Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2017 14:15
kacaba1

XXX.XXX.10.229

Dobrý den,
potřebovala bych radu... Máte, prosím, někdo zkušenost s modrým fr. buldočkem?
Pokud jsem pátrala důkladně, tohle zbarvení není zřejmě uznané FCI? Ani jsem nenašla nikde v inzerci papírové štěně toho zbarvení.
Zároveň řeším, jestli třeba tahle barva nemá sklony k nějakým větším zdravotním problémům... Nedávno jsem přišla o nejlepšího psa na světě, tak bych to nerada zažívala znovu.
O standardních kožních a dýchacích a jiných komplikacích tohoto plemene samozřejmě vím..
Moc díky za případné info.

3.7.2017 17:21
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Pokud vím, tak modrá barva se u buldočků nevyskytuje. (Případně prosím znalejší o opravu!) Takže modrého s PP neseženete. jedině křížence s plemenem, které modrou má.

3.7.2017 17:49
Lexaurin

XXX.XXX.128.115

U nas si sousedi rusove modreho" buldocka" poridili. Ma vyssi nohy a celkove je robusnejsi nez frbul. S PP urcite neni , ale neptala jsem se jich.

notregistered

3.7.2017 17:57
notregistered

XXX.XXX.211.201

Myslím, že je to jen zředěná barva, nic záhadného
fci nechce modrý nebo hnědý nos.. a samozřejmě akc modrá nevadí
tak si ho dovezte odjinud.

3.7.2017 18:26
kacaba1

XXX.XXX.230.78

Dekuji Vam za reakci. Nevim, jak moc jsem znala, ale muzete se podivat na link zde... https://www.google.cz/search?q=francuzsky+buldocek+modry&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=cs-cz&client=safari&gfe_rd=cr&ei=_m5aWekyhIFf5Im9iAM
Jaka je to tedy barva, prosim?

3.7.2017 18:27
kacaba1

XXX.XXX.230.78

Dekuju.

3.7.2017 18:29
kacaba1

XXX.XXX.230.78

Takze ve finale, pokud budu vedet, jaci jsou predci, asi to zas takovy trabl neni, co.

3.7.2017 19:11
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

kacaba1 napsal(a):
Takze ve finale, pokud budu vedet, jaci jsou predci, asi to zas takovy trabl neni, co.

Trabl? Zamyslela bych se být Vámi, kde se u buldočka modrá barva vzala.
Ve standardu není ani ťuk o modré barvě. Proč?

Zbarvení podle standardu FCI:
Zbarvení: Plavá, žíhaná, s bílými skvrnami nebo bez nich.
Jednobarevné osrstění:
Žíhané: Plavá srst s příčným tmavým žíháním, vytvářejícím efekt „tygrování“; silné žíhání nesmí zcela zakrývat základní plavou barvu. Může se vyskytovat černá maska. Přítomnost menších bílých skvrn je přípustná.
Plavé: Jednobarevná srst, od světle plavé po tmavě plavou, někdy světlejší na skloněných partiích těla, s černou maskou nebo bez ní. Zbarvení s maskou se dává přednost. Přítomnost menších bílých skvrn je přípustná.
Skvrnité osrstění:
Žíhané se středními nebo velkými bílými skvrnami: Takzvané „strakoš“. Skvrny jsou pravidelně rozmístěny po celém těle psa. Několik skvrn na kůži je přípustných.
Plavé se středními nebo velkými bílými skvrnami: Takzvané „plavá s bílou“. Skvrny jsou pravidelně rozmístěny po celém těle psa. Několik skvrn na kůži je přípustných. Nosní houba je u všech zbarvení vždy černá, nikdy ne hnědá nebo modrá. Celobílí jedinci, za předpokladu, že mají okraje očních víček a nos černý, jsou přípustní, ale pro chov nežádoucí z důvodu rizika hluchoty.

Vady vylučující:
Zbarvení srsti, které není v souladu s tím, co předepisuje standard, zvláště černé, černé se žlutými znaky a všechny zředěné (dilutované) odstíny černé, s nebo bez bílých skvrn.

notregistered

3.7.2017 19:28
notregistered

XXX.XXX.211.201

Kde se modrá vzala smajlík no co ta dilutace..
zadavatelko, budete chovat pod fci ?
ne
tak Vás tenhle standard nemusí zajímat, kupte u chovatele jiné org. anebo na modrou zapomeňte
bezpapíráka nekupujte
budete brečet
a brečet
a brečet furt
a ten pes nejvíc
a stejně modrá už je ohraná, navíc toho psa půl chybí
a jak myslíte, že se u bezpapíráků hlídá zdraví, zvlášť u buldočků
a to nejsem proti psům bez vysvědčení
ale buldočka ne
poor buldoček.

notregistered

3.7.2017 19:31
notregistered

XXX.XXX.211.201

Ona se určitě nerodí jen standardní štěňátka ;-).

