Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2018 13:30
PumaCZ

XXX.XXX.236.179

Zdravím,
chtěla bych se zeptat, zda tu někdo má zkušenost s krmením štěněte jak granulemi, tak masem (půl na půl).
Jak správně krmivo dávkovat, aby štěndo nemělo něčeho příliš a jiného příliš málo? Jednoduše řečeno, jak připravit opravdu vyváženou stravu?
Má představa byla něco jako ráno + večer poloviční dávka granulí + odpoledne na dvakrát například kuřecí křídlo a tvaroh.
Je vůbec možné stravu takto kombinovat bez rizika, že něco po...?
Předem děkuji za rady :)

P.S. Krmení jen masem bohužel nepřichází v úvahu.

13.4.2018 13:46
Terven

XXX.XXX.110.147

Mám zkušenost - od osmi týdnů jsem krmila štěně granulemi i masem. Velikost a četnost dávek jsem tenkrát počítala podle Novosádové - manwe.eu, ale spíš jen orientačně.
Minimálně jedna denní dávka vždy byla granule (první ranní), ostatní byly barf. V jedné dávce jsem maso a granule nikdy nemíchala.
Dnes ve dvou a půl letech žere ráno granule, večer barf. Trávení vynikající , problémy skoro žádné.
Jediné, co bych nemíchala, jsou mléčné výrobky s masem v jedné dávce. Četla jsem - a zdá se mi to logické- že neutralizují žaludeční kyseliny, které jsou na trávení masa a kostí důležité.
Koknkrétně tvaroh jsem dávala minimálně, spíš jogurt nebo cottage. Tvaroh se dřív doporučoval kvůli vápníku, to už je dneska překonaná pověra, doufám.
Teď, jako dospělá, už mléčné výrobky nechce.

13.4.2018 14:21
PumaCZ

XXX.XXX.236.179

Mockrát děkuji :)
Paní Novosádové jsem již psala, ale znáte to, víc hlav víc ví :)
Nemám v plánu granule, maso a mléčné výrobky míchat v jedné dávce. Myslela jsem to tak, že když bude například pět krmných dávek, bude každá jiná.
Co se mléčných výrobků týče, tak i našemu starochovi jsme tvaroh dávali. Ale nejen ten, dále také právě jogurt a cottage nebo třeba také kefír, který měl moc rád :) Obzvlášť pak s trochou medu :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2018 14:47

při tomhle krmeni jedna zásada - krmit komplet barf. ne jen pridavat "něco" ke granulim.
pr. krmim pulku denní davky granuli a pulku denní davky barfu.

13.4.2018 14:58
inusanka

XXX.XXX.98.58

Vychovávala jsem na kombinované stravě obříka - dvě dávky granulové, dvě mokré, potom jedna granulová, dvě mokré a celý život jedna mokrá - ta hlavní a druhá granule. Já se přiznám, že jsem to nijak nepočítala a pes byl opravdu bří, nohy v pořádku, dožil se velmi hezkého věku. Jemu jsem dávala ráno granule a večer mokrou a dneska to máme obráceně. Madam někdy granule nechce, tak má jen tu jednu dávku, je jí už osm a neměla nikdy žádné problémy.

13.4.2018 15:26
lupus4

XXX.XXX.74.142

Mnoho vrhů odchováno na maso/granule (75/25 %) - podáváno najednou - jen s těmi nej výsledky. Posypáno Sunarem (4 - 10 týden)+ lžíce Calcium chloratum. Netřeba nic oddělovat.
Přikrmovat jsem začal ihned jak jim začala fena vyvrhávat. (závislost na počtu mimin a mléčnosti feny). Většinou 4 - 5 týden. Namleté syrové + pár hrstiček granclí+ su + cch. Krmení ze společného pekáče ad libidum. Odreagování agrese u krmení, zklidnění hltavců x zrychlení trtalů.

Psi celý život pak mohli žrát kdykoli cokoli bez jakýchkoli střevních problémů.Dožití 13 - 17 let.

13.4.2018 16:21
Forester

XXX.XXX.42.201

Někteří psi míchání granulí a přirozené stravy snáší bez problémů, jiným to může rozhodit zažívání. Když budete postupovat pozvolna a s rozvahou, mohlo by to fungovat. Vyzkoušejte a uvidíte sama. V zásadě bych se držel toho, že v jedné části dne granule a v další maso. Společně bych to raději moc nemíchal. Né všechny rasy mají takový metabolizmus jako třeba haskouni, malamuti.

13.4.2018 16:26
Forester

XXX.XXX.42.201

Ještě to doplním, nějak se zobrazila jen část textu. Mléčné výrobky jen do určitého věku, tělo doslělého savce už je tolik"nebere". Tvaroh bych vyloučil, obsahuje 20%kaseinu a ten je nestravitelný i pro člověka.

13.4.2018 18:41

V nevhodnosti míchání jde o to, že by se nemělo př. jeden týden krmit granulemi, druhý barfem. Tam může nastat problém. A citlivky nemusí dávat ani střídání v rámci jednoho dne. Mám kvalitní granule s nižšími hodnotami tuku a proteinů a dávám je, jak se zadaří. Maso vč. kostí mám v mrazáku nonstop, a když nepořeším přílohu, tak místo ní dostane granule. Kolikrát i pár dní v kuse. Nic se neděje. Už se ale stalo, že byl večer jen na granulích a ráno blinkal z hladu, i když jich sfutroval požehnaně. Holt je rychle strávil, jak je "naladěný" na maso.

13.4.2018 20:34
themis

XXX.XXX.20.106

ty křídla bez kostí samozřejmě, že ?

13.4.2018 20:39
Terven

XXX.XXX.110.147

lupus4 napsal(a):
Mnoho vrhů odchováno na maso/granule (75/25 %) - podáváno najednou - jen s těmi nej výsledky. Posypáno Sunarem (4 - 10 týden)+ lžíce Calcium chloratum. Netřeba nic oddělovat.
Přikrmovat jsem začal ihned jak jim začala fena vyvrhávat. (závislost na počtu mimin a mléčnosti feny). Většinou 4 - 5 týden. Namleté syrové + pár hrstiček granclí+ su + cch. Krmení ze společného pekáče ad libidum. Odreagování agrese u krmení, zklidnění hltavců x zrychlení trtalů.

Psi celý život pak mohli žrát kdykoli cokoli bez jakýchkoli střevních problémů.Dožití 13 - 17 let.

Raději ad libitum, prosím
Jinak souhlas

14.4.2018 11:31

Forester napsal(a):
Ještě to doplním, nějak se zobrazila jen část textu. Mléčné výrobky jen do určitého věku, tělo doslělého savce už je tolik"nebere". Tvaroh bych vyloučil, obsahuje 20%kaseinu a ten je nestravitelný i pro člověka.

Vhodnější než mléko a výrobky z kravského mléka je mléko kozí a ovčí a výrobky z něj, ty jsou stravitelné až až, nikdy mí psi neměli ani průjem ani nic jiného, na kozím jsem vždy úspěšně odchovávala štěňata

14.4.2018 11:32

themis napsal(a):
ty křídla bez kostí samozřejmě, že ?

Naopak, křídla syrová celá, tzn včetně kostí. Dejte ze začátku jen jedno křídlo a ať ho dobře rozkouše, pak nebude problém.

14.4.2018 12:53
TaoMaster

XXX.XXX.164.230

ale bez peří

Přidejte reakci

Přidat smajlík