Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2018 14:42
Sarakrubov

XXX.XXX.1.121

Zdravím. Mám otázku ohledně belgických ovčáků - malinoisů. Doma mám dva rotvajlery a jednoho groenendaela. Ráda bych si k nim pořídila štěndo malinoise. Moje otázka zní, jak moc je od groenendaela malinois odlišný? Jsem si vědoma toho, že asi potřebuje více pohybu a zaměstnání, také asi více štěká, ale to mi zas tak moc nevadí. Také bych chtěla vědět, jestli by vydržel sám doma, když mám v práci devíti hodinové směny. Hned co přijdu domů, vemu psy ven a s belgičanem chodím skoro každý den na agility, coursing a flyball. Když zrovna nemáme příležitost dělat nějaké z uvedených sportů, většinou s ním dělám pulling a občas i canicross. Přes víkend také děláme sportovku, která nás moc baví. Jaké sporty děláte s malinami vy a jak dlouho jsou většinou sami? Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

3.3.2018 14:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Sarakrubov napsal(a):
Zdravím. Mám otázku ohledně belgických ovčáků - malinoisů. Doma mám dva rotvajlery a jednoho groenendaela. Ráda bych si k nim pořídila štěndo malinoise. Moje otázka zní, jak moc je od groenendaela malinois odlišný? Jsem si vědoma toho, že asi potřebuje více pohybu a zaměstnání, také asi více štěká, ale to mi zas tak moc nevadí. Také bych chtěla vědět, jestli by vydržel sám doma, když mám v práci devíti hodinové směny. Hned co přijdu domů, vemu psy ven a s belgičanem chodím skoro každý den na agility, coursing a flyball. Když zrovna nemáme příležitost dělat nějaké z uvedených sportů, většinou s ním dělám pulling a občas i canicross. Přes víkend také děláme sportovku, která nás moc baví. Jaké sporty děláte s malinami vy a jak dlouho jsou většinou sami? Děkuji.

Malinois je oproti groenovi mnohem průbojnější, sebevědomější a hlavně ostřejší. Za 10 - 11 hodin vám z domu udělá kůlničku na dříví. Trochu bych se bála i toho, že bude prudit rotvíky, a budete mít ve smečce vážný problém. pokud máte možnost malinu po dobu nepřítomnosti zavřít do kotce, tak by to nemusel být problém, ale jestli je máte volně puštěné v domě, tak bych do toho určitě nešla.
Jinak se přiznám, že moc nerozumím tomu, proč si chcete pořizovat dalšího, navíc tak náročného psa, když trávíte tolik času v práci - podle mě se nedá v tomhle režimu všem psům plnohodnotně věnovat

Přidejte reakci

Přidat smajlík