Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2018 09:25
Arty

XXX.XXX.49.44

Ahoj,
včera v noci mi pes počůral polštář na posteli.Samozřejmě to nejvíce schytala matrace.
Nechápu co se stalo nebo proč to udělal, každopádně ten potah matrace nejde vyprat (nemůže se prát).Můžete mi někdo prosím doporučit něco pořádného na likvidaci pachů a baktérií?Vydrhnul jsem to jak se to dalo, ale pěnu pod potahem už nemám jak vyčistit.
Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2018 09:35
24.2.2018 14:13
saola

XXX.XXX.28.251

No, vzhledem k tomu, že výše zmíněný alpík obsahuje pouze vodu a esenciální oleje, maximálně místo provoní, ale rozhodně nevyčistí. Doporučuji vám použít nějaký sypký přípravek na čištění koberců a čalounění, tkaninu i matraci důkladně práškem prokartáčovat a následně vysát dle návodu výrobce konkrétního prášku.
Třeba tento:
http://www.vanishinfo.cz/produkty/cistice-kobercu/vanish-shake-clean-prasek-na-cisteni-kobercu/

Polštář vyperte, pokud to materiál umožňuje, nebo dejte do čistírny peří.

24.2.2018 15:20

Ocet.

24.2.2018 19:32
noemi

XXX.XXX.64.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ocet.

Přesně - dejte ocet + žlučové mýdlo (dm) a vyčištěte.
Pak ubrouskama vysušte, případně pokud máte vysavač na mokré vysávání, vysajte.

24.2.2018 19:53
noemi

XXX.XXX.64.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Https://www.alpik.cz/zvirata/.

Alpik mám doma a žádný zázrak se nekoná.

24.2.2018 20:00

Protože pach se musí neutralizovat
na čištění jsou dobré třeba.. sůl, kysané zelí, soda
se dávalo na koberec zelí se solí.

24.2.2018 20:23
saola

XXX.XXX.28.251

Pach nejlíp neutralizujete, pokud odstraníte jeho příčinu. Pokud to musí být bez namočení, použijte práškové čističe. Jestliže materiál namočit můžete, zkuste mýdlo na praní či kašičku z pracího prášku.

24.2.2018 20:50

Kyselina peroctová, peruhličitan sodný = aktivní kyslík, záhada Persilu a podobných, je ve všem čistícím
ocet, soda
ještě je dobré nechat matraci vymrznout, ale na to nemám vysvětlení smajlík u nás zase sněéžíí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík