Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to stará báchorka, vše je o výchově. A termín bojový pes neexistuje, kdyžtak, tak pes typu bull.
Stepa1337
napsal(a):
U nás na vesnici kolují legendy, když je bojový pes krmen sirovým masem je prý agresivní na okolí např:Zvěř, Lidi.
A proč jste si tedy, bojového" psa pořizoval, když chcete mazla? To je vtip. Sice si na rozdíl od Scylly nemyslím, že bojový pes neexistuje, protože mnoho plemen k tomuto účelu lidé vyšlechtili, ale co se vaší otázky týče - tedy ne, se syrovým masem nemá povaha psa nic společného...
lesnížínka
napsal(a):
A proč jste si tedy, bojového" psa pořizoval, když chcete mazla? To je vtip. Sice si na rozdíl od Scylly nemyslím, že bojový pes neexistuje, protože mnoho plemen k tomuto účelu lidé vyšlechtili, ale co se vaší otázky týče - tedy ne, se syrovým masem nemá povaha psa nic společného...
Bojových psů je spousta - lidi se jich bojí.

Já bych sirový maso, tedy maso se sírou, nedávala psům žádným

napsal(a):
Já bych sirový maso, tedy maso se sírou, nedávala psům žádným
Ale naopak, msm, tedy síra je kvalitní potravní doplněk
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Stepa1337
napsal(a):
U nás na vesnici kolují legendy, když je bojový pes krmen sirovým masem je prý agresivní na okolí např:Zvěř, Lidi.
Obecně v sobě psi typu bull agresivitu vůči zvířatům mají - byli na to šlechtění, ale s masem to nemá vůbec nic společného.
scylla
napsal(a):
Bojových psů je spousta - lidi se jich bojí.
Bojového psa se nebojím vůbec...když jdu sama. Když jdu se psem, tak se mu vyhnu i kdyby mi páník 100x tvrdil, že je se psy v pohodě. Vím, že se ovčounem se porafají a je klid. Nejsem zvědavá nějakému bullovi páčit hubu. Dneska jsme byli na výletě v Trenčíně, v lesoparku(mimochodem super) nad hradem. Vzhledem k neděli, tam odpoledne vyrazilo hodně lidí se psy a psi typu bull a ostatní, byli 50 na 50. Nikdo mne nepřesvědčí, že tito psi jsou vhodní do města, kde je velká koncentrace psů. Všichni páníčci se chovali velice ohleduplně, psy okamžitě dávali na vodítka, ale i tak. Je mi jedno, že nějaký starý pán jde s fifinkou na volno, můj pes je v pohodě, ale netroufla bych si fifinku pustit k bullovi. Prostě ne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
lesnížínka
napsal(a):
Když už se většině stejně tahat nechce
Já myslím, že oni by i tahali, ale pořizují si je majitelé, kteří jsou "netáhla"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
A není to třeba tak, že když člověk krmí syrovým masem, tak se mu ze psa stane vlk? se divím že naše holky Ještě nejsou podobné vlku, a nebo že nás ještě nesežraly, navíc jsou ve smečce a v převaze!
Štěpo, pes opravdu po krmení syrovým masem není agresivní, před pár lety na zabijačce jsem míchala krev a byla jsem od ní zaprskaná i na obličeji a psi ze mě krev slízali a neukousli mi ani kousek ruky ani obličeje

Huskyjanina
napsal(a):
Některá plemena psů byla používána k boji, tudíž klidně můžou mít označení bojová...to je stejný, jak kdyby se já pozastavovala nad tím, že se seveřanům říká tažní psi...
K jakému boji? Psím zápasům? Boji proti jinému zvířeti? Nebo boji proti člověku? A která?
notregistered

XXX.XXX.211.234
Spousta plemen se k zápasům používá, ne že používala
Tosy, pastevci, bulldoci, argentýny, rotvíci, kanárské dogy atd. Zkuste youtube ;-).

notregistered
napsal(a):
Spousta plemen se k zápasům používá, ne že používala
Tosy, pastevci, bulldoci, argentýny, rotvíci, kanárské dogy atd. Zkuste youtube ;-).
Takže podle vás se dají zástupci tohoto pestrého výběru plemen označit jako bojoví?
notregistered

XXX.XXX.211.234
napsal(a):
Takže podle vás se dají zástupci tohoto pestrého výběru plemen označit jako bojoví?
Ano, stejně jako označení pracovní, služební. Pobuřuje Vás slovo "bojový" ?
Mám psa, který se používal a používá na boj pes vs pes. A co. Stejně jako si u vlčáků (to je zase mé soukromé označení NO) můžete vybrat pracovní nebo výstavní linii, tak jsem si já pořídila nebojového pitbulíčka.
lesnížínka
napsal(a):
Já ho léta nutila tahat a když už tahal, tak jen z kopce a do kopce jsem ho táhnula já, jak kozu na porážku
Ale je to tažný pes, jde, kam ho srdce táhne. A Vás by utáhl i na vařené nudli
Mě teda spíš vždycky zaráželo, teda, jako děcko, že jsou tažní ptáci a tažní psi. Ale tak nějak jsem to pak měla všechno spojené s tím severem, Amundsen a tak. Vlastně nic divného. Pak taky ta strašně krásná kniha o těch stříbrných husách no a pak ty ošklivé zlé bílé na dvoře. A tažní psi, protože tahají. Pak v dospělosti jsem to někomu vysvětlovala, svoje zklamání z dětství, a, od té doby to při speciálních příležitostech musím vždycky u Amundsena převyprávět.

notregistered
napsal(a):
Ano, stejně jako označení pracovní, služební. Pobuřuje Vás slovo "bojový" ?
Mám psa, který se používal a používá na boj pes vs pes. A co. Stejně jako si u vlčáků (to je zase mé soukromé označení NO) můžete vybrat pracovní nebo výstavní linii, tak jsem si já pořídila nebojového pitbulíčka.
Tohle bude zbytečná diskuze. Oficiálně je termín "bojový pes" hloupost, FCI ani ČMKU ho nezná. Stejně jako není NO vlčák. Protože vlčák je československý a Saarloosův.
Když odhlédnu od oficiálních názvů plemen a skupin plemen, tak stejně označit všechna vámi jmenovaná plemena jako bojová nelze.
napsal(a):
Tohle bude zbytečná diskuze. Oficiálně je termín "bojový pes" hloupost, FCI ani ČMKU ho nezná. Stejně jako není NO vlčák. Protože vlčák je československý a Saarloosův.
Když odhlédnu od oficiálních názvů plemen a skupin plemen, tak stejně označit všechna vámi jmenovaná plemena jako bojová nelze.
Ale termín vlčák je v česku zažitý on to celé století byl jediný pes na našem území, vlku se trochu podobající...tak možná proto?
notregistered

XXX.XXX.211.234
napsal(a):
Nezklamala jste, FCI, ČMKU, bohové
notregistered

XXX.XXX.211.234
tapina
napsal(a):
A co když ten pitbul provozuje pulling a jsou to šampióni už ve 4. generaci, megi? A chtěj i pátou šesou nejvíc pullingové psy? To je pak tažný nebo bojový?
Tažný. Ale jestli tažný, tažný nebo tažný, to nevím, promiň
notregistered
napsal(a):
Tažný. Ale jestli tažný, tažný nebo tažný, to nevím, promiň
Ne, celé je to úplně špatně, protože Amundsena by neutáhl, by tam přimrz. Na druhou stranu Bílý Tesák bojoval s pitbulem. Na Aljasce možná to bylo, ne? Byl tedy Bílý Tesák
a) bojový pes
b) tažný pes
c) vlčák.
notregistered

XXX.XXX.211.234
Neblbni tu lidem hlavy, oficiálně jsou to jen "Špicové a plemena primitivní" a "Severští sáňoví psi".
Takže pitbull je tažný a tažný, ale ne tažný.
Doufám, že už je to jasné
notregistered

XXX.XXX.211.234
tapina
napsal(a):
Ne, celé je to úplně špatně, protože Amundsena by neutáhl, by tam přimrz. Na druhou stranu Bílý Tesák bojoval s pitbulem. Na Aljasce možná to bylo, ne? Byl tedy Bílý Tesák
a) bojový pes
b) tažný pes
c) vlčák.
Bílý Tesák měl PP ? Protože jestli si neujasníme pojmy, nemůžeme pokračovat v diskuzi.
notregistered

XXX.XXX.211.234
tapina
napsal(a):
Tak mi ujasni pojem PP.
Evidentně nevíš co je PP, takže nemůžeme pokračovat v diskuzi.
notregistered

XXX.XXX.211.234
Přiznám se, že nevím, jestli a b c. Ale Bílý Tesák stoprocentně chodil na preventivní prohlídky k zubaři.
Jinak by nemohl být a, b, ani c.
Dostanu jedničku ? Prosím.

Je úplně jedno čím psa krmíte, na jeho povahu to nemá vliv. Ovšem tak zvané bojové psy taky nemusím.Nemůžou za to psi, ale to že si je pořizuje kde kdo a potom s nimi neumí zacházet a nezvládá je.
notregistered

XXX.XXX.211.234
tapina
napsal(a):
Ne to fakt ne, protože Dr. Schulz svou praxi tou dobou již mnoho let neprovozoval.
PP je tedy PitomýPytel s blbě vystříhlými otvory. K tomu trochu Amundsena a Tesák bojovně táhl vlčáka.
notregistered

XXX.XXX.211.234
tapina
napsal(a):
No ale snaha tam byla...
Jo tak jo, to na to fakt přesně sedí.
snaha se cení. (Ale stejně to šlo udělat líp.)
Tohle je fakt hrozné, jak nás matou. Kdyby JL napsal, jestli má BT PP FCI nebo ADBA, mohla jsem něco vyhrát za správnou možnost ABC, určitě WB, BC nebo PVC, potřebuji nové.
notregistered
napsal(a):
snaha se cení. (Ale stejně to šlo udělat líp.)
Tohle je fakt hrozné, jak nás matou. Kdyby JL napsal, jestli má BT PP FCI nebo ADBA, mohla jsem něco vyhrát za správnou možnost ABC, určitě WB, BC nebo PVC, potřebuji nové.
Omg wtf dej pryč ty zkratky, btw J Lo taky měla něco s Pitbulem. Ne to fakt ne.
notregistered

XXX.XXX.211.234
tapina
napsal(a):
Omg wtf dej pryč ty zkratky, btw J Lo taky měla něco s Pitbulem. Ne to fakt ne.
Jako že to spolu táhli nebo bojovali ?
notregistered
napsal(a):
Jako že to spolu táhli nebo bojovali ?
Já nevím, možná šli na tatarák nebo tak něco, ne? Jenomže ona je vegetarián, takže Pitbul taky maso nemůže. Já nevím, že to nemůžeš říct rovnou hned, tady kolem toho takových zbytečných keců, na kterých to vůbec nezáleží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Tapina a Notregistered, já z vás umřu smíchy
notregistered

XXX.XXX.211.234
tapina
napsal(a):
Já nevím, možná šli na tatarák nebo tak něco, ne? Jenomže ona je vegetarián, takže Pitbul taky maso nemůže. Já nevím, že to nemůžeš říct rovnou hned, tady kolem toho takových zbytečných keců, na kterých to vůbec nezáleží.
Nešli, salmonella. Bojovnost a tažnost už si z toho vyvodíš i pro BT
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne, prosím, Vy nesmíte umřít, jste srdce, plíce, střevo fauny!
Edit. Teda to tenké.
Megi je mozek.
Já jsem to tlusté.
Pak je tu ještě slepé.
Spousta nervů.
Ale všici jsme z masa a kostí i když žerem granule a zapíjíme to Amundsenem. Nebo Pervak. Nečte se to Nervák.
notregistered

XXX.XXX.211.234
To je mi poklona
Neumí napodobovat, nepřemýšlí, uhynulý potravinový pud, slyší jen na žrádlo,4x denně syndrom vyhoření a je podobný velrybě.
notregistered

XXX.XXX.211.234
Hmm ale ono to docela sedí.. prosím, dejte mi nějakou pozitivní odměnu, třeba hlas, ať můžu táhnout.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Snad to holky brzo zabalí. Už jsem si k tomu řehotu nalila skleničku, ačkoliv v osm mě čeká zápis z porady.
ako

XXX.XXX.47.70
tapina
napsal(a):
a) bojový pes
b) tažný pes
c) vlčák.
Pokud si dobře pamatuju bojoval s buldokem, ne?
a byl to vlk x pes domácí ?
notregistered

XXX.XXX.211.234
tapina
napsal(a):
... á já jsem si říkala, že na některý orgán jsem zapomněla
Játro ?
notregistered

XXX.XXX.211.234
Se tlemíte, ale tapina to myslela vážně.

tapina
napsal(a):
... á já jsem si říkala, že na některý orgán jsem zapomněla
Ani si nechci představit, jaká část těla iFauny bych mohla být.
notregistered

XXX.XXX.211.234
tapina
napsal(a):
Megi Vám to pak vysvětlí. Pit bul a pitbul. Ne on ne, až pak ty děti, co měl s kólií, ale to taky nebyla kólie, ale fena, co hlídala dobytek a jmenovala se Collie.
Já jen vím, že ta kólie byla fena.
notregistered

XXX.XXX.211.234
ako
napsal(a):
Takže jako můj hrdina byl kříženec nebo co se tu jako snažíte říct ?
notregistered

XXX.XXX.211.234
tapina
napsal(a):
Opatrně se Ti snaží říct, že vlčák. Ne jako vlčák vlčák. Ne jako no. Inu, co naděláš. Šiba?
Tosa. Inu, bojový vlčák.
Huskyjanina
napsal(a):
Některá plemena psů byla používána k boji, tudíž klidně můžou mít označení bojová...to je stejný, jak kdyby se já pozastavovala nad tím, že se seveřanům říká tažní psi...
Jenže kolem seveřanů se nedělá takový problém jako kolem pitů, stafáků a jejich mixů a také si seveřany nepořizuje ta sorta lidí, co tyhle.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A není to třeba tak, že když člověk krmí syrovým masem, tak se mu ze psa stane vlk? se divím že naše holky Ještě nejsou podobné vlku, a nebo že nás ještě nesežraly, navíc jsou ve smečce a v převaze!
Štěpo, pes opravdu po krmení syrovým masem není agresivní, před pár lety na zabijačce jsem míchala krev a byla jsem od ní zaprskaná i na obličeji a psi ze mě krev slízali a neukousli mi ani kousek ruky ani obličeje
Ano, pes, který žere syrové, je vlk.
A když dáte zajíce do králikárny, voalá a máte králíka. Podobně když králík uteče, stane se z něj zajíc. A protože králíček Azurit nežije v králikárně, je to vlastně zajíček Azurit.
Zebra je zebra, protože má pruhy. Když nemá pruhy, je kůň. Když nemá pruhy a je šedá, je osel.
Polární medvěd je vypraný v Lanze.
A lamě, která spadne na záda, se udělá na hřetě boule - a je z ní velbloud.
Když je poník malý koník, tak je posel malý osel.
Malé děti jsou úžasné. :).
Accuracy

XXX.XXX.1.187
ako
napsal(a):
Jj, Bílý tesák byl ze tří čtvrtin vlk. A bojoval s buldokem. Pokud to nebyla chyba překladatele.
Accuracy
napsal(a):
Jj, Bílý tesák byl ze tří čtvrtin vlk. A bojoval s buldokem. Pokud to nebyla chyba překladatele.
Ne, to není chyba v překladu, ale v interpretaci.
Ti nejlepší bojoví psi své doby, molosi, se tak jmenovali podle etnika, které je šlechtilo a prodávalo. Byli to psi různé konstituce. Neměli jen psy pro boj, ale i pro další účely, ale byla to taková značka, i proto, jak ty psy prodávali. Prostě značkový pes, tehdy. Dneska si představíme nějakého "mamlase".
S těmi buldogy a pitbuly je to něco podobného. Je otázkou, jestli to označovat podle vnějších znaků, účelu, nebo čeho vůbec, když nakonec se stejně řekne, rasu dělá PP. A jak je na tom s pp americký buldog a pitbul. No. Ano v knize píšou buldok. Protože pitbul se tomu ještě neříkalo.
Stejně tak německý ovčák - kdo jste ho kdy viděl u ovcí. Myslíte, že kdyby tu rasu pojmenovával někdo třeba za 500 let, nazve ji ovčák?
notregistered

