Další český transport štěňat zachycen. :-(

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Janae

9.5.2017 07:16
Janae

XXX.XXX.174.253

Veterinář!
Existuje něco jako je veterinární lékařská komora? Kromě jiného trestu by měl dostat zákaz vykonávání praxe.

9.5.2017 07:20
Prestige

XXX.XXX.168.13

Odebrat titul, zavřít až zčerná a uhradit náklady útulku v Německu, doživotní zákaz činnosti.

9.5.2017 07:25
Prestige

XXX.XXX.168.13

Odebrat titul, zavřít až zčerná a uhradit náklady útulku v Německu, doživotní zákaz činnosti.

9.5.2017 07:56
crocuta

XXX.XXX.220.15

Pokud se jedná o toho "veterináře", kterého podezírám, tak to není jeho první průšvih. Vzhledem k tomu, že cílová země byla také Belgie a trasa byla stejná, tak si myslím, že nejsem daleko od pravdy. Tenkrát s ním bylo nějaké řízení, ale kšeftuje dál. Naše orgány jsou bezzubé nebo nečinné, ale Němci jsou důslednější. Stejně si myslím, že je to jen vrchol ledovce a hodně transportů projede. Kšeft je kšeft a za nějaké riziko to těm šmejdům prostě stojí. smajlík
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/307697-cech-prevazel-pres-nemecko-v-kufru-auta-78-stenat.html.

Janae

9.5.2017 08:04
Janae

XXX.XXX.174.253

crocuta napsal(a):
Pokud se jedná o toho "veterináře", kterého podezírám, tak to není jeho první průšvih. Vzhledem k tomu, že cílová země byla také Belgie a trasa byla stejná, tak si myslím, že nejsem daleko od pravdy. Tenkrát s ním bylo nějaké řízení, ale kšeftuje dál. Naše orgány jsou bezzubé nebo nečinné, ale Němci jsou důslednější. Stejně si myslím, že je to jen vrchol ledovce a hodně transportů projede. Kšeft je kšeft a za nějaké riziko to těm šmejdům prostě stojí. smajlík
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/307697-cech-prevazel-pres-nemecko-v-kufru-auta-78-stenat.html.

A co je se štěňaty dál?
Píšete jen špička ledovce, v prvním článku zaznělo, že štěňata jsou zubožená, ve druhém jsou zase maličká 4-6týdnů. Kam ty štěňata míří, kdo si je koupí? Vždyť přece není možné, aby se prodalo tolik zubožených štěňat, pár hlupáků se najde, ale tolik?
Někde jsem četla, že jdou do zverimexů, ovšem opět, kolik lidí si koupí zubožené štěně ze zverimexu?

Neregistrovaný uživatel

9.5.2017 08:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

crocuta napsal(a):

Napište jeho jméno, ať lidí ví, komu se vyhnout - klidně do soukromých zpráv.

9.5.2017 08:34
crocuta

XXX.XXX.220.15

Janae napsal(a):
A co je se štěňaty dál?
Píšete jen špička ledovce, v prvním článku zaznělo, že štěňata jsou zubožená, ve druhém jsou zase maličká 4-6týdnů. Kam ty štěňata míří, kdo si je koupí? Vždyť přece není možné, aby se prodalo tolik zubožených štěňat, pár hlupáků se najde, ale tolik?
Někde jsem četla, že jdou do zverimexů, ovšem opět, kolik lidí si koupí zubožené štěně ze zverimexu?

Myslím, že z článku vyplývá, že zabavená štěňata jsou v útulku v Norimberku a že se je tam snaží dostat do pořádku. A také se tam píše, že k případné adopci budou až někdy v červenci.
V aktuálním článku se uvádí, že štěňata jsou "několikatýdenní". Ostatně...kdo u štěňat bez PP určí přesný věk? Já myslím, že u těchto kšeftařů se počítá s nějakým "odpadem", prostě některá štěňata nepřežijí, u jiných propukne nemoc třeba až u nových majitelů a ti jim poskytnou náležitou péči. O socializaci štěňat ani nemluvím. Kdyby se štěňata převážela až plně vakcinovaná a očipovaná, tak by se obchodníkům prodražila a také zájem o tříměsíční štěňata asi není tak velký (a budou jistě i dražší).

