Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2018 20:59
Pookie

XXX.XXX.243.10

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Za 2 dny si jedeme pro štěňátko (8 týdnů, mops). Vím, že od 2 měsíců začíná nejdůležitější období socializace, za jak dlouho můžeme se štěňátkem ven? :) Bude očkované. A kdy začít zvykat na kšírky? :) Obojek vzhledem k plemeni nechci, vzhledem k minulým zkušenostem... Děkuji moc všem za radu :)

27.3.2018 21:07
balisek

XXX.XXX.131.211

Pookie napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Za 2 dny si jedeme pro štěňátko (8 týdnů, mops). Vím, že od 2 měsíců začíná nejdůležitější období socializace, za jak dlouho můžeme se štěňátkem ven? :) Bude očkované. A kdy začít zvykat na kšírky? :) Obojek vzhledem k plemeni nechci, vzhledem k minulým zkušenostem... Děkuji moc všem za radu :)

Jako "za jak dlouho"?! Přece hned! Štěně se přece musí každých pár hodin venčit (po jídle, po spaní). K tomu přidejte 2-3 cca půlhodinové procházky, ať se prcek vydovádí a unaví. Nechte ho seznamovat se a hrát si s hodnými bezproblémovými psi, čichat po okolí, poznávat nové věci...

Na kšíry ho můžete přivykat taky hned. Nasazujte mu je několikrát denně vždy na chvilku doma, aby je bral jako zcela běžnou a přirozenou záležitost.

27.3.2018 21:15
Pookie

XXX.XXX.243.10

Nemyslela jsem venčení k účelu vyprazdňování ale přímo socializaci :) Venčit budeme chodit na zahradu, ale jenom mi přijde, že se poslední dobou hodně řeší, kdy s pejskem mezi ostatní pejsky, aby něco nechytilo a tak :) Každopádně moc děkujů za radu :).

27.3.2018 21:15
Pookie

XXX.XXX.243.10

balisek napsal(a):
Jako "za jak dlouho"?! Přece hned! Štěně se přece musí každých pár hodin venčit (po jídle, po spaní). K tomu přidejte 2-3 cca půlhodinové procházky, ať se prcek vydovádí a unaví. Nechte ho seznamovat se a hrát si s hodnými bezproblémovými psi, čichat po okolí, poznávat nové věci...

Na kšíry ho můžete přivykat taky hned. Nasazujte mu je několikrát denně vždy na chvilku doma, aby je bral jako zcela běžnou a přirozenou záležitost.

Nemyslela jsem venčení k účelu vyprazdňování ale přímo socializaci :) Venčit budeme chodit na zahradu, ale jenom mi přijde, že se poslední dobou hodně řeší, kdy s pejskem mezi ostatní pejsky, aby něco nechytilo a tak :) Každopádně moc děkujů za radu :).

28.3.2018 02:23
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Pookie napsal(a):

jestli chcete mít jistotu, choďte s ním ven 10dní po vakcinaci ve3 měsících. Nevím jak ho máte vakcinovaného, ale štěně tvoří vlastní protilátky od 3 měsíců a v tomtéž věku vymizí kolostrální protilátky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2018 08:28

jahodapavel napsal(a):
jestli chcete mít jistotu, choďte s ním ven 10dní po vakcinaci ve3 měsících. Nevím jak ho máte vakcinovaného, ale štěně tvoří vlastní protilátky od 3 měsíců a v tomtéž věku vymizí kolostrální protilátky.

a to už bude ze psa magor

a jistotu by zadavatelka měla jen při vybudování hygienické smyčky. tzn. po příchodu na pozemek dekontaminace, minimálně dezinfekční rohože na boty, nejlépe rovnou sprcha, převlíknout, oblečení, co bylo venku, vůbec nesmí do čisté části.

28.3.2018 08:29

jahodapavel napsal(a):

a vlastní protilátky tvoří štěně o hodně dřív a kdyby to bylo tak jednoduchý, že kolostrální protilátky u všech štěňat vymizí ve třech měsících. neočkovalo by se od šesti týdnů opakovaně, stačilo by u všech štěňat jednou

28.3.2018 08:30
LájošM

XXX.XXX.14.251

To už je snad překonané, že se se štěnětem nesmí ven mezi psy. Nakazit byste ho mohli i vy, pochybuji, že se po příchodu domů dezinfikujete, včetně bot a oblečení.
Choďte mezi psy, kteří jsou zdraví a očkovaní, záruku nemáte nikdy, ale lepší než připravit psa o hrátky se psy, které jsou v tomto věku velmi důležité.

28.3.2018 09:34
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobrý den,
souhlasím s těma co radí chodit ven hned a nečekat. Pejsek potřebuje objevovat svět a hlavně se sžit s tímhle světem, naučit se hned od začátku jak to venku chodí. Jinak pokud počkáte vychováte neurotika a později budete tady řešit co máte dělat...atd.
Já vždy od dvou měsíců běhám venku i co hodinu a za 50let co mám psy se opravdu nic nestalo, samozřejmě nemusí se vše vyplatit, ale pokud budu mít ještě štěně tak zase běhám ven, nechám ho seznamovat se vším a s každým psem co potkáme.
Tak nebojte se a běžte ven.
S pozdravem Dája.

28.3.2018 17:14
meg33

XXX.XXX.117.21

Také doporučuji na nic nečekat a vyrazit ven hned. Jakmile prošvihnete brzkou socializaci, máte zaděláno na problém. Berte často pejska do různých prostředí, mezi dospěláky, děti, bezproblémové psy, do rušného prostředí, střídejte místa, ať toho pozná co nejvíc. Tahle "investice" se vám určitě vrátí

28.3.2018 20:53

Když jsem měla svoje první štěně-ovčandu, tak jsme se drželi toho, co radil veterinář - s nedoočkovaným štěnětem ven mezi psy nebo tam, kde se venčí psi ne-e...takže jsme byli s fenou pouze na zahradě a světe div se, stejně nakonec "chytla" parvovirozu...s dalšími štěňaty jsme chodili mezi psy hned a vše v pořádku...

31.3.2018 11:41
Forester

XXX.XXX.42.201

Také bych se přimlouval za to otrkávat se a poznávat svět postupně hned od začátku. Jen bych korigoval množtví pohybu, aby se mimčo nepřetížilo. Všeho s mírou, po chvilkách.

1.4.2018 17:07
Pookie

XXX.XXX.243.10

Děkuju všem moc za rady. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík