Jak (ne)zvládáte výcvik dvou psů?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2017 12:12
Boxer007

XXX.XXX.11.1

Ahoj, než na mě všichni začněte útočit a ukamenovávat mě, tak si to přečtěte cele ;)

Máte jednoho psa na výcvik a chcete mít psa druhého - stihate cvičit psíky dva?

Jak to děláte? (Když chcete sem tam nějakou tu zkoušku)

Nežárlí na sebe psi navzájem?

Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.12.2017 12:14

Jeden, druhý, oba spolu.
Žárlivost není psí vlastnost.

Neregistrovaný uživatel

3.12.2017 12:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Boxer007 napsal(a):
Ahoj, než na mě všichni začněte útočit a ukamenovávat mě, tak si to přečtěte cele ;)

Děkuji.

Úplně normálně - cvičím s nimi odděleně.

3.12.2017 12:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Měla jsem, stejně staré, ale ne na výcvik. Běžné povely a dovednosti, se učili když to šlo spolu, nebo na střídačku, kdy jeden čekal. Nikdy na sebe nežárlili.

3.12.2017 14:16
hirothevizsla

XXX.XXX.180.180

Jen se připravte na to, že budete mít hodně práce s tím, aby si oba pejsci zvykli. Hlavně štěně.. Aby pochopilo, že má čekat, a neskákalo dospělákovi po hlavě. To bude alespoň ze začátku boj Tedy u nás byl. Teď jsou prckovi necelé 4 měsíce a konečně začal chápat, že někdy holt musí sedět a koukat, když něco dělám s dospělákem... Pořizujete stejné plemeno, nebo jiné? smajlík
(My máme tříletého boloňáka a štěně MOK, takže velký velikostní rozdíl, ale dopadlo to, jak jsem čekala - vůdce smečky je boloňák ).

Neregistrovaný uživatel

3.12.2017 14:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

hirothevizsla napsal(a):
Jen se připravte na to, že budete mít hodně práce s tím, aby si oba pejsci zvykli. Hlavně štěně.. Aby pochopilo, že má čekat, a neskákalo dospělákovi po hlavě. To bude alespoň ze začátku boj Tedy u nás byl. Teď jsou prckovi necelé 4 měsíce a konečně začal chápat, že někdy holt musí sedět a koukat, když něco dělám s dospělákem... Pořizujete stejné plemeno, nebo jiné? smajlík
(My máme tříletého boloňáka a štěně MOK, takže velký velikostní rozdíl, ale dopadlo to, jak jsem čekala - vůdce smečky je boloňák ).

To je snad jasné, že je v hierarchii dospělý pes nad 4 měsíčním štěnětem - nebo jste čekala, že se dospělý pes podřídí miminu, které je ještě nesamostatné a plně závislé na zbytku smečky?

3.12.2017 14:25
hirothevizsla

XXX.XXX.180.180

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To je snad jasné, že je v hierarchii dospělý pes nad 4 měsíčním štěnětem - nebo jste čekala, že se dospělý pes podřídí miminu, které je ještě nesamostatné a plně závislé na zbytku smečky?

U nás to s tím postavením ve smečce byl trochu boj, kvůli velikostnímu rozdílu. Maďar má i mnohem víc síly, všude se nacpal apod. Boloňák je osobnost a já věřím, že vůdcem i zůstane.
To píšu proto, že s těmi pejsky jsem každý den, tato informace zde byla hlavně pro pobavení zakladatele a lidí, kteří se nechytají slovíček, trochu znají historii soužití mých dvou miláčků a tak dále. Ale prosím, udělejte z této diskuze úlpně jinou, zakladatel vlákna bude mít jistě radost.. smajlík

3.12.2017 14:35
saola

XXX.XXX.229.20

Je to jednoduché, cvičíte s oběma - zároveň nebo na střídačku.
Zároveň běžnou poslušnost, chůzi u nohy a ovladatelnost, protože s oběma budete pravděpodobně chodit na veřejnosti (tj. MHD, vlak, nákupy apod.). Na střídačku buď skutečně samostatně, to znamená, že jdu jen s jedním, nebo s oběma, kdy s jedním se cvičí a druhý je odložen navolno nebo uvázán.
Nic složitého.

Neregistrovaný uživatel

3.12.2017 14:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

hirothevizsla napsal(a):
U nás to s tím postavením ve smečce byl trochu boj, kvůli velikostnímu rozdílu. Maďar má i mnohem víc síly, všude se nacpal apod. Boloňák je osobnost a já věřím, že vůdcem i zůstane.
To píšu proto, že s těmi pejsky jsem každý den, tato informace zde byla hlavně pro pobavení zakladatele a lidí, kteří se nechytají slovíček, trochu znají historii soužití mých dvou miláčků a tak dále. Ale prosím, udělejte z této diskuze úlpně jinou, zakladatel vlákna bude mít jistě radost.. smajlík

Řekla bych, že zadavatelka tohle téma nezaložila proto, aby se pobavila, popř. zkoumala historii soužití vašich miláčků, ale protože chce získat relevantní radu s výcvikem.

zad.: v první řadě je potřeba si oddělit tzv. funkční poslušnost (včetně povelů) od té, která je vyžadovaná zkušebním řádem. Tzn. že v běžném životě nebudete používat ty povely co na cvičáku, ani vyžadovat přesné provedení cviků - při 2 psech to totiž nefunguje, a pokazíte si předpisové "cvičákové" provedení.

A pak na plac vždy berte jen jednoho psa, a druhého mějte zavřeného - úvaz je většinou problém, protože se ten uvázaný buzeruje na toho se kterým cvičíte, a pak už je nepoužitelný

3.12.2017 15:01
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Řekla bych, že zadavatelka tohle téma nezaložila proto, aby se pobavila, popř. zkoumala historii soužití vašich miláčků, ale protože chce získat relevantní radu s výcvikem.

zad.: v první řadě je potřeba si oddělit tzv. funkční poslušnost (včetně povelů) od té, která je vyžadovaná zkušebním řádem. Tzn. že v běžném životě nebudete používat ty povely co na cvičáku, ani vyžadovat přesné provedení cviků - při 2 psech to totiž nefunguje, a pokazíte si předpisové "cvičákové" provedení.

A pak na plac vždy berte jen jednoho psa, a druhého mějte zavřeného - úvaz je většinou problém, protože se ten uvázaný buzeruje na toho se kterým cvičíte, a pak už je nepoužitelný

U nás to taky většina lidí co má víc psů dělá tak, že na plac psy bere po jednom. Ale jedná známá má tři feny, vždycky je bere všechny tři na plac. Nikdy je nenechala v autě nebo v odkladačce. Dvě feny má někde bokem odložené, neprivazane a mezitím cvičí s tou třetí, pak je prostřídá. Feny jsou v pohodě, ty co jsou odložené normálně leží, nijak nevyvádí, jsou zvyklé. Ta jedna feny je nalezenec, nemá ji od štěněte, a taky to pochopila. Má s nimi složené zkoušky, se dvěma z nich i nějaké lovecké.

Je fakt, že feny při cvičení nemají takový ten "drive". Ale cvičí rádi a je na nich vyloženě vidět, že je to baví.

Neregistrovaný uživatel

3.12.2017 15:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
U nás to taky většina lidí co má víc psů dělá tak, že na plac psy bere po jednom. Ale jedná známá má tři feny, vždycky je bere všechny tři na plac. Nikdy je nenechala v autě nebo v odkladačce. Dvě feny má někde bokem odložené, neprivazane a mezitím cvičí s tou třetí, pak je prostřídá. Feny jsou v pohodě, ty co jsou odložené normálně leží, nijak nevyvádí, jsou zvyklé. Ta jedna feny je nalezenec, nemá ji od štěněte, a taky to pochopila. Má s nimi složené zkoušky, se dvěma z nich i nějaké lovecké.

Je fakt, že feny při cvičení nemají takový ten "drive". Ale cvičí rádi a je na nich vyloženě vidět, že je to baví.

Samozřejmě jde jednoho psa odložit, a cvičit s druhým, ale ten projev podle toho bude bohužel vypadat - na uplácání nejaké ZOPky to stačí, ale na zkouškách vyšší úrovně už se požaduje drive a projev psa, a tam je ten způsob výcviku potřeba vést jiným způsobem.

3.12.2017 15:19
Zrzavci

XXX.XXX.174.40

Boxer007 napsal(a):

Děkuji.

Už doma jsou psi zvyklí, že jeden jde cvičit do pokoje a druhý čeká na místě. Mám pro to "povel", kdy řeknu jméno toho co bude zrovna čekat+čeká, přidám k tomu gesto a pak řeknu jméno toho co je na řadě+jde. Takře třeba "Tali čeká!-ukážu jí na místo- Rumíček jde!" a to stejný venku. Jednoho odložím a druhý jde cvičit, s tím samým slovním označením. Cvičím krátce, prostřídávám. Je to dobrý v tom, že člověk nepřetáhne ani jednoho, mají pauzy a na cvičení se těší.

3.12.2017 15:35
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Samozřejmě jde jednoho psa odložit, a cvičit s druhým, ale ten projev podle toho bude bohužel vypadat - na uplácání nejaké ZOPky to stačí, ale na zkouškách vyšší úrovně už se požaduje drive a projev psa, a tam je ten způsob výcviku potřeba vést jiným způsobem.

Jasně, rozumím. Zmiňované feny jsou především psi rodinní. Pak se hodně věnují lovecine a další výcvik je hlavně pro zábavu.

3.12.2017 22:17

Jde to.
mam ted dve feny, beru je po jedne na tréninky, druha je v aute. uvaz jsem cas od casu zkusila ( stopy daleko od auta apod.), ale je to na nic.

co mi nejde moc dobře je cviceni "doma". Tu starsi jsem hodne věci naučila v kuchyni, pri vareni, vecer u televize. Dlouhe zimni vecery se daji takhle docela dobře využívat - ale se dvema uz to takova pohoda není.

a taky teda na finance je to rozdil

Ale pobavil me příspěvek o tom, ze psi nezarli smajlík
nevim teda, jak se ta vlastnost jmenuje - ale když jedna cvici, druha chce strasne moc taky.
Ted naposledy to odnesla ukousana klicka od okna v aute

3.12.2017 22:28
Zrzavci

XXX.XXX.174.40

Jojo, když je jeden pes, to se toho naučí. Taky jsem cvičívala přesně tak v kuchyni smajlík se dvěma je prostě o půlku času míň. Já si i tady - teda u nepotřebných věcí, u blbinek - pomáhám tím X čeká Y jde! aby měli jasno, kdo je na pořadu dne. Takže třeba dotek ruky jsem flekatici učila ráno, při motání se v kuchyni právě. Začla jsem s pesanem /tím i ona měla šanci vidět o co jde/, pak on dostal čeká a ona šla. Tři pět minutek a šlo se ven. A nebo prostě odběhnout na chvilinku do vedlejší místnosti.

3.12.2017 22:50

"A nebo prostě odběhnout na chvilinku do vedlejší místnosti. "

to nasleduji z te vedlejsi mistnosti velmi hlasite protesty smajlík
i obrazek v zivotni velikosti nalepeny na skle znam -pokud jedna cvici na zahrade, druha dela obtisk na skle

nicmene ještě jedna věc me napadla k tematu - nechtěla bych dva skoro stejne stare ( mlade) psy na cviceni. budou totiz soucasne i v "duchodu" pak. a ja nemam prostor na tretiho psa a cviceni by mi asi uz chybelo.

3.12.2017 23:08

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jde to.
mam ted dve feny, beru je po jedne na tréninky, druha je v aute. uvaz jsem cas od casu zkusila ( stopy daleko od auta apod.), ale je to na nic.

co mi nejde moc dobře je cviceni "doma". Tu starsi jsem hodne věci naučila v kuchyni, pri vareni, vecer u televize. Dlouhe zimni vecery se daji takhle docela dobře využívat - ale se dvema uz to takova pohoda není.

a taky teda na finance je to rozdil

Ale pobavil me příspěvek o tom, ze psi nezarli smajlík
nevim teda, jak se ta vlastnost jmenuje - ale když jedna cvici, druha chce strasne moc taky.
Ted naposledy to odnesla ukousana klicka od okna v aute

Vážně si myslíte, že odkousala kličku z Vašeho auta, protože žárlila na cvičícího psa ?
Mně to nějak nesedí... lidé říkají - žárlí, tak podělal polštář příteli.
Nestalo se u nás nic ani při osmi psech. Nevím, jestli je to psem nebo člověkem.. Jídlo, hračky, plavání. Ti odložení sice kvičí a klepou se, ale aby mi něco sežrali.. se těší, ne ? Můj současný pes někdy hryže vodítko, když někde stojíme dlouho. Lehne, když řeknu. Čeká. Ale stejně za chvíli zkusí, jestli bychom už nemohli jít dál. Ale je to jen legrace, pustí a zas čeká.

3.12.2017 23:40

"Vážně si myslíte, že odkousala kličku z Vašeho auta, protože žárlila na cvičícího psa ? "

jak jsem psala -netusim, jak se vlastnost ma spravne pojmenovat - ale to, ze klicku zničila je fakt smajlík
a ano, bylo to protože zustala v aute a videla cvicit druhého psa. nebylo to poprvé ( jen doufam, ze uz naposledy).
pomaha na to kenelka a deka přes ni - aby nevidela na plac to pak ani nerve...

4.12.2017 00:18

smajlík jednou snědla koberec, to mě naštvala. Protože jsem potřebovala být v jiné místnosti bez psa - lidé se jí báli. Nadávání nepomáhá, za dveře nevidím.. ale slyším, tak jsem počkala, až bude "normální" a pustila ji k nám. Asi hodinu to trvalo, koberec umřel, ale pochopila. Teď jak někdo přijde, kouknu na pokoj a jde sama. No.. po.. hodně cvičeních smajlík
Jenže já nemám ten typ "jéééé míček hoď to dělej !". Bez urážkysmajlík

4.12.2017 11:23
samik49

XXX.XXX.177.4

Tak lidi mají i o hodně víc psů, než dva... :D
Není to žádný drama. Se štěnětem je to samozřejmě z počátku náročnější - sžívání, časté venčení atd. Ale jak se to zajede, tak se to dá v pohodě zvládat :) i když mají psi každý rozdílné potřeby a člověk má třeba ještě i jiné zájmy.
Doma na cvičení zavírám necvičícího psa do jiné místnosti, pak je prostřídám. Na tréninky a zkoušky beru někdy každého zvlášť, někdy oba dohromady - necvičící je zavřený v kennelce, pak se prostřídají. Když cvičím venku, necvičícího klidně uvážu k lavičce nebo ke stromu opodál. Nevidím v tom problém, uvázaný pes neotravuje, čuchá si nebo odpočívá a čeká, až na něj přijde řada. Psi na sobě nejsou závislí, takže cvičící se normálně soustředí :).

4.12.2017 13:50

smajlík jednou snědla koberec, to mě naštvala. Protože jsem potřebovala být v jiné místnosti bez psa - lidé se jí báli. Nadávání nepomáhá, za dveře nevidím.. ale slyším, tak jsem počkala, až bude "normální" a pustila ji k nám. Asi hodinu to trvalo, koberec umřel, ale pochopila. Teď jak někdo přijde, kouknu na pokoj a jde sama. No.. po.. hodně cvičeních smajlík
Jenže já nemám ten typ "jéééé míček hoď to dělej !". Bez urážkysmajlík

Tak me ta klicka ani nenastvala. moje chyba...a za chyby se plati - faktury smajlík

"Jenže já nemám ten typ "jéééé míček hoď to dělej !"

to asi ani ja ne.
mam jen psa, co kdyz je ve stresu, pomaha mu zvykani. uklidnuje ho to. nedela mi to naschval - ta klicka proste byla po ruce resp. u huby smajlík

4.12.2017 14:15
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Tak me ta klicka ani nenastvala. moje chyba...a za chyby se plati - faktury smajlík

to asi ani ja ne.
mam jen psa, co kdyz je ve stresu, pomaha mu zvykani. uklidnuje ho to. nedela mi to naschval - ta klicka proste byla po ruce resp. u huby smajlík

Jo to znám, u nás to schytali bezpečností pásy, a brzdové světlo

4.12.2017 14:37

Chodila jsem kdysi na cvičák s fenou a jejím synem (cca 1/2 roční štěně). Fenu jsem uvázala dost daleko, aby výcvik nerušila. Nerušila. Ale všichni se náramně bavili, když pes běžel s aportem za ní, i když já jsem stála 10m od něj.
Když někam odběhl a na mé volání nereagoval, stačilo říct : Prosím tě zavolej ho. Fena štěkla a přilítl okamžitě, ať byl kdekoliv.

4.12.2017 14:40

Jeden, druhý, oba spolu.
Žárlivost není psí vlastnost.

Říkejte tomu klidně jinak, ale :
Když si můj pes někde čuchal a řešil své záležitosti, stačilo na cestě říct : Ale Alíčku (Punťo...), ty jsi ale krásný pejsek, kde ses tady vzal, no hodný seš... a pes přilítl s výrazem, tak to tedy né, kde máš toho čokla, sežeru, roztrhám.

4.12.2017 14:43

Říkejte tomu klidně jinak, ale :
Když si můj pes někde čuchal a řešil své záležitosti, stačilo na cestě říct : Ale Alíčku (Punťo...), ty jsi ale krásný pejsek, kde ses tady vzal, no hodný seš... a pes přilítl s výrazem, tak to tedy né, kde máš toho čokla, sežeru, roztrhám.

Aha, už vím - chránění zdrojů...

4.12.2017 15:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aha, už vím - chránění zdrojů...

No, ale je divné, že někteří psi to nějak nemají. Jak jsem psala, mí psi nežárlí. Tedy samojed žárlil na berňuchu, pokud on se chtěl kámošit s jiným psem. Nikdy ale nestartoval na onoho psa, ale obcházel kruhy kolem berňuchy a vrčel mu do ucha něco ve stylu: zkus si s ním něco začít Oni ví, že panička se muconí s každým psem, cpe jejich kokinka každému psu atd. Prostě to tak mají od mala a sžili se s tím. Když přijdou, dostabnou s velkou pochvalou kokinko také, první, ale většinou se motají jen někde kolem, nebo naopak žebrají kokinka u majitele dotyčného psa Na cvičáku: u odložení leželi naprosto v klidu, spíš se bavili lidma kolem, co dělá druhý na place je až tak nezajímalo. To spíš já volala: koukej, ať víš, co máš dělat(to jsou ty povely ) Ale bude to asi i tím, že nemám plemena, co mají ten drajv a na cvičák jsme chodili jen tak procvičit a vyblbnout se.

5.12.2017 02:34

Královské dělení. Odmala. Pak to funguje.
Ven jde pes, za ním kočky. Když to některá nestihne, tak pak čeká u branky, až jdeme domů, něco říká a kouše psové vodítko. Jím rohlík, sedí pes a 3 kočky. Čtvrtá dospělá se k sezení v řadě nesníží. Kousek rohlíku dostane pes i kočky. Jen s morčetem to dokupy nejde. Nechce ven. Žrát chce furt. A oni chcou morče. Ale to neumím. Umím rozdělit leda kuře.

5.12.2017 02:48

Bude se pes zmítat vzteky zavřený v autě, když uvidí na jakéhokoli psa, který cvičí ? Nebo jen v případě cvičících kolií, fen, malých psů, známých psů ? Bude kousat sedačky, když řeknu "čekej příjdu hodná jsi" ?
Nemám vůbec vycvičeného psa, jako že extra poslušného, ale když ho někde nechám, upřeně hledí směrem kam jsem šla. Nevšímá si psů, ani lidí. Sleduji občas přes výlohu, z okna v patře a tak. A vůbec nejlepší je, když řeknu "hlídej". Jen taková legrace, ale ten výraz... prostě nemá čas na blbosti, je v práci nebo co. Z hlídání své misky před jiným psem to vyrostlo. Anebo problém zmizel, když se na královském dělení trvalo vážně.

Neregistrovaný uživatel

5.12.2017 06:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Na procházky chodíme se všemi třemi, poslouchají všichni tři naráz, poslušnost děláme na ráz, na cvičák jezdíme jen s tím co po něm něco chceme, ostatní necháváme doma, ty co sjou doma jsou unavené, vyvenčené a pohrané a odpočívají a ta co jede cvičit, tak tu tam jedeme dorazit teda ten její elán všichni jsou spokojení jinak základy jsem vždy učila za pomocí nejstaršího psa, učí se to jedna báseň takové ty klasiky jako sedni, lehni, ke mě...(když to samozřejmě ten starý ovládá na jedničku ).

Neregistrovaný uživatel

5.12.2017 06:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Bude se pes zmítat vzteky zavřený v autě, když uvidí na jakéhokoli psa, který cvičí ? Nebo jen v případě cvičících kolií, fen, malých psů, známých psů ? Bude kousat sedačky, když řeknu "čekej příjdu hodná jsi" ?
Nemám vůbec vycvičeného psa, jako že extra poslušného, ale když ho někde nechám, upřeně hledí směrem kam jsem šla. Nevšímá si psů, ani lidí. Sleduji občas přes výlohu, z okna v patře a tak. A vůbec nejlepší je, když řeknu "hlídej". Jen taková legrace, ale ten výraz... prostě nemá čas na blbosti, je v práci nebo co. Z hlídání své misky před jiným psem to vyrostlo. Anebo problém zmizel, když se na královském dělení trvalo vážně.

Mně dělají psi ve vozíku bugr jen když vidí, že jsem na place s jiným psem - a to ještě jen se svým (když cvičím s cizím psem, který tam má majitele, tak to neřeši). když zaparkuju tak, aby na mě neviděli, tak je klid.

5.12.2017 06:48
Tedysek

XXX.XXX.48.77

Boxer007 napsal(a):

Děkuji.

Takže jsi svoji alergickou fenu nakonec nakryla sousedovic boxerem a nechala sis štěně?

5.12.2017 15:31

"A vůbec nejlepší je, když řeknu "hlídej". Jen taková legrace, ale ten výraz... prostě nemá čas na blbosti, je v práci nebo co."

ta je teda sikovnasmajlík
jen jak to souvisi s výcvikem dvou psu?

tak jako ty otazky na zacatku?

"Bude se pes zmítat vzteky zavřený v autě, když uvidí na jakéhokoli psa, který cviči..."

5.12.2017 16:18

"A vůbec nejlepší je, když řeknu "hlídej". Jen taková legrace, ale ten výraz... prostě nemá čas na blbosti, je v práci nebo co."

ta je teda sikovnasmajlík
jen jak to souvisi s výcvikem dvou psu?

tak jako ty otazky na zacatku?

"Bude se pes zmítat vzteky zavřený v autě, když uvidí na jakéhokoli psa, který cviči..."

Já nevím smajlík s tou žárlivostí.. prostě pod povelem bude sedět, ležet, hlídat.

Neregistrovaný uživatel

5.12.2017 19:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Já nevím smajlík s tou žárlivostí.. prostě pod povelem bude sedět, ležet, hlídat.

Pod povelem bude každej pes, kterej to umí dělat to co má, ale zadavatelka se ptala na výcvik psů na zkoušky, a tam jsou takové nároky na předvedení, že pokud bude pes pod povelem hodinu před nástupem na plac, tak už tam nemusí ani chodit, protože poleze jako lama, a i když "všechno udělá", tak ho rozhodčí důkladně oholí za projev, přesnost, rychlost provedení

5.12.2017 19:46

Pod povelem bude každej pes, kterej to umí dělat to co má, ale zadavatelka se ptala na výcvik psů na zkoušky, a tam jsou takové nároky na předvedení, že pokud bude pes pod povelem hodinu před nástupem na plac, tak už tam nemusí ani chodit, protože poleze jako lama, a i když "všechno udělá", tak ho rozhodčí důkladně oholí za projev, přesnost, rychlost provedení

To vůbec nechápu smajlík teda chápu, že je pak jako.. unavený, něco tak
ale.. protože já když někam jdu, vždy odcházím takto: počkej, příjdu, donesu rohlík
nebo podobnou blbost
tak tam prostě čeká
neklepe se, neřve, nic nekouše
než jsem psa opravdu nechala někde déle, minimálně 20x jsem sledovala z pátého patra, co dělá
to není žádný tvrdý povel, žádná práce
prostě jdu pryč, pes je v klidu
ono se tu psalo o žárlivosti, no tak to s věkem (nebo cvikem ? ) také už neznáme, nějaký ten vztek nebo co.

Neregistrovaný uživatel

5.12.2017 19:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

To vůbec nechápu smajlík teda chápu, že je pak jako.. unavený, něco tak
ale.. protože já když někam jdu, vždy odcházím takto: počkej, příjdu, donesu rohlík
nebo podobnou blbost
tak tam prostě čeká
neklepe se, neřve, nic nekouše
než jsem psa opravdu nechala někde déle, minimálně 20x jsem sledovala z pátého patra, co dělá
to není žádný tvrdý povel, žádná práce
prostě jdu pryč, pes je v klidu
ono se tu psalo o žárlivosti, no tak to s věkem (nebo cvikem ? ) také už neznáme, nějaký ten vztek nebo co.

Dobře, tak ještě jednou a p o m a l u:
zadavatelka se ptá na to, jak to dělají s více psy ti, co cvičí na zkoušky, ne jestli na někoho spořádaně koukají psi z okna, když jde třeba pro rohlíky

5.12.2017 20:00

Dobře, tak ještě jednou a p o m a l u:
zadavatelka se ptá na to, jak to dělají s více psy ti, co cvičí na zkoušky, ne jestli na někoho spořádaně koukají psi z okna, když jde třeba pro rohlíky

Jo ták, ono to musí být v souladu se zadáním smajlík
a já odpovídala někomu na žárlivost psí
tak to pardón smajlík
ale je to trochu divné, že tam pes funguje a jinde ne, že jo
no co s nimi, pošleme je na zmrzlinu ;-).

5.12.2017 20:02

Z hluboka se omlouvám odborníkům, nenapadlo mě, že na ifauně se každý příspěvek drží zadání, diskuze se nerozvíjí a tak vůbec

Neregistrovaný uživatel

5.12.2017 20:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Z hluboka se omlouvám odborníkům, nenapadlo mě, že na ifauně se každý příspěvek drží zadání, diskuze se nerozvíjí a tak vůbec

Každý příspěvek asi néé, ale vaše byly mimo zadání úplně všechny

5.12.2017 20:23
L(phi)

XXX.XXX.67.138

Viem ze niektori agilitaci to takto robia, naucia psa odlozenie na podlozke a tam psisko lezi, kym cvici s druhym psom. A to tiez neni sport kde pes moze ist unaveny.

Ale ine som chcela, nemoze to odlozenie kym sa cvici s druhym psom ten drive aj dvihnut? Cielene, kratko, nie kazdy trening - ale ja by som cakala ze kym je to rozumne dlho, tak po par chvilach mam psa tak akurat nazhaveneho ze da do treningu maximum.
A na to ze ide najprv na odlozenie musi byt beztak pripraveny.

5.12.2017 20:26

Každý příspěvek asi néé, ale vaše byly mimo zadání úplně všechny

No a zase máte pravdu, já už fakt nevím, jak to děláte smajlík

Neregistrovaný uživatel

5.12.2017 20:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

L(phi) napsal(a):
Viem ze niektori agilitaci to takto robia, naucia psa odlozenie na podlozke a tam psisko lezi, kym cvici s druhym psom. A to tiez neni sport kde pes moze ist unaveny.

Ale ine som chcela, nemoze to odlozenie kym sa cvici s druhym psom ten drive aj dvihnut? Cielene, kratko, nie kazdy trening - ale ja by som cakala ze kym je to rozumne dlho, tak po par chvilach mam psa tak akurat nazhaveneho ze da do treningu maximum.
A na to ze ide najprv na odlozenie musi byt beztak pripraveny.

U agi je to myslím trochu jiný v tom, že pes na parkuru se "samoodměňuje" pohybem, a celou dobu s psovodem komunikují, kdežto třeba v IPO musí celou dlouhou chůzi s několika obratama absolvovat samostatně, aniž by mu psovod věnoval jediný pohled nebo povel.

Samozřejmě, že se pes musí naučit dlouhodobý odložení, ale pokud si zvykne, že psovod dává povely, háže aporty apod, a jeho se to netýká, tak jeho reakce nebudou tak čisté a bleskové (bude vyhodnocovat situaci), jako u psa, který ví že cokoliv pán na place řekne nebo udělá, je určené jen jemu. Např. pokud budu mít jednoho psa odloženýho, a se druhým budu dělat přivolání, tak tím toho odloženýho nechtěně učím, že povel "ke mně" neznamená, že musí vždy přiběhnout apod. On se s tím pes nějak srovná, a nějak bude fungovat i při takové metodice nácviku, ale rozhodně to nebude žádná pecka...

5.12.2017 21:57

Jo ták, ono to musí být v souladu se zadáním smajlík
a já odpovídala někomu na žárlivost psí
tak to pardón smajlík
ale je to trochu divné, že tam pes funguje a jinde ne, že jo
no co s nimi, pošleme je na zmrzlinu ;-).

"ale je to trochu divné, že tam pes funguje a jinde ne, že jo"

není to divne.
ale jak to tak ctu - pro vas je to asi bude nepochopitelne - ale on ten pes pro me funguje i v tu chvili, kdy podle vas nefunguje

me totiz asi tohle chovani nevadi, nemam potrebu ho resit jinak, nez ze preparkuju auto nekam, odkud na me neuvidi
ta "zarlivost" je pro me uplne OK.

5.12.2017 22:06
Terven

XXX.XXX.110.147

to asi ani ja ne.

Většině psů v rozrušení pomáhá žvýkání nebo aspoň braní věcí do huby, uklidňují se tím.
Moje fena, když se rozruší setkáním s cizím psem, se buď musí zavěsit na kousací hračku, pokud ji nemáme, usilovně hledá aspoň klacek, někdy musí stačit i můj rukáv.

5.12.2017 22:13

"nemoze to odlozenie kym sa cvici s druhym psom ten drive aj dvihnut?"

no taky se ti muze stat, ze se zvednutym drivem prijde i něco, oc clovek uplne nestoji -
však všechny ty zvuky, co vyluzuji agilitaci pro sport nejsou uplne dobře.

"jako u psa, který ví že cokoliv pán na place řekne nebo udělá, je určené jen jemu"

s timhle se da jen souhlasit.
taky si myslim, ze je rozdil kdyz po place lita "nejaky" aport a nekdo jiny dava ke me, nez kdyz to delam ja.

a i to dlouhodobe odlozeni na place neznamena, ze pes ma pohov...

5.12.2017 22:17

Terven napsal(a):
Většině psů v rozrušení pomáhá žvýkání nebo aspoň braní věcí do huby, uklidňují se tím.
Moje fena, když se rozruší setkáním s cizím psem, se buď musí zavěsit na kousací hračku, pokud ji nemáme, usilovně hledá aspoň klacek, někdy musí stačit i můj rukáv.

Vim
taky většinou v tom aute nechavam klacek a nachazim trisky.

ale tak muzeme zkusit krevety způsob
az priste pujdete kolem psa, co se ji nelibi -reknete ji "hezky taky počkej a nerozciluj se nijak, jdeme pro rohliky".

5.12.2017 23:08

Vim
taky většinou v tom aute nechavam klacek a nachazim trisky.

ale tak muzeme zkusit krevety způsob
az priste pujdete kolem psa, co se ji nelibi -reknete ji "hezky taky počkej a nerozciluj se nijak, jdeme pro rohliky".

Můžete místo toho říkat třeba letadlo, ale musíte to toho psa naučit
jako chápu, že tito vaši (říkám tomu "pracovní") psi to koukání na cvičícího psa nevydrží.. ok.. chápu, příště dáte větev a máte čím zatápět, chybička se vloudila, no
ale my tohle máme před zvěří, před pejsky, kočkami, dětmi...a všechno to stejně odbourat musíme
a já chci klid, ne "práci" pod přesným povelem, chci ať si tam klidně plete svetr, ale "odpočívá"
vůbec si neumím představit, mít psa v takovém "stresu"
proto nikdy žádné vrcholové zkoušky, ani za zlaté prase, s mým psem to ani nejde, my jsme..nudní
ale přeju Vám to ;-).

Neregistrovaný uživatel

5.12.2017 23:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

jako chápu, že tito vaši (říkám tomu "pracovní") psi to koukání na cvičícího psa nevydrží.. ok.. chápu, příště dáte větev a máte čím zatápět, chybička se vloudila, no
ale my tohle máme před zvěří, před pejsky, kočkami, dětmi...a všechno to stejně odbourat musíme
a já chci klid, ne "práci" pod přesným povelem, chci ať si tam klidně plete svetr, ale "odpočívá"
proto nikdy žádné vrcholové zkoušky, ani za zlaté prase, s mým psem to ani nejde, my jsme..nudní
ale přeju Vám to ;-).

obávám se, že pracovní komisi FCI, která má na svědomí Mezinárodní zkušební řád vůbec nezajímá, co Vy chcete

... a vsadím se, že jste ani na žádné akci tohoto typu nebyla, protože jinak byste tu neplácala takový kraviny...

5.12.2017 23:57

obávám se, že pracovní komisi FCI, která má na svědomí Mezinárodní zkušební řád vůbec nezajímá, co Vy chcete

... a vsadím se, že jste ani na žádné akci tohoto typu nebyla, protože jinak byste tu neplácala takový kraviny...

Přesně ! Zase máte pravdu. Akorát FCI mě nezajímá..

Neregistrovaný uživatel

6.12.2017 06:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Přesně ! Zase máte pravdu. Akorát FCI mě nezajímá..

A nechcete si založit své vlákno o tom, co vás zajímá? Tohle vlákno je totiž zadavatelka nejspíš založila proto, aby se dozvěděla to, co zajímá ji, ne Vás,

6.12.2017 09:52

ale přeju Vám to ;-).

"a já chci klid, ne "práci" pod přesným povelem"

vim, co pisete.
ale proste - nechci toho psa ucit klid vždycky a vsude.
a opravdu nechci - ne ze to nejde.

"ale my tohle máme před zvěří, před pejsky, kočkami, dětmi...a všechno to stejně odbourat musíme"

no to prave neni to same...

na rozdil od toho, ze pes nemuze obtezovat jiné lidi, deti, honit auta nebo zver - tohle je neco, kde se projevit muze. me to nevadi a okoli to nezajima, neomezuje.

"vůbec si neumím představit, mít psa v takovém "stresu" "

to jsem pochopila uz asi před 15ti příspěvky, ze nemate predstavu...

a to jsem priznala jen tu rozkousanou klicku od okna smajlík
co teprve, kdyz napisu, ze mam sramy od drapu a otisky od zubu po celem tele smajlík
to mi totiz taky delaji ze stresu, ze jim treba zase nechci dat micek

6.12.2017 09:58

"to mi totiz taky delaji ze stresu, ze jim treba zase nechci dat micek "
nebo toho jiného psa na hraní, na cvičáku...

10.12.2017 00:00
Boxer007

XXX.XXX.11.1

hirothevizsla napsal(a):

Stejné, štěně po mé feně, jo ukamenujte mě...

10.12.2017 10:59
Tedysek

XXX.XXX.48.77

Boxer007 napsal(a):

Já tě jenom nechápu. Všichni ti to tu vysvětlili a ty jí stejně nakryjes.

10.12.2017 11:59
Edánek

XXX.XXX.157.240

Tedysek napsal(a):
Já tě jenom nechápu. Všichni ti to tu vysvětlili a ty jí stejně nakryjes.

...a určitě to štěně nebylo ve vrhu jedináčkem...

10.12.2017 12:34
Tedysek

XXX.XXX.48.77

Edánek napsal(a):
...a určitě to štěně nebylo ve vrhu jedináčkem...

No to ne no.

10.12.2017 17:36
hirothevizsla

XXX.XXX.180.180

Boxer007 napsal(a):

Do toho mně nic není, ani nevím, o co tady jde s tím krytím vaší fenky smajlík Ptala jsem se kvůli velikostnímu rozdílu, jen mě to zajímalo

10.12.2017 18:54

Boxer007 napsal(a):

Proč kamenovat? Jistě jako zodpovědný chovatel majitele ostatních štěňat z vrhu patřičně informujete o tom, že si berou štěně po feně s kožními problémy, ne? :).

10.12.2017 20:23
Tedysek

XXX.XXX.48.77

Takže štěně po velmi mladé feně s alergií
Fena i pes neuchovneni
Fena nakryta psem co je 4x větší než ona
Pes je neuchovneni ač je žampion krásy.
Napadá mě stále stejná otázka - PROČ?
Navíc "chovatelka" ani nevěděla jestli se fena kryje když hara nebo když nehara. To je super vyhlídka do života pro štěňata a jejich budoucí majitele.

10.12.2017 20:53
Tedysek

XXX.XXX.48.77

Tak jsem koukala a otec štěňat není ani zampion krásy. Jen má dvě výstavy. Jednu steneci a jedu ve třídě mladých. Ani výsledky DKK nejsou známy. smajlík
To budou opravdu perspektivní štěňata.

Neregistrovaný uživatel

11.12.2017 06:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Už vidím ten inzerát,
prodám krásná štěňátka bez PP po úspěšných rodičích s PP,...a zase mi tu chybí ten blijící smajlík...

11.12.2017 22:14
Boxer007

XXX.XXX.11.1

Víte, co? Já ano, mám na vás další dotaz: proc, když sem někdo něco napíše se do něj hned začnete pouštět, říkat, jak je všecko špatně, ke každýmu člověk kterej si semka přijde pro radu hned nadávat... Na co to tady potom je? Normálně sem fakt žádný příspěvky už dávat nebudu, akorát si tím vždycky kazím den, když otevřu noťas a tam: no už vidím ten inzerát: to a to a všecko je strašně špatně... Fena nakryta není, je jí dva a půl roku, je moc mladá, vlastně ani nemám chovku... Zjistili jsme, z čeho měla vyrážku: granule Fitmin... Prostě jí to nevyhovovalo... Teď už vyrážku nema víc jak půl roku... Psa ke krytí bude vybírat spolku se mnou poradce chovu, fena bude mít spondylku, potom půjdeme k vetov a poradime se s ním o tom, zda je vše ok...

