Uživatel s deaktivovaným účtem

ljams
napsal(a):
Co konkrétně máte na mysl?
Mno... pokud odpovídáte na takové ty inzeráty na buldoka skoro zadarmo, tak jste obětí podvodu.
ljams
napsal(a):
Dobrý den
Mám dotaz zda nemáte někdo zkušenost s dodáním štěňátka ze zahraničí letecky?pokud ano můžete mi sem napsat pár rad a poznatků?
Paní psala že ho pošlou letecky a že ho budem platit na letišti ale vůbec nevím jak to chodí.
Děkuji moc za rady.
Finančně vás vyjde levněji si pro něj zajet autem a hlavně snížíte pravděpodobnost, že naletíte podvodníkovi.
Https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2981731/podvod#a2984097
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3092988/podvod-se-stenaty#a3410188
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3297811/pes-z-francie#a3298254
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1036848/podvod-nebo-jak-si-toto-vysvetit#a3317601.

ljams
napsal(a):
No přitelkyně si našla štěně huskyho z nemecka od nejaképaní jménem suzan poslala fota a info a ze s pejskem nam dojde smlouva atd.
a platba pry proběhne letišti které nás bude kontaktovat až štěně zaregistruje.tak nevím.
No jasný. Taky budou chtít peníze na kenelku, a peníze na vyšetření, a peníze na přesun na letiště a budete platit tak dlouho, dokud vás bude bavit věřit, že vůbec nějaký pes existuje.
Pes se zahraničí se kupuje jako import z nějaké vyhlášené chovky, případně od feny, co odněkud znáte z výstav, a pak chovatele znáte a není pro vás problém si přijet. A on by taky štěně nikam neposlal, pokud by vás neznal.
Levné štěně ze zahraničí je podvod. A proč zrovna vaše přítelkyně potřebuje huskyho je další věc.
ljams
napsal(a):
No přitelkyně si našla štěně huskyho z nemecka od nejaképaní jménem suzan poslala fota a info a ze s pejskem nam dojde smlouva atd.
a platba pry proběhne letišti které nás bude kontaktovat až štěně zaregistruje.tak nevím.
Že je hloupá přítelkyně... to se občas stává. Ale že se sejdou dva takhle hloupí lidi, to už je teda něco!
Tak poslechněte zdejší a nechte se poradit.
proč by někdo prodával štěně sem, když v německu se prodá za á.dráž a za bé. jednodušeji.
takových případů už bylo mraky. ale jestli chcete, pokračujte dle návodu bodlinky.
pokud jde o psa z renomované chovné stanice za cenu 2x vyšší než zde prodávaná papírová štěňata, tak se omlouvám

...a nechcete ty peníze poslat mně?...bylo by z toho více užitku... to fakt jste takhle naivně naletěli?... a Vy i kdyby to klaplo, což se nikdy nestane, akorát přijdete o peníze, jste nebyli zvědavi z jakého prostředí jde štěně, jací jsou jeho sourozenci, jaký je chovatel, v jakém prostředí štěně vyrůstá a spoustu dalšího, čím se řídí výběr budoucího štěněte... a t oje to tady tak špatné, že se nedá sehnat štěně tady u nás?...opravdu b mně zajímalo, co Vás pudí jet si naslepo pro štěně, které jste v životě neviděli a neměli v ruce... ono vybírat podle fotky je fakt hodně zvláštní...
ljams
napsal(a):
Tak za prvé o ceně nepadlo ani slovo a za druhé nevím proč musíte uražet.nemáme žádné zkušenosti a proto sme se obrátili sem.
A dobře jste udělal.
Takhle se pes nekupuje.
O ceně nemáte tušení ?
Husky není pes pro každého !
Nač ho potřebujete ?
Co s ním chcete podnikat ?

Víte co, zkrátka je otestujte, napište jim že do Německa jede kamarád a vy máte možnost si psa osobně vyzvednout. Pokud pes existuje, bude mít jeho chovatel z vaší nabídky radost, pokud ne a to mi přijde mnohem pravděpodobnější, už o něm neuslyšíte. V tom případě doporučuji kontaktovat policii pro pokus o podvod.

linduš
napsal(a):
Oni nejedou, jim přiletí
...tak ono je to prašť jak uhoď...

sisi58
napsal(a):
A zítra nám dá pod stromeček dárky Ježíšek.
To je pravděpodobnější než to, že dané štěně huskyho existuje.
ljams
napsal(a):
Dobrý den
Mám dotaz zda nemáte někdo zkušenost s dodáním štěňátka ze zahraničí letecky?pokud ano můžete mi sem napsat pár rad a poznatků?
Paní psala že ho pošlou letecky a že ho budem platit na letišti ale vůbec nevím jak to chodí.
Děkuji moc za rady.
Podívejte se na tento inzerát:
https://www.annonce.cz/inzerat/fenka-husky-ceka-na-noveho-39793295-wchxc3.html
Fenečka hledá domov. Uděláte dobrý skutek a budete mít pejska s PP, na kterého se DOPŘEDU můžete jít kouknout.

sisi58
napsal(a):
A zítra nám dá pod stromeček dárky Ježíšek.
...já byla moc moc hodná a náš pes s kočkami také... to bude dárků...to se Ježíšek pronese...

sisi58
napsal(a):
Podívejte se na tento inzerát:
https://www.annonce.cz/inzerat/fenka-husky-ceka-na-noveho-39793295-wchxc3.html
Fenečka hledá domov. Uděláte dobrý skutek a budete mít pejska s PP, na kterého se DOPŘEDU můžete jít kouknout.
Stačí se mrknout do inzerce sem na ifauně, dát si filtr na plemeno i na průkaz původu a vyjede několik inzerátů...
ljams
napsal(a):
Tak za prvé o ceně nepadlo ani slovo a za druhé nevím proč musíte uražet.nemáme žádné zkušenosti a proto sme se obrátili sem.
Už to napsaly holky, ale nedá mi to: tímhle způsobem se pes, společník, přítel...nekupuje! Tak můžete přítelkyni koupit parfém(i ten vám možná nakonec omlátí o hlavu) ale ne psa. Půl roku jsme vybírali a kontaktovali chovky, dvakrát se jeli 200km na štěndo podívat(+ odvézt) atd...O tom, že husky není vhodný pes skoro pro nikoho, už se ani nerozepisuju..

Ale má krásne modré oči Tie očarili priateľku.

lesnížínka
napsal(a):
Už to napsaly holky, ale nedá mi to: tímhle způsobem se pes, společník, přítel...nekupuje! Tak můžete přítelkyni koupit parfém(i ten vám možná nakonec omlátí o hlavu) ale ne psa. Půl roku jsme vybírali a kontaktovali chovky, dvakrát se jeli 200km na štěndo podívat(+ odvézt) atd...O tom, že husky není vhodný pes skoro pro nikoho, už se ani nerozepisuju..

Luciandthewolf
napsal(a):
Dodání štěněte z německa letecky nebo mi něco uteklo?
Fakt, že žádné štěně pravděpodobně neexistuje
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Luciandthewolf
napsal(a):
...nehledě na to jaký musí být stres pro dvouměsíční štěně převoz letadlem...ale jo, v Česku je málo psů v útulcich, proč sem '' nedovazet'' další z Německa. Máte v Česku snad málo chovných stanic?
Dvouměsíční štěně přes hranice nesmí. Platí to oběma směry, nejen od nás do Německa, ale i naopak. Musí být naočkované proti vzteklině a potom ještě asi dva týdny na vytvoření protilátek. To znamená, že přes hranice až skoro ve čtyřech měsících. Málokterý chovatel je ochotný štěně živit tak dlouho a kupující si to musí zaplatit. Třikrát jsem z Německa dovážela a nejtěžší je na tom opravdu přesvědčit chovatele, aby vám vybrané štěně držel tak dlouho, když ho může prodat v 8 týdnech doma. Pak je nejednodušší sednout do auta a dojet si tam.
Nicméně se mi hodně nelíbí urážení tázajících. Žádný učený z nebe nikdy nespadl.
Žádný učený z nebe sice nespadl, ale pokud si někdo chce koupit štěně, tedy živého tvora, tak by se měl sakra úplně ze všeho nejdřív (před koupí) vzdělat v tom, co to přináší!
Štěně se nekupuje na dobírku! To je neomluvitelné!
Já jsem si prvního psa pořizovala v 17ti letech, v době, kdy existoval jen časopis PPČ a asi dvě knížky- jedna z toho byla ve slovenštině (400 rád pre milovníky psov se myslím jmenovala), a přesto jsem měla nastudováno mnohem víc!
A přitom dneska stačí zadat do vyhledávače heslo: koupě štěněte, a vyjedou hned články, ve kterých se varuje proti podobným podvodům.
Vždyť je to furt dokola, tak jak je možné, že tyto podvody mají stále své podvedené?
Pro podobné hlupáky nemám pochopení; to je mi spíš líto psů, kteří se jim hypoteticky dostanou do rukou. A tak mi vlastně vůbec nevadí, že takoví lidé nalítnou podvodníkům- pokud je to ve finále odradí o pořízení si štěňátka.
Pro zadavatele- ať si z toho vezme přítelkyně poučení, Ať začne číst literaturu o psech, ať si najde, jak se vybírá štěně, jaké existují rasy a pro koho jsou vhodné, ať dlouze uvažuje, zda má na to, pořídit si na xy let člena rodiny, co mu chce nabídnout a co chce obětovat... a teprve po zralé úvaze, ať se z ní stane PEJSKAŘ.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dvouměsíční štěně přes hranice nesmí. Platí to oběma směry, nejen od nás do Německa, ale i naopak. Musí být naočkované proti vzteklině a potom ještě asi dva týdny na vytvoření protilátek. To znamená, že přes hranice až skoro ve čtyřech měsících. Málokterý chovatel je ochotný štěně živit tak dlouho a kupující si to musí zaplatit. Třikrát jsem z Německa dovážela a nejtěžší je na tom opravdu přesvědčit chovatele, aby vám vybrané štěně držel tak dlouho, když ho může prodat v 8 týdnech doma. Pak je nejednodušší sednout do auta a dojet si tam.
Nicméně se mi hodně nelíbí urážení tázajících. Žádný učený z nebe nikdy nespadl.
Odkdy? Štěňata do 3 m v rámci EU cestovat můžou. Vzteklina povinně až nad 3 m.

napsal(a):
Odkdy? Štěňata do 3 m v rámci EU cestovat můžou. Vzteklina povinně až nad 3 m.
Odjakživa.
ale podmínky jsou různé v různých zemích. do česka štěně před naočkovanou vzteklinou dovést jde, pokud je k němu potvrzení, že se nesetkalo s divoce žijícími zvířaty.
do německa takové štěně dovést - nebo přes německo převést - nelze, ta země vyžaduje očkované štěně plus 21 dní, takže logicky mladší štěně do německa prodat nejde.

napsal(a):
Odjakživa.
ale podmínky jsou různé v různých zemích. do česka štěně před naočkovanou vzteklinou dovést jde, pokud je k němu potvrzení, že se nesetkalo s divoce žijícími zvířaty.
do německa takové štěně dovést - nebo přes německo převést - nelze, ta země vyžaduje očkované štěně plus 21 dní, takže logicky mladší štěně do německa prodat nejde.
Jo ták, já se setkala jen s dovozem do ČR.

napsal(a):
Jo ták, já se setkala jen s dovozem do ČR.
Platí to i pro tranzit, takže když si jedete pro štěně já nevím do Francie, tak během převozu přes Německo musí splňovat taky tu podmínku čip pas vzteklina plus 21 dní, takže bude čtyři měsíce staré.
Šarina
napsal(a):
Žádný učený z nebe sice nespadl, ale pokud si někdo chce koupit štěně, tedy živého tvora, tak by se měl sakra úplně ze všeho nejdřív (před koupí) vzdělat v tom, co to přináší!
Štěně se nekupuje na dobírku! To je neomluvitelné!
Já jsem si prvního psa pořizovala v 17ti letech, v době, kdy existoval jen časopis PPČ a asi dvě knížky- jedna z toho byla ve slovenštině (400 rád pre milovníky psov se myslím jmenovala), a přesto jsem měla nastudováno mnohem víc!
A přitom dneska stačí zadat do vyhledávače heslo: koupě štěněte, a vyjedou hned články, ve kterých se varuje proti podobným podvodům.
Vždyť je to furt dokola, tak jak je možné, že tyto podvody mají stále své podvedené?
Pro podobné hlupáky nemám pochopení; to je mi spíš líto psů, kteří se jim hypoteticky dostanou do rukou. A tak mi vlastně vůbec nevadí, že takoví lidé nalítnou podvodníkům- pokud je to ve finále odradí o pořízení si štěňátka.
Pro zadavatele- ať si z toho vezme přítelkyně poučení, Ať začne číst literaturu o psech, ať si najde, jak se vybírá štěně, jaké existují rasy a pro koho jsou vhodné, ať dlouze uvažuje, zda má na to, pořídit si na xy let člena rodiny, co mu chce nabídnout a co chce obětovat... a teprve po zralé úvaze, ať se z ní stane PEJSKAŘ.
Je to dva tri dny zpatky, co se na FB resilo stene huskyho z Polska. Prej zdarma. Tak ho prej poslali taky letecky a pak stene uvizlo na letisti a po budouci panicce z CR chteli puvodni majitele zaplatit 12 tisic pojisteni nebo co, jinak stene zustane na letisti. A kdyz pani cukla, dokonce ji napsali, ze ma okamzite zaplatit, jinak si pro ni druhy den prijde FBI. Hej konec toto.
Zadavateli jsou to proste podvodnici. Jestli nechcete naletet, kupte si stene z CR a jedte si pro nej osobne.

Bože, ne ani kdyby mi někdo platil. To není pes pro mě. Ale fotka je nádherná. Jen za ní vidím roztrhaný králíky, slepice, sousedovic kočku a několik hodin denně intenzivního pohybu v zimě v létě. Jo kdyby v tý krabici byl velkej černej knírač, to bych byla na vážkách, ale ten tak krásně nevypadá.

palenka
napsal(a):
Ále kdež.
Máte pravdu, jsou mnohem hezčí.
bery25
napsal(a):
Tak vsetko je o vychove , ale kto chce tak si samozrejme stena zo zahranicia moze kupit, ale od preverenej chovnej stenice, ale urcite mate kvalitne steniatka aj u vas.
Jasně, hodně toho je o výchově, ale tohle jsou prostě malé veselé piraně já mám lumpy ráda :) jen už dobrovolně druhého krokodýla v kožichu nechci
ljams
napsal(a):
Dobrý den
Děkuji moc za rady.
Můžete sem postnout ten inzerát, prosím?