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.7.2017 20:10

Někdo holt musí mít senzaci, jinak nebude spokojený...

3.7.2017 20:43
kacaba1

XXX.XXX.230.78

Balu, soudite a neznate... Netusite, jaky je k tomu duvod. Proto to resim. Zadala jsem radu, ne prudu.

3.7.2017 20:47
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

kacaba1 napsal(a):
Balu, soudite a neznate... Netusite, jaky je k tomu duvod. Proto to resim. Zadala jsem radu, ne prudu.

A můžete nám sdělit ten důvod proč chcete frbula v nestandardní a náhodou moderní a žádané barvě?

3.7.2017 21:25

Já bych ho taky chtěla a i bulterieři se občas narodí v nestandartní barvě, co například modrá doga(viz foto) taky nebyla uznávána- no ani nevím jistě, že už je...
Myslím ale, že ta barva je predispozice pro nějaké onemocnění u fr. bul.(asi oči?).

3.7.2017 21:42

kacaba1 napsal(a):

No tak ten důvod napište, třeba se pak dočkáte pochopení.

Jinak rada zní - nebuďte snob a pořiďte si francouzského buldočka s PP ve standardní barvě.

3.7.2017 22:23
kacaba1

XXX.XXX.248.235

Je to jednoduchy... Proste mam po americke buldoci holcicce vysnenou francouzkou modrou... Jsem do te barvy zamilovana... jineho buldoka uz si poridit nemuzu, ac bych nejradeji zase americana, tak proste snim o modraskovi v mensi variante ☺️ Vim moc dobre, co obnasi starat se o nemocneho pejska s problemy, proto zjistuju, kdo ma jake zkusenosti. Takze prosim, pokud nemate takoveho pejska nebo pejskovou, uz nepiste, Balu, je to ztrata casu na obou stranach konverzace.
Za ostatni komentare dekuji.

3.7.2017 22:29
kacaba1

XXX.XXX.248.235

Verun, tezko rict.. proto prave chci nasbirat par zkusenosti, nez se definitivne rozhodnu...
Mela jsem uplne bilou am. buldocici, o ktere mi vsichni tvrdili, ze to bude prisvih, ze nema ani znaky apod... ze neuslysi, ze kozni problemy apod... Presto jsem si ui poridila a mely jsme spolu krasnych 10 let.
O jeji sestre si mysleli, ze nebude vubec chodit, chteli ji utratit a dneska je jako jedina z vrhu 11 leta na svete.
Takze i proto nelamu hul.

notregistered

3.7.2017 22:29
notregistered

XXX.XXX.211.201

A ty nestandardy si chovatelé nechávají doma nebo rozdávají free, protože nejsou snobi.

adf

3.7.2017 22:40
adf

XXX.XXX.156.1

Na zaciatku minuleho storocia, v prvej polke, kedy sa formoval standard fb, bola modra farba vylucena z dovodu moznosti choroby koze zvanej aj syndrom modreho dobermana, u pecenovej farby teraz popularnej cokoladovej je problem s jantarovo zltymi ocami, ktore nedostatocne chrania prieniku slnecnych lucov do oka moze to sposobovat slepotu, okrem toho existuju aj izabela, merle, blue and tan, black and tan, brown and tan... neuznane fci farby, prestudujte si genetiku o riedeni farieb, mutaciach, ake su moznosti zdravotnych rizik, vsetko to prichadza z usa, keby sa chovatelia spravali tak striktne, ako ich tu vela "znalcov" odsudzuje, tak by nevznikali nove plemena a nove farebne variacie, je to na smiech ako tu prispievaju vacsinou ty isty ludia dennodenne a odsudzuju a ponizuju mnohych, ktori tu polozia otazku, ale konkretne neporadia iba kontruju protiotazkou ci ma pes pp?, apropo dnes velmi popularny fawn, red fawn bol pred viac ako 20 timi rokmi tiez neuznany fci, momentalne su modre fb, ktore nejavia kozne problemi niekolko generacii, nie su zatial vyrovnane v type, modra doga funguje kolko desatroci? takze doba ukaze, ake bude dalsie smerovanie vyvoja buldocka a pripadne uznanie novych farieb fci.