11.12.2017 22:23
Tedysek

XXX.XXX.57.114

Boxer007 napsal(a):
Víte, co? Já ano, mám na vás další dotaz: proc, když sem někdo něco napíše se do něj hned začnete pouštět, říkat, jak je všecko špatně, ke každýmu člověk kterej si semka přijde pro radu hned nadávat... Na co to tady potom je? Normálně sem fakt žádný příspěvky už dávat nebudu, akorát si tím vždycky kazím den, když otevřu noťas a tam: no už vidím ten inzerát: to a to a všecko je strašně špatně... Fena nakryta není, je jí dva a půl roku, je moc mladá, vlastně ani nemám chovku... Zjistili jsme, z čeho měla vyrážku: granule Fitmin... Prostě jí to nevyhovovalo... Teď už vyrážku nema víc jak půl roku... Psa ke krytí bude vybírat spolku se mnou poradce chovu, fena bude mít spondylku, potom půjdeme k vetov a poradime se s ním o tom, zda je vše ok...

Vyrážka bývá způsobena alergií, ne? Tedy měla/má potravní alergii.
Poradce chovu doporučuje krytí neuchovnene feny?
A obě dvě víme, že chceš kryt sousedovic psem.
Proč jsou všichni tak zlí?
Protože fena není uchovnena, nemá ani rtg. Štěňata nebudou s PP a budoucí "chovatelka" má o chovu jako takovém tak strašně málo nastudováno až to zavání budoucím pruserem. Tak proto.
A proč je PP tak důležité si vygoogli. Je toho miliony napsáno na toto téma.
Když ses ptala poprvé, tak ti to tu vysvětlili si myslím i s klidem a trpělivosti. A buď jak to nečetla nebo nevím. A tedy jejich čas na rady jsi smetla že stolu. Tak proč by se znovu tak měli snažit? Když ty nemáš ani nejmenší snahu se naučit naprosté základy i když ti je dají na stříbrný podnos. Tak asi tak se věci mají.

11.12.2017 22:50

Tedysek napsal(a):
Vyrážka bývá způsobena alergií, ne? Tedy měla/má potravní alergii.
Poradce chovu doporučuje krytí neuchovnene feny?
A obě dvě víme, že chceš kryt sousedovic psem.
Proč jsou všichni tak zlí?
Protože fena není uchovnena, nemá ani rtg. Štěňata nebudou s PP a budoucí "chovatelka" má o chovu jako takovém tak strašně málo nastudováno až to zavání budoucím pruserem. Tak proto.
A proč je PP tak důležité si vygoogli. Je toho miliony napsáno na toto téma.
Když ses ptala poprvé, tak ti to tu vysvětlili si myslím i s klidem a trpělivosti. A buď jak to nečetla nebo nevím. A tedy jejich čas na rady jsi smetla že stolu. Tak proč by se znovu tak měli snažit? Když ty nemáš ani nejmenší snahu se naučit naprosté základy i když ti je dají na stříbrný podnos. Tak asi tak se věci mají.

"Štěňata nebudou s PP"
"Tak asi tak se věci mají."

mate kristalovou kouli?
a zavdeci se tu vůbec někdo nejakou odpovedi?

11.12.2017 23:01
Tedysek

XXX.XXX.57.114

"Štěňata nebudou s PP"
"Tak asi tak se věci mají."

mate kristalovou kouli?
a zavdeci se tu vůbec někdo nejakou odpovedi?

Nemám vesteckou koulí. Stačí co tu už slečna psala.
Není potřeba se zavděčit. Jen je vhod aspoň minimální respekt k tomu kdo radí.

11.12.2017 23:14

Tedysek napsal(a):

Jen ona uz z prvotniho nadseni bez kapky znalosti (cetla jsem ty dotazy) - usla uz docela dlouhou cestu

ale proc ji zase neomlatit o hlavu jeji dotazy, kdyz je prilezitost, ze?
opravdu mate pocit, ze to necemu pomuze?

a respekt k tomu kdo radi se takhle teda opravdu nevybuduje

11.12.2017 23:19
Tedysek

XXX.XXX.57.114

Jen ona uz z prvotniho nadseni bez kapky znalosti (cetla jsem ty dotazy) - usla uz docela dlouhou cestu

ale proc ji zase neomlatit o hlavu jeji dotazy, kdyz je prilezitost, ze?
opravdu mate pocit, ze to necemu pomuze?

a respekt k tomu kdo radi se takhle teda opravdu nevybuduje

Jo, zjistila část co by měla napsat, co by měla být pravda. Zkus tohle vyfiltrovat.
Tady už si u ní nikdo respekt zjevně budovat nechce.

11.12.2017 23:19

Mě jako držiteli psa čistě jen pro mojí radost (nemám chovatelské a výstavní ambice- nemám čas) je docela i jedno jestli mám psa bez nebo s PP. Erdelu jsem měla bez PP po feně a psovi s PP, ne z množírny, což i některá chovatelská zařízení psů s PP také jsou ne jenom těch bez PP, psina bez poblémů, cena třetinová oproti s PP...bulinu mám s PP od chovatelky dost zaangažované v chovu tohoto plemene, ze nemalý peníz a další investice ohledně zdraví psa budu muset vynaložit- hlavně že je povahově skvělá, ostatní se dá chirurgicky spravit (takovej Sparky). Jestli má pes PP nebo ne u lidí jako já asi nehraje takovou roli, tím chci říct, že neodsuzuju lidi co si pořídí psa bez PP. Ne každý vydělá majlant aby si mohl dovolit psa s PP a investovat do něj dalších 30tisíc... Prostě někdy/ někomu to vyjde bez PP jindy s PP.
Třeba ten neuchovněný jedinec je daleko lepší než superšampion, jen nebyl na výstavě a není uchovněný... kdyby chyby byly ryby nemusely by být rybníky

11.12.2017 23:22
Tedysek

XXX.XXX.57.114

Mě jako držiteli psa čistě jen pro mojí radost (nemám chovatelské a výstavní ambice- nemám čas) je docela i jedno jestli mám psa bez nebo s PP. Erdelu jsem měla bez PP po feně a psovi s PP, ne z množírny, což i některá chovatelská zařízení psů s PP také jsou ne jenom těch bez PP, psina bez poblémů, cena třetinová oproti s PP...bulinu mám s PP od chovatelky dost zaangažované v chovu tohoto plemene, ze nemalý peníz a další investice ohledně zdraví psa budu muset vynaložit- hlavně že je povahově skvělá, ostatní se dá chirurgicky spravit (takovej Sparky). Jestli má pes PP nebo ne u lidí jako já asi nehraje takovou roli, tím chci říct, že neodsuzuju lidi co si pořídí psa bez PP. Ne každý vydělá majlant aby si mohl dovolit psa s PP a investovat do něj dalších 30tisíc... Prostě někdy/ někomu to vyjde bez PP jindy s PP.
Třeba ten neuchovněný jedinec je daleko lepší než superšampion, jen nebyl na výstavě a není uchovněný... kdyby chyby byly ryby nemusely by být rybníky

Jo kdyby šlo jen o ten blbej papír... :-/
Dřív byly taky podmínky rozdávání pp úplně jiný.
A nevím proč by se do psa s pp mělo cpat víc peněz než do psa bez PP.

11.12.2017 23:23

Tedysek napsal(a):

Respekt? po internetové diskusi ?
Rada může být i u daného psa pěkná hloupost, radílek nezná okolnosti a hlavně psa a majitele osobně a jeho rada může být i špatně na psaovi aplikována a.t.d....rada je jen vodítko, kudy a jak na to. provedení je už věc jiná.

11.12.2017 23:32

Tedysek napsal(a):
Jo kdyby šlo jen o ten blbej papír... :-/
Dřív byly taky podmínky rozdávání pp úplně jiný.
A nevím proč by se do psa s pp mělo cpat víc peněz než do psa bez PP.

To není o tom, jen z vašich příspěvků čiší, že pes s PP je prakticky bez chyb oproti bez PP, ale tak to být nemusí, všude je něco...v chovu s PP nebo bez.

11.12.2017 23:41

Tedysek napsal(a):
Jo, zjistila část co by měla napsat, co by měla být pravda. Zkus tohle vyfiltrovat.
Tady už si u ní nikdo respekt zjevně budovat nechce.

Zase kristalova koule ?

me je to asi jedno -jen ta aura neomylnosti me občas ještě fascinuje

i to neustale papouskovani jednoho nazoru - bez ohledu na to, nac se zadavatel pta nebo co odpovida. jak kolovratek porad dokola - tady ted třeba - fena nemá dysplazku...

boxer k uchovneni tu porad dokola omílanou dysplazku nepotrebuje

potřebuje jiné věci k uchovneni -bonitaci třeba, s obranou -a co jsem zase odfiltrovala ja napsaného mezi radky -s fenou se pracuje. takze tak nejak predpokladam, ze min proto, aby zbonitovala...

11.12.2017 23:42
Tedysek

XXX.XXX.57.114

To není o tom, jen z vašich příspěvků čiší, že pes s PP je prakticky bez chyb oproti bez PP, ale tak to být nemusí, všude je něco...v chovu s PP nebo bez.

To netvrdim. Máme psa s pp který stál dohromady nula nula nic. A mame psa místo kterého jsem mohla mít už půl baráku nebo nové auto. Znám psy bez PP kde se to povede a pes je v pohodě. A taky znám psy bez PP kteří stáli tolik co ten jeden náš. Ale je rozdíl platit za něco co šlo ovlivnit už u rodicu a platit za něco co neovlivní genetika.

11.12.2017 23:54

Tedysek napsal(a):
To netvrdim. Máme psa s pp který stál dohromady nula nula nic. A mame psa místo kterého jsem mohla mít už půl baráku nebo nové auto. Znám psy bez PP kde se to povede a pes je v pohodě. A taky znám psy bez PP kteří stáli tolik co ten jeden náš. Ale je rozdíl platit za něco co šlo ovlivnit už u rodicu a platit za něco co neovlivní genetika.

No tak vidíte, že není vše jen černé nebo bílé.
Té poslední větě nějak nerozumím...

12.12.2017 00:04
Tedysek

XXX.XXX.57.114

No tak vidíte, že není vše jen černé nebo bílé.
Té poslední větě nějak nerozumím...

Je rozdíl nakryt nerentgenovanou fenu 2x větším psem bez rtg a platit pak štěňatům celý život léčbu a je rozdíl platit za nachlazení.
Prostě pokud to jde je dobré se dědičným nemocem vyhnout. Stejně tak extrémním výkyvům povahy. A díky bohu to do velké míry jde díky pp chovu.

12.12.2017 00:39

Tedysek napsal(a):
Je rozdíl nakryt nerentgenovanou fenu 2x větším psem bez rtg a platit pak štěňatům celý život léčbu a je rozdíl platit za nachlazení.
Prostě pokud to jde je dobré se dědičným nemocem vyhnout. Stejně tak extrémním výkyvům povahy. A díky bohu to do velké míry jde díky pp chovu.

...dědičné choroby zrovna nejsou jednoduše dědičné a není zcela vyločeno u fenotypově negativního jedince přenos na potomstvo...takže obecně i chov s PP je zcela vědomě producentem nemocných psů, to je zase můj pohled, ale vcelku máte pravdu.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2017 00:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tak ve vašem případě si myslím, že je to zdraví dáno spíš volbou plemene než tím, jestli má PP nebo ne - erdel je víceméně zdravé plemeno, takže tam je reálná šance, že natrefíte na nemocného jedince menší, zatímco u bullteriera máte téměř jistotu, že to se zdravím bude průšvih (tomu, že bulíci bez PP jsou zdravější asi sama nevěříte ).

Neregistrovaný uživatel

12.12.2017 00:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

...dědičné choroby zrovna nejsou jednoduše dědičné a není zcela vyločeno u fenotypově negativního jedince přenos na potomstvo...takže obecně i chov s PP je zcela vědomě producentem nemocných psů, to je zase můj pohled, ale vcelku máte pravdu.

Proto je dobré znát i sourozence a ostatní předky rodičů - to výrazně snižuje riziko, že se u potomků "vyloupne" nejaká dědičná vada o které jsme neměli tušení.

12.12.2017 05:42

Boxer007 napsal(a):

Neboť se nacházíme na veřejné diskuzi a každý sem může napsat, co si myslí.

To je fajn, že jste zjistili, z čeho tu vyrážku měla.
Možná by vám pomohlo seznámit se s někým, kdo už dlouho řeší u psa kožní problémy, prošel si eliminační dietou, prošel si vším možným, pořád ještě neví přesně, co psovi vadí. Popovídat si s ním, jaký to je.
Já jsem to nezažila, ale bohatě mi stačí vidět třeba na FB, když to někdo musí takhle řešit, a opravdu jde často o roky snah a pokusů. Když pak člověk třeba krmí už takový věci jako pštrosí maso a shání krokodýlí (to už je trochu nadsázka), protože prostě všechno jiný dělalo problémy...

Kdyby můj pes měl sebemenší náznak kožních problémů (byť by se pak přišlo na to, co je způsobilo), okamžitě upustím od myšlenky udělat po něm štěňata. Protože u toho psa se to podařilo zjistit, ale co když předá potomkům nějakou stupidní dispozici, a ti majitelé to pak prostě budou muset řešit mnohem hůř?
Je to podle mě úplně stejný, jako když mám psa se sklonem k hysterii a labilitě. Taky po něm neudělám štěňata jen proto, že toho psa miluju a je skvělej... přece...

12.12.2017 17:31
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Pro mne jako potencionálního majitele je největším bubákem při pořízení psa bez PP ta nejistota kdo je otec štěňat. Mám dva dlouhosrsté čivaváky s PP. Jednoho výstavního krasavce a druhého pořizovaného jako kámoše pro výstaváka. Ten druhý byl pořizovaván za poloviční běžnou cenu štěněte s PP (a ještě vlastně levnější než zaručeně čistokrevná bez PP), protože má vadu skusu (mírně deformovaný - odstává špičák do strany). Pořizovala jsem ho jako skoro 5 měsíčního s vadou. Ale požadovala jsem prostě záruku, že mi ze psa nevyroste 5 kg čivahovádko, nebo nerudná hrůzočivava. Stejnou vadu měli i někteří další jedinci ve vrzích po tomto otci, takže otec byl vyřazen z chovu, i když to byl drahý import z Německa, který měl přilít novou krev. Tohle je pro mne alespoň nějaká jistota. Tátu si prohlídnu na výstavě a ne na fotografii, u které se nedá ověřit nic. Námitku, že ani u s PP si nemůžu být jistá otcem beru. Ale určitě je do zanedbatelné procento oproti lhaní o otci u psů bez PP.

A co se týče chovatelství. Když jsem mívala české horské psy, tak jsem pořizovala fenu s cílem chovat. Fena narostla do krásy, bonitace dopadla dobře, výstavy taky - k uchovnění všechno stačilo. Ovšem na feně jsem nakonec nechovala, protože jsem prostě nebyla spokojená s její povahou. Pseudodominantní samice, která v náročnějších podmínkách sklouzávala k bázlivé agresivitě. Nechala jsem jí vykastrovat v jejích 2 a půl letech, protože měla často záněty a žila ve smečce s chovným psem. Veterinář jí nakonec vybral celou protože měla útvary na vejcovodech. Posléze jsem se dozvěděla, že všechny feny z jejího vrhu měly problémy se zabřeznutím (tedy ty, které byly určeny k chovu). Ty co byly kastrovány měly také nálezy. Vím, že se pak dohadovalo na schůzi dále na tomto vrhu nechovat. Jestli se to dodrželo, to už nevím. Proto rozhodnutí chovat na "vadné" feně mi příjde nezodpovědné a hlavně PROČ? A promiňte, taky nevěřím tomu, že by kožní problém vymizel s výměnou krmiva. Možná se silně neprojevuje, ale bude tam. A navíc připouštět psem, který je fyzicky nadlimit feny? Co to jako je? Když budu za sprosťáka, tak bych zadavatelku požádala, aby si na sobě taky nechala zařádit chlapa dvakrát většího než je ona. Aby měla představu, čemu chce vystavit fenu. O možnosti pak problémů při porodu ani nemluvě. I když příroda je někdy moudřejší než my a nesouměrným štěňatům šanci nedá.

Než zaručeně čistokrevné štěně bez PP, tak radši vořecha - sice nevím, co mi z toho vyroste, ale jsou za "babku" a vím, že tím někomu nedávám vydělat... u bez PP nevím taky co mi z toho vyroste, ale bylo by mi líto peněz. Nebo pomoc nějakému psu z útulku.

12.12.2017 17:48
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

... jinak pro ujasnění. Mimo čivav mám i maxi vořecha, ale zadarmo! Je to nalezenec, kterého si původní nálezce nenechal z důvodu, že chtěl psa na zahradu... od manželky striktní zákaz psa v domě a bohužel štěndo mělo rozsáhlou oboustrannou tříselnou kýlu. Tak jsem ho nejdřív měla na opatrování po operaci a pak tak nějak u mne zůstal, protože dlouhá rekonvalescence a prostě na doporučení veterináře pes musí být pohybově pod dohledem do doby než doroste. Takže místo osamocení na zahradě... válení se v bytě se vzrůšem z početné domácnosti. Takže u něj prostě neřeším jací byli rodiče, je to pro mne nepopsaný list, ale s vědomím, že můžu bejt i nemile překvapená. Ale zatím dobrý!

12.12.2017 20:20
Terven

XXX.XXX.110.147

Je to trochu OT, ale vím, že vaše fena měla ve štěněcím věku zlomenou nohu. Vzpomněla jsem si na to, když mělo zlomenou nohu štěně bulteriéra ze sousedního domu. A pak jsem četla ještě o nějakém mladém bulíkovi se zlomenou nohou na fb...nezdá se mi úplně obvyklé, aby si štěňata lámala nohy- je u bulteriérů nějaká genetická zátěž anebo je to náhoda?

12.12.2017 20:35

Terven napsal(a):
Je to trochu OT, ale vím, že vaše fena měla ve štěněcím věku zlomenou nohu. Vzpomněla jsem si na to, když mělo zlomenou nohu štěně bulteriéra ze sousedního domu. A pak jsem četla ještě o nějakém mladém bulíkovi se zlomenou nohou na fb...nezdá se mi úplně obvyklé, aby si štěňata lámala nohy- je u bulteriérů nějaká genetická zátěž anebo je to náhoda?

Když jsme dojeli k doktorovi, ten pravil: typická zlomenina pro bulíka, když jsme to psala chovatelce, taky mi odepsala, že její fena měla zlomenou nohu-jen si tak poskočila prý. Genetická zátěž to není, jen kostra nestíhá nést hmotu a zrychlení těla.
My máme ještě křivé zuby a pately před operací...

12.12.2017 21:42

"Genetická zátěž to není, jen kostra nestíhá nést hmotu a zrychlení těla"

tohle je oxymoron...

12.12.2017 22:27

"Genetická zátěž to není, jen kostra nestíhá nést hmotu a zrychlení těla"

tohle je oxymoron...

V čem? prostě pes je to poměrně nízký, nízké těžiště-válec na kuřích nožkách, k změně směru v plné rychlosti nepotřebuje oblouk o poloměru náměstí, otočíse na fleku a točí se i kosti- setrvačnost těla-někdy i několik kotrmelců, když to nevyjde...
Nebo máte informaci o nějaké genetické dispozici?

Kamarádky dcera má kříženku- taky si ve štěněcím věku při hře zlomila nohu.

12.12.2017 22:35

"V čem? prostě pes je to poměrně nízký, nízké těžiště-válec na kuřích nožkách".
Přece všechno to je věc genetiky.
( Pardon, nejsem petra ).

12.12.2017 23:33

Mi se to nezdá, vždyť je to trošec lovecký pes ? Má být silný, mrštný. Krátké, ale silné nohy. Tak nádherný pes...mám zato, že se jmenuje Bullterrier, a ne Čivava. Jiným zas kolem roka věku hrábne v kouli a jsou agresivní. To teda nejsou jen tito, ale často ano. Divné, co se to stalo.

13.12.2017 06:27

Mi se to nezdá, vždyť je to trošec lovecký pes ? Má být silný, mrštný. Krátké, ale silné nohy. Tak nádherný pes...mám zato, že se jmenuje Bullterrier, a ne Čivava. Jiným zas kolem roka věku hrábne v kouli a jsou agresivní. To teda nejsou jen tito, ale často ano. Divné, co se to stalo.

Chovatelé posunuli plemeno - často používaný výraz.

13.12.2017 07:42

"V čem? prostě pes je to poměrně nízký, nízké těžiště-válec na kuřích nožkách".
Přece všechno to je věc genetiky.
( Pardon, nejsem petra ).

Tací jací jsme, jak vypadáme je samozřejmě věc genetiky - kdo by to byl řek, že? , ale mám dojem, že Terven se na tudle genetiku neptala.

13.12.2017 10:06

Tací jací jsme, jak vypadáme je samozřejmě věc genetiky - kdo by to byl řek, že? , ale mám dojem, že Terven se na tudle genetiku neptala.

že Terven se na tudle genetiku neptala

Preci nejsou zadne dve genetiky smajlík

Pokud se produkuji stenata s takovym telesnym ramcem, ze se neunesou, jejich telesna schranka nezvladne pohyb stenete - neco je s tou genetikou spatne.
I kdyby to byl "jen" prilis rychly rust, kdy kosti nestihaji - je to dedicna dispozice.

Neni normalni, ze se jim lamou nohy.
A jak toto plemeno nesleduji vubec -tak taky vim o dalsich stenatech, kde byly zlomeniny.

13.12.2017 12:44

že Terven se na tudle genetiku neptala

Preci nejsou zadne dve genetiky smajlík

Pokud se produkuji stenata s takovym telesnym ramcem, ze se neunesou, jejich telesna schranka nezvladne pohyb stenete - neco je s tou genetikou spatne.
I kdyby to byl "jen" prilis rychly rust, kdy kosti nestihaji - je to dedicna dispozice.

Neni normalni, ze se jim lamou nohy.
A jak toto plemeno nesleduji vubec -tak taky vim o dalsich stenatech, kde byly zlomeniny.

Nejsou dvě genetiky, jen ve škole se učí obecná a speciální
Myslím, že Terven měla na mysli přímo označit vadu, která jde v chovu vyselektovat-projev a dědičnost, o žádné takové nevím.
PS: Naše štěně překotně nerostlo a ani nebylo a není skrmené, momentálně na roce s půl 24kg.

13.12.2017 18:50

Nejsou dvě genetiky, jen ve škole se učí obecná a speciální
Myslím, že Terven měla na mysli přímo označit vadu, která jde v chovu vyselektovat-projev a dědičnost, o žádné takové nevím.
PS: Naše štěně překotně nerostlo a ani nebylo a není skrmené, momentálně na roce s půl 24kg.

"Myslím, že Terven měla na mysli přímo označit vadu, která jde v chovu vyselektovat-projev a dědičnost, o žádné takové nevím."

? jako vazne?
je vadna stavba tela toho psa -to jak vypada - omlouvam se, nic osobního...

když se budou vybirat do chovu psi s trosku jinou stavbou tela -takovy, co se unesou - prestanou jim praskat kosti.

13.12.2017 19:12

"Myslím, že Terven měla na mysli přímo označit vadu, která jde v chovu vyselektovat-projev a dědičnost, o žádné takové nevím."

? jako vazne?

když se budou vybirat do chovu psi s trosku jinou stavbou tela -takovy, co se unesou - prestanou jim praskat kosti.

Taky si myslím, že je to nějaký chovatelský úlet, šlechtění ( posouvání ) špatným směrem. Kdysi ( cca 30 let zpátky ) jsme měli v rodině bullteriera lovecky využívaného, v lese každý den, divočáka ( samo, že ne 100 kilového ) zastavil a udržel na místě než doběhl myslivec. Nikdy se nikde nezlomil.
Omlouvám se, nějak jsme ulítli od dvou boxerů.

13.12.2017 19:19

Když bych se ke dvěma psům vrátila : Výhoda i nevýhoda dvou psů je ta, že už jsou smečka.
Výhoda v tom, že psi, kteří nejsou vyloženě rváči, dva psy respektují.
( Nevýhoda rozdílného pohlaví - na klasickou otázku před setkáním "máte psa nebo fenu?" jsem volávala "obojí!" A to jsem měla psy nervavé, tolerantní. Jen pes nesnášel, když mu jiný fenu obtěžoval. Při hárání feny byly procházky opravdu adrenalinové. A to psů v té době nebylo tolik a byli nějak snášenlivější ).

13.12.2017 19:45
Terven

XXX.XXX.110.147

? jako vazne?

Jednoduše řečeno, zajímalo mě, jestli je náhoda, že vím o třech bulteriéřích dorostencích se zlomenou nohou anebo je toto plemeno v tomto směru nějak zatížené.

27.12.2018 10:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Abych nezakladala nové téma, zkusím to tady. Jak jste ucili dva psy, aby spolu normálně odpočívali a ne aby si pořád jen hráli? Starsimu jsou tri roky, mladší tri mesice. Starsi pes štěně bez problemu prijal. Akorat - oba psi jsou hodne temperamentní a hráli by si snad nonstop. Pokud třeba přijedeme z procházky tak starsiho poslu na místo, to je v pohodě, jenze mladší to ještě tak zmaknute nemá a nevydrží na místě a chodí ho provokovat, vyzyvat ke hře. Jde mi o takový ten běžný chod - příklad, ze ja varim v kuchyni a psi me sleduji a jsou v klidu a nebo jsou v obýváku, ale neřádí pořád. Unavení jsou dost, to uz na nich vidím, jenže jak je ta moznost hrát si, tak je to pro ne lákavé 😁. Většinou musím jednoho zavřít a pak oba usnou a jsou vyřízení. Ale chtěla bych je to naučit bez toho aniz bych je musela zavirat.

Chápu, ze je to stene a chce si pořád hrát. Ale vidim na nich na obou, ze uz by spali, nechci štěně přetěžovat. Ale oni jsoi zrovna oba tak temperamentní, ze nedá ani jeden najevo ze ma dost.

27.12.2018 10:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak já měla stejně staré a když si hráli spolu, byla jsem ráda, že se zabaví beze mne a já můžu pracovat. Ale když trváte na tom klidu, tak bych to řešila nějakou tou kostí na okusování v pelechu. No vlastně...beru zpět Tady je velké riziko, že štěně půjde loupit kost dospělákovi a bude mela...přeci jen je to ještě štěně.

27.12.2018 10:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Tak já měla stejně staré a když si hráli spolu, byla jsem ráda, že se zabaví beze mne a já můžu pracovat. Ale když trváte na tom klidu, tak bych to řešila nějakou tou kostí na okusování v pelechu. No vlastně...beru zpět Tady je velké riziko, že štěně půjde loupit kost dospělákovi a bude mela...přeci jen je to ještě štěně.

Ja jsem taky ráda, ze se zabaví. Jenze ono uz je to pak moc - štěně hrozně kouše a pak se oba moc rozdivoc, lítají po celem baráku, naráží do nábytku atd. A hlavně - oni by si fakt hráli třeba 5 hodin v kuse, štěně uz celé uricene, ale nepřestane. Možná dyl, ještě se nestalo, ze by prostě prestali a lehli si. Něco na okusovani dávám, bavi je to tak půl hodiny a pak zase začnou 😁. No asi prostě budu muset byt důsledná a naučit poradne stene to misto. Jinak to asi nepůjde.

27.12.2018 10:55

Ze začátku zavírat - podle mě nevymyslíte nic lepšího.
A casem, časem se to urovná tak nějak - samo.

Jsem první společné léto bez diskuze zavírala štěně přes den do kotce. Nechtělo se mi, myslela jsem, že to spolu na zahradě dají - ale tak prudila maminku, že tu začala bolet záda - a bylo rozhodnuto.

27.12.2018 11:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ze začátku zavírat - podle mě nevymyslíte nic lepšího.
A casem, časem se to urovná tak nějak - samo.

Jsem první společné léto bez diskuze zavírala štěně přes den do kotce. Nechtělo se mi, myslela jsem, že to spolu na zahradě dají - ale tak prudila maminku, že tu začala bolet záda - a bylo rozhodnuto.

Ja se zas bojim, kdyz to budu resit zavíráním, aby pak spolu dokazali fungovat normálně, bez zavírání. Ja si pořád rikam, ze je nechám a ze preci si po nějaké dobe musi lehnout a prestat si hrát. Jenze ona ho porad tak kouše, a on ji zase cpe hracky a neprestanou. Pak kdyz uz vidim, ze ho kouse fakt moc tak tu hru ukončím a jednoho zavřu, to je hned klid.

27.12.2018 11:04
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):

Něco na okusovani dávám jen pod dozorem. Dospělák se kvůli žrádlu nerve, s tim nema problem, ale radsi hlidam. To vypadá tak, ze dospelak dozere prvni a uz pokukuje po štěněti. Stene to nakonec přestane bavit a leti za dospelakem si hrát.

27.12.2018 11:08

klec s malým psem vedle velkého psa
klece se pak zbavíte, s postupným otevíráním dvířek
nebo ohrádku (by mohl přelézt možná..)
aspoň na sebe uvidí a nebude nikdo odstrčený

27.12.2018 11:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Pokud by si hráli normálně, jako ze by lezeli a nezne se okusovali nebo tak, tak je necham dyl. Ale oni se pak rozjedou a je to docela mela.

27.12.2018 11:19

marcelaamax napsal(a):
Ja se zas bojim, kdyz to budu resit zavíráním, aby pak spolu dokazali fungovat normálně, bez zavírání. Ja si pořád rikam, ze je nechám a ze preci si po nějaké dobe musi lehnout a prestat si hrát. Jenze ona ho porad tak kouše, a on ji zase cpe hracky a neprestanou. Pak kdyz uz vidim, ze ho kouse fakt moc tak tu hru ukončím a jednoho zavřu, to je hned klid.

"aby pak spolu dokazali fungovat normálně, bez zavírání"

tak ale oni si zvyknou na urcity rezim. a to není nic proti nicemu. to se bude jenom hodit.
to zavirani se stejne musí stat necim uplne beznym, aby ti psi nejak fungovali. musí tam byt vyvazenost -i spolu i každý samostatne musí byt zvykly.
predpokladam, ze s nimi budete chtit sportovat?

27.12.2018 11:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"aby pak spolu dokazali fungovat normálně, bez zavírání"

tak ale oni si zvyknou na urcity rezim. a to není nic proti nicemu. to se bude jenom hodit.
to zavirani se stejne musí stat necim uplne beznym, aby ti psi nejak fungovali. musí tam byt vyvazenost -i spolu i každý samostatne musí byt zvykly.
predpokladam, ze s nimi budete chtit sportovat?

Ano, budeme sportovat, cvičit. Na cvicak už jezdíme, jeden cvičí, druhy ceka v aute. Jsou naučeny i na procházky zvlášť, nekdy společně, jindy zvlášť. Stene unavím, jde spat, se starším jdu na velkou procházku nebo koloběžku. Pak starsi doma odpočívá a s malou jdeme treba cvičit nebo si hrát. Učím je, ze kdyz s jednim cvičí, tak druhý ma byt v klidu.

27.12.2018 11:30

marcelaamax napsal(a):
Ano, budeme sportovat, cvičit. Na cvicak už jezdíme, jeden cvičí, druhy ceka v aute. Jsou naučeny i na procházky zvlášť, nekdy společně, jindy zvlášť. Stene unavím, jde spat, se starším jdu na velkou procházku nebo koloběžku. Pak starsi doma odpočívá a s malou jdeme treba cvičit nebo si hrát. Učím je, ze kdyz s jednim cvičí, tak druhý ma byt v klidu.

tak pak nereste, ze je oddelujete doma.
spis pravidlo bych z toho udelala, ze odpocivaji oddelene
jde o par tydnu - stene odroste rychle.
casem, myslim si -stejne uvidíte, ze ty spolecne hry ustavaji,nejsou tak intenzivni - a budou schopni vedle sebe i odpočívat.

27.12.2018 12:59
marcelaamax

XXX.XXX.226.222

tak pak nereste, ze je oddelujete doma.
spis pravidlo bych z toho udelala, ze odpocivaji oddelene
jde o par tydnu - stene odroste rychle.
casem, myslim si -stejne uvidíte, ze ty spolecne hry ustavaji,nejsou tak intenzivni - a budou schopni vedle sebe i odpočívat.

Snad ano :-) a jeste jeden dotaz ke dvoum psum - hru vzhledem k rozdílné velikosti koriguju, pokud starší pes na ni moc dorazi tlapkami nebo je prostě moc divoky tak okriknu, to same pokud ho malá moc kouše. Ale jde mi o to, kdyz si hrají s hračkou - starsi pes sám hracku donese a provokuje, pak se treba pretahuji a obcas kdyz stene chytne hračku moc blizko u tlamy starsiho psa tak na ni zavrci - ona hned chape a hračku pustí - mam za to starsiho psa okriknout? Zatím to nedelam, protože si myslim, ze si to vyřeší, chci aby spolu komunikovali a to zavrceni do te komunikace patří si myslim. On ji neublíží, jen da najevo, ze takhle ne. Slycham názory, ze by pes na stene nemel vrcet nikdy, ale nesouhlasím s tím - nemusi si přece nechat libit vse a nějak najevo to dat musí. Co myslíte?

Edit: jinak myslím, ze pes stene i trochu vychovává - napriklad kdyz je na stole jidlo a mala ma tendence tam lest tak pes na ni vrkne a odstrci ji.

27.12.2018 13:25
L(phi)

XXX.XXX.114.133

marcelaamax napsal(a):
Snad ano :-) a jeste jeden dotaz ke dvoum psum - hru vzhledem k rozdílné velikosti koriguju, pokud starší pes na ni moc dorazi tlapkami nebo je prostě moc divoky tak okriknu, to same pokud ho malá moc kouše. Ale jde mi o to, kdyz si hrají s hračkou - starsi pes sám hracku donese a provokuje, pak se treba pretahuji a obcas kdyz stene chytne hračku moc blizko u tlamy starsiho psa tak na ni zavrci - ona hned chape a hračku pustí - mam za to starsiho psa okriknout? Zatím to nedelam, protože si myslim, ze si to vyřeší, chci aby spolu komunikovali a to zavrceni do te komunikace patří si myslim. On ji neublíží, jen da najevo, ze takhle ne. Slycham názory, ze by pes na stene nemel vrcet nikdy, ale nesouhlasím s tím - nemusi si přece nechat libit vse a nějak najevo to dat musí. Co myslíte?

Edit: jinak myslím, ze pes stene i trochu vychovává - napriklad kdyz je na stole jidlo a mala ma tendence tam lest tak pes na ni vrkne a odstrci ji.

Len bacha, aby vam starsi pes to stena prilis neutapol. Chcete cvicit s oboma, potrebujete aby mala aj mlada zdrave sebavedomie.
A poznam viacero ludi co na to trosku doplatili ze nechavali psy hrat sa spolu s hrackami. Ze mladsi pes casto prehraval, starsi si na nom zvysoval sebavedomie a potom mali s mladym velky problem na obranach.
(vraveli figovia, ja sa vyznam malo - ale zmysel mi to dava)

27.12.2018 13:33

" jinak myslím, ze pes stene i trochu vychovává "

a opravdu to tak chcete?
trosku s nadsázkou -ale na hrani ma mit pes me a na vychovu tuplem jen me.

jo, jasne -v jedne domacnosti to nejde takhle striktne vyresit, ale clovek by na to nemel zapomínat

"Ze mladsi pes casto prehraval, starsi si na nom zvysoval sebavedomie"

jojo. takhle nejak to dopadlo u nas.

27.12.2018 13:35

"ze by pes na stene nemel vrcet nikdy"

ještě k tomuhle -aby to nevyznelo blbe.
starsi pes ma mit pravo se ohradit. zejména když uz toho ma dost -je to lepsi, když varuje, nez aby rovnou kousal.
to patri do komunikace.

ale to, ze "vychovava" i jidla - ještě vašeho :-) - to je něco uplne jiného.

27.12.2018 13:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

" jinak myslím, ze pes stene i trochu vychovává "

a opravdu to tak chcete?
trosku s nadsázkou -ale na hrani ma mit pes me a na vychovu tuplem jen me.

jo, jasne -v jedne domacnosti to nejde takhle striktne vyresit, ale clovek by na to nemel zapomínat

"Ze mladsi pes casto prehraval, starsi si na nom zvysoval sebavedomie"

jojo. takhle nejak to dopadlo u nas.

No ona je hodně svehlava a nemyslim si, ze by ji to srazilo sebevědomí. Kdyz nacvicujeme obrany tak ji nechavam vyhrát kdyz pekne drží, ma koristnicky pud. A fakt ji to bavi. Jinak kdyz na ni pes zavrci tak ona sice pusti hračku ale klidně mu pak skočí na zada a nebo chytne hračku dal. Kdyz mu to budu zakazovat tak jak jinak s ni ma komunikovat?

Jinak toho casu kdy si s nimi hraji nebo cvičím samostatně je hodně, takže si myslím, ze společena hra je jen takové spestreni. Prece nemuzu psum v jedne domacnosti zakazovat si spolu hrat, když chci, aby spolu normálně fungovali.

27.12.2018 13:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"ze by pes na stene nemel vrcet nikdy"

ještě k tomuhle -aby to nevyznelo blbe.
starsi pes ma mit pravo se ohradit. zejména když uz toho ma dost -je to lepsi, když varuje, nez aby rovnou kousal.
to patri do komunikace.

ale to, ze "vychovava" i jidla - ještě vašeho :-) - to je něco uplne jiného.

Takze za tohle radite psa okrikovat?

27.12.2018 13:43

"Prece nemuzu psum v jedne domacnosti zakazovat si spolu hrat, když chci, aby spolu normálně fungovali"

no ja nezakazovala -a dopadla jsem jak jsem dopadla :-)
dneska uz bych asi vice korigovala.

ale taky si nedokazu představit, ze bych je vůbec nenechala si hrat .za to mi ten sport zase nestoji.

27.12.2018 13:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"Prece nemuzu psum v jedne domacnosti zakazovat si spolu hrat, když chci, aby spolu normálně fungovali"

no ja nezakazovala -a dopadla jsem jak jsem dopadla :-)
dneska uz bych asi vice korigovala.

ale taky si nedokazu představit, ze bych je vůbec nenechala si hrat .za to mi ten sport zase nestoji.

Jo já je koriguji. A hlavne si myslím, ze ten pes pozná rozdíl mezi hrou s druhym psem a obranami nebo hrou se mnou.

Třeba starsi pes - chodime na obrany, kde drzi skvěle, jde mu to. Pretahuji se s ním pri hre ja. Ted se pretahuje se stenetem, nezneji nez semnou a uplne jinak nez pri obranach. A jeste delame Tug of war(bull sporty) a rekla bych, ze kazdou tu cinnost bere úplně jinak a rozlišuje rozdily.

27.12.2018 13:49

marcelaamax napsal(a):
Takze za tohle radite psa okrikovat?

idealni je, aby k tomu vůbec nedochazelo.
on nemá co resit vase jidlo, ne?

Je rozdil - aspoň pro me -když vrci při pretahovaci hre, a když se postavi ke stolu s jídlem a vrkne na ni.
tak jako je rozdil, kdy ji jde sebrat jeji hracku a vrci u toho na ni a když je pelisku a ona za nim dojde prudit a něco mu brat.

to date :-)
tohle se resi většinou za pochodu a nejlepe vy poznate, co je moc a co je ještě ok

třeba hry mych holek -to jsou takove hlasite projevy, ze si lidi mysli, ze se povrazdi - a v zivote si nezkrivily chlup.

27.12.2018 13:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

idealni je, aby k tomu vůbec nedochazelo.
on nemá co resit vase jidlo, ne?

Je rozdil - aspoň pro me -když vrci při pretahovaci hre, a když se postavi ke stolu s jídlem a vrkne na ni.
tak jako je rozdil, kdy ji jde sebrat jeji hracku a vrci u toho na ni a když je pelisku a ona za nim dojde prudit a něco mu brat.

to date :-)
tohle se resi většinou za pochodu a nejlepe vy poznate, co je moc a co je ještě ok

třeba hry mych holek -to jsou takove hlasite projevy, ze si lidi mysli, ze se povrazdi - a v zivote si nezkrivily chlup.

Jo u přetahování obcas taky řvou, spíš mala 😁. To s tim jidlem se stalo jednou a jednou udelal to samé, kdyz chtělo stene sundat ozdobicku ze stromečku 😁

27.12.2018 13:54

"A hlavne si myslím, ze ten pes pozná rozdíl mezi hrou s druhym psem a obranami nebo hrou se mnou."

jo, pozna, ale...
u nas se teda potkalo vic problemu dohromady. ta povaha mlade je "jina".
nicmene - to, ze mlada byla a je dlouho pod starou - tomu moc nepomohlo.
nevim, jak to dobře vysvětlit -ale mlade proste nestalo za to, o něco hodne bojovat. Mela pocit, ze stejne prohraje a ze se nemá cenu snazit. zato stara teda narostla do vysin ale :-D

27.12.2018 13:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"A hlavne si myslím, ze ten pes pozná rozdíl mezi hrou s druhym psem a obranami nebo hrou se mnou."

jo, pozna, ale...
u nas se teda potkalo vic problemu dohromady. ta povaha mlade je "jina".
nicmene - to, ze mlada byla a je dlouho pod starou - tomu moc nepomohlo.
nevim, jak to dobře vysvětlit -ale mlade proste nestalo za to, o něco hodne bojovat. Mela pocit, ze stejne prohraje a ze se nemá cenu snazit. zato stara teda narostla do vysin ale :-D

Jo rozumím, no snažím se co nejvíc byt spravedlivá :-)

27.12.2018 21:40

Dva psi jsou smečka a já bych jim jejich pravidla smečky nechala - pokud by tedy starší pes malou nešikanoval, což se asi neděje. A jejich smečková pravidla nelámala přes koleno.
Měla jsem fenu a jejího syna. Syn byl (samozřejmě ) až do vysokého stáří feny podřízený. Když jsem začala chodit na cvičák s oběma ( neměla jsem žádné sportovní ambice, jen poslušnost a zábavu ), radili - choď jen s jedním - chodila jsem s oběma a bavila všechny okolo. Aport - já 5 m před štěnětem, fena uvázaná přes louku docela daleko, pes popadl aport a hurá, šel ho vyplivnout feně.
Do auta musel vždycky první pes, k feně nenastoupil. A to na něj žádné bubáky nedělala.

27.12.2018 21:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Dva psi jsou smečka a já bych jim jejich pravidla smečky nechala - pokud by tedy starší pes malou nešikanoval, což se asi neděje. A jejich smečková pravidla nelámala přes koleno.
Měla jsem fenu a jejího syna. Syn byl (samozřejmě ) až do vysokého stáří feny podřízený. Když jsem začala chodit na cvičák s oběma ( neměla jsem žádné sportovní ambice, jen poslušnost a zábavu ), radili - choď jen s jedním - chodila jsem s oběma a bavila všechny okolo. Aport - já 5 m před štěnětem, fena uvázaná přes louku docela daleko, pes popadl aport a hurá, šel ho vyplivnout feně.
Do auta musel vždycky první pes, k feně nenastoupil. A to na něj žádné bubáky nedělala.

S tim aportem to je dobrý 😁. Ja cvičím zvlášť, jako myslim tim když fakt cvičíme. Ne taková ta provozní poslušnost, tu musi zvladat i společně.

A ze by starší pes stene sikanoval tak to určitě ne. Ze zacatku jsme spis musela korigovat jeho, protože jak byla malinká tak na ni byl moc hr, mel tendence si hrat packama, nebo stacilo kdyz bezeli po dlazbe a on do ni trochu stouchnul. Ale docela se naucil byt klidnější a lehat si k ni. Ted zase spíš okriluju ji - kdyz uz se fakt rozjede a hodne ho tahá za tváře, pysky a kuzi na krku. To uz ho nekdy fakt lituju a hru ukončím. On ma snížený prah bolesti a nevypadá, ze by mu to vadilo. Ale nechci, aby se ona naucila si takhle hrat a pak to zkoušela na ostatní psy. Snažím se zasahovat co nejméně, ale někdy zasáhnout musim.

27.12.2018 22:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jinak na procházkách pes štěně ignoruje. Ona by za nim běhala furt, ale snazim se navazovat na sebe, proto chodím i na procházky s kazdym zvlášť.

Jinak malá je fakt tvrdohlava, to jsem vedela uz od chovatelky. A hodne temperamentní. Kdyz jsme ji meli asi týden doma tak jsme sli venčit za barak na louku. Bez vodítka. Starší pes se mě jako stene drzel jak klíště. Tahle madam se celkem vzdalovala, ale na volání reagovala pekne. Kdyz jsme sli zpatky tak se rozhodla, ze uz asi dal nechce (ne ze by nemohla, byli jsme jen kousek), sedla si doprostřed louky, nehnutne seděla a koukala na mě. Tak ja zkoušela to, co fungovalo na psa - běžela jsem od ni pryč, no ale ona pořád nehnutne a klidně seděla. Tak jsem vytahla hračku a zacala dělat blbosti, koukala na me jak na blázna. Hodila jsem hračku psovi kousek pred ni, dobehl pro ni, ale ani to s ni nehnulo. Nebo pri večerním venceni - kdyz se sama rozběhne na zahradě do tmy, to jsem u staršího psa taky neznala 😁. Ale kdyby byli všichni stejní, bylo by to moc jednoduché 😁

27.12.2018 22:22

marcelaamax napsal(a):
S tim aportem to je dobrý 😁. Ja cvičím zvlášť, jako myslim tim když fakt cvičíme. Ne taková ta provozní poslušnost, tu musi zvladat i společně.

A ze by starší pes stene sikanoval tak to určitě ne. Ze zacatku jsme spis musela korigovat jeho, protože jak byla malinká tak na ni byl moc hr, mel tendence si hrat packama, nebo stacilo kdyz bezeli po dlazbe a on do ni trochu stouchnul. Ale docela se naucil byt klidnější a lehat si k ni. Ted zase spíš okriluju ji - kdyz uz se fakt rozjede a hodne ho tahá za tváře, pysky a kuzi na krku. To uz ho nekdy fakt lituju a hru ukončím. On ma snížený prah bolesti a nevypadá, ze by mu to vadilo. Ale nechci, aby se ona naucila si takhle hrat a pak to zkoušela na ostatní psy. Snažím se zasahovat co nejméně, ale někdy zasáhnout musim.

Na fotečce vypadají jako dva andílkové...ale vopravdický

27.12.2018 22:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Na fotečce vypadají jako dva andílkové...ale vopravdický

Jo, to oni vypadají, ale je to jedna fotka z mála, vetsina fotek vypada nejak takhle 😁

27.12.2018 22:49

marcelaamax napsal(a):
Jo, to oni vypadají, ale je to jedna fotka z mála, vetsina fotek vypada nejak takhle 😁

Tak to zase vypadá spíš na velký veselo....

27.12.2018 22:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak to zase vypadá spíš na velký veselo....

Jo tak to je, andilci to nejsou 😁 nejradši by pořád takhle řádili.

28.12.2018 11:13

dva psi nejsou smečka, jsou to dva psi.....

mí psi si spolu hráli,ale pokud už to bylo moc, tak jsem pastevce převzala na sebe,doma i venku....bez jakéhokoliv okřikování. Velice rychle tento princip vzal za svůj.

28.12.2018 11:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

mí psi si spolu hráli,ale pokud už to bylo moc, tak jsem pastevce převzala na sebe,doma i venku....bez jakéhokoliv okřikování. Velice rychle tento princip vzal za svůj.

Jak konkrétně prevzala na sebe? Se starsim psem neni problém, tomu reknu misto a jde. Jenze mala mu neda pokoj. Jo kdyz si s ni zacnu hrat nebo cvičit tak dobrý, ale jakmile ma zase "volno" tak jde okamžitě za ním. Pokud bych u nich pořád sedela nebo proste byla tak by to slo. Ale me jde o takový ten normalni chod domácnosti, kdy nemuzu být porad u nich.

28.12.2018 11:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo jestli je to myšleno, že ho zavoláte, kdyz uz je to moc? Tak to taky dělám, kdyz uz ho fakt hodne hryze tak ji zavolam jmenen a ona přiběhne. Jenze hned jakmile ma možnost tak jde zase na nej.

28.12.2018 17:02

marcelaamax napsal(a):

Super dvojka! Je dobře, že zasahujete do her, když už je toho moc. Ideální je staršího psa odvolat s odměnou někam do jeho klidové zóny, kam prcek nemůže. U nás je mříží ve dveřích oddělen jeden pokoj od obýváku, takže "pan domácí" si jde odpočinout vedle, štěně ještě dostane chvíli pozornosti a her od člověka a pak nějaká klidová aktivita. Třeba klikr a nácvik na pobyt v kleci, kde sebou pak štěně flákne a chrní. Win-win situace, starší pes má klid a mládě se učí odpočinku, navíc si zvyknou oba dva nebýt pořád jen spolu. A že jsem některá štěňata opravdu musela naučit na povel odpočívat, jinak by jely pořád jak králíček duracell...

29.12.2018 11:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Super dvojka! Je dobře, že zasahujete do her, když už je toho moc. Ideální je staršího psa odvolat s odměnou někam do jeho klidové zóny, kam prcek nemůže. U nás je mříží ve dveřích oddělen jeden pokoj od obýváku, takže "pan domácí" si jde odpočinout vedle, štěně ještě dostane chvíli pozornosti a her od člověka a pak nějaká klidová aktivita. Třeba klikr a nácvik na pobyt v kleci, kde sebou pak štěně flákne a chrní. Win-win situace, starší pes má klid a mládě se učí odpočinku, navíc si zvyknou oba dva nebýt pořád jen spolu. A že jsem některá štěňata opravdu musela naučit na povel odpočívat, jinak by jely pořád jak králíček duracell...

Ja jsem starsiho psa taky musela učit odpočívat a štěně to má stejne. On problém je v tom, ze starsi pes nechce mít od stenete klid, ono ho to baví a nejradsi by si hral porad. Mohla bych ho zavrit do loznice, ale tam nebude chtit byt bez nas. V obýváku právě mame dve klece - kdyz uz si hrají dlouho a vidím, ze uz je štěně cele uricene tak ho vyvencim a dam do klece, kde jde hned spat. Ale kdybych ho tam nedala, tak spát nepůjde. Starší pes si potom taky lehne a je klid. Ja jsem spíš myslela, jestli třeba to bude jednou tak, že si pohraji, pak si prostě lehnou a usnou. Ale začínám se obávat, ze s povahama mych psu to tak snad nikdy nebude 🤔😃

29.12.2018 11:51

"s povahama mych psu to tak snad nikdy nebude "

bude
mam taky prdlouse, ale naucili se to.

29.12.2018 17:07

marcelaamax napsal(a):
Jo jestli je to myšleno, že ho zavoláte, kdyz uz je to moc? Tak to taky dělám, kdyz uz ho fakt hodne hryze tak ji zavolam jmenen a ona přiběhne. Jenze hned jakmile ma možnost tak jde zase na nej.

to bylo myšleno tak, že jsem si natáhla pastevce na sebe - hrou, činností
i jsme se mimoděk dopracovali k povelu "báďa ne"....

jinak to máš asi dobře s těmi klecemi, chce to přidat povel a postupně by to mohlo jít, takový rituál....důslednost

29.12.2018 17:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

to bylo myšleno tak, že jsem si natáhla pastevce na sebe - hrou, činností
i jsme se mimoděk dopracovali k povelu "báďa ne"....

jinak to máš asi dobře s těmi klecemi, chce to přidat povel a postupně by to mohlo jít, takový rituál....důslednost

A pastevec byl starší? To u nas taky funguje, jenze ke me přijde s tim, ze ta mala na něm visi 😁 je to taková piraňa. Jinak když usne v kleci a pak ji rozespalou vezmu na gauc tak spi dal.

Jo jinak to jsem nepsala, ale povel místo na tu klec normálně používám. Většinou to delam tak, ze kdyz uz ho hodně kouše tak si ji navazu na sebe, formou hry trošku neco pocvicime, vyvencime se a jde na místo. Proste pokud se ji věnuju, tak ji pes víceméně nezajímá. Asi to chce čas :-)

29.12.2018 17:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Trošku lepsi to bylo kdyz ještě nedokázala vyskocit na gauc, to jsem si staršího psa vzala na gauc, ona se zkousela vydrapat - neslo to a tak sla sama do klece. Ale teď uz na gauč vyskočí 😁

29.12.2018 17:23

vyvencime se
Se mi líbí ten hrdý mateřský plurál.
Určitě to chce čas, jdete na to dobře. Až malá piraňa přezubí, až prvně odhárá, je šance, že kolem roku se zklidní. Trošičku.
Btw, super klece, moc se mi líbí.

1.1.2019 20:22

Boxer007 napsal(a):

Děkuji.

Já mám NO a chtěla bych si pořídit druhého psa.Asi bych si vysnila čau-čau, a ten potřebuje jen ty nejzákladnější povely.Moje babička mívala 2 psy.Byli spolu jako jeden tým a žili pro druhého.Nějak nežárlili.

1.1.2019 20:26

Já mám NO a chtěla bych si pořídit druhého psa.Asi bych si vysnila čau-čau, a ten potřebuje jen ty nejzákladnější povely.Moje babička mívala 2 psy.Byli spolu jako jeden tým a žili pro druhého.Nějak nežárlili.

No jo, jenže když se spolu dvě feny nepohodnou, tak už třeba nikdy nesmí být spolu, protože by se zabily

1.1.2019 20:30

ten potřebuje jen ty nejzákladnější povely

nejsem si jistá zda to chápeš správně - to nebude o potřebě, ale že ho víc nenaučíš, a hlavně jestli bude ochoten to naučené i provést .....a nějak se nechat řídit člověkem.....

1.1.2019 20:45

ten potřebuje jen ty nejzákladnější povely

nejsem si jistá zda to chápeš správně - to nebude o potřebě, ale že ho víc nenaučíš, a hlavně jestli bude ochoten to naučené i provést .....a nějak se nechat řídit člověkem.....

Aha,dobře.To jsem si pročetla.

1.1.2019 21:08
rapotacka11

XXX.XXX.79.90

Může to být dobrý rodinný pes.
Jděte na výstavu a dejte řeč s majiteli.

1.1.2019 21:10

může a nemusí, ten předpoklad tam zas takový není
plemeno se vybírá podle negativ

1.1.2019 21:27
rapotacka11

XXX.XXX.79.90

Já vím.
Ale když ....

8.1.2019 15:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak trošku rekapitulace od nas 😁. Nakonec jsem ještě ohrádkou oddělila obývák od jídelny, abych nemusela zavírat do klece. Takže teď to vypadá tak, ze přijdeme z procházky starší pes jde na pelíšek do obýváku, štěně do jídelny. A ja jsem chvilku tam a chvilku tam. Kdyz jdu z obýváku treba do kuchyňe tak pes jde semnou a štěně uz dokonce někdy i zůstane lezet a nevyleti hned si hrát. Samozřejmě pak zase zasoupnu ohrádku a nechám je řádit, kdyz uz je to moc tak zase jeden tam, druhý tam (prostridavam, jednou štěně v obýváku, pak starší pes, ja chvilku tam a chvilku tam - ale stejně je to v době, kdy odpočívají, tak je jim asi jednk kde jsem ja, oba na me a na sebe vidi). Občas se zvednou, ocichaji pres ohrádku a zase si lehnou. Postupně až třeba budou oba spát tak budu odstraňovat ohrádku a myslim, ze jsme na dobré cestě. Hurá.

8.1.2019 16:23

26.2.2019 12:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak jsme zase trošku pokročili, psi už spolu spí i přes den v jedné místnosti, bez ohrádky. Ale každý musí být na "svém místě" . Jakmile se zvedne pes tak fena by hned letěla za ním. A už si začínám myslet, že takové to, že by se k sobě přitulili a spali u sebe u nás asi nebude nikdy . Pes je v pohodě, ten když leží a fena přijde tak je celkem v klidu (když už chce spát a je utahaný), ale ona si k němu pořád nelehne a chce si hrát. Takže ji pošlu od psa pryč a je klid. A v noci spí pes v posteli jako obvykle a fena vedle postele na křesle. Občas ji do postele vezmu, ona třeba vydrží tři hodiny spát, ale pak se probere, začne skákat na posteli a vyzývat psa ke hře - ten jí na to v noci kašle . Takže pak jde zase na svoje křesílko .

26.2.2019 12:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

marcelaamax napsal(a):
Tak jsme zase trošku pokročili, psi už spolu spí i přes den v jedné místnosti, bez ohrádky. Ale každý musí být na "svém místě" . Jakmile se zvedne pes tak fena by hned letěla za ním. A už si začínám myslet, že takové to, že by se k sobě přitulili a spali u sebe u nás asi nebude nikdy . Pes je v pohodě, ten když leží a fena přijde tak je celkem v klidu (když už chce spát a je utahaný), ale ona si k němu pořád nelehne a chce si hrát. Takže ji pošlu od psa pryč a je klid. A v noci spí pes v posteli jako obvykle a fena vedle postele na křesle. Občas ji do postele vezmu, ona třeba vydrží tři hodiny spát, ale pak se probere, začne skákat na posteli a vyzývat psa ke hře - ten jí na to v noci kašle . Takže pak jde zase na svoje křesílko .

.

26.2.2019 13:01

marcelaamax napsal(a):

Ono možná až bude princeznička dospělá, klidnější, tak to třeba půjde....jinak i to "bez ohrádky" je přeci pokrok

26.2.2019 13:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ono možná až bude princeznička dospělá, klidnější, tak to třeba půjde....jinak i to "bez ohrádky" je přeci pokrok

Jooo to určitě :-) . Začínám mít pochybnosti, jestli tohle stvoření někdy bude klidnější .

26.2.2019 13:34

marcelaamax napsal(a):
Jooo to určitě :-) . Začínám mít pochybnosti, jestli tohle stvoření někdy bude klidnější .

Něco podobného jsem si říkala, když jsme pořídili afgána...."kurňa, kde je ta úžasná povaha, na kterou jsem byla zvyklá u dospělýho afgána v naší rodině....takový játro, z toho v životě PAN PES nebude", no a ve čtyřech letech jsme k tomu nakonec tak nějak dospěli...v pěti už byl dokonalej. Někdy to holt trvá

26.2.2019 13:55
TyVed

XXX.XXX.34.72

marcelaamax napsal(a):

No tak u nás byl ten začátek šílený a vůbec nebylo možné je pustit k sobě, takže jeden byl vždycky na volno a druhý v kotci. Prostě to vypadalo, že pes maličkou nadšením rozšlápne, přerazí, rozmázne o zeď a pod. To trvalo asi týden. Postupně tímhle kontaktem přes kotec si na sebe trochu zvykli, nadšení mírně pominulo a byl možný kontakt na vodítku. Po dalších několika dnech už si mohli dokonce chvilku hrát na volno, jelikož chlupatec zjistil, že to malé stvoření moc nevydrží a musí se na něj opatrně, protože jinak si nechce hrát a je strašně vzteklé a kouše. Jakmile bylo vidět, že toho má malá dost, tak zase oddělit a nechat odpočnout. Ty společné intervaly se postupně prodlužovaly až byla zavřená jen na noc a teď už spolu tráví prakticky všechen čas, pokud se netrénuje něco, co by vyžadovalo dočasně pacifikovat jednoho z nich. Ale ten první měsíc, to bylo peklo, hlavně když byla doma. Loužičky od 13kg štěnda sou obrovský

26.2.2019 21:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Něco podobného jsem si říkala, když jsme pořídili afgána...."kurňa, kde je ta úžasná povaha, na kterou jsem byla zvyklá u dospělýho afgána v naší rodině....takový játro, z toho v životě PAN PES nebude", no a ve čtyřech letech jsme k tomu nakonec tak nějak dospěli...v pěti už byl dokonalej. Někdy to holt trvá

Jo já si teď nějak se štěnětem uvědomuji, co vlastně můj dospělý pes všechno umí, takový ty maličkosti, který jsem brala jako samozřejmost . Na cvičáku si většinou vytáhnu nejdřív cvičit psa - což je pohodička, tak jako na zahřátí, a pak vytáhnu tu malou piraňu, pořádně se nadechnu a jde se na tu dřinu . I když mezi nimi není velký věkový rozdíl, tak člověk zapomene co všechno vlastně toho psa musel naučit, protože už to bral tak nějak automaticky. Že prostě přijde na plac, udělá si chůzi, obraty, polohy, aport, odložení, párkrát něco někde opraví a je hotovo, zjednodušeně řečeno . A teď začínám vidět kolik dřiny za tím bylo . A je to takový příjemný pocit , jen nevím jak to pořádně popsat. Ale když jsem se o tom dneska bavila s výcvikářkou tak mi říkala, že mě naprosto rozumí, že má to samé .

27.2.2019 10:39

"tak člověk zapomene co všechno vlastně toho psa musel naučit, protože už to bral tak nějak automaticky"

znam, znam

ale protoze mlada uz neni uplne mlada - uz i na ni je videt, kolik tech "drobnosti" se naucila

21.3.2019 12:12
marcelaamax

XXX.XXX.186.14

Nemožné se stalo skutečnosti (samozřejmě berte s nadhledem 😃). Psi už spolu usnou na gauči a vydrží v klidu odpočívat cely večer, spani v posteli uz taky bez problémů 😁

21.3.2019 12:16

marcelaamax napsal(a):
Nemožné se stalo skutečnosti (samozřejmě berte s nadhledem 😃). Psi už spolu usnou na gauči a vydrží v klidu odpočívat cely večer, spani v posteli uz taky bez problémů 😁

No pak že to nepůjde....já věděla, že se to princeznička časem naučí a bude klid

21.3.2019 12:31

a jak jsi se bála, jestli druhý pes jo nebo ne.......

21.3.2019 13:05
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):

nádhera

21.3.2019 14:17
saola

XXX.XXX.250.214

Jak máte, marcelo, pořešeno budoucí hárání čuby? Vidím, že pes je stále jaksi v koulích.
Nebo už ne?

21.3.2019 14:41
marcelaamax

XXX.XXX.186.14

saola napsal(a):
Jak máte, marcelo, pořešeno budoucí hárání čuby? Vidím, že pes je stále jaksi v koulích.
Nebo už ne?

Jojo je, budeme oddělovat ;-). Kdyby to snášel pes fakt špatně, tak budu uvažovat o kastraci, ale zatím ne. Kdyz harala mámy fena a byl s ni v jedné domácnosti, tak to nijak zvlášť neřešil, ale byl ještě mladý. Mezi haravkami je zvyklý fungovat, neni to vyloženě erotoman 😃 tak uvidíme :-)

24.3.2019 01:39
fikovnice

XXX.XXX.135.146

marcelaamax napsal(a):

Teda ten Váš kluk je nádhernej! Ta krásná srst a vůbec stavba těla, moc se mi líbí! Ne, že by psí slečna ne, ale hošan to u mě vyhrává!

24.3.2019 09:42
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):
Teda ten Váš kluk je nádhernej! Ta krásná srst a vůbec stavba těla, moc se mi líbí! Ne, že by psí slečna ne, ale hošan to u mě vyhrává!

mám to stejně

24.3.2019 17:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Moc děkuji - vyřídím mu to . Je pravda, že srst mu chválí všichni, všichni se ptají čím krmíme a co přidávám na srst .

24.3.2019 17:36
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Moc děkuji - vyřídím mu to . Je pravda, že srst mu chválí všichni, všichni se ptají čím krmíme a co přidávám na srst .

žeby "šrot" ? Náš měl po něm srst taky pěknou

Přidejte reakci

Přidat smajlík