Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2020 14:43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já tomu rozumím, jen mě překvapuje, že už se nepěstuje. Taková super plodina.Všude pitomá řepka a přitom konopí daleko užitečnější.
Spíš mi jde o to, jestli je zakázané všechno šmahem. Jinak bych začla konopí pěstovat. Kdo by mi měřil obsah THC ?
( A jestli neznáte - pusťte si film Bílá vdova :-)) )

Jenže konopí se nedá přidávat do pohonných hmot . Řepka má samozřejmě mnohem širší využití, než jen "znehodnocování" PHM.

Nevím, proč se konopí nepěstuje. Ani nevím, že se nepěstuje, měla jsem za to, že ano. Nějak je mi to celkem jedno.

10.8.2020 17:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tedy té první větě

https://cs.wikipedia.org/wiki/Raduan_Nwelati

To je příklad umírněného muslima, který se pravděpodobně radikalizuje, když bude mít kolem sebe dostatek soukmenovců, jako se to stalo na západ od našich hranic.
Ze slušných lidí, kteří vás zdraví na chodbě, se obratem stane člověk, který kritizuje, že ženy nejsou zahalené a kopne vám do psa s tvrzením, že mu má to nečisté zvíře jít z cesty.
Viz kniha "Bez dcerky neodejdu."

Neregistrovaný uživatel

10.8.2020 18:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.196

Od lehkých je to krůček k tvrdým... Jsem proti legalizaci a pro vysoké postihy pěstitelů a distributorů.
Máte malé dítě. Nepřeji vám, aby do toho zabředlo.

Jestli jo tak at se v tom vyracha. Jeji blbost.

10.8.2020 19:34

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jestli jo tak at se v tom vyracha. Jeji blbost.

😀😀😀

11.8.2020 09:24
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já tomu rozumím, jen mě překvapuje, že už se nepěstuje. Taková super plodina.Všude pitomá řepka a přitom konopí daleko užitečnější.
Spíš mi jde o to, jestli je zakázané všechno šmahem. Jinak bych začla konopí pěstovat. Kdo by mi měřil obsah THC ?
( A jestli neznáte - pusťte si film Bílá vdova :-)) )

Je v tom rozdíl - osivo technického konopí lze normálně koupit, v maloobchodním množství nabízí např. i Semo.
Edit:
Teď koukám na ten odkaz z ekozahrad - to je dobrý blábol:
kutečnost, že konopí je jemnější než bavlna, teplejší než bavlna, absorbuje více vody než bavlna, má 3krát větší pevnost než bavlna a je mnohonásobně trvanlivější, byla našim předkům velmi dobře známá.
Možná kdysi dávno, nicméně v současnosti, kdy existuje kvantum odrůd bavlny, to neplatí.
Jedná se o nejpevnější, nejodolnější a nejtrvanlivější přírodní jemné vlákno na světě.
Nejedná; pokud je mi známo, nejpevnějším, nejodolnějším a nejtrvanlivějším vláknem používaným v průmyslu je pavoučí síť. Co se týče trvanlivosti, vlákna živočišného původu většinou válcují vlákna rostlinná; hedvábí, mohér, kašmír i vlna jsou rozhodně trvanlivějšími vlákny. Odolnost je komplikovaná vlastnost (odolnost proti čemu?), ale např. proti teplotám, proti kyselinám a zásadám či proti oděru jsou jiná vlákna odolnější, třebaže ne nutně ve všech směrech. Upřít nelze trvanlivost v mokrém stavu proti tahu, ale opět je to vlastní víceméně všem rostlinným vláknům. Pevnost je daná tím, že rostlinná vlákna oproti živočišným vláknům méně pruží (což je někdy žádoucí a někdy ne), ale i tak existují pevnější vlákna, třebaže většinou jsou dražší nebo pocházejí z rostlin, které se u nás pěstovat nedají. S jemností to není také nijak slavné, alespoň ve střední třídě; zkuste si v obchodě sáhnout na přízi z vlny a přízi s přídavkem konopí.
Jinými slovy, není to nijak exkluzivní materiál a vyjma pevnosti je vcelku zaměnitelný za len či ramii.

11.8.2020 20:20

To je STRAŠNÉ! DĚSIVÉ!

Děkujme naší vládě a A. Babišovi, že odolali a odolávají snaze EU nám sem muslimy strčit formou přerozdělování. Ať vytrvají!

Snad se k moci nedostanou ti, co nepovažují muslimy za problém - piráti, ODS, TOP09,... I když u pirátů to hrozí, protože mladí se nachytají na proklamovanou legalizaci marihuany...

To je sarkasmus, žejo?
Doufám, že ano, protože se mi nějak nechce v jednadvacátém století uvěřit, takové porci xenofobní zaprděnosti u někoho, kdo je dostatečně gramotný na to, aby dokázal pracoval s pc či tel a dostat se na internet.
Balu, vystrčila jste někdy nos dál než ceduli s označením konce české vesnice? Podívala jste se někdy trochu dál do světa? Aspoň ta Evropa křížemkrážem, když už ne dál? Nic?
Jen nějaká zapadlá víska v Česku, kde už tedy mají aspoň internet, a chodí tam noviny. Tak jo, no. To je pak těžké si o světě za dveřmi udělat nějaký nezaujatý obraz.
A tak když vám to vyhovuje.....
Ale kdybyste jenom trochu chtěla, můžete se i přes ty internety podívat, jak to kde v dálavách vypadá aspoň trochu v reálu, aniž by vám to někdo musel via česká média předžvýkávat (nestranná, nezaujatá a bez vlivu kohokoliv na obsah čehokoliv). Ale když vy radši už předkousané, žejo?
Slyšela jsem zajímavý názor, že největší problém s xenofobií a zalézáním do nor před čímkoliv novým mají lidé ze zemí, které nikdy neměly žádné kolonie. Prostě na pestrost nejsou zvyklé. Vy tento výrok potvrzujete.

11.8.2020 23:16

Muzu si to tady jen podrhnout a secist? At se v tom zas orientuji?

------------------------------------------------------

Zde diskutujici se boji / vadi jim:
- zavleceni vztekliny do CR
- dovoz nezaoptraneych psu z ciziny - casto se smyslenym pribehem
- porusovani karanteny
- mnozitele
- dotace na spolky + obcanska sdruzeni (kteri se obohacuji na ukor zvirat)...
- cikani na davkach
- male duchody
- muslimove (tady si nejsem uplne jista jestli "vsichni" - nebo jen nekteri)
- ekonomicti migranti
- pestilele a dealeri drog
- pak tu jeste bylo par narazek na EU, NATO, RUSA... - jako ze tezko, co od toho ci toho, v budoucnu cekat?

--------------------------------------------------------

Je to tak, mohu si podrhnout, nebo mi jeste neco uteklo?

11.8.2020 23:36
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

No a sčítat bude kdo?

11.8.2020 23:37

eště megí the pes (splnila jsem téměř vše + mi není rozumět) :-)

11.8.2020 23:40

rapotacka11 napsal(a):
No a sčítat bude kdo?

počkejte do jara, nebo do roka a do dne, hyn sa hukáže!
Vy si můžete vybrat a ostatní, protože chci být ten správný vysoce pejskař, ostatní NE :-)

11.8.2020 23:41

rapotacka11 napsal(a):
No a sčítat bude kdo?

Chci to jen pro svou hlavu, jestli to sedi...

11.8.2020 23:44

Ale tak jsem ráda, že taky někdo vidí rozdíl mezi rasismem a xenofobií, je důležité toto rozlišovat a té druhé skupině pomáhat :)

11.8.2020 23:51

Ouuu.
...to jsou jen psana slovicka...
V realnem zivote... je fuk jestli k pripadnemu novemu sousedovi pocituje to ci ono...
Hlavni je, jak spolu budete vychazet.
Ale zrovna u vas - jako u uplne normalniho cloveka - verim, ze to muze jistou xenofobii zacit, ale koncit to bude u zcela obycejneho mam / nema rad + protoze...

12.8.2020 00:06

Varaxi napsal(a):
Je v tom rozdíl - osivo technického konopí lze normálně koupit, v maloobchodním množství nabízí např. i Semo.
Edit:
Teď koukám na ten odkaz z ekozahrad - to je dobrý blábol:
kutečnost, že konopí je jemnější než bavlna, teplejší než bavlna, absorbuje více vody než bavlna, má 3krát větší pevnost než bavlna a je mnohonásobně trvanlivější, byla našim předkům velmi dobře známá.
Možná kdysi dávno, nicméně v současnosti, kdy existuje kvantum odrůd bavlny, to neplatí.
Jedná se o nejpevnější, nejodolnější a nejtrvanlivější přírodní jemné vlákno na světě.
Nejedná; pokud je mi známo, nejpevnějším, nejodolnějším a nejtrvanlivějším vláknem používaným v průmyslu je pavoučí síť. Co se týče trvanlivosti, vlákna živočišného původu většinou válcují vlákna rostlinná; hedvábí, mohér, kašmír i vlna jsou rozhodně trvanlivějšími vlákny. Odolnost je komplikovaná vlastnost (odolnost proti čemu?), ale např. proti teplotám, proti kyselinám a zásadám či proti oděru jsou jiná vlákna odolnější, třebaže ne nutně ve všech směrech. Upřít nelze trvanlivost v mokrém stavu proti tahu, ale opět je to vlastní víceméně všem rostlinným vláknům. Pevnost je daná tím, že rostlinná vlákna oproti živočišným vláknům méně pruží (což je někdy žádoucí a někdy ne), ale i tak existují pevnější vlákna, třebaže většinou jsou dražší nebo pocházejí z rostlin, které se u nás pěstovat nedají. S jemností to není také nijak slavné, alespoň ve střední třídě; zkuste si v obchodě sáhnout na přízi z vlny a přízi s přídavkem konopí.
Jinými slovy, není to nijak exkluzivní materiál a vyjma pevnosti je vcelku zaměnitelný za len či ramii.

Do tohoto vlákna bych bavlnu teda radši netahala :-)
Dostala jsem svetr z lamy. Musím uznat, že máte pravdu, trvanlivost bezkonkurenční.
Nemohu jej nosit. "Ne ne to není možné mám na sobě lamu bože chudák lama." Já vím, ona neumřela, ale prostě.. lama. To mi nevysvětlíte. Máme v sobě některé věci tak hluboko zakořeněné, i kdyby tisíc faktů stoosmkrát vědecky ověřených, klikr, slanina, stejk, oříšková čokoláda,.... názor nezměníme.
I když.. jestli bude s celými ořechy, i bych možná mohla popřemýšlet :-)

12.8.2020 00:24

To je sarkasmus, žejo?
Doufám, že ano, protože se mi nějak nechce v jednadvacátém století uvěřit, takové porci xenofobní zaprděnosti u někoho, kdo je dostatečně gramotný na to, aby dokázal pracoval s pc či tel a dostat se na internet.
Balu, vystrčila jste někdy nos dál než ceduli s označením konce české vesnice? Podívala jste se někdy trochu dál do světa? Aspoň ta Evropa křížemkrážem, když už ne dál? Nic?
Jen nějaká zapadlá víska v Česku, kde už tedy mají aspoň internet, a chodí tam noviny. Tak jo, no. To je pak těžké si o světě za dveřmi udělat nějaký nezaujatý obraz.
Ale kdybyste jenom trochu chtěla, můžete se i přes ty internety podívat, jak to kde v dálavách vypadá aspoň trochu v reálu, aniž by vám to někdo musel via česká média předžvýkávat (nestranná, nezaujatá a bez vlivu kohokoliv na obsah čehokoliv). Ale když vy radši už předkousané, žejo?
Slyšela jsem zajímavý názor, že největší problém s xenofobií a zalézáním do nor před čímkoliv novým mají lidé ze zemí, které nikdy neměly žádné kolonie. Prostě na pestrost nejsou zvyklé. Vy tento výrok potvrzujete.

Ne, to není sarkasmus. Proč by měl být?

To je pud sebezáchovy. Vy nevidíte, co se v Evropě posledních cca 8 let děje? Nečetla jste příspěvek, ve kterých městech je muslim starostou? Nesledujete situaci, nevšimla jste si, jak se muslimové radikalizují a to i ti, kteří žili v západní Evropě do té doby zcela v klidu a západním způsobem života?
Angažováním v politice a jejich zvolením vede cesta k ovládnutí života v dané zemi. V určitých oblastech na to potenciál budou mít a postupně ho budou získávat. Následovat bude uzákonění práva šaría, podřízené postavení žen, a další muslimské "vychytávky". Rodí více dětí než Evropanky, tak je jasné, že zatímco počty Evropanů budou klesat, tak počty muslimů budou stoupat.
Jestli tomu nastíněnému vývoji nevěříte - a já neříkám, že to bude z roku na rok, ten proces bude delší, roky, desetiletí - tak si prostudujte, jaký byl vývoj Íránu ve 20. století. Není to úplně přesné, ale pro ilustraci dost výmluvné. Půjde to plíživě. Musím se smát, když se gayové, či jak se dnes moderně říká LGBT komunita, zasazuje za to, aby byli nelegální uprchlíci přijímáni. Ti jsou vesměs muslimové. A určitě nejsou tolerantní vůči takovým lidem, takže LGBT první pocítí perzekuci. Jako by seděli na větvi, kterou si pod sebou řežou.
Poučte se z historie, prostudujte si, jak naši předci bojovali proti muslimům, proč proti nim bojovali a proč je s nadšením nevítali.
Možná pochopíte, že ta vaše pestrost je nežádoucí.
Jsem opravdu ráda za vládu, kterou máme. Za to, že nepřistoupila na přijímání nelegálních migrantů. A držím palce, ať to vydrží.

12.8.2020 00:46

Dovolim si asi takto...
Krestane nejsme.
Jiz par desitek let stoji nase spolecnost na uplne jinych principech a hodnotach.
Co je, nebo neni zadouci ovlivnuje kazdy z nas u voleb...

Kam se volbou (ANO) ubirame..., je dalsi otazkou.
Ale strkat ten straslivy deficit na vrub komukoli z Afriky je v tuto chvili cisty fantas...
Kdo si ho vymyslel a protlacil snad vi i male dite...

12.8.2020 01:01

Dovolim si asi takto...
Krestane nejsme.
Jiz par desitek let stoji nase spolecnost na uplne jinych principech a hodnotach.
Co je, nebo neni zadouci ovlivnuje kazdy z nas u voleb...

Kam se volbou (ANO) ubirame..., je dalsi otazkou.
Ale strkat ten straslivy deficit na vrub komukoli z Afriky je v tuto chvili cisty fantas...
Kdo si ho vymyslel a protlacil snad vi i male dite...

Co sem pletete deficit? Řeč je o muslimech, nelegální migraci a přijímání imigrantů. Ráda bych debatu udržela v této rovině.
No, vy pokřtěná zřejmě nejste, já jo, i mé děti. Jsme křesťané. I naše země je zemí křesťanskou. Je zemí západní kultury, se kterou islám není kompatibilní.

12.8.2020 01:08

Pokrtena nejsem, ale mozna prave proto vidim jiste souvislosti, co Vam unikaji...
"Nase zeme" znamena tedy co?
+ deficit pro Vas "nic"... Vazne nechapete, ze tim se stavame (vase deti a vnoucata) "kolonii"?

12.8.2020 01:19

Nejsou to nelegální migranti (ty by asi nepřijali tak či tak) - Rada EU schválila přerozdělení uprchlíků a ta rada se skládá z ministrů vnitra členských států. Takže když se pak zdejší čtyřka začala cukat, porušila tím dohodu. A to jde jen o dočasné umístění bez povinnosti udělit azyl. Takže já jim držím palce, aby dohody dodržovali, nebo se z nich vyvázali vystoupením ze Společenství.
Starosta, prezident, že by nás obrátili na jinou víru? Zrovna mi 300 km od chalupy projížděla US army a já jsem celkem zmatená, jestli jsou tu jako naši ochránci, jestli se máme bát Ruska, jak někde včera psali, nebo o naše víkendové Křesťanství :-)
https://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1bo%C5%BEenstv%C3%AD_v_Evrop%C4%9B

12.8.2020 01:42

Co sem pletete deficit? Řeč je o muslimech, nelegální migraci a přijímání imigrantů. Ráda bych debatu udržela v této rovině.
No, vy pokřtěná zřejmě nejste, já jo, i mé děti. Jsme křesťané. I naše země je zemí křesťanskou. Je zemí západní kultury, se kterou islám není kompatibilní.

Kdo je pokřtěný, je křesťan a chová se podle toho. Příslušnost ke křesťanství není dána místem narození, křtem a předky. Jste křtení v církvi katolické, pravoslavné, některé z luteránských, free church?
Jedna pravoslavná větev je v Etiopii. Pozor na to :)
Islámský stát je teroristická organizace, ale samotné náboženství se jmenuje islám. K LGBT se staví v každé zemi trochu jinak. Wiki:
"Osmanská říše (předchůdce dnešního Turecka) dekriminalizovalo homosexualitu v r. 1858. V Turecku, kde muslimové tvoří 99,8 % populace, nebyla homosexualita od té doby nikdy trestána, a to ani po založení republiky Mustafou Kemalem Atatürkem v r. 1923. LGBT lidé mají v Turecku nárok na získání azylu podle Ženevské konvence od r. 1951."

12.8.2020 07:36

Jen stručně :
Ad americká armáda : Každá armáda vstupující na území cizího státu tam jede hájit zájmy své. To ostatní jsou jen kecy. A je úplně jedno jestli ji tam někdo pozval a kdo ji tam pozval.
Ad imigranti : Šimon se v jakémsi rozhovoru odkopal, když prohlásil "my je tu potřebujeme, jako levnou pracovní sílu. Právo šária budou uplatňovat jen ve své komunitě" Tak kdo má komu pomoci?
Ad pomoc : hledej na konci své paže

12.8.2020 07:43

Dovolím si poznamenat, že ačkoliv spousta z nás se už jako křesťané necítí, tak přesto je naše západní společnost na křesťanských principech vybudována a tyto principy nás stále ovlivňují, ať chceme nebo ne. Stačí si jen připomenout Desatero. Takže ano, naše západní společnost stále stojí na křesťanských hodnotách.
Co se týká toho Turecka, megí, tak já mám teda jiné info. Zákony jsou jedna věc, ale skutečnost je taková, že homosexualita je v Turecku stále tabu, běžné jsou vraždy ze cti a i postup policie a úřadů k homosexuálům bývá nepřiměřený. V Turecku dochází k největšímu počtu vražd translidí v celé Evropě (pokud je tedy do Evropy zahrneme), v Turecku jsou zakázány LGBT akce, poslední pochod Instanbul Pride se konal v roce 2014, od té doby není povolen a každoročně ho rozhání policie. A Erdogan se jistě postará o to, aby práva těchto menšin byla nadále více a více omezována. Tož tak.

12.8.2020 07:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

To je sarkasmus, žejo?

Asi jsem taky xenofób, zaprděná a zalezlá do nory.
Byly doby, kdy jsem hltala knihy K.Maye Pouští a obdivovala beduíny. Byly to hezké časy.
Mě tedy jiné kultury nevadí, pokud zůstanou tam, kde jsou doma. Ale za plotem je nechci. Ani ne tak kvůli sobě. Ale mám vnoučka a pro toho chci rodnou zemi bez obohacení a multikulti. Myslím, že pokud bude chtít poznat jinou kulturu a zvyky, může jet do světa.
Zatím je to u nás tak, že kdyby někdo na ulici začal střílet, lidi se budou rozhlížet, co se děje. Tam, kde už je více přistěhovalců a byli lidi vstřícní, tak tam se při první ráně vrhají k zemi a pak se teprve rozhlíží.
Nevím, jak to máte vy, ale já budu raději přehnaně opatrná, než pak lomit rukama. Prevence je vždy lepší, než řešit, až se něco stane.

12.8.2020 08:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

takové porci xenofobní zaprděnosti u někoho, kdo je dostatečně gramotný na to, aby dokázal pracoval s pc či tel a dostat se na internet.

ale, ale jestliže se mi nelíbí 6ti leté nevěsty, chování k ženám, zvířatům...šária ...atd...atd...tak jsem xenofob?
tohle je spíš "zaprděnost všeobjímačů"
prostě islám NENÍ kompatibilní s Evropou

proč si je neberou "saudové" jistě víte
proč na "obhajobu" přínosu těch "nebohých chlapců (s mobily) " neuvedete kolik % se jich za ty roky "přílivu pracovní síli" naučilo např. německy a začlo pracovat ?

Máte tedy kliku, že sem vůbec můžete psát ty svoje bláboly, že nejste od 6ti let 3. manželkou...

12.8.2020 08:04

My tak nějak trpíme sebemrskačstvím, nebo mrskačstvím minulého režimu.....ale třeba rasizmus a xenofobie.....méně než dnes.
Nedávno se mě vnuk s nadřazeností zeptal : A kolik jsi viděla v životě černochů?
Nepočítaně. Na kolejích, ze spřátelené Afriky......i "syrníků" jsme měli na koleji....no hafo.
Homosexualita : srovnej - Británie Turing
ČSR - Cupák
Ještě v 1967 byla v Británii homos. trestným činem.....V Americe v šedesátkách - když se černoch podíval na bělošku 2x za sebou, nebo jí hleděl do očí déle než 2 vteřiny - trestné.
Proč si necháte tlouct do hlavy, že jsme xenofobní a rasisté ?
To ve vašem okolí nežil normálně ( bez odsuzování a předsudků) homo pár ?
Co víte o řeckých dětech?

12.8.2020 09:01

sisi58 napsal(a):
Asi jsem taky xenofób, zaprděná a zalezlá do nory.
Byly doby, kdy jsem hltala knihy K.Maye Pouští a obdivovala beduíny. Byly to hezké časy.
Mě tedy jiné kultury nevadí, pokud zůstanou tam, kde jsou doma. Ale za plotem je nechci. Ani ne tak kvůli sobě. Ale mám vnoučka a pro toho chci rodnou zemi bez obohacení a multikulti. Myslím, že pokud bude chtít poznat jinou kulturu a zvyky, může jet do světa.
Zatím je to u nás tak, že kdyby někdo na ulici začal střílet, lidi se budou rozhlížet, co se děje. Tam, kde už je více přistěhovalců a byli lidi vstřícní, tak tam se při první ráně vrhají k zemi a pak se teprve rozhlíží.
Nevím, jak to máte vy, ale já budu raději přehnaně opatrná, než pak lomit rukama. Prevence je vždy lepší, než řešit, až se něco stane.

Možná byste se, tak jako Balu, měla spíše podívat po primárních zdrojích.
Možná opravdu první, co ten vnouček udělá, až bude samostatný, že se sebere a vyrazí do světa podívat se, jak to tam vypadá. Nebudete mít o něj strach, když už teď víte, že všude jinde je zle a peklo a fuj, ale hlavně že je dobře doma?
Je to sice takové trochu ovčí uvažování, ale vaše právo..

Nicméně - nebylo by lépe, když už je rok 2020 a nikoliv minulé století, zapojit trochu kritického myšlení a informace si ověřovat právě na těch primárních zdrojích?
Platí, že všude je něco - lidé s podobně norovým uvažováním by dnes mohli říct: do Česka nikdy, tam polévají dveře benzínem a upalují lidi za bílého dne.

12.8.2020 09:03

Pokrtena nejsem, ale mozna prave proto vidim jiste souvislosti, co Vam unikaji...
"Nase zeme" znamena tedy co?
+ deficit pro Vas "nic"... Vazne nechapete, ze tim se stavame (vase deti a vnoucata) "kolonii"?

Nevím jaké souvislosti vidíte, já vidím souvislost mezi imigranty a zvýšenou násilnou kriminalitou všude tam, kde se vyskytují.
Naše země znamená Česká republika. Nevím jak pro vás, ale pro mě je to vlast. Je to nádherná země uprostřed Evropy, civilizovaná, s dlouhou historií na kterou můžeme být hrdí, s přírodními krásami, které jinde nenajdete, bezpečná a příjemná pro život. Nechci, aby to bylo minulostí.
Neřeším ted deficit, vůbec nechápu, proč ho sem pořád motáte.
Když už jsme u vnoučat - opravdu si nepřeji, aby moje vnučka skončila zabalená v kilometru hader a její dcery v deseti jako nevěsty.

12.8.2020 09:09

"Možná opravdu první, co ten vnouček udělá, až bude samostatný, že se sebere a vyrazí do světa podívat se, jak to tam vypadá."

A možná skončí na dlažbě "hubou" do bláta, jen proto, že chtěl sáhnout pro doklady do palubní přihrádky při silniční kontrole......

12.8.2020 10:12

Možná opravdu první, co ten vnouček udělá, až bude samostatný, že se sebere a vyrazí do světa podívat se, jak to tam vypadá. Nebudete mít o něj strach, když už teď víte, že všude jinde je zle a peklo a fuj, ale hlavně že je dobře doma?

Nicméně - nebylo by lépe, když už je rok 2020 a nikoliv minulé století, zapojit trochu kritického myšlení a informace si ověřovat právě na těch primárních zdrojích?
Platí, že všude je něco - lidé s podobně norovým uvažováním by dnes mohli říct: do Česka nikdy, tam polévají dveře benzínem a upalují lidi za bílého dne.

Vnoučkovi cestování vřele doporučím. Ať pozná různé kultury v jejich prostředí. A pokud budeme mít to štěstí, že se přílivu imigrantů vyhneme, tak ať pozná, jak se žije v zemích, které to štěstí neměly. Samozřejmě, že se o něj budu bát. To už tak matky a babičky zkrátka mají, že se o své děti a vnoučata bojí.

Jestli sem kvůli tomu žhářskému útoku nebudou chtít migranti, tak to bude jenom dobře.

12.8.2020 10:48
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Do tohoto vlákna bych bavlnu teda radši netahala :-)
Dostala jsem svetr z lamy. Musím uznat, že máte pravdu, trvanlivost bezkonkurenční.
Nemohu jej nosit. "Ne ne to není možné mám na sobě lamu bože chudák lama." Já vím, ona neumřela, ale prostě.. lama. To mi nevysvětlíte. Máme v sobě některé věci tak hluboko zakořeněné, i kdyby tisíc faktů stoosmkrát vědecky ověřených, klikr, slanina, stejk, oříšková čokoláda,.... názor nezměníme.
I když.. jestli bude s celými ořechy, i bych možná mohla popřemýšlet :-)

Kolik čokolády s celými ořechy a kolik čokolády bez ořechů Vám mám poslat, abych si mohla na Váš lamí svetr sáhnout?
Měla jsem v ruce jaka, jehněčí vlnu, kašmír, angoru (to je z králíka), dokonce i pižmoně, ale lamu paradoxně ještě ne.
A jak už jste asi poznala, jsem na to trošku magor...
Lamí příze je dvojího typu, jedna (podstatně běžnější) je z ostříhané lamy, druhá je z lamy, která po zimě shazuje vlnu; tato vlna se pak sbírá. Je jemnější, měkčí, víc žmolkuje, hřeje a saje vodu (to jsou vlastnosti, které se obvykle pojí k sobě). Tak je možné, že Vaše lama ani nevěděla, že z její vlny někdo dělá svetr. A i kdyby byla stříhaná, je to stejné jako u ovcí. Žádné týrání to skutečně není. Koně se učí stát při stříhání za pamlsek, i ty lamy jsou na to zvyklé - kopou a koušou, kdyby nebyly zvyklé, bylo by to pro střihače nebezpečné.
Tak nebojte a klidně ten svetr noste. Ale napřed mě nechte si Vás pohladit. :)

13.8.2020 12:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak snad se synovi, docentovi na Masarykově univerzitě, podaří, vzít vnuka za hranice i dřív, než v 18 letech. Když už tedy jezdil (teď corona) do světa X krát ročně na konference. Co myslíte? Právě je s rodinou ve Švýcarsku.
A opakuji, budu raději xenofób, nacionalista, rasista a tak, než aby mi někdo, jen tak z plezíru, znásilnil nebo pobodal někoho z příbuzenstva, či z přátel.
Mám se ráda a mám ráda své lidi, svou zem a vše, co mám či máme v ČR. A když mám něco ráda, či je to moje, budu si to bránit. Co konkrétně vám na tom vadí?
Klidně běžte a přátelte se s přistěhovalci. Dejte jim co máte, otevírejte se světu, novým myšlenkám a novým zážitkům. Ale prosím, netahejte je sem.

13.8.2020 13:43
jiven

XXX.XXX.128.198

Vážení diskutující,nespletli jste si diskusní forum???Tady by se mělo diskutovat o psech.!!

13.8.2020 14:13

Varaxi: né :-)

tamten poslední: Nevidíte souvislosti.
Vše, co není bílé hetero křesťan s PP, vypráskat jak prašivé psy :-) Legrace.
Ještě že jsem pokřtěná. Ale psa mám divnýho. Taky legrace. Je úžasný a nejhezčí. Jednou nás oba vycpou do muzea.
A včera tomu korunu nasadil jeden zákazník, já vím, že je horko, ale stejně.. "to tady ty počítače opravuje ženská?!"
Ne, ne, můj pes :-)

13.8.2020 17:20

Varaxi: né :-)

tamten poslední: Nevidíte souvislosti.
Vše, co není bílé hetero křesťan s PP, vypráskat jak prašivé psy :-) Legrace.
Ještě že jsem pokřtěná. Ale psa mám divnýho. Taky legrace. Je úžasný a nejhezčí. Jednou nás oba vycpou do muzea.
A včera tomu korunu nasadil jeden zákazník, já vím, že je horko, ale stejně.. "to tady ty počítače opravuje ženská?!"
Ne, ne, můj pes :-)

To já bych se ptala jinak : To ještě někdo opravuje počítače ? To ještě někdo opravuje vůbec něco ?
Ještě že někdo opravuje psy. ( tak žádné výčitky ohledně tématu )

14.8.2020 22:44

Nevím jaké souvislosti vidíte, já vidím souvislost mezi imigranty a zvýšenou násilnou kriminalitou všude tam, kde se vyskytují.
Naše země znamená Česká republika. Nevím jak pro vás, ale pro mě je to vlast. Je to nádherná země uprostřed Evropy, civilizovaná, s dlouhou historií na kterou můžeme být hrdí, s přírodními krásami, které jinde nenajdete, bezpečná a příjemná pro život. Nechci, aby to bylo minulostí.
Neřeším ted deficit, vůbec nechápu, proč ho sem pořád motáte.
Když už jsme u vnoučat - opravdu si nepřeji, aby moje vnučka skončila zabalená v kilometru hader a její dcery v deseti jako nevěsty.

CR je soucasti EU.
Migranti + kriminalita spojena snimi, je aktualne velkym problemem EU.

Nas hlas (jako CR) je v EU velmi slaby (a to na zaklade nasi ekonomiky, dotaci, dluhu - deficitu).

Pokud by CR chtela neco v EU menit - pak musi byt alespon stredne silnym hracem.
Vyrovnane hospodarstvi je zaklad, dotace z EU vyuzivat maximalne efektivne (prave na rust) a nesekat dluh za dluhem.

S dluhem na hrbu se muzem jen krcit, ale ne rust.

...btw. i ted je vetsi pravdepodobnost, ze ten chlapec, co si Vasi vnucku "imaginarne omota" prijde z Nemecka a ne z blizkeho vychodu...

15.8.2020 05:14

CR je soucasti EU.
Migranti + kriminalita spojena snimi, je aktualne velkym problemem EU.

Nas hlas (jako CR) je v EU velmi slaby (a to na zaklade nasi ekonomiky, dotaci, dluhu - deficitu).

Pokud by CR chtela neco v EU menit - pak musi byt alespon stredne silnym hracem.
Vyrovnane hospodarstvi je zaklad, dotace z EU vyuzivat maximalne efektivne (prave na rust) a nesekat dluh za dluhem.

S dluhem na hrbu se muzem jen krcit, ale ne rust.

...btw. i ted je vetsi pravdepodobnost, ze ten chlapec, co si Vasi vnucku "imaginarne omota" prijde z Nemecka a ne z blizkeho vychodu...

Informace, informace hledejte ! Nevěřte všemu, co vám média věší na nos.

15.8.2020 06:54
impact

XXX.XXX.104.17

jiven napsal(a):
Vážení diskutující,nespletli jste si diskusní forum???Tady by se mělo diskutovat o psech.!!

Taky to trochu nechápu. Tak zlikvidovat celý téma 💩💩💩💩... A že to admin toleruje.

15.8.2020 07:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Je to diskuze. Byť původně o něčem jiném. Nikdo nikoho neuráží, jako v případě Balboo1, kdy admin zasáhl.
Mě se líbí, že alespoň na iFauna může diskutující napsat, co si myslí. Když to napíše slušně. Na sociálních sítích už by byla polovina diskutujících zablokovaná na dlouhou dobu, za "nepravdy" o spoluobčanech.
Pokud se mi některé diskuze nelíbí, nečtu je.

15.8.2020 08:36
impact

XXX.XXX.104.17

sisi58 napsal(a):
Je to diskuze. Byť původně o něčem jiném. Nikdo nikoho neuráží, jako v případě Balboo1, kdy admin zasáhl.
Mě se líbí, že alespoň na iFauna může diskutující napsat, co si myslí. Když to napíše slušně. Na sociálních sítích už by byla polovina diskutujících zablokovaná na dlouhou dobu, za "nepravdy" o spoluobčanech.
Pokud se mi některé diskuze nelíbí, nečtu je.

Kdybyste si na to založili vlastní vlákno, tak to samozřejmě nečtu. Ani bych ho neotevřela. Ale překvapivě by tady člověk čekal diskuzi o dovozu psů. Což mě třeba zajímá. Ale vážně mě nebaví tu rolovat x desítek příspěvků o 💩.

15.8.2020 08:41

Zablokována :-) no, anebo byly vyzrazeny jejich identity pro orgány v tr. řízení :-) a to se vyrojilo výmluv "to jsem nebyl já, to psal můj 15 letý syn". To když se zjistilo, že podněcování k nenávisti atp. je u nás opravdu nedovolené. Takže když jde do tuhého, mnozí se pod......
Pan Okamura se rozčiluje, že mu asi zruší facebook. Jejda :-) že to prý fb nesmí, že ho (pana Okam.) chrání Ústava. Proboha, napůl je ta strana v kriminále (protože má stejně hloupé nápady jako mnozí diskutéři po Bohumíně a dalších zapálených domech v minulosti) a ještě ani neví, na co tyhle listiny máme. A to je teda vyšší politik, jo.

A tak tady bylo téma již vyčerpáno, asi, tak proč by to někdo mazal, stopoval, diskuze se musí hýbat, na tom stojí příjem.

Ta témata úzce souvisí. Pro mě teda rozhodně. Hned jsem pěkně přišla na to, jaký jsem pokrytec - nelíbí se mi, že máme plné útulky a taháme sem pejsky od sousedů, ale lidi "chráním" víc. To je špatně a budu nad tím celý víkend přemýšlet, možná až odchytím faráře, zeptám se, jak to jako funguje v 21. století s "miluj bližního svého".
A ony ty osady jsou tak trochu následek "hospodaření" těchto dvou republik, co bývaly jednou. Pokud na to máme, tak proč jim nepomoct.

15.8.2020 08:49

impact napsal(a):
Kdybyste si na to založili vlastní vlákno, tak to samozřejmě nečtu. Ani bych ho neotevřela. Ale překvapivě by tady člověk čekal diskuzi o dovozu psů. Což mě třeba zajímá. Ale vážně mě nebaví tu rolovat x desítek příspěvků o 💩.

Proč jste se rozhodla, že můžete pomoct i u sousedů? Tohle je možná pro lidi dost nepochopitelné, když se říká, že tady máme narváno. Máte to tak dobře rozběhnuté, že víte, že i tamty psy udáte?
Možná tu nadáváme proto, že nevíme, jaký je skutečný stav, jen vidíme plné soc. sítě srdceryvných příběhů a jak je každý útulek přeplněný .. Já mám takové malinké podezření, že některé spolky ani žádné psy nemají, nebo jen pár, ale příběhů a obrázků mají stovky.. že je to tak jako nafouknuté. Ale nevím.

15.8.2020 10:06
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.139

Proč jste se rozhodla, že můžete pomoct i u sousedů? Tohle je možná pro lidi dost nepochopitelné, když se říká, že tady máme narváno. Máte to tak dobře rozběhnuté, že víte, že i tamty psy udáte?
Možná tu nadáváme proto, že nevíme, jaký je skutečný stav, jen vidíme plné soc. sítě srdceryvných příběhů a jak je každý útulek přeplněný .. Já mám takové malinké podezření, že některé spolky ani žádné psy nemají, nebo jen pár, ale příběhů a obrázků mají stovky.. že je to tak jako nafouknuté. Ale nevím.

Mám to podobné s těmi "přecpanými" útulky, spolky a dočaskami.
Tak nějak jsem věřila, že všichni inzerovaní psi jsou v nouzi v ČR, po útulcích, spolcích a dočaskách. Není možné si to ověřit, objíždět a přepočítávat psy.

Ale korona mne z toho vyvedla. Mnoho lidí dodnes hledá psa k adopci a nemůže najít. Když se někde na FB objeví štěně, jakékoli kdekoli, je 10x víc zájemců. A to veřejně, kdoví kolik soukromých zpráv má inzerující.
Kde jsou ty tisíce psů v nouzi?

Spíš se mi zdá, že mnoho psů "v nouzi" na sociálních sítích jsou jen fotky psů s příběhem kdoví odkud. A teprve při zájmu o konkrétního psa se pes buď doveze (znám takové) nebo se vymyslí jiný příběh (o už krásném domově nebo nevhodnosti psa pro konkrétní rodinu, taky znám) a nabídne se jiný pes.

Vím, že to takhle není všude. Občas kouknu např. k impact a vidím, že se jí osazenstvo mění, noví psi odcházejí a přicházejí. "Slintala" jsem u předchozích štěňat (Luisa a Thelma). Evidentně teď není v nouzi ani jedno její oblíbené plemeno, tak přivezla 9 vořechoidních štěňat a vůbec jí nezávidím to peklo při výběru nových majitelů.
Kouknu občas samozřejmě i jinam. Impact jsem ji zmínila, protože tady přispívá a vím, že má spolek, protože se tím netají.

15.8.2020 10:30

Ano, je to skvělý byznys, když došli JRT či bíglíci, přitáhnou se "rozkošná" štěnátka z osad, aby zas bylo nad čím slintat a peníze se točily.

15.8.2020 10:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.139

Ano, je to skvělý byznys, když došli JRT či bíglíci, přitáhnou se "rozkošná" štěnátka z osad, aby zas bylo nad čím slintat a peníze se točily.

No, nechci Impact bránit, vůbec ji neznám.
Ale za ty roky, co k ní občas nakouknu (stejně jako jinam) vím, že všechny očkuje a čipuje, dospělé kastruje, štěňata jsou s podmínkou kastrace a za každého chce celou tisícovku. Za rozkošné štěně by si mohla říct několikrát tolik, nebudeme nalhávat, že ne.

Ale původní příspěvek byl o tom, že si nemyslím, že všichni inzerovaní psi v nouzi, existují, jsou v nouzi a v ČR.

15.8.2020 10:49

Tak to je jasné, s fotkami a příběhy to bude podobné jako s tou úžasnou mladou komunistkou v červené šále, co vlastně v reálu vůbec neexistuje
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/mlada-komunistka-z-fotobanky-zaujala-lide-strane-nastavuji-zrcadlo-40332729

Důležitý je jen ten bujóóón, co z toho je, o zvířata nejde

15.8.2020 11:09

Tak já myslím, že nelze házet všechno do jednoho pytle, jistě jsou spolky a "spolky". Někdo to dělá na maximum z hlubokého přesvědčení, někdo s vidinou prachů, tak je to ve všem.

Ale obecně si také myslím, že dovoz psů z osad nic neřeší, tam se stavy zase velmi rychle doplní. Mnohem větší smysl by mělo tamní feny kastrovat, aby nerodily 2x do roka. To by štěňat k nutnému zachraňování rychle ubylo.

Původní smysl útulků podle mě rozhodně nebyl dovážet a umisťovat psy ze zahraničí, navíc, jak už tady někde bylo napsáno, srdceryvné příběhy dovezených psů s příběhem či roztomilých štěňat s povedenými fotkami klasickým útulkům odebírají zájemce o adopci. Hodně lidí dá přednost štěněti či mladému psu třeba od Impact, než aby adoptovalo dospělého psa z městského útulku. To je prostě realita...

15.8.2020 11:16

Bylo by fajn, kdyby se útulky a různé spolky vrátily k původnímu účelu, pro který kdysi první útulky vznikaly - k záchraně psů z ulice v naší zemi.

15.8.2020 11:20
impact

XXX.XXX.195.92

Hrozně mi připomínáte jednu děvčicu, kterou jsem kdysi ve svým popisku na profilu nazvala lopatou. Tak pak děsně brečela adminům a musela jsem to smazat. Pak byl chvíli klid a pak se tu najednou objeví nějaký repta, kterej má prakticky totožný názory a když zjistí, že teda je asi na západní frontě klid a nikdo netuší, začne zase je bat do impact.

Už pár dní tě repto sleduju a po pravdě jsem jenom čekala, kdy naběhneš a začneš si otírat hubu. Ach Boha jeho Mário. Buď přestaň trapasit a nebo, jestli se teda pletu, napiš SZ uživatelce saola a podiskutuj s ní o tom, že mám lidi vašeho typu úplně na párku. Je mi totálně u zadku, jestli tady budeš běhat jak semetrika a plivat po mě ty svý jedovatý sliny. Nic nezměníš na tom, co dělám a ani na tom, že jsem na svoji práci pyšná. Jediný, čeho tím docílíš je, že si předvedeš jako naprostý chudák.

15.8.2020 11:28
impact

XXX.XXX.195.92

První psy ze Slovenska jsme dovezli, pokud se dobře pamatuju, někdy v červnu 2013. Celestýnka, Doubravka, Emma, Filoménka. Čtyři feny jakoJRT z útulku v Piešťanech. A těch psů ze Slovenska je určitě minimálně třetina z celkového objemu našich psů. Nikdy jsme nedělali rozdíly mezi Slovenskem a ČR a běžně jsme se slovenskými útulky spolupracovali. Není to žádné nenadálé rozhodnutí.

Jinak já díky Bohu žádné plné sociální sítě nevidím, protože v rámci zachování zdravého rozumu ani jiné organizace nesleduji. Mám zaháčknuté možná čtyři útulky, se kterými spolupracujeme blíže a jejichž filozofie je mi blízká a zbytek je mi jedno. Takže se bohužel nemohu vyjádřit, jak to jiné útulky a spolky mají.

U nás máme vcelku charakteristické fotky z adopční studny, ty má pomalu každý náš pes, fotky z našeho dvora, který je vcelku dobře identifikovatelný a fotky s venčiteli z procházek, takže u nás se nějaký imaginární pes vážně nemůže vyskytnout.

15.8.2020 11:37
impact

XXX.XXX.195.92

Tak já myslím, že nelze házet všechno do jednoho pytle, jistě jsou spolky a "spolky". Někdo to dělá na maximum z hlubokého přesvědčení, někdo s vidinou prachů, tak je to ve všem.

Ale obecně si také myslím, že dovoz psů z osad nic neřeší, tam se stavy zase velmi rychle doplní. Mnohem větší smysl by mělo tamní feny kastrovat, aby nerodily 2x do roka. To by štěňat k nutnému zachraňování rychle ubylo.

Původní smysl útulků podle mě rozhodně nebyl dovážet a umisťovat psy ze zahraničí, navíc, jak už tady někde bylo napsáno, srdceryvné příběhy dovezených psů s příběhem či roztomilých štěňat s povedenými fotkami klasickým útulkům odebírají zájemce o adopci. Hodně lidí dá přednost štěněti či mladému psu třeba od Impact, než aby adoptovalo dospělého psa z městského útulku. To je prostě realita...

Ráda bych podotkla, že stejným tempem, jako štěňata, udáváme i dospělé psy, i STARÉ PSY! A rozhodně to nejsou psi lukrativních plemen nebo psi, kteří by byli jak obrázek. Jsou to naprosto normální lautr vořeši, jací jsou i v městských útulcích.

A už jsem to tu někde uváděla. Nejde o to, co je to za psa. Jde o to, jakým způsobem organizaci vedete. Jak se prezentujete. Co zájemcům nabízíte.

Víte o tom, že tu mám teď čtyři psy, kteří jsou už dávno adoptovaní, někteří i několik let, a hlídám je, protože jsou majitelé na dovolené? Jen tak. Zadarmo. No, pravda, většinou každej doveze aspoň víno.. Který městský útulek Vám, jako majiteli jejich psa, nabídne takový servis?

O tom to podle mého názoru celé je.

15.8.2020 12:57
fikovnice

XXX.XXX.134.59

No tak já tedy nevím... Sleduji zde "Impact" celkem pravidelně. Už v minulosti jsem chválila, že se vlastně úplně odtajnila, na rozdíl od většiny z nás... Co jste dokázala Vy stran pomoci potřebným psům?! Že se navážíte takto nechutným způsobem!

15.8.2020 13:00

Já to za sebe cítím asi tak, celkem mi nevadí člověk, který jako impact doveze z osady pár psů, kteří projdou DŮKLADNOU veterinární prohlídkou a nabízí je za pár kaček. I když si myslím, že jako celku to nepomůže na druhou stranu, co to je 10 -20psů za rok, to české útulky nespasí ani nezaplní a víc jich nebude, to by pak nešlo dělat poctivě. Ale hodně moc mi lezou krkem organizace, co nedodrží vůbec nic, klidně jsou schopní dotáhnout kdejaké nemocného psa nakaženého kdovíčím a vnucují ho za tisíce a ještě na ně vybírají peníze pomocí různých historek. Psi pak žijí v podmínkách, které se příliš od těch v osadách neliší, reportáží na tohle téma už bylo dost. Když si vezmu psa z útulku, tak z městského, tam je pro mě alespoň nějaká garance, podvodníky podporovat nehodlám a fanatiky taky ne.

15.8.2020 14:37

impact napsal(a):
Ráda bych podotkla, že stejným tempem, jako štěňata, udáváme i dospělé psy, i STARÉ PSY! A rozhodně to nejsou psi lukrativních plemen nebo psi, kteří by byli jak obrázek. Jsou to naprosto normální lautr vořeši, jací jsou i v městských útulcích.

A už jsem to tu někde uváděla. Nejde o to, co je to za psa. Jde o to, jakým způsobem organizaci vedete. Jak se prezentujete. Co zájemcům nabízíte.

Víte o tom, že tu mám teď čtyři psy, kteří jsou už dávno adoptovaní, někteří i několik let, a hlídám je, protože jsou majitelé na dovolené? Jen tak. Zadarmo. No, pravda, většinou každej doveze aspoň víno.. Který městský útulek Vám, jako majiteli jejich psa, nabídne takový servis?

O tom to podle mého názoru celé je.

Tak to je luxusní servis, co dodat.

15.8.2020 15:47
impact

XXX.XXX.104.17

Tak to je luxusní servis, co dodat.

Tak ono je toho samozřejmě víc.

Já prostě zastávám názor, že to není o tom, kdo má hezčí štěňátka. Ale o tom, jak se kdo prezentuje, jak kdo pracuje s veřejností a zájemci. A tím rozhodně nemyslím vymyšlené hysterické pseudopříběhy.

Taky si pamatuju doby, kdy mi tu hezcí psi trčeli měsíce a nebo jsem měla na sedm "čistokrevných" štěňat JRT osm zájemců. Obrazně řečeno. Ale dřeli jsme a dřeli, až jsme se vydřeli do fáze, že nemáme o zájemce nouzi. Ale tohle samo nespadne do klína ani útulku, ani spolku.

Imho já až teď s těma "Slovákama" zjišťuju, jak moc lidi chtějí lautr voříšky. Až mám dojem, že víc jak ty čistokrevný bezPP. Tak se o to víc divím, proč maj městský útulky problém to udat. V těch psech to ale podle mě nebude.

15.8.2020 16:49

impact napsal(a):
Tak ono je toho samozřejmě víc.

Já prostě zastávám názor, že to není o tom, kdo má hezčí štěňátka. Ale o tom, jak se kdo prezentuje, jak kdo pracuje s veřejností a zájemci. A tím rozhodně nemyslím vymyšlené hysterické pseudopříběhy.

Taky si pamatuju doby, kdy mi tu hezcí psi trčeli měsíce a nebo jsem měla na sedm "čistokrevných" štěňat JRT osm zájemců. Obrazně řečeno. Ale dřeli jsme a dřeli, až jsme se vydřeli do fáze, že nemáme o zájemce nouzi. Ale tohle samo nespadne do klína ani útulku, ani spolku.

Imho já až teď s těma "Slovákama" zjišťuju, jak moc lidi chtějí lautr voříšky. Až mám dojem, že víc jak ty čistokrevný bezPP. Tak se o to víc divím, proč maj městský útulky problém to udat. V těch psech to ale podle mě nebude.

Můžu odbočit od tématu?
Napadlo mě, když máte takové úspěchy s udáváním psů, možná byste mi mohla poradit (nebo někdo jiný). Před časem chtěla kamarádka založit eshop s oblečky na Barbíny, poprosila moji maminku, zda by pro ni neháčkovala... jelikož je maminka velmi výkonná, naháčkovala toho spoustu. Kamarádka ale projekt nedotáhla a mně tu teď leží asi 150 soupraviček, opravdu kvalitních a slušivých, ale já je nějak nedokážu udat. Měla/y byste nápady, jak je za rozumný peníz prodat? Ráda bych, aby se mamce vrátily aspoň náklady... Zatím jsem jich nafotila pár a umístila na bazoš a sbazar, což je asi málo. Nejradši bych byla, kdyby se to dalo někde udat po větších množstvích, protože běhat s každým jedním ks na poštu, to bych měla nadlouho o zábavu postaráno.

Přidám pár fotek, jak to vypadá, snad nevadí, že na nich není pes

15.8.2020 17:17

Můžu odbočit od tématu?
Napadlo mě, když máte takové úspěchy s udáváním psů, možná byste mi mohla poradit (nebo někdo jiný). Před časem chtěla kamarádka založit eshop s oblečky na Barbíny, poprosila moji maminku, zda by pro ni neháčkovala... jelikož je maminka velmi výkonná, naháčkovala toho spoustu. Kamarádka ale projekt nedotáhla a mně tu teď leží asi 150 soupraviček, opravdu kvalitních a slušivých, ale já je nějak nedokážu udat. Měla/y byste nápady, jak je za rozumný peníz prodat? Ráda bych, aby se mamce vrátily aspoň náklady... Zatím jsem jich nafotila pár a umístila na bazoš a sbazar, což je asi málo. Nejradši bych byla, kdyby se to dalo někde udat po větších množstvích, protože běhat s každým jedním ks na poštu, to bych měla nadlouho o zábavu postaráno.

Přidám pár fotek, jak to vypadá, snad nevadí, že na nich není pes

Vím, že jste oslovila Impact, ale snad nebude vadit můj názor - dejte fotky na fb - založte si tam pro ně samostatný profil třeba. Šatičky jsou moc pěkné!

15.8.2020 17:29

Vím, že jste oslovila Impact, ale snad nebude vadit můj názor - dejte fotky na fb - založte si tam pro ně samostatný profil třeba. Šatičky jsou moc pěkné!

Díky za nápad!
Problém je, že já FB vůbec nevedu a nechce se mi moc zřizovat účet jen kvůli tomu. Jednak to neumím a taky jsem konzerva

A stejně by to byl zase prodej po pár ks, já bych nejradši prodala za levno větší množství třeba do někam do školky, ale to zas asi nejde bez živnosťáku...

15.8.2020 17:35

Díky za nápad!
Problém je, že já FB vůbec nevedu a nechce se mi moc zřizovat účet jen kvůli tomu. Jednak to neumím a taky jsem konzerva

A stejně by to byl zase prodej po pár ks, já bych nejradši prodala za levno větší množství třeba do někam do školky, ale to zas asi nejde bez živnosťáku...

Jde, neděláte to soustavně (a ani tak někdy živ. opr. není potřeba) a ani nemusíte podávat DP, pokud příjem nepřekročí 30 tisíc za rok.. nebo tak nějak. Fb .. nikde není takový "obrat" jako v psích skupinách jako "psí bazárek" atp. Fakt. Je to smutné. Ale je to tak :-)

15.8.2020 17:40

Jde, neděláte to soustavně (a ani tak někdy živ. opr. není potřeba) a ani nemusíte podávat DP, pokud příjem nepřekročí 30 tisíc za rok.. nebo tak nějak. Fb .. nikde není takový "obrat" jako v psích skupinách jako "psí bazárek" atp. Fakt. Je to smutné. Ale je to tak :-)

Díky za reakci, ale prosím o doplnění. Úplně jsem nepochopila, k čemu se vztahuje vaše úvodní Jde...
K těm školkám? To by bylo ideílní. O příjmu do 30tis/za rok vím, ale opravdu může školka nakupovat od soukromé osoby bez IČO? Jak by si to pak vykázala v účetnictví?

15.8.2020 18:11
impact

XXX.XXX.104.17

Jenže pokud jí za to má škola dát peníze, tak oni budou potřebovat nějakou fakturu, aby to vyúčtovali. Páč škola musí mít v cajku každou korunu. A to udělá jak?

15.8.2020 18:12
impact

XXX.XXX.104.17

Jinak s oblečkama asi neporadím. To chce prostě FB. V dnešní době to žije na FB a instáči. Bez toho si neškrtnete..

15.8.2020 18:12

"Jak by si to pak vykázala v účetnictví?"

napisete potvrzeni, uzavrete smlouvu. jde to

15.8.2020 18:13
impact

XXX.XXX.104.17

Ještě Fler frčí na tady ty ručně dělaný pičičminky. Tam se zkuste podívat.

15.8.2020 18:15

impact napsal(a):

Díky, Fler zkusím, a když nebude zbytí, tak holt i ten FB.

15.8.2020 18:27

Díky za reakci, ale prosím o doplnění. Úplně jsem nepochopila, k čemu se vztahuje vaše úvodní Jde...
K těm školkám? To by bylo ideílní. O příjmu do 30tis/za rok vím, ale opravdu může školka nakupovat od soukromé osoby bez IČO? Jak by si to pak vykázala v účetnictví?

To je reakce na Vaše "nejde" :-) Tak jde. Bez ž.oprávnění, i bez d.přiznání... i bez faktury.. každý faktury prostě nevydává, máme třeba příjmový doklad, kupní smlouvu, .. normálně jako když se prodává auto, kolo, pes... účetnictví uznává i papírek psaný na zádech rukou, úplně v pohodě. Co se prodává, kdo komu, kdy a za kolik, to je celé.
Moje matka dělá něco podobného.. na miminka :-) a ségra to fakt dává na fb. A pak vánoční a podobné trhy, ale jako koho to baví.. asi takhle - denně odesíláme třeba 5 zásilek ...drahých s elektronikou... moc mě to neba.. to je moderní doba..radši bych vzala ty šatičky, hodila do bublinkové obálky a nazdar.. jé to by se mi líbilo :-)

15.8.2020 18:31
fikovnice

XXX.XXX.55.11

impact napsal(a):

Pičičminky!

15.8.2020 19:16

To je reakce na Vaše "nejde" :-) Tak jde. Bez ž.oprávnění, i bez d.přiznání... i bez faktury.. každý faktury prostě nevydává, máme třeba příjmový doklad, kupní smlouvu, .. normálně jako když se prodává auto, kolo, pes... účetnictví uznává i papírek psaný na zádech rukou, úplně v pohodě. Co se prodává, kdo komu, kdy a za kolik, to je celé.
Moje matka dělá něco podobného.. na miminka :-) a ségra to fakt dává na fb. A pak vánoční a podobné trhy, ale jako koho to baví.. asi takhle - denně odesíláme třeba 5 zásilek ...drahých s elektronikou... moc mě to neba.. to je moderní doba..radši bych vzala ty šatičky, hodila do bublinkové obálky a nazdar.. jé to by se mi líbilo :-)

Díky moc, to je pro mě převratné zjištění. Zkusím obvolat ty školky, zda by měly zájem. To je první, co mě napadá.

S kusovým prodejem přes fb i bazary je ta potíž, že cena narůstá o poštovné. U dražších věci se to ztratí, ale u drobotin je to znát hodně.

16.8.2020 07:41

Letos jsem si udělala jitrocelový sirup. Jsem zvědavá, kdy ho EU zakáže. Hoďte na ně síť - jsme říkávali.

24.8.2020 16:42

Věk i pod 3 týdny? To je chtěli cestou někde krmit tatrou? Však je to 24 hodin cesty a to jen, pokud to jde hladce..
Za každé mládě 3 měsíce práce pro útulky, pár facek, jejich portréty vystavit, doživotní zákaz držení zvířat a polovinu výplaty dávat útulkům.
To byla pěkná hovada.. museli vědět, že třeba třetina to nedá, a když, tak nakazí kdo ví čím ostatní a ti pojdou později..
edit.: 27 štěňat a tři koťata byli nemocní nebo příliš mladí na to, aby se oddělili od své matky. Byly přijati útulkem v... Podle útulku mohl transport pokračovat se zbytkem zvířat..
https://www.swr.de/swraktuell/baden-wuerttemberg/ulm/zoll-findet-knapp-100-hundewelpen-in-transporter-100.html

24.8.2020 17:51
fikovnice

XXX.XXX.139.21

impact napsal(a):
Screenuju automatický překlad..

Ach jo, ach jo.
Takovíto lidi jsou hovada!

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík