Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.8.2017 19:20
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Ahoj,
máte s ním někdo zkušenost? Stojí to za ty peníze, nebo se jej kupovat nevyplatí?
Pokud s ním máte kladnou zkušenost, opravdu dáváte 2ml na 5kg? Pro mého psa by totiž balení vydrželo přesně týden :/
Doporučil nám ho vet, protože pes trpí neustále se objevujícími kožními problémy nejasného původu. Naposledy dnes tři hotspoty :(
Díky a hezký večer.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.8.2017 20:11

Plerasan je super, ale... máte vyšetřenou štítnou žlázu?

24.8.2017 21:40
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Plerasan je super, ale... máte vyšetřenou štítnou žlázu?

Čekáme na výsledky krevních testů. Měly být hotové tento týden, tak doufám, že mi veterinář zavolá zítra. Je hrozné jen čekat a nevědět, co chudákovi psovi je :(
Z první půlky testů vyšly špatně játra, což nebyla žádná novinka, a na sonu zvětšená prostata (5cm) s cystou (1,5cm).

Jinak, je normální, že hotspot zapáchá? Všimla jsem si toho poprvé.

24.8.2017 21:48

Z první půlky testů vyšly špatně játra, což nebyla žádná novinka, a na sonu zvětšená prostata (5cm) s cystou (1,5cm).

Jinak, je normální, že hotspot zapáchá? Všimla jsem si toho poprvé.

Nechte psa vykastrovat, jinak se budou problémy s prostatou a cystami vracet. Ano, hotspot může hodně smrdět, když se rychle rozjede. Nechte udělat i rozbor kůže kolem hotspotu, rády se tam chytají různé nechtěné breberky (plíseň, stafylokok). Jinak stav psa napovídá nějaké špatné funkci štítné žlázy, slinivky apod, játra se u psa dají dobře pořešit.

24.8.2017 22:03
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Kastrovat ho, chudaka, na stara kolena davat nebudu, pokud to nebude ze zdravotnich duvodu nezbytne. Vet rekl, ze s problemem s prostatou si poradi hormonalni lecba. Problem je hlavne s kuzi. Zacalo to chycenim plisne (nejspis) v psim salonu, coz spustilo uz dva mesice trvajici kozni problemy projevujici se nejen hotspoty, lupy, ale predevsim osklivymi bolaky :(
Take bylo zjisteno, ze je chudokrevny.

24.8.2017 22:06

Kůže je odrazem vnitřního stavu těla. už to, že je chudokrevný a má špatná játra může vysvětlovat problémy s kůží i třeba tu plíseň, ta potřebuje oslabené tělo, aby se rozjela.

plerasan vám na tohle nepomůže. to má spíš šanci poladit nějaký dezinfekční šampon a ostříhání psa.

24.8.2017 22:26

Problém není v kůži.. je to opravdu odraz všeho, velká část imunitního systému, spolu s trávicím syst.
nevyléčí to ani šampon, ale zmírní projevy, na chvíli, zabije ale i to užitečné na kůži
ten plerasan a podobné určitě pomohou, podpoří imunitu, plerasan je myslím z hlívy, dobrá věc
ale chce to hledat příčinu
jinak to nepřestane, budou se jen potlačovat projevy
játra jsou na tom pořád stejně, lepší ? a byl problém jen v játrech nebo to značilo něco jiného, to se ještě teda neví ?
jak je psovi ? drbe se ? kouše se ?

omlouvám se, jestli si to pletu, je to ten ovčák, který si kousal ocas ? jako že už to je strašně dlouho. poradila bych se s více vet a zkusila jiná vyšetření, jaká nevím, nejsem vet, pardon, jen nápad

chce to odborníka, který se na to bude dívat jako na komplex, ne každý problém zvlášť.

25.8.2017 10:44
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Ano, je to ten ovčák s okousanou oháňkou. Tím to vše vlastně začalo.

V srpnu 2016 si rozkousal špičku ocasu, kterou si neustále omlacoval, až se přestala kůže hojit a začala nekrotizovat.

Prosinec 2016 se ocas částečně amputoval, ale pes si to začal sám devastovat. Vyloženě si vykusoval maso.

V období od srpna 2016 do dubna 2017 jsem byli v ordinaci minimálně jednou měsíčně, často i víckrát.

V dubnu 2017 napadlo veterinářku udělat krevní obraz (po otázce, zda mu může zkontrolovat zuby, že mu páchne z tlamy), kde se zjistilo, že jaterní enzymy ALT jsou dva a půl krát vyšší, než je maximální přípustná hodnota. Domů jsme odešli s jaterní dietou od Royalu a ujištěním, že na tom psi dobře prospívají a že by to neměl být problém ani pro našeho psa. Bylo to jediné řešení, které veterinářka navrhla. Sama jsem psovi díky zdejším radám koupila Silymarin Duo a Essential Forte N.

Po cca týdnu dvou na Royalu se pes samozřejmě začal drbat (aby ne, když je to takový shit). Samozřejmě následovala návštěva veterinářky a poměrně laxní reakce, že se to holt může stát. Dostali jsme čínskou medicínu Zátiší poustevníka changa na zlepšení kvality kůže a zmírnění svědění. Sama jsem psovi okamžitě objednala zde zmíněné granule (Wolfsblut kachnu a pstruha) a pes se po nich dal zase dohromady (přestal se drbat a vyrážka z RC v podstatě zmizela).

Co bylo dobré, je fakt, že pes si ocas naposledy rozkousal dva tři dny po začátku podávání přípravků na játra. Jsem přesvědčená, že si ocas kousal právě z důsledku špatné funkce jater, které dle veterinářky způsobovaly silné migrény. Asi si tak ulevoval od bolesti :(

Na konci června jsem nechala pesana vykoupat v psím salonu, protože po všech těch kožních problémech hrozně zapáchal, což způsobovalo neshody s naší sousedkou.

Ani ne po týdnu od návštěvy se pes začal opět drbat a za dalších pár dní se poprvé objevily léze.

Veterinářka (již jiná) konstatovala dermafytozu a vzhledem ke špatné funkci jater doporučila léčbu šamponem (Dermatisan), případně lokální použití antimykotik na velké léze. Taktéž dělala kultivaci, ale nevyrostlo nic.

Psa jsem koupala každé 2-3 dny, následně jednou týdně. Šampon mu podráždění v okolí lézí zmírnil, ale po pár koupelích začalo ze psa sněžit. Šampon mu totiž přesušil kůži a začaly se mu tvořit lupy.

Jelikož se problém opakoval pořád dokola a léze byly pokaždé větší a bylo jich více, objednala jsem psa přímo k dermatologovi. Tam jsem byli ve středu 16.8.

Dermatolog jej vyšetřil (při více jak hodinovém vyšetření se nejen na psa podíval, ale vyptal se na vše možné i nemožné, vzal seškraby, které zkontroloval pod mikroskopem a také poslal do laboratoře, udělal sono a odebral krev na kompletní krevní vyšetření).

Dle něj jde o autoimunitní onemocnění způsobené nějakým chronickým onemocněním, ale více se k tomu vyjádří, až budou všechny výsledky testů hotové. V první půlce byly mírně zvýšené jaterní hodnoty, ale kolik nevím, mluvila jsem s ním pouze telefonicky.

Pes dostal prášky proti drbání (Peritol) a šampon na zklidnění a hydrataci kůže (odlil nám, takže název nevím).

Bohužel už v pátek se objevily znovu velmi ošklivé léze (přesně pět dní od posledního koupání jako několikrát před tím), takže jsem psa napřed mazala mastí (Kenacomb) a teď ve středu, kdy bylo konečně zase teplejší počasí, jej na radu veta vykoupala v Dermatisanu. Bohužel mám pocit, že šampon účinkuje méně a méně.

Nakonec jsem ve čtvrtek objevila tři nové hotspoty, ačkoli jsem přesvědčená, že pes byl opravdu velmi dobře vysušený (napřed hodinu lítal venku, následně jsem ho ještě dosušila ručníkem, který zůstal téměř suchý). Jeden z hotspotů, který jsem našla až včera, si pes stačil rozkousat, ostatní jsem zaléčila včas (přes den omývám heřmánkem, na noc mažu antibiotickou mastí).
Po prášcích od dermatologa se pes téměř nedrbe, ale po přečtení příbalové informace mám strach, aby mu více neublížily. Je tam totiž výslovně napsáno, že by se neměl brát při zvětšené prostatě a problémech s játry :/

Jinak dermatolog stále nevolá, tak tam asi zavolám sama..
Každopádně děkuji za názory. Je to děs, když vidíte, že vašemu psovi něco je a nemůžete mu pomoci :(

P.s. Snažila jsem se zvýraznit nejdůležitější body pro přehlednost, tak snad se to bude lépe číst.

25.8.2017 10:54
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Ještě jsem se chtěla zeptat, zda si myslíte, že by mělo cenu psovi místo Plerasanu dávat hlívu přímo? Konkrétně jsem našla jako nejlepší poměr kvalita/cena tuto:

https://www.lekarna.cz/hliva-ustricna-800mg-s-rakytnikem-a-echinaceou-imunit-100-100/.

25.8.2017 16:12
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Tak jsem akorát domluvila s panem veterinářem a dobré to není :( Na druhou stranu úplně tragické také ne..
Kromě jater to vypadá na problém i s ledvinami, ale ještě se musí udělat vyšetření moči. Kromě toho je prý extrémně anemický a i na sníženou produkci červených krvinek se mu jich tvoří prý příliš málo. Prý nemá dostatek albuminu v krvi.
Řešení atd. probereme ve středu osobně.

Jinak kdo by měl stejný nápad jako já a chtěl psí imunitu podpořit hlívou, tak veterinář to nedoporučuje, protože u dvou třetin psů prý způsobuje těžké průjmy, jelikož nejsou schopní ji strávit.

25.8.2017 16:15
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Koho by zajímaly výsledky, tak zde:

Erytrocyty 4,63 T.L-1
Hematokrit 0,312 L.L-1
Hemoglobin 121 g.L-1
Retikulocyty < 5,0 G.L-1
Trombocyty 303 G.L-1
Leukocyty 15,1 G.L-1
Diferenciál : % M.L-1
Neutrofily seg. : 66,4 10021
tyče : 0,0 0
Lymfocyty : 26,4 3981
Monocyty : 0,9 137
Eosinofily : 6,4 961
Basofily : 0,0 0
M.C.V.67,6 fL
M.C.H.26,1 pg
M.C.H.C.38,7 obj.%
Erytroblasty 0,0 G.L-1

ALT 3,05 mkat.L-1
ALP 2,58 mkat.L-1
močovina 2,82 mmol.L-1
kreatinin 81 mmol.L-1
albumin 24,7 g.L-1
globuliny 39,3 g.L-1
celk.bílk.64,0 g.L-1
žlučové kyseliny 9,80 mmol.L-1

TSH 0,293 ng.mL-1
celk. tyroxin 18,0 nmol.L-1
ELFO bílkovin
albumin 24,7 g.L-1
a1 globulin 1,7 g.L-1
a2 globulin 9,6 g.L-1
b1 globulin 4,0 g.L-1
b2 globulin 12,1 g.L-1
g1, g2 globulin 10,9 g.L-1

HODNOCENÍ :
normochromní normocytární neregenerativní ( normální retikulocyty cca 80)
anémie ( 5,50 - 8,50 )
zvýšená aktivita ALT ( 0,17 – 1,24 )
snížená hladina močoviny ( 2,87 – 9,60 )
hypoalbuminémie ( 27 – 38 )
snížení b1 globulinů ( 6 – 14 ).

nebuduseregistrovat

25.8.2017 16:25
nebuduseregistrovat

XXX.XXX.179.134

Tak ty hotspoty nedělá zapaření, ale zdevastovaná imunita
leviny, prostata, játra, to souvisí
a ta kůže nám takto různě dává najevo, že něco není v pořádku
je dobré dát něco proti svědění, když už je blbě, tak prednison medrol apoquel, apoquel je nejlepší, co se tak povídá
ale to se uvidí až po všech testech
skončila bych s granulemi, je to takové laické moudro ohrané, ale může se mu ulevit
je potřeba hodně šetřící dieta jater, ledvin, močových cest
to mě tak napadá, co by se dalo, čímž se nic nezkazí + podpořit imunitu
udělala jste dost, velice víc než ta první ordinace, máte můj obdiv
teď už bude jen lépe
lidé tu poradí co je nejúčinnější na tu imunitu, ještě k tomu co už jste našla sama
vyladí se léky a bude dobře
díky za toho psa, jak se snažíte

26.8.2017 09:54
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Díky za podporu, snažíme se udělat maximum, aby tu s námi pesan byl co nejdéle..
Akorát mě docela děsí, že za čtyři měsíce ALT stouplo z 2,55 na 3,05 i přes podávání doplňků, které by měly játrům pomoci se zotavit :(.

26.8.2017 11:01
jiven

XXX.XXX.128.198

Zkuste veter.dietu SPECIFIC, třeba HEART KIDNEY SUPPORT, nebo vyberete jiné.Jsou sice dražší, ale zkuste...

26.8.2017 11:39
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

jiven napsal(a):
Zkuste veter.dietu SPECIFIC, třeba HEART KIDNEY SUPPORT, nebo vyberete jiné.Jsou sice dražší, ale zkuste...

Děkuji za snahu, ale za nás toto opravdu nee.

Složení
Kukuřičný škrob, pšenice, rýže, rybí olej, vepřový tuk, bramborový protein, vejce, antarktický kril, minerální látky (včetně zeolitu), bílá rybí moučka, hydrolyzovaný kuřecí protein, sušená syrovátka, prášková celulóza, vitamíny a stopové prvky, citrát draselný, taurin, L-karnitin, methionin. Antioxidanty: BHA, BHT.
Neobsahuje syntetická barviva ani zchutňovadla.

Na ceně mi nezáleží, ale krmivo musí být bez obilovin, kuřecího proteinu a tuku. Prohledala jsem celý internet a veškerá nabízená veterinární krmiva tuto podmínku nesplňují, bez ohledu na cenu :/

Momentálně hledám informace ohledně správného složení barfu pro ledvinovou a játrovou dietu, ale názory se značně různí (na jednom veterinárním webu je například uveden podíl masa a kostí 30%, jinde 80%). Také porovnávám možnosti ohledně konzervovaného krmiva.
Každopádně nejprve proberu možnosti s vetem a uvidím, co mi navrhne.

Ale určitě děkuji za snahu :).

26.8.2017 12:12

Ta procenta jsou nesmysl, nejde o to kolik masa, ale jakého
tady to máte vše i se zdroji

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3294940/problem-s-jatry-ostropestrec-ci-jina-podpurna-lecba#a3295948

Http://dogaware.com/health/liver.html
https://www.bezhladoveni.cz/v-kterych-potravinach-najdete-nejvice-purinu/
http://galenus.cz/clanky/vyziva/mineraly-med
http://dogcathomeprepareddiet.com/diet_and_hepatic_disease.html#dog
http://www.peteducation.com/article.cfm?c=2+2103&aid=313

bílá rýže, tvaroh, bílé netučné maso ale ne kuře nebo tele, Sammy, vit. E rozpustný ve vodě, žádné vnitřnosti
proteinu se dává méně než zdravému psu, ale rozhodně ne příliš málo
tuk, měď a vit. A musí být nízko.

26.8.2017 13:20

PumaCZ napsal(a):
Díky za podporu, snažíme se udělat maximum, aby tu s námi pesan byl co nejdéle..
Akorát mě docela děsí, že za čtyři měsíce ALT stouplo z 2,55 na 3,05 i přes podávání doplňků, které by měly játrům pomoci se zotavit :(.

Ta játra jsou celá špatná, snížená hladina močoviny i bílkovin v krevní plasmě ukazují, že jejich funkce nic moc.

26.8.2017 13:50
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Díky, megííí, postupně si odkazy pročtu a uvidím, jak budeme krmení řešit.

26.8.2017 13:52
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Ta játra jsou celá špatná, snížená hladina močoviny i bílkovin v krevní plasmě ukazují, že jejich funkce nic moc.

A co se podle Tebe dá ještě více udělat? Asi je to hodně zlé, že?
Jinak na sonu byla játra alespoň normální velikosti, ale povrch zvrásněný..

26.8.2017 14:15

PumaCZ napsal(a):
A co se podle Tebe dá ještě více udělat? Asi je to hodně zlé, že?
Jinak na sonu byla játra alespoň normální velikosti, ale povrch zvrásněný..

Je to špatný. pokud jsou játra zvrásněná, bude tam cirhóza a chronický zánět. s tím se v podstatě nedá dělat nic jinýho než dieta a potravinové doplňky pro dobrý pocit.

26.8.2017 18:09
jiven

XXX.XXX.128.198

Já znám složení SPECIFICU, ale nám pomáhá.Taky jsem krmila BARFEM a to dost dlouho, ale když fenka onemocněla, zkusila jsem krom jiného i tyto granule a je na tom lépe.

28.8.2017 10:08
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Je to špatný. pokud jsou játra zvrásněná, bude tam cirhóza a chronický zánět. s tím se v podstatě nedá dělat nic jinýho než dieta a potravinové doplňky pro dobrý pocit.

Díky moc za názor, bodlinko. Počkám, co navrhne vet ve středu a podle toho se zařídíme (ohledně žrádla a doplňků stravy).

28.8.2017 10:09
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

jiven napsal(a):
Já znám složení SPECIFICU, ale nám pomáhá.Taky jsem krmila BARFEM a to dost dlouho, ale když fenka onemocněla, zkusila jsem krom jiného i tyto granule a je na tom lépe.

Problém je, že můj pes kukuřici, pšenici a kuře prostě nesnese. Už teď má kožní problémy a před podáváním antihistaminik se mohl udrbat k smrti, takže toto pro nás není řešení.
Bohužel, jak už jsem napsala výše, nenašla jsem jedinou veterinární dietu pro alergiky.

28.8.2017 10:28

Farmina vet life hypo. fish & potato.
Ale je to fakt zbytečné, granule jsou zátěž.
Můžete si z nich vzít příklad - rýže nebo brambory + netučné světlé maso.

28.8.2017 10:30

Maso spíš ne. má příliš mědi. jaterní diety je lepší stavět na mléčné bílkovině. plus občas vejce.

28.8.2017 11:00

Ještě aby to mléko pes pobral, snad jo.
Jinak rýže 0,5mg mědi, hovězí maso 1,5... hovězí játra 35, brambory 10.. ale červené maso má zas jiné minusy.
Králičí je vhodnější kvůli třeba vit. B /povídá se o injekčním podávání i/, zinku, hlavně nevyrobí tolik látek, co by dál likvidovaly játra a ledviny.
Jestli pes dostane málo dobře stravitelných bílkovin, bude hubnout, nebude mít z čeho se dát dohromady.
Ryby také nejsou úplně to nejlepší, jen ty fakt bílé, kvůli množství vit. A a mědi. Úplně blbý je losos.

Takže bych dala rýži, králičí, tvaroh, laktulosu a třeba kokosový olej kvůli omega mk. V tomto případě rybí olej je špatně.

jo, ještě.. brambory vařené na kaši jsou dobré kvůli vláknině a červená řepa je pro játra dobrá - methionin.

28.8.2017 15:30
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Laktulosu? Našla jsem správně, že je to projímadlo?

28.8.2017 15:34
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Jinak zmíněné krmivo není přímo veterinární dieta při problémech s játry a ledvinami. Navíc má přidanou sůl, což je také špatně..
Přemýšlela jsem nad kombinací granule + maso + konzervy s tím, že každá porce by byla něco jiného (ráno maso, odpoledně konzerva, večer granule apod.), ale ještě počkám na vyjádření veta.

28.8.2017 16:31

Přidaná sůl neznamená hodně sodíku, to je rozdíl sodík a sůl ve složení
což nic nemění na tom, že granule mu nepomohou
a míchání tolika složitých věcí na trávení (to tělo potřebuje ulehčit ! ) nepomůže už vůbec
králičí maso má polovinu sodíku oproti hovězímu, polotučný tvaroh třetinu co hovězí maso

to, co jsem vytahala ze zahraničních článků, píše i mvdr. štourač, jestli to pro Vás má větší váhu

laktulosa je rozpustná vláknina, která "pomáhá likvidovat amoniak"
je to v odkaze dogaware.com například, používá se i u lidí s onem. jater
laktulosa proto, že je to jednoduché, lepší než dávkovat řepu a brambory

a klidně krmit víckrát
ale jednoduše, lehce

tady se můžete podívat, co v potravinách je.. sodík měď vit. A...
http://www.nutridatabaze.cz.

28.8.2017 17:01
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Já mám právě z krmení čistě barfem strach hned z několika důvodů.
Prvním je, aby bylo krmivo opravdu správně namíchané a výživové hodnoty správné.
Druhým uskladnění připravených porcí, které mají být 1,2-2kg (počítám spíše více, protože má sklony hubnout). I když máme mrazák větší, pochybuji, že by se mi podařilo nacpat do něj více jak jídlo na pár dní.
A třetím jest fakt, že v mé nepřítomnosti, ať už pes zůstane doma s přítelem nebo bude u rodičů, mu nikdo barf připravovat nebude. Přítel by ještě rozmrazil a přidal čerstvé ovoce/zeleninu, ale u rodičů nehrozí ani toto. Nehledě na to, že do mrazáku by se jim nevešla ani jedna jediná porce, jak je znám..
Takže tu musí stále zůstat možnost, jak nakrmit jednoduše, tj konzerva nebo granule.
I koupě masa tady v Německu není tak snadná. I maso určené pro psy je tu za cenu téměř stejnou jako za maso určené pro lidi :/.

sh

28.8.2017 23:02
sh

XXX.XXX.244.143

Zkuste mrknout na jaterni dietu pro lidi a sezente podobne granule. Co nejjednodussi slozeni, lehce stravitelne atd. Nereste jestli pes zhubne, je to normalni, traveni si musi co nejvice odpocinout a travit co nejmene potravy naraz. Idealne krmit 3x denne a domaci strava bez chemie by fakt pomohla hodne. At uz vyberete cokoli, tak to nemichejte, obecne jsem pro pestrou stravu, ale vasem pripade bych krmila bud pouze granule nebo pouze konzervy nebo maso. Radsi konzervy nebo maso. Jinak vnitrne i zevne lze uzivat Enterosgel (pro lidi je o neco levnejsi nez pro psy), detox organismu.

sh

28.8.2017 23:09
sh

XXX.XXX.244.143

A mam pro Vas tip na granule, v nemecku by mely byt: Vigor&Sage - holandske granule s jednoduchym slozenim, zrovna light verze je myslim kruti a maji i ruzne cinske bylinky. A jsou bezobilne nenabusene bilkovinami.

28.8.2017 23:24

Granule vypadají dobře, ale kuřecí tuk.. to nevím, jestli by mohl
když nemůže obilí a kuře, to je těžké
vlastně nemožné.. já bych se na ty granule..

29.8.2017 00:58
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Diky moc, ale presne jak napsala megiii, je tam kureci tuk. Mam vyzkouseno, ze staci pouze ten a pes se drbe :/
Zatim krmim zde doporucenym Wolfsblutem kachna a pstruch a dobry. Jen po antihistaminicich je porad hladovy.
A hubnuti problem je. Uz ted mu lezou zebra a pokud si pes z potravy nic nevezme, kde ma brat silu?

29.8.2017 09:55

PumaCZ napsal(a):
Diky moc, ale presne jak napsala megiii, je tam kureci tuk. Mam vyzkouseno, ze staci pouze ten a pes se drbe :/
Zatim krmim zde doporucenym Wolfsblutem kachna a pstruch a dobry. Jen po antihistaminicich je porad hladovy.
A hubnuti problem je. Uz ted mu lezou zebra a pokud si pes z potravy nic nevezme, kde ma brat silu?

Testovalo se trávení tuků ? S tím mají játra také co dělat. Tuším se to jmenuje test žlučových.. enzymy se řeší před a po nakrmení.

Ten kokosový olej se dává, protože je "jednodušší". Pokud nedodám snadno využitelný protein a tuk, pes si začne brát z vlastních zásob, hubne, a vyhladoví.

I kdyby dostal jen rýži a tvaroh, je to stokrát lepší než granule.

29.8.2017 14:13
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Trapvení tuků se určitě netestovalo. Každopádně problém s kuřecím/drůbežím tukem, kukuřicí a kuřetem měl v podstatě už od mala, tak se mu vyhýbáme.
Před více než rokem jsem přehlédla právě kuřecí tuk v granulích (došly nám naše, tak jsem koupila 3kg bezobilný Brit Care) a úplně to stačilo, aby se více jak týden drbal.

Zítra jedeme na veterinu, tak se na vše optám a ozvu se, co vet doporučuje. Sama jsem zvědavá.

Každopádně mi pes přijde nějaký divný :( Pořád jej mám za zadkem, chce se mazlit, což u něj není vůbec obvyklé, a hodné spí..

29.8.2017 14:42

PumaCZ napsal(a):
Trapvení tuků se určitě netestovalo. Každopádně problém s kuřecím/drůbežím tukem, kukuřicí a kuřetem měl v podstatě už od mala, tak se mu vyhýbáme.
Před více než rokem jsem přehlédla právě kuřecí tuk v granulích (došly nám naše, tak jsem koupila 3kg bezobilný Brit Care) a úplně to stačilo, aby se více jak týden drbal.

Zítra jedeme na veterinu, tak se na vše optám a ozvu se, co vet doporučuje. Sama jsem zvědavá.

Každopádně mi pes přijde nějaký divný :( Pořád jej mám za zadkem, chce se mazlit, což u něj není vůbec obvyklé, a hodné spí..

Je těžce nemocný, tak má nárok na to být divný.

Řeknu vám, jak to probíhalo u nás. Pes na dietě, ale neustále postupně hubnul a pak ze dne na den úplně zežloutl a břicho se nalilo vodou. A bylo.

29.8.2017 14:48
PumaCZ

XXX.XXX.253.21

Je těžce nemocný, tak má nárok na to být divný.

Řeknu vám, jak to probíhalo u nás. Pes na dietě, ale neustále postupně hubnul a pak ze dne na den úplně zežloutl a břicho se nalilo vodou. A bylo.

Vím, že má nárok na to být divný. Jen mě to děsí.
Jak se u psa poznal, zme zežloutl, podle bělma oka? Nebo je to výraznější?

29.8.2017 14:50

PumaCZ napsal(a):
Vím, že má nárok na to být divný. Jen mě to děsí.
Jak se u psa poznal, zme zežloutl, podle bělma oka? Nebo je to výraznější?

Byla žlutá všude. nejen spojivky, ale i tlama, žlutá prosvítala i na kůži na uších.

29.8.2017 17:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nečetla jsem, jen začátek s dotazem na sirup. Až dnes, strašně špatně se to čte, měli jsme to velmi podobné. Myslím ta játra a to, že se nezjistilo proč. Jen jsme měli obrovská játra, prý povrch dobrý, žádné změny, tak se snad srovnají. Nesrovnala, začala těžká chudokrevnost, rychlý rozpad červených krvinek, postupovalo to z týdne na týden. Už se nedalo zastavit. Dodnes mne mrzí, že jsem věřila jen vetům a vysadila jsem ostropestřec. Možná...kdo ví. Granule bych opravdu nedávala. Já jsem i dávala, protože psu vyloženě chutnaly, jedl je raděj než maso, ale jinak bych šla do BARF. Vykašlete se na strach, že mu bude něco chybět...už tělo stejně nepracuje správně a většinu si neveme(nespotřebuje, co by mělo), tady už se víc ani pokazit nedá, bohužel. Jde o to, aby pes jedl a jedl často a malé dávky. Nám vet říkal 5-6x denně. Bulím tu jak želva, kdyby tak člověk věděl, jak pomoct...

1.9.2017 11:53
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

lesnížínka napsal(a):
Nečetla jsem, jen začátek s dotazem na sirup. Až dnes, strašně špatně se to čte, měli jsme to velmi podobné. Myslím ta játra a to, že se nezjistilo proč. Jen jsme měli obrovská játra, prý povrch dobrý, žádné změny, tak se snad srovnají. Nesrovnala, začala těžká chudokrevnost, rychlý rozpad červených krvinek, postupovalo to z týdne na týden. Už se nedalo zastavit. Dodnes mne mrzí, že jsem věřila jen vetům a vysadila jsem ostropestřec. Možná...kdo ví. Granule bych opravdu nedávala. Já jsem i dávala, protože psu vyloženě chutnaly, jedl je raděj než maso, ale jinak bych šla do BARF. Vykašlete se na strach, že mu bude něco chybět...už tělo stejně nepracuje správně a většinu si neveme(nespotřebuje, co by mělo), tady už se víc ani pokazit nedá, bohužel. Jde o to, aby pes jedl a jedl často a malé dávky. Nám vet říkal 5-6x denně. Bulím tu jak želva, kdyby tak člověk věděl, jak pomoct...

