Štěně má prošlapy - máte někdo zkušenosti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2018 14:55
usinga

XXX.XXX.35.140

Dobrý den, obracím na zkušené s prosbou o radu. Mám čtyřměsíční štěně obřího plemene. Momentálně má 29 – 30 kilo (v dospělosti až 80 kilo). Asi 2-3 týdny řeším prošlapy. Štěně je krmené syrovou stravou (cca 500 g masa a vnitřností, dršťky + zelenina, ovoce + cca 300-350 g masitých kostí), přidávám céčko, pangamin, přípravek na klouby (všechno denně). Jednou týdně kelpu, komplexní vitamínový přípravek, olej. Prcek právě přezubuje, takže chápu, že to má taky velký vliv, ale nechci nic zanedbat. Na rady dalších chovatelů ho udržuju opravdu štíhlého, ale má hodně hrubou kostru (proto tak vysoká váha). Je vidět, že pokud je v klidu, má nožky pevnější, ale jakmile se vrátíme např. z procházky (max.1 kilometr denně), tlapky povolí a pak jsou přešlapy opravdu vidět.
Máte někdo zkušenosti, jak podpořit správný růst kostí? Vet mi radí Hill´s, ale to opravdu nechci… Někdo řekne přidat vit. přípravky, další zase nepřidávat, aby pes nebyl předávkovaný, že si z potravy vezme všechno. Tak z toho mám hlavu v pejru… Děkuju za jakékoli rady. Nerada bych krmila granulemi, ale jestli nic nevymyslím, asi to zkusím. Nechci, aby měl v dospělosti problémy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2018 15:02

Pokud se mně u štěněte objevily prošlapy, vzala jsem ho k veterináři na krev a určení, co mu chybí či přebývá a podle toho se doplnila krmná dávka či přidaly minerály.

20.2.2018 15:09
macomb

XXX.XXX.99.24

350 g kostí je u 4 měsíčního štěněte této váhy málo.

20.2.2018 15:11
macomb

XXX.XXX.99.24

A pokud krmíte masem, tak doporučuji kontaktovat paní ze stránek www.krmimmasem.cz
Sama chová obříky a sestaví vám i jídelníček(zdarma) smajlík

20.2.2018 17:13

Prošlapy = hned stanovit Ca a P v krvi, od zjištění se odvíjí náprava.

20.2.2018 20:06

Max. kilometr denně je jako fakt kilometr za celý den ? 4 měsíční pes ? A tak běhá po zahradě + tahle procházka nebo vyčůrat a domů ? Nevěřím.
Maso (chápu svalovina), vnitřnosti, masité kosti. Asi kopec fosforu. Co je v té lahvi vitaminů ? Není toho už trochu moc ? Celé se to rozhází.
Co takhle dát prostě k snídani celé menší kuře ? Se počítá lépe, ne. Kolagen, Céčko, pohyb.
Štěňata se krmí křídly, skelety, krky, prostě to potřebují, aby dobře narostla.
Vnitřnosti dám jen to množství, co je v tom jednom zvířeti. Takže jedno kuře na den, jedny jeho vnitřnosti, konec.
Pak je ještě možnost, že vápník nevyužívá správně. Nestačí stanovení Ca a P, ale další věci.

20.2.2018 20:16
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Všechny prošlapy, se kterými jsem se kdy setkal, byly z nedostatku vápníku. Určitě bych nepřidával žádné vitamíny, ale zcela jistě bych přidal vápník. Pokud nebudete současně přidávat vitamín D, nelze vápník v podstatě předávkovat (předpokládám, že myslící majitel štěněti nedá pětinásobek doporučené dávky). Nejlíp se mi osvědčil calcium citrát, má nejlepší vstřebatelnost a využitelnost. U nás ho prodává třeba firma Canina.
Samozřejmě můžete nechat udělat rozbor krve, ale nemyslím si, že to je nezbytně nutné. Stačí zapojit selský rozum a přebrat sdílené zkušenosti.
Další možnost je kontaktovat odborníky na krmení velkých psů přirozenou stravou (za mě jednoznačně doktor Štourač) a nechat si doporučit úpravu krmné dávky nebo minerální doplňky.

