Já osobně bych šla k Evě
http://www.pesopark.cz/instruktori/eva-stemberova/.
rapotacka11
napsal(a):
Nač jste ho potřebovali ?
Proč si lidi nepořizují
jednoduchá a snadná plemena,
se kterými je život jen o radosti ?
Říká se jim společenská.
Nebo aspoň tedy NO - bývají bezproblémoví,
když jim člověk poskytne co potřebují.
Opět duchaplná odpověd
napsaná v
odstavených větách.
Zřejmě pro zřetelnost
Vašich skvělých rad.
rapotacka11
napsal(a):
Proč si lidi nepořizují
Říká se jim společenská.
A jak víte, jaké má zadavatelka plemeno? Třeba má psa z útulku... Nebo i společenské plemeno může mít špatnou zkušenost a být bázlivé. A doporučovat pořád NO mi taky přijde jako blbost - taky není vhodný úplně pro každého...
rapotacka11
napsal(a):
Proč si lidi nepořizují
Říká se jim společenská.
Pokud psovi poskytnete co potřebuje tak bývá bezproblémový každý pes, ne jen NO. Bude to ó tom, že každý pes potřebuje něco jiného...
jolanabrno
napsal(a):
Dobrý den,
mohl by mi někdo doporučit trenéra případně klub zabývající se převýchovou bázlivých psů v Praze? Pes je starý 3,5 let a ráda bych se s někým poradila, jak s ním pracovat, abych to ještě nezhoršila.
Děkuji.
Na psa tohoto typu bych hledala někoho, kdo rozumí výchově psů, ne trenéra, ale opravdu znalého člověka. Mám v posledních týdnech na konzultaci fenu, na kterou působili snad všichni pražští trenéři poslední tři roky a je to katastrofa. Obraťte se na Ivetu Soukupovou, psí škola Bobík, není z Prahy ale umí.
rapotacka11
napsal(a):
Proč si lidi nepořizují
Říká se jim společenská.
Vy máte křišťálovou kouli?
Jestli ano, něco bych taky potřebovala zjistit, prosííím!
Uživatel s deaktivovaným účtem

rapotacka11
napsal(a):
Proč si lidi nepořizují
Říká se jim společenská.
1/ Znala jsem malého bílého pudlíka - venku byl bezproblémový, veselý psík. Dost mě překvapilo, když se paní svěřila ( začla otázkou, kam dávám psy doma, jestli se jich doma nebojím ), že ji doma terorizuje - doslova. V určitých chvílích si nesmala sednout na gauč, nesměla k ní přijít návštěva, vnoučata pokousal...- malinké společenské plemeno.
A nesnesitelných NO jsem znala a znám několik. Včetně jednoho, kterého si majitel pořídil přesně - dobře cvičitelné zvladatelné plemeno. Bohužel kápl na jedince, kterého by leckdo uvítal - byl velmi ostrý, cvičitel z něj byl nadšený, majitel už tolik ne. Představoval si klidné procházky s hodným psem, nemohl vyjít bez koše a vodítka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
rapotacka11
napsal(a):
Proč si lidi nepořizují
Říká se jim společenská.
Proč furt každému cpete NO? Pro mě je třeba NO nejhorší plemeno, absolutně pro mě nepoužitelné...
Lidi, fakt jste tak nechápaví.
Doporučila jsem do bytu společenské plemeno!
Když už musí mít tedy velkého psa,
NO je - může být
čévéčku dost podobný.
Samozřejmě, že může být kousavý pudl i ostrý NO.
Tvrdím, že je to o lidech
.Psi by žádný problémy neměli, kdyby jim je nepůsobili lidi.

napsal(a):
Https://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/892959/stene-ceskoslov-vlcaka
https://www.ifauna.cz/profil/jolanabrno/zalozenatemata/.
Jó, tady bude každá rada drahá. Asi bude víc vlk než pes. Odstěhovat se na samotu, pořídit mu ještě jednoho?

napsal(a):
Jó, tady bude každá rada drahá. Asi bude víc vlk než pes. Odstěhovat se na samotu, pořídit mu ještě jednoho?
Pustit do přírody ?
Luciandthewolf
napsal(a):
Opět duchaplná odpověd
napsaná v
odstavených větách.
Zřejmě pro zřetelnost
Vašich skvělých rad.
Ano, ale evidentně je to marný.
Když myslím, že do bytu společenské plemeno,
zažiju atak, že cpu každýmu NO.
Hlavní myšlenku neodhalí, ani kdybych ji dávkovala
po písmenkách.
(chápu - irituji ...ale nějak se zabavit musím... ).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
jolanabrno
napsal(a):
Dobrý den,
mohl by mi někdo doporučit trenéra případně klub zabývající se převýchovou bázlivých psů v Praze? Pes je starý 3,5 let a ráda bych se s někým poradila, jak s ním pracovat, abych to ještě nezhoršila.
Děkuji.
Já bych vám doporučila Scyllu - určitě vám všechny problémy vyřeší
rapotacka11
napsal(a):
NO je - může být
čévéčku dost podobný.
Paní má psa, který se bojí. Další informace je věk. Nic víc nenapsala. Kde jste přišla na to, že chce velkého psa?
rapotacka11
napsal(a):
po písmenkách.
chápu - irituji...ale nějak se zabavit musím...
No, vždyť jo, od toho ta diskuze je (beze srandy).
Stejně jako po stranách vyskakují reklamní bannery, tak uprostřed diskuze vyskakují divné skandované příspěvky - obojí se dá v pohodě ignorovat
Kdyby to zmizelo, bála bych se, že nejsem na ifauně

sisi58
napsal(a):
Paní má psa, který se bojí. Další informace je věk. Nic víc nenapsala. Kde jste přišla na to, že chce velkého psa?
Z ostatních diskuzí vyplývá, že je to ČSV. Napsat, že to není plemeno vhodné do bytu? A pro každého? A oheň by byl na střeše.

sisi58
napsal(a):
Tak patrně si rapotacka klikla na zadavatelčin profil (nebo si pamatuje) a její příspěvky (i kreveta sem hodila odkaz) a to ČSV se tam nedá přehlédnout...ne, že ho chce, ale má.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
sisi58
napsal(a):
Z předchozích příspěvků v profilu jasně vyplývá, že má ČSV.
Omlouvám se zadavatelce, že nedám radu. Vidím, že se snaží řešit přesto...děsně mne to se.e Pořád dokola píšem: nekupujtre si tohle plemeno, jelikož má neustálenou povahu a můžete pak čekat všelicos, za druhé: nekupujte si tohle plemeno do bytu. Jsou plemena víc vzdálená vlku, přesto vyjou, u tohoto plemene bych to považovala téměř za standart. Ano...najdou se i ti, co je tazateli přichválí, jak je to nej super plemeno. A pak tady máme nešťastnou majitelku, která řeší neustálé probléma rázu, na který jsme u potencionálních majitelů upozorňovali Ano, já mám také super psa, který je hodný na lidi, psy atd, ale nikomu, opravdu nikomu bych samojeda nedoporučila. Já kvůli psu, majitel ať si svá rozhodnutí klidně vyžere. Nerada bych, aby ho trápili v bytě, ve městě, či v kotci, protože zdrhá.

lesnížínka
napsal(a):
Omlouvám se zadavatelce, že nedám radu. Vidím, že se snaží řešit přesto...děsně mne to se.e Pořád dokola píšem: nekupujtre si tohle plemeno, jelikož má neustálenou povahu a můžete pak čekat všelicos, za druhé: nekupujte si tohle plemeno do bytu. Jsou plemena víc vzdálená vlku, přesto vyjou, u tohoto plemene bych to považovala téměř za standart. Ano...najdou se i ti, co je tazateli přichválí, jak je to nej super plemeno. A pak tady máme nešťastnou majitelku, která řeší neustálé probléma rázu, na který jsme u potencionálních majitelů upozorňovali Ano, já mám také super psa, který je hodný na lidi, psy atd, ale nikomu, opravdu nikomu bych samojeda nedoporučila. Já kvůli psu, majitel ať si svá rozhodnutí klidně vyžere. Nerada bych, aby ho trápili v bytě, ve městě, či v kotci, protože zdrhá.
A to na rozdíl od samojeda, ČSV nemusí být hodný na lidi (ať už ze strachu, nebo se v něm rpobudí jiné geny). Se psy také nevycházejí až tak zázračně. Někomu opravdu takový pes může vyhovovat, ale...
Jasně, že tím zadavatelce nepomůžeme. Ještěže typy na pomocníky dali jiní.

Zadavatelko, vychvalovala jste Desenského, co Vám za ta léta poradil ?

napsal(a):
Zadavatelko, vychvalovala jste Desenského, co Vám za ta léta poradil ?
To si zas zadvatelka naběhla...Já bych se zeptala, jestli ještě vyje, nebo pomohl EO (teď bez ironie a docela vážně ).

napsal(a):
To si zas zadvatelka naběhla...Já bych se zeptala, jestli ještě vyje, nebo pomohl EO (teď bez ironie a docela vážně ).
Vážně to ale nezní
Mě to fakt ale zajímá, když se o něm povídá, jak vlčákům rozumí, tak proč už to dávno nevyřešil ?

Huskyjanina
napsal(a):
Kde jste vzala, že u něj byla na poradě?
Psala, že je úžasný... nebo co.. tam v těch diskuzích... tak já nevím kde to vzala tak když má už 3 roky problémy, proč za ním nešla, nebo šla, co poradil, však i poradna je plná dotazů o vlčákovi, pastevci, .. a tak.

rapotacka11
napsal(a):
NO je - může být
čévéčku dost podobný.
Rapotacko11, nemůžete to napsat jako normální text? Tento styl hesel je jak od hotentota...
napsal(a):
Psala, že je úžasný... nebo co.. tam v těch diskuzích... tak já nevím kde to vzala tak když má už 3 roky problémy, proč za ním nešla, nebo šla, co poradil, však i poradna je plná dotazů o vlčákovi, pastevci, .. a tak.
Takže zase dohady...aha...

Huskyjanina
napsal(a):
Takže zase dohady...aha...
Jo, to já nevím, chtěla jsem napsat "nevymysleli".. jako že spolu nebo něco, proti RD to nebylo, neznám ho. Jen mě zarazilo, že 3 roky...od štěněte trable.. no já bych je měla také, proto si vlčáka nepořídím.
rapotacka11
napsal(a):
po písmenkách.
Tak já nevím, zaleží spíš na člověku než na tom, kde psa bude mít. Lepší pes v bytě, kde se mu ten člověk bude bezvýhradně věnovat, než ignorovanej pes na zahradě, který si tam žije svým vlastním životem ne? :D Já doma mám i v dalších komentářích zmiňované čsv, v bytě. A kromě menší separační úzkosti, kterou jsem zde řešila v diskuzích s ní nemám vůbec žádný problém. Nicméně i přes to se po prvním hárání uklidnila.
Jestli má paní opavdu čévéčko s takovým problémem je to víceméně jeho vlastnost. Jsou trošku opatňejší, vůči cizím nedůvěřiví a možná i nevrlí. Já to třeba beru jako výhodu. Znám i čévečka milující lidi. Ale převaha jich je opatrnějších..takže kdo ví, jestli paní nebere jako "bázlivost" jen opatrnost svého pejska vůči návštěvám a cizím lidem. Kdo by jim měl taky věřit, taky jim nevěřim :D.
Http://www.chovnastanicevlcistin.cz/co-je-potreba-vedet-o-csv/
""""""""""""""""""""""""
Tyto dvě věty bych tam vepsala ČERVENĚ, ale ono by to bylo stejně marný...
Jeho výchova není snadná.
Dohnat zanedbané je obtížné a ve vetšině případů nemožné.
Tak ptala jsem se spíše jak řešit a kde bych s ním mohla pracovat, ale vidím, že hodně lidí by rádo řešilo můj osobní život.
V tom případě to řeknu takto. Já jsem si pejska pořídit nikdy nechtěla. Pořídil si ho teď už bývalý přítel, který se o něj ale nikdy nestaral a vše bylo jen na mne. Všímal si ho jen když měl náladu, později si ho bral jen občas a pak ho vždy ke mě šoupnul vyhladovělého, špinavého no prostě hrůza. Proto jsem řešila a řeším i tolik problému, protože vše co jsem se psem vybudovala přišlo poté vniveč. Zkoušela jsem mu najít i jiný domov ale raději by vyhladověl, tak prostě zůstane u mě v bytě! A posaďte se na vaší ctěnou zadnici když se vám to nelíbí je mi to jedno. Na psovi mi záleží a snažím se mu dát vše co můžu. Momentálně ho mám výhradně u sebe a doufám, že to tak zůstane ale těžko říct :(. Neni to vůbec jednoduché a bylo toho sakra hodně co se podělalo a čím si člověk může projít je až neskutečné a nejen člověk ale i pes. Ani nemáte tušení, hlavně, že dokážete být tak vstřícní a mít takové milé poznámky. Taky bych se ráda rýpala v něčím životě a rozebírala ho a říkala jak a co má dělat :D to je totiž hrozně jednoduché.
Přesto děkuji za odpovědi ;).
napsal(a):
Asi jste úplně nepochopila co jsem tehdy v diskuzi psala a možná byste si to mohla zkusit přečíst ještě jednou ;). A až si to přečtete pořádně a bude vás i dále něco zajímat ráda pak odpovím ;).

