Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
Dohodou
Dobrý den,
Mám dotaz ohledně pejska, kterého si máme za dva týdny přivézt domů. Je to 9-ti měsíční štěně zlatého retrívra. Zjistili jsme, že bylo očkované a odčervené jednou někdy minulý rok. Víc víme jen to, že je stále venku v "boudě", která není ani zateplená a vlastně to je jen takový přístřešek. Nikdo si ho moc nevšímá, má radost z každého kdo se na něj jen podívá a proto skáče a hrál by si a mazlil se. Jenže to majitelka pokládá za zlobivost. Mám domluvené s veterinářkou, že se za ní stavíme ihned jak si pejska povezeme a oni nám udělají kompletní vyšetření atd. Víme, že to s ním bude ze začátku těžší, ale jdeme do toho DOTAZ ZNÍ: máte s tím už někdo zkušenost? Doporučili by jste mi někdo něco co na začátek atd? Trošku se toho bojím a budu ráda za každou připomínku, poznámku, příběh...
Nejvíc se mi osvědčilo dát psovi hned s příjezdem domu pravidla. Ukázat mu co smí a nesmí. Ukazovat třeba dva týdny a dostát 100% důslednosti. Ať má pes že začátku možnost se psychicky opřít o nějaké mantinely a netape na co se jak zachováte. Zapomeňte na jeho minulost. Čím dřív to zapomenete vy tím dřív to zapomene pes. A nejlepší je aby převažovaly činnosti za které je pes chválen a odmenovan (teoreticky by odmenene úspěchy měly být 3x častější než neuspesne chovani). Takže k tomu ukazování jak to v domácnosti chodi si najděte činnosti i ty nejmenší za které psa lze chválit a odmenovat. To hodně pomáhá. A brzo z něj bude normální rodinný kamarád.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jak říká Tedysek, žádné litování nebo dopřávání výhod, abyste mu vynahradili předchozí podmínky. Nastavte si od začátku taková pravidla, jaká budete chtít. Jestli bude bytovej, je fajn hnedka první den ho "omylem" na chvíli zapomenout samotnýho doma (nejdřív třeba jen odejít z místnosti a zavřít ho v ní, pak později i úplně odejít z bytu). Aby viděl, že je normální, že někdy odejdete a pak se zase vrátíte.
Přijde mi, že co ten pejsek zažije v prvních dnech, může se fakt povést, že to vezme jako normální, kdežto kdybyste mu to představili až za měsíc, možná už by mohl být problém.
Je to mlaďoch s kdovíjakou nebo možná žádnou socializací, takže bude fajn zjistit, jak je na tom se psy, jak se chová k různým lidem, jak snáší ruch města a podobně. A postupně na tom začít pracovat, zvykat ho na tyhle běžný věci, seznamovat s tím, co nezná, prostě jako kdybyste si přinesli malý štěně.