Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
DohodouZdravím, mám 5 měsíčního zlatého retrívra a je to fakt čertík :D Jde o to, že je hrozně divokej a nedokáže být chvilku v klidu, hrozně rychle jí a pak dovádí.. a mám o něj strach, vzhledem k tomu, že u velkých plemen hrozí torze žaludku. Zrovna včera nás dost vyděsil, ráno přiběhl z venčení a zvracel, zelenou vodu načež mi začalo kručet v bříšku a dost nahlas, což nikdy předtím neměl. Pro jistotu jsme volali veterinářce, ta nás uklidila, že snědl něco nevhodného nebo mu něco nesedlo..jinak jedl pil a dováděl. Ale nějak se mi to pořád nezdá, hlavně to, že mívá tak 2-3x denně škytavku. Vím, že je to u štěnat běžné, ale u něj mi to přijde dost časté navíc už mu bude půl roku. Měla bych si s tím dělat starosti? U veta máme prohlídku až v pondělí. Snažím se ho pořád kontrolovat, ale nejde to úplně vždy, stačí se na chvilku otočit a on už si vytahuje odpadky z koše.. a vše samozřejmě zkouší sníst. Dokonce nám jí skořápky od vajíček. Je fakt dost hyperaktivní.. máte nějaké rady či zkušenosti, jak zamezit nějakému potencionálnímu nebezpečí ohledně toho žaludku a problémů se zažíváním?
Nas ovcak ma 2 roky pryc a sem tam porad ma skytavku. :) a krka po kazdem jidle. Sem tam vypusti lvi psouk kdyz tvrde spi. to jsou normalni veci. A zvuky v brise? Taky si vzdycky rikam ze ten pes na to musi chcipnout jak je to hrozne. Ale ne, ma zradlo v misce a nema na nej chut a zkousi jestli nedostane neco jineho lepsiho. Me taly obcas kruci v brise kdyz mam hlad. A taky mi nic neni. ;) to chce klid a nohy v teple.
Taky jsem byla na nervy, když ten náš byl štěně a jakmile se najedl, tak začal divočit jako blázen Nepodporovala jsem ho v tom, ale jsou to prdloši. S tou torzí si nevyberete, přesná příčina známá není, některýmu psovi se stačilo jen napít vody a bylo vymalována :-/ Pokud budete klidnější naučte psa odpočívat třeba v kleci...
Luciien
napsal(a):
Zdravím, mám 5 měsíčního zlatého retrívra a je to fakt čertík :D Jde o to, že je hrozně divokej a nedokáže být chvilku v klidu, hrozně rychle jí a pak dovádí.. a mám o něj strach, vzhledem k tomu, že u velkých plemen hrozí torze žaludku. Zrovna včera nás dost vyděsil, ráno přiběhl z venčení a zvracel, zelenou vodu načež mi začalo kručet v bříšku a dost nahlas, což nikdy předtím neměl. Pro jistotu jsme volali veterinářce, ta nás uklidila, že snědl něco nevhodného nebo mu něco nesedlo..jinak jedl pil a dováděl. Ale nějak se mi to pořád nezdá, hlavně to, že mívá tak 2-3x denně škytavku. Vím, že je to u štěnat běžné, ale u něj mi to přijde dost časté navíc už mu bude půl roku. Měla bych si s tím dělat starosti? U veta máme prohlídku až v pondělí. Snažím se ho pořád kontrolovat, ale nejde to úplně vždy, stačí se na chvilku otočit a on už si vytahuje odpadky z koše.. a vše samozřejmě zkouší sníst. Dokonce nám jí skořápky od vajíček. Je fakt dost hyperaktivní.. máte nějaké rady či zkušenosti, jak zamezit nějakému potencionálnímu nebezpečí ohledně toho žaludku a problémů se zažíváním?
Čím krmíte, kdy krmíte? Je to GR, tedy popelnice. Skořápky mu nevadí, z toho si nedělejte hlavu. Krmte ho dobře, krmení časujte po zábavě, procházkách a dalších aktivitách, aby si chtěl odpočinout a ne lítat. Krmte nejméně 3 * denně.
Pes mi strašně krkal po granulích. Od té doby, co v jídelníčku převažuje maso se hodně spravil, krkne jen vyjímečně. Ještě jsem začala do jídla přidávat kelpu a zdá se mi, že to krkání přešlo někdy v té době.
Myslím, že štěndo zadavatelky škytá, protože se nažere moc rychle. Někdy to udělá mně, když spěchám a dostatečně nezapíjím