Čivava s PP k rezervaci

Prodám Čivavu - Chs. Full Moon dog (fci) Nabízí k rezervaci krátkosrstou ro...
Dohodou
Máte někdo zkušenost s udáním?
Čivava a york jsou malá společenská plemena A JSOU S NÁMI V DOMEČKU A V POSTÝLCE A TAK... Díky NĚJAKÉMU UDAVAČI na živnostenský úřad, tak po mě chtějí na pejsky provozovnu a kotce na štěňata a to vše schváleno stavebním úřadem jako provozovnu. Vše díky tomu že jsem registrovaná chovatelská stanice a dle zákona to musí být a kdo to nemá je mimo zákon, zděleno
Má otázka byla, jak někomu koloudují provozovnu, když má chov v bytě v paneláku a že tedy nechápu.
Odpověď byla, že chovatelská stanice nesmí být v paneláku a v bytě, tam by to nikdo nezkoloudoval jako provozovnu a také je to tedy protizákonné, do doby než se na to příjde a někdo je prý udá jako mě.
Tak jsem s toho jelen! Mám sto chůtí se vším praštit, má tohle logiku?
Likvidují chovatele a podporuji množky.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
ekihara
napsal(a):
Čivava a york jsou malá společenská plemena A JSOU S NÁMI V DOMEČKU A V POSTÝLCE A TAK... Díky NĚJAKÉMU UDAVAČI na živnostenský úřad, tak po mě chtějí na pejsky provozovnu a kotce na štěňata a to vše schváleno stavebním úřadem jako provozovnu. Vše díky tomu že jsem registrovaná chovatelská stanice a dle zákona to musí být a kdo to nemá je mimo zákon, zděleno
Má otázka byla, jak někomu koloudují provozovnu, když má chov v bytě v paneláku a že tedy nechápu.
Odpověď byla, že chovatelská stanice nesmí být v paneláku a v bytě, tam by to nikdo nezkoloudoval jako provozovnu a také je to tedy protizákonné, do doby než se na to příjde a někdo je prý udá jako mě.
Trochu se ztrácím v tom jestli jsou teda ti vaši psi s Vámi v domečku a v postýlce, anebo je teda máte v panelákovým bytě...?
Nevím, kolik máte fen starších 1 roku, ale od letoška je nový zákon, podle kterého se musí na Veterinární správě zaregistrovat každý, kdo má 5 a více fen starších jednoho roku bez ohledu na jejich chovnost.
Uživatel s deaktivovaným účtem
ekihara
napsal(a):
podle jakého zákona?
vy jako chovatel máte dodržovat jen zákon na ochranu proti týrání, potažmo řád ochrany při chovu psů.
Nějaký nesmysl ? Nechci to odhadnout špatně, ale asi polovina chovatelských stanic je v panelácích, nebo jiných činžácích - a to nejen společenských plemen. A už vidím ty čivavy v kotcích. A což takhle ve stodole ?
Mimo : Snad ani na kozí chlívek nemusí být stavební povolení, na hobby chov koz nemusí být živnosťák. Stačí ohlásit, že je máte a kde je máte.
úředníci by si imho měli nastudovat, cože to je ta chovatelská stanice
ale vzhledem k tomu, že řád ochrany při chovu psů upravuje výslovně i chov v bytě, bych je pěkně nechala najít mi přesné paragrafy, proč byste měla mít provozovnu s kotci. nic nenajdou.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
úředníci by si imho měli nastudovat, cože to je ta chovatelská stanice
ale vzhledem k tomu, že řád ochrany při chovu psů upravuje výslovně i chov v bytě, bych je pěkně nechala najít mi přesné paragrafy, proč byste měla mít provozovnu s kotci. nic nenajdou.
Já myslím, že jestli přišlo udání za živnostenský úřad, tak je spíš zajímá podnikání jako takové, a nikdo jim neřekl, že CHS je jen kartička vydaná ČMKU, a není to totéž, jako když si někdo načerno otevře hospodu...
No právě. Takže já bych vzala tu kartičku a šla bych na živnostenský úřad jim vysvětlit, v čem taková registrace spočívá. Plus vzala bych s sebou řád ochrany při chovu psů.
Pokud vás chtějí za cokoliv postihnout nebo vám uložit jakoukoliv povinnost, musí to mít podepřené konkrétním paragrafem. Pokud nemají, neřešte to.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
No právě. Takže já bych vzala tu kartičku a šla bych na živnostenský úřad jim vysvětlit, v čem taková registrace spočívá. Plus vzala bych s sebou řád ochrany při chovu psů.
Pokud vás chtějí za cokoliv postihnout nebo vám uložit jakoukoliv povinnost, musí to mít podepřené konkrétním paragrafem. Pokud nemají, neřešte to.
Já bych se tam asi ani neobtěžovala chodit, a odkázala bych je na ČMKU, aby si zjistili, co se ve skutečnosti pod magickým názvem "Chovatelská stanice" skrývá, a poté mi sdělili, co ode mne chtějí, a podle jaké vyhlášky.
Nevím, jestli si někdo z vás střílí...
Chovatelskou stanici můžete mít kdekoli, když budete dodržovat zákon na ochranu proti týrání. Žádnou provozovnu nepotřebujete. Jestli máte odchovy pravidelně, měla byste mít živnosťák a příjmy zdaňovat. Jestli máte víc fen, jak už tu bylo zmíněno výše, musíte je mít nahlášené.
Pokud byste vrhy neměla pravidelně, živnosťák není třeba a jen pokud byste měla příjem z chovu vyšší než 30 tisíc za rok, musíte podat daňové přiznání.