XXX.XXX.211.234
Bílý Tesák byl ze tří čtvrtin vlk, z jedné husky. Byl používán na zápasy. Jenže pak přišel bulldog (The bulldog has a lot of thick flesh.. asi anglický buldok) a zjistilo se, že Tesák zas tak bojový není, i přesto, že "White Fang eats a few chips of the frozen meat."
Krmit Taste of the wild se nikdo nebojí ? Já teda jo.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
tapina
napsal(a):
Ne, to není chyba v překladu, ale v interpretaci.
Ti nejlepší bojoví psi své doby, molosi, se tak jmenovali podle etnika, které je šlechtilo a prodávalo. Byli to psi různé konstituce. Neměli jen psy pro boj, ale i pro další účely, ale byla to taková značka, i proto, jak ty psy prodávali. Prostě značkový pes, tehdy. Dneska si představíme nějakého "mamlase".
S těmi buldogy a pitbuly je to něco podobného. Je otázkou, jestli to označovat podle vnějších znaků, účelu, nebo čeho vůbec, když nakonec se stejně řekne, rasu dělá PP. A jak je na tom s pp americký buldog a pitbul. No. Ano v knize píšou buldok. Protože pitbul se tomu ještě neříkalo.
Stejně tak německý ovčák - kdo jste ho kdy viděl u ovcí. Myslíte, že kdyby tu rasu pojmenovával někdo třeba za 500 let, nazve ji ovčák?
No, autor popisuje psa vyloženě nízkého na krátkých nohách, pohybujícího se pomalou chůzí a se sraženým čumákem a malýma ušima.
Mě z toho vychází spíš ten typ buldok než typ pitbul, i tím bojovým stylem. Že šel pomalu a vytrvale za svým, že byl tak malý, že když se Bílému tesákovi zakousnul do hrudi, mohl s ním cloumat tak, že buldok měl tlapky ve vzduchu a tak. Pokud si to dobře pamatuju. Můžu na to doma mrknout.
Každopádně na obrázku je buldok jak vyšitý. Ovšem na obrázku je i ta kolie, a jestli ta nemá být kolie, tak se na ilustrace spoléhat moc nemůžu. :) A o té kolii jsem si byla jistá, že to je kolie, že se jen tak nejmenuje, a ono houby. :)
Ona je taky otázka, jestli samotný autor někdy v životě viděl psí zápasy a jestli se autor aspoň pokoušel napsat něco reálného. Mohl se někde dočíst či doslechnout, že buldok je fajn pes a prostě ho použít jako předlohu, i když o nich nic nevěděl.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
notregistered
napsal(a):
Bílý Tesák byl ze tří čtvrtin vlk, z jedné husky. Byl používán na zápasy. Jenže pak přišel bulldog (The bulldog has a lot of thick flesh.. asi anglický buldok) a zjistilo se, že Tesák zas tak bojový není, i přesto, že "White Fang eats a few chips of the frozen meat."
Krmit Taste of the wild se nikdo nebojí ? Já teda jo.
Husky? A já že to nebylo upřesněno, z jakého byl plemene, jen že bylo saňové.
Já si to fakt budu muset přečíst. :).
notregistered

XXX.XXX.211.234
V té době se dobře vědělo co jsou psí zápasy, zrovna se dováželi irští buldoci a začlo se jim říkat pit bulls. A tak máte Amerického pitbullteriéra, kterého vzali s sebou Irové, Skoti a Britové, aby jim na lodích chytali krysy
Jak jako reálného ? To je skutečný příběh !
notregistered

XXX.XXX.211.234
Nevím jak je to česky, ale v celé kapitole o zápasu se píše o vzhledu jen tohle:
The bull-dog stood too short, while its massive jaws were an added protection. It had no hair protection.
Takže to mohl být jakýkoli buldok nižší než Tesák, což nebude asi jen Boerboel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Accuracy
napsal(a):
Ano, pes, který žere syrové, je vlk.
A když dáte zajíce do králikárny, voalá a máte králíka. Podobně když králík uteče, stane se z něj zajíc. A protože králíček Azurit nežije v králikárně, je to vlastně zajíček Azurit.
Zebra je zebra, protože má pruhy. Když nemá pruhy, je kůň. Když nemá pruhy a je šedá, je osel.
Polární medvěd je vypraný v Lanze.
A lamě, která spadne na záda, se udělá na hřetě boule - a je z ní velbloud.
Když je poník malý koník, tak je posel malý osel.
Malé děti jsou úžasné. :).
Lama spadne na záda a je z ní velbloud
notregistered
napsal(a):
V té době se dobře vědělo co jsou psí zápasy, zrovna se dováželi irští buldoci a začlo se jim říkat pit bulls. A tak máte Amerického pitbullteriéra, kterého vzali s sebou Irové, Skoti a Britové, aby jim na lodích chytali krysy
Jak jako reálného ? To je skutečný příběh !
No jenomže to bylo na začátku a zas až tak moc lidí to nevědělo. Kdežto buldog! No a co teprve český čtenář a překladatel, myslím, že tak ještě bulteriéra by přežil, ale pitbul. No i když možná kdyby to pod čarou vysvětlili, jakože chudák dělnická třída... ne to by neprošlo. Protože v tom byly peníze.
Myslím, že to je asi to, co se myslí tím sorta a revival vintage sorta.
Úplně nejvíc nejhorší na tom je, že ve skutečnosti je to úplně jinak.
notregistered

XXX.XXX.211.234
tapina
napsal(a):
No jenomže to bylo na začátku a zas až tak moc lidí to nevědělo. Kdežto buldog! No a co teprve český čtenář a překladatel, myslím, že tak ještě bulteriéra by přežil, ale pitbul. No i když možná kdyby to pod čarou vysvětlili, jakože chudák dělnická třída... ne to by neprošlo. Protože v tom byly peníze.
Myslím, že to je asi to, co se myslí tím sorta a revival vintage sorta.
Úplně nejvíc nejhorší na tom je, že ve skutečnosti je to úplně jinak.
Https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/af/57/d5/af57d5e5fc6ad488739961a711b97048.jpg
to je Collie přece ?
na obrázku dál je bull by Charles Livingston a tento stejný pes také zápasí s WF.
Hodilo se to sem v době vydání, ztraceno v překladu.. Aljaška byla ruská, mám pocit.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Mno, dle wikipedie Bílý tesák vyšel v roce 1905. To už asi buldoci vypadali víc jako dnešní budlok, než jak ukazuje Váš obrázek. Fotka níže by měla pocházet z roku 1900. Co teď čtu wikipedii, tak buldok mohl být klidně už čistokrevně chovaný skoro třicet let, klub vznikl r.1878. Takže se klaním k tomu, že v knize je opravdu opravdový buldok, i když se mohu samozřejmě mýlit. Že by takový buldok asi Tesáka nepřepral, no, je to fikce.
A jo, ta fenka by měla být Collie. V té knize jsou snad jen dva psi, se kterými Bílý tesák vycházel po dobrém, Collie a jeho matka. A ta, pokud se nepletu, měla mít barvu skořicovou nebo jakou, nějakou hnědavou s odlesky. Tak to vypadá spíš na Collie.
notregistered

XXX.XXX.211.234
Můj obrázek je od pána, který Bílého Tesáka ilustroval
ani na obrázku ze souboje s Tesákem není buldoček s krátkými nožičkami, stejný autor
bull-dog (přesně takto psaný v knize) není anglický buldok, je to jakýkoli krátkosrstý buldok nižší než BT, s hroznými čelistmi, přes které se BT nemohl na buldoka nijak dostat..
A Tesáka přepral, přímo se tam píše, že ho chytil do čelistí a nepustil, až člověk jej musel od vlčáka odtrhnout, což se nikomu z přihlížejících nelíbilo.
Podle mě to všechno sedí.
Ale já se dívám do originálu.. můžete taky, ebook je online ;-).
Accuracy

XXX.XXX.1.187
notregistered
napsal(a):
Můj obrázek je od pána, který Bílého Tesáka ilustroval
ani na obrázku ze souboje s Tesákem není buldoček s krátkými nožičkami, stejný autor
bull-dog (přesně takto psaný v knize) není anglický buldok, je to jakýkoli krátkosrstý buldok nižší než BT, s hroznými čelistmi, přes které se BT nemohl na buldoka nijak dostat..
A Tesáka přepral, přímo se tam píše, že ho chytil do čelistí a nepustil, až člověk jej musel od vlčáka odtrhnout, což se nikomu z přihlížejících nelíbilo.
Podle mě to všechno sedí.
Ale já se dívám do originálu.. můžete taky, ebook je online ;-).
Ten text sedí i v češtině, já vím, že Tesáka přepral, jen jak se dívám na tu fotku toho buldoka, tak se mi nezdá, že by to ve skutečném světě zvládl. Tak jsem si řekla, že toho buldoka autor použil a dal mu trochu nereálné bojové vlastnosti. On je ostatně dal i tomu Bílému tesákovi.
Ten popis si pamatuju, jak tomu buldokovi páčili tlamu pistolí nebo čím, no jo, doma se na to mrknu, teď jsem v práci.
Bílého tesáka ilustrovalo tolik lidí... Já mám knížku s nádhernými ilustracemi, buldok je tam zobrazen jako typický anglický buldok, Collie jako kolie, asi se na to nedá moc spoléhat. Na to moje vydání teda určitě ne, myslím, že tam hodně zapracovala představivost ilustrátora.
Původním ilustrátorem byl Fred Carillo (kde bych bez wiki byla!) a zdá se mi, že jeho styl byl trochu jiný než na obrázku, co jste nám poskytla. Nejsem si jistá, že ten obrázek pochází od něj. Hádám, že London si alespoň u prvního vydání pohlídal, co za ilustrace vycházelo k jeho knize. Škoda, že obrázek buldoka, ať to byl pes, jaký chtěl, nemůžu od Carilla dohledat, pokud to tedy není skutečně ten, co jste sem nahrála.
Když ten pes může být prakticky cokoli. Já jen usuzuju, že něco jako pitbul by si nenechalo dorvat záda, než by se zakouslo. Prostě mi tam ten anglický buldok sedí na ten popis víc než cokoli jiného. Ale to neznamená, že mám pravdu. A autora se už zeptat nemůžu. :).
notregistered

XXX.XXX.211.234
Nedělal Carrilo spíše komiksového Tesáka ? To je pak Tom a Jerry
Kniha s ilustracemi Ch.Liv. byla vydána o 20 let dříve, než se Fred C. narodil.
F.C. ilustroval knihu v roce 77.
notregistered

XXX.XXX.211.234
Tu je Rollo, pes Jacka L., trochu Collie, ne
Moje buldočka jí maso a dnes jí nafackovalo 7 denní kotě.
Ne jak kočka, vážně. Jen chtělo někam lézt, zvedlo tlapku a můj bojový pes: prosím, nebij mě.
Granule dostane !
notregistered
napsal(a):
Tu je Rollo, pes Jacka L., trochu Collie, ne
Moje buldočka jí maso a dnes jí nafackovalo 7 denní kotě.
Ne jak kočka, vážně. Jen chtělo někam lézt, zvedlo tlapku a můj bojový pes: prosím, nebij mě.
Granule dostane !
Je mixnutá s bulteriérem, to vím naprosto přesně
Accuracy

XXX.XXX.1.187
notregistered
napsal(a):
Nedělal Carrilo spíše komiksového Tesáka ? To je pak Tom a Jerry
Kniha s ilustracemi Ch.Liv. byla vydána o 20 let dříve, než se Fred C. narodil.
F.C. ilustroval knihu v roce 77.
Já nevím, jediný zdroj mých informací je wiki. :)
Tak díky za další obohacení mých znalostí. Jdu se na to podívat, jsem zvědavá. :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
notregistered
napsal(a):
Https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/af/57/d5/af57d5e5fc6ad488739961a711b97048.jpg
to je Collie přece ?
na obrázku dál je bull by Charles Livingston a tento stejný pes také zápasí s WF.
Hodilo se to sem v době vydání, ztraceno v překladu.. Aljaška byla ruská, mám pocit.
Na tom obrázku bych řekla je argentinská doga
notregistered

XXX.XXX.211.234
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na tom obrázku bych řekla je argentinská doga
Na obrázku je buldok. A také megí Buldok je každý pes, který se používal na lov prasat, zápasy s býky, později psy. Běžně se psi dělili na 4 skupiny a popis mollossera přesně sedí na buldoka z Tesáka.
Podobní vlku, pracující více nosem, chrti a molossoidní.
Argentýnu odlišíte povislou hubou, jako má American bulldog. Ten má třeba od 40 do 70cm. Ale to jsou dnešní plemena, v době psaní knihy ještě neexistovala.
Takže který buldok bojoval v knížce ? Bohudíky, že Walt Disney u toho nebyl.
notregistered

XXX.XXX.211.234
tapina
napsal(a):
Je mixnutá s bulteriérem, to vím naprosto přesně
Ta kočka ?
...Sice si na rozdíl od Scylly nemyslím, že bojový pes neexistuje, protože mnoho plemen k tomuto účelu lidé vyšlechtili...
No, vzato do důsledků, spousta plemen byla (a někteří stále jsou) trénována a používána na boj s jinými zvířaty.
Je bojový pes jezevčík, borderteriér, fox, jorkšír? Patří mezi bojová plemena středoasiati, tosy, cane corso? Vzato úplně do důsledků... je bojovým plemenem německý ovčák, nebo třeba bulmastif?
zeptám se jinak: Kteří psi podle Vás nepatří mezi bojové a proč?
jolyha

XXX.XXX.229.101
Dasvo
napsal(a):
...Sice si na rozdíl od Scylly nemyslím, že bojový pes neexistuje, protože mnoho plemen k tomuto účelu lidé vyšlechtili...
No, vzato do důsledků, spousta plemen byla (a někteří stále jsou) trénována a používána na boj s jinými zvířaty.
Je bojový pes jezevčík, borderteriér, fox, jorkšír? Patří mezi bojová plemena středoasiati, tosy, cane corso? Vzato úplně do důsledků... je bojovým plemenem německý ovčák, nebo třeba bulmastif?
Hlásím, že pomeranian patří mezi plemena bojová. Včera se mi ten prevít tak serval s polštářem, že peří jen lítalo...

Třeba byl tenhle pit krmenej sYrovým masem https://www.youtube.com/watch?v=7iF1c24XwQU.
Nejhorší je agresivní člověk, to je pak vedle něj bojovné kde co. Jak se říká, jakej pán takovej... Ale pokousat člověka, nebo druhého psa ze stejného vrhu jen tak, může jakékoliv plemeno psa, záleží na povaze. Na rysech. Ty se poznají už od štěněte. Znám bullíka co měl být agresor, ale bylo to velké štěně.
Dasvo
napsal(a):
Mezi bojová plemena patří každé plemeno, kterého se lidé bojí, takže klidně i york.
impact
napsal(a):
Dejte tomu pitbullovi vybrat a uvidíte.
Za prvé - ptala jsem se megi.
Za duhé - já žádnýho pitbula, kterýmu bych dala na výběr, nemám.
No tak dejme tomu, myslím si, že když si ten pitbul bude moct vybrat, bude mu nějaký chovatelský záměr úplně jedno. Výběr partnera bude osud, pravý čas, pravé místo a některé další konstelace
notregistered

XXX.XXX.211.63
tapina
napsal(a):
No tak dejme tomu, myslím si, že když si ten pitbul bude moct vybrat, bude mu nějaký chovatelský záměr úplně jedno. Výběr partnera bude osud, pravý čas, pravé místo a některé další konstelace
Dovolím si doplnit, musí být 20°C.

scylla
napsal(a):
Mezi bojová plemena patří každé plemeno, kterého se lidé bojí, takže klidně i york.
Za mě obecně jsou "bojová" plemena všichni psi menší než střední...doma jsme nikdy malého psa neměli, takže jsou pro mě špatně čitelní, na což už jsem 3x doplatila za svůj život pokousáním, o těch jsem si také myslela, že signalizují vstřícnost a že vysloveně stojí o fyzický kontakt...naposled tedy v šestnácti letech, od té doby jsem hodně obezřetná a pokud už jsem donucena malého dotěru pohladit, tak jen když jsem si jistá, že jeho chování je více než přátelské...malých psů se prostě bojím...kdybych si měla vybrat jestli pohladit cizího pitbula nebo cizí čivavu, tak jdu rozhodně do piťáka...omlouvám se majitelům malých a jistě úžasných a naprosto čitelných psů, ti pejsci nemaj problém...problém mám já
notregistered

XXX.XXX.211.63
notregistered

XXX.XXX.211.63
tapina
napsal(a):
Celsius na to nemá vliv. Ten tam být neměl.
A Rejkjavík je na Islandu, ne na Aljašče.
To nebyli psi.
notregistered

XXX.XXX.211.63
notregistered
napsal(a):
To nebyli psi.
1924-1988 zákaz kvůli syrovému masu, tito vyřešili po pitbulovsku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
notregistered
napsal(a):
Čím se krmí tohle.
To má jako fakt někdo strčený štěňata v takovéto bedně s přepážkama? tam se asi feně velmi luxusně leží při kojení
notregistered

XXX.XXX.211.63
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To má jako fakt někdo strčený štěňata v takovéto bedně s přepážkama? tam se asi feně velmi luxusně leží při kojení
Hledáte to negativní. Proč. Co když dnes večer přijde konec světa ?
tapina
napsal(a):
Za prvé - to je mi úplně jedno.
Za druhé - proč diskutujete o něčem, čemu evidentně ani za mák nerozumíte?
notregistered

XXX.XXX.211.155
impact
napsal(a):
1) i za 2) mák rozhodně ne.
notregistered

XXX.XXX.211.155
Impact
1) Vy tušíte o čem diskutujeme ?
2) máte kapucu ?
3) SZP ?
third strike...
impact
napsal(a):
Myslím, že jste jen nepochopila otázku. Neznáte souvislosti a reálie. Není to můj problém, oslovení tam bylo. Ale tak sorry. Aby se neřeklo, tak se teda zeptám Vás - "A Vy tomu rozumíte jak?".
notregistered

XXX.XXX.211.155
tapina
napsal(a):
Myslím, že jste jen nepochopila otázku. Neznáte souvislosti a reálie. Není to můj problém, oslovení tam bylo. Ale tak sorry. Aby se neřeklo, tak se teda zeptám Vás - "A Vy tomu rozumíte jak?".
Mohu odpovědět já, i když jsi nepsala mně ? (A rovnou odpovím, to je hrůza, že, lidé se zeptají rovnou tou otázkou.. hele a můžu se zeptat... ).
notregistered

XXX.XXX.211.155
tapina
napsal(a):
Lidská povaha vidí přepážky / překážky v bedně. Člověk s pitbulím syndromem vidí krásné staré dřevo. Tištěná slova. A psa, který novému životu klidně a tiše ukazuje nový život. Stojí až za ním. Věří mu. Ochrání jeho i ta malá stvoření, ať se děje cokoli, i v té staré bedně, bude bojovat.
notregistered
napsal(a):
Mohu odpovědět já, i když jsi nepsala mně ? (A rovnou odpovím, to je hrůza, že, lidé se zeptají rovnou tou otázkou.. hele a můžu se zeptat... ).
Můžu si půjčit kapesník?
Můžu si půjčit sáček na bobky?
Ale když je nevolnost, zdvořilost jde stranou stejně jako všichni okolo
notregistered

XXX.XXX.211.155
tapina
napsal(a):
Můžu si půjčit kapesník?
Můžu si půjčit sáček na bobky?
Ale když je nevolnost, zdvořilost jde stranou stejně jako všichni okolo
Vidělas jak Polívková nablinkala do tašky s brýlemi ? Jestli jsi to neviděla na metrové tv, tak jsi neviděla ještě nic ;-)
Napsala bych na co se mě lidé ptají posledních 10 let, ale.. ještě 2 hodiny.
notregistered
napsal(a):
Vidělas jak Polívková nablinkala do tašky s brýlemi ? Jestli jsi to neviděla na metrové tv, tak jsi neviděla ještě nic ;-)
Napsala bych na co se mě lidé ptají posledních 10 let, ale.. ještě 2 hodiny.
Radši ani ne. Kdyžtak mě varuj, já si to vlákno zablokuju. Kdyby to třeba někoho zajímalo, třeba impact je taková chápavá, tak to sem dej.
notregistered

XXX.XXX.211.155
KKK
napsal(a):
Tak za prvé SIROVÝ to snad ne.To jsi ve škole spal. A k dotazu jestli barfovat bojového psa, proč ne. Tebe žrát potom nebude, to se neboj.
No, Vy extra znalostmi cz jazyka též nepřetékáte.
notregistered

XXX.XXX.211.155
tapina
napsal(a):
Radši ani ne. Kdyžtak mě varuj, já si to vlákno zablokuju. Kdyby to třeba někoho zajímalo, třeba impact je taková chápavá, tak to sem dej.
A to si říkáš pitbull ? Bojuj !
notregistered

XXX.XXX.211.155
tapina
napsal(a):
Teď jsem rozpolcená.
Je horší sirové maso nebo barfovat svýho psa?
P.S. ale já Vám to žeru, myslíte to dobře
I s navijákem.
Tzn. přirozenovat psa. Přírodnit. Přírodní řízek. S kaší. Mrkvový salát nebo kompot ?
Vše je jenom o výchově. Mám doma ročního rottweilera a momentálně i tříměsíční štěňě NO (pak nějaký ty malý :) ) rtw krmíme syrovým masem NO bude postupně taky ale momentálně má granulky. Myslím si že mu maso hodně prospívá. Ono označení bojovej pes je dost diskutabilní, jak psa vychováte takový bude i když někteří mají jisté povahové vlastnosti na které je třeba brát zřetel. Jako například člověk s 0 zkušenostma si nemůže pořídit rtw protože ano v nezkušených rukou = smrtící zbraň protože ho člověk nezvládne. ''Bojovej'' pes by se dalo použít i o nevychovaným agresivním pudlovi jenže... Pudl vás jen těžko za pár chvil zabije nebo dosti ublíží. takoví psi prostě nepatří do rukou lidem nezkušeným nebo dokonce zakomplexovaným. :) jinak při správné výchově jsou to mazlíci. máme ještě kocoura s kterým se občas ňuchná (někdy se to kocourovi dosti nelíbí né že by mu ubližoval jen se k němu tulí až moc) já jsem měla v jednu chvíli nejvíce 6 psů velkých(pak páreček jezevčíků pro děti dokonce i pudli) a nehrozilo že by někomu něco udělali (venku -jinak když nám sem vleze cizí kočka tak ať ji proženou ale s tou naší byli kámoši :) byli to 2 rottweileři a ovčáci ale byla to strašná práce už bych jich tolik nechtěla.
Takže sečteno podtrženo s potravou to nemá absolutně nic společnýho, ano ti psi mají v genech napsano že jsou velice nároční výchovu a zvádne je jen zkušenýchovatel. I agresivitu, při špatném zacházení ale to snad všichni psi

A.Novakova
napsal(a):
Vše je jenom o výchově. Mám doma ročního rottweilera a momentálně i tříměsíční štěňě NO (pak nějaký ty malý :) ) rtw krmíme syrovým masem NO bude postupně taky ale momentálně má granulky. Myslím si že mu maso hodně prospívá. Ono označení bojovej pes je dost diskutabilní, jak psa vychováte takový bude i když někteří mají jisté povahové vlastnosti na které je třeba brát zřetel. Jako například člověk s 0 zkušenostma si nemůže pořídit rtw protože ano v nezkušených rukou = smrtící zbraň protože ho člověk nezvládne. ''Bojovej'' pes by se dalo použít i o nevychovaným agresivním pudlovi jenže... Pudl vás jen těžko za pár chvil zabije nebo dosti ublíží. takoví psi prostě nepatří do rukou lidem nezkušeným nebo dokonce zakomplexovaným. :) jinak při správné výchově jsou to mazlíci. máme ještě kocoura s kterým se občas ňuchná (někdy se to kocourovi dosti nelíbí né že by mu ubližoval jen se k němu tulí až moc) já jsem měla v jednu chvíli nejvíce 6 psů velkých(pak páreček jezevčíků pro děti dokonce i pudli) a nehrozilo že by někomu něco udělali (venku -jinak když nám sem vleze cizí kočka tak ať ji proženou ale s tou naší byli kámoši :) byli to 2 rottweileři a ovčáci ale byla to strašná práce už bych jich tolik nechtěla.
Takže sečteno podtrženo s potravou to nemá absolutně nic společnýho, ano ti psi mají v genech napsano že jsou velice nároční výchovu a zvádne je jen zkušenýchovatel. I agresivitu, při špatném zacházení ale to snad všichni psi
A víte, že rtw nikdy nebyl a ani nemohl být využíván v bojích, proto je tohle označení nepravdivé.
notregistered

XXX.XXX.211.138
napsal(a):
A víte, že rtw nikdy nebyl a ani nemohl být využíván v bojích, proto je tohle označení nepravdivé.
Proč ? Ono to možná kdysi dávno páslo krávy, ale fakt hodně dávno.
Byl využíván k usmrcení vězňů v koncentračních táborech. A vlčáci. Tento pes nemá zábrany skočit po psech, lidech.

notregistered
napsal(a):
Proč ? Ono to možná kdysi dávno páslo krávy, ale fakt hodně dávno.
Byl využíván k usmrcení vězňů v koncentračních táborech. A vlčáci. Tento pes nemá zábrany skočit po psech, lidech.
Mně neříkejte jaké zábrany má a jaké ne, každé plemeno má něco, ale rtw nemůže být bojový, historicky jako Váš apbt
notregistered

XXX.XXX.211.138
Apbt ne ne neeeee
to je ten pravý, že jo
neee.

notregistered
napsal(a):
Apbt ne ne neeeee
to je ten pravý, že jo
neee.
Já vím, to byla podpásovka