Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Martin L

20.5.2017 00:06
Martin L

XXX.XXX.214.126

Dobrý den nedávno jsem se dozvěděl, že látka ktérá je v Bravectu, byla vyvíjena jako insekticid na zemědělské plodiny a teď se používá jako tableta pro psy navíc v celkem vysokých dávkách? Je pravda, že loni jsem tabletu použil nicméně po tomto zjištění nebudu riskovat selhání jater či ledvin. Můj veterinář mi tedy doporučil jinou tabletu, která je prý velmi bezpečná nicméně se musí dát víc krát za sezonu, ale V podstatně nižší dávce než u bravecta. Dnes mi objednal cele baleni obsahujici 3 tablety a jmenuje se to simpatica nebo tak nejak. Pry bych s tim mel vydrzet celou sezonu navic za cenu 690 kc za 3 tablety pro 16 kg psa.

Neregistrovaný uživatel

20.5.2017 00:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Martin L napsal(a):
Dobrý den nedávno jsem se dozvěděl, že látka ktérá je v Bravectu, byla vyvíjena jako insekticid na zemědělské plodiny a teď se používá jako tableta pro psy navíc v celkem vysokých dávkách? Je pravda, že loni jsem tabletu použil nicméně po tomto zjištění nebudu riskovat selhání jater či ledvin. Můj veterinář mi tedy doporučil jinou tabletu, která je prý velmi bezpečná nicméně se musí dát víc krát za sezonu, ale V podstatně nižší dávce než u bravecta. Dnes mi objednal cele baleni obsahujici 3 tablety a jmenuje se to simpatica nebo tak nejak. Pry bych s tim mel vydrzet celou sezonu navic za cenu 690 kc za 3 tablety pro 16 kg psa.

Hezká reklama na podobný sajrajt

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.5.2017 00:32

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hezká reklama na podobný sajrajt

Hodně blbá reklama. Co je asi v pipetách a obojcích (vyjma v podstatě neúčinných přírodních)? Insekticidy. S použitím souvisí i resistence klíšťat v různých oblastech.

20.5.2017 06:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

Martin L napsal(a):

Tuto máte o repelentech, včetně Bravecta, obsáhlou diskuzi, nač otvírat novou?
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2937150/bravecto-zkusenosti#a3312525

Samozřejmě, že v nepřírodních repelentech máte chemii, jak jinak byste chtěl zabít, či odpudit ty potvory, které jsou stále více odolnější a odolnější?
Zkoušela jsem na ně křičet: "Kšááá!", ale nepomohlo to.
Pokud máte slabší pilule, než Bravecto, neznamená, že jsou "čisté", jen je koncentrace škodlivin menší. Ale zase je musíte dávat častěji.
Ať děláte, co děláte, pokud není repelent na čistě přírodní bázi, je v něm více či méně škodlivá chemie.

Pokud tedy toto nechcete, musíte po každé vycházce se psem na kolena a vybírat a vybírat. Přeji příjemnou zábavu.

20.5.2017 08:36
Terven

XXX.XXX.110.147

Martin L napsal(a):

Ahá...vy myslíte tohle
https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2015/20151106133042/anx_133042_cs.pdf
to vás musím zklamat, účinná látka v té tabletě je též insekticid
a dokonce ze stejného "hnízda" jako účinná látka v Bravectu
https://cs.wikipedia.org/wiki/Isoxazolin.

20.5.2017 08:48

No nene:D

tak třeba imidakloprid je tak děsná chemie, že je pro zemědělské použití v EU regulován na určité plodiny a je to jedna z látek, co je v hledáčku jako příčina úhynu včel, takové to zmizení lékavek a kolapsu včelí kolonie.

Je to taky látka, kterou najdete v advantixu nebo v obojku foresto.

fajn, chcete něco míň jedovatýho? Fipronil, který je ve všech možných frontlinech a fypsytech, ten je pro použití v zemědělství pro jistotu rovnou zakázaný. Ale ano, je to zemědělský insekticid, akorát to teda bere se včelami šmahem.

tak nic, nějaké pyrethroidy? permethrin, třeba? silně toxický pro kočky a ryby, používá se k ošetření dřeva proti dřevokaznému hmyzu a možná způsobuje autismus. ne?

