Bišonek s PP

Prodám Bišonka - Štěňátka bišonků narozená 22.3.2025, k zadání dvě holčičky...
Dohodou
Dobry den,
chci se zeptat, zda mel nekdo z Vas stejny problem, popr. mate nekdo nejakou radu. Nasemu bisonkovi jsou 4 mesice. Od zacatku co byl u nas doma, jsme jej ucili byt sam doma. Presne podle navodu..odchazet na minutu, pak 5 minut,20 minut...atd. Az byl zvykly byt bezproblemu doma sam hodku. No a ze dne na den se vse zhroutilo. Jakoby jsme nic netrenovali. Zacal hned po odchodu rvat, vyt a ted dokonce znicil zed u dveri. Nic se nezmenilo, vzdy delame vse stejne.
No a jeste je zajimave, ze nekdy, kdyz je doma sam, tak je TICHO a klid a dalsi den zase RVE A VYJE hned od zacatku v kuse hodinu!
Uz jsme z nej zoufali. Proc se to najednou zbortilo? Vypadato, ze je to ovlivnene jeho momentalni naladou.
Dekuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Není to z ničeho nic. Jestli to někdy dělá a jindy ne, zkuste vypozorovat důvod.
Může být nedostatečně vyvenčený - že byl hodinu venku neznamená, že stihnul všechno, co potřeboval - nezůstal bez vody ? - mohlo se něco změnit v sousedství-nová fena, háravá fena
( jestli je to pes ), děti ze sousedství.
( My jsme kdysi v paneláku zjistili, že když odejdeme, chodí feně škrábat na dveře nudící se sousedka se slovy "myšička" ).
scylla
napsal(a):
Myslíte, že bude 4 měsíční štěně reagovat na fenu? Spíš to budou nějaké rušivé zvuky nebo něco takového, čeho se bojí.
Nechci změnit téma v dohady o h...mezi námi, ale podle mě i 4 měsíční štěně může reagovat na nového příslušníka svého druhu v blízkosti ( ať už fenu, háravou fenu, nebo i psa ).
assil
napsal(a):
Už to není malé štěňátko, ale psí dorostenec. Takže nemůžete dělat všechno stejně, musíte přidat aktivity, ať se unaví a věci na kousání, protože nejspíš přezubuje.
Tak určitě už je větší. Věcí na kousání měl hodně. Jenže on vše rozhryže a pak to sní. Pěkně si vyhrál s PET lahví, jenže když sežral kousky láhve, tak mu ji už bez dozoru nenecháváme. Ted jsme mu koupili jelení paroh. No a přezubuje hodně. Kývou se mu postupně všechny přední zuby.
lesnížínka
napsal(a):
Já bych tipnula, že štěndo už není malé mimino, kde mne postavíš, tam mne najdeš, ale už potřebuje víc zábavy a někdy se prostě nudí.
Koupila jsem mu hračku typu Kong, kde dostane piškoty a dokud mu vše z něj nevypadne, tak je klid. Ani neví, že nejsme doma. Až dojdou piškoty, tak začne výt a štěkat. Různých hraček má dispozici pár. Ale ty ho vůbec nezajímají. Ted jsme mu koupili jelení paroh na hryzání. Lítá po předsíni, sedí u dveří a řve. Do kuchyně se chodí jen napít. Vím to, neboť ho nahrávám na diktafon a vše je slyšet.
napsal(a):
Není to z ničeho nic. Jestli to někdy dělá a jindy ne, zkuste vypozorovat důvod.
Může být nedostatečně vyvenčený - že byl hodinu venku neznamená, že stihnul všechno, co potřeboval - nezůstal bez vody ? - mohlo se něco změnit v sousedství-nová fena, háravá fena
( jestli je to pes ), děti ze sousedství.
( My jsme kdysi v paneláku zjistili, že když odejdeme, chodí feně škrábat na dveře nudící se sousedka se slovy "myšička" ).
Na fenku háravou nereaguje. Projde kolem něj a on vůbec neví, že hárá. Teď začal venku pomalu zvedat nožku a snaží se značkovat. Jinak furt sedí a kouká na vše kolem.