3.7.2017 22:49

To adf

No... Kam bude směřovat vývoj různých plemen, sice ukáže doba, ale ta je podmíněna v první řadě poptávkou a iracionálním chováním chovatelů, kteří hledí ve většině případů pouze na exteriér.

3.7.2017 22:57

kacaba1 napsal(a):
Verun, tezko rict.. proto prave chci nasbirat par zkusenosti, nez se definitivne rozhodnu...
Mela jsem uplne bilou am. buldocici, o ktere mi vsichni tvrdili, ze to bude prisvih, ze nema ani znaky apod... ze neuslysi, ze kozni problemy apod... Presto jsem si ui poridila a mely jsme spolu krasnych 10 let.
O jeji sestre si mysleli, ze nebude vubec chodit, chteli ji utratit a dneska je jako jedina z vrhu 11 leta na svete.
Takze i proto nelamu hul.

Oni nejsou nemocní víc než jiní fr. bul., ale jak mají méně pigmentu může být problém. Švagrová má dvě fawn, kamarádka z práce má modrého strakoše (asi)...

adf

3.7.2017 23:01
adf

XXX.XXX.156.1

Co si tym chcela povedat, to by sme tu nemali viacej ako stovku roznych pemien psov slachtenych starocia cielenym vyberom, svet nie je cierno biely, preco vznikali specificke polovnicke plemena, strazne..., niekto preferuje to niekto nieco ine.

Neregistrovaný uživatel

4.7.2017 12:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

adf napsal(a):
Na zaciatku minuleho storocia, v prvej polke, kedy sa formoval standard fb, bola modra farba vylucena z dovodu moznosti choroby koze zvanej aj syndrom modreho dobermana, u pecenovej farby teraz popularnej cokoladovej je problem s jantarovo zltymi ocami, ktore nedostatocne chrania prieniku slnecnych lucov do oka moze to sposobovat slepotu, okrem toho existuju aj izabela, merle, blue and tan, black and tan, brown and tan... neuznane fci farby, prestudujte si genetiku o riedeni farieb, mutaciach, ake su moznosti zdravotnych rizik, vsetko to prichadza z usa, keby sa chovatelia spravali tak striktne, ako ich tu vela "znalcov" odsudzuje, tak by nevznikali nove plemena a nove farebne variacie, je to na smiech ako tu prispievaju vacsinou ty isty ludia dennodenne a odsudzuju a ponizuju mnohych, ktori tu polozia otazku, ale konkretne neporadia iba kontruju protiotazkou ci ma pes pp?, apropo dnes velmi popularny fawn, red fawn bol pred viac ako 20 timi rokmi tiez neuznany fci, momentalne su modre fb, ktore nejavia kozne problemi niekolko generacii, nie su zatial vyrovnane v type, modra doga funguje kolko desatroci? takze doba ukaze, ake bude dalsie smerovanie vyvoja buldocka a pripadne uznanie novych farieb fci.

Neregistrovaný uživatel

4.7.2017 12:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Kdyby se nikdo o nic nového v chovu nesnažil a nevymýšlel, jak by něco vypadalo, kdyby to bylo trochu jiný atd., tak asi dneska nemáme vůbec domácí zvířata, natož různá plemena zvířat.
Důležitý je dbát na zdraví a pohodu chovu, to je jediný o co jde. FCI a všechno další jsou jen zájmové spolky skupiny lidí.

4.7.2017 16:38
vetřelec

XXX.XXX.36.165

Je ta huba zkrácena direkcionálně, nebo mutačně?

NyniKoko

25.7.2019 17:14
NyniKoko

XXX.XXX.170.107

Dobry den,mame doma dva modrasky,holku a kluka.Pokud chcete vice info,jestli neni pozde,muzete me kontaktovat a vse muzeme probrat. Veronika

25.7.2019 17:15
Dasvo

XXX.XXX.250.72

NyniKoko napsal(a):
Dobry den,mame doma dva modrasky,holku a kluka.Pokud chcete vice info,jestli neni pozde,muzete me kontaktovat a vse muzeme probrat. Veronika

Po dvou letech??

Petr288

15.8.2020 18:04
Petr288

XXX.XXX.250.83

Dobrý den
Můžete pomoci a poradit sháním buldočka
A uvítám radu a případně doporučení na chovatele ne množirnu
Děkuji Hübner
724660596

Lucianette

5.9.2020 21:20
Lucianette

XXX.XXX.58.225

Modré zbarvení nese největší zdravotní komplikace, nejčastěji uší a očí. Pak sebou táhne taky dermatitidu, alergie prakticky na všechno anemoc střev, kdy dochází ke krvavému průjmu. Z tohoto důvodu barva není oficiálně uznána nikde na světě.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík