Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Jočo
napsal(a):
Mám jedenásť ročného psa Samojeda, ktorý neznáša iných psov. Môžem si k nemu zaobstarať šteniatko Samojeda, tiež psíka.
To bych neriskovala - pokud nesnáší jiné psy ani venku, tak ve svém teritoriu nebude vetřelce (štěně) tolerovat už vůbec, a pravděpodobně ho při nejbližší příležitosti zabije, nebo mu minimálně ublíží .
Mne spíš zarazil ten samojed, co nesnáší psy. Samojed je snad jedno z nejtolerantnějších plemen, vůči ostatním psům. Pokud opravdu psy nesnáší, vůbec bych štěndo nepořizovala a čekala, až nebude. Proč ho ještě na stará kolena nervit s pejskem, když víte, že je nemusí? Dopřejte mu klidné stáří a štěndo si vemte až poté.
Uživatel s deaktivovaným účtem

LájošM
napsal(a):
Taky si myslím, že by ho mohl přijmout. Ono je něco jiného nesnášet psy cizí, a něco jiného je další člen smečky. Náš pes se taky se psy nepřátelí a štěně přijal. Stejně tak cizí kočky venku zabíjí, domácí jsou kámošky.
to strašně záleží na konkrétním psovi.
ono totiž jsou i psi, kteří nepřijmou cizího do smečky. a co pak?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jočo
napsal(a):
Mám jedenásť ročného psa Samojeda, ktorý neznáša iných psov. Môžem si k nemu zaobstarať šteniatko Samojeda, tiež psíka.
Ne, nechte starého psa v klidu dožít. Nevystavte ho po celém životě jedináčka tomu, že se o vás musí dělit s jiným psem. Bude to pro něj zlé. A jestliže nemá rád jiné psy, tak už tuplem bych dalšího nepořizovala. Nevíme jak moc a proč nemá rád jiné psy, jaké má zkušenosti a zážitky. Já bych mu to jednoduše neudělala.
lupus4
napsal(a):
jelikož jste svou výchovou "dokázali", aby samochod nesnášel jiné psy, přimlouvám se za nepořizování ničeho i v budoucnu
Tak zrovna takhle jsem to napsat nechtěla ale ano, taky mi to vrtá v hlavě. Od fenek by se nechal snad i sežrat, psy buďto má rád, ignoruje, nebo se zaprsí...prostě si to normálně vyjasní, jako chlapi aniž by došlo ke krveprolití(rvačce ) Můj samík poprvé vystartoval na druhého psa v bezmála 10letech. Do teď všechny útoky snášel s nadhledem, věčně někde kousnutý, tak to dávám za vinu tomu, že ho bolí nohy a necítí se už tak v pohodě. Byl to nějaký teriér, očichávali se a pes se mu najednou zakousnul do zad. Možná, že i panička tahala vodítko, nevím proč vystartoval. Načež můj samík udělal chvaty hmaty a už s pejsou vymetal cestu. Nic se mu naštěstí nestalo, ani nevypísknul. Od mého psa to bylo jen dokázání síly, nebylo to, že by mu chtěl vyloženě ublížit(je o polovinu větší, to by asi nedopadlo).
Před lety jsem pořídila ke starší fence jinou fenku-štěně. Už bych to nikdy neudělala, bylo to moje nejhorší rozhodnutí. Detaily nebudu vypisovat, ale dobré to nebylo, starší strašně žárlila, vetřelce doma nechtěla, bylo to pro mě hrozné. Štěně už vrátit nedokážete a starší fence jsem akorát moc ublížila, žila do té doby jako jedináček. Měla jsem velké výčitky svědomí. Jestli můžu radit, tak to nedělejte.