To mě moc mrzí, cítím s Vámi :(
Já si říkám, že v jeho téměř deseti letech je až na ta játra a kůži v dobré kondici. Otázka je, jak rychle bude nemoc postupovat..
Ostropestřec už dáváme od dubna pravidelně a k němu ještě střídavě hořec a Essential. Řekla bych, že mu to snad pomáhá. Uvidíme..

1.9.2017 11:55
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Co se týče vyšetření moči, tak ledviny vypadají v pořádku. V moři není bílkovina a testy kompletně prý vyšly dobře.
Jen jsem zmatená z rad ohledně krmení. Dle veta mám krmit tím, na čem pes prospívá a co mu chutná, že prý není příznivcem diet.
Zatím jsem mu tedy objednala znovu granule Wolfsblut a na vyzkoušení i pět jejich konzerv.

1.9.2017 12:02
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Ještě mám dotaz na zdejší BARFisty.
Jak to děláte s masem?
Předpokládám, že se většinou kupuje mražené, ale pokud si chcete připravit porce do mrazáku, musí se rozmrazit a znovu zamrazit, což se pro lidskou spotřebu důrazně nedoporučuje.
Jakým způsobem tedy s masem pracujete?

1.9.2017 12:08
Tedysek

XXX.XXX.49.14

PumaCZ napsal(a):
Jak to děláte s masem?
Předpokládám, že se většinou kupuje mražené, ale pokud si chcete připravit porce do mrazáku, musí se rozmrazit a znovu zamrazit, což se pro lidskou spotřebu důrazně nedoporučuje.

Já kilovky řezala nožem. Zmražené. Málem jsem u porcování vždy pustila duši. Pak jsem rezignovala tak u třicáté kilovky. A mám to mražené v celku a stejně to během jednoho max 1,5 dne sežerou, tak nechávám v balení. Pak mi to přestali papat, tak to postupně vyhazuju.

1.9.2017 12:43
tapina

XXX.XXX.165.16

PumaCZ napsal(a):
Jak to děláte s masem?

Kde jsou kosti, např. pštrosí nohy, tak to beru pilou. Jinak kupuju králičí vnitřnosti, tak to raději koupím půlkilové balení a nechám dole v lednici a postupně odebírám. Nebo kilovku pilou na čtvrtiny, když už to řežu. Dál kupuju ryby a králičí polévkovou směs a jsem s tím narozdíl od supermarketu spokojená právě z toho důvodu, že tam není moc vody a jde to z balení odebírat po kusech. Jinak ostatní kupuju čerstvé a spotřebuju nebo mrazím ve velikostech podle potřeby.
Jednou jsem koupila cca 7kilo zvěřinových ořezů - byla to hrouda v celku, že by mi to nešlo ani pilou, tak jsem to nechala povolit, co jsem mohla odebrat, dala jsem do lednice a spotřebovala a ze zbytku byly paštiky.

Rozmražování a pytlíkování, to taky neuznávám.

1.9.2017 12:55
tapina

XXX.XXX.165.16

Jinak, asi bych to nijak moc nehrotila, hlavně, aby jo to nedráždilo, měl dobré trávení, jedl z chutí...
Umřela mi kočka v podstatě na to samé, bohužel teda se nic nepodařilo zjistit včas, neměla jsem zkušenosti, věřila jsem názoru odborníka. Až poté, co hodně zhubla, a opakovaně jsem se dožadovala, tak jsme se dobrali diagnózy, ale už bylo pozdě. No už bylo pozdě u těch prvních příznaků, nicméně alespoň bych ji netrápilahdlkld.

Přidejte reakci

Přidat smajlík