Ono už toho moc nezbývá. Propoxur, z Bolfa, to je insekticid používají v lesnictví, zemědělství a k likvidaci komárů. Patří mezi karbamáty, takže je to látka ze stejné skupiny a se stejným účinkem jako karbofuran, kterým se dá kromě hmyzu otrávit úplně všechno.

20.5.2017 12:16
manbea

XXX.XXX.139.247

Strašné jedy jsou to všechno a určitě nejsem jediná, kdo si láme hlavu nad tím, zda se na tato ošetření nevykvajznout, odstraňovat zakouslá klíštata po každé procházce, ale riskovat případná onemocnění.
Bodlinko - jsou onemocnění přenášená klíšťaty v ordinaci hodně častá?

20.5.2017 12:29

manbea napsal(a):
Strašné jedy jsou to všechno a určitě nejsem jediná, kdo si láme hlavu nad tím, zda se na tato ošetření nevykvajznout, odstraňovat zakouslá klíštata po každé procházce, ale riskovat případná onemocnění.
Bodlinko - jsou onemocnění přenášená klíšťaty v ordinaci hodně častá?

Hmmm... vlastně ne.

u nás, teda. v jižních krajinách, kde mají babésiózu, je to jiné.

vtip těch nemocí je spíš v tom, jak je odhalit. jsou psi s chronickými, ale nespecifickými, zdravotními potížemi a že za to může nějaká anaplasma se přijde až za dlouho nebo třeba vůbec ne.

20.5.2017 13:13
tapina

XXX.XXX.211.119

Kdyby šlo jen o ta klíšťata, tak se na to vykašlu asi taky, tady u nás. Teď mám na obou psech nějaký celkem levný přírodní spot s margosou a v pohodě, fena nemá na sobě vůbec nic, ještě letos neměla přisáté klíště, pes sem tam něco. Ale lezoucích nacházím mraky, třeba 20 i víc za procházku, třeba tak 6 10 po procházce vyčešu. Předtím měli fena FrontlineCombo a pes Fyprist, u feny je to s klíšťaty 0, u psa mi přijde, že ten Fypryst byl míň účinný než teď co má ten Sergeants.

Horší jsou blechy, strašně blbě se toho zbavuje a fena na to trpí, chytit i jen pár blech, je pak fakt chudák, bude se drbat, i když už žádnou mít nebude a komplikace, a z blbý blechy se bude dostávat 2 měsíce i dýl.1 - 2x za rok feně dávám Stronghold, to dávám jednou za čas i kocourovi, kvůli svrabu. Vloni byla fena celkem hodně v kontaktu s jinými psy a kočkami, jezdily jsme hodně vlakem atd., tak měla Bravecto tabletu, protože těch blech jsem se fakt bála.

Obojky nedávám, fena dřív mívala, furt to ztrácela, beztak obojky nenechávám doma nasazené. Kocourovi ven bych obojek nedala nikdy. A teď co jsou taková smečka, furt po sobě všichni lezou a žmoulají si ty krky a tak.

Neregistrovaný uživatel

20.5.2017 14:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hmmm... vlastně ne.

vtip těch nemocí je spíš v tom, jak je odhalit. jsou psi s chronickými, ale nespecifickými, zdravotními potížemi a že za to může nějaká anaplasma se přijde až za dlouho nebo třeba vůbec ne.

A není ten problém víc v celkově mizerné imunitě dnešních psů?
Loni jsem svému 9 letému psovi, v rámci prevence nechala udělat i test na anplasmózu, a v titru měl protilátky, ale prvoka už v krvi nenašli, takže to byla nějaká starší záležitost se kterou se vypořádal sám, protože nikdy žádnou kliniku neměl.
A myslím si, že kdybych nechala udělat titr i ostatním svým psům, tak je výsledek podobný.

20.5.2017 14:12

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A není ten problém víc v celkově mizerné imunitě dnešních psů?
Loni jsem svému 9 letému psovi, v rámci prevence nechala udělat i test na anplasmózu, a v titru měl protilátky, ale prvoka už v krvi nenašli, takže to byla nějaká starší záležitost se kterou se vypořádal sám, protože nikdy žádnou kliniku neměl.
A myslím si, že kdybych nechala udělat titr i ostatním svým psům, tak je výsledek podobný.

No ano, vzhledem k tomu, že naprostá většina psů, co má protilátky proti nějaké z našich klíšťových chorob, včetně boreliózy, nemá a neměla žádné příznaky nemoci, ti psi, kteří se sesypou, jsou z principu něčím vadní. ale říkejte to lidem, nedávejte proti klíšťatům klidně nic a pokud nemáte kryplíka, nic se nestane a když se stane, tak co?

notregistered

20.5.2017 14:27
notregistered

XXX.XXX.211.209

Navštěvovat jedině s tabletou. Bravecto, kamarád do nepohody.
Návštěvy jsou nejhorší. Nutí nás mluvit. Jíst. Nebo, u Svatýfauny, poslouchat !

Vem si chlebíček.
Ne, díky.
Neblbni. Vem si. Čerstvý, fakt.
Mmm mmmm dobrý.
Viď, vem si ještě. (tyvole to si musela vzít ten největší ?!)
Máš krásnýho psa. (beztak má blechy koště jedno).

20.5.2017 14:29
L(phi)

XXX.XXX.67.138

Hmmm... vlastně ne.

Ta babezioza sa vyskytuje (vraj) aj v CR - dermacentory co ju prenasaju ziju napr. v podyji.
A na SK uz na skoro celom uzemi - pred par rokmi neznama, teraz maju hromadu pripadov. Takze je len otazka casu, kedy sa aj CR stane "juznou krajinou" s beznym vyskytom.

20.5.2017 14:31
Terven

XXX.XXX.110.147

No ano, vzhledem k tomu, že naprostá většina psů, co má protilátky proti nějaké z našich klíšťových chorob, včetně boreliózy, nemá a neměla žádné příznaky nemoci, ti psi, kteří se sesypou, jsou z principu něčím vadní. ale říkejte to lidem, nedávejte proti klíšťatům klidně nic a pokud nemáte kryplíka, nic se nestane a když se stane, tak co?

Já si to myslím taky. Chemii do psa rvu ne z důvodu, že bych se bála chorob, ale jednak kvůli blechám, jak psala tapina a pak kvůli tomu, že u nás je vyčesání po každé procházce hodně komplikované.
Mám černého přízemního dlouhosrsťáka, denně v přírodě, bez chemie nosí domů mraky klíšťat, vidět na černé srsti nejsou. Vidět jsou až když se trochu napijou, případně se mi doma válí odpadlé nacucané koule - v posteli je to prima. Pokud je fena najde dřív než já, pěkně si s nima pohraje jako s kořistí a rozmaže je všude okolo. Ty přisátý si samozřejmě rozškrabává, vloni jí jedno prasklo v uchu.
Mít hladkosrstého psa, navíc ještě světlého, nedávala bych asi nic. Minulá fena byla sice dlouhosrstá, ale převážně světlá, dávala jsem vždy spot on na začátku sezóny (jaro), od léta do podzimu už nic, to už klíšťat nosila minimum.

20.5.2017 14:36

L(phi) napsal(a):
Ta babezioza sa vyskytuje (vraj) aj v CR - dermacentory co ju prenasaju ziju napr. v podyji.
A na SK uz na skoro celom uzemi - pred par rokmi neznama, teraz maju hromadu pripadov. Takze je len otazka casu, kedy sa aj CR stane "juznou krajinou" s beznym vyskytom.

Například v podyjí a kde jinde?. z hlediska čr obecně je babesióza pořád tropická choroba a autochtonních případů je velice málo.

20.5.2017 14:37
tapina

XXX.XXX.211.119

No "Já jsem vám to říkala, máme tu tolik možností prevence, nechtěli jste, tak to tu máte - no ale co už teď, máme tu buďto léčbu nebo konečné řešení."

Tak prostě dneska se psi léčí, proto po tomhle špinavým světě běhá kdejaký psí kryplík, který by třeba dřív už dávno nežil; nebo z toho psíka tím životem, jaký vedeme, kryplíka uděláme. Podnětem k léčbě jsou většinou nějaké příznaky. K léčbě je potřebná nějaká diagnostika, obvykle.
Kdyby to tak nebylo, tak stačí k obživě veterináře kastrace, euthanasie; možná nějaké amputace; očkování možná v zájmu zdraví lidské populace. Vybavení taky žádný velký náklady. No ne?

20.5.2017 14:43
tapina

XXX.XXX.211.119

notregistered napsal(a):
Navštěvovat jedině s tabletou. Bravecto, kamarád do nepohody.
Návštěvy jsou nejhorší. Nutí nás mluvit. Jíst. Nebo, u Svatýfauny, poslouchat !

Vem si chlebíček.
Ne, díky.
Neblbni. Vem si. Čerstvý, fakt.
Mmm mmmm dobrý.
Viď, vem si ještě. (tyvole to si musela vzít ten největší ?!)
Máš krásnýho psa. (beztak má blechy koště jedno).

He he, ale vždyť ať ty blechy má, když mu nevadí. I ty blechy mají právo na život. Není kvůli tomu nijak ošklivý nebo co. Ale prostě nechci, aby moje fena měla blechy.

20.5.2017 15:18
L(phi)

XXX.XXX.67.138

Například v podyjí a kde jinde?. z hlediska čr obecně je babesióza pořád tropická choroba a autochtonních případů je velice málo.

Kedze sa ma to Podyji aj SR tyka, tak som viac neskumala a zariadila sa podla toho.
Ja len tak, ze tie juzne staty neznamena Balkan ci Spanielsko, ale hen tu za rohom.

20.5.2017 15:46
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Myslím si, že se mi berňák sesypal také na něco od klíšťat, neb jich měl mraky i přes spoty. ano, určitě vadný byl, i když do té doby nemocný nebyl, ale špatné geny si nesl, o tom žádná. Teď se mi nelíbí samojed a začíná vypadat stejně jako berňucha, než se nemoc projevila naplno. Je unavený, tahá se. Pravda, začalo být horko, ale i tak je to markantní. U něj. Denně tahám klíšťata. Píšete, že zdravý pes se vypořádá, kryplíka to sejme. Ale platí to tak vždycky? Co když jsou ataky klíšťat denně, jako u nás? Nemůže se stát, že to ani byť byl zdravý, nakonec pes nedá? Množství dejme tomu borelií nakonec zvítězí? To by mne celkem zajímalo...

20.5.2017 15:52
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

L(phi) napsal(a):
Kedze sa ma to Podyji aj SR tyka, tak som viac neskumala a zariadila sa podla toho.
Ja len tak, ze tie juzne staty neznamena Balkan ci Spanielsko, ale hen tu za rohom.

A navím za tím rohom bydlím já, a jsme u vás pečení-vaření. Poslední výlet s psiskama byl v Trenčíně A právě do Podyjí jsme jezdili, byli jsme tam asi 3x, než berňucha umřel. Vetovi jsem o tom ale řekla..

Martin L

20.5.2017 21:31
Martin L

XXX.XXX.214.141

Máte pravdu, je to Simparica přečetl jsem si co tam je a isekticid je to taky, moc Dekuju. Jediná výhoda pro použití je asi ta velmi nízká dávka oproti Bravectu proto mi veterinář řekl, že je to bezpečnější 3x40 mg oproti 1 x 500 mg. Na začátku terapie nedám svému psovy velkou koncentraci tím asi myslel, ze psa tolik nezatížím a cenově nevidím rozdíl.

notregistered

20.5.2017 21:33
notregistered

XXX.XXX.211.209

tapina napsal(a):
He he, ale vždyť ať ty blechy má, když mu nevadí. I ty blechy mají právo na život. Není kvůli tomu nijak ošklivý nebo co. Ale prostě nechci, aby moje fena měla blechy.

Už jsme ztratily dva ostny z obojku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík