betykety
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost se střední kynologickou školou třeba v Kostelci nebo v Humpolci?Potřebuji vědět jestli je ta škola dobrá, jestli se tam zvířata chovají v dobrých podmínkách jestli je čas na psa od 3.ročníku?Nebo jak to tam probíhá prostě vše co víte
tak si tam zajeď na den otevřených dveří, podívej se, zeptej se. Obecně je to obor na dvě věci, zjisti si kdo tam učí a čeho v kynologii dosáhl.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A najdi si x jiných diskuzí na stejné téma a zamysli se, co ti ta škola dá a čím se budeš po absolvování živit. Je to důležitější, než jestli tam můžeš mít v třeťáku psa.
Uživatel s deaktivovaným účtem

betykety
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost se střední kynologickou školou třeba v Kostelci nebo v Humpolci?Potřebuji vědět jestli je ta škola dobrá, jestli se tam zvířata chovají v dobrých podmínkách jestli je čas na psa od 3.ročníku?Nebo jak to tam probíhá prostě vše co víte
Už ses tu ptala - nepamatuješ si to?
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3446636/studijni-obor-kynologie#a3446878.
betykety
napsal(a):
Před asi dvěma lety měla škola v Kostelci skandál kvůli tomu, že jejich instruktorka bila a týrala na pozemku školy svého koně. Z Humpolce kvůli špatnému zacházení se psy utekla dcera mojí kamarádky.
Vždy když vidím takovéto dotazy, ať již "kynologická škola" či "koňská škola", tak mně napadá, co k tomu lidi vede, aby si vybrali tento obor? Mají mnoho volného času, kdy už nemají na práci svého psa? Málo málo informací v dnešní době? Kdy je plno odborné literatury, pořádají se odborné semináře, workshopy, výcvikové dny, i na internetu je toho dost? I přes to všechno, proč? Nikoho po ukončení tohoto sudijního oboru nezajímá papír, všichni chtějí vidět zkušenosti, odbornost, přístup, tyto základy ale nikdo nezíská školou, ale praxí a vlastní iniciativou, jsou to věci, které žádná škola nedá. Jak si představujete svůj život po ukončení školy? S takovýmto vzděláním Vás vezmou tak leda do obchodu na doplňování zboží/ke kase. Do všeobecného života je to člověk bez pořádnějšího vzdělání.
Dejte si něco všeobecného zaměření, pokud toužíte po zvířatech a po cenných zkušenostech, které můžete uplatnit, tak co veterina? Ta i přijde daleko smysluplnější, případně všeobecnou školu. Nic Vám nebrání se věnovat ve svém volném času psům na 1000%.
Já sama mám ekonomku, po x letech od maturity, pracuju v místě, kde se aktivně podílím na pořádání zkoušek psů, výstav, sama jsem aktivní, co se zkoušek, výstav týká, svým způsobem mně to částečně i živí, mám plno kontaktů - ale jak říkám, je to praxí ne vzděláním, vědět, co člověk opravdu chce.
Pokud si budete i dál trvat na "kynologickém" vzdělání, můžete po maturitě např. nastupit na obor Kynologie na ČZU - na Bc. titul už je více méně jedno co děláte, třeba Vám to něco přinese, byť na to taktéž nejsou moc pozitivní reakce.
Zkuste nad tím pořádně zapřemýšlet, ve 30 letech už čas nevrátíte