Maltézský psík - štěňátka

Prodám Maltézského psíka - Hledáme skvělé páníčky pro krásná štěňátka,pejsk...
30000 Kč
Maltezacek
napsal(a):
Mám prosbu. Náš maltézáček by potřeboval vykastrovat, chová se příšerně a obskočil by nejraději vše, co vidí. Máte někdo zkušenosti s kastrací v okolí Olomouce? Koho by jste doporučili atd.? Hlavně se potřebuji také ohlížet na cenu.
Děkuji za rady.
Váš pes by potřeboval v první řadě vychovat, ne kastrovat.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.6
V okolí Olomouce si najděte veterináře, všechny si obvolejte, řekněte jim jaký máte problém a co potřebujete a dozvíte se i cenu...mimochodem váš veterinář se k tomu staví jak?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Radši ho vychovejte!
Maltezacek
napsal(a):
Mám prosbu. Náš maltézáček by potřeboval vykastrovat, chová se příšerně a obskočil by nejraději vše, co vidí. Máte někdo zkušenosti s kastrací v okolí Olomouce? Koho by jste doporučili atd.? Hlavně se potřebuji také ohlížet na cenu.
Děkuji za rady.
...já bych nekastrovala, spíše bych se snažila převychovat...je to škoda kastrovat zdravého psa pro nic za nic...
Nejsem nějaký mega odpůrce kastrací, ale tady bych to taky nejdřív zkusila výchovně...
Hlavně chybí informace...jak je pejsek starý, jak dlouho to dělá...dělá to nonstop nebo jen má taková období...?
Zkuste suprelorin, je to čip, který vám vykastruje psa asi na půl roku.
Super na ověření si, že kastrace výchovné problémy neřeší a řešit nikdy nebude.
A bohuzel prevychovani neni uz mozne. Ma 3 roky, mame ho od stenatka. Uz co mel asi pul roku, tak zacal byt agresivni a nenecha se skoro ani pohladit, hned vyjede a kdyz pride nekdo znamy, tak ho obskakuje a dokonce i svuj pelisek. Mame ho moc radi a nikdy by jsme mu neublizili, tak nechapeme, kde se to v nem bere. Kastraci nam doporucil i nas veterinar, ten ale kastruje jen kocky a kocoury.
Maltezacek
napsal(a):
A bohuzel prevychovani neni uz mozne. Ma 3 roky, mame ho od stenatka. Uz co mel asi pul roku, tak zacal byt agresivni a nenecha se skoro ani pohladit, hned vyjede a kdyz pride nekdo znamy, tak ho obskakuje a dokonce i svuj pelisek. Mame ho moc radi a nikdy by jsme mu neublizili, tak nechapeme, kde se to v nem bere. Kastraci nam doporucil i nas veterinar, ten ale kastruje jen kocky a kocoury.
To, že je pes rozmazlený sprateček, který si vás všechny uzurpuje opravdu kastrace nevyřeší. To opravdu není kouzelný proutek po kterém pes začne poslouchat a nebýt agresivní. Vymlouvat to nebudu, ale abyste pak nebyla překvapená, že nenastala žádná změna, tudíž to bylo zbytečné do něj řezat.
Maltezacek
napsal(a):
Znám taky takového... rozmazleneho spratecka který obskakuje všechno a na každého vrčí.
Maltezacek
napsal(a):
Víte, i dospělý pes se dá převychovat, když budete důslední a nastavíte psovi mantinely. Pokud nevěříte, přesvědčete se na vlastní oči a podívejte se třeba na tento díl s Victorií Stillwell, kde řeší dospělého jorkšíra. Váš případ mi přijde dost podobný: https://www.youtube.com/watch?v=r5RR7V0zXdw
Pokud nevládnete angličtinou, díl najdete i na uložto: https://ulozto.cz/!WyeU2z6t/bud-to-ja-nebo-pes-9-a-10-dil-avi.
napsal(a):
Zkuste suprelorin, je to čip, který vám vykastruje psa asi na půl roku.
Super na ověření si, že kastrace výchovné problémy neřeší a řešit nikdy nebude.
Rozhodně nic takového nezkoušejte, protože tím ničíte psovi zdraví. Od té doby, co se o něm tady psalo,3 měsíce po jeho aplkaci umřel 4 letý apenzel na selhání jater a další salašník bojuje s tím samým a snaží se přežít. Také 3 měsíce po aplikaci.
Maltezacek
napsal(a):
Tohle ale kastrací nevyřešíte, to je otázka výchovy, můžete to kastrací jen zhoršit. Veterinář vám kastraci bude doporučovat, protože získá peníze za výkon a má potencionálního pacienta na zbytek života, pokud nastanou zdravotní komplikace, které kastrace s sebou může přinést. Jestli ho máte rádi, tak ho vychovejte a neřežte do něj. Poraďte se s někým, kdo má zkušenosti s výchovou psů, máte to poměrně blízko do Šaštína ke Kače Hambálkové.
blackberry
napsal(a):
Víte, i dospělý pes se dá převychovat, když budete důslední a nastavíte psovi mantinely. Pokud nevěříte, přesvědčete se na vlastní oči a podívejte se třeba na tento díl s Victorií Stillwell, kde řeší dospělého jorkšíra. Váš případ mi přijde dost podobný: https://www.youtube.com/watch?v=r5RR7V0zXdw
Pokud nevládnete angličtinou, díl najdete i na uložto: https://ulozto.cz/!WyeU2z6t/bud-to-ja-nebo-pes-9-a-10-dil-avi.
Tak to je děs to video, jsem netušila, že tohle je vůbec možný
scylla
napsal(a):
Rozhodně nic takového nezkoušejte, protože tím ničíte psovi zdraví. Od té doby, co se o něm tady psalo,3 měsíce po jeho aplkaci umřel 4 letý apenzel na selhání jater a další salašník bojuje s tím samým a snaží se přežít. Také 3 měsíce po aplikaci.
scyllo, nikdy mě nepřestává fascinovat, že vy se vždycky potkáte se všemi možnými i nemožnými vedlejšími důsledky kastrací. prostě má-li mít jakékoliv zvíře zdravotní problémy, které můžete našroubovat na kastraci, tak jich znáte aspoň deset.
člověk by skoro řekl, že pro to zvíře je rizikovým faktorem to, že zná scyllu, než kastrace.
Bodlinko, když budete 17let řešit to, co se veterinářům a výcvikářům a trenérům nepovedlo, tak si na problémy zvyknete. Tyto informace mám od poradkyně chovu salašníků a jednoho z těch psů jsem měla na hlídání, dokud majitelé neposlechli veterináře a neaplikovali mu chemickou kastraci. Osobně jsem znala berňáka, kterému po chemické kastraci hráblo tak, že se ho majitelé zbavili kvůli problémovému chování - ojel i kbelík na vodu a choval se tak do konce života. On už ten název - chemická kastrace - jasně říká, jaké je to neuvěřitelné svinstvo, stejně jako injekce proti hárání a podobné hovadiny. Veterinář by měl být od toho, aby zvířatům zdraví vracel nebo jim ho aspoň nekazil. Naši vetové takové svinstvo zvířatům nedělají a já si jich za to moc vážím. Ono radít od veterináře termíny "zkuste" chemickou kastraci je poněkud zvláštní termín.
napsal(a):
scyllo, nikdy mě nepřestává fascinovat, že vy se vždycky potkáte se všemi možnými i nemožnými vedlejšími důsledky kastrací. prostě má-li mít jakékoliv zvíře zdravotní problémy, které můžete našroubovat na kastraci, tak jich znáte aspoň deset.
člověk by skoro řekl, že pro to zvíře je rizikovým faktorem to, že zná scyllu, než kastrace.
Těm psům bohužel uškodí hlavně to, že má majitele, který věří pochybným veterinářům, kteří "zkouší" a to, že takové veterináře potká, bohužel.
Pokud chcete "zkoušet" kazit psovi zdraví chemií, zkuste si vy na netu vyhledat diskuse na téma chemických kastrací, kde se lidé dělí o své zkušenosti s tím. Výživná je diskuse na německých salašníkách a retrieverech, tam se můžete dočíst o aplikaci toho svinstva, následných úhynech zvířat, změnách chování po aplikaci a tak dál. Než něco budete "zkoušet". Vy následky té "zkoušky" na svém zdraví neponesete, na rozdíl od toho psa, na kterém se "zkouší".