9.5.2017 08:35
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Mrkněte na film jsem voják, je to přesně o tady tomto převozu pejsků na kšeft.

9.5.2017 08:36
Lorie161

XXX.XXX.66.112

crocuta napsal(a):
Myslím, že z článku vyplývá, že zabavená štěňata jsou v útulku v Norimberku a že se je tam snaží dostat do pořádku. A také se tam píše, že k případné adopci budou až někdy v červenci.
V aktuálním článku se uvádí, že štěňata jsou "několikatýdenní". Ostatně...kdo u štěňat bez PP určí přesný věk? Já myslím, že u těchto kšeftařů se počítá s nějakým "odpadem", prostě některá štěňata nepřežijí, u jiných propukne nemoc třeba až u nových majitelů a ti jim poskytnou náležitou péči. O socializaci štěňat ani nemluvím. Kdyby se štěňata převážela až plně vakcinovaná a očipovaná, tak by se obchodníkům prodražila a také zájem o tříměsíční štěňata asi není tak velký (a budou jistě i dražší).

Přesně jak píšete, čím menší štěně, tím lépe,3měsíční už se dobře neprodává.

Janae

9.5.2017 08:44
Janae

XXX.XXX.174.253

crocuta napsal(a):

Měla jsem na mysli transporty celkově, ne tyto dva. Evidentně to je mnoho štěňat nejen z ČR, teď nevím kolik přesně bylo štěňat v transportu ve článku, mám pocit že 40 nebo 50 a to je jeden transport jednoho překupníka. Nedělám si iluze, těch transportů odchází asi mnoho, to je neskutečné množství psů, kam všichni jdou? Všechny je přece nemůžou prodat.

Janae

9.5.2017 08:45
Janae

XXX.XXX.174.253

Lorie161 napsal(a):
Mrkněte na film jsem voják, je to přesně o tady tomto převozu pejsků na kšeft.

Díky dohledám, ale popravdě nechci jestli to chci vidět, jsem dost útlocitná. Asi mi stačí jednou větu říct a nerozvádět detaily.

9.5.2017 09:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

Janae napsal(a):
Měla jsem na mysli transporty celkově, ne tyto dva. Evidentně to je mnoho štěňat nejen z ČR, teď nevím kolik přesně bylo štěňat v transportu ve článku, mám pocit že 40 nebo 50 a to je jeden transport jednoho překupníka. Nedělám si iluze, těch transportů odchází asi mnoho, to je neskutečné množství psů, kam všichni jdou? Všechny je přece nemůžou prodat.

To by mě taky zajímalo

9.5.2017 11:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Prestige napsal(a):

Nechala bych, ať si ho zavřou a pokutujou Němci. Věřím, že ti by se s ním nepárali. U nás to nejspíš vyšumí...

Janae

9.5.2017 11:43
Janae

XXX.XXX.174.253

lesnížínka napsal(a):
Nechala bych, ať si ho zavřou a pokutujou Němci. Věřím, že ti by se s ním nepárali. U nás to nejspíš vyšumí...

Tak u druhého článku píšou o pokutě 130tis. a nezastavila ho.

9.5.2017 12:09
stepka

XXX.XXX.225.10

Janae napsal(a):

To má za jednu "cestu" zpátky

Neregistrovaný uživatel

9.5.2017 12:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Janae napsal(a):

Nepíšou o pokutě, ale o kauci. To je dost rozdíl!
Docela určitě se štěňata rozprodávají do rodin, zájem je velký a trh západní Evropy obrovský. Nemyslím, že by štěňata bez známého původu šla třeba do laboratoří, ty mají svoje chovy laboratorních zvířat.

9.5.2017 12:42
crocuta

XXX.XXX.220.15

Pravděpodobně MVDr. Holovský ze Strakonic s manželkou (také MVDr). smajlík
http://www.ararauna.cz/veterinarni-ordinace/jihocesky-kraj/strakonice-veterinarni-ordinace-kasandra/.
Tato osoba se už na iFauně probírala. Z článku vyplývá, že se jedná o veterináře stejného věku. Tak by to musela být velká náhoda, kdyby se jednalo o jiného kšeftaře.
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1596861/mvdr-holovsky-ze-strakonic-obchodnik-s-produkty-od-mnozitelu.

9.5.2017 15:44
impact

XXX.XXX.54.225

Film Jsem voják opravdu doporučuju.. Není tam nic velice, že by to byly šílené záběry týraných psů. Jen dobře popsaná realita, jak to funguje a jak jsou všichni se všemi spolčeni..

http://www.csfd.cz/film/31204-jsem-vojak/prehled/.

9.5.2017 15:57
xchipsy

XXX.XXX.142.1

"Útulek nyní prosí o dobrovolné příspěvky" - sakra neměl by to všechno zaplatit ten šmejd? On je přece "majitel"...

9.5.2017 16:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

impact napsal(a):
Film Jsem voják opravdu doporučuju.. Není tam nic velice, že by to byly šílené záběry týraných psů. Jen dobře popsaná realita, jak to funguje a jak jsou všichni se všemi spolčeni..

http://www.csfd.cz/film/31204-jsem-vojak/prehled/.

A to se teprve člověk nas.re, takže líp to ani nevidět Jsem móc zvědavá, jestli je to tentýž vet, co na to lékařská komora. Ale jak předpokládám, určitě na tohle chybí zákon, takže co není zakázáno, je povoleno...a vlastně nic neudělal, jen vezl psy na prodej

9.5.2017 18:29
ainu

XXX.XXX.3.24

Z FB:

V Německu vypátrali, že ten převozce je:
Radim Holovsky
Smetanova 422
38601 Strakonice
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/307697-cech-prevazel-pres-nemecko-v-kufru-auta-78-stenat.html a představte si, je to dokonce veterinář! MVDr. Radim Holovský
Smetanova 422,386 01 Strakonice
okavangy@seznam.cz
GSM: +420 602 429 174 3 stěňata nepřežila a jejich dodavatel je tato osoba a místo: http://www.firmy.cz/detail/750248-zdenko-bracok-repice.html

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=557882630939799&id=268167449911320.

9.5.2017 21:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Akorát je zvláštní, že Strakonice a Strakonice...copak mají asi pánové společného...?!?

9.5.2017 22:09
crocuta

XXX.XXX.220.15

lesnížínka napsal(a):
Akorát je zvláštní, že Strakonice a Strakonice...copak mají asi pánové společného...?!?

Co by měli mít společného? Jedná se o tutéž osobu. Už je to potvrzeno.
Ten ilegální transport byl skutečně MVDr. Radim Holovský ze Strakonic.
Vyšetřuje to Dopravní policejní inspekce v Erlangenu.
Už se o to zajímají i česká média, snad TV Prima tam byla a také několik novinářů.
Holovský údajně dostal pokutu 10 000 €, protože to není první případ jeho ilegálního vývozu do zahraničí.
http://zpravy.idnes.cz/stenata-cech-zverolekar-nemecko-dny-/zahranicni.aspx?c=A170509_064601_zahranicni_ale.

Vendlín Beruška

10.5.2017 17:35
Vendlín Beruška

XXX.XXX.16.71

Pan Mvdr. Holovský vozí štěňata z množíren na černo do Belgie už 15let. Byla otázka času až ho dopadnou, jak se říka boží mlýny melou pomalu ale jistě. Doufam že ho tentokrát Německá policie zavře až zčerná. Celá ČR to ví že pašuje štěňata a konečně spadla klec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík