Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2018 10:26
janabezakova

XXX.XXX.204.133

Pes, dvanáctiletý německý ovčák hubne, ztrácí srst (hlavně na hřbetě a na krku). Podle krve to není štítná žláza a pes je zdravý (žádné špatné hodnoty nemá), nejsou to ani vnější nebo vnitřní paraziti. Nemáte někdo zkušenost?

23.2.2018 11:35
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Robili ste aj stery z miesta kde vypadáva srsť? Ak nie to by som ešte dala spraviť či tam niečo "nevyskočí" a čo kŕmenie, žerie normálne, stolica? Nemôže to byť nejaká alergia nemenili ste kŕmenie? Je to už deduško môže mať problém aj so zubami, že to zle rozkúše.. len strieľam čo mi ešte napadlo keď ste už krv robili aj parazitov.

23.2.2018 11:37
katkaa1

XXX.XXX.43.146

A ešte mi napadlo nejaké nádorové ochorenie, ale to by zrejme chcelo odborníka v tejto oblasti.

23.2.2018 12:29
janabezakova

XXX.XXX.204.133

Stěry jsou také čisté. Žere bez problémů, všechno sní, krmení má celou dobu stále stejné. Podle všech vyšetření je zdravý a přitom vypadá, jako bychom ho týrali.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2018 12:45

Možná právě to krmení stále stejné není ok, je starý, tedy starší
potřebuje ten kožich a svaly něčím doplňovat = dostatek živočišných bílkovin a tuků, méně sacharidů.

23.2.2018 12:58
PumaCZ

XXX.XXX.255.116

Nám se podařilo vykrmit našeho nemocného no až vařeným (rýže/pohanka + maso + zelenina). Ani po dvojité dávce granulí nepřibíral, ba naopak, takže jsme začali dávat ke granulím "obídky" a nastala neuvěřitelná změna :).

23.2.2018 12:58
janabezakova

XXX.XXX.204.133

Myslím, že živočišných bílkovin a tuků má dost, je krmený na 90 procent masem (vařeným a někdy i syrovým), z deseti procent pak granulemi. Pravidelně doplňujeme b komplex i b12, začala jsem mu dávat i biotin. Je pravdou, že je to takový přešlechtěný kousek, který má alergii na vajíčka už od malička, nic s lepkem také raději nedostává - alergie na maso u něj potvrzená nebyla.

23.2.2018 13:00
PumaCZ

XXX.XXX.255.116

A dáváte k masu i nějakou přílohu? Ze samotného masa si totiž příliš sacharidů nevezme, tak jestli není problém tam.

23.2.2018 13:05
janabezakova

XXX.XXX.204.133

Ano, pravidelně k masu dostává právě Vámi zmíněnou rýži, pohanku jsem nezkoušeli. Se zeleninou moc zkušeností pro psa nemám. Byli jsme si my i veterinář téměř jistí, že je to štítná žláza. Všechny příznaky tomu totiž odpovídaly. Výsledek testů nás opravdu překvapil.

23.2.2018 13:08

Cushing je taky vyloucen?

23.2.2018 13:17

A odpad ?
z ničeho nic opravdu nehubne
tělu něco chybí/neumí využít, proto si bere ze zásob
třeba slinivka
a tisíc dalších..
vyměňte rýži za brambory a řepu, např.
ale asi to chce nějakou diagnostiku radši.

23.2.2018 14:01
janabezakova

XXX.XXX.204.133

Cushing také vyloučen, vyměšování také v pohodě. Já vím, že je starý, ale je pořád, až na tu srst a hubnutí, v dobré kondici - vidí, slyší, stále má o nás a okolí zájem (dokonce i o hárající fenu), ani na zadek nepadá (i když to samozřejmě není takové jako, když byl mladý). Uvidíme, co veterinář a další diagnostika. Snad na to přijdou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík