Hovawart štěně s PP (poslední 2 volní kluci)

Prodám Hovawarta - Nabízím k prodeji poslední 2 volná štěňátka (pejsky) ple...
25000 Kč
Dobrý večer, zajímalo by mne zda se někdo setkal u svého psa s perineální kýlou. A s jakým výsledkem.
Diagnostikovaná u psa v 9 letech (častá zácpa a vytvoření boule u ocasu) + zjištěna výduť před konečníkem.
První operace vydržela cca měsíc u našeho veterináře, pak byl poslán na druhou operaci do Zlína (Medipet), kde byla zjištěna i zvětšená prostata, operace se povedla + kastrace (měl klid cca půl roku, prostata splaskla). Vylučování měl ukázkové, ale před cca 2 týdny se to zhoršilo, přestal kadit. Výsledek opět kýla a teď dokonce oboustranná.
Veterinář nám řekl, že buď operace s nejistým výsledkem nebo utrácení.
Prosím poraďte něco.
Děkuji K.
Raduska
XXX.XXX.75.223
Napiste,prosim,jak jste dopadli!
Ta poslední operace se zdařila, ikdyž byla kýla oboustranná psovi to pomohlo, přestali jsme krmit granulemi, protože měl tuhé výkaly a začali krmit masem, což mu také pomohlo (ale jenom maso, žádné kosti atd.)
Nakonec mu to vydrželo až do konce, nechávali jsme ho uspat, nádor u jazyka a kdoví, kde ještě.
Protože i tohle se nechalo operovat, bohužel nádor vyrostl za měsíc znova a byl ještě větší.
Můj pes - Český fousek, 7,5 roku má diagnostikovanou jednostrannou perinealní (hrázkovou) kýlu. Příznakem je jen boule pod ocasem vedle řitního otvoru, nebolestivá, bez dalších obtíží.
Operace ho čeká za necelý týden, preventivně bude provedena i kastrace.
Dám vědět podrobnosti s fotografiemi, třeba pomůžou někomu, kdo hledá informace, stejně jako jsem je hledala já...
kavka
napsal(a):
Můj pes - Český fousek, 7,5 roku má diagnostikovanou jednostrannou perinealní (hrázkovou) kýlu. Příznakem je jen boule pod ocasem vedle řitního otvoru, nebolestivá, bez dalších obtíží.
Operace ho čeká za necelý týden, preventivně bude provedena i kastrace.
Dám vědět podrobnosti s fotografiemi, třeba pomůžou někomu, kdo hledá informace, stejně jako jsem je hledala já...
A ta kastrace...? Musí být? Nejsem zarputilý příznivce ani odpůrce. A ani nevím, zda se to tedy při perineální kýle běžně dělá...? Jen mě to nějak teď uhodilo do očí - jestli je to nutné?
Uživatel s deaktivovaným účtem
fikovnice
napsal(a):
A ta kastrace...? Musí být? Nejsem zarputilý příznivce ani odpůrce. A ani nevím, zda se to tedy při perineální kýle běžně dělá...? Jen mě to nějak teď uhodilo do očí - jestli je to nutné?
musí být. nejčastější příčina u takového psa je zvětšená prostata.
fikovnice
napsal(a):
Ano, jak píší i jiní, častá příčina je zvětšená prostata a ta se po kastraci zmenší až o 50%. Jinak můj pes je pár hodin od operace, žádné komplikace nebyly (kromě obtížné sedace, které můj hyperaktivka dlouho vzdoroval). Přikládám foto pooperační rány po kastraci i operaci kýly.
Dva dny od operace - hojení po operaci kýly absolutně bez problémů, po kastraci trochu otok. Jinak vše ok, pes měl poprvé i stolici, čehož jsem se trochu bála, zda nebude bolestivá, ...sice jsme dostali projímadlo, ale nechtěla jsem ho dát, protože vím, jakou stravou u mého psa docílím kašovité konzistence stolice a je to v pohodě 👍
Tima
XXX.XXX.234.197
Prosím ako sa má Váš psík? Máme rovnaký problém a čaká nás operácia. Za akú dobu sa úplne vyliečil a s čím konkrétne ho kŕmite. Náš je 9 ročný oriešok a v papaní celkom vyberá.Za Vašu odpoveď vopred ďakujem.