Německý ovčák dlouhosrstý

Prodám Německého ovčáka - CHS Amydie má k prodeji poslední tři pejsky z vrh...
15000 KčDorý večer, máte prosím někdo odzkoušené granule pro fenku která je po kastraci? Nemůžeme to pořádně ustálit, Brit ji neseděl, moooooc kadila, a měla problémy, tak jsme zkusili Fitmin, ale zda se mi že začíná přibírat, což je špatně, nevím které zkusit. Je žravá, veme vše, pokud někdo mate dobrou radu děkuji za ni.
Děkuji moc za reakci, ta štítná žláza mě nenapadla, to zajdu na vet.
Kvalitní granulky hledám určitě, myslela jsem si že třeba ty Brity jsou podle recenzí ok, ale nenene, a můžete mi říct nějakou řadu opravdu kvalitních granuly ? Už fakt nevím, máme už 4 psíka, tak si myslim že uplny začatečník nejsem, ale tyto problémy jsme neměli, tak mě to trápí, Asi se nejde řídit jen recenzemi, ale třeba tak nejak zkušenostmi chovatelů, děkuji
Pokud bych měla fenku po kastraci, nehledala bych žádné spešl granule pro kastráty nebo s označením light apod. - to jsou vesměs marketingové nesmysly.
Vybrala bych nějaké opravdu kvalitní a výživovou kondici bych ladila spíš velikostí dávky a pohybem.
Jenom recenzemi granulí se opravdu řídit nelze, to je o ničem. Je třeba se řídit složením, ale opravdu složením, nikoli reklamními výkřiky na obale "XX% masa" apod.
Kvalitní značky se tu probírají průběžně stále dokola, já mám dobrou zkušenost s řadou N&D, ty bych řekla, že jsou i cenově přijatelné, dále Marp, Carneeval, Barking Heads...lidi si tu hodně chválí Wolfsblut.
Psa, který má sklony k tloustnutí bych ale krmila spíš masem, aby měl aspoň nějaký požitek ze žrádla, bylo by mi líto ho trápit hrstí kuliček v misce.
tečka
napsal(a):
Děkuji vam moc, za typy, naše slečna masíčko s rýží či těstovinama dostává, tím jsem ji zpravila po operaci, ale přece jenom nějaké granulky hledám, děkuji kuknu
Pokud řešíte přibírání, nedávejte už rýži ani těstoviny, spíš jenom maso a zeleninu.
Je mi jasné, že značky granulí, které jsem uvedla, jsou cenově trochu jinde než třeba Brit, ale já mám malého psa a granule tvoří jen polovinu dávky - druhá polovina je čerstvá strava - takže se to dá, cenu granulí v podstatě neřeším.
Rýží dostavala po operaci abych ji popravila, ted když má maso tak samotne, koukla sem na ty granule, a je tam opravdu složení o něčem jiném, cenu až tak neřeším, chtěla bych aby byla ok tak se snažím najít pro ni to nej, je vic času venku u baraku než doma, takže běhá, chodíme na prochazky do lesa tak myslim že pohyb ma, Jen vidim ze je macata tak hledam řešeni zavčasu. Moc vám děkuji za rozebrani našeho problémku
scylla
napsal(a):
I kastrovaný pes má právo najíst se dosyta, takže do jídla přidejte vlákninu. Miluju takové ty návody, že máte váhu regulovat pohybem a množstvím granulí.
Aha, a čím jiným byste tu váhu chtěla regulovat?
Kdybyste teda četla i dál, viděla byste, že jsem psala mj.
Psa, který má sklony k tloustnutí bych ale krmila spíš masem, aby měl aspoň nějaký požitek ze žrádla, bylo by mi líto ho trápit hrstí kuliček v misce.
a vámi zmiňovaná vláknina je hlavně v zelenině, kterou doporučuju v předchozím příspěvku. V bílé rýži a těstovinách nikoli.
Ale ono je to jedno, jsem si vědoma toho, že moje reakce je zbytečná, vám nejde o obsahovou stránku příspěvků, vy prostě jen potřebujete za každou cenu být v opozici- takový váš internetový sport
Terven
napsal(a):
Aha, a čím jiným byste tu váhu chtěla regulovat?
Kdybyste teda četla i dál, viděla byste, že jsem psala mj.
a vámi zmiňovaná vláknina je hlavně v zelenině, kterou doporučuju v předchozím příspěvku. V bílé rýži a těstovinách nikoli.
Ale ono je to jedno, jsem si vědoma toho, že moje reakce je zbytečná, vám nejde o obsahovou stránku příspěvků, vy prostě jen potřebujete za každou cenu být v opozici- takový váš internetový sport
Máte nějaký problém? Jestli ano, řešte si ho jinde a ne ve vláknu, kde někdo žádá rozumnou radu. Pes je živý tvor a když už si někdo hraje s jeho zdravím a podrobuje ho zbytečným operacím a zásahům, jako je kastrace, která má vliv na jeho zdraví po zbytek života, je třeba tomu psovi zajistit, aby netrpěl po zbytek života hladem, jak někteří doporučují - upravit krmnou dávku - tedy snížit a přidat pohyb. Já si na rozdíl od vás myslím, že ten pes potřebuje mít pocit, že se dostatečně nažral a má pocit zasycení. Když už si někdo s jeho zdravím hrál, nemusí ten pes mít hlad. Vláknina mu v tom pomůže a je třeba brát ohled nejen na mechanickou zasycenost - vláknina, ale i na výživovou - snížení krmné dávky granulí mu jí nezajistí, je třeba o tom přemýšlet a zajistit mu dodatečnou výživu. Já se snažím poradit to, co je dobré pro psa, vy se snažíte být v opozici a to je asi váš sport nejen na netu, co?
tečka
napsal(a):
Ještě jednou díky, zkusime to zavčasu nějak upravit, až už by byla jak valeček šlo by to huř, zatím si myslím že to jde ale vidím že macatí, určitě změna granulek, a maso se zeleninou jako zdroj vlakniny je dobrý. Hlady určitě netrpí
Když už jste jí kastrovali, tak to chce opravdu vyšetření štítné žlázy, protože kastrace vede k její snížené funkci a k přemýšlení o tom, čím jí cpete - granule asi nebudou to pravé. O tom, jestli má vaše fena pocit hladu nerozhodujete vy, ale ona.
scylla
napsal(a):
Máte nějaký problém? Jestli ano, řešte si ho jinde a ne ve vláknu, kde někdo žádá rozumnou radu. Pes je živý tvor a když už si někdo hraje s jeho zdravím a podrobuje ho zbytečným operacím a zásahům, jako je kastrace, která má vliv na jeho zdraví po zbytek života, je třeba tomu psovi zajistit, aby netrpěl po zbytek života hladem, jak někteří doporučují - upravit krmnou dávku - tedy snížit a přidat pohyb. Já si na rozdíl od vás myslím, že ten pes potřebuje mít pocit, že se dostatečně nažral a má pocit zasycení. Když už si někdo s jeho zdravím hrál, nemusí ten pes mít hlad. Vláknina mu v tom pomůže a je třeba brát ohled nejen na mechanickou zasycenost - vláknina, ale i na výživovou - snížení krmné dávky granulí mu jí nezajistí, je třeba o tom přemýšlet a zajistit mu dodatečnou výživu. Já se snažím poradit to, co je dobré pro psa, vy se snažíte být v opozici a to je asi váš sport nejen na netu, co?
Ano...abychom teda diskutovali k věci a ve prospěch tazatele - co je podle vás zdrojem té vlákniny?
Mne se kastrovana fenka, ktera mela sklon k tloustnuti i pred kastraci skvele drzi na techto granulich
https://www.granule.cz/Granule/Wolfsblut-Wild-Pacific-Small-Breed-2-kg.
Uživatel s deaktivovaným účtem
A dopřejte jí požitek z jídla, třeba velkou telecí kostí a klouby. Dlouho jí vydrží a užije si to. Granule vyluxne během minuty a co dál? Ještě, ještě by si něco dala. Třeba patku tvrdého chleba na hlodání. Zas bych se toho tolik nebála, psi nejvíc přiberou na kvalitním mase a tuku.
Já teda nějaký čas po kastraci krmila granulemi Brit...což se mi nejevilo jako ideální strava, teď nemyslím ohledně kastrace, ale jako krmení obecně-granule...přešli jsme na maso+zelenina+přílohy...fena se mi občas sice zakulatí, ale nepřikládám to kastraci, prostě je to žravej lenoch...ona nikdy nebyla na nějaký echt "lítání" ani před kastrací...pokud se mi zdá, že tloustne, tak uberu nebo úplně zruším přílohy, přidám podíl zeleniny a na jídelníček zařadím třeba hovězí plíce...za mě obrovská výhoda "nekrmení" granulema je, že můžu udělat krmnou dávku "dietnější", aniž bych feně ubrala na množství...
s granulema byl pro mě problém...pokud jsem ubrala na dávce, tak fena byla hladová, pokud jsem přidala, tak už mi to přišlo objemově přes čáru, fena to zhltala a pak šla "přebytky" vyzvracet (podotýkám, že se u nás jí 3x denně, takže to nebylo, že by celej den nevzala do huby a večer dostala kopec granulí)...takže paradoxně přechodem na "vaření" se mi vyřešil problém s dávkováním obecně...je to takový flexibilnější, tím že je tam vícero možností, jak poskládat jídelníček...a psice je, toufám si říct, spokojená...
Díky, taky sem si říkala, že zařadíme víc vařeného, to dostáva taky ale ne teda pravidelně, my měli taky Brity premium a to slo okamzitéě pryč, co snědla okamžitě vykadila, takže už ne, granule co jsou zde uvedené jsou určitě lepší a k nějakým se přikloníme, zas bych se granulek uplně vzdát nechtěla, zatím to není až taková hrůza s tím macatěním, ale vidím že to pozvolna přichází , tak at zas nemusím řešit problém třeba s klouby, je velký hafan, tak se snažím takovým předcházet, tady ten problém co měla úplně stačil, moc sem se o ni bála. A velké kosti na okousání a zabavení samozřejmě má, s tím se dokáže pobavit dlouho
miluje to.
tečka
napsal(a):
Díky, taky sem si říkala, že zařadíme víc vařeného, to dostáva taky ale ne teda pravidelně, my měli taky Brity premium a to slo okamzitéě pryč, co snědla okamžitě vykadila, takže už ne, granule co jsou zde uvedené jsou určitě lepší a k nějakým se přikloníme, zas bych se granulek uplně vzdát nechtěla, zatím to není až taková hrůza s tím macatěním, ale vidím že to pozvolna přichází , tak at zas nemusím řešit problém třeba s klouby, je velký hafan, tak se snažím takovým předcházet, tady ten problém co měla úplně stačil, moc sem se o ni bála. A velké kosti na okousání a zabavení samozřejmě má, s tím se dokáže pobavit dlouho
miluje to.
Prosím, jakou souvislost má krmení granulemi s prevencí problémů s pohybovým aparátem?
napsal(a):
Prosím, jakou souvislost má krmení granulemi s prevencí problémů s pohybovým aparátem?
Žádnou
napsal(a):
Fenka jí na granulích tloustne a tlustý velký pes = potenciální problémy s klouby. Teda tak jsem to aspoň pochopila, nečetla jsem pořádně celou diskusi.
scylla
napsal(a):
Může mít velkou, podle kvality a složení granulí. Navíc kastrace může vést ke zhoršení problémů s pohybovým ústrojím sama o sobě.
A který starý pes je nemá? Mám nekastrovaného 10letého psa a sotva leze, druhý rok je na chondrech a bude do smrti, snad to nějak udržíme ve stavu, kdy bude zvládat chodit. Nemám vzorek kastrovaných samců, jen holek, ale ani jedna problémy s chůzí nemá, na rozdíl od mého psa
lesnížínka
napsal(a):
A který starý pes je nemá? Mám nekastrovaného 10letého psa a sotva leze, druhý rok je na chondrech a bude do smrti, snad to nějak udržíme ve stavu, kdy bude zvládat chodit. Nemám vzorek kastrovaných samců, jen holek, ale ani jedna problémy s chůzí nemá, na rozdíl od mého psa
Mám obdobnou zkušenost.Kastrovaná fena čuvače lítala ještě ve 14 letech a problémy s chůzí a vstáváním se projevily až posleního půlroku před smrtí.Dožila se 15ti let.Pes čuvač nekastrovaný měl od 10 let problémy s chůzí a ve 12 letech jsme ho museli uspat, nevstal už vůbec.Kastrovaný berńák se dožil 15,5 roku a žádný velký problémy s pohybem neměl do smrti.
tady je článek kde je zmínka o nějaké studii, která se m.j. týkala i vlivu kastrace na dkk:
https://sciencemag.cz/kastrace-psum-nemusi-vubec-prospet/.
napsal(a):
tady je článek kde je zmínka o nějaké studii, která se m.j. týkala i vlivu kastrace na dkk:
https://sciencemag.cz/kastrace-psum-nemusi-vubec-prospet/.
Tak mě to ukazuje jen na to, nenechávat kastrovat nedovyvinuté psy, což ani normálně uvažujícího člověka nenapadne.