pes víc než někteří lidé. A vždy bude. Není pro mě pes podřadnější. Asi jsem teda divná

Asi tomu nebudete věřit, ale i moji psi se na žrádlo těší. A sežráno mají do 5 minut.
Kamenovat vás nebudu, každý má právo na svůj názor.

14.4.2017 18:16
lavacca

XXX.XXX.218.25

Ale tady se nemluví o tom, že by pes nemohl mít své chutě - některý třeba nerad ryby, atd. jiný na nich ujíždí. Ale taky nejsem ten typ člověka, který by psovi zkoušel pomalu každy měsíc jiný pytel granuli, atd. Stridam jim 2 značky, různě i příchutě, to i kdyz mají granule spis jako doplněk, protože krmim převážně masem, ale aby mi pes několik dni po sobě odmítl různý druh masa a ja to pak musela vyhodit, tak to teda ne. Klidně at si da chvilku hladovku. Dospělému zdravému psovi to neuškodí.

Takže ano, taky jsem proti tomu psa rozmazlovat ala každou chvíli jiný druh krmeni a tak dokola. Je logické, ze pes tak přijde na to, ze pokud stávkuje, příště mu v misce přistane jeste něco lepšího. A proste se v krmeni vrtá, aby z panicka něco kaplo.

14.4.2017 18:26

Přijde mi zajímavé, že první (a zatím téměř jediní), kdo v téhle diskuzi začali mluvit o tom, že se psovi podstrojuje, každou chvíli se mu nabízí jiné granule, a všelijak se rozmazluje, jsou ti, kteří mají potřebu s tím vyslovit kategorický nesouhlas...

14.4.2017 18:27
koňadra

XXX.XXX.128.31

lavacca napsal(a):
Ale tady se nemluví o tom, že by pes nemohl mít své chutě - některý třeba nerad ryby, atd. jiný na nich ujíždí. Ale taky nejsem ten typ člověka, který by psovi zkoušel pomalu každy měsíc jiný pytel granuli, atd. Stridam jim 2 značky, různě i příchutě, to i kdyz mají granule spis jako doplněk, protože krmim převážně masem, ale aby mi pes několik dni po sobě odmítl různý druh masa a ja to pak musela vyhodit, tak to teda ne. Klidně at si da chvilku hladovku. Dospělému zdravému psovi to neuškodí.

Takže ano, taky jsem proti tomu psa rozmazlovat ala každou chvíli jiný druh krmeni a tak dokola. Je logické, ze pes tak přijde na to, ze pokud stávkuje, příště mu v misce přistane jeste něco lepšího. A proste se v krmeni vrtá, aby z panicka něco kaplo.

Napsala jste to lépe než já, v podstatě jsem to tak nějak chtěla sdělit také.
Jak jsem psala o těch rybách (vy jste mně to připomněla) - někteří z našich psů je sežerou jen vařené (tak, světe div se, jim je uvařím), jiným stačí syrové. Ale rozhodně jim nebudu kupovat každý týden jiné granule.
Taky se stane, že některý ze psů nežere - asi nemá ten den hlad. Ani já nemám každý den stejnou chuť k jídlu. Stává se to hlavně v létě (to je zajímavé, v zimě, kdy musí "topit", sežerou vždy všechno), tak prostě nežerou. Určitě jim proto nepodstrkuji něco jiného, prostě jsou ten den hlady. Jak píšete - dospělému psovi to nemůže ublížit.

notregistered

14.4.2017 19:13
notregistered

XXX.XXX.211.196

Přijde mi zajímavé, že první (a zatím téměř jediní), kdo v téhle diskuzi začali mluvit o tom, že se psovi podstrojuje, každou chvíli se mu nabízí jiné granule, a všelijak se rozmazluje, jsou ti, kteří mají potřebu s tím vyslovit kategorický nesouhlas...

Konzervativci smajlík A my ostatní chceme dát psu to nejlepší, protože kdo je náš nejlepší přítel.

14.4.2017 19:28
Andrýsek3

XXX.XXX.254.253

Vy se těm komentářům od Koňadry pořád ještě divíte?

14.4.2017 19:31

Andrýsek3 napsal(a):
Vy se těm komentářům od Koňadry pořád ještě divíte?

Já se nedivím už vůbec, ale pořád mně příspěvky od koňadry nepřestávají šokovat. A musela jsem reagovat, nedalo mi to

notregistered

14.4.2017 19:55
notregistered

XXX.XXX.211.196

Hlavně zadavatele zajímá kvalita a ne kdo je "pes mě nepřeveze".
Jak se objeví téma s granulama, přiběhnou ultrafaunas a rozčílí se nad obětavým (ne obětí, ale naprosto normálním majitelem psa) člověkem, co chce pro psa to nejlepší.
Člen klubu není nijak zvlášť zlý (průměrný představitel plemene), jen má tzv. eo, tzn. nelze se hnout z místa sic přijde trest. I když..
Člen klubu není hloupý, pouze je mu to ukradené, má víru v jednoho boha našeho pána všemohoucího stvořitele.. jakož i ovladač od eo svírá v rukou svých.
Člen klubu krmí Brit, Happy dog, Calibra a ostatní jsou pro něj.."nerozumím = zbytečnost", nečlenové něco jako "siupadnahlavu"... no nejsem v klubu, tak nevím přesně smajlík

Milý klube, sem chodí nakupovat nečleni:
(před otevřením linku, se, prosím, posaďte)

http://ereznictvi.cz/hovezi/vysoka-rostena-z-jalovice-nebo-volka.

14.4.2017 22:49
koňadra

XXX.XXX.128.31

notregistered napsal(a):
Jak se objeví téma s granulama, přiběhnou ultrafaunas a rozčílí se nad obětavým (ne obětí, ale naprosto normálním majitelem psa) člověkem, co chce pro psa to nejlepší.
Člen klubu není nijak zvlášť zlý (průměrný představitel plemene), jen má tzv. eo, tzn. nelze se hnout z místa sic přijde trest. I když..
Člen klubu není hloupý, pouze je mu to ukradené, má víru v jednoho boha našeho pána všemohoucího stvořitele.. jakož i ovladač od eo svírá v rukou svých.
Člen klubu krmí Brit, Happy dog, Calibra a ostatní jsou pro něj.."nerozumím = zbytečnost", nečlenové něco jako "siupadnahlavu"... no nejsem v klubu, tak nevím přesně smajlík

Lidi jsou už fakt na palici. Tuhle jsem na nějaké diskusi našla, že paní shání pro psa "domácí vejce", ta kupovaná prý pro psa nejsou dost dobrá. Proč je nesháněla dřív pro sebe a své děti?
Ten odkaz ze řeznictví mně teda nešokuje. Jelikož v rodině máme domácí chov dobytka, mám povědomí, co stojí kvalitní maso. A na rozdíl od vás ho mám plný mrazák. Naši psi mají odřezky právě z domácího hovězího, ale také ze zvěřiny, domácí drůbeže (ne z Babišových chemických kuřat) a králíků. Takže se zase tak špatně nemají, i když jim nekupuji každý týden jiné granule, že? Vy kupujete pro psy maso z uvedeného odkazu? Myslím, že tady akorát machrujete.

Nevíte náhodou kam se poděla Megiííí - řekla bych, že jste to vy. Stejné hámotiny a nesrozumitelný sloh, to jen tak někdo nevymyslí.

14.4.2017 23:10
Terven

XXX.XXX.160.10

koňadra napsal(a):
Lidi jsou už fakt na palici. Tuhle jsem na nějaké diskusi našla, že paní shání pro psa "domácí vejce", ta kupovaná prý pro psa nejsou dost dobrá. Proč je nesháněla dřív pro sebe a své děti?
Ten odkaz ze řeznictví mně teda nešokuje. Jelikož v rodině máme domácí chov dobytka, mám povědomí, co stojí kvalitní maso. A na rozdíl od vás ho mám plný mrazák. Naši psi mají odřezky právě z domácího hovězího, ale také ze zvěřiny, domácí drůbeže (ne z Babišových chemických kuřat) a králíků. Takže se zase tak špatně nemají, i když jim nekupuji každý týden jiné granule, že? Vy kupujete pro psy maso z uvedeného odkazu? Myslím, že tady akorát machrujete.

Nevíte náhodou kam se poděla Megiííí - řekla bych, že jste to vy. Stejné hámotiny a nesrozumitelný sloh, to jen tak někdo nevymyslí.

A tak, já myslím, že to není žádné senzační odhalení - naopak, nenapadlo mě, že by někdo mohl mít pochybnosti, zda je to megííí, obzvlášť v diskuzi o granulích.
Ale že něčemu nerozumíte ještě neznamená, že je to nesrozumitelné.
Některá kupovaná vejce fakt nejsou dost dobrá - ani pro lidi, ani pro psy.

14.4.2017 23:18
koňadra

XXX.XXX.128.31

Terven napsal(a):
A tak, já myslím, že to není žádné senzační odhalení - naopak, nenapadlo mě, že by někdo mohl mít pochybnosti, zda je to megííí, obzvlášť v diskuzi o granulích.
Ale že něčemu nerozumíte ještě neznamená, že je to nesrozumitelné.
Některá kupovaná vejce fakt nejsou dost dobrá - ani pro lidi, ani pro psy.

Když chápete příspěvky Megiíí, tak jste asi génius.
Souhlasím, že některá kupovaná vejce nejsou dobrá - já sama nejím jakákoliv kupovaná vejce, naštěstí to nemám zapotřebí. Ale, pokud vím, dají se koupit vejce třeba "z podestýlky" a ty snad o něco (málo) kvalitnější jsou, rozhodně bych se nebála je dát psovi.
Ovšem shánět psu domácí vejce a kupovat mu maso za 1000 Kč/kg - tomu už prostě říkám rozmařilost.
A mimochodem: koukala jsem pořádně na ten odkaz na maso, co uváděla Megiíí. A musím se smát. Jsou to zloději: prodávat z český stračeny maso zhruba za tu samou cenu, co stojí maso z Brazílie z masného skotu, to je tedy odvaha. Taky nevím, kdo by v tom vykutáleným obchodě nakupoval, když dnes je dost soukromníků, kteří prodávají kvalitní "maso ze dvora" (z krav masných plemen vychovaných na pastvinách) a určitě jsou s cenami úplně někde jinde.
Nejdražší maso je asi z japonského dobytka Wagyu zvané kobe, tento dobytek je chován zvláštním způsobem, aby byla podpořena kvalita masa.

14.4.2017 23:29

notregistered napsal(a):

Dokonce i nezainteresovaní někdy dobře krmí. Kdysi jsme šli kolem nějaké restaurace, strčil čenich do dveří (jako vždy do každých otevřených, pes nikdy neví, kdy se zadaří :), vyběhl pán se šunkou. Se psem s očima a čenichem navrch hlavy omluvně říkám, že moc děkuji, ale že šunku ne, že je slaná atd. Pán hodil otočku a byl zpátky. Se špičkou ze svíčkové.

notregistered

14.4.2017 23:31
notregistered

XXX.XXX.211.196

koňadra napsal(a):

Jsem originál, jako Vy, děkuji smajlík
Asi mi jen nerozumíte, to nevadí. Vysvětlím. Ráda. Vám cokoli smajlík
Krmím masem. Fakt masem. Mám 3 šuplíky mrazáku a pro mě tam jsou borůvkové knedlíky a občas hovězí. Zbytek je psa a kočky.
Jednou denně nebo i 0x denně mají granule. Oba stejné. A protože nekupuji ani kuře z hypermegamarketu, nekupuji ani nekvalitní granule. Ani sobě, ani zvířectvu, včetně potomka.
Ne z důvodu, že se mi nelíbí obal Pedigree a že stojí málo korun a já jsem snob, ale proto, že znám kvalitnější, chci psovi dát kvalitnější jídlo a nejvtipnější na tom je, že ty granule dobré stojí stejně jako granule šmejd.
Ne, stařené hovězí v Praze nenakupuji (bylo k úvaze), mám domácí. Občas.
A kdybych měla jen na kuřecí skelety? Je to jedno. Cokoli bezpečného, kvalitního, vhodného pro psa. Já nevím.. mně se pak dobře spí, s tím pocitem.
A díky za hodnocení slohu, osobně bych si dala za pět, příště se budu snažit, když vím, že to po mně čtete smajlík

notregistered

14.4.2017 23:36
notregistered

XXX.XXX.211.196

Dokonce i nezainteresovaní někdy dobře krmí. Kdysi jsme šli kolem nějaké restaurace, strčil čenich do dveří (jako vždy do každých otevřených, pes nikdy neví, kdy se zadaří :), vyběhl pán se šunkou. Se psem s očima a čenichem navrch hlavy omluvně říkám, že moc děkuji, ale že šunku ne, že je slaná atd. Pán hodil otočku a byl zpátky. Se špičkou ze svíčkové.

:D krám plnej dokonalých steaků a on dotáhne suchou svíci bože :D.

notregistered

14.4.2017 23:40
notregistered

XXX.XXX.211.196

Koňadro, vtip je v tom, že oni maso staří stejně jako brazilci a spol. a ten čas něco stojí.600kč mi přijde úplně normální. Dostanete vyzrálé maso, porci přesně na ten správný rib eye.

14.4.2017 23:42
koňadra

XXX.XXX.128.31

notregistered napsal(a):
Jsem originál, jako Vy, děkuji smajlík
Asi mi jen nerozumíte, to nevadí. Vysvětlím. Ráda. Vám cokoli smajlík
Krmím masem. Fakt masem. Mám 3 šuplíky mrazáku a pro mě tam jsou borůvkové knedlíky a občas hovězí. Zbytek je psa a kočky.
Jednou denně nebo i 0x denně mají granule. Oba stejné. A protože nekupuji ani kuře z hypermegamarketu, nekupuji ani nekvalitní granule. Ani sobě, ani zvířectvu, včetně potomka.
Ne z důvodu, že se mi nelíbí obal Pedigree a že stojí málo korun a já jsem snob, ale proto, že znám kvalitnější, chci psovi dát kvalitnější jídlo a nejvtipnější na tom je, že ty granule dobré stojí stejně jako granule šmejd.
Ne, stařené hovězí v Praze nenakupuji (bylo k úvaze), mám domácí. Občas.
A kdybych měla jen na kuřecí skelety? Je to jedno. Cokoli bezpečného, kvalitního, vhodného pro psa. Já nevím.. mně se pak dobře spí, s tím pocitem.
A díky za hodnocení slohu, osobně bych si dala za pět, příště se budu snažit, když vím, že to po mně čtete smajlík

No vidíte, že vám to jde - když chcete - psát tak, aby to pochopil i člověk chudý duchem. Děkuji.
Mohu mít ještě jednu drzou otázku? Vám už se nelíbí nick Megiíí - proč ta změna? Ještě ke všemu za úplně anonymní nick.

14.4.2017 23:47
koňadra

XXX.XXX.128.31

notregistered napsal(a):
Koňadro, vtip je v tom, že oni maso staří stejně jako brazilci a spol. a ten čas něco stojí.600kč mi přijde úplně normální. Dostanete vyzrálé maso, porci přesně na ten správný rib eye.

Upřímně: my maso také staříme, máme na to speciální chladící box a technologii už máme taky docela zmáknutou, ale prodávat ho za takové peníze, připadala bych si opravdu jako zloděj. A nebo jsme hlupáci, kteří nedokáží vyrejžovat na hlouposti jiných. Problém možná bude v tom, že prodáváme jen známým, příbuzným, kolegům v práci, a tak se nechceme stydět.

notregistered

14.4.2017 23:50
notregistered

XXX.XXX.211.196

koňadra napsal(a):
No vidíte, že vám to jde - když chcete - psát tak, aby to pochopil i člověk chudý duchem. Děkuji.
Mohu mít ještě jednu drzou otázku? Vám už se nelíbí nick Megiíí - proč ta změna? Ještě ke všemu za úplně anonymní nick.

No vidíte, a to jsem ani nechtěla smajlík
Nechci aby se lidé řídili tím, že má někdo hodně hlasů nebo že něco napsala megí, ale ať se rozhodují sami skrze fakta, která sem cpu.
Chtěla bych nick BrokenSoul, ale sem se nehodí, tak co mám dělat.
Ne, nevím smajlík

15.4.2017 06:59
scylla

XXX.XXX.150.32

koňadra napsal(a):
Asi tomu nebudete věřit, ale i moji psi se na žrádlo těší. A sežráno mají do 5 minut.
Kamenovat vás nebudu, každý má právo na svůj názor.

Jistě, když vědí, že nic jiného nedostanou a že je vám fuk, v jaké jsou kondici.

15.4.2017 07:01
scylla

XXX.XXX.150.32

Já se nedivím už vůbec, ale pořád mně příspěvky od koňadry nepřestávají šokovat. A musela jsem reagovat, nedalo mi to

Asi tak, jen mě mrzí, že je výcvikář a předává své "Způsoby" zacházení se psy dál.

15.4.2017 07:05
koňadra

XXX.XXX.128.31

scylla napsal(a):
Jistě, když vědí, že nic jiného nedostanou a že je vám fuk, v jaké jsou kondici.

Scyllo vy jste fakt umanutý fanatik. Kolikrát vám budu psát, že na kondici psů mě samozřejmě záleží. A to nejen proto, že s nimi chodím na výstavy, zkoušky, závody... a tam - logicky - musí mít nějakou kondici. Jste fakt umanutá.
Své "Způsoby" zacházení se psy klidně předávám dál, mám totiž výsledky.
Je na každém, co zvolí za způsob pro svého psa, já to nikomu nevnucuji.

15.4.2017 07:26
scylla

XXX.XXX.150.32

koňadra napsal(a):
Scyllo vy jste fakt umanutý fanatik. Kolikrát vám budu psát, že na kondici psů mě samozřejmě záleží. A to nejen proto, že s nimi chodím na výstavy, zkoušky, závody... a tam - logicky - musí mít nějakou kondici. Jste fakt umanutá.

Popíráte své vlastní příspěvky - pes u plní misky nechcípne.- i toto slovo jste volila, a napsala jste, že neřešíte, když pes vypadá jako žebřiňák. Najednou vám na kondici psa záleží? Jak to jde k sobě? Stůjte si aspo%n za svým slovem, jste jak komunisti - korouhvičky, kteří jednou řeknou to a pak zas tohle.
Že vaše způsoby přinášejí výsledky? Jaké výsledky? Pro člověka snadno a rychle - EO, kašlání na kondici psa a přinutit ho podvolit se tomu, co zrovna chcete?

Děkuji, nechci a podle reakcí lidí, kteří mají psi rádi, nejsem sama.

15.4.2017 07:31
scylla

XXX.XXX.150.32

koňadra napsal(a):

Tady máte svůj příspěvek, tak ho nepopírejte, nebuďte korouhvička. Jste prostě výcvikář se vším všudy (slovo výcvikář má pro mě hanlivý význam díky lidem jako vy).

15.4.2017 07:32
scylla

XXX.XXX.150.32

koňadra napsal(a):

Ne, já jen nazývám věci pravými jmény a čtu, co vy píšete. V tomto vlákně i jinde. A je mi z toho smutno.

15.4.2017 07:40
koňadra

XXX.XXX.128.31

scylla napsal(a):
Tady máte svůj příspěvek, tak ho nepopírejte, nebuďte korouhvička. Jste prostě výcvikář se vším všudy (slovo výcvikář má pro mě hanlivý význam díky lidem jako vy).

Vy fakt neumíte číst, nebo máte problém s pochopením psaného.
Záleží mi na kondici psa, ale když dostanu nežravého psa, klidně ho nechám hlady, pes samozřejmě zhubne a může i vypadat jako žebřiňák, ale po PŘECHODNOU dobu. Jakmile začne žrát, vše brzy dožene.
Diskuse s vámi je asi zbytečná ztráta času.

Granular

15.4.2017 07:57
Granular

XXX.XXX.49.154

A kde se nám opět a zase ztratilo zadané téma? Děvčata nezlobte se, ale jakékoliv vlákno skončí u "honění" si ega kdo má pravdu. Vy co krmíte masem, proč se cpete do všech vláken kde zazní slovo granule? Vy kteří k masu granule přidáváte nenapíšete jakou značku? A pak můžeme DISKUTOVAT o tom proč a jak.

15.4.2017 12:33
Terven

XXX.XXX.110.147

Granular napsal(a):
A kde se nám opět a zase ztratilo zadané téma? Děvčata nezlobte se, ale jakékoliv vlákno skončí u "honění" si ega kdo má pravdu. Vy co krmíte masem, proč se cpete do všech vláken kde zazní slovo granule? Vy kteří k masu granule přidáváte nenapíšete jakou značku? A pak můžeme DISKUTOVAT o tom proč a jak.

Máte pravdu, granulí už by se tu jeden nedobral. Je to takový věčný ifauňácký spor bez konce.
Zatímco jedni si zakládají na tom, že se s tím nemažou, pro druhé je naopak na vlastnictví psa nejkrásnější to "mazání".
To, co je pro někoho jen otrava na cestě k výsledkům, pro jiného je prakticky důvod, proč si psa pořizuje.
Krmím ráno granule, večer barf. Granule N&D Low grain - momentálně kuře. Žere, chutná. Pokud by nežrala, nečekala bych, až je z hladu natlačí, zkusila bych jiné. Přežila by určitě, naštěstí to zvířata u mě (aspoň doufám) nemají jako školu přežití.

15.4.2017 12:43
AmyOva

XXX.XXX.49.154

Přesně ty stejné - akorat Puppy mini pro kojící maminu a Starter pro mimča mám právě objednané a chci vyzkoušet. Koupila jsem First Made Puppy ještě když byla březí (teď nevím přesně, nějaká ryba) a ty fenka od začátku odmítá, tudíž zkouším jiné.

15.4.2017 14:45
Cat cat

XXX.XXX.223.117

koňadra napsal(a):

...ještě, že tu jsou i pořád normální lidi s normálním názorem. Koňadro, nenechte se vytočit.

notregistered

15.4.2017 14:46
notregistered

XXX.XXX.211.196

Další dobré granule: Bubeck, Natural greatness, Symply, Trainer fitness.
Bubeck jsou jako Magnusson, ale navíc buvolí maso a ten nejúžasnější obal ze všech granul světa. Fakt.

15.4.2017 15:34
AmyOva

XXX.XXX.49.154

Bubeck - obal krásný což o to, ale to je asi tak vše, hlavní složka brambory, k tomu živočišný tuk? 5 kg za 700 Kč děkuji nechci.

15.4.2017 15:46

Já jsem měla nejlepší výsledky u nežravýho psa s granulema Stone Crick, což je trochu paradox, protože mají na prvním místě ve složení kukuřici. Byly prostě jednoznačně nejlepší co se týče chuti, vzhledu psa a odpadu, co z něj šel. Krmili jsme tím několik let. Předtím jsme zkoušeli různý superprémiovky typu Taste of The Wild a pár dalších, na názvy už si nevzpomenu, u těch byly výsledky tak nějak víceméně stejné. Pes to tak nějak zhruba žral, ale odpadu bylo víc a blbě se to sbíralo. Krmila bych doteď Stone Crick, kdybysme mu náhodou nepřišli na slábnoucí ledviny (dělal se rozbor krve z jinýho důvody, jinak by se na ledviny nepřišlo - nemá žádný extra příznaky), od tý doby má barfovou dietu.

15.4.2017 15:50

Já jsem měla nejlepší výsledky u nežravýho psa s granulema Stone Crick, což je trochu paradox, protože mají na prvním místě ve složení kukuřici. Byly prostě jednoznačně nejlepší co se týče chuti, vzhledu psa a odpadu, co z něj šel. Krmili jsme tím několik let. Předtím jsme zkoušeli různý superprémiovky typu Taste of The Wild a pár dalších, na názvy už si nevzpomenu, u těch byly výsledky tak nějak víceméně stejné. Pes to tak nějak zhruba žral, ale odpadu bylo víc a blbě se to sbíralo. Krmila bych doteď Stone Crick, kdybysme mu náhodou nepřišli na slábnoucí ledviny (dělal se rozbor krve z jinýho důvody, jinak by se na ledviny nepřišlo - nemá žádný extra příznaky), od tý doby má barfovou dietu.

Bodejť by Stone Crick nechutnaly, když je v nich BHA a BHT. Marketovky si psi s podobných důvodů taky rádi dají.

notregistered

15.4.2017 16:18
notregistered

XXX.XXX.211.165

AmyOva napsal(a):
Bubeck - obal krásný což o to, ale to je asi tak vše, hlavní složka brambory, k tomu živočišný tuk? 5 kg za 700 Kč děkuji nechci.

Kde je živočišný tuk ? Dívám se na koninu, buvola, krůtu atp. a tam je řepkový olej.
Znáte nějaké granule kde brambory nebo hrách, rýže, atd. nejsou hlavní složkou ? Já ne.
Vidím ceny 31 euro za 12,5kg.

notregistered

15.4.2017 16:27
notregistered

XXX.XXX.211.165

Já vám lidi teda nechci brát iluze, ale neznám granule, kde by VE SKUTEČNOSTI nebyla příloha na prvním místě. Kdysi se u Applaws psalo asi 60-70% masa, ale teď to vypadá na moučku a kdo ví, jestli tam nebyla celou dobu.
Jedny Wolfsblut měly přes 50% masa a teď už nemají. A pak ještě Aatu, Eden, Akela, ty mají do 50% a to nepočítám přesně, každé mají jinou vlhkost..jsem na ně zbytečně hodná.
Takže co je ten zbytek, hm ?
Orijen freeze nebo air dried a podobné sušené maso neberu za granule.

15.4.2017 16:37
Terven

XXX.XXX.110.147

AmyOva napsal(a):

V těch bůvolích z odkazu živočišný tuk není, je v hovězích, kuřecích...a dál jsm nekoukala.
https://www.topkrmiva.cz/krmivo-pro-psy/bubeck/.

15.4.2017 17:11
koňadra

XXX.XXX.128.31

Tyhle diskuse o granulích mě připadají jako diskuse o ničem. Papír snese všechno a jak víte, že to, co výrobci napíší o složení, je vůbec pravda, že nazývají věci pravými jmény? Že třeba maso je opravdu maso a ne moučka? Např. máslo taky není jako máslo.
Kdysi tady byl "pan Miloš" - "odborník" na granule, dnes je to notregistered. Docela by mne zajímalo, jak se člověk vlastně stane odborníkem na granule? Jen tím, že si přečte složení na pytli a potom dělá chytrého? Nebo mají tito lidé k dispozici laboratoř, která jim přesně odhalí složení? A pak mají potřebné vzdělání, aby tyto výsledky dokázali vyhodnotit? Všichni výrobci krmiv tuto laboratoř mají a stále vyvíjejí nové receptury. Kdyby po jejich granulích psi neprosperovali, tak by asi mohli tu svoji výrobu zavřít.
Jsou stovky druhů granulí a pokud někdo krmí minimálně řadou premium (a ne nejlevnějšími granulemi ze supermarketu), tak není co zkazit, jde jen o to, aby vyhovovaly danému psu. Takže je to nejprve o hledání a zkoušení. Ptát se tady čím kdo krmí, stejně neřekne jestli s tím budu moci krmit já svého psa.
Takže já myslím, že na krmení psa stačí obyčejný selský rozum. A kdo nezvládne ani nakrmit psa (jak zvládne nakrmit dítě?), tak ať si ho snad raději ani nepořizuje.

15.4.2017 17:18
Terven

XXX.XXX.110.147

koňadra napsal(a):
Tyhle diskuse o granulích mě připadají jako diskuse o ničem. Papír snese všechno a jak víte, že to, co výrobci napíší o složení, je vůbec pravda, že nazývají věci pravými jmény? Že třeba maso je opravdu maso a ne moučka? Např. máslo taky není jako máslo.
Kdysi tady byl "pan Miloš" - "odborník" na granule, dnes je to notregistered. Docela by mne zajímalo, jak se člověk vlastně stane odborníkem na granule? Jen tím, že si přečte složení na pytli a potom dělá chytrého? Nebo mají tito lidé k dispozici laboratoř, která jim přesně odhalí složení? A pak mají potřebné vzdělání, aby tyto výsledky dokázali vyhodnotit? Všichni výrobci krmiv tuto laboratoř mají a stále vyvíjejí nové receptury. Kdyby po jejich granulích psi neprosperovali, tak by asi mohli tu svoji výrobu zavřít.
Jsou stovky druhů granulí a pokud někdo krmí minimálně řadou premium (a ne nejlevnějšími granulemi ze supermarketu), tak není co zkazit, jde jen o to, aby vyhovovaly danému psu. Takže je to nejprve o hledání a zkoušení. Ptát se tady čím kdo krmí, stejně neřekne jestli s tím budu moci krmit já svého psa.
Takže já myslím, že na krmení psa stačí obyčejný selský rozum. A kdo nezvládne ani nakrmit psa (jak zvládne nakrmit dítě?), tak ať si ho snad raději ani nepořizuje.

Jak tak koukám mladejm matkám do nákupních vozíků, tak si o tom krmení dětí nedělám iluze
Jako jo, děti i psa nakrmí tak, aby nepošli hladem, možná budou i pěkně kulatí, ale kvalita- radši nemluvit.

notregistered

15.4.2017 18:38
notregistered

XXX.XXX.211.33

Výrobci žádnou laborku nemají, ale koukám, že jim to pěkně baštíte smajlík
A neříkejte mi odborník. Dík.
Víte, že jedny z nej granulí vyrábí člověk, který má firmu na plastová okna ? Víte, že ve skutečnosti je továren na granule jen pár, jedna je nanic, druhá dobrá, třetí něco mezi tím ? A nic nového nikdo nevymýšlí, protože není co a: ráno řeknete jaké maso, přílohu, obrázek a jméno na obal a večer máte paletu krmení doma a za celkem směšné ceny.
Na housce v mléce psi také prosperovali. Proč tak nekrmíte ?
Koňadro, představte si, že jistá společnost vyráběla granule, které obsahovaly látky, kterými se psy a kočky uspávají na věčnost.
A myslíte, že firma padla ? Proč jako ? Že umřelo pár psů ? Víte kdo tu kontroluje, že je v granulích kuřecí maso a ne kuřecí střeva a peří ?
Já jo. Tak jsem se jich na všechno šla zeptat. Proto můžu blábolit, že vím co která složka je, protože jsem si to jen nepřečetla na netu, u výrobců granulí a surovin do granulí a v zákonech, ale ověřila jsem si to u těch, co v tom pracují a i u těch, kteří legislativu sestavují.
A každou chvíli je otravuji zas s novými otázkami.
Takže ano, vím co v krmivech je a nemám to z fb nebo fauny.

Ještě nějaké otázky ?

notregistered

15.4.2017 18:57
notregistered

XXX.XXX.211.33

Terven napsal(a):
V těch bůvolích z odkazu živočišný tuk není, je v hovězích, kuřecích...a dál jsm nekoukala.
https://www.topkrmiva.cz/krmivo-pro-psy/bubeck/.

Se na bubeck podívejte na orig. web, mají i nějaké singleprotein, tu by pár lidí ocenilo
akorát já ne, z řepkového oleje dlouhodobě nemáme pěknou srst
na střídání dobré, často ne.

Tedysek

15.4.2017 19:08
Tedysek

XXX.XXX.34.69

Nejsem odborník na granule ani na výživu psa, ale vy co tomu rozumíte nebo si myslíte že tomu rozumíte, má pro Vas nějakou váhu informace o granulích to jak dlouho jsou na trhu a tedy kolik generaci psů na tom ve zdraví vyrostlo a dožilo se vysokého věku? Jednou jsem se na to ptala nekoho z všichni míst (nějaký vyrobce) a bylo vidět ze mu nikdo takovou otázku nepoložil. Kasal se dotycny tím jak jsou granule chutné a výživné a o tomto ani slovo. To toto nikdo nezhodnocuje?

15.4.2017 19:12
asurwic

XXX.XXX.32.140

Tedysek napsal(a):
Nejsem odborník na granule ani na výživu psa, ale vy co tomu rozumíte nebo si myslíte že tomu rozumíte, má pro Vas nějakou váhu informace o granulích to jak dlouho jsou na trhu a tedy kolik generaci psů na tom ve zdraví vyrostlo a dožilo se vysokého věku? Jednou jsem se na to ptala nekoho z všichni míst (nějaký vyrobce) a bylo vidět ze mu nikdo takovou otázku nepoložil. Kasal se dotycny tím jak jsou granule chutné a výživné a o tomto ani slovo. To toto nikdo nezhodnocuje?

To že jsou granule dlouho na trhu neznamená, že nějak pomohly generacím psů nebo dokonce že hafani jimi krmení se dožili vysokého věku. Žádné takové výzkumy snad nikdo ani nedělal.

Tedysek

15.4.2017 19:17
Tedysek

XXX.XXX.34.69

asurwic napsal(a):
To že jsou granule dlouho na trhu neznamená, že nějak pomohly generacím psů nebo dokonce že hafani jimi krmení se dožili vysokého věku. Žádné takové výzkumy snad nikdo ani nedělal.

Nemusíš se mi smát, tohle mi vrtá hlavou proste. To že pes se dožije vyššího věku musí mít přece nějakou podporu ze zradla, ne? Ta ký jsem si říkala ze to na čem jsou stěna od počátku musí mít nějaký vliv na vývoj, ne? A tedy i krmení matky. Nebo je to Teda šumák?

15.4.2017 19:34
asurwic

XXX.XXX.32.140

Tedysek napsal(a):
Nemusíš se mi smát, tohle mi vrtá hlavou proste. To že pes se dožije vyššího věku musí mít přece nějakou podporu ze zradla, ne? Ta ký jsem si říkala ze to na čem jsou stěna od počátku musí mít nějaký vliv na vývoj, ne? A tedy i krmení matky. Nebo je to Teda šumák?

Já se nesměji. Nemyslela jsem to špatně.
Ano, vysoký věk samozřejmě souvisí i s krmením (+ tělesnou stavbou, aktivitu, zátěží, nemocemi, zraněními... a dalšími věcmi). Jen jsme chtěla říct, že je neprokazatelné, že granule, které jsou dlouho na trhu, těm psům vážně pomáhají. Třeba supermarketovky se také drží mnoho generací a ke zdraví úplně prospěšné nejsou. To však není důvode k jejich stažení. Prodávat se budou úplně stejně, ať po mnoho let škodí nebo efektivně pomáhají.

Tedysek

15.4.2017 19:45
Tedysek

XXX.XXX.49.14

asurwic napsal(a):
Já se nesměji. Nemyslela jsem to špatně.
Ano, vysoký věk samozřejmě souvisí i s krmením (+ tělesnou stavbou, aktivitu, zátěží, nemocemi, zraněními... a dalšími věcmi). Jen jsme chtěla říct, že je neprokazatelné, že granule, které jsou dlouho na trhu, těm psům vážně pomáhají. Třeba supermarketovky se také drží mnoho generací a ke zdraví úplně prospěšné nejsou. To však není důvode k jejich stažení. Prodávat se budou úplně stejně, ať po mnoho let škodí nebo efektivně pomáhají.

Mě to zaráží, protože třeba Hills má ve své firmě mnoho psů, které už leta letoucí hillsem krmí a mohou sledovat i toto. Mají o nich kompletní a naprosté informace, včetně toho, že si mohou dělat veterinární testy podle toho jak chtějí či potřebují, plus navíc mají dobrovolnou testovací skupinu (spíš asi skupiny) lidí normálně veřejnou. Proč o tomto třeba nemají záznamy? Asi mi to nikdy nepřestane vrtat hlavou. Protože tohle je jeden z hlavních argumentů RC co jsem kdy slyšela. Paní od RC říkala "Kdyby byl RC tak špatný jako mnoho lidí tvrdí, nikdy by na něm nebylo ve zdraví odchováno tolik psů a tolik psů by se nedožilo vysokého věku.".

15.4.2017 19:48
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Tedysek napsal(a):
Mě to zaráží, protože třeba Hills má ve své firmě mnoho psů, které už leta letoucí hillsem krmí a mohou sledovat i toto. Mají o nich kompletní a naprosté informace, včetně toho, že si mohou dělat veterinární testy podle toho jak chtějí či potřebují, plus navíc mají dobrovolnou testovací skupinu (spíš asi skupiny) lidí normálně veřejnou. Proč o tomto třeba nemají záznamy? Asi mi to nikdy nepřestane vrtat hlavou. Protože tohle je jeden z hlavních argumentů RC co jsem kdy slyšela. Paní od RC říkala "Kdyby byl RC tak špatný jako mnoho lidí tvrdí, nikdy by na něm nebylo ve zdraví odchováno tolik psů a tolik psů by se nedožilo vysokého věku.".

Hele náš voříšek se dožil 17 let, nikdy nebyl nemocný, prostě klasický vesnický vořech, celý život na supermarketovkách a zbytkách z kuchyně, ale to neznamená, že jimi budu krmit. Sama nechápu, že byl tak dlouho vitální, když měl takovou stravu, prostě to bylo štěstí.

15.4.2017 20:01
Terven

XXX.XXX.160.10

Tedysek napsal(a):

K tomu RC - koukněte na složení
https://www.spokojenypes.cz/royal-canin-mini-adult-8let-8-kg/
myslím, že člověk nemusí být odborník, aby mu bylo jasné, že maso to nevidělo ani z rychlíku.
Resp. vidíte tam něco, co byste chtěla krmit psovi?

15.4.2017 20:05
koňadra

XXX.XXX.128.31

Lorie161 napsal(a):
Hele náš voříšek se dožil 17 let, nikdy nebyl nemocný, prostě klasický vesnický vořech, celý život na supermarketovkách a zbytkách z kuchyně, ale to neznamená, že jimi budu krmit. Sama nechápu, že byl tak dlouho vitální, když měl takovou stravu, prostě to bylo štěstí.

Přesně něco takového jsem chtěla napsat. Tady na vesnici žije spousta psů na zbytcích a supermarketovkách a dožívají se vysokého věku. Fakt je ten, že jsou to vesměs "vořeši", asi jsou nějak odolnější než naše přešlechtěná plemena.
Asi by bylo zajímavé udělat výzkum závislosti značky granulí na zdravotních problémech a délce života psů. Pak bychom se možná i divili.

15.4.2017 20:06
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Terven napsal(a):
K tomu RC - koukněte na složení
https://www.spokojenypes.cz/royal-canin-mini-adult-8let-8-kg/
myslím, že člověk nemusí být odborník, aby mu bylo jasné, že maso to nevidělo ani z rychlíku.
Resp. vidíte tam něco, co byste chtěla krmit psovi?

To je fakt děs a lidi to budou kupovat, protože to doporučují veterináři, je na to reklama všude atd...

Tedysek

15.4.2017 20:13
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Lorie161 napsal(a):
To je fakt děs a lidi to budou kupovat, protože to doporučují veterináři, je na to reklama všude atd...

Mě tvrdila dotyčná, že to má něco okolo 30% masa v dehydrované podobě. Přiznám se, párkrát jsem to svým psům koupila, oba to žrali, ani jednomu se nepřitížilo, ani jeden na tom nebyl lépe než na jakýchkoliv jiných granulích, nicméně tím to skončilo. Jak tak koukám, tak barking heads taky nemá mnoho masa a co koukám teď na trainer sensiobesity a ten na tom taky neni nijak zvlast dobre. Jde mi z toho uz trošku hlava kolem. Existují granule, kde by bylo třeba 50% masa v sušené podobě,20% příloha (brambory třeba nebo vpodstatě cokoliv) a zbytek nějaké ty bylinky, zelenina, ovoce a ty drobný látky?

Tedysek

15.4.2017 20:14
Tedysek

XXX.XXX.49.14

koňadra napsal(a):
Přesně něco takového jsem chtěla napsat. Tady na vesnici žije spousta psů na zbytcích a supermarketovkách a dožívají se vysokého věku. Fakt je ten, že jsou to vesměs "vořeši", asi jsou nějak odolnější než naše přešlechtěná plemena.
Asi by bylo zajímavé udělat výzkum závislosti značky granulí na zdravotních problémech a délce života psů. Pak bychom se možná i divili.

Proto mě udivuje, proč to nějaký výrobce neudělá. A čím víc nad tim teď přemýšlím, oni asi vědí proč. Schválně, za 20 let kdo s tím příjde jako první :D.

15.4.2017 20:16
koňadra

XXX.XXX.128.31

notregistered napsal(a):
Výrobci žádnou laborku nemají, ale koukám, že jim to pěkně baštíte smajlík
A neříkejte mi odborník. Dík.
Víte, že jedny z nej granulí vyrábí člověk, který má firmu na plastová okna ? Víte, že ve skutečnosti je továren na granule jen pár, jedna je nanic, druhá dobrá, třetí něco mezi tím ? A nic nového nikdo nevymýšlí, protože není co a: ráno řeknete jaké maso, přílohu, obrázek a jméno na obal a večer máte paletu krmení doma a za celkem směšné ceny.
Na housce v mléce psi také prosperovali. Proč tak nekrmíte ?
Koňadro, představte si, že jistá společnost vyráběla granule, které obsahovaly látky, kterými se psy a kočky uspávají na věčnost.
A myslíte, že firma padla ? Proč jako ? Že umřelo pár psů ? Víte kdo tu kontroluje, že je v granulích kuřecí maso a ne kuřecí střeva a peří ?
Já jo. Tak jsem se jich na všechno šla zeptat. Proto můžu blábolit, že vím co která složka je, protože jsem si to jen nepřečetla na netu, u výrobců granulí a surovin do granulí a v zákonech, ale ověřila jsem si to u těch, co v tom pracují a i u těch, kteří legislativu sestavují.
A každou chvíli je otravuji zas s novými otázkami.
Takže ano, vím co v krmivech je a nemám to z fb nebo fauny.

Ještě nějaké otázky ?

Díky za objasnění, oceňuji, že je to slohem, který pochopím i já
Asi budete mít v některých věcech pravdu.
Nedělám si iluze, že by všechny, dokonce třeba i super prémiové, granule byly vyrobeny z bůh ví jakých kvalitních surovin, to by ta jejich cena musela být úplně někde jinde. A že jsou tam někdy i přímo jedovaté ingredience? Čemu se divíme, vždyť se v Česku se prodávaly např. polské potraviny s posypovou solí, vejce se salmonelou apod.

15.4.2017 20:19
koňadra

XXX.XXX.128.31

Tedysek napsal(a):
Mě tvrdila dotyčná, že to má něco okolo 30% masa v dehydrované podobě. Přiznám se, párkrát jsem to svým psům koupila, oba to žrali, ani jednomu se nepřitížilo, ani jeden na tom nebyl lépe než na jakýchkoliv jiných granulích, nicméně tím to skončilo. Jak tak koukám, tak barking heads taky nemá mnoho masa a co koukám teď na trainer sensiobesity a ten na tom taky neni nijak zvlast dobre. Jde mi z toho uz trošku hlava kolem. Existují granule, kde by bylo třeba 50% masa v sušené podobě,20% příloha (brambory třeba nebo vpodstatě cokoliv) a zbytek nějaké ty bylinky, zelenina, ovoce a ty drobný látky?

Třeba AAtu?

15.4.2017 20:24
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Tedysek napsal(a):

Tak je jich spousta s vyšším obsahem masa, ale jestli nějaké dosáhnou na 50% v sušené podobě, netuším, projíždět se mi to nechce. Orijen má hodně masa, eden...

15.4.2017 20:24
Lorie161

XXX.XXX.66.112

koňadra napsal(a):
Třeba AAtu?

Jo AAtu, ale ta cena..

notregistered

15.4.2017 20:27
notregistered

XXX.XXX.211.33

koňadra napsal(a):
Díky za objasnění, oceňuji, že je to slohem, který pochopím i já
Asi budete mít v některých věcech pravdu.
Nedělám si iluze, že by všechny, dokonce třeba i super prémiové, granule byly vyrobeny z bůh ví jakých kvalitních surovin, to by ta jejich cena musela být úplně někde jinde. A že jsou tam někdy i přímo jedovaté ingredience? Čemu se divíme, vždyť se v Česku se prodávaly např. polské potraviny s posypovou solí, vejce se salmonelou apod.

Tady se nic moc zlého neděje, případ barbiturátů atp. je z USA. Ceny jsou přece dané objemem a četností odběru.

notregistered

15.4.2017 20:28
notregistered

XXX.XXX.211.33

Několik značek má kopu masa. Eden a Akela mi na ani nepřijdou tak drahé za to, co nabízí.
Na Barking koukáte jen špatně ;-).

notregistered

15.4.2017 20:30
notregistered

XXX.XXX.211.33

Https://www.masovegranule.cz/62361-eden-original-12-kg.html
mívají i 15kg za stejnou cenu a ty pro kočky jsou úplně bezkonkurenční.

15.4.2017 20:35

koňadra napsal(a):
Třeba AAtu?

Ať počítám, jak počítám, tak ani AAtu se nedostane na 50 % masa v sušeném stavu.

Prostě kdo chce maso, ať jde koupit maso, ne granule. Můj pes je nárazově na mase s kostmi celý den, takže osobně jsem bez výčitek.

kiwinacek

15.4.2017 20:37
kiwinacek

XXX.XXX.110.248

Koukám, že se tady ta diskuze trošku zvrtla jiným směrem
Každopádně děkuji všem za nějaké poznatky, případně rady a návrhy na značky granulí, obzvlášť "notregistered" Projdu si to a minimálně se poučím...
Na pohled podobná složení jsem myslela hlavně co se týče masa, asi jsem to špatně vyjádřila, spíš jsem měla napsat, že nějak nevidím/nechápu rozdíly např. mezi moučkou, sušeným masem a dehydrovaným a nebo potom rozdíl mezi vyjádřením "kuře", "čerstvé kuře" nebo "kuřecí maso"... a nebo v tom prostě rozdíl není a je to na výrobci jak to napíše?

Tedysek

15.4.2017 20:39
Tedysek

XXX.XXX.49.14

AAtu jsem nezanala, vypadá moc hezky. I když pro mě cena neni zas tak rozhodující, dala bych za měsíc za krmení zvěrstva cca 4tis. To nepočítám ještě kočku. To je nářez. :) Díky za tipy, jdu dál googlit. :).

notregistered

15.4.2017 20:44
notregistered

XXX.XXX.211.33

Hill´s má výzkumy, ano. Vymysleli tam, že pes potřebuje až 40% sacharidů. Jiný výzkum ukázal, že E324 ochránil játra potkanů před rakovinným bujením. Ale že způsobil nádory ledvin (nebo naopak, už nevím) to už nezveřejnili.. Jsou to studie na objednávku.
A osobně dám vždy přednost značce, která na zvířatech netestuje.
Orijen má něco přes třetinu masa. Běžné lepší granule.
Ale funguje tu něco jako tradice. Říká se, že jsou nejlepší. Říká se. Ale proč ?
Psi se dožijí 17 let a Broček z Dolní Lhoty krmený Propeskem taktéž. Jak je to možné a proč teda kupovat drahé granule ?
Genetika.
No a já teda fosfáty psovi do misky sypat nebudu, na to mám pračku a i té je mi líto.

notregistered

15.4.2017 20:48
notregistered

XXX.XXX.211.33

kiwinacek napsal(a):
Koukám, že se tady ta diskuze trošku zvrtla jiným směrem
Každopádně děkuji všem za nějaké poznatky, případně rady a návrhy na značky granulí, obzvlášť "notregistered" Projdu si to a minimálně se poučím...
Na pohled podobná složení jsem myslela hlavně co se týče masa, asi jsem to špatně vyjádřila, spíš jsem měla napsat, že nějak nevidím/nechápu rozdíly např. mezi moučkou, sušeným masem a dehydrovaným a nebo potom rozdíl mezi vyjádřením "kuře", "čerstvé kuře" nebo "kuřecí maso"... a nebo v tom prostě rozdíl není a je to na výrobci jak to napíše?

Není to na výrobci, naštěstí smajlík
Zkráceně - moučka není maso...sušené maso ano...čerstvé maso též, akorát je potřeba vydělit cca třemi, abychom viděli skutečný obsah a ne ten s vodou
kuře, kuřecí maso a čerstvé kuře je to stejné - je to maso z kuřat a maso je svalovina s trochou kůže, tuku a pojivové tkáně, asi tak jako vypadá kus vepřového boku za pultem.

Tedysek

15.4.2017 20:49
Tedysek

XXX.XXX.49.14

notregistered napsal(a):
Hill´s má výzkumy, ano. Vymysleli tam, že pes potřebuje až 40% sacharidů. Jiný výzkum ukázal, že E324 ochránil játra potkanů před rakovinným bujením. Ale že způsobil nádory ledvin (nebo naopak, už nevím) to už nezveřejnili.. Jsou to studie na objednávku.
A osobně dám vždy přednost značce, která na zvířatech netestuje.
Orijen má něco přes třetinu masa. Běžné lepší granule.
Ale funguje tu něco jako tradice. Říká se, že jsou nejlepší. Říká se. Ale proč ?
Psi se dožijí 17 let a Broček z Dolní Lhoty krmený Propeskem taktéž. Jak je to možné a proč teda kupovat drahé granule ?
Genetika.
No a já teda fosfáty psovi do misky sypat nebudu, na to mám pračku a i té je mi líto.

Nepopírám a chápu. Teď jsem zrovna projela Akela a Eden a AAtu. Jukla jsem na dřív oslavovanou Acanu, snad už chápu proč již oslavovaná není. A jdu na další. Jestli z tohoto jednou vyhodnotím bezpečný granule, který mě nebudou měsíčně stát 4tis. a dá se s tím krmit i pubescent, tak budu šťastná.

15.4.2017 20:56

Tedysek napsal(a):
AAtu jsem nezanala, vypadá moc hezky. I když pro mě cena neni zas tak rozhodující, dala bych za měsíc za krmení zvěrstva cca 4tis. To nepočítám ještě kočku. To je nářez. :) Díky za tipy, jdu dál googlit. :).

Jestli ale myslíte AAtu i pro bígla na hubnutí, tak na to radši myslet přestaňte. ;).

notregistered

15.4.2017 20:59
notregistered

XXX.XXX.211.33

Kvalitní granule nejsou jen hromada masa a málo brambor. Maso je v mrazáku a granule musí být především bezpečné, což většina značek vůbec netuší co je.
Aatu 8% vlhkost, kachní maso 70% vody,51 čerstvé,29 sušené = 48,3% masa.

kiwinacek

15.4.2017 20:59
kiwinacek

XXX.XXX.110.248

Notregistered: díky za vysvětlení! Takže klasika - čím víc masa v granulích, tím líp, pořád platí Jak to má člověk třeba poznat tam, kde to není uvedeno v procentech? Chápu tedy, že pokud na prvním místě bude třeba "čerstvé jehněčí maso" a nebude napsáno kolik, tak automaticky se posouvá třeba na třetí, čtvrté místo v surovinách... ale pokud bude na prvním místě "sušené jehněčí maso" tak tam prostě je, že jo

notregistered

15.4.2017 21:02
notregistered

XXX.XXX.211.33

Tedysek napsal(a):
Nepopírám a chápu. Teď jsem zrovna projela Akela a Eden a AAtu. Jukla jsem na dřív oslavovanou Acanu, snad už chápu proč již oslavovaná není. A jdu na další. Jestli z tohoto jednou vyhodnotím bezpečný granule, který mě nebudou měsíčně stát 4tis. a dá se s tím krmit i pubescent, tak budu šťastná.

Jo, já su šťastná, že to vygůglíte za mě a dáte sem návrhy, zatím dám zvířatům večeři, mají krůtu a 4 druhy salátu, jako já smajlík

notregistered

15.4.2017 21:09
notregistered

XXX.XXX.211.33

kiwinacek napsal(a):
Notregistered: díky za vysvětlení! Takže klasika - čím víc masa v granulích, tím líp, pořád platí Jak to má člověk třeba poznat tam, kde to není uvedeno v procentech? Chápu tedy, že pokud na prvním místě bude třeba "čerstvé jehněčí maso" a nebude napsáno kolik, tak automaticky se posouvá třeba na třetí, čtvrté místo v surovinách... ale pokud bude na prvním místě "sušené jehněčí maso" tak tam prostě je, že jo

Ano :) Obsah odhadnete skrz proteiny. Jehněčí má 25 procent bílkovin. Tak jestli se píše, že v krmivu je 70% masa a ve složení je akorát jehněčí a brambory, a analýza hlásá 25% bílkovin.. tak.. tak někdo kecá smajlík
Jsou suroviny, které mají i víc bílkovin než maso. Kvasnice, lněné semínko anebo experti na navýšení proteinu - hrachová mouka, hrachový protein, čočka, hrách.
Na to se musí trochu též koukat.

15.4.2017 21:11

notregistered napsal(a):
Jo, já su šťastná, že to vygůglíte za mě a dáte sem návrhy, zatím dám zvířatům večeři, mají krůtu a 4 druhy salátu, jako já smajlík

Heh, my jsme dnes měli skoro to samé, kuřecí a ledový salát - pes 70:30, já skromně v poměru 30:70.

Tedysek

15.4.2017 21:12
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Jestli ale myslíte AAtu i pro bígla na hubnutí, tak na to radši myslet přestaňte. ;).

Ne, aatau neni ani štěněčí, což potřebuju pro druhýho psa a ani hubnoucí pro prvního, ale určitě jsou pro mou hlavu dobrý jako inspirace ;) Třeba se nakonec doberu něčeho zdárnýho a když ne, tak dřív začne být teplo a začnem zase hezky plavat v rybníce a třeba já i pes zhubnem (v tu dobu bude i po testech ;) )

Mimochodem kde (na jakém eshopu) kupujete granule?

15.4.2017 21:15

scylla napsal(a):

Já se pod koňadry příspěvek podepisuji, svého psa i ty minulé nadevše zbožňuji, ale je to pes. A svého psa stravuji obdobně, má co potřebuje(prakticky co chce). Pes v tlamě těch chutí moc nemá, při hltání by toho ani moc necítil.(hlavně ty lidský ho* na v lese, ty jsou asi snad sladký, nebo co)
Momentálně dokrmuju Markus M. taky jsem měla záchvat, když je psina nechtěla a šla koupit jiný(dvoukilovky projistotu) ale ty už došly, psině je přes půl roku a ty M.M. si prostě dožere, já taky musím vzít občas za vděk jídlem z minulého dne...jak se říká, hlad na vás.

15.4.2017 21:21

notregistered napsal(a):
Ano :) Obsah odhadnete skrz proteiny. Jehněčí má 25 procent bílkovin. Tak jestli se píše, že v krmivu je 70% masa a ve složení je akorát jehněčí a brambory, a analýza hlásá 25% bílkovin.. tak.. tak někdo kecá smajlík
Jsou suroviny, které mají i víc bílkovin než maso. Kvasnice, lněné semínko anebo experti na navýšení proteinu - hrachová mouka, hrachový protein, čočka, hrách.
Na to se musí trochu též koukat.

Najděte mi granule, které nejsou šit a není tam hrách a spol. já bych prahla po granulích z masa, nějakého toho škrobu (obilí-rýže) a zelenina(mrkev řepa...) a konec, bez ostatních obsáhlých výčtů zbytečných ingrediencí ve zlomkových množstvích, ale s velkým obrázkem na obalu.

kiwinacek

15.4.2017 21:30
kiwinacek

XXX.XXX.110.248

Notregistered: zajímavý, na proteiny jsem nikdy nekoukala, tzn. čím víc proteinů tím víc masa (pokud to neobsahuje jiné bílkoviny) :).

kiwinacek

15.4.2017 21:35
kiwinacek

XXX.XXX.110.248

Čistě ze zvědavosti - jaký je rozdíl v tom krmit psa vařeným masem a nebo 100% masovými konzervami?

15.4.2017 21:36

Tedysek napsal(a):
Ne, aatau neni ani štěněčí, což potřebuju pro druhýho psa a ani hubnoucí pro prvního, ale určitě jsou pro mou hlavu dobrý jako inspirace ;) Třeba se nakonec doberu něčeho zdárnýho a když ne, tak dřív začne být teplo a začnem zase hezky plavat v rybníce a třeba já i pes zhubnem (v tu dobu bude i po testech ;) )

Mimochodem kde (na jakém eshopu) kupujete granule?

Konkrétně já Barking Heads na Spokojeném psovi a Marp a Wolfsblut na granule.cz. Tam dávají dobré dárky, ještě se mi nestalo, že bych je rozdávala po okolí. Naposledy to byly "salámky" Fleischeslust Single Shot, ze kterých se moje zvíře málem pomátlo a najednou mělo přivolání jako normální pes. Příště musím vzít. Místo dárků odsypávají i vzorky granulí, o které si řeknete, pokud je zrovna mají k dispozici, a to ve slušném množství. Mám pocit, že jsem tuhle dostala téměř 200 g od každé receptury. A když nebyly, tak dali malou konzervičku. U nás Wolfsblut Red Rock a byl z toho takový poplach, že pak chudák bušil do dveří lednice.

Tedysek

15.4.2017 21:42
Tedysek

XXX.XXX.49.14

notregistered napsal(a):

Tak jsem koukala co mi bylo doporučeno a schválně jestli koukám dobře.

Pro tlouštíka jsem vytipovala Marp Holistick Turkey Light: Složení: Krůtí maso 25%, Sladké brambory, Bramory, Sušená krůta 12%, Hrášek, Vojtěška, Pivovarské kvasnice, Krůtí tuk 2% (konzervovaná směsí tekoferolů a rozmarýnu), Krůtí vývar 2%, Minerály, Vitaminy, Fruktooligosacharidy, Rajčata, Mořská řasa, L-Carnitin, Glucosamin (170mg/kg), Methylsulfonylmethane (170mg/kg), Chondroitin (120mg/kg), Česnek, Šípek, Máta, Petržel, Anýz, Pískavice řecké seno.

Pro pubescenta NO: Marp Natural - Farmland : Složení: Sušené kachní maso, Brambory, Hrášek, Řepné řízky, Drůbeží tuk, Pivovarské kvasnice, Lněné semínko, Minerály, Vitaminy.
Jen u toho mi zní divně konzervace: Vitamin E, Rozmarýn, Tokoferoly
Tak mi pověz jestli jsem přestřelila nebo můžu s klidnym svědomím a snad i trochu vědomím to objednat.

Líbil se mi i simsons nebo jak se jmenujou, ale ty nemaj štěněčí bez ryby. Ne že by nám vadila, taky je sežere, ale nepreferuje. :).

notregistered

15.4.2017 21:45
notregistered

XXX.XXX.211.33

Najděte mi granule, které nejsou šit a není tam hrách a spol. já bych prahla po granulích z masa, nějakého toho škrobu (obilí-rýže) a zelenina(mrkev řepa...) a konec, bez ostatních obsáhlých výčtů zbytečných ingrediencí ve zlomkových množstvích, ale s velkým obrázkem na obalu.

Magnusson junior. Barking Heads bad hair a další rýžové receptury by Vám mohly dávat smysl smajlík
Méně položek asi nebude možné a ani vhodné. Protože jinak se bude dosypávat vitaminek a konzervant z lahvičky a ani nepůjde uplácat granulka.

15.4.2017 21:54
Terven

XXX.XXX.160.10

Tedysek napsal(a):
Tak jsem koukala co mi bylo doporučeno a schválně jestli koukám dobře.

Pro tlouštíka jsem vytipovala Marp Holistick Turkey Light: Složení: Krůtí maso 25%, Sladké brambory, Bramory, Sušená krůta 12%, Hrášek, Vojtěška, Pivovarské kvasnice, Krůtí tuk 2% (konzervovaná směsí tekoferolů a rozmarýnu), Krůtí vývar 2%, Minerály, Vitaminy, Fruktooligosacharidy, Rajčata, Mořská řasa, L-Carnitin, Glucosamin (170mg/kg), Methylsulfonylmethane (170mg/kg), Chondroitin (120mg/kg), Česnek, Šípek, Máta, Petržel, Anýz, Pískavice řecké seno.

Pro pubescenta NO: Marp Natural - Farmland : Složení: Sušené kachní maso, Brambory, Hrášek, Řepné řízky, Drůbeží tuk, Pivovarské kvasnice, Lněné semínko, Minerály, Vitaminy.
Jen u toho mi zní divně konzervace: Vitamin E, Rozmarýn, Tokoferoly
Tak mi pověz jestli jsem přestřelila nebo můžu s klidnym svědomím a snad i trochu vědomím to objednat.

Líbil se mi i simsons nebo jak se jmenujou, ale ty nemaj štěněčí bez ryby. Ne že by nám vadila, taky je sežere, ale nepreferuje. :).

Bacha- Marp Natural není totéž co Marp holistic. Figuruje v něm drůbeží tuk, ten nebrat
Konzervace bych řekla, že OK.

notregistered

15.4.2017 21:58
notregistered

XXX.XXX.211.33

Tedysku, štěněčí je podvod. Většina granulí světa je dostačující pro dospělé i štěňata. Light je podvod, senior podvod. Granule jsou podvod.
Však konzervace je ok, tak to má být. Vitamin E, tokoferoly, vit. C, jeřabiny, rozmarýn, tokoferoly nejradši přírodní (umělé mají větší účinost), to vše konzervuje.
Simpsons 80/20, Markus black junior, Purizon jehně. No, všude trochu rybiček.
ND kuřecí. Wolfsblut má spoustu receptur bez ryb. Barking H. quackers.
Malému dáte víc, dospělému méně. To odhadnete.

notregistered

15.4.2017 22:09
notregistered

XXX.XXX.211.33

Marp holisticks
prostě boží :) granule u dveří, hůl do ruky smajlík

kiwinacek

15.4.2017 22:17
kiwinacek

XXX.XXX.110.248

Ještě bych měla 2 dotazy:
jakto, že moučka není maso? (asi to už nemá žádné živiny, ale z masa je...?)
proč drůbeží tuk nebrat?
a spojím to i s předchozím dotazem, co jsem psala - čistě ze zvědavosti - jaký je rozdíl v tom krmit psa vařeným masem a nebo 100% masovými konzervami?

Tedysek

15.4.2017 22:18
Tedysek

XXX.XXX.49.14

notregistered napsal(a):
Tedysku, štěněčí je podvod. Většina granulí světa je dostačující pro dospělé i štěňata. Light je podvod, senior podvod. Granule jsou podvod.
Však konzervace je ok, tak to má být. Vitamin E, tokoferoly, vit. C, jeřabiny, rozmarýn, tokoferoly nejradši přírodní (umělé mají větší účinost), to vše konzervuje.
Simpsons 80/20, Markus black junior, Purizon jehně. No, všude trochu rybiček.
ND kuřecí. Wolfsblut má spoustu receptur bez ryb. Barking H. quackers.
Malému dáte víc, dospělému méně. To odhadnete.

Dobře, tak zas se vrátím ke googlení. Wolfsblut by se mi líbil, ale na tu cenu musim přítele trochu připravit. ;) Dneska už to asi stačí, tak zas zítra. Díky moc za rady.

notregistered

15.4.2017 22:38
notregistered

XXX.XXX.211.33

kiwinacek napsal(a):
Ještě bych měla 2 dotazy:
jakto, že moučka není maso? (asi to už nemá žádné živiny, ale z masa je...?)
proč drůbeží tuk nebrat?
a spojím to i s předchozím dotazem, co jsem psala - čistě ze zvědavosti - jaký je rozdíl v tom krmit psa vařeným masem a nebo 100% masovými konzervami?

Mezi vařeným a konzervou asi rozdíl není. I když záleží jak dlouho a kde vaříte. V tlakovém hrnci zachováte víc živin. Konzerva by měla projít jen chviličku bodem varu nebo tak nějak, tak asi také dobré ?

Drůbeží tuk je směs nevím jakých tuků, takže alergici a jim podobní nemohou. Tuk v granulích není nic kvalitního, špatně se přefiltruje a bude obsahovat protein a na protein je alergie.
Horší ale je, že pokud není přímo psáno, že je konzervován tokoferoly, bude tam něco jako E320.

Moučka má živin mraky. Je to koncentrát. Jako sušené maso. Masová (kuřecí, hovězí, jehněčí atp. ) musí mít minimálně 50% bílkovin. Drůbeží moučka nemusí splnit ani ty bílkoviny a je z jatečných odpadů drůbeže, nesmí obsahovat jen peří.

Masová moučka: produkt, který se získává tepelnou úpravou (zákon káže 133°C 20 minut) sušením a mletím těl nebo částí těl teplokrevných suchozemských živočichů; nesmí obsahovat rohovinu, štětiny, chlupy a peří, obsah žaludků a střev.

Moučka neexistuje v potravinové kvalitě. Po výrobě se nasype do bigbagu, hodí do skladu, prodá výrobcům krmiv. Trvanlivost je 6,12 měsíců. Vlhkost, tuk tam je. Takže konzervovat.

Např. Taste of the wild napsali, že rybí moučku používají s ethoxyquinem.
Zbytek světa mlčí.

notregistered

15.4.2017 22:40
notregistered

XXX.XXX.211.33

Tedysek napsal(a):
Dobře, tak zas se vrátím ke googlení. Wolfsblut by se mi líbil, ale na tu cenu musim přítele trochu připravit. ;) Dneska už to asi stačí, tak zas zítra. Díky moc za rady.

ND kuřecí.

15.4.2017 22:46

Tedysek napsal(a):

Ty Wolfsbluty raději nejdřív otestujte, jsou celkem aromatické jakoby po rozmarýnu. Při venčení, když vezmu na pamlsky, mi Marpy a BH polknou všichni, ale na Wolfsbluty se tak čtvrtina tváří nedůvěřivě. Pokud jsou ochotni je schroustnout, tak už ok, ale někteří je prostě nedají. Vzorek ve stovkách psů, ve městě je úžasný a početný materiál na pokusy.

kiwinacek

15.4.2017 23:15
kiwinacek

XXX.XXX.110.248

Notregistered:
Mnohokrát děkuji za Váš čas a odpovědi! Dozvěděla jsem se zajímavé a užitečné tipy!
Pokud tomu tedy aspoň trošku rozumím, tak když porovnám např.3 značky granulí - Brit Care, Fitmin dog a Marp - tak půjdou kvalitou vzestupně tak jak jsem je napsala? Je to dost alchymie teda, pokud chce člověk krmit granulemi a dnes je jich na trhu takové množství

15.4.2017 23:22

kiwinacek napsal(a):
Notregistered:
Mnohokrát děkuji za Váš čas a odpovědi! Dozvěděla jsem se zajímavé a užitečné tipy!
Pokud tomu tedy aspoň trošku rozumím, tak když porovnám např.3 značky granulí - Brit Care, Fitmin dog a Marp - tak půjdou kvalitou vzestupně tak jak jsem je napsala? Je to dost alchymie teda, pokud chce člověk krmit granulemi a dnes je jich na trhu takové množství

Fitmin Dog za mě nejhůř - kukuřice, K3, antioxidanty, konzervanty.

notregistered

15.4.2017 23:51
notregistered

XXX.XXX.211.33

Na trhu je takové množství, ale nanic, tak zas tolik práce výběr nedá.. vlastně skoro není čím krmit, fakt najít něco a použít v nouzi, když dojde maso, na výlet nebo jako půl denní dávky, krmiva střídat, protože nic není 100% a vyvážené už vůbec

Přečtete první 3 slova složení a buď Vás zastaví hned, nebo až to čtvrté slovo.

hydrolyzát extrakt MSG přírodní příchuť dihydrogenfosforečnan glutamát glycerin propylenglykol NaCl KCl před malinami ale krmivo se jmenuje chuť divočiny případně vlk z hor s regionálními biologicky odbouratelnými psy.

16.4.2017 06:29
scylla

XXX.XXX.150.32

Je docela sranda, kolik času a energie lidé jsou ochotni a schopni vydat studováním složení granulí, kolik peněz za ně jsou ochotni vyhodit, ale smíchat psovi v misce maso, zeleninu a přílohu - na to není čas, to je moc náročné...

16.4.2017 07:30
koňadra

XXX.XXX.128.31

scylla napsal(a):
Je docela sranda, kolik času a energie lidé jsou ochotni a schopni vydat studováním složení granulí, kolik peněz za ně jsou ochotni vyhodit, ale smíchat psovi v misce maso, zeleninu a přílohu - na to není čas, to je moc náročné...

Neuvěřitelné! Je to asi podruhé, kdy s vámi musím souhlasit.

16.4.2017 08:21
Terven

XXX.XXX.110.147

scylla napsal(a):

Malinko zjednodušené...
Též krmím maso, myslím si, že žádný pes si nezaslouží nedostat v životě nic čerstvého a žít pouze na průmyslových kuličkách, byť by byly v TOP kvalitě.
Ale když už někdo ty granule krmit musí, ať už z jakéhokoliv důvodu, tak je, myslím, celkem fajn, pokud mu není jedno, co sype do misky. Je fajn, pokud umí číst etikety a nespoléhá se na nápisy "ta pravá chuť divočiny" a "to nejlepší ro vašeho mazlíčka".

16.4.2017 08:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tedysek napsal(a):

Jestli můžete, napište, které vám vyšly vítězné
Já se občas řídím tímto: http://www.psikrmivoradce.cz/.

Tedysek

16.4.2017 09:27
Tedysek

XXX.XXX.34.69

sisi58 napsal(a):
Jestli můžete, napište, které vám vyšly vítězné
Já se občas řídím tímto: http://www.psikrmivoradce.cz/.

Byl mi schválen wolfsblut i aatu až dozerou koblížci co mají můžu se rozsoupnout. :) tak večer juknu co pro pubescenta. Pro tloušťika mám jasno.

notregistered

16.4.2017 10:26
notregistered

XXX.XXX.211.219

Aatu, Purizon, Barking heads, Wolfsblut, Simpsons,... vše dělá jedna továrna...dostanete stejné maso, stejnou kvalitu. Ale zas čistě kachní jsou jen Barking a Aatu.

Simpsons 80/20...45% masa u nás jen mix, okolní státy mají i čisté ryby...12kg 1299kč
Wolfsblut wide plain active...přes 50% koniny...2120kč 15kg

Když bez ohledu na cenu, tak Simpsons 90/10 - 73% masa.. akorát že je pro kočky..
to jde, ne
Myslím, že pes to ani nepobere.

Potřebuju, aby ty všechny složky spolu fungovaly a ne aby tam bylo 7kg masa a 3kg ovoce, které se pekly.
Spousta psů nemůže kuře v granulích, ale domácí ano. Nějaký důvod to má.

Ještě také koukejte co jedl pes doteď, z tolika tuku a bílkovin nemusí mít úplně přesně tu radost jako páníček.
U nás naopak, já se děsím, psice řekne - hm granule.

Chodí si váš pes utírat hubu, když dosnídá ?
Ona si utře pusu o něco blízko mě, bohužel většinou potah sedačky, pak na mě hodí přední tlapy a říhne si.
Víc u masa, takže jestli chcete mít kultivovaného psa, vykašlete se na granule.

notregistered

16.4.2017 10:27
notregistered

XXX.XXX.211.219

scylla napsal(a):

Jo, furt lidi přemlouvám, že maso stačí vytáhnout z mrazáku na linku.
Ale Vy byste mohla říct i B, když říkáte A.
Čím krmíte ?

Tedysek

16.4.2017 10:51
Tedysek

XXX.XXX.34.69

scylla napsal(a):

Mám v mrazáku cca 50kg masa pro psy, ale ne žerou mi to už. Ano budu se dal zabývat granulemi a nenecham své psy pojít hlady. Vařit jim nebudu, to je radši na hodinu vezmu ven než abych stala hodinu u sporáku.

Tedysek

16.4.2017 10:56
Tedysek

XXX.XXX.34.69

notregistered napsal(a):
Aatu, Purizon, Barking heads, Wolfsblut, Simpsons,... vše dělá jedna továrna...dostanete stejné maso, stejnou kvalitu. Ale zas čistě kachní jsou jen Barking a Aatu.

Simpsons 80/20...45% masa u nás jen mix, okolní státy mají i čisté ryby...12kg 1299kč
Wolfsblut wide plain active...přes 50% koniny...2120kč 15kg

Když bez ohledu na cenu, tak Simpsons 90/10 - 73% masa.. akorát že je pro kočky..
to jde, ne
Myslím, že pes to ani nepobere.

Potřebuju, aby ty všechny složky spolu fungovaly a ne aby tam bylo 7kg masa a 3kg ovoce, které se pekly.
Spousta psů nemůže kuře v granulích, ale domácí ano. Nějaký důvod to má.

Ještě také koukejte co jedl pes doteď, z tolika tuku a bílkovin nemusí mít úplně přesně tu radost jako páníček.
U nás naopak, já se děsím, psice řekne - hm granule.

Chodí si váš pes utírat hubu, když dosnídá ?
Ona si utře pusu o něco blízko mě, bohužel většinou potah sedačky, pak na mě hodí přední tlapy a říhne si.
Víc u masa, takže jestli chcete mít kultivovaného psa, vykašlete se na granule.

Představy kultivovanýho psa jsem se dávno vzdala. :D doma běhám s ručníkem, abych psům utírala hubu po pití, každý den vytiram a luxuju, psi krkaj po zrale jak stary chlap, máj svůj gauč a spí v poloze kurvicky. :D Milujem je i jako nekultivovaný. :).

18.4.2017 11:23
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Když to tady tak pročítám bleskově tu diskusi, tak si říkám, že dle mně je absolutně nejlepší krmit psa doma vykrmeným jatečním zvířetem, ať už tele, kráva, prase, krůta apod.Nějak mi přijde, že lidé víc myslí na to, čím zdravě nakrmit zvířata, ale sebe lidé zanedbávají a odpírají si.Budiž jim to k dobru.Jen se člověk nestačí divit a už vůbec se nedivím tomu, že největší kšeftmani prodávají věci od A až po Ž pro děti a zvířata, na tom se nejvíc tratí a můžou si mnout ruce.Někdy mi přijde, že některé diskuse jsou zbytečné, protože co člověk, to jiný názor a pak to končí tím, kdo tomu a onomu víc rozumí apod.

notregistered

18.4.2017 11:31
notregistered

XXX.XXX.211.63

gitule vrtule napsal(a):
Když to tady tak pročítám bleskově tu diskusi, tak si říkám, že dle mně je absolutně nejlepší krmit psa doma vykrmeným jatečním zvířetem, ať už tele, kráva, prase, krůta apod.Nějak mi přijde, že lidé víc myslí na to, čím zdravě nakrmit zvířata, ale sebe lidé zanedbávají a odpírají si.Budiž jim to k dobru.Jen se člověk nestačí divit a už vůbec se nedivím tomu, že největší kšeftmani prodávají věci od A až po Ž pro děti a zvířata, na tom se nejvíc tratí a můžou si mnout ruce.Někdy mi přijde, že některé diskuse jsou zbytečné, protože co člověk, to jiný názor a pak to končí tím, kdo tomu a onomu víc rozumí apod.

Jenže se tu ptají na granule. Takže když víte, že nejlepší je hodit do misky kus krávy, granule plné hrachu a BHT asi nebudou to pravé ;-) Na to nikdo nemusí být expert.
Názor mě fakt nezajímá. Fakta ano.

19.4.2017 08:03
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

notregistered napsal(a):
Jenže se tu ptají na granule. Takže když víte, že nejlepší je hodit do misky kus krávy, granule plné hrachu a BHT asi nebudou to pravé ;-) Na to nikdo nemusí být expert.
Názor mě fakt nezajímá. Fakta ano.

Ok fakta- granule AATU 80/20 - víc netřeba

Tedysek

19.4.2017 14:24
Tedysek

XXX.XXX.1.146

Nechci zakládat nový vlákno, ale musím se podělit nad úlovkem roku. Podařilo se mi dnes sehnat kančí ucho, jelení ucho a srnčí kůži a to vše sušené! A za pár korun ještě jsem to nikde neviděla tak jestli mi to koblizci nebudou jíst, tak si to sním snad sama

Přidejte reakci

Přidat smajlík