21.2.2018 07:48
ivulka2

XXX.XXX.155.174

usinga napsal(a):
Dobrý den, obracím na zkušené s prosbou o radu. Mám čtyřměsíční štěně obřího plemene. Momentálně má 29 – 30 kilo (v dospělosti až 80 kilo). Asi 2-3 týdny řeším prošlapy. Štěně je krmené syrovou stravou (cca 500 g masa a vnitřností, dršťky + zelenina, ovoce + cca 300-350 g masitých kostí), přidávám céčko, pangamin, přípravek na klouby (všechno denně). Jednou týdně kelpu, komplexní vitamínový přípravek, olej. Prcek právě přezubuje, takže chápu, že to má taky velký vliv, ale nechci nic zanedbat. Na rady dalších chovatelů ho udržuju opravdu štíhlého, ale má hodně hrubou kostru (proto tak vysoká váha). Je vidět, že pokud je v klidu, má nožky pevnější, ale jakmile se vrátíme např. z procházky (max.1 kilometr denně), tlapky povolí a pak jsou přešlapy opravdu vidět.
Máte někdo zkušenosti, jak podpořit správný růst kostí? Vet mi radí Hill´s, ale to opravdu nechci… Někdo řekne přidat vit. přípravky, další zase nepřidávat, aby pes nebyl předávkovaný, že si z potravy vezme všechno. Tak z toho mám hlavu v pejru… Děkuju za jakékoli rady. Nerada bych krmila granulemi, ale jestli nic nevymyslím, asi to zkusím. Nechci, aby měl v dospělosti problémy.

Přidala bych C, kolagen a kosti a to hodně ideal jsou ty cela kuřata, křídla, krky, kuřecí ořezy (kostry), krmnou dávky bych sestavila tak že místo těch 500 g masa a vnitřnosti tak 500 g těch kuřecích ořezu, křídel, krku či cel. kuřat a k tomu i ty masité kosti.
Při takovem krmení pak sledovat bobky pokud by byla zácpa tak ubrat kostí pokud to bude ok tak klidně i přidat.,
Jako další přiměřená pohyb.. dobrý rust kosti nezáleží jen na krmení ale i na správnem osvalení a kondici a jen správně osvalená kostra drží správně pohromadě a je funkční, takže někdy i to omezování pohybu je na škodu.

21.2.2018 09:41
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Také mám dobrou zkušenost s celými kuřaty.
V Makru 12 kg karton Kuřecí směs na polévku za 14, - až 18, - Kč/kg a kuřecí čtvrtky (z Polska) (karton 10 kg) za cca 28, -/kg. Ty čtvrtky jsou bohužel zmrzlé dohromady, takže nechávám mírně povolit a majzlíkem je potom páčením "rozeberu" a dávám do mrazáku po 4 kusech.
Krmím to denně.
Psi to mají rádi a stojí to pakatel.

21.2.2018 11:51

Mam jen dva velke psy odchovane na mase - ale teda uz jsou dospeli, tak mam uz vazbu jestli to funguje smajlík

v tomhle stenecim obdobi byly hlavne na mas. kostech. svalovinu minimalne dostavali. stacilo tyden krmit spatne a uz to na nohách bylo znat - jenze se to stejne rychle i srovnalo.tj.2-3 tydny je dlouha doba uz.

a pridavala jsem vapnik taky.
kdo tvrdi, ze to neni treba pro toho mam jednoduchou otazku -kolik je denni davka vapniku at mi rekne :-D

k tomu pohybu - stene potrebuje celodenni pohyb - na dobrem povrchu! prochazky nejsou tak dulezite.
Nevim, jestli je tohle stene v byte? ale pokud ano - nesmi byt na klouzave podlaze.

21.2.2018 12:37

Pokud má nadbytek P (a podle jídelníčku by mohlo být), tak to přídavkem Ca nevyřeší, naopak to může pohnojit
Takže nejdřív zjistit, jak na tom pes je, a pak řešit.

21.2.2018 12:51

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud má nadbytek P (a podle jídelníčku by mohlo být), tak to přídavkem Ca nevyřeší, naopak to může pohnojit
Takže nejdřív zjistit, jak na tom pes je, a pak řešit.

Prestat krmit svalovinou byla rada co předcházela rade pridat Ca.

" naopak to může pohnojit "

jak?

21.2.2018 14:12
usinga

XXX.XXX.35.140

Dobrý den, všem děkuji za podnětné příspěvky. Určitě zkontaktuju navrhované internetové stránky a pana doktora Štourače. Doplňuji ještě další informace – štěně je venkovní, takže momentálně má pohyb převážně na sněhu. Procházky mimo dům mají opravdu max. kilometr a většinu procházky je puštěný na volno. Doma převážně spí a nebo si hraje (většinou u toho leží). Masitými kostmi myslím kuřecí skelety, křídla, krky, nohy.
Zkusím tedy nahradit maso těmi kostmi (ořez, křídla, krky).
Se správným osvalením je to těžké, opravdu ho nechci přetěžovat a vidím, že stav prošlapů je po procházce horší, než před ní. Dokonce mi někteří doporučovali, vůbec s ním ven nechodit a až takto ten pohyb omezit. Ale to odmítám. Trošku mně uklidňuje, že nemá tlapky vybočené a ani nemá “rozjeté” prsty… Ale řešit se to musí, to je mi jasné.

21.2.2018 14:35
pvc

XXX.XXX.49.192

Přesně jak radí většina - vykašlete se na přesné odměřování, počítání (a přidávání různých sypátek) a dejte celé kuře. nebo kuřecí krky s kůží. Prostě něco takového. Na syrovém mase s kostmi jsem odchovala několik vrhů velkého plemene, fena která odmítala cokoliv jiného u mě dorostla naprosto v pohodě pouze na mase. Řekla bych, že to nebude jen tou stravou, ale třeba momentálně hodně rychle vyrostl a bude chvíli trvat, než se prošlapy "srovnají", nebo že je tam genetická predispozice. Jak na tom jsou rodiče, ev. prarodiče prcka?

21.2.2018 14:53

"Se správným osvalením je to těžké, "

stene se nemá co cilene nejak "nasvalovat" - nechte ho zit, tak jak to delate.
prochazky kolem baraku -aby se dostal ven, mel nejake zážitky - na to se stenetem chodi ven.

v tomhle obdobi rostou opravdu strasne rychle - mají velkou spotřebu - vseho smajlík
Ale srovna se to, uvidíte.

21.2.2018 15:19
katkaa1

XXX.XXX.43.146

usinga napsal(a):
Dobrý den, všem děkuji za podnětné příspěvky. Určitě zkontaktuju navrhované internetové stránky a pana doktora Štourače. Doplňuji ještě další informace – štěně je venkovní, takže momentálně má pohyb převážně na sněhu. Procházky mimo dům mají opravdu max. kilometr a většinu procházky je puštěný na volno. Doma převážně spí a nebo si hraje (většinou u toho leží). Masitými kostmi myslím kuřecí skelety, křídla, krky, nohy.
Zkusím tedy nahradit maso těmi kostmi (ořez, křídla, krky).
Se správným osvalením je to těžké, opravdu ho nechci přetěžovat a vidím, že stav prošlapů je po procházce horší, než před ní. Dokonce mi někteří doporučovali, vůbec s ním ven nechodit a až takto ten pohyb omezit. Ale to odmítám. Trošku mně uklidňuje, že nemá tlapky vybočené a ani nemá “rozjeté” prsty… Ale řešit se to musí, to je mi jasné.

Riešila som podobný problém pred nedávnom tiež u obrieho plemena. Nášmu šteniatku sa začali labky ale vytáčať. Bolo to taktiež v období prezubovania okolo 4-5 mesiaca. Šteňa dostávalo až 50% mäsitých kostí, k tomu svalovinu a surovú zeleninu, varenú ryžu a doplnok na kĺby Gelcan. Krvné testy ukázali že napriek tomu Ca chýbal. Nie nejako rapídne, ale veterinár doporučil trocha pridať aj umelo aspoň kým úplne prezubí. U nás to pomohlo a o 1,5 mesiaca sme už Ca umelo nepridávali. Kontrolná krv vyšla dobre. U týchto rýchlo rastúcich plemien je v tomto období potreba vápnika oveľa vyššia ako inokedy.
Dajte spraviť tú krv stojí to pár korún a výsledok máte hneď a podľa toho sa zariaďte, avšak myslím si, že to tiež bude nedostatok Ca. Pre lepšie vstrebávanie je vhodné k nemu podávať aj vitamín C.
A pokojne pridajte kosti, skelety sú výborné, v podstate celým kuraťom nie je moc čo pokaziť. Svalovinu môžete ubrať a nahradiť práve skeletmi. Pohyb 1km nie je priveľká námaha to by som mu nebrala no kým sa to nespraví naozaj nepreťažovať a hlavne keď vidíte že je to po prechádzke horšie.

Neregistrovaný uživatel

21.2.2018 15:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

pan Brouček napsal(a):
Také mám dobrou zkušenost s celými kuřaty.
V Makru 12 kg karton Kuřecí směs na polévku za 14, - až 18, - Kč/kg a kuřecí čtvrtky (z Polska) (karton 10 kg) za cca 28, -/kg. Ty čtvrtky jsou bohužel zmrzlé dohromady, takže nechávám mírně povolit a majzlíkem je potom páčením "rozeberu" a dávám do mrazáku po 4 kusech.
Krmím to denně.
Psi to mají rádi a stojí to pakatel.

Pane Broučku, co v té kuřecí směsi na polévku je? Co obsahuje?
Jinak díky za dobrý tip!

21.2.2018 16:16

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jinak díky za dobrý tip!

Skelet - hodne orezany, krk, nohy orezane -vodnanske kure teda to tak ma.

21.2.2018 18:42
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jinak díky za dobrý tip!

Jsou to kilová balení, stejná jako koupíte v sámošce. Jen v Makru je jiná cena za jednotlivé balení (i kdyby jste jich koupila 12), a jiná cena za karton 12 ks á 1kg (identický výrobek).
Vodňany teď dlouho nebyly, bývá tam nějaká jiná česká firma ve žlutých obalech.
Co je uvnitř bývá různé, podle toho jak zrovna bourají kuřata.
Někdy tam bývají zadní části hřbetů s biskupem (ty se mi líbí nejvíc), někdy ořezané půlky kuřat bez nohou a křídel, ale většinou normální ořezané skelety a dovážené krky a křídly. Na skeletech bývá někdy dost kůže s tukem, ale krmím to celé. Celý karton je vždy stejný.
Krmím to ráno samotné (někdy čtvrtku+skelet), a dospělý 40kg pes sežere cca 400g, a žádné problémy s vyprazdňováním nejsou.
Občas jsou tam v akci i jiné věci, takže moji psi žerou kuřecí stehýnka balené na tácku po 2ks.
V meatroomu je regál s masem kterému končí expirace, a i tam je občas něco na výběr.

Jinak jak jsem psal je tam levná drůbež z Polska, ale... je to mražené v 10kg bloku, takže i kdyby se mi to vešlo vcelku do mrazáku, nepůjde z toho odebírat, kuřecí má zbytky peří, a třeba čtvrtky mívají různou velikost. Pro psy ale ok.

22.2.2018 14:56
usinga

XXX.XXX.35.140

Rodiče jsem viděla oba. Psa znám od malička a nevím, že by měl nějaký problém. Maminku jsem viděla až se štěňaty a tlapky měla v pořádku. Je ale pravda, že oba jsou to hodně mohutní psi se silnou kostrou (tu má i fena). Můj prďola byl ze všech štěňat takový nejrubší, největší. Základ v krmení byl hodně benevolentní, štěňata baštila, co mohla. Nikdo dávku nehlídal. Jakmile jsme si ho dovezli, začala jsem množství jídla hlídat víc, protože malej je jako vysavač a kdybych to nechala na něm, žral by i třikrát tolik jako teď. Momentálně je hodně štíhlý, ale i tak jde vidět silná kostra a hrubé kosti. Možná v tom bude rozdíl oproti sourozencům. Prostě na tu svou hrubou kostru potřebuje daleko víc vápníku...

22.2.2018 16:31
Dasvo

XXX.XXX.101.12

usinga napsal(a):
Rodiče jsem viděla oba. Psa znám od malička a nevím, že by měl nějaký problém. Maminku jsem viděla až se štěňaty a tlapky měla v pořádku. Je ale pravda, že oba jsou to hodně mohutní psi se silnou kostrou (tu má i fena). Můj prďola byl ze všech štěňat takový nejrubší, největší. Základ v krmení byl hodně benevolentní, štěňata baštila, co mohla. Nikdo dávku nehlídal. Jakmile jsme si ho dovezli, začala jsem množství jídla hlídat víc, protože malej je jako vysavač a kdybych to nechala na něm, žral by i třikrát tolik jako teď. Momentálně je hodně štíhlý, ale i tak jde vidět silná kostra a hrubé kosti. Možná v tom bude rozdíl oproti sourozencům. Prostě na tu svou hrubou kostru potřebuje daleko víc vápníku...

Já se přiznám, že mně se moc nelíbí tohle „zakaždoucenu“ udržování hubených štěňat. Pokud má pes mohutnou, silnou kostru, potřebuje na ní mít odpovídající svalovou hmotu a taky trochu tuku jako zásobárnu energie. Neříkám, že štěně má být bachraté! Nemyslím si ale, že je bůhvíjaká výhra mít skoro podvyživeného mladého psa a očekávat, že dobře vyroste a korektně se vyvine. Růst a vývoj znamená velkou energetickou zátěž, velké nároky na minerály, energii... To štěně prostě musí někde brát.

Je to podobné, jako byl před časem strašný boom s granulemi s nízkým obsahem bílkovin. Údajně proto, aby psi rychle nerostli. A kdo krmil přirozeně, byl skoro vrah svého rostoucího psa. Sice nikdy žádná relevantní studie nepotvrdila, že to funguje, ale lidi jak stádo mleli nesmysl vymyšlený nějakou granulářskou lobby.
Jako u všeho, je nutné zapojit selský rozum, přemýšlet a nenechat se strhnou proudem, který je aktuálně módní. Dětem ani sobě nic nevážíme, neodměřujeme, neděláme krevní rozbory... Proč tedy máme potřebu dělat vědu z krmení psů?

22.2.2018 17:12

On kupodivu funguje i přístup, že "štěně se musí k dospělosti prožrat"...

"Dětem ani sobě nic nevážíme, neodměřujeme, neděláme krevní rozbory... Proč tedy máme potřebu dělat vědu z krmení psů?"

pokud se vyskytnou růstové problémy, pak je načase stravu začít řešit a to velmi rychle, neb vývoj štěněte je překotný a doba, kdy lze mnohé dobře ovlivnit, omezená.

22.2.2018 17:33
balisek

XXX.XXX.131.211

Dasvo napsal(a):
Já se přiznám, že mně se moc nelíbí tohle „zakaždoucenu“ udržování hubených štěňat. Pokud má pes mohutnou, silnou kostru, potřebuje na ní mít odpovídající svalovou hmotu a taky trochu tuku jako zásobárnu energie. Neříkám, že štěně má být bachraté! Nemyslím si ale, že je bůhvíjaká výhra mít skoro podvyživeného mladého psa a očekávat, že dobře vyroste a korektně se vyvine. Růst a vývoj znamená velkou energetickou zátěž, velké nároky na minerály, energii... To štěně prostě musí někde brát.

Je to podobné, jako byl před časem strašný boom s granulemi s nízkým obsahem bílkovin. Údajně proto, aby psi rychle nerostli. A kdo krmil přirozeně, byl skoro vrah svého rostoucího psa. Sice nikdy žádná relevantní studie nepotvrdila, že to funguje, ale lidi jak stádo mleli nesmysl vymyšlený nějakou granulářskou lobby.
Jako u všeho, je nutné zapojit selský rozum, přemýšlet a nenechat se strhnou proudem, který je aktuálně módní. Dětem ani sobě nic nevážíme, neodměřujeme, neděláme krevní rozbory... Proč tedy máme potřebu dělat vědu z krmení psů?

Obecně s Vámi prakticky ve všem souhlasím. Nicméně teorie o "selském rozumu" platí jen pokud štěně všestranně prospívá. Jakmile se vyskytnou problémy - a já mezi ně prošlapy řadím; je načase odložit selský rozum a spolehnout se spíše na tu "vědu".

Zadavateli bych doporučila nechat nabrat krev a udělat růstový profil. Je to otázka cca 1000 Kč a vždy je lepší ladit krmnou dávku / nutriční doplňky cíleně než střílet od boku.

22.2.2018 19:00
tralalák

XXX.XXX.14.251

Však ano, pes právě nebyl krmen podle "selského rozumu", tedy celými zvířaty, proto se problém projevil.
Taky bych nechala udělat rozbor a po znovuobnovení rovnováhy P:Ca už krmila tak, se se píše výš.
Prošlapy se zřejmě už nesrovnají, ale aspoň na tom pes nebude hůř a nemusí mít následky.
Měli jsme psa velkého plemene, kterého jsme si vzali v cca roce z hrozných podmínek, s velkými prošlapy, nakonec běhal dobře a dožil se pěkného věku bez bolestí kostí a kloubů. Zadavatelko, nebojte, když budete situaci řešit rychle a pokud nemá psa jiný zdravotní problém než "jen" špatně udělanou krmnou dávku, může být relativně v pořádku.

23.2.2018 08:52
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
On kupodivu funguje i přístup, že "štěně se musí k dospělosti prožrat"...

"Dětem ani sobě nic nevážíme, neodměřujeme, neděláme krevní rozbory... Proč tedy máme potřebu dělat vědu z krmení psů?"

pokud se vyskytnou růstové problémy, pak je načase stravu začít řešit a to velmi rychle, neb vývoj štěněte je překotný a doba, kdy lze mnohé dobře ovlivnit, omezená.

Súhlasím a hlavne sa treba zamyslieť nad tým, že deti rastú oveľa pomalšie ako psy hlavne obrích plemien, ktoré doslova znásobujú svoju váhu v priebehu niekoľkých mesiacov.
U dospelých už to potom s tým kŕmením nie je až taká veda, avšak pri raste ak sa vyskytne problém je nutné ho riešiť ihneď, o pár mesiacov už môže byť neskoro.

23.2.2018 08:55

Tento pes rozhodně nebyl krmen nějakým selským nebo kterým rozumem, ale moderní metodou s moderním názvem, autor je Edward Kelley asi - nahážu do misky hovězí svalovinu 0,5kg + tři procenta kostí z kuřete + 1 kůži ze zadní nohy krůty + tableta vitaminů + lžíce lněného oleje + lžíce lososáku + msm + bazalka + kuřecí krk + vepřová křížová kost + jedna ledvinka z králíka + játra z krávy + kousek řasy + vejce
a přesně tak to dopadlo
krmení celou kořistí znamená, že vezmu kuře, rozčtvrtím jej a hodím do misky (rozpůlím, celé, kolik potřebuji)
je rozdíl dát mletinu (kosti se nijak dobře nevyužijí) a kus prasete
a ještě, rozchodit toho psa, opatrně přidávat po metrech po měkkém povrchu (aj cvičit doma třeba ?) protože ládovat to kostmi a skořápkami a... je sice super, ale svaly a tak dál samy nenarostou, a prošlapy budou ten "nejmenší" problém.

23.2.2018 09:25

23.2.2018 20:45

balisek napsal(a):
Obecně s Vámi prakticky ve všem souhlasím. Nicméně teorie o "selském rozumu" platí jen pokud štěně všestranně prospívá. Jakmile se vyskytnou problémy - a já mezi ně prošlapy řadím; je načase odložit selský rozum a spolehnout se spíše na tu "vědu".

Zadavateli bych doporučila nechat nabrat krev a udělat růstový profil. Je to otázka cca 1000 Kč a vždy je lepší ladit krmnou dávku / nutriční doplňky cíleně než střílet od boku.

"doporučila nechat nabrat krev a udělat růstový profil."

co je to ten "rustovy profil" ?

23.2.2018 22:24
b.k

XXX.XXX.214.29

Krmíte dobře, tam bych problém nehledala a nic dalšího nepřidávala.
Ovšem přidala bych více pohybu.1km je zoufale málo a i to má na správný vývoj značný vliv.
Já radím stravu neměnit ovšem přidat v aktivitách.4měsíčnímu štěněti 4,5km udělají jen dobře - ne nárazově, ale pravidelně.

20.3.2018 15:12
usinga

XXX.XXX.35.140

Dobrý den všem, přidávám aktuální stav. :) Po rozboru krve se zjistilo, že hodnota Ca je 2,46 a hodnota P je 2,37. Upřímně nechápu, kde se tam ten fosfor v takových šílených hodnotách bere (čistou svalovinu vlastně nedostává). P. Štourač mně podle fotografií ujistil, že na osobní návštěvu to určitě není, stav není tak hrozný. :) Podle výsledků krve prý nemám nic jiného přidávat (před výsledky doporučil GAG) a na základě výsledků máme přidávat Ipakitine pro podpoření vylučování fosforu.
Co se týká prošlapů, tak někdy se mi zdá horší, jindy lepší. Ale už si vážně nejsem jistá. Pořád ho sleduju a při denní pozorování nevidím takový posun a vlastně pořád přezubuje. Ale myslím, že hodně pomáhá, když nechodí po sněhu. Ten týden, kdy byl sníh dole, se mi nožky zdály lepší. Teď zase napadalo... :(
Pokud máte někdo ještě nějaké rady na základě výsledků krve, budu jen ráda. Ostatní hodnoty má v pořádku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík