Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím,
rád bych vás požádal o radu. Máme 2-letého York teriérka už od miminka. Výchova byla krušnější, ale troufám si říct, že je to jeden z nejvychovanějších mini psů co znám. Ale našli jsme inzerát, kde hledali nové majitele pro 3-letého, kterému hrozilo, že když si ho nikdo nevezme tak bude utracen. Jedná se o neznámého křížence (5kg).
Pokusím se nastínit situaci:
Ve chvíli, kdy se chystáme se ženou jíst respektive přinášíme jídlo na stůl tak automaticky běží na své pelíšky (toto chápe), kde dostanou odměnu ve formě pamlsku a čekají dokud nedojíme a nejsou přivoláni a odměněni. Průšvih je, když dojíme a odnášíme nádobí (15s-1min)
Ten mladší čeká. Ale ten 3-letý vleze na stůl (stoleček) a vezme si oba pamlsky (nastává situace, kdy ho přizvednu k místu kde byly a zvýšeným hlasem se zeptám, kde jsou.) Začne vrčet a snaží se mi dokázat, že má navrch, na což reaguji tím, že ho povalím na záda na zem, začnu na něj vrčet a cenit zuby (ten malý se mi podřídil a je milionový). Tento útočí, vystartoval po mně. Chtěl kousnout, ale netrefil se. Dostal přes pysk a neskutečný "céres" následovaný 3 hodinovým vězením v koupelně (samozřejmě misky k dispozici má). Trestáme je absencí naší přítomnosti. Problém je, že on ví co provedl, ale 1 minutu na to už ne. Je to stále dokola.
Nevíme jakým způsobem (a zda vůbec) byl předchozími majiteli vychováván.
Řešení typu: dávat pamlsky jinam odmítáme. Ten malý je pozoruje celou dobu, má to jako motivaci.
Děkujeme za rady.

Samozřejmě,
kdyby se mě bál tak nebude skákat metr do vzduchu když se třeba vrátím z práce. Dokonce se divím, že se mnou spí. A co venku? Bez vodítka, to je přímo ukázkový strach.
Doufal jsem, že mi někdo poradí jak postupovat, když začne vrčet při zvýšeném hlasu a startovat.
Myslel jsem, že se tu scházejí profesionálové, ale otevřel jste mi oči. Chytrej až na půdu a ve výsledku ho*no. Omlouvám se za slovník, ale tyhle intelektuální typy přímo zbožňuji.
Se svými psy mám vztah jako bych byl jeden z nich, hrají si s nimi jako bych byl pes, šťoucháme do sebe hlavami, nechávám se olizovat, běháme... Nejsem jeho pán. Jsem dominantnější pes v jeho smečce. On ví, že bych ho ochránil v případě potřeby a dává mi to najevo. Má absolutní svobodu. Miluji psy, ale nerozmazluji je.
Ale podle vás jsem ho měl ještě pochválit. Tak díky za radu.

Když se podíváte pozorně uvidíte, že má zavřené oči. Ten strach z nej úplně sálá. Nechápu, jak jsem si mohl nevšimnout, že se mě bojí :-D
Nebo chcete další fotky? Žena nás fotí často. Říká se, že pes pozná charakter. Druhou noc v cizím prostředí s cizími lidmi a spal při mně. Moc to nechápu.

Co takhle inzerát "daruji, spěchá!"?
v první řadě:
neví co provedl
nesnaží se vám dokázat, že má navrch
neútočí
z pohledu psa:
vezme si pamlsek o kterém se domnívá, že je pro něj, vy ho popadnete, začnete se zlobit, on neví, co se děje, má strach, což se vám snaží dát najevo vrčením, načež vy ho napadnete a on ve strachu o svůj život se začne bránit jak jen umí, proti takové velikostní přesile.
Prostě tak jak píše Sunnik, chudák pes.
Pokud opravdu odmítáte dávat pamlsek jinam, další možné řešení je ho v době jídla na pelíšku uvázat. A postupně trénovat odložení na pelíšku mimo dobu jídla a ignorování pamlsku na stolku dokud mu nedáte povel na který si ho může sníst.
Hlavně si vymažte z hlavy to převalování na záda, vrčení, a jakoukoliv jinou formu agrese vůči psovi. Tohle se opravdu nedělá. Musíte mu ukázat co MÁ dělat, ne jen čekat a hrubým způsobem trestat prohřešky proti vašim pravidlům, která on nezná. Že pravidla nezná je jen a jen vaše vina, ne jeho.

Perfektní, děkuji za radu. Vyzkoušíme.
Toto považuji za odpověď profesionála.
On ví co má dělat. Je to vidět ve chvíli, kdy to odkouká od prvního viz. čekání než dojímavé. Jen když je chvilku sám tak to čapne. Děkuji a pěkný den.
Ten obrázek mi nejde dát pryč.

Ještě doplním, nemyslím si, že neví co provedl.3 týdny bez chyby. Čekali na slovo "může" - spíš to na mě působí jako zjišťování hranic.
To co popisujete jako "čapnutí" je pouhé přizvednutí, aby viděl kam ukazuji a ptám se zvýšeným hlasem (neřvu) - v ten moment poprvé zavrčel. Otázka: Proč? Jednal jsem agresivně? Agresivně (mé dokázání dominance) jsem se zachoval ve chvíli, kdy cvakl zuby. Co jsem měl dělat? Když by Vaše dítě zakřičelo (což by bylo hlasitější než má otázka) a on se třeba lekl a kousl ho, co by jste udělal? Domlouval mu jako při běžném prohřešku?
Jak psy trestáte? Vztáhnete na ně ruku? Noviny? Tak v tom případě jsou chudáci Vaši psi. Já ho přetočím na záda, chvilku držím a zavřu (velká místnost, kde má vše - dveře otevřeny - je tam zábrana) třeba na půl hoďky než ho pustím k nám.
Vy osobně necháte psy, aby si brali jídlo ze stolu? Nemluvím o pamlscích, ale o všem.

Á už to vidím. V prvním příspěvku jsem to popsal tak, jako bych ho trestal při vrčení. Šlo při pokusu o kousnutí.
Teď vypadám jako vrah štěňátek.

Když ho třeba voláme k sobě, tak jde neskutečně provinile, aniž by cokoliv provedl. Hrbí se a schovává se.
Myslel jsem, že ho před tím řezali "jako psa".

už jen to přizvednutí a zvýšený hlas je pro něj dostatečná agrese, aby se začal bát. A jak to vrčení, tak kousání je jeho jediná možnost jak vám říct, že má strach, když na žádné jemnější signály nereagujete. Veškerá jeho agrese podle toho co popisujete je ze strachu. Na to pomůže zvednout mu sebevědomí, naučit ho pravidla aby si mohl být sám sebou jistý a neviděl okolo sebe jen nebezpečí. Pak se nemusíte bát, že ze strachu kousne pokřikující děti.
Jak psy trestáte? Nijak, to je ten fígl. Pokud pes dělá něco co nechcete, vždycky se sám sebe ptejte, co můžete udělat jinak, jak mu to lépe vysvětlit, aby pes pochopil co se po něm chce. Nehledejte chybu ve psu, to vám v řešení problému nijak nepomůže.
Snažte se tu situaci vidět z jeho pohledu. Ten první pes k vám přišel jako nebojácné štěňátko. Tomu tříletému se v nedávné době zhroutil celý svět, přišel o svoji rodinu, zázemí, je nejistý a nemá o koho se opřít. Na takového psa prostě musíte jít po dobrém, jinak se bude chovat hůř a hůř. Musíte mu zvednout sebevědomí, chvalte ho za každou pitominku co udělá dobře - ale zas ne přehnaně, a nikdy netrestejte. Trest je i to přizvednutí, zvýšený hlas, převalení na záda... Pokud ho přistihnete přímo při činu, můžete mu říct ne - neutrálním hlasem, a fyzicky ale bez zvedání ho v této činnosti zarazit. Pozor - jen a pouze když tu nežádoucí činnost provádí. Vteřinu poté už je pozdě, a nikdy ho netrestejte až potom - může pochopit za co, ale velmi často nepochopí a jen ho znejistíte, což je přesný opak toho co se snažíte docílit - mít z něj sebejistého pejska, co do vás nebude ze strachu kousat.
Třeba to, že píšete, že předtím čekal a teď "zkouší co si může dovolit". Ne. On už pochopil, že ten pamlsek je pro něj, tak si pro něj jde - protože je jeho. Nepochopil tu část pravidel, že i když je pamlsek jeho, musí počkat až na váš povel. Takže začněte pracovat na této části - přivolejte psa, položte pamlsek na zem, když po něm půjde, zakryjte pamlsek rukou. Jakmile se odvrátí nebo jinak projeví nezájem o pamlsek, okamžitě pochválit a odměnit pamlskem. Postupně prodlužujte dobu kdy pamlsek ignoruje, přestaňte zakrývat rukou, atd. Můžete to postupně ztěžovat - já třeba rozházím pamlsky různě po zemi, a pak mezi tím cvičíme odložení, přivolání, aport. Vždycky mějte na paměti, že pokud ten pamlsek sebere, byl to pro něj moc obtížný úkol a je třeba se vrátit v obtížnosti o krok zpět, v žádném případě ho netrestejte, ani hlasem ani jinak. Cílem je aby chápal vaše pravidla (=nebrat žádné volně ložené jídlo bez vašeho svolení), ne aby nic nebral protože se vás bojí.
Vy osobně necháte psy, aby si brali jídlo ze stolu? ne, ani ze stolu, ani ze židle, ani ze země, ani na ulici. Dokonce se mi nedávno podařilo zapomenout tašku s masem v kuchyni na židli. Za celý den co jsme nebyli doma si toho ani nevšimli, ani té krve do skapala na zem. Prostě se to nedělá. Učím psy, že se jim vyplatí mi věřit, nic víc, nic míň. Nemají důvod mi nevěřit, protože v naprosté většině se jim dříve vyplatilo mi věřit. (teorie her) Takže když tvrdím, že jídlo musím nejdřív schválit, tak mi věří, zvlášť když za to dostanou většinou i pochvalu a pamlsek.

napsal(a):
Když ho třeba voláme k sobě, tak jde neskutečně provinile, aniž by cokoliv provedl. Hrbí se a schovává se.
tak tohle mám doma taky - to usměvavé stvoření na fotce. vesele přivolám a pesa se rovnou nahrbí, připlazí, přede mnou lehne na záda a strachy se počůrá. = velmi nejistý pes, není si jistý pravidly, neví jestli náhodou neudělal něco špatně, tak se preventivně omlouvá aby se vyhnul trestu.
Recept na nápravu: Ani náznakem netrestat, snažit se být pro psa co nejvíc čitelný, chválit neutrálním hlasem, zvyšovat sebevědomí činností při které ví co se děje a lze ho pochválit. Těch pochval musí být mnohem víc než neúspěchů, byť za ně nijak netrestáte. Jen tak si bude jistější a přestane se bát.
napsal(a):
Zdravím,
rád bych vás požádal o radu. Máme 2-letého York teriérka už od miminka. Výchova byla krušnější, ale troufám si říct, že je to jeden z nejvychovanějších mini psů co znám. Ale našli jsme inzerát, kde hledali nové majitele pro 3-letého, kterému hrozilo, že když si ho nikdo nevezme tak bude utracen. Jedná se o neznámého křížence (5kg).
Pokusím se nastínit situaci:
Ve chvíli, kdy se chystáme se ženou jíst respektive přinášíme jídlo na stůl tak automaticky běží na své pelíšky (toto chápe), kde dostanou odměnu ve formě pamlsku a čekají dokud nedojíme a nejsou přivoláni a odměněni. Průšvih je, když dojíme a odnášíme nádobí (15s-1min)
Ten mladší čeká. Ale ten 3-letý vleze na stůl (stoleček) a vezme si oba pamlsky (nastává situace, kdy ho přizvednu k místu kde byly a zvýšeným hlasem se zeptám, kde jsou.) Začne vrčet a snaží se mi dokázat, že má navrch, na což reaguji tím, že ho povalím na záda na zem, začnu na něj vrčet a cenit zuby (ten malý se mi podřídil a je milionový). Tento útočí, vystartoval po mně. Chtěl kousnout, ale netrefil se. Dostal přes pysk a neskutečný "céres" následovaný 3 hodinovým vězením v koupelně (samozřejmě misky k dispozici má). Trestáme je absencí naší přítomnosti. Problém je, že on ví co provedl, ale 1 minutu na to už ne. Je to stále dokola.
Nevíme jakým způsobem (a zda vůbec) byl předchozími majiteli vychováván.
Řešení typu: dávat pamlsky jinam odmítáme. Ten malý je pozoruje celou dobu, má to jako motivaci.
Děkujeme za rady.
Chudák pes, máte nesmyslné požadavky, jste nesrozumitelní a ještě ho nepřiměřeně trestáte a nutíte ho k sebeobraně. On se jen brání vaší nesmyslné, silné agresi, nesnaží se mít navrch, jen se brání. Vaše zacházení se ním je týrání. Bijete ho, obracíte na záda, zavíráte - kde je vysvětlení požadavku, kde je motivace k tomu, aby s vámi chtěl být a spolupracovat? Najděte psům nový domov.
napsal(a):
Co takhle inzerát "daruji, spěchá!"?
v první řadě:
neví co provedl
nesnaží se vám dokázat, že má navrch
neútočí
z pohledu psa:
vezme si pamlsek o kterém se domnívá, že je pro něj, vy ho popadnete, začnete se zlobit, on neví, co se děje, má strach, což se vám snaží dát najevo vrčením, načež vy ho napadnete a on ve strachu o svůj život se začne bránit jak jen umí, proti takové velikostní přesile.
Prostě tak jak píše Sunnik, chudák pes.
Pokud opravdu odmítáte dávat pamlsek jinam, další možné řešení je ho v době jídla na pelíšku uvázat. A postupně trénovat odložení na pelíšku mimo dobu jídla a ignorování pamlsku na stolku dokud mu nedáte povel na který si ho může sníst.
Hlavně si vymažte z hlavy to převalování na záda, vrčení, a jakoukoliv jinou formu agrese vůči psovi. Tohle se opravdu nedělá. Musíte mu ukázat co MÁ dělat, ne jen čekat a hrubým způsobem trestat prohřešky proti vašim pravidlům, která on nezná. Že pravidla nezná je jen a jen vaše vina, ne jeho.
Proč by pes musel být v době jídla na pelechu a ještě uvázán? Co je to za kravinu?
napsal(a):
Á už to vidím. V prvním příspěvku jsem to popsal tak, jako bych ho trestal při vrčení. Šlo při pokusu o kousnutí.
Teď vypadám jako vrah štěňátek.
Šlo o pokus o sebeobranu kvůli vaší silné agresi vůči němu. Možná vás to překvapí, ale pes není povinen nechat si líbit každou blbost, kterou si jeho hloupý a agresivní majitel vymyslí, i pes má právo se bránit, když se cítí ohrožen. Celé jste to vyprovokoval vy svými nesmyslnými požadavky a svou agresí. Pes je celkem tolerantní a nekouše vás na potkání, jak byste si zasloužil, ale brání se jen tehdy, kdy se cítí ohrožen. Být to jiný pes, asi by vás rychle poučil o základech slušného chování. Dejte psy někomu, kdo s nimi umí zacházet a nepořizujte si ani plyšáka.
Vypadáte jako totální amatér, namyšlený a agresivní blb, s prominutím, který si na psech honí své ego. A obávám se, že tak nejen vypadáte, ale že takový opravu jste.
Ten pes si musel projít něčím hrozným, bojí se lidí. A teď z báta do louže, dostane se tam, kde se hraje na dominanci, trestání, alfu, atd. To mu opravdu nepomůže, ten pes se bojí, je nejistý a vy ho takovým potupným, pro něj zcela nepochopitelným jednáním trestáte. Docílíte akorát toho, že vás bude víc a víc kousat, víc se bát, a dělat další pro vás nepřípustné věci. K tomuhle psovi (každému dalšímu) musíte přistupovat uplně jinak, srozumitelně, učit, co MÁ dělat, ne trestat, co nemá dělat, tím předejdete nežádoucímu chování. Pokud se nedokážete nechovat jako mačo, co si honí ego na pětikilových mrňatech, tak ho dejte někomu, kdo ho zvládne i bez trestů. Akorát z něj tímhle stylem výchovy uděláte totální uzlíček nervů, který bude kousat pořád a nejen do vás, a určitě to není pro to, aby vám dokázal, že je "výš" než vy. Ale to chce uplně přenastavit vaše myšlení, ten pes je rozbitej už od předešlých majitelů, vy ho máte učit, ne ho utvrzovat v tom, že lidí se má bát.
K tomu pamlsku bych postupovala jako chingis, musíte ho naučit, co se po něm chce, tedy to, že má čekat, učím stejně jako odložení, po malých krůčcích, po vteřinkách nechávám čekat a pak dostane pamlsek, potom ho dám dál, nebo pejsek bude čekat o vteřinu dýl. určitě se to naučí lépe a efektivněji, než když dám rovnou pamslek 3 metry od něj, a nechám ho čekat místo dvou vteřin minutu. A pak ho za to zbuzeruju, když se pohne. Učení probíhá pomalu, postupně, tak jak to dělte vy, to ten pes nemůže pochopit. Navíc ho tím stresujete, protože absolutně nechápe, co má dělat, jen ví, že když se pohne, tak ho zrubete, takže ten první už ví, že hýbat se nemá, pprotže by dostal céres a je tak u vás naučený.
Setkala jsem se s hodně psy, který jsou vychováváni takovým způsobem, jak vychováváte vy. Ano, někteří psy, takový ty submisivní, celkem vyrovnaní psi to zmáknou, protože odpustí páníčkovi vše, i když je to vše učíte strachem. Pak jsou psi, kteří si to líbit nenechají a prostě kousnou, kdybyste si tohle zkusil na nějaký přírodní velký plemeno, tak vás za takovou buzeraci sežere i s botama, ale malej jorkmut na vás moc velký páky nemá, ten druhej už je zlomenej z dříve a je nejistý, a tohle chování v něm vyvolává ten příšerný stres a nejistotu a už ví, že bránit se zubama tak nějak jde. A to neznamená, že na toho druhého mám přitlačit, ale vychovávat jinak, a jde to i u všech jiných psů. není nutné ty psy lámat, když se jako homo sapiens sapiens s vyvinutým mozkem, nad tím zamyslíte, ta přijdete na to, že dokážete psa naučit všechno možný bez nějakýho vynucování silou.
napsal(a):
Ještě doplním, nemyslím si, že neví co provedl.3 týdny bez chyby. Čekali na slovo "může" - spíš to na mě působí jako zjišťování hranic.
To co popisujete jako "čapnutí" je pouhé přizvednutí, aby viděl kam ukazuji a ptám se zvýšeným hlasem (neřvu) - v ten moment poprvé zavrčel. Otázka: Proč? Jednal jsem agresivně? Agresivně (mé dokázání dominance) jsem se zachoval ve chvíli, kdy cvakl zuby. Co jsem měl dělat? Když by Vaše dítě zakřičelo (což by bylo hlasitější než má otázka) a on se třeba lekl a kousl ho, co by jste udělal? Domlouval mu jako při běžném prohřešku?
Jak psy trestáte? Vztáhnete na ně ruku? Noviny? Tak v tom případě jsou chudáci Vaši psi. Já ho přetočím na záda, chvilku držím a zavřu (velká místnost, kde má vše - dveře otevřeny - je tam zábrana) třeba na půl hoďky než ho pustím k nám.
Vy osobně necháte psy, aby si brali jídlo ze stolu? Nemluvím o pamlscích, ale o všem.
Psy není třeba trestat, kde jste vzal takovou hloupost? Psy je třeba účit, ne trestat. A dominance - to je millanovina nebo kde jste takovou kravinu vzal?
napsal(a):
Tady máte důkaz toho, že se vás pes bojí a konejší - snaží se vyhnout vaší agresi. Pokud se nezměníte vy, nebude ochotný k vám chodit.
Toto vlákno by se mělo jmenovat - výchova a výcvik zlého a agresivního a neznalého majitele.
scylla
napsal(a):
Šlo o pokus o sebeobranu kvůli vaší silné agresi vůči němu. Možná vás to překvapí, ale pes není povinen nechat si líbit každou blbost, kterou si jeho hloupý a agresivní majitel vymyslí, i pes má právo se bránit, když se cítí ohrožen. Celé jste to vyprovokoval vy svými nesmyslnými požadavky a svou agresí. Pes je celkem tolerantní a nekouše vás na potkání, jak byste si zasloužil, ale brání se jen tehdy, kdy se cítí ohrožen. Být to jiný pes, asi by vás rychle poučil o základech slušného chování. Dejte psy někomu, kdo s nimi umí zacházet a nepořizujte si ani plyšáka.
Vypadáte jako totální amatér, namyšlený a agresivní blb, s prominutím, který si na psech honí své ego. A obávám se, že tak nejen vypadáte, ale že takový opravu jste.
Paní by si měla přečíst něco o etologii a psychologii. Její metody se dají aplikovat tak na 5kilových psech. Myslet si, že vztahy, které se vyvíjely miliony let, lze předělat, je zcestné. Nemyslím si, že by pes měl slintat u stolu, nebo si něco vzít ze stolu. Jestli to někomu nevadí je jeho věc, jestli si někdo nechá olizovat obličej, nebo dává psu z tlamy pamlsky záleží na něm. Ve smečce čekají členové až se vůdčí zvíře nažere, pak teprve přijde řada ně. Pokud chcete psa trestat, musí být trest krátký a následovat ihned po provinění aby pes pochopil, co dělá špatně. Proto zavírat psa na 3 hodiny, nebo ho držet na zádech je k ničemu, po 30 sekundách pes neví proč, navíc pokud ho necháváte doma samotného, může to brát jako trest. To, že po vás vyjede vlastní pes se možná dá tolerovat u nějakého ku...lízka, ale ne u 70kg psa. Paní razí názor, že všechno je ze strachu, ale není tomu však vždy.
napsal(a):
Toto považuji za odpověď profesionála.
On ví co má dělat. Je to vidět ve chvíli, kdy to odkouká od prvního viz. čekání než dojímavé. Jen když je chvilku sám tak to čapne. Děkuji a pěkný den.
Ten obrázek mi nejde dát pryč.
"""""""""""""""""""""
Radila bych Vám, nechte to na manželce .
Malí psi se někdy mužů bojí.
napsal(a):
Když se podíváte pozorně uvidíte, že má zavřené oči. Ten strach z nej úplně sálá. Nechápu, jak jsem si mohl nevšimnout, že se mě bojí :-D
Nebo chcete další fotky? Žena nás fotí často. Říká se, že pes pozná charakter. Druhou noc v cizím prostředí s cizími lidmi a spal při mně. Moc to nechápu.
Na fotce vidím divně strnulého psa s pootevřenými pysky, oči nevidím, za oko jsem považovala vzor na povlečení, ale fotka může klamat. Rozhodně v tom nevidím uvolněného spokojeného psa.
A divného muže/kluka, ale to je můj probém vidění světa, nic ve zlém
Nic není černobílé. Pes se vás může bát, přesto může u vás spát, zvlášť v cizím prostředí, brát si od vás krmení a snažit se s vámi nějak vyjít, jiný lepší život nezná. Ale není to šťastný pes. Zatím je to pes, na kterém si kompenzujete mindráky z toho, že na vás zavrčel a zkusil vás kousnout. No, co měl taky třeba dělat, když jemnější signály přehlížíte?

Zadavatele nebudu ani komentovat ani rozebírat, na nějaké věci mám svůj názor (až mám pocit, že dotaz není myšlený vážně, že je to jen sranda)...jen technická...to co praktikujete...:
Začne vrčet a snaží se mi dokázat, že má navrch, na což reaguji tím, že ho povalím na záda na zem, začnu na něj vrčet a cenit zuby (ten malý se mi podřídil a je milionový). Tento útočí, vystartoval po mně. Chtěl kousnout, ale netrefil se. Dostal přes pysk a neskutečný "céres" následovaný 3 hodinovým vězením v koupelně
Při představě, že si domů přivedete psa s povahou a proporcemi mojí feny, tak už by na to "vězení" nedošlo, už při tom povalení na záda a vrčení (které určitě nebylo z vaší strany hraní, ale vážně myšlená hrozba), by vám takový pes mohl klíďo ukousnout v sebeobraně půl obličeje...
Prostě nechápu, proč není psovi situace ulehčena tím, že pamlsky nejsou nikde připravené a psům se dají až když já chci- za to, že byli hodní a "neotravovali" když páníčci jedli-za to, že splnili povel "na místo a zůstaň"...nebo proč nejsou pamlsky třeba ve sklenici, kde jsou vidět, ale pes na ně nemůže...a až časem, až si pes zafixuje takovou rutinu-čekám na pelíšku než dostanu dobrotu, ponechány na stolku...to je to tak důležité si dokázat, že si to pes prostě NEDOVOLÍ protože já jsem nej autorita?...

"to je to tak důležité si dokázat, že si to pes prostě NEDOVOLÍ protože já jsem nej autorita?"...
Asi ano. Ten pes bude dělat co chci a bude a bude.
Podobné : "Pes žere boty, co dělat, aby je nekousal, jak ho to odnaučit, dělá mi to naschvál...". Strašně složité si boty uklízet.
Podobné : "Vždycky když odejdeme, pes vyrabuje koš a roztahá odpadky. Jak ho to odnaučit?" Strašně složité před odchodem odpadky vynést.
Přesně tady : "Ty pamlsky budou na stole, i kdybych měl toho psa umlátit".

napsal(a):
"to je to tak důležité si dokázat, že si to pes prostě NEDOVOLÍ protože já jsem nej autorita?"...
Asi ano. Ten pes bude dělat co chci a bude a bude.
Podobné : "Pes žere boty, co dělat, aby je nekousal, jak ho to odnaučit, dělá mi to naschvál...". Strašně složité si boty uklízet.
Podobné : "Vždycky když odejdeme, pes vyrabuje koš a roztahá odpadky. Jak ho to odnaučit?" Strašně složité před odchodem odpadky vynést.
Přesně tady : "Ty pamlsky budou na stole, i kdybych měl toho psa umlátit".
ano, ano, je to stráášně složité. To si ani nedokážete představit. Vydělávám 35k měsíčně (před 10lety), a na konci měsíce musím prosit svého ex aby mi přispěl na jídlo pro hafana, kterého chci i kdyby měl v tom kotci chcípnout, jen aby ho neměl můj ex, protože skrze nákupy ošacení mi na jeho obživu nezbývají love. Lidi jsou idioti, strašní idioti, a nejhorší na tom je, že nejsem bůh, ale obyčejný pěšák, takže není v mýc silách takovým lidem ukázat jak moc mají pravdu v tom jejich "prach jsem a v prach se obrátím". Takže ano, v době jídla na úvaz, snad ho to ochrání před dalším týráním a pomůže mu to pochopit nepochopitelné pochody v hlavě jeho člověka.

"to je to tak důležité si dokázat, že si to pes prostě NEDOVOLÍ protože já jsem nej autorita?"
protože jsem autorita?...nebo protože ze mně má strach?!
ono to není totéž...
jahodapavel
napsal(a):
Paní by si měla přečíst něco o etologii a psychologii. Její metody se dají aplikovat tak na 5kilových psech. Myslet si, že vztahy, které se vyvíjely miliony let, lze předělat, je zcestné. Nemyslím si, že by pes měl slintat u stolu, nebo si něco vzít ze stolu. Jestli to někomu nevadí je jeho věc, jestli si někdo nechá olizovat obličej, nebo dává psu z tlamy pamlsky záleží na něm. Ve smečce čekají členové až se vůdčí zvíře nažere, pak teprve přijde řada ně. Pokud chcete psa trestat, musí být trest krátký a následovat ihned po provinění aby pes pochopil, co dělá špatně. Proto zavírat psa na 3 hodiny, nebo ho držet na zádech je k ničemu, po 30 sekundách pes neví proč, navíc pokud ho necháváte doma samotného, může to brát jako trest. To, že po vás vyjede vlastní pes se možná dá tolerovat u nějakého ku...lízka, ale ne u 70kg psa. Paní razí názor, že všechno je ze strachu, ale není tomu však vždy.
Paní se obejde bez trestů a keců o etologii od někoho, kdo radí používat na tahající štěně ostnatý obojek.
Tyhle kecy o tom, kdo a jak žere ve smečkách jsou k smíchu, praxe je někde naprosto jinde. Paní jedná se psy tak, že nemají důvod po ní vyjíždět, obejde se bez ostnáčů a trestů a podobných kravin.
scylla
napsal(a):
Paní se obejde bez trestů a keců o etologii od někoho, kdo radí používat na tahající štěně ostnatý obojek.
Tyhle kecy o tom, kdo a jak žere ve smečkách jsou k smíchu, praxe je někde naprosto jinde. Paní jedná se psy tak, že nemají důvod po ní vyjíždět, obejde se bez ostnáčů a trestů a podobných kravin.
A po 14 dnech pes přerve obojek a přejede ho auto. A taky naučí slepice snášet hranatá vejce. Je prostě geniální.

napsal(a):
"to je to tak důležité si dokázat, že si to pes prostě NEDOVOLÍ protože já jsem nej autorita?"
protože jsem autorita?...nebo protože ze mně má strach?!
ono to není totéž...
No bylo to tak nějak myšleno...autorita, pro někoho = bůh a hněv boží padá na psí hlavu...