jolanabrno
napsal(a):
Tak ptala jsem se spíše jak řešit a kde bych s ním mohla pracovat, ale vidím, že hodně lidí by rádo řešilo můj osobní život.
V tom případě to řeknu takto. Já jsem si pejska pořídit nikdy nechtěla. Pořídil si ho teď už bývalý přítel, který se o něj ale nikdy nestaral a vše bylo jen na mne. Všímal si ho jen když měl náladu, později si ho bral jen občas a pak ho vždy ke mě šoupnul vyhladovělého, špinavého no prostě hrůza. Proto jsem řešila a řeším i tolik problému, protože vše co jsem se psem vybudovala přišlo poté vniveč. Zkoušela jsem mu najít i jiný domov ale raději by vyhladověl, tak prostě zůstane u mě v bytě! A posaďte se na vaší ctěnou zadnici když se vám to nelíbí je mi to jedno. Na psovi mi záleží a snažím se mu dát vše co můžu. Momentálně ho mám výhradně u sebe a doufám, že to tak zůstane ale těžko říct :(. Neni to vůbec jednoduché a bylo toho sakra hodně co se podělalo a čím si člověk může projít je až neskutečné a nejen člověk ale i pes. Ani nemáte tušení, hlavně, že dokážete být tak vstřícní a mít takové milé poznámky. Taky bych se ráda rýpala v něčím životě a rozebírala ho a říkala jak a co má dělat :D to je totiž hrozně jednoduché.
Přesto děkuji za odpovědi ;).
Nenechte se odradit lidma, co se nudí a mají potřebu tady řešit životy ostatních.
Já doporučuju taky Evu Štemberovou. Nejlíp se k ní dostanete, když budete sledovat tuhle skupinu https://www.facebook.com/groups/1682112542007087/ a přihlásíte se na nějakou její lekci, kterou vypíše. I když jsou lekce obvykle rychle plné, často se pak lidi odhlašují den či dva předem.

jolanabrno
napsal(a):
Asi jste úplně nepochopila co jsem tehdy v diskuzi psala a možná byste si to mohla zkusit přečíst ještě jednou ;). A až si to přečtete pořádně a bude vás i dále něco zajímat ráda pak odpovím ;).
Tak byla jste někde teda nebo ne ? Píšete, že převychoval spoustů psů, proč jste za ním nešla ? Váš osobní život mě vůbec nezajímá, zajímá mě pes.
napsal(a):
Nenechte se odradit lidma, co se nudí a mají potřebu tady řešit životy ostatních.
Já doporučuju taky Evu Štemberovou. Nejlíp se k ní dostanete, když budete sledovat tuhle skupinu https://www.facebook.com/groups/1682112542007087/ a přihlásíte se na nějakou její lekci, kterou vypíše. I když jsou lekce obvykle rychle plné, často se pak lidi odhlašují den či dva předem.
Děkuji, určitě se pani zítra ozvu a snad